Bijzonder concert in de Open Hofkerk

dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2006

  
 
Zondagmiddag 19 november om 15.00 uur wordt in de Open Hofkerk een bijzonder concert gegeven door de organist van de kerk, Jan van Dijk, met medewerking van zijn zoon David, viool. Beiden met hun instrument op de foto.
Het programma omvat werken voor orgel van Buxtehude (Magnificat), Bach (Preludium en Fuga in b) en Mendelssohn (Sonate 6 over het Gebed des Heren). Een bijzondere vioolsolo is de Suite in G van Joh. Seb. Bach die eigenlijk voor cello gecomponeerd is maar nu op viool wordt gespeeld. Een sonate van Handel en twee mooie romantische stukken van Rheinberger, origineel voor viool en orgel maken het programma compleet.

Kaartjes zijn te koop bij wijkcentrum “De Middelburgt”, Plein 1953 nr. 191. Telefonische reservering via nr. 0180-558937, werkdagen 17.00 tot 19.00 uur.
De toegang is € 5,--. Houders van RotterdamPas en Pas 65 betalen € 2,--, kinderen gratis. Er is pauze met koffie en thee, het concert duurt tot ca. 16.45 uur. Een goede besteding van de zondagmiddag!
De concerten worden gegeven onder verantwoordelijkheid van de Protestantse Wijkgemeente Pendrecht/Heijplaat. Zij worden mede mogelijk gemaakt door de deelgemeente Charlois en de Nieuwe Unie.

Het volgende concert in deze serie wordt gegeven door 4 muziekstudenten op 21 januari om 15.00 uur.

De musici van zondag 19 november hebben beide hun sporen verdiend. Op zeer jonge leeftijd concerteerde David al vaak met zijn vader in de Open Hofkerk. Hij heeft nu al enige jaren als professioneel violist een vaste plaats in het symfonieorkest van de Beierse Omroep. Zijn opleiding ontving hij van o.a. Lex Korff de Gidts, Victor Liberman en Mark Lubotski aan de conservatoria in Utrecht, Hamburg en Rotterdam. Jan van Dijk is sinds september 1982 organist van de Open Hofkerk en heeft in deze kerk zelf veel geconcerteerd en ook veel concerten georganiseerd. Hij is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.