Sherida Macnack in de rol van interviewster
Dit artikel is geplaatst op Jun 30, 2005

  
 
Hier loopt zij naast de regeringsleiders. Ze weet wat ze wil. En laat haar door geen veiligheidsmensen of mensen van het kabinet van welke politieke leider dan ook weerhouden.

In een email aan mevrouw Antoinet de Haan van het kabinet van de minister president was gevraagd om een interviewtje aan het eind van het bezoek, dus na de wandeling. Mevrouw De Haan liet er geen twijfel over bestaan, dat dat niet het programma paste.

"Ik kan me voorstellen dat u graag het bezoek wilt registreren. U bent helaas niet de enige. Naast de minister-presidenten en hun delegatie, reist er een grote persdelegatie mee. In totaal zijn dat 30 personen! Om het bezoek rustig te laten verlopen, zijn er afspraken gemaakt m.b.t. de media om het bezoek rustig te laten verlopen. Het bezoek moet zijn doel wel bereiken en niet ondergesneeuwd worden door overmatige mediaandacht.
U kunt uiteraard de aankomst en de begroeting registreren, net als de wandeling. Ik kan u dit moment geen toezegging doen, dat u de minister-president vragen kunt stellen. Ik hoop dat u daar begrip voor heeft.
Tot straks in Pendrecht.
Met vriendelijke groet,
Antoinet de Haan”

Was haar email reactie.

Maar Sherida wist raad en ging gewoon naast Jan Peter Balkenende lopen en hield hem ter hoogte van de Passage achteloos de microfoon voor de mond. Resultaat een schitterend interview.

Binnenkort op deze site. Sherida is fantastisch.