| websites van de kerken | de Volle Evangelie Gemeente | Lourdes Parochie | Protestantse wijkgemeente |


Afsluiting Ruslandjaar in Pendrecht - Dec 8, 2013
Zondag 8 december wordt het Ruslandjaar in Pendrecht feestelijk adgelsoten met een concert van het Oeral Kozakkenkoor onder leiding van Gregor Bak met ondersteuning van het Oekraïens Ensemble Uzory.

Kerstconcert in de Sint Bavokerk - Dec 6, 2013
Op zondag 22 december is het jaarlijkse kerstconcert in de Sint Bavokerk met een heel afwisselend programma.

Vandaag Zondagmiddagmuziek uit Rusland - Oct 6, 2013
Ze luiden er geen klokken voor, maar toch komen de luisteraars uit alle hoeken. Er is dan ook iets bijzonders. Zondagmiddagmuziek met een muzikant uit Rusland. Het is van 't jaar Ruslandjaar en ook in Pendrecht. Kom naar de Open Hofkerk en beleef 't mee.

Fotoverslag van de fancy fair bij de Sint Bavokerk - Sep 22, 2013
Op de website van de Lourdesparochie staan veel foto's van de fancy fair op 21 september.

Fancy Fair op het kerkplein voor de Bavokerk - Sep 21, 2013
Zaterdag 21 september is het weer zover. De jaarlijkse Fancy Fair en rommelmarkt bij de Sint Bavokerk.

Dominee Hans Peper overleed op 21 augustus - Sep 4, 2013
Hij was predikant in de Christus Triomfator kerk van 1966 tot 1971. Dominee Hans Peper. Hij werd 82 jaar en overleed op 21 augustus.

Enthousiast publiek bij Zondagmiddagmuziek op 9 juni - Jun 9, 2013
Magdalena Jones, Jan Pieter Lanooy en en Anna Karpenko speelden de sterren van de hemel op het Vierdag-orgel. Een nieuwe generatie muzikanten die mooie zondagmiddagmuziek speelden voor een geboeid publiek.

Nieuwe generatie organisten aan het werk - Jun 9, 2013
Onder dat motto vindt er 9 juni een concert van de Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk plaats met Magdalena Jones uit Engeland, Jan Pieter Lnooy uit Nederland en Anna Karpenko uit Rusland. Het is ook Ruslandjaar in Pendrecht en daar past dit prachtige concert precies in. Aanvang 15:00 uur.

Nog eens alles thuis nalezen - May 26, 2013
De mensen kregen bij de deur van de kerk een glossy mee waarin ze nog eens rustig alles na konden lezen. De Open Hof en .... was de titel van deze glossy.

Feestelijke dienst voor 50-jarige Open Hof - May 26, 2013
Zaterdag was het feest van het 50-jarig jubileum van de Open Hofkerk begonnen. Zondagmiddag 26 mei werd het bezegeld met een feestelijke dienst. Het Open Hofkoor deed opnieuw van zich spreken en had een mooie bijdrage aan de liturgie. De wijkgemeente Slinge kan tevreden terugkijken op twee mooie dagen. Een kijkje in de dienst.

50-jarig jubileum van de Open Hofkerk - May 21, 2013
Op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei viert de Wijkgemeente Slinge het 50-jarig bestaan van de Open Hofkerk. De wijkgemeente nodigt alle wijkbewoners uit dit feest met hen te vieren.

Albinoni in de Open Hofkerk - Mar 24, 2013
Zondagmiddag 24 maart vond de eerste aflevering van de Zondagmiddagmuziek in de Open-Hofkerk plaats. Een prachtig concert met Natalia Savinova, Victor Yampolski en Jan van Dijk met muziek van Handel, Bach Scarlatti en Albinoni.

Volgend concert in de Open Hofkerk - Mar 24, 2013
Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk brengt op zondag 24 maart om 15:00 uur drie prachtige musici: Natalie Savinova, Victor Yampolski en Jan van Dijk staan garant voor een mooi programma.

Sint Bavokerk Monument! - Mar 20, 2013
Gisteren maakte minister Jet Bussemaker bekend welke extra gebouwen zij als monumenten wil zien en jawel ook een gebouw in Pendrecht viel in de 'prijzen'! De voor de wijk zo beeldbepalende kerk aan de Slinge staat op die lijst.

Welkomdienst Open Hofkerk - Mar 17, 2013
Zondag 17 maart is er een welkomdienst in de Open Hofkerk, Middelharnisstraat 153a, die om 10:00 begint.

Succesvol Benefietconcert ten bate van de Pauluskerk - Feb 4, 2013
Al enige tijd staat er een extra orgel in de Open Hofkerk. Dat is maar tijdelijk. Het orgel gaat tezijnertijd naar de Pauluskerk. Het werd die kerk geschonken. 'Ons asielorgel' wordt het inmiddels genoemd. Zondag 3 februari was er een Benefietconcert in de Open Hofkerk ten bate van die Pauluskerk en het asielorgel speelde daarin een belangrijke rol.

Benefiet concert voor de Pauluskerk - Feb 3, 2013
In de Open Hofkerk logeert een klein orgel dat door een particulier in bruikleen is gegeven aan de Pauluskerk. Zondag 3 februari wordt er een concert op dit orgel gegeven. De opbrengst is bestemd voor de Pauluskerk. Het concert begint om 15:00 uur.

Ze verdampen niet! - Jan 29, 2013

Bert, op weg naar een ander station - Jan 6, 2013
Zondag 6 januari werd Driekoningen gevierd in de St Bavokerk en tegelijkertijd afscheid genomen van pater Bert van Tol. Zij opvolger Frans Wijnen was ook aanwezig en richtte kort het woord tot de bezoekers van de dienst.

AFSCHEIDSVIERING VOOR PATER BERT VAN TOL - Jan 6, 2013
Op zondag 6 januari 2013, op het feest van Drie Koningen, biedt de Lourdesparochie een afscheidsviering aan pater Bert van Tol aan. In die viering zal hij, samen met pater Frans Wijnen voorgaan. Na afloop is er de mogelijkheid om persoonlijk afscheid van Bert van Tol te nemen.
In de parochiekerk van de Lourdesparochie de St. Bavokerk Aanvang: 10:00 uur, Slinge 775, 3086 EZ Rotterdam.

Veel lof voor Russisch Enesemble - Dec 24, 2012
de tekst komt nog

Het Neva Ensemble opnieuw in de Open Hofkerk - Dec 24, 2012
tekst komt nog

Familiekerstdienst met kerstdiner in Christus Triomfatorkerk - Dec 23, 2012
Op zondag 23 december is er in de Christus Triomfatorkerk de Volle Evangeliegemeente Het Zout der Aarde een familiekerstdienst hebben met aansluitend een gezamenlijk kerstdiner. Vooraf opgeven is verplicht.

Het Neva Ensemble St.Petersburg in de Open Hofkerk - Dec 23, 2012
Zondag 23 december 2012, aanvang 15:00 uur, Open Hofkerk, Middelharnisstraat 153, Rotterdam treedt het Neva Ensemble Sint-Petersburg voor u op.

En ze gingen mee naar Bethlehem? - Dec 22, 2012
Er komt nog een aanvullende tekst

Ga je mee naar Bethlehem? - Dec 22, 2012
Zaterdag 22 december 2012 is er een Kerstconcert met samenzang, koren en solisten in de St. Bavokerk aan de Slinge 775 van 15:00 tot 16:30 uur. De toegang is gratis.
Na afloop chocolademelk en bisschopswijn.

Samen Kerst vieren in de Topsporthal - Dec 21, 2012
Vrijdag 21 december om 19:30 uur of 22:30 uur is er in de Topsporthal (naast het Feyenoordstadion) een kerstviering georganiseerd vanuit het Voorgangersoverleg (VOR).

Wie helpt er mee kerstpakketjes inpakken voor de mensen in het DCR - Nov 19, 2012
Jean-Pierre, één van de pastors van het Detentie Centrum Rotterdam, roept vrijwilligers op te helpen kertspakketjes in te pakken voor ingeslotenen in het DCR. Wie doet mee????

De kerkdienst van de wijkgemeente Slinge op 11 november - Nov 11, 2012
Dominee Westrik was al een keer eerder in Pendrecht. Hij deed mee aan een programma onder titel 'Tjark's zoektocht naar de Ziel van Pendrecht'. Hij ging met Rineke de Graaf door de wijk en zat aan tafel bij de Ouderen Advies Raad. In die raad zat ook Thea Abma. Zij stelde de kerkenraad voor om die dominee een keer naar de Open Hofkerk te halen. En dat gebeurde op zondag 11 november 2012.

Zondagmiddagmuziek met twee organisten en altviolist - Nov 5, 2012
Zondagmiddag trok het concert in de Open Hofkerk 40 bezoekers. Een publiek dat ademloos luisterde naar een heerlijk concert.

Programma van Zondagmiddagmuziek op 4 november - Oct 21, 2012
Zondagmiddag 4 november om 15:00 uur vindt het uitgestelde concert plaats met STUDENTEN CODARTS, ROTTERDAMS CONSERVATORIUM in de reeks Zondagmiddagmuziek van de Open Hofkerk. Zij zijn te horen op orgel en altviool met werken van Buxtehude, Bach, Distler en Hindemith.

Zondagmiddagmuziek van 16 september verplaatst naar zondag 4 november - Sep 11, 2012
Aanstaande zondag 16 september zou het volgende concert in het kader van de Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk plaatsvinden.

Een groet vanuit de Lluvias de Bendicion - Aug 30, 2012
Pator Marlon en Daniela Nersicio hebben het stukje op de website over het bezoek van een aantal vertegenwoordigers van Vitaal Pendrecht gezien en reageren als volgt:

BOS-bericht van augutus - Aug 30, 2012
Johan Bos schrijft onder de titel Bos-bericht columns in het blad Kerk op Zuid. In augustus schreef hij over zijn vakantie bij boer Willem van den Berg in Meerkerk. Hij schrijft over het uitstervende beroep van kooiker.

