Zündapp KS125
Dit artikel is geplaatst op May 16, 2005

  
 
Twee blokjes met garages stonden er aan de Serooskerkestraat. Het blokje nabij de Dreischorstraat, inclusief de "BOP-garage", kon zonder meer worden afgebroken. Maar de sloop van de garages bij de Schuddebeursstraat leverde wat problemen op. Dit blok bestond behalve de garages ook uit een transformatorhuisje en dat moest natuurlijk blijven staan. Eén van de garages grensde aan het trafohuisje en daar is nu de herinnering aan een bromfiets te zien.
De huurder van de garage stak de liefde voor zijn gemotoriseerde tweewieler niet onder stoelen of banken en schreef de naam levensgroot op de zijmuur van zijn garage. Dat de naam ooit voor iedereen zichtbaar zou worden kon hij toen natuurlijk niet vermoeden. Zou de persoon in kwestie nog in de buurt wonen en op zijn Zündapp KS125 door Pendrecht rijden?

Achter het nu gesloopte blok loopt een voetpad dat ooit de naam Elkerzeepad droeg. Volgens het straatnamenboek is deze naam al in 1960 ingetrokken. De redactie is benieuwd of er nog mensen zijn die zich deze naam kunnen herinneren.