Mar van Dinter zet punt achter BOP-buitendienst
Dit artikel is geplaatst op May 2, 2005

  
 
Mar van Dinter had iedereen gewaarschuwd: "Als er een portefeuillehouder binnenkomt met een speld of met iets anders, ben ik meteen weg!" Ze houdt niet van die poespas. Ze is altijd nuchter gebleven. Blijft steeds met beide benen op de grond.
Als er weer van die wilde en nieuwe ideeŽn komen van zo'n opbouwwerker, grinnikt ze er een beetje om. "De BOP neemt te veel hooi op haar vrok. Al die groepen, dat gaat allemaal niet. Ik ben inmiddels 70 en ga wat om me heen kijken," was haar verhaal aan de jaarvergadering.
Ze was nog maar een paar dagen terug uit AustraliŽ. Het hele continent heeft ze gezien. De ISA hebben ook geen geheimen meer voor haar.
Mar is echt in de buitendienst gegaan.
En zal ook vast nog wel eens meedoen aan een workshop of een of ander idee van die opbouwwerker of van ambtenaren van Pendrecht Zet Door, want naast het zien van de wereld, blijft ze staan voor haar wijk en heeft ze ideeŽn over hoe het eruit moet zien. Ze wil die menging van verschillende leeftijdsgroepen en culturen in de wijk. Al is het dan vaak niet op de manier, zoals het in een soort "goed nieuws-show" door ambtenaren en anderen gebracht wordt. Het gaat om de nuance en die kan zij aanbrengen.

Iedereen op de jaarvergadering gunde haar haar afscheid, maar vond het ook jammer voor de club, dat ze wegging.