Goed nieuws voor liefhebbers van vis
Dit artikel is geplaatst op Aug 3, 2005

  
 
De etalageruiten van het winkelpand op de hoek van Plein 1953 en de Krabbendijkestraat zijn nog dichtgeplakt. Maar binnen wordt hard gewerkt om er een mooie viswinkel van te maken. Dat zal menige Pendrechtenaar als muziek in de oren klinken want een speciaalzaak voor vis hebben we al jaren niet meer. Wie heeft de winkel van M. v.d. Haak aan de Zijpe nog gekend? En Pendrecht’s Vishandel aan de Herkingenstraat heeft, mede als gevolg van de herstructurering, enkele jaren geleden de deuren voorgoed gesloten.

Dit strategisch gelegen winkelpand heeft een rijke historie. In de beginjaren van Pendrecht zat hier de kinderwagenwinkel van de heer Prince. Later kwam er een herenmodezaak in (Men’s Corner) maar de meesten zullen de bloemenwinkel van Ixora zich nog wel kunnen herinneren. De laatste jaren zat er een kledingatelier, de reclameborden zijn op de foto nog te zien. En voor de liefhebbers van historie: op de gevel zit nog een oud model straatnaambord, met de toevoeging "wijk 23".

Op het dichtgeplakte raam zit een simpel briefje met "hier komt uw visspeciaalzaak Plein 1953" (de openingsdatum wordt helaas niet vermeld). Menige wijkbewoner kijkt er al naar uit, inclusief één van de redactieleden van wijkkrant In de Kijkerd.