De heilige geest daalde neer in de kerkgemeenschap - Jul 26, 2012
De apostel Balentina bracht de zaal in beweging en vervoering en de bezoekers uit Pendrecht vonden het wel genoeg. Zij zochten de gewone buitenlucht en gingen even langs de Scheveningse Haven om de indrukken te verwerken.

Engelen van Caribbean Youth in Action - Jul 26, 2012
In de zaal tijdens de dienst van de familie Balentina waren fraaie verschijningen van de Caribbean Youth in Action. Het leek alsof er engelen onder de aanwezigen rondgingen.

De dienst in Flushing Meadows begon met opzwepende muziek - Jul 26, 2012
Later dan aangekondigd begon de dienst. Er was een speciale plek voor de kinderen. Een soort nevendienst met kleurplaten en dergelijke. De mensen van het kergenootschap kusten en omhelsden hen die van buiten hun kerk gekomen waren. De band zette opzwepende muziek in en iedereen ging staan.

Lluvias de Bendición en de apostel Orlando en profeta Xiomara Balentina - Jul 26, 2012
Shanitsa Mathew woont in Pendrecht en is lid van de kerkgemeenschap Lluvias de Bendición in Den Haag. Zij deed haar best om het echtpaar Orlando en Xiomara Balentina naar hun gemeenschap te krijgen. Dat vond plaats op woensdag 25 en donderdag 26 juli in het Event Plaza te Rijswijk om precies te zijn de zaal Flushing Meadows. Een tenniscentrum, dus ...

Jan van Dijk speelde Bach en zoon in Zaltbommel - Jul 7, 2012
De organist van de Open Hofkerk in Pendrecht, Jan van Dijk, speelde zaterdag 7 juli op het orgel van de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Het thema was Bach en zoon.

Concours voor amateurorganisten - Jul 1, 2012
Op zaterdag 8 september vindt er in het kader van het 10-jarig bestaan van Rotterdam Orgelstad een concours plaats. Men kan zich inschrijven tot 1 juli 2012. Er is een kundige jury en er zijn interessante prijzen.

Opnieuw een hele touringcar met Lourdesgangers - Jun 11, 2012
Ieder jaar rond deze tijd gaat men op bedevaart naar Lourdes. Zaterdag 9 juni vertrok er een bus vanaf de St Bavokerk richting het bedevaartsoord in de Pyreneeën.

De agenda van Rotterdam Orgel Stad - Jun 5, 2012
Voor geïnteresseerden volgt hier de agenda van Rotterdam Orgel Stad voor de maand juni. Op zaterdag 9 juni houdt Gerben Mourik een presentatie en speelt hij 'Audite Nova II' in de Open Hof Kerk

Diensten over drie-eenheid in het Detentiecentrum - Jun 4, 2012
Zondagmorgen 3 juni woonden vertegenwoordigers van Vitaal Pendrecht twee diensten bij in het Detentiecentrum Rotterdam. Het ging over drie-eenheid en in de twee diensten werd dezelfde liturgie gebruikt. Toch werden het heel verschillende bijeenkomsten.

Succesvol Zondagmiddagconcert met veel Pinkstermuziek - May 27, 2012
Op zondag 27 mei speelde Jan van Dijk op het mooie Vierdagorgel in de Open Hofkerk in het kader van de Zondagmiddagmuziek in de Open Hof Kerk, maar maakte een uitstapje naar het kleine orgel dat tijdelijk in de kerk staat. Het concert stond overigens ook helemaal in het kader van van de jubileumconcerten van Rotterdam Orgelstad.

Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk - May 27, 2012
Zondagmiddag 27 mei om 15:00 uur is het volgende concert in het kader van de Zondagmiddagmuziek in de Open Hof Kerk. Organist Jan van Dijk zal o.a. Bach Passacaglia en composities rond Pinksteren ten gehore brengen.

Kledinginzameling mensen in nood - Apr 21, 2012
Op zaterdag 21 april zamelen Sam's en de Open Hofkerk kleding in voor mensen in nood van 10:00 tot 12:00 uur in de kerk aan de Middelharnisstraat 153 A.

Marcuspassie van Addie de Jong in Oude Kerk Charlois - Mar 31, 2012
Op 31 maart wordt de Marcuspassie van Addie de Jong uitgevoerd in de Oude Kerk Charlois, aan de Charloisse Kerksingel 35, zaal open 19:15 uur, aanvang 20:00 uur, toegangskaarten € 15,00, pashouders € 12,50.

Sobere maaltijd op 29 maart in de Credokerk - Mar 29, 2012
Vorig jaar was de sobere maaltijd in de Open Hofkerk. Dit jaar gaan de gemeenten en parochies uit Pendrecht, Heijplaat en Zuidwijk in de Credokerk, Scherpenhoek 5 aan de sobere dis op donderdag 29 maart om 17:45 uur.

Concert Opbloei in Open Hofkerk - Mar 17, 2012
Het Mandolineorkest Opbloei viert zaterdag 17 maart haar 70-jarig bestaan in de Open Hofkerk met een speciaal concert met het koor Sing for Fun en mezzo-sopraan Elsbjetna Tyc. Aanvang 19:30 uur en toegang gratis.

Activiteiten door de week - Feb 24, 2012
In het kerkblad Kerk op Zuid staat een aardig berichtje over wat de drie kerkgemeenschappen met elkaar doen.

Ruijl-bericht in Kerk op Zuid - Feb 24, 2012
Guus Ruijl schreef in Kerk op Zuid het kerkblad van de protestantse kerken van Rotterdam Zuid een bericht over het zondagmiddagconcert van 5 februari.

Eucharistieviering ter gelegenheid van de start van de federatie - Feb 19, 2012
Zondag 19 februari 2012 was er geen dienst in de St Bavokerk. De parochianen van de Onze Lieve Vrouwe van Lourdes Parochie woonden de viering van de start van de federatie bij in de Emmaüsgangers kerk in IJsselmonde. Bisschop Van den Hende leidde die dienst en de pastores Achille Waffo en Charles Eba'a hielpen hem daarbij.

Corrie Palumbo bedacht naam voor federatie 5 parochies - Feb 19, 2012
Op Zuid zijn 6 parochies van de Rooms Katholieke kerk. 5 van hen verenigden zich in een federatie op 19 februari 2012 werd in de Emmausgangers kerk aan de Reyerdijk de federatie gestart. Corrie Palumbo werd onderscheiden, omdat zij de naam van de federatie aandroeg.

Werkgroep Diaconie van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes was bij de wake van 5 februari - Feb 7, 2012
Zondagavond ging de werkgroep diaconie van de Sint Bavokerk naar de wake bij het detentiecentrum Rotterdam in Overschie in de buurt van het vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Hun betrokkenheid bij de vreemdelingen die daar in inhumane opsluiting zitten wordt niet door iedereen op prijs gesteld.

Mag ik uw stem lenen? vroeg Guus Ruijl - Feb 6, 2012
Na het concert vroeg pastor Guus Ruijl aan Danny Van Hoof of hij doordeweeks haar stem, de stem van god, zou mogen lenen. Hij was zeer onder de indruk van haar vertolking van de teksten van Oosterhuis.

Het Lied der Aarde met schitterende stemmen - Feb 6, 2012
Na de pauze van het zondagmiddagconcert op 5 februari werd Het Lied van de Aarde van Huub Oosterhuis op muziek van Tom Löwenthal uitgevoerd.

Captain Noah and his Floating Zoo met een echte ark - Feb 6, 2012
Na de psalmen werd zondag 5 februari Captain Noah and his Floating Zoo van Michael Flanders en Joseph Horovitz uitgevoerd door een aantal solisten, het oecumenisch koor Hemelsbreed, Cees van Zwieten aan de piano en Willem Blonk als dirigent.

Drie versies van de Open Hofpsalm bij Zondagmiddagmuziek - Feb 6, 2012
Zondag 5 februari was de eerste aflevering van de Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk. Maar liefst drie versies van de Open Hof psalm - psalm 87 - Captain Noah and his Floating Zoo van Joseph Horovitz en het Lied der Aarde van Huub Oosterhuis werden uitgevoerd door solisten, muzikanten en twee koren onder leiding van Willem Blonk.

Het lied van de aarde en Captain Noah in Open Hofkerk - Feb 5, 2012
Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk op 5 februari 2012, aanvang 15:00 uur. In collegiale samenwerking met de Open Hof in Rotterdam-Ommoord komt een prachtig project tot stand: de uitvoering van “Het lied van de aarde”, tekst van Huub Oosterhuis en muziek van Tom Löwenthal. In november 2011 met veel succes in Ommoord, nu “op” Zuid. Onder leiding van dirigent Willem Blonk, die de arrangementen verzorgde, voeren de Open Hof Cantorij en het koor Hemelsbreed met diverse vocale solisten dit bijzondere werk uit. De begeleiding is in handen van een percussionist, pianist Frank den Herder en organist Anton Doornhein.

Ga je mee naar Bethlehem? In de Sint Bavokerk. - Dec 19, 2011
Het thema was 'Ga je mee naar Bethlehem?' Daarmee is gelijk ook één van de onderdelen van het programma genoemd. Hans Uijlenbroek zette 'Do you hear what I hear' om in een Nederlands lied met dezelfde titel als het thema. Hij opende het programma ook met deze vraag aan het publiek. Dat met hem op reis ging van Nazareth naar Bethlehem en onderweg allerlei koren, solisten, beelden op een groot scherm en declamaties hoorde of zag. Een lange reis met een mooi slot. "Stille Nacht" zongen de koren en het concertpubliek samen. Voor in de kerk stond een kerststal en die vormde als het ware het doel van de tocht.

