Opzoomeravond in Valckensteyn
Dit artikel is geplaatst op Jul 30, 2005

  
 
Het leven is zo slecht nog niet in Valckensteyn. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd. Zo gebeurde dat ook afgelopen zaterdagavond. In het kader van Opzoomeren en je buren leren kennen was er een bingo/loterij-avond met muziek.
De sfeer was weer prima, dat was te merken aan de grote opkomst.
54 bewoners zaten gespannen achter hun Bingokaartje want al ben je op leeftijd een prijs wil je altijd wel winnen.
Er waren zelfs twee kleine Bingospelertjes op visite bij oma. Ze zaten goed op te letten en hielpen als iemand aan tafel het niet goed kon zien of horen.
Na de koffie met koek werd met een blad vol glaasjes advocaat met slagroom rondgegaan. Daarna was het zelfbediening en kon iedereen zelf halen aan de bar.
Alle drankjes en hapjes waren die avond gratis.
Tussen de bedrijven door werd de muziek verzorgd door zoals ze liefkozend genoemd wordt: "onze Gonnie" van de apotheek. Ze weet de stemming er in te brengen door muziek te spelen, die door ouderen gewaardeerd wordt. Niet te hard, maar ook weer niet te zacht. Ennuh met opmerkingen er tussendoor als: "Wint ze nou alweer een prijs. Altijd dezelfde. Maar ik gun het haar graag hoor!" Dat zijn vaak gedane uitspraken tijdens een Bingo. Zo gaf Gonnie blijk van een gezellige en leuke competitie.
Na de Bingo werd er afgesloten met een loterij.
Om half tien druppelden de eersten naar boven met hun gewonnen schat.
Opvallend was dat de meeste mensen zelf hun tafel leegruimden en op die manier hun steentje bijdroegen aan de organisatie. Met complimenten aan de organisatie, die voor de gezellige en geslaagde avond verantwoordelijk was, werd de Opzoomeravond afgesloten.