| websites van de kerken | de Volle Evangelie Gemeente | Lourdes Parochie | Protestantse wijkgemeente |


EEN PASSIE IN HERINNERING - Mar 15, 2007
Op 3 april 2007 is het 10 jaar geleden dat de bekende musicus Addie de Jong zeer plotseling overleed. Addie werd geboren op 26 juli 1941 in Delft en was sinds 1968 cantor-organist in de Goede Herderkerk te Rotterdam-Schiebroek. Deze omvangrijke functie vervulde hij met grote betrokkenheid. Ook was hij beiaardier, onder meer in zijn woonplaats Vlaardingen. Hij was een veelzijdig en enthousiast musicus, een bijzonder sympathiek en bescheiden mens met een brede muzikale blik. In de loop van de jaren gaf hij in binnen- en buitenland vele orgelconcerten en ook beiaard- en koorconcerten. Hij componeerde talrijke werken voor koor, orkest, orgel en beiaard.
Op zondag 25 maart wordt zijn Marcuspassie uitgevoerd in de Open Hofkerk. Aanvang 15:00 uur. Toegangskaarten kosten € 8,00, voor pashouders € 5,00.

Wereldgebedsdag in Valckensteyn - Mar 2, 2007
De jaarlijkse Wereldgebedsdag werd gehouden op vrijdag 2 maart 2007. Het thema was: Onder de hoede van de Eeuwige. In Valckensteyn was er vrijdagmiddag een speciale dienst.

40 jarig priesterfeest van Kees Bruin - Feb 23, 2007
Op zondag 15 april is het 40-jarig priesterfeest van pastor Kees Bruin in de Sint Bavo-kerk. Kees Bruin nodigt u uit om de feestelijke eucharistieviering bij te wonen. Aanvang 10:30 uur. Aansluiten is er een receptie.

Pastorie Open Hofkerk krijgt nieuwe bewoners - Feb 19, 2007
De familie Polhuis is verhuisd naar IJsselmonde. De pastorie aan de Sliedrechtstraat 55 zal echter niet lang leeg staan. De nieuwe bewoners zijn Paul en Patricia Kamp, die samen met hun 3 kinderen hun jeugdwerk in Pendrecht voort gaan zetten.

Zus Truus, Pastoor Joop en protestantse broeder Johan - Feb 4, 2007
In zijn afscheidsdienst spraken de zus van Frans Timmermans, zijn pastoor en vriend Joop Visser en Johan Bos van de protestantse wijkgemeente Pendrecht en Heijplaat. De muziek kwam ook uit allerlei hoeken van de wijk en eigenlijk uit allerlei hoeken van de wereld.

'Vissen' blijken uiteindelijk allemaal hetzelfde - Feb 4, 2007
Hij sprak tijdens zijn afscheid over de wonderbare visvangst. Frans Timmermans is een bijzondere visser. Hij nam zondag 4 februari afscheid van zijn parochianen in de Sint Bavokerk in Pendrecht. Hij was er 7 1/2 jaar pastoor.

Staande ovatie in Open Hofkerk - Jan 21, 2007
Een groep Internationale studenten van Codarts van het Rotterdams Conservatorium gaven zondag 21 januari 2007 een concert in de Open Hofkerk. De organisator Jan van Dijk en hun docent Bas de Vroome waren zeer tevreden na afloop. Daar hadden zij alle reden toe. Het publiek gaf de uitvoerenden een staande ovatie.

Afscheidsviering pastor Frans Timmermans - Jan 15, 2007
Pastor Joop Visser nodigt namens de beide parochies, het pastoraal team en de parochiebesturen iedereen, die Frans Timmermans kent uit voor het bijwonen van de afscheidsviering van pastor Frans Timmermans op 4 februari 2007, 10.00 uur, in de St. Bavokerk.

Geen wijn wel een hele mooie mis - Jan 14, 2007
Zondagmorgen preekte pastor Kees Bruin over het eerste wonder van Jezus. Het veranderen van water in wijn op de bruiloft in Kana. Hij leidde ook een bijzondere aanvulling aan de mis in. 3 Pendrecht Monologen werden opgevoerd in de Sint Bavokerk. De 4e monoloog kon niet meer opgevoerd worden Irene Lajeyna, lid van de kerk en speelster in een van de monologen, overleed in mei afgelopen jaar. Het water in de kruiken van de kerk bleef water, maar een heel bijzondere mis werd het wel.

