Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk op 22 mei
Dit artikel is geplaatst op May 22, 2005

  
 

Op de foto: Jan van Dijk voor zijn orgel, tijdens het vorige zondagmiddagconcert in de Open Hofkerk. Jan stuurde Stella de Jong van de Nieuwe Unie dit bericht. Stella stuurde het door naar de redactie. Dat hoeft eigenlijk niet, want ze kan zelf ook publiceren op Vitaal Pendrecht, maar weet nog niet precies hoe. Hier ligt een uitdaging aan haar en de Nieuwe Unie om nieuwtjes op de site te zetten.

 

 

 

 


Maar verder met het persbericht van Jan van Dijk:

"Kerk en orgel zijn zeer geschikt voor concerten met klassieke muziek. De kerk heeft een mooie akoestiek en een prachtig pijporgel. Het programma omvat zowel vocale als instrumentale muziek. Linde Schinkel zingt werken van Telemann en Chausson begeleid door organist Wout Bosschaart.
De twee andere organisten, Jeroen de Haan en Susanna Veerman spelen werken van Bach, Lübeck, Vierne en Dupré. Voor de pauze klinken werken uit de barok, na de pauze werken uit de romantiek.

Wout Bosschaart is organist van de Verrijzeniskerk te Rotterdam. Hij heeft in 2003 het nationaal improvisatieconcours in Leeuwarden gewonnen. Hij studeert bij Bas de Vroome.
Jeroen de Haan is cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse kerk te Woerden, geeft veel concerten en studeert bij Aart Bergwerff.
Linde Schinkel is vaste soliste bij het kathedrale koor te Utrecht en studeert bij Frans Huyts.
Susanna Veerman is afgestudeerd als dirigent aan het Amsterdams Conservatorium en studeert nu orgel bij Ben van Oosten. Zij heeft op verschillende concoursen prijzen behaald.

De concerten worden georganiseerd met ondersteuning van de
Protestantse Wijkgemeente Pendrecht, de deelgemeente Charlois en De Nieuwe Unie."