Thuis op Straat onderzocht
Dit artikel is geplaatst op Sep 16, 2005

  
 
De aanwezigen, waaronder de portefeuillehouders Lionel Martijn en Dominic Schrijer, ambtenaar Judith Rook, TOS directeur Marjanne Martens, TOS medewerkers, Lucia van de Berg, Kitty Kalkman, Michel Welles en Marcel de Jong. medewerkers van Charlois' Welzijn: Simone den Haan, Frank Boerboom, Ton van Haaften, Bien Hofman en Rieks Westrik, medewerker van Vestia Heleen Westerman maakten na vertrek van onderzoeker Wiebe de Jong van de nood een deugd en bespraken de situatie op straat in Pendrecht en in Zuidwijk.

Benadrukt werd dat er meer samengewerkt moest worden en een aantal knelpunten in de wijk ter hand genomen moesten worden. Een van die knelpunten vond Dominic Schrijer de Bouwspeeltuin Pendrecht 7, die een enthousiast bestuur heeft, maar aanloop van kinderen mist. Hij vertelde de dag erop met het bestuur om tafel te gaan en de situatie nog eens onder ogen te nemen. Volgens hem is het uniek dat Pendrecht twee speeltuinen heeft. "Als deze tuin eenmaal weg is, komt ie nooit meer terug", was zijn overtuiging.

Besloten werd om een echte bespreking van het onderzoek naar TOS op een later tijdstip te houden en beter voor te bereiden, misschien wel ergens in een straat waar bewoners en kinderen mee hebben aan een activiteit van TOS.