Ed Goverde gaf passende geschenken
Dit artikel is geplaatst op Aug 29, 2005

  
 
Voorzitter Jan Brouwer houdt trots de fotolijst met de twee historische artikelen op. Hij heeft ze zojuist uit handen van Ed Goverde ontvangen. Het pakpapier is net door een medebestuurder van de lijst afgehaald.

In een gesprek aan de 'borreltafel' onderstreepte Goverde, dat hij die activiteit van morgen met Honkbal in Pendrecht ongelofelijk belangrijk vindt. "Of het wat wordt, valt nog te bezien", voegt hij er aan toe. "De slag naar de wijk moet
gemaakt worden. Het was nog geweldiger geweest als er kunstgras gelegen had op het hoofterrein. Want dan kun je er van alles organiseren. Dat is jammer, maar in alle opzichten is multi functioneel gebruik mogelijk. Bijvoorbeld als je de verbinding met de scholen maakt, kunnen er schitterende dingen gebeuren op het complex voor de wijk Pendrecht.
Die wijk ligt hem na aan het hart. Zijn jeugd speelde zich af in de Stellendamstraat. Hij voetbalde bij het katholieke Spartaan '20. Maar ging wel op woensdag flesjes zoeken op de terreinen aan de andere kant van de Oldegaarde. En hij speelde natuurlijk wel tegen de clubs met zijn eigen Spantaan '20. Vandaar die fotolijst met artikelen. Hij is er vast van overtuigd dat er nieuwe derbies komen.