Beatrixschool viert 50-jarig jubileum
Dit artikel is geplaatst op Jun 14, 2005

  
 
De Beatrixschool is de enige school in Pendrecht die nog zijn originele naam bezit. Het was toen een gereformeerde school, dat is nog te zien aan de motieven boven de ingang. Het gebouw is in de laatste jaren tot twee keer toe met enkele lokalen uitgebreid maar is verder aan de buitenkant niet veel veranderd. Het rozenperk langs het hek is echter al vele jaren verdwenen.
Heel wat Pendrechtse kinderen hebben op de Beatrixschool de eerste beginselen van rekenen en taal geleerd. Eén van hen is de Pendrechtse dagburgemeester, Mario Bosch, die in 1966 voor het eerst de school binnenstapte. In die tijd was de heer van Veelen het hoofd van de school, later opgevolgd door de heer Tijseling. Mario Bosch is nog onderwezen door de heer Verschoor die nu de directeur van de school is. Prinses Máxima bezocht de naar haar schoonmoeder genoemde school op 8 maart j.l.

Het gerucht dat er vanwege het 50-jarig bestaan iets georganiseerd zou worden was er al langer. Uit betrouwbare bron is nu vernomen dat er op zaterdag 19 november 2005 een reünie wordt gehouden. Verdere informatie is er nog niet maar zodra er meer bekend is zal dat ook hier te lezen zijn. Maar noteer vast de datum op de kalender en... zegt het voort!