Weihnachtsgeschichte in de Open Hof Kerk - Dec 11, 2011
Zondagmiddag 11 december vond de laatste aflevering van de concerten in het kader van de Zondagmiddagmuziek in de Open Hof Kerk plaats. Ad Libitum voerde o.l.v. Frank de Groot Die Weihnachtsgeschichte, op. 10 (1933) van Hugo Distler voor vierstemmig koor a capella en vier solisten uit. Organist Bas de Vroome speelde muziek van Hugo Distler en Julius Röntgen uit en gaf een toegift met het middeleeuwse kerstlied: 'Joseph lieber, Joseph mein' naar een bewerking van Ernst Pepping.

Kerstconcert in de Sint Bavokerk - Nov 11, 2011
Behalve in de Open Hofkerk is er in december ook in de Sint Bavokerk op zondagmiddag een concert dat in het teken van Kerstmis staat. Klik door om de uitnodiging van de Lourdesparochie te lezen.

Beeldbank op site van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes parochie - Oct 12, 2011
Op de site van de Onze Lieve Vrouwe van Lourdes parochie verschijnen sinds kort ook fotoreportages. Ze zijn op de site vinden onder de knop beeldbank

Jan van Dijk bedankt de Protestantse gemeente in het kerkblad - Oct 12, 2011
In het 12de nummer van 2011 van het blad Kerk op Zuid bedankt organist Jan van Dijk de gemeente voor de viering van zijn 50-jarig jubileum op 18 september.

Jubileumconcert Jan van Dijk in De Echo - Sep 22, 2011
In De Echo van woensdag 21 september stond een artikel over het jubileumconcert van Jan van Dijk van zondag 19 september. De artikelen vanuit de redactie van Vitaal Pendrecht zijn nog in de maak.

Leuke cadeaus voor de jubilaris - Sep 20, 2011
Na afloop van het jubileumconcert was er een receptie en trokken er veel mensen langs Jan en Jannie om hen te feliciteren en er kwamen toepasselijke cadeaus.

Jan's levensloop (deel3) - Sep 19, 2011
Laatste deel van de levensloop van Jan van Dijk uit het programmaboekje van het jubileum concert op 18 september 2011.

Jan's levensloop (deel 2) - Sep 19, 2011
Vervolg levensloop van jan van Dijk.

Jan van Dijk tekende zijn levensloop op (deel 1) - Sep 19, 2011
In het programmaboekje bij het concert van 18 september in de Open Hofkerk stond de levensloop van Jan van Dijk afgedrukt.

Een woord van dank van Margreeth de Jong - Sep 19, 2011
Van Dijk speelde een compositie van Margreeth de Jong. Zij vroeg op haar beurt het woord om Jan van Dijk te bedanken voor de speciale rol, die hij in haar carrière gespeeld had.

De voorzitter van Rotterdam Orgelstad kon er dit keer wel bij zijn - Sep 19, 2011
Nico van Wijngaarden had de vorige wegens ziekte niet bij het jubileum van het Vierdagorgel kunnen zijn. Hij was blij bij deze gelegenheid wel het woord tot Jan te mogen richten.

Jan van Dijk kreeg insigne van de PKN - Sep 19, 2011
Tijdens de speciale aflevering van Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk kreeg Jan van Dijk, de organist van de kerk vierde zijn 50-jarig jubileum, een bijzondere onderscheiding.

Cobi van Bommel las een toepasselijk gedicht voor - Sep 19, 2011
Ze herinnerde zich het gedicht van Enny IJskes-Kooger uit de bundel 'Als Glas in de Zon' en dacht dat past precies bij Jan van Dijk. Iedereen in de Open Hofkerk was het helemaal met Cobi van Bommel eens.

Toespraak van Lydia de dochter van Jan van Dijk - Sep 19, 2011
Lydia, de dochter van Jan van Dijk, richtte het woord tot de mensen in de kerk.

Geïnteresseerd publiek in de Open Hofkerk - Sep 19, 2011
Het publiek in de Open Hofkerk luisterde ademloos naar de stukken die jubilaris Jan van Dijk zelf uitgekozen had voor zijn 50-jarig of misschien beter 52-jari jublieumconcert en volgde de tekst in het programmaboek op de voet. Ook na het concert werd het inetreieur van de kerk gekeosterd.

Jubileumconcert van Jan van Dijk in de Open Hofkerk - Sep 18, 2011
De kerk was te klein voor het jubileumconcert van Jan van Dijk. Er moesten stoelen bij. Ademloos werd geluisterd naar de organist en zijn lievelingsorgel.

ZONDAGMIDDAGMUZIEK IN DE OPEN HOFKERK - Aug 25, 2011
JUBILEUMCONCERT JAN VAN DIJK, 50 JAAR ORGANIST
ZONDAG 18 SEPTEMBER 2011, AANVANG 15.00 UUR
Toegang GRATIS, collecte bij de uitgang aan de deur

Kunt u mijn kind dopen? - Aug 24, 2011
Misschien geeft nieuws van de kerken op deze site het idee dat er ook vragen aan de kerken via deze site doorgegeven kunnen worden. Zo zijn er al verschillende reacties gestuurd met de vraag of ouders hun kind kunnen laten dopen. Dat kan helaas niet via Vitaal Pendrecht. Daarvoor moet u echt bij de kerkgemeente zijn waar u de doop plaats wilt laten vinden.

Groet aan de moslims in Nederland - Aug 15, 2011
In het blad van de protestantse wijkgemeente Slinge staat een groet aan de moslims in Nederland. Eén van de leden van die wijkgemeente had deze groet graag overgebracht bij de iftarmaaltijd in het Turks Huis in pendrecht. Daar was echter de gelegenheid niet voor. Vandaar die groet hier op de website.

Organist Christus Triomfatorkerk Daan Verschoor overleden - Jul 25, 2011
In het kerkblad Kerk op Zuid herdenkt Johan Bos Daan Verschoor, onze organist zoals hij genoemd werd. Verschoor was 40 jaar organist. Begon in de Christus Triomfatorkerk en was later met Jan van Dijk in de Open Hofkerk.

Eat! Drink! Talk! vier samen Ramadan - Jul 21, 2011
1 augustus begint de maand ramadan, de vastenmaand van de moslims. Je kunt een maaltijd meemaken met de familie, die aan de ramadan meedoet via de Stichting Islam en Dialoog.

De Bavokerk wil een fraaier kerkplein - Jun 17, 2011
Wat kunnen we doen om het kerkplein een fraaier aanzicht te geven, vroeg Leo van Lanen, actief parochielid van de Lourdesparochie uit de Sint Bavokerk.

Jubileum concert ter ere van het Vierdagorgel in de Open Hof Kerk - May 16, 2011
Dinsdag 3 mei speelde organist Jan van Dijk een deel van het jubileum concert ter ere van het Vierdagorgel al in de Laurenskerk. Het deel van voor de pauze. Na de pauze voldeed hij aan de keuze van de leden van wijkgemeente Slinge. Spaanse componisten voor en Bach, Pachebel, Handel en Boëllmann na de pauze. Een mooi, veelzijdig programma in een gevulde kerk en lovende reacties. De Zondagmiddagmuziek kan nog jaren mee.

40 jaar Vierdagorgel in Open Hof Kerk - May 16, 2011
'Een moderne stadsbus gaat ongeveer 10 jaar mee. Een metrotrein wordt na 15 jaar gerenoveerd en is na 30 jaar echt toe aan vervagging. Maar het prachtige Vierdagorgel in de Open Hofkerk is na 40 jaar nog steeds in de jeugd van haar leven, aldus de voorzitter kerkenraad wijkgemeente Slinge, Guus Ruijl. Hij opent daarmee een fraai boekje over een bijzonder orgel met als titel '40 JAAR OPEN HOF ORGEL'.

Viering van het 40 jarig bestaan van het Open Hoforgel - Apr 18, 2011
Zondagmiddag 15 mei om 15:00 uur begint het feestelijke concert ter ere van het 40-jarig bestaan van het orgel in de Open Hofkerk.

Organist Jan van Dijk in radiouitzendig 17 april - Apr 18, 2011
Jan van Dijk, organist en organisator van de zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk schreef een brief aan belangstellenden. De uitzending is al geweest, maar is nog te beluisteren op Uitzending Gemist.

Dominee Van Soest overleden - Apr 3, 2011
Op 27 maart overleed dominee T.D. van Soest. Hij was 19 jaar lang de predikant van de Hervormde wijkgemeente Pendrecht.

Kees van Eersel en Marijke Nieuwenweg in Open Hofkerk - Mar 27, 2011
Concert in de serie zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk, Sliedrechtstraat 57, 27 maart, aanvang 15.00 uur. Toegang € 6,--; pashouders € 4,--; kinderen gratis.
Kaarten aan de zaal

Wens van ouderling uit de Volle Evangelie Gemeente Zout der Aarde - Jan 2, 2011
Ze gingen met de kerstman op de arrenslee en willen graag iedereen in Pendrecht een gelukkig nieuw jaar wensen.

Druk bezocht concert van NEVA Ensemble in Open Hof Kerk - Dec 23, 2010
Zondagmiddag vond een zeer drukbezocht concert plaats in het kader van de Zondagmiddagmuziek van de Open Hof Kerk. Er moesten zelfs mensen onverrichter zake naar huis terug. Het Neva Ensemble uit Sint Petersburg gaf een gaaf concert.

Neva Ensemble uit Sint Petersburg in Open Hof Kerk - Dec 12, 2010
Johan Bos liep 26 november de hele wijk door. Twee affiches onder de arm. Eén in het gebruikelijke zondagmiddagmuziek ontwerp, ééntje in het ontwerp van het Neva Ensemble zelf. Nou vooruit, doen we hem ook nog een keer op de kerken pagina.