Concert van studenten van Codarts - Jan 11, 2007
Onder de titel "Zondagmiddagmuziek" zullen op 21 januari 2007 om 15:00 uur in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht, Middelharnisstraat 153, vier studenten van Codarts aan het Rotterdams Conservatorium voor u optreden.

Pendrecht Monologen in Sint Bavokerk - Jan 11, 2007
Zondag 14 januari is er een uitvoering van de Pendrecht Monologen in de Sint Bavokerk aan de Sommelsdijkstraat. De voorstellingen beginnen na de mis van 10:00 uur.

3 verlichte kruizen op de kerk - Dec 30, 2006
Op de Christus Triomfatorkerk zijn drie houten kruizen aangebracht. Er hangt licht omheen. Een mooi gezicht zo ’s avonds in donker en stil Pendrecht. Een soort van baken.

Succesvolle bazaar in Open Hofkerk - Nov 12, 2006
Vrijdag 10 novmber was het een drukte van belang in de Open Hofkerk. Een hele menigte van vrijwilligers, maar een nog grotere menigte bezoekers maakten de bazaar van 2006 tot een overweldigend succes.

Vader en zoon opnieuw in Open Hofkerk - Nov 3, 2006
Heel bijzonder is dat Jan van Dijk (als trotse vader) en zijn zoon samen dit concert gaan verzorgen.

Zondagmiddag muziek in de Open Hofkerk - Nov 3, 2006
Zondagmiddag 19 november om 15.00 uur wordt in de Open Hofkerk een bijzonder concert gegeven door de organist van de kerk, Jan van Dijk, met medewerking van zijn zoon David, viool.

Welkomstcomité bij Open Hofkerk krijgt vervolg - Oct 2, 2006
"Het welkomstcomité", noemden ze zich. Ze missen geen concert. Organisator Jan van Dijk liet ook hen aan het begin van het concert op 1 oktober 2006 weten dat ze 19 november, 21 januari 2007 en 25 maart 2007 opnieuw verwacht worden.

Fervent Love in voorprogramma G-Roots - Oct 2, 2006
Fervent Love is een zanggroep van "Het Zout der Aarde". David Dissels heeft de leiding. Ze treden vaak op in de diensten in de Christus Triomfatorkerk, maar ook buiten hun eigen gemeente treden ze op. Zondag 1 oktober zaten in hetzelfde programma als G-Roots in de Open Hofkerk.

Gospel Roots oogsten applaus in Open Hofkerk - Oct 2, 2006
De groep bestaat uit drie dames, die elk hun sporen verdienden als solist en backing vocalist. Heel belangrijk voor hen is hun geluidstechnicus. Hun "roots" liggen in Suriname. Zij leven voor hun performance en voor hun geloof.

Gospel Roots in de Open Hofkerk - Aug 28, 2006
Het nieuwe seizoen concerten in de Open Hofkerk begint op zondag 1 oktober om 15.00 uur met de Gospel Roots. Een swingend optreden van professioneel gearrangeerde driestemmige Black Gospel, Negro Spirituals en R&B; songs.

Zomer Film Festival - Aug 4, 2006

Paasconferentie Zout der Aarde - Apr 11, 2006
Carlo Cullimore meldt dat de Gezamenlijke Paasconferentie met de gemeenten; Het Zout der Aarde, de Waterstroom Ministries, Heritage Full Gospel International, Christian Family International, Volle Evangelie Gemeente ‘Immanuel’ plaats zal vinden op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 april. De Paasconferentie zal plaatsvinden in de Christus Triomfatorkerk aan de Krabbendijkestraat 255.

Succesvolle uitvoering Marcus Passie - Apr 2, 2006
In een overvolle Open Hofkerk vond op zondag 2 april 2006 voor de derde keer in de historie van de kerk een uitvoering plaats van de Marcus Passie van Addie de Jong. Solisten en het Open Hofkoor aangevuld met gastleden uit Schiebroek en Barendrecht zorgden voor een mooie vertolking van dit passieconcert.

