18 kinderen in wielerkoers Berkel
Dit artikel is geplaatst op Sep 12, 2005

  
 
Dit is een droom van Vitaal Pendrecht. Het was te zien in Berkel op zaterdag 10 september 2005. Een podium vol met 18 winnaars, 18 bekers en 18 bossen bloemen.

De tweede plaatsen zitten voor het podium, maar die waren even blij als die gastjes boven op het eerste stekje. Zij hebben er immers 18 nieuwe fietsers bij. En wie weet zit er onder hen een nieuwe Joop Zoetemelk. Aan Herman Pruisken zal het niet liggen. Hij gaf de kinderen les in het wielrennen en zorgde ervoor dat ze allemaal de echte trofeeŽn van wielerhelden kregen. Allemaal kregen ze een fiets en een helm van de Rotterdamse Renners Club De Pedaalridders te leen en de beker en het shirt en de bloemen mogen ze natuurlijk houden als aandenken aan het scholenproject. De burgemeester van Berkel gaf het startsein en huldigde de jonge rennertjes. Zij had een speciaal woord van dank voor Herman Pruisken, die dit allemaal voor elkaar gekregen had. En hij had op zijn beurt een grote bos bloemen en een woord van dank aan de burgemeester.

Wie weet gaat zoiets tijdens de volgende Ronde van Pendrecht ook op de Slinge gebeuren. Vitaal Pendrecht kan van zulke dingen dromen.