Pendrecht Monologen tijdens Kunst in Mijn Buurt

dit artikel is geplaatst op: Nov 17, 2006

  
 
Mooie voorbeelden van kunst in mijn buurt zijn:

Alleen de bomen zijn nog van toen

Pendrecht vroeger een dorp, totdat de stad met grote vaart de wijk binnenviel. Het samenleven veranderde drastisch. Hoe houden de laatste Pendrechters van het eerste uur zich staande?

Spel: Nel van Dijk, Annie van der Velden, Thea AbmaBestemming Nederland

Indische Nederlanders in Pendrceht. INDO’s: In Nederland Door Omstandigheden. Die omstandigheden, na jappenkamp, de komst naar en ontvangst in Nederland, de stille ‘aanpassing’ tijdens de wederopbouw en de strijd het deksel op de put te houden.

Spel: Ruud Pesik en Elly Pesik


Uitstappen zonder lawaai

Vertelt het verhaal van Turkse gastarbeiders die in de jaren 60 door selectiebureaus werden geworven. Over de glimmende tractoren van de Marshallhulp en het geld dat niet uit de hemel bleek te vallen.

Spel: Hüseyin Karabulut en Orhan Zengin
Vanuit hun bureau BAF ontwikkelen Cees Bavius en Pieta Bot locatietheater op maat. Vanuit de gedachte dat het moeilijker is een gezamenlijke toekomst te hebben als je elkaars verleden niet kent, zijn Bavius en Bot gesprekken gaan voeren met oudere Pendrechtenaren die hun levensverhaal willen vertellen.
Regie: Cees Bavius
Tekst: Pieta Bot

De programmakrant 'Kunst in mijn buurt' meldt verder:

VRIJDAG 24 november worden 's ochtends van 9u00 – 12u00
de spotlights gezet op de makers en deelnemers van community art. In deze eerste sessie zal aan de hand van videofragmenten over het project Maxima Komt! van Stut Theater een discussie plaatsvinden rond de relatie tussen community artiesten en deelnemers. Het project zal gerelateerd worden aan de totstandkoming van Baba, die het Rotterdams Wijktheater met Marokkaanse jongeren maakte. Maar ook aan de Pendrecht Monologen van BAF uit Dordrecht en het Théâtre du Fil, dat in de noordelijke Parijse voorsteden actief is. Verder is vzw Sering uit Antwerpen betrokken.

ZATERDAG 25 november vinden 's avonds vanaf 19u30 in Stefanus aan de Sao Paolodreef 1 in Utrecht de opvoering plaats van 'Alleen de Bomen zijn nog van Toen', 'Bestemming Nederland' en 'Uitstappen zonder Lawaai'.
De entree is € 5,-
Het Bureau d’Art Sans Frontières (BAF) brengt een serie door elkaar gesneden monologen op basis van gesprekken met ouderen uit de Rotterdamse wijk Pendrecht. Op Kunst in mijn buurt zijn 3 van de 4 monologen te zien.

Kijk op www.kunstinmijnbuurt.nl of bel het kantoor van Vrede van Utrecht 030 - 230 38 62 voor informatie en kaartverkoop.
Kaarten zijn te koop via de kassa van Theater Kikker, maar ook te reserveren van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, tel 030 231 96 66 en via www.kunstinmijnbuurt.nl
Kaarten zijn ook een uur voor aanvang van de voorstelling te koop bij Stefanus aan de Sao Paolodreef 1.