Plein 1953 Kansenzone
Dit artikel is geplaatst op Jun 22, 2005

  
 
Er was behoorlijke belangstelling voor de vergadering. Die begon om 18:00 uur met een inloop en wat te eten en te drinken.
Erik Hoogink, de voorzitter van de vereniging en zijn vrouw Els hadden de zaak netjes verzorgd. Erik leidde de avond en Els zorgde op de achtergrond voor de inwendige mens. Een rolverdeling, die in slagerij Hoogink ook gebruikelijk was.
Er waren veel vragen over de kansenzone. En er kwamen ook veel antwoorden. De maatregel zijn te bekijken op www.kansenzone.nl
Naast de inleiding van Nienke Raaijmakers was er ook een presentatie van Pendrecht Zet Door Duco de Bruijn en lichtte Paul Lohman de POM: Plein Ontwikkelings Maatschappij verder toe. Die maatschappij is een samenwerking tussen de Nieuwe Unie, de Wijk Ontwikkelings Maatschappij en belegger De Waal. Paul Lohman staat voor een straffe aanpak van het winkelgebied. De 7 winkels, die leeg staan, zijn in eigendom van de POM en men zoekt naar passende ondernemers voor die ruimten. Dat ging bij de voormalige apotheek, naast de slagerij, bijna fout. Want daar ontdekte men een hennepkwekerij. Die is dan ook meteen aangepakt, maar er is daarna ook veel uit het pand verdwenen en de zaak is behoorlijk vernield. De Plein Ontwikkelings Maatschappij, Pendrecht Zet door en Charlois' Welzijn komen in dat pand.

Er was ook een forum op de avond. Huseyin Kalyoncu, beheercoŲrdinator en trekker van het buitenruimteoverleg over Plein 1953, Duco de Bruijn, Nienke Raaijmakers en Paul Lohman zaten in het forum en in de zaal lieten een aantal ondernemers zich goed horen. De winkeliers van Pendrecht hebben flink wat ideeŽn om het Plein op te krikken. Dat mag ook wel, want zo hier en daar ziet het Plein eruit alsof er na de bouw niks meer gebeurd is aan onderhoud. Maar dat gaat dus goed veranderen. Niet alleen het plein overigens ook de andere winkelgebioeden en ondernemers plekken zullen van de kansenzone-regeling gebruik kunnen maken. Investeringen krijgen een behoorlijke zak geld mee. Als ingangsdatum voor het doen van zo'n investering wordt wel uitgegaan van 18 april 2005.