Herkingen een behoorlijke stap verder
Dit artikel is geplaatst op Jun 15, 2005

  
 
Kennismakingsfeest voor bewoners Herkingenbuurt!
Luidt de kop van het persbericht en de ondertitel is: "Bewoners hebben vertrouwen in toekomst van Pendrecht"

De Nieuwe Unie en deelgemeente Charlois organiseren zaterdag 18 juni een kennismakingsbijeenkomst voor inwoners van de Herkingenbuurt in Rotterdam Pendrecht. Om 16.00 uur plaatsen nieuwe bewoonster mevrouw Bhugoea en Lionel Martijn, portefeuillehouder van deelgemeente Charlois de eerste pion op het Pendrechtse monopoliebord aan de Slinge. Dit bord dat de Pendrechtse buurten uitbeeldt staat symbool voor de nieuwe spelers en nieuwe kansen in de wijk. Vervolgens kunnen oude en nieuwe bewoners met elkaar kennismaken.

Bewoners van de Herkingenbuurt geloven in de wijk en bouwen hier aan hun toekomst. Nieuwe bewoners laten dit zien door te investeren in een koopwoning in de buurt. Oude bewoners hebben hun vertrouwen uitgesproken tijdens de ‘Groene Tour’ in 2004. Zij gaven aan dat zij graag kennis willen maken met de nieuwe bewoners en samen willen werken aan de leefbaarheid van de buurt. De Nieuwe Unie en deelgemeente Charlois organiseren daarom voor alle bewoners van de Herkingenbuurt een kennismakingsfeest. Alle bewoners zijn hiervoor uitgenodigd. Vanaf 15.30 uur kunnen zij elkaar ontmoeten bij het monopoliebord aan de Slinge nabij het metrostation.

Pendrecht, de nieuwe tuinstad voor iedereen! Samen met bewoners werken de Nieuwe Unie en deelgemeente Charlois aan het nieuwe Pendrecht. En, met resultaat! In de Herkingenbuurt worden op dit moment de straten en gemeenschappelijke tuinen opnieuw aangelegd. De meeste woningen van het project Nieuw Herkingen zijn opgeleverd. Een mooi moment om oude en nieuwe bewoners onder het genot van een hapje, drankje en een ijsje kennis met elkaar te laten maken. In Pendrecht wordt aan de toekomst gewerkt.

Om de leeggekomen slooplocaties wat op te fleuren hebben deelgemeente en de Nieuwe Unie de Pendrechtse kunstenaar Rex Mundio opdracht gegeven kunstwerken te maken. Resultaat is onder andere fleurige dobbel- en dominostenen. Een echte blikvanger bij binnenkomst in de wijk is het monopoliebord dat de Pendrechtse buurten uitbeeldt.

Het monopoliebord zou oorspronkelijk in december onthuld worden. Door de begrafenis van ZKH Prins Bernard kon deze festiviteit niet doorgaan en is het bord geruisloos onthuld.

Noot aan de redactie, Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met:
De Nieuwe Unie, Stella de Jong hoofd Buurt- & Wijkbeheer. Telefoonnummer (010) 293 66 41
Deelgemeente Charlois, Udo van Huis, 06-22940055.
De Nieuwe Unie en deelgemeente Charlois nodigen u van harte uit bij de kennismakingsbijeenkomst aanwezig te zijn.