Lourdesparochie start actie "Een welluidend aandeel" - Nov 13, 2010
Vol spanning wordt gewacht op de nieuwe uurwerken op de toren van de Sint Bavokerk. Maar als het aan de parochie ligt verandert er nog meer!

Johan Bos ontmoette Stanley Dissels en spreekt zijn bewondering over hem uit - Nov 4, 2010
In het 'Kerk op Zuid' schrijft Johan Bos, voorganger in de Open Hofkerk, Bos-berichten. In het nummer voor de maand van 2010 schrijft hij over een ontmoeting met de voorganger van de volle evangelie gemeente 'Het Zout der Aarde', Stanley Dissels. Hetzelfdee blad vertelt ook dat er op zondag 7 november een dienst is in de Sint Bavokerk met de katholieke gemeente van Heijplaat-Pendrecht-Zuidwijk, of om in hun jargon te praten: de parochie van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes. Avondmaal samen zit er niet meer in, maar ze gaan wel volop voor de oecumene.

Tjark Jansen de held van de maand maart 2011 - Oct 15, 2010
Tjark Jansen is lid en actief op verschillende manieren in de Volle Evangelie Gemeente het Zout der Aarde. Zij houden kerk in de Christus Triomfator Kerk. Tjark is maart 2011 de held van de maand in de campagne Pendrecht is Goed Bezig. Naast zijn geloof in de Heer gelooft hij in zijn wijk, Pendrecht. In die maand wil hij dat mensen van verschillende levensbeschouwingen hun verhaal over de toekomst van Pendrecht aan elkaar willen vertellen.

Mwangaza in de Kerk van de Nazarener - Oct 10, 2010
Aan de Carnisse Singel staat de Kerk van de Nazarener. Geen Pendrecht, maar zondag 10 oktober wel met enige Pendrechtse inbreng en helemaal via Uganda. Mwangaza trad erop en Bridget Nalwoga uit Pendrecht zat in de organisatie.

Nogmaals het 50 jaar bestaan van de Sint Bavokerk - Sep 5, 2010
Mevrouw mr. Leontine A. van Heyst maakte een verslag van de viering van het 50-jarig bestaan van de Sint Bavokerk. Zij zond het naar de redactie van het wijkmagazine In de Kijkerd. Die moest het verslag inkorten. Op deze pagina van de website van Vitaal Pendrecht staat haar onverkorte bijdrage.

ZONDAGMIDDAGMUZIEK IN DE OPEN HOFKERK TE ROTERDAM-PENDRECHT - Aug 3, 2010
Op zondag 12 september geven 4 studenten van Codarts, het Rotterdams Conservatorium, een concert in de Open Hofkerk te Rotterdam. U vindt de kerk in de wijk Pendrecht aan de Middelharnisstraat 153. Aanvang 15:00 uur, einde 16:45 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 6,--; voor pashouders € 4,-- en kinderen gratis.

Allerlei oude bekenden bij de viering van 50 jaar Sint Bavokerk - Jun 28, 2010
Zuster Saers, zuster Vollebregt, Kees Bruin, Frans Timmermans en nog veel meer oudgedienden vierden het jubileum mee.

Monseigneur Verbakel verving met plezier bisschop Van Luyn - Jun 28, 2010
Bisschop Van Luyn had andere verplichtingen en liet zich vertegenwoordigen door zijn vicarus-generaal monseigneur H.A. Verbakel. Verbakel toonde zich zeer verheugd, dat hij deze viering mocht leiden.

Heba Saleem van de St. Jan Apostel Parochie vertelde over hun herkomst - Jun 28, 2010
Iedere vierde zondag van de maand komen in de Sint Bavokerk de Syrische Christenen bij elkaar. Heba Saleem, afkomstig uit Irak, sprak namens hen de kerkgemeente toe. Hun koor nam ook een deel van de mis voor haar rekening.

Een kerk die alle groepen uit de wijken Pendrecht en Zuidwijk samenbrengt - Jun 28, 2010
Monseigneur Verbakel moest bisschop Van Luyn vervangen. Daar was hij niet rouwig om. 'Een cadeautje', noemde hij het. Prachtige, diverse gemeenschap in een mooie kerk. Daar kan de samenleving in Nederland en de deelgemeente Charlois nog veel van leren.

Oproep van de RK Parochie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes - Jun 27, 2010
Aan alle parochianen en andere belangstellenden valt er op de site van de Lourdes Parochie te lezen. Zij willen graag dat het 50 jarig bestaan van de Sint Bavokerk bij iedereen bekend en dat op 27 juni om 10:00 uur veel parochianen, bewoners uit Pendrecht en eblangstellenden de viering bijwonen.

Pinksterdienst met speciaal tintje in Open Hof Kerk - May 23, 2010
Zondag 23 mei was er een feestelijke Pinksterdienst in de Open Hof Kerk. De oplevering van de verbouwing werd in de kerkdienst gevierd en na afloop was er een hapje en een drankje.

Waardige start van herdenkingsconcerten 14 mei 1940 - May 2, 2010
Elf concerten ter herinnering aan het bombardement op 14 mei 1940. Het eerste vond plaat in de Open Hof Kerk. Een mooi programma met een oproep tot vrede. 'Orgels & Vrede, rond 4 mei' ging waardig van start.

Zondagmiddagmuziek in de Open Hof Kerk - May 2, 2010
Zondagmiddagmuziek 2 mei is er in het kader van Orgels en Vrede een concert in de Open Hof Kerk.
In de pauze zijn consumpties verkrijgbaar. De Open Hof Kerk Pendrecht staat op de hoek van Middelharnisstraat 153 en Sliedrechtstraat 55. Het is ruim 10 minuten lopen vanaf metrostation Slinge. De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de Deelgemeente Charlois, door
Woonstad Rotterdam en door de kerkenraad van de Protestantse Wijkgemeente Slinge.
Er wordt samengewerkt met Rotterdam Orgelstad en Bewoners Organisatie Pendrecht.
Aanvang 15:00 uur, zaal open 14:30 uur - Einde 16:45 uur
Toegang € 6,00; pashouders € 4,00 en kinderen gratis
Thema: “Da Pacem Domine”.

Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk (2) - Mar 15, 2010
Klik door voor een kort verslag van het zondagmiddagconcert in de Open Hofkerk op 14 maart j.l.

Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk - Mar 14, 2010
Zondagmiddag 14 maart voert organist Jan van Dijk een bijzonder concert uit samen met het barokconsort Con Amici in de Open Hof Kerk. Aanvang 15:00 uur.

Welkomstdienst in Open Hof Kerk op zondag 17 januari - Jan 12, 2010
Pastoraal medewerker van de Open Hofkerk roept iedereen die op zoek is naar inpiratie op om zondag 17 januari om 10:00 naar de Welkomdienst te komen. Deze keer is het koor Cantilede uit Ede olv Rob Biersteker te gast bij de welkomstdienst.

Kerstconcert in de Sint Bavokerk - Dec 20, 2009
Zondag 20 december is er een KERSTCONCERT in de Sint Bavokerk. Het wordt alweer het derde jaar dat dit georganiseerd wordt.

Mooi uitgevoerde oude en nieuwe zondagmiddagmiddagmuziek - Nov 2, 2009
Zondag 1 november speelden Laurensorganist Hayo Boerema en fluitist Imre Rolleman in de Open Hof Kerk te Rotterdam-Pendrecht. Zij speelden composities van onder andere de Nederlands-Zwitserse componist Frank Martin, van Jehan Alain, van J.S. Bach en een improvisatie. Het werd een fraaie aflevering van de Zondagmiddagmuziek-concerten met een opvallend talrijk publiek.

Zondagmiddagconcert in Open Hofkerk - Nov 1, 2009
Op zondag 1 november om 15.00 uur musiceren Laurensorganist Hayo Boerema en fluitist Imre Rolleman in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht. Zij spelen composities van de nederlands-zwitserse componist Frank Martin en van franse componisten.
Toegang € 5,--; pashouders € 3,--; kinderen tot 12 jaar gratis.

Akoestiek van de Openhof Kerk doet niet onder voor concertzaal - Oct 4, 2009
Zondagmiddag 4 oktober 15 uur een volle kerk aan de Middelharnisstraat 153. Het publiek kwam voor het Oratorium Paulus van Felix Mendelssohn Bartholdy uitgevoerd door: de Cantorij Open Hof Ommoord, het In de Wolken Koor, Jenny Haisma,sopraan, Arco Mandemaker,tenor, Matthijs Mesdag,bas, Andries Stam,orgel, Nynke de Jong,pauken en sopraan, Academia Amsterdam,orkest en Willem Blonk,dirigent. Rondom de preekstoel en het orgel stond het bomvol uitvoerenden en instrumenten. Men kwam niet voor niks. De acoestiek van de kerk deed niet onder voor die van de concertzalen.

ZONDAGMIDDAGMUZIEK in Open Hofkerk - Oct 4, 2009
Het oratorium “Paulus” van Mendelssohn wordt uitgevoerd door koor, solisten, orkest en orgel op zondag 4 oktober 2009 in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht.
Aanvang 15.00 uur. Toegang € 10,--, pashouders
€ 5,--, kinderen t/m 12 jaar gratis.
Reserveren 0180-558937.

Waardig afscheid van een markant predikantsechtpaar - Sep 28, 2009
De kerk zat boordevol, zelfs het balkon was opengesteld voor bezoekers. Er volgde een bijzondere dienst met een toepasselijke prediking door doktor A. Polhuis. In de preek overzag At Polhuis zijn loopbaan als predikant en de ontwikkeling in zijn denken over dat ambt. Hij kreeg veel cadeaus en had zelf ook voor een cadeau gezorgd. Ook zijn vrouw Elly nam afscheid en kreeg en gaf een cadeau in de vorm van een cd met liederen van onder andere Schubert.

