Wat stond er op het menu van het eerste Pendrecht Universiteit's diner?
Dit artikel is geplaatst op Jun 11, 2005

  
 
Dit stond er op het Menu Marrocaine:

Harira, dat is Marokkaanse soep met kikkererwten en een heerlijke smaak. En daar hoort brood bij.

Tagine met telhout, tagine is zo'n schaal met zo'n punt deksel, waarin de groenten en de aardappelen heerlijk gestoofd worden en daar zat een Marokkaanse vissoort bij. (Je kunt ook anders vlees gebruiken, bijvoorbeeld lamsvlees of kip). Heerlijke kruiden en specerijen erbij, niet te scherp, want de Marokkaanse keuken is niet op scherpe smaken). Door het deksel van de tagine worden alle sappen van de groente en van de vis vastgehoduen in het eten. Heerlijk. En als je het echt op zijn Marokkaans wilt doen eet je het met de drie voorste vingers van je rechter hand. En met elkaar direct uit de tagine.

Tot slot was er een vruchtensalade. Een soort bowl met allerlei lekkere vruchten uit het land van koning Mohammed VI.

En aan het eind de heerlijke beroemde koekjes met thee met mint en veel suiker. Whiskey Berber wordt dat wel genoemd. Dat drinken ze in Marokko de hele dag door. Chinese thee met verse nana (een soort mint) liefst zo van het land lang laten trekken en veel suiker erin. En dan het eerste glaasje weer terugdoen in de fraaie theepot. En ...... lang schenken, zodat er schuim op komt.