Drie zaken dicht op Plein 1953
Dit artikel is geplaatst op May 21, 2005

  
 
Maison Roda was één van de laatste nog oorspronkelijke winkeliers. Deze damesmodezaak is destijds begonnen op nummer 3 (waar nu wijnhandel de Ruijter is gevestigd) en later verhuisd naar het dubbele pand op nummer 9-10 waar vroeger de speelgoedwinkel van Visser zat.
Met de sluiting van Maison Roda is de laatste exclusieve modewinkel uit Pendrecht verdwenen. Toppen Mode is al lang weg en de welbekende zaak van Ad Barnhard moest in maart 2004 zijn deuren sluiten. De foto toont de lege winkel van Maison Roda met zijn opvallende glazen pui.

De met papier dichtgeplakte etalage en de simpele mededeling “vanaf heden gesloten” op de ingangsdeur zeggen genoeg: het Chinese restaurant Paradiso (voorheen Boeddha) is dicht. En alsof het nog niet genoeg is: vandaag is Etos voor het laatst open. Het groeiende aantal leegstaande winkels op Plein 1953 is een zorgelijke ontwikkeling.

Maar er is hoop want vorige maand is het project Economische Kansenzones van start gegaan. In 7 wijken op Rotterdam Zuid gaat het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) de economie flink stimuleren, één van die wijken is Pendrecht. Nieuwe ondernemers die voor minimaal 4000 euro investeren krijgen de helft van het geld terug. Er worden miljoenen euro’s in dit project gepompt, wel een bewijs dat het menens is. Hopelijk zien we daar t.z.t. ook in Pendrecht het resultaat van want dat de middenstand hier een oppepper kan gebruiken is op Plein 1953 goed te zien.