Jeugdconcert in Open Hofkerk Ommoord - Jun 29, 2009
Zondag 28 juni vond er in die andere Open Hofkerk, namelijk in die in Ommoord, een jeugdconcert plaats. Een enthousiaste bezoeker van de concerten in die kerk nodigde Vitaal Pendrecht uit eens te komen luisteren. Hij zag ook de voorstellingen 'Vensters' en 'Schuren' en heeft een opdracht van Pact op Zuid om verrassende uitwisselingen te bewerkstelligen. Wie weet komt die er in de toekomst. Cees Bavius, de regisseur van de Pendrecht Podium Academy en Willem Blonk, de dirigent van de Open Hof - Hesseplaats zijn uit hetzelfde hout gesneden. Ook al gaat het dan om totaal verschillend hout.

Dominee 'Yusuf' Ahmed Aboutaleb, burgemeester voor alle Rotterdammers - Jun 22, 2009
Op het plein voor de Laurenskerk werd zaterdagavond 20 juni 2009 onder het toeziend oog van Desiderius Erasmus de Nacht der kerken afgesloten. De opening deed een brassband. Een bisschop, de burgemeester en een gospelkoor maakten er een waardige kerkdienst in de open lucht van.

Orgel van de Open Hofkerk wordt zeer gewaardeerd - Jun 21, 2009
Een mooi instrument dat orgel van de Open Hofkerk en afgelopen zaterdagnacht mocht iedereen erop spelen.

Zout der Aarde op Nederland 2 - Jun 21, 2009
In de zendtijd voor de kerken komt op zondag 21 juni 2009 om 11:00 uur de dienst van de volle evangelie gemeente Het Zout der Aarde op Nederland 2.

Nacht der Kerken, ook in Pendrecht - Jun 20, 2009
Op zaterdagavond 20 juni wordt voor de tweede keer in Rotterdam de Nacht der Kerken gehouden.

Concert studenten Codarts goede zondagmiddagbesteding - Jun 7, 2009
Zondagmiddag 7 juni vond in de Open Hofkerk een concert plaats van 4 studenten van het Rotterdams Conservatorium Codarts. Mooie muziek op een prachtig orgel in een kerk met een fraaie akoestiek.

Zondagmiddagmuziek in Open Hofkerk met Codarts studenten - Jun 7, 2009
Zondagmiddagmuziek in de Open Hof Kerk op 7 juni wordt verzorgd door muziekstudenten van Codarts, het Rotterdams Conservatorium: Lara Schaffner, orgel, Jan Hoegee, orgel, Wim Does, orgel en Susanna Veerman, sopraan.
De aanvang is om 15.00 uur, einde 16.45 uur
Toegang € 5,--; pashouders € 3,--; kinderen gratis
De Open Hof Kerk Pendrecht staat op de hoek van Middelharnisstraat 153 en Sliedrechtstraat 55, ca. 5 minuten lopen vanaf metrostation Slinge.

Het programma van de zondagmiddagconcerten serie 2009 op één affiche - Jun 7, 2009
2 keer Mendelsohn en 1 keer een soliste en 3 organisten en tot slot werken van onder andere Jehan Alain en Frank Martin dat is het affiche van de Zondamiddagmuziek in 2009. De concerten beginnen steeds om 15:00 uur en let op de entreeprijzen verschillen per keer. Kaartverkoop alleen aan de zaal.

Kees Bruin kan Pendrecht moeilijk vergeten - May 23, 2009
Elly Pesik reageert op het nieuws op deze Vitaal Pendrecht-pagina. Zij en anderen hebben nog steeds contact met pastor Kees Bruin en Elly wil het volgende aan lezers van deze pagina melden.

Felix Medelssohn Bartholdy en het Open Hofkoor - May 18, 2009
Mendelssohn was een belangrijk componist. Wie kent niet de bruiloftsmars. Maar zonder hem was de Matthäuspassion vast niet zo'n bekend muziekstuk geworden. Hij zorgde ervoor dat het uit het stof gehaald werd en op vele plaatsen op goede vrijdag wordt uitgevoerd. op 3 februari 1809 werd hij geboren in Hamburg. Op 4 november 1847 overleed hij in Leipzig. Duits, maar ook in Engeland liet hij sporen na. Protestant, maar met Joodse wortels. Net als Mozart een wonderkind. Wie was Felix Mendelssohn Bartholdy. Zie wat wikipedia over hem zegt en welke muziek er in de Open Hofkerk klonk op 17 mei.

Het laatste concert van het Open Hofkoor trok veel belangstelling - May 18, 2009
Een aantal van hen woont nog, echt, in Pendrecht. Maar is dat een criterium? Ze hebben allemaal iets met de voor hen jonge groeigemeente en met de kerk van die (hervormde) gemeente, de Open Hofkerk. Waar 45 jaar geleden in die nieuwe wijk een kerkkoor werd opgericht, dat zondag 17 mei, helaas, haar laatste concert gaf in haar eigen kerk. Er volgen nog wel bijdragen aan concerten en dergelijke. 1 oktober 2009 valt definitief het doek over het koor. De kerk blijft, maar is ook erg veranderd.

MENDELSSOHN CONCERT DOOR HET OPEN HOFKOOR - May 13, 2009
Uit de algemene aankondiging van de zondagmiddagmuziek voor 2009 nog even het concert van zondagmiddag 17 mei apart! Het gaat dan om het allerlaatste concert van het Open Hofkoor en zij zingen muziek van Felix Mendelssohn Bartholdy. Reserveer uw plaatsje in de Open Hofkerk via telefoonnummer 0180 558937.

Opnieuw succesvol concert Oeral Kozakkenkoor in Sint Bavokerk - Apr 20, 2009
Zaterdag 17 april 2009 werd in Rusland Goede Vrijdag gevierd. In het grootste land ter wereld viert men de kruisiging en opstanding van Jezus Christus een week later dan in Nederland. In de Sint Bavokerk trad op die gedenkwaardige avond het Oeral Kozakkenkoor op samen met het Oekraïemns ensemble Uzory. De kerk bleek een prachtig decor voor een dergelijk evenement.

Dankwoord van oud-pastor Kees Bruin - Apr 5, 2009
In het parochieblad van april 2009 van de Lourdesparochie staat het volgende bericht van Kees Bruin vanuit zijn nieuwe werkomgeving in Noord-Brabant.

Volle Oude Kerk Charlois geniet van Marcus Passie van Addie de Jong - Mar 29, 2009
Zaterdagavond 28 maart genoot een volle Oude Kerk in Rotterdam Charlois van de Marcus Passie van Addie de Jong. C.O.V. Sursum Corda, het Dordts Kamerorkest en een aantal solisten zorgeden voor een mooie concertavond in de sfeervolle kerk.

Marcus Passie in Oude Kerk Charlois - Mar 25, 2009
Dankzij een unieke samenwerking tussen de Oude Kerk Charlois en de Open Hofkerk Pendrecht is het mogelijk geworden de Marcus Passie van Addie de Jong weer uit te voeren. In voorgaande jaren is deze passie uitgevoerd in de Open Hofkerk. Nu is gekozen voor de Oude Kerk Charlois. Het uitvoerende koor is Sursum Corda, 5 vocale solisten met begeleiding van het Dordts Kamerorkest.
De uitvoering is op zaterdag 28 maart 2009.

Dank je pastor Kees Bruin voor je betrokkenheid - Mar 2, 2009
Zondag 1 maart werd in zijn laatste eucharistieviering in de Sint Bavokerk afscheid genomen van pastor Kees Bruin. Parochianen, vrienden en collega's van Kees kwamen in grote getale naar zijn afscheidsdienst en prezen zijn betrokkenheid bij de parochies, bij de wijk en bij de Sint Bavokerk.

UITNODIGING voor de afscheidsviering van pastor Kees Bruin - Mar 1, 2009
Uitnodiging voor het bijwonen van de afscheidsviering van
pastor Kees Bruin op 1 maart 2009, 10.00 uur, in de Sint-Bavokerk.

Jubileum van het Open Hofkoor wordt gevierd in dienst op zondag 25 januari - Jan 25, 2009
Op zondag 25 januari heben we een bijzondere dienst in de Open Hofkerk. Het Open Hofkoor staat dan stil bij het 45-jarig jubileum dat op 27 janauri een feit zal zijn. De dienst begint om 10:00 uur.

Welkomstdienst in Open Hofkerk - Jan 18, 2009
Zondag 18 januari is er om 10:00 uur een welkomstdienst in de Open Hofkerk. Het Cantilede uit Ede zal liederen ten gehore brengen in deze dienst. De heer J. Bos is voorganger en er speelt een gastorganist.

Distler lezing in Open Hofkerk - Nov 24, 2008
Zaterdag 28 november om 14:00 uur houdt Bas de Vroome een lezing in de Open Hofkerk over de belangrijke Duitse componist en kermusicus Hogo Distler (1908 - 1942).

Kerst zangdienst in de Julianakapel - Nov 16, 2008
De Scriba van de Protestantse Wijkgemeente Pendrecht-Heijplaat meldt het volgende.

Prolongatie kerstconcert in Sint Bavokerk - Nov 10, 2008
Voor de tweede keer wordt het kerstconcert in de Bavokerk aan de Slinge georganiseerd.
Koorzang en samenzang zijn de belangrijkste ingredienten voor dit concert.
Toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Succesvol zondagconcert in Open Hofkerk - Nov 2, 2008
Een mooie eerste zondag in november en in de Open Hofkerk een fraai zondagmiddagconcert met een somber thema: de dood en de doden. 2008 is een herdenkingsjaar. 100 jaar geleden werd de Hugo Distler geboren. Zijn Totentanz werd uitgevoerd naast muziek van Samuel Scheidt en Heinrich Schütz. De organisatoren kunnen zich verheugen in een grote belangstelling.

Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk - Nov 2, 2008
Medewerkenden: Kamerkoor “Ad Libitum” o.l.v. Frank de Groot,
Arjen Leistra, orgel
Programma: werken van Schütz, Scheidt en Distler
Plaats: Open Hofkerk Rotterdam Pendrecht, Middelharnisstraat 153
Datum: zondag 2 november
Tijd: aanvang 15.00 uur, einde 17.00 uur
Toegangsprijs € 10,--; pashouders € 5,--, kinderen gratis
Kaarten aan de zaal

Start nieuwe seizoen Open Hofkerk - Sep 30, 2008
Op 12 oktober geven we in de Open Hof het startsein voor het nieuwe seizoen. Ook de komende winter willen we weer allerlei activiteiten aanbieden. Als gemeente weten we ons in deze activiteiten afhankelijk van God en we willen daarom graag zijn zegen vragen..

Open Huis in de Open Hof - Sep 13, 2008
Op zaterdag 13 september is er een open dag van de Open Hofkerk aan de Middelharnisstraat 153. Was u nog nooit in deze kerk en wil u er eens een kijkje nemen?
Grijp uw kans!

Orgelconcert op 7 september 2008 in de Open Hofkerk - Sep 7, 2008
P R O G R A M M A en gegevens over de musici vindt u op deze nieuwspagina als u doorklikt. Op ZONDAGMIDDAG 7 september 2008 geven Susanna Veerman en Wim Does een concert op het prachtige orgel. Quatre-mains is het thema.

Na veel jaren zangplezier neemt Gospelkoor RHYTHM afscheid - Jul 25, 2008
Niet zo lang geleden deed Gospelkoor RHYTHM een oproep. Er moest nieuw zangtalent bijkomen. Die oproep heeft niet mogen baten. Op de website http://www.gospelkoorrhythm.nl/ valt het volgende bericht te lezen. Ook in het blad Kerk op Zuid staat hun afscheid en hun dank aan aan iedereen, die een bijdrage geleverd heeft aan al die jaren zangplezier.

De Open Hofkerk vanuit de lucht - Jun 29, 2008
Mario Bosch maakte een bijzondere foto van de Open Hofkerk.

Gospelkoor Rhythm is op zoek naar leden - Jun 28, 2008
Gospelkoor Rhythm, o.l.v. Nico de Mol, zoekt enthousiaste zangers en zangeressen. Ze zingen Engels- en Nederlandstalige gospels van verschillende bekende artiesten met als doel het uitdragen van het Evangelie.

Orgel uit Christus Triomfatorkerk wordt nog steeds bespeeld - Jun 18, 2008
In de weblog van dagburgemeester Mario Bosch is een interessant stukje te lezen over het voormalige orgel van de Christus Triomfatorkerk. Het orgel is naar de Rehoboth United Reformed Church in Hamilton in Canada gegaan en wordt volgens patoor Simon Schotsman nog iedere zondag probleemloos bespeeld.

Zondagmiddagmuziek op 27 april 2008 in de Open Hofkerk!! - Apr 27, 2008
Op zondag 27 april om 3 uur ’s middags kunt u weer naar de Open Hofkerk komen voor een prachtig concert met zang, orgel en piano.
Mooie liederen en piano en orgelmuziek van o.a. Schubert, Schumann en Mendelssohn worden vertolkt door het vrouwen vocaal ensemble "Close Ensemble" en mannen vocaal ensemlble "In Musica Veritas" met Ank Geul op piano, Jan van Dijk op orgel en dirigent is Elsa Kloos.

Gezamenlijke Paasdiensten - Mar 11, 2008
Bezoek rond de Pasen de feestelijke Paasdiensten in 'Het Zout der aarde' Aanvang 14.00 & 20.00 uur op 21, 22 en 23 maart

Gratis Gospelconcert - Mar 11, 2008
Op donderdag 20 maart om 19.30 uur vind er een gratis spetterend gospelconcert plaats in 'Het Zout der Aarde' gebouw Christus Triomfatorkerk, Krabbendijkestr. 255

Zondamiddagconcert op een mooie 17e februari - Feb 18, 2008
Zondamiddag 17 februari, een schitterende winterdag, met een prachtig concert in de Open Hofkerk aan de Middelharnisstraat in Pendrecht. Uitvoerenden waren muziekstiudenten van CODARTS ROTTERDAMS CONSERVATORIUM: Annemarie Dür, altviool, Hugo Bakker, orgel, Wim Does, orgel en Jan Hoegee, orgel.

Toespraken voor de jubilaris - Feb 11, 2008
In de Open Hofkerk sprak Dick Lockhorst, voorzitter van de deelgemeente Charlois, de jubilaris toe. Daan Verschoor kreeg van hem een Erasmusspeld. In de ontmoetingshal werd door drie personen gesproken. Daar kwamen ook andere kwaliteiten van de Verschoor aan het licht.

Mooi concert voor een bescheiden jubilaris - Feb 11, 2008
Zaterdag 9 februari vond het jubileumfeest van Daan Verschoor plaats in de Open Hofkerk. Zijn cadeau bestond uit een concert met orgelsoli en koorzang. De jubilaris kreeg door deelgemeentevoorzitter, Dick Lockhorst, een Erasmusspeld opgeprikt. Een mooie onderscheiding voor een bescheiden mens.

40-jarig jubileum van organist Daan Verschoor - Feb 3, 2008
Johan Bos van de Open Hofkerk stuurde bijgaand bericht aan de redactie van Vitaal Pendrecht. U bent van harte uitgenodigd om het jubileum van Daan Verschoor op zaterdag 9 februari mee te maken in de Open Hofkerk.
Mario Bosch, dagburgemeester van Pendrecht, vermeldde de verdere geschiedenis van het kerkorgel van de Christus Triomfatorkerk.

Gebedsweek voor eenheid van de christenen - Jan 16, 2008
Op woensdag 16 januari om 19:00 uur is er een avondgebed in de Sint Bavokerk met medewerking van het kerkkoor van die kerk en op woensdag 23 januari ook om 19:00 uur is er een avondgebed met medewerking van het Open Hofkerkkoor. De voorganger op 16 januari in de Sint bavokerk is Johan Bos en op 23 januari zal pastor Kees Bruin voorgaan in de Open Hofkerk.

Er gloort weer licht in het duister van de nacht - Dec 25, 2007
Met deze titel vond maandagavond om 22:00 uur een nachtmis plaats in de Sint Bavokerk. De mis werd geleid door pastor Kees Bruin. Hij werd bijgestaan door zijn collega Achille Waffo. Waffo komt uit Kameroen en de kazuifel van Kees Bruin is afkomstig uit hetzelfde land.

Sfeervol kerstconcert in Open Hofkerk - Dec 24, 2007
Zondagmiddag 23 december vond in een volle Open Hofkerk een mooi en sfeervol kerstconcert plaats met uitbundige orgelbegeleiding van Arjan Breukhoven en samenzang van traditionele kerstliederen als "Ere zij God", naar bewerking van Nico de Mol.

Arjan Breukhoven de organist bij het kerstconcert - Dec 22, 2007
Het prachtige orgel in de Open Hofkerk krijgt bij het kerstconcert op zondag 23 december een ervaren bespeler in Arjan Breukhoven.

Het Open Hofkoor kan natuurlijk niet ontbreken bij het kerstconcert op 23 december 2007 - Dec 22, 2007
Het Open Hofkoor kan natuurlijk niet ontbreken bij een kerstconcert met samenzang in de kerk, waar het koor naar vernoemt is.

Christelijk Mannenkoor Rotterdam-Zuid een volgend koor op het kerstconcert - Dec 22, 2007
Een volgend koor dat zijn bijdrage levert aan het kerstcocert in de Open Hofkerk is het Christelijk Mannenkoor Rotterdam - Zuid.
Een koor met haar wortels in Rotterdam Zuid en maar liefst 85 actieve leden.

Gospel Rhythm koor op kerstconcert in de Open Hofkerk - Dec 22, 2007
Zondag 23 december 2007 vindt er een uniek concert met samenzang plaats in de Open Hofkerk. Eén van de koren, die een bijdrage levert aan dit concert is het Gospelkoor Rhythm.

kerstzangconcert met samenzang in de Open Hofkerk op 23 december - Dec 21, 2007
Op zondag 23 december, 's middags om 15.00 uur organiseert de Open Hofkerk een "kerstconcert met samenzang" in de kerk aan de Middelharnisstraat 153. Met het Open Hofkoor o.l.v. Jan van Dijk, het Christelijk Mannenkoor Rotterdam-Zuid o.l.v. Paul Jokers, het Gospel Rhythm o.l.v. Nico de Mol en organist Arjan Breukhoven op het prachtige orgel van de Open Hofkerk.

Kerstconcert van de Lourdesparochie - Dec 16, 2007
De Lourdesparochie wil iets nieuws toevoegen aan de traditie die aan het eind van het jaar bij het korter worden van de dagen is ontstaan: en dat is een jaarlijks terugkerend Kerstconcert! Op zondag 16 december om 16:00 uur vindt de eerste editie van zo’n concert plaats in de Sint Bavokerk aan Slinge 775.

Mooie cantorijklanken in Open Hofkerk - Nov 4, 2007
Zondagmiddag 4 november trad de Maria Magdelenacantorij uit Goes onder leiding van Kees van Eersel op in de Open Hofkerk. Een mooi concert in de mooie setting, die de kerk en het fraaie orgel bieden. De organisator toonde zich er na afloop erg blij mee.

KOORZANG rond ALLERZIELEN in de Open Hofkerk - Oct 31, 2007
Aanstaande zondag, 4 november wordt in de Open Hofkerk, Middelharnisstraat 153 te Rotterdam-Pendrecht een concert gegeven door de Maria Magdalenacantorij uit Goes.

Zondagmiddagmuziek in de Open Hof Kerk - Oct 29, 2007
Zondag 4 november worden werken van o.a. Buxtehude, Geist, Mendelssohn, Purcell en Wesley ten gehore gebracht door Kees van Eersel, organist te Goes en de Maria Magdalena Cantorij. Aanvang 15:00 uur, zaal open 14:30 uur. Toegang € 5,00; pashouders € 3,00.

Het cadeau voor Jan van Dijk - Oct 14, 2007
Naast vele cadeaus in feestelijke verpakking was er een zeer speciaal cadeau voor Jan van Dijk. Als dank voor zijn werk van 1 september 1982 tot 1 september 2007 kreeg hij een concert van Jacques van Oortmerssen, die zijn eerste schreden op zijn carrière aan het orgel van de Open Hofkerk gezet had. En nu een wereldvermaard organist is. Zie www.oortmerssen.com

Organist Jan van Dijk jubileert in Open Hofkerk - Oct 14, 2007
Jan van Dijk, de organist van de Open Hofkerk werd verrast tijdens zijn 25 jubileum op zaterdag 13 oktober. Hij kreeg een prachtig cadeau: een exclusief concert van organist Jacques van Oortmerssen. Ook werd hij door de deelgemeente Charlois bedacht met een Karel de Stoutespeld.

Gerard Boom houdt voordracht over Pendrecht Universiteit - Oct 12, 2007
Donderdagmorgen zaten er plus minus 30 oudere dames klaar in de Vrouwen Contact Dienst van de Open Hofkerk voor een verhaal over de Pendrecht Universiteit. Gerard Boom verzorgde deze voordracht. Hij hield zijn verhaal voor een wel zeer deskundig publiek. De meesten van zijn toehoorders wonen al meer dan 40 jaar in de wijk.

Nacht der Kerken op 23 juni 2007 - Jun 11, 2007
Overgewaaid uit Oostenrijk en Duitsland gaat ook Nederland (lees: Rotterdam!) kennis maken met: ‘De nacht der kerken'.
Het initiatief tot deze nacht ligt bij de het Convent van kerken. In dat Rotterdamse convent ontmoeten vertegenwoordigers van verschillende kerken elkaar: Protestants, Rooms Katholiek, Oud Katholiek en bijzonder genoeg ook de Joodse gemeenschap.
Op zaterdag 23 juni 2007 staan in 17 kerken door heel Rotterdam de deuren open voor een breed publiek met een verrassend programma. Kerken zijn pleisterplaatsen van bezinning en spiritualiteit. We hebben er niet zo heel veel meer in Rotterdam, maar de kerken die er zijn willen zich dit jaar eens laten zien en horen. Muziek, natuurlijk, veel muziek, vocaal en instrumentaal. Verder: bezinning, debat, dans, markt, beleving van spiritualiteit, ontmoeting, en, hoe kan het ook anders in deze veelkleurige stad: interreligieuze manifestatie.

Er gebeurde vele wondertjes - May 20, 2007
Een bedevaartreis naar Lourdes begon in Pendrecht. Zaterdagmorgen 5 mei was het bij de Sint-Bavokerk een drukte van belang. Een groep van ongeveer 100 pelgrims begon aan hun reis naar de bedevaartplaats Lourdes.

Bedevaart naar Lourdes vertrokken - May 6, 2007
Zaterdag 5 mei vertrok er vanaf de Sint Bavokerk een groep van rond 100 pelgrims naar Lourdes. Niet te voet of per fiets, maar met touringcars. Wethouder Lucas Bolsius was onder hen.

Drukbezocht 40-jarig priesterfeest Kees Bruin - Apr 15, 2007
40 jaar geleden, op 1 april 1967 om precies te zijn, werd Kees Bruin in Waarland door monsigneur Zwartkruis tot priester gewijd. 15 april werd in een feestelijke mis met aansluitend een receptie uitbundig uiting gegeven aan dit jubileum in de Sint Bavokerk.

40 jarig priesterfeest van Kees Bruin - Apr 15, 2007
Op zondag 15 april is het 40-jarig priesterfeest van pastor Kees Bruin in de Sint Bavo-kerk. Kees Bruin nodigt u uit om de feestelijke eucharistieviering bij te wonen. Aanvang 10:30 uur. Aansluiten is er een receptie.

Mooie herinneringsuitvoering van de Marcus Passie - Mar 26, 2007
In een goed gevulde Open Hofkerk werd de Marcus Passie van Addie de Jong uitgevoerd. Een bijzondere uitvoering, want musici en concertgangers herdachten dat de componist 10 jaar geleden overleed. Zijn vertolking van het het lijdensverhaal uit het Marcus evangelie werd zondag 25 maart een streling voor het oor.

EEN PASSIE IN HERINNERING - Mar 15, 2007
Op 3 april 2007 is het 10 jaar geleden dat de bekende musicus Addie de Jong zeer plotseling overleed. Addie werd geboren op 26 juli 1941 in Delft en was sinds 1968 cantor-organist in de Goede Herderkerk te Rotterdam-Schiebroek. Deze omvangrijke functie vervulde hij met grote betrokkenheid. Ook was hij beiaardier, onder meer in zijn woonplaats Vlaardingen. Hij was een veelzijdig en enthousiast musicus, een bijzonder sympathiek en bescheiden mens met een brede muzikale blik. In de loop van de jaren gaf hij in binnen- en buitenland vele orgelconcerten en ook beiaard- en koorconcerten. Hij componeerde talrijke werken voor koor, orkest, orgel en beiaard.
Op zondag 25 maart wordt zijn Marcuspassie uitgevoerd in de Open Hofkerk. Aanvang 15:00 uur. Toegangskaarten kosten € 8,00, voor pashouders € 5,00.

Zuster Theresia Saers over Pendrecht - Mar 8, 2007
Ze werkte 17 jaar in Pendrecht. Ze zag de Pendrecht Monologen in de Sint Bavokerk. En haalde Cees Bavius en het spelersgezelschap over om in haar huidige standplaats, het Mariënburg Klooster in 's Hertogenbosch, voor de zusters de Pendrecht Monologen op te komen treden. Zelf zette zij haar versie van "Alleen de Bomen zijn nog van Toen" neer. Het gebeurde op woensdag 7 maart.

Wereldgebedsdag in Valckensteyn - Mar 2, 2007
De jaarlijkse Wereldgebedsdag werd gehouden op vrijdag 2 maart 2007. Het thema was: Onder de hoede van de Eeuwige. In Valckensteyn was er vrijdagmiddag een speciale dienst.

Pastorie Open Hofkerk krijgt nieuwe bewoners - Feb 19, 2007
De familie Polhuis is verhuisd naar IJsselmonde. De pastorie aan de Sliedrechtstraat 55 zal echter niet lang leeg staan. De nieuwe bewoners zijn Paul en Patricia Kamp, die samen met hun 3 kinderen hun jeugdwerk in Pendrecht voort gaan zetten.

Zus Truus, Pastoor Joop en protestantse broeder Johan - Feb 4, 2007
In zijn afscheidsdienst spraken de zus van Frans Timmermans, zijn pastoor en vriend Joop Visser en Johan Bos van de protestantse wijkgemeente Pendrecht en Heijplaat. De muziek kwam ook uit allerlei hoeken van de wijk en eigenlijk uit allerlei hoeken van de wereld.

'Vissen' blijken uiteindelijk allemaal hetzelfde - Feb 4, 2007
Hij sprak tijdens zijn afscheid over de wonderbare visvangst. Frans Timmermans is een bijzondere visser. Hij nam zondag 4 februari afscheid van zijn parochianen in de Sint Bavokerk in Pendrecht. Hij was er 7 1/2 jaar pastoor.

Staande ovatie in Open Hofkerk - Jan 21, 2007
Een groep Internationale studenten van Codarts van het Rotterdams Conservatorium gaven zondag 21 januari 2007 een concert in de Open Hofkerk. De organisator Jan van Dijk en hun docent Bas de Vroome waren zeer tevreden na afloop. Daar hadden zij alle reden toe. Het publiek gaf de uitvoerenden een staande ovatie.

Afscheidsviering pastor Frans Timmermans - Jan 15, 2007
Pastor Joop Visser nodigt namens de beide parochies, het pastoraal team en de parochiebesturen iedereen, die Frans Timmermans kent uit voor het bijwonen van de afscheidsviering van pastor Frans Timmermans op 4 februari 2007, 10.00 uur, in de St. Bavokerk.

Geen wijn wel een hele mooie mis - Jan 14, 2007
Zondagmorgen preekte pastor Kees Bruin over het eerste wonder van Jezus. Het veranderen van water in wijn op de bruiloft in Kana. Hij leidde ook een bijzondere aanvulling aan de mis in. 3 Pendrecht Monologen werden opgevoerd in de Sint Bavokerk. De 4e monoloog kon niet meer opgevoerd worden Irene Lajeyna, lid van de kerk en speelster in een van de monologen, overleed in mei afgelopen jaar. Het water in de kruiken van de kerk bleef water, maar een heel bijzondere mis werd het wel.

Concert van studenten van Codarts - Jan 11, 2007
Onder de titel "Zondagmiddagmuziek" zullen op 21 januari 2007 om 15:00 uur in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht, Middelharnisstraat 153, vier studenten van Codarts aan het Rotterdams Conservatorium voor u optreden.

Pendrecht Monologen in Sint Bavokerk - Jan 11, 2007
Zondag 14 januari is er een uitvoering van de Pendrecht Monologen in de Sint Bavokerk aan de Sommelsdijkstraat. De voorstellingen beginnen na de mis van 10:00 uur.

