Afscheid van Ger Houben
Dit artikel is geplaatst op Jul 8, 2005

  
 
Op de foto neemt Joke van Peer en haar man Johan kijkt toe afscheid van de manager herstructurering van de Nieuwe Unie.

Ger heeft hen altijd goed geÔnformeerd over de vorderingen van herstructurering van hun buurt net zoals hij dat aan anderen deed. Ger had volgens hen een oor voor hen en probeerde in de plannen van de Nieuwe Unie ook hun geluid door te laten klinken. Vaak tegen de wensen van het stadhuis en sommige diensten in.

Ook binnen zijn eigen bedrijf stond hij vaak aan de kant van bewoners. Hij was dan wel de man van het stenen stapelen, maar als het om de sociale kant ging stond hij er ook. Veel sociale projecten kregen van Ger Houben steun.

Eťn van de aardigste ideeŽn was wel dat hij van de Zijpe het Mont Martre van Rotterdam wilde maken. Hij kreeg dan ook van de BOP en van Vitaal Pendrecht cadeaus uit de collectie van Eveline van Rooy met de wens om dat Mont Martre nog even waar te komen maken. De BOP gaf hem een cadeaubon van Galerie Eveline van Rooy. Zij wist de kopers te vertellen, dat die hele Ger Houben nog nooit in haar atelier/galerie was geweest. Dus dat gaat hij met het verzilveren van die cadeaubon nog goed maken. Misschien maakt hij achteraf nog meer goed, want Bien Hofman ging zelfs zo ver dat zij een toekomstig project aan de Zijpe met kunst en cultuur de naam van Ger Houben mee wil geven. Of dat nou zoín goed idee is en in de Zierikzeebuurt past? Ger was allerminst een (watersnood)ramp, toch? En hij woont en werkt straks heel wat oostelijker en is heel wat frivoler dan het stijve Schouwen Duiveland, waarnaar alle straatnamen in de Zierikzeebuurt verwijzen.

Dat hij weg is bij de Nieuwe Unie vinden velen echter wel een ramp.