Leuke schouw rondom Burghsluissingel op 12 mei
Dit artikel is geplaatst op May 12, 2005

  
 
Hüseyin Kalyoncu de nieuwe beheercoördinator maakte aan het eind van de schouw de opmerking: "Een leuke schouw!" Hier staat de groep schouwers op de hoek van de Dinteloordstraat. Mevrouw Klop van de woning op de hoek heeft hen net vriendelijk toegezwaaid. Er is ook nog even gekeken naar de ligusterhegjes, die haar bovenbuurman Van der Schelde tegen de cocons van de roteb gezet. Op de foto zijn ze rechts nog mooi te zien. De cocons zijn inmiddels weg en vervangen door de nieuwe containers, maar de hegjes staan er nog.
De schouw vindt één keer in de 6 weken plaats. Het werk van de gemeente, diensten en instanties in de buitenruimte wordt dan beoordeeld. Beowners en functionarissen doen de schouw. Dit keer sloten Astrid Daalhuizen, Ruud van Roest. Ed Seibert, Gerard Fransen en Theo Speelman aan. Ruud had een extra. Hij reed in zijn scootmobiel en chekte gelijk de invalide-afritjes. Ook hij was tevreden, maar wil wel graag dat situatie bij Valckensteyn verbeterd wordt. Hij woont in Valckensteyn en gaat vaak met de scootmobiel naar Plein 1953. Dan merk je eerder de ongemakken, die er aan zo'n route zitten. De afspraak is gemaakt om er een keer speciale aandacht aan te besteden.
Ook de functionarissen in het gezelschap waren tevreden over Pendrecht. Buurtagent Kees Trommel, had een collega meegebracht, Joop Fiering de coördinator van het Buurt Service Team Zuidwijk/Pendrecht ook met collega Maria, Ben Dos Santos van de Nieuwe Unie en Ton Scholten van GemeenteWerken maakten het gezelschap compleet. Zo'n stoet valt altijd op en wordt ook vaak aangeklampt. Een bewoner op de Raamsdonkweg uitte zijn vrees, dat het misging met de bomen achter zijn woning. "De takken vallen er binnenkort uit", was zijn opmerking, "Ik heb het al doorgegeven aan de boomdeskundige van gemeentewerken!"