Turkse les in het Educatief Centrum Pendrecht
Dit artikel is geplaatst op May 1, 2005

  
 
Ayhan Güleç is van huis uit wiskundeleraar, maar in Nederland is hij andere dingen gaan doen. Zo is hij iedere donderdagavond om 19:00 uur in het Educatief Centrum Pendrecht te vinden. Hij geeft er les in de Turkse taal en de Turkse cultuur. Zelf volgt hij een intensieve Nederlandse cursus. Gaat u op vakantie naar Turkije of wilt u meer kennis maken met dit interessante land. Schroom niet en neem contact op met het Educatief Centrum, Baarlandhof 21 of bel 06 41840374.

Hier staat Ayhan voor het bord met een aantal woorden, die hij zojuist aan de cursisten geleerd heeft. Ayhan is een enthousiaste docent. Hij heeft zijn bril in zijn hand en maakt de cursisten plastisch duidelijk hoe dat hulpmiddel in het Turks heet: Gözlük. En göz is oog en lük lijkt op kijken, wat de precieze vertaling is, weet Ayhan ook niet, maar het ezelsbruggetje is wel duidelijk.
Als je het allemaal weet is het reuze eenvoudig.

En Ayhan is een goed leraar en dat woord is Ögretmen in het Turks. Kom en word leerling: Ögrenci van Ayhan in het Educatief Centrum Pendrecht.

Voor 35 euro per maand leer je in korte tijd je aardig staande te houden in de Turkse taal.

En Ayhan geeft je waar voor je geld.