Opnieuw bezoek in Pendrecht
Dit artikel is geplaatst op Sep 22, 2005

  
 
Op 22 september is er opnieuw een bezoek gebracht aan Pendrecht, dit keer ging het om de Praktijkconferentie Rotterdam.
Ruim 200 deelnemers, vertegenwoordigers van Woningcorporaties, Beleidsmedewerkers, Architecten, Projectleiders en Wethouders uit alle hoeken van Nederland kwamen een kijkje nemen in Rotterdam.
De deelnemers zijn over zeven groepjes verdeeld over zeven excursies.

Twee groepjes van 20 tot 25 deelnemers "deden" Pendrecht aan.
De eerste groep is begonnen met een introductierit door de Herkingenbuurt met een uitleg van de Nieuwe Unie (Riki van Aarden en Frans Hengst).
Om 10.30 uur stond de koffie klaar in de Open Hofkerk, weer prima verzorgd door de dames van de koffieploeg.
Duco de Bruijn, manager van Pendrecht Zet Door heeft een korte uitleg gegeven omtrent de inhoud van het programma, Bien Hofman deed verslag van Vitaal Pendrecht en de opzet van de Pendrecht Universiteit, Kees Bavius (inmiddels gestart met het projectplan Communitytheatre Pendrecht) legt uit dat theater een handvat biedt aan bewoners om zich te uiten. Er wordt binnenkort begonnen met de eerste fase, De Pendrecht Monologen, er wordt begonnen met de verhalen van autochtone Nederlandse wijkbewoners die al decennia in Pendrecht wonen en nieuwe Pendrechters. De monologen worden gespeeld op allerlei locaties in de wijk. In de tweede fase staat het leven nu en in de komende jaren centraal. Vanuit de eigen groepen wordt een beeld geschetst van het leven nu en de idealen van het wonen in Pendrecht in de 21e eeuw. Vanuit het gegeven dat de multi-etnische samenleving een feit is. In de laatste fase, het slot, wordt toegewerkt naar een voorstelling, waarin bewoners uit de verschillende bevolkingsgroepen gezamenlijk optreden.
Tot slot een uitleg van Paul Lohman van de P(lein) O(ntwikkelings) M(aatschappij) Over een grondige aanpak van het winkelbestand in Pendrecht.
Om het allemaal "zichtbaar" te maken is het gezelschap op bezoek geweest bij Bakker Van Berkel.
Ook werd een bezoek gebracht aan de Beatrixschool waar Judith Rook en Joke Kipriotakis een presentatie hebben gehouden over jongerenproblematiek, gezinsaanpak, gezinscoaches en het Transfer informatiepunt.