Gezondheidscentrum Zuiderkroon onder grote belangstelling geopend
Dit artikel is geplaatst op May 26, 2005

  
 
Op de foto Hetty van Pelt, links, met haar voormalige straatgenote Dines Scheepers, rechts.

Hetty trok ruim twee jaar hard aan de bel. Haar huisarts Jan Arie van Wijngaarden kondigde aan te gaan vertrekken en ook Annemiek Dekkers zei met haar praktijk te stoppen. De praktijk Herkingen verkeerde ook in opvolgingsproblemen en alleen dokter Speksnijder bleef over als huisarts in de wijk. Hetty vond dat onverteerbaar. Anderen voegden zich bij haar en er kwam een groep die in gesprek ging met Lionel Martijn van de deelgemeente en later met een adviesbureau en weer later met de ontwikkelaar van het Gezondheidscentrum. Grote bedragen gingen over tafel en men had er een hard hoofd in of het ooit nog goed zou komen met de gezondheidszorg in Pendrecht.
1 februari ging de deur van het centrum open. De artsen en de apotheek en de fysiotherapie begonnen vast in het centrum en van lieverlee kwamen daar de andere voorzieningen bij.
Donderdag 26 mei was het groots feest. Iedereen was er en iedereen was trots op wat het uiteindelijk geworden was.

De directeur van de stichting Boog, Rob Hartings, zei dat hij zich nog op kon winden over de startmoeilijkheden, maar ook dat hij er alle vertrouwen in had dat het centrum een goede toekomst krijgt.