3 verlichte kruizen op de kerk - Dec 30, 2006
Op de Christus Triomfatorkerk zijn drie houten kruizen aangebracht. Er hangt licht omheen. Een mooi gezicht zo ’s avonds in donker en stil Pendrecht. Een soort van baken.

Succesvolle bazaar in Open Hofkerk - Nov 12, 2006
Vrijdag 10 novmber was het een drukte van belang in de Open Hofkerk. Een hele menigte van vrijwilligers, maar een nog grotere menigte bezoekers maakten de bazaar van 2006 tot een overweldigend succes.

Vader en zoon opnieuw in Open Hofkerk - Nov 3, 2006
Heel bijzonder is dat Jan van Dijk (als trotse vader) en zijn zoon samen dit concert gaan verzorgen.

Zondagmiddag muziek in de Open Hofkerk - Nov 3, 2006
Zondagmiddag 19 november om 15.00 uur wordt in de Open Hofkerk een bijzonder concert gegeven door de organist van de kerk, Jan van Dijk, met medewerking van zijn zoon David, viool.

Welkomstcomité bij Open Hofkerk krijgt vervolg - Oct 2, 2006
"Het welkomstcomité", noemden ze zich. Ze missen geen concert. Organisator Jan van Dijk liet ook hen aan het begin van het concert op 1 oktober 2006 weten dat ze 19 november, 21 januari 2007 en 25 maart 2007 opnieuw verwacht worden.

Fervent Love in voorprogramma G-Roots - Oct 2, 2006
Fervent Love is een zanggroep van "Het Zout der Aarde". David Dissels heeft de leiding. Ze treden vaak op in de diensten in de Christus Triomfatorkerk, maar ook buiten hun eigen gemeente treden ze op. Zondag 1 oktober zaten in hetzelfde programma als G-Roots in de Open Hofkerk.

Gospel Roots oogsten applaus in Open Hofkerk - Oct 2, 2006
De groep bestaat uit drie dames, die elk hun sporen verdienden als solist en backing vocalist. Heel belangrijk voor hen is hun geluidstechnicus. Hun "roots" liggen in Suriname. Zij leven voor hun performance en voor hun geloof.

Gospel Roots in de Open Hofkerk - Aug 28, 2006
Het nieuwe seizoen concerten in de Open Hofkerk begint op zondag 1 oktober om 15.00 uur met de Gospel Roots. Een swingend optreden van professioneel gearrangeerde driestemmige Black Gospel, Negro Spirituals en R&B; songs.

Zomer Film Festival - Aug 4, 2006

Paasconferentie Zout der Aarde - Apr 11, 2006
Carlo Cullimore meldt dat de Gezamenlijke Paasconferentie met de gemeenten; Het Zout der Aarde, de Waterstroom Ministries, Heritage Full Gospel International, Christian Family International, Volle Evangelie Gemeente ‘Immanuel’ plaats zal vinden op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 april. De Paasconferentie zal plaatsvinden in de Christus Triomfatorkerk aan de Krabbendijkestraat 255.

Succesvolle uitvoering Marcus Passie - Apr 2, 2006
In een overvolle Open Hofkerk vond op zondag 2 april 2006 voor de derde keer in de historie van de kerk een uitvoering plaats van de Marcus Passie van Addie de Jong. Solisten en het Open Hofkoor aangevuld met gastleden uit Schiebroek en Barendrecht zorgden voor een mooie vertolking van dit passieconcert.

Kerken werken samen in feestelijke paasdiensten - Mar 4, 2006
Op vrijdag 14, zaterdag 15 & zondag 16 april zullen een 5-tal kerken samen pasen vieren tijdens de World Revival Fire Conferentie met een bijzondere gastspreker uit Oeganda.

Filmavond op groot scherm - Mar 4, 2006
Op zaterdag 11 maart om 19.00 uur wordt er weer een filmavond gepresenteerd door de volle evangelie gemeente 'Het Zout der Aarde' in de Christus Triomfatorkerk.
Hoofdfilm: Left behind; World At War. Een film over de eindtijd. Toegang €2. Leeftijd vanaf 12 jaar.
Voor de kinderen is er een speciale kinderfilm.
Toegang gratis. Kijk ook op www.zoutderaarde.nl of klik via de bovenbalk door naar deze site.

Kledingactie - Mar 1, 2006
Op zaterdag 22 april a.s. zal zoals gebruikelijk de kledinginzameling voor Mensen in Nood weer plaatsvinden. De rode bewaarzakken die gratis worden verstrekt, liggen vanaf half maart klaar op de tafel in de ontmoetingshal van de Open Hofkerk.

Marcupassie - Mar 1, 2006
DE MARCUSPASSIE VAN ADDIE DE JONG, EEN PASSIE VAN DEZE TIJD
Zondag2 april in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht, aanvang 15.00 uur

Paasgroetenactie - Mar 1, 2006
Paasgroetenactie 2006 – aan de slag ‘Wij gaan niet in de nacht verloren’

Vernieuwde website - Feb 27, 2006
Op maandag 27 februari is de vernieuwde website van ds At Polhuis gepresenteerd. www.polhuis.net

Tim Hinck speelt eigen composities - Feb 20, 2006
Hij komt uit Chattanooga, Tenessee en speelt naast orgel klavier en strijkinstrumenten. Hij speelde onder andere piano in jazz bands. In de Open Hofkerk speelde hij ook een eigen compositie.

Iris Eysermans speelt Bach in warme kerk - Feb 20, 2006
Iis Eysermans beet het spits af. Zij komt uit Antwerpen en leerde aan het Heilige Graf Instituut te Turnhout van de heer Joost Termont orgel spelen. Naast orgel speelt ze ook klavecimbel en barokviool. In het concert stond ze garant voor een stuk van Bach en van Andrea Gabrieli.

Contacten met Roemenie - Feb 19, 2006
Zowel op Heijplaat bij de Julianakerk als bij de Open Hofkerk staat een paaltje met houtsnijwerk en er zijn teksten ingebrand. Op die tekst de datum en de Prostantse gemeente waar de kerken in Pendrecht en Heijplaat contact mee hebben.

Orgelconcert - Feb 2, 2006
Orgelconcert in de Open Hofkerk.

Pendrecht Monologen: een tipje van de sluier opgelicht - Feb 2, 2006
Een klein publiek in de Toneelwinkel Pendrecht aan Plein 1953 zag het grootste deel van de Pendrecht Monologen. Op 2, 3 en 4 maart zullen de verschillende Monologen opgevoerd worden in de Open Hofkerk, de BAVO-kerk en het Turks Huis. Wijkgebouw de Middelburgt is op genoemde data de start- en finishplek. Om 18:45 uur vangt het programma aan en om 23:00 uur valt het moment van de sluiting.

Pendrecht Monologen in maart op de planken - Jan 14, 2006
2, 3 en 4 maart komen de Pendrecht Monologen op de planken. De voorstellingen beginnen in de Middelburgt. In de Open Hofkerk, BAVOkerk en het Turks Huis worden ze opgevoerd. De afsluiting vindt plaats in de Middelburgt. De toeschouwers krijgen dus ook een stukje van de wijk te zien.

Roemenië werkgroep - Jan 14, 2006
Bijeenkomst Roemenië werkgroep

Basiscursus geloven - Jan 14, 2006
Geloven, het wordt er niet gemakkelijker op. In onze tijd en wereld komt er veel op ons af. Ook vele culturen en daarbijbehorende religies. En te midden van al die geloven staat het christelijk geloof. Maar wat is nu het specifieke dat bij het christelijke geloof hoort?

Week van Gebed - Jan 14, 2006
Van 18 januari tot 25 januari wordt in Pendrecht de week van het gebed voor de eenheid van de Christenen gehouden.

Kerkdienst - Jan 14, 2006
Zondag 15 januari wordt afscheid genomen van twee diakenen. Beiden hebben zich vele jaren lang ingezet voor de kerk en voor de buurt.

Gezamenlijk tafelen - Jan 14, 2006
Aanstaande vrijdag gezamenlijk tafelen in de Open Hof.

Kerst in de Open Hofkerk - Nov 29, 2005
Met de kerst is er natuurlijk weer te genieten van muziek en natuurlijk ook van de kerstboodschap. In de kerstnacht op 24 december om 22 uur treedt het gospelkoor "Rythm" op eerste kerstdag op 25 december om 10 uur zal het Open Hofkoor in de kerstdienst te horen zijn.
Er zijn ook nieuwe data voor de volgende concerten en wel op 19 februari 2006 zullen 3 orgelstudenten en een solist van het Rotterdams Conservatorium hun kunnen laten horen. Op 2 april wordt de Marcus Passion uitgevoerd.

Cobie van Bommel en haar man in de gospeldienst - Nov 28, 2005
Cobie van Bommel overhandigde in de gospelsingers de bloemen en haar man inde de entreegelden. Beiden hebben klappen gehad in het leven, maar zijn ook een goed voorbeeld van mensen die daardoor niet bij de pakken neer gaan zitten.

CONCERT DOOR BLACK GOSPEL CHOIR “EXCELSIS” IN DE OPEN HOF KERK - Nov 22, 2005
Zondagmiddag 27 november om 15.00 uur wordt in de Open Hofkerk een bijzonder concert gegeven door het Black Gospel Choir “Excelsis” o.l.v. Amare Bilate.

Iftar maaltijd in Den Haag met minister Verdonk - Oct 31, 2005
Islam & Burgerschap had een iftar diner georganiseerd in de Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte in het centrum van de Nederlandse democratie in Den Haag. Naast de minister waren er veel politici en mensen uit maatschappelijke organisaties, als kerken en synagogen, maar ook consulaten van Alegije, Marokko en Saudi Arabie waren vertegenwoordigd.