Fietspad Slinge verandert van kleur
Dit artikel is geplaatst op Jul 17, 2005

  
 
De Slinge is in de loop der jaren al meerdere keren aangepast en verbeterd. In 1992 werd deze belangrijke weg grondig opgeknapt waarbij o.a. aan de zuidkant een vrijliggend fietspad werd aangelegd dat, zoals gebruikelijk in Rotterdam, rood asfalt zou krijgen.
Toen de Slinge werd opgeleverd was er inderdaad een fietspad maar met zwart asfalt. Vanuit de Bewonersorganisatie Pendrecht (BOP) ontstond een ludiek idee. Na de officiële opening op 2 december 1992 was er voor de genodigden een bijeenkomst in de (oude) Middelburgt. Piet Otting, de toenmalige voorzitter van de BOP, herinnerde de verantwoordelijke persoon van de deelgemeente aan de belofte dat er een rood fietspad zou komen. Daarop bood de BOP-voorzitter hem een pot met rode verf aan…

De afgelopen maanden zijn enkele kruisingen opgebroken geweest vanwege het vernieuwen van de riolering. Als gevolg hiervan zijn na 13 jaar (!) de eerste stukjes rood fietspad te zien nml. bij de Middelharnisstraat en, op de achtergrond, de Baarlandhof. Merkwaardig genoeg is bij de kruising met de Melissantstraat weer zwart asfalt gebruikt.
Hoe lang zal het nog duren voordat het hele fietspad rood is?