Kerken werken samen in feestelijke paasdiensten - Mar 4, 2006
Op vrijdag 14, zaterdag 15 & zondag 16 april zullen een 5-tal kerken samen pasen vieren tijdens de World Revival Fire Conferentie met een bijzondere gastspreker uit Oeganda.

Filmavond op groot scherm - Mar 4, 2006
Op zaterdag 11 maart om 19.00 uur wordt er weer een filmavond gepresenteerd door de volle evangelie gemeente 'Het Zout der Aarde' in de Christus Triomfatorkerk.
Hoofdfilm: Left behind; World At War. Een film over de eindtijd. Toegang €2. Leeftijd vanaf 12 jaar.
Voor de kinderen is er een speciale kinderfilm.
Toegang gratis. Kijk ook op www.zoutderaarde.nl of klik via de bovenbalk door naar deze site.

Kledingactie - Mar 1, 2006
Op zaterdag 22 april a.s. zal zoals gebruikelijk de kledinginzameling voor Mensen in Nood weer plaatsvinden. De rode bewaarzakken die gratis worden verstrekt, liggen vanaf half maart klaar op de tafel in de ontmoetingshal van de Open Hofkerk.

Marcupassie - Mar 1, 2006
DE MARCUSPASSIE VAN ADDIE DE JONG, EEN PASSIE VAN DEZE TIJD
Zondag2 april in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht, aanvang 15.00 uur

Paasgroetenactie - Mar 1, 2006
Paasgroetenactie 2006 – aan de slag ‘Wij gaan niet in de nacht verloren’

Vernieuwde website - Feb 27, 2006
Op maandag 27 februari is de vernieuwde website van ds At Polhuis gepresenteerd. www.polhuis.net

Tim Hinck speelt eigen composities - Feb 20, 2006
Hij komt uit Chattanooga, Tenessee en speelt naast orgel klavier en strijkinstrumenten. Hij speelde onder andere piano in jazz bands. In de Open Hofkerk speelde hij ook een eigen compositie.

Iris Eysermans speelt Bach in warme kerk - Feb 20, 2006
Iis Eysermans beet het spits af. Zij komt uit Antwerpen en leerde aan het Heilige Graf Instituut te Turnhout van de heer Joost Termont orgel spelen. Naast orgel speelt ze ook klavecimbel en barokviool. In het concert stond ze garant voor een stuk van Bach en van Andrea Gabrieli.

Contacten met Roemenie - Feb 19, 2006
Zowel op Heijplaat bij de Julianakerk als bij de Open Hofkerk staat een paaltje met houtsnijwerk en er zijn teksten ingebrand. Op die tekst de datum en de Prostantse gemeente waar de kerken in Pendrecht en Heijplaat contact mee hebben.

Orgelconcert - Feb 2, 2006
Orgelconcert in de Open Hofkerk.

Pendrecht Monologen: een tipje van de sluier opgelicht - Feb 2, 2006
Een klein publiek in de Toneelwinkel Pendrecht aan Plein 1953 zag het grootste deel van de Pendrecht Monologen. Op 2, 3 en 4 maart zullen de verschillende Monologen opgevoerd worden in de Open Hofkerk, de BAVO-kerk en het Turks Huis. Wijkgebouw de Middelburgt is op genoemde data de start- en finishplek. Om 18:45 uur vangt het programma aan en om 23:00 uur valt het moment van de sluiting.

Pendrecht Monologen in maart op de planken - Jan 14, 2006
2, 3 en 4 maart komen de Pendrecht Monologen op de planken. De voorstellingen beginnen in de Middelburgt. In de Open Hofkerk, BAVOkerk en het Turks Huis worden ze opgevoerd. De afsluiting vindt plaats in de Middelburgt. De toeschouwers krijgen dus ook een stukje van de wijk te zien.

Roemenië werkgroep - Jan 14, 2006
Bijeenkomst Roemenië werkgroep

Basiscursus geloven - Jan 14, 2006
Geloven, het wordt er niet gemakkelijker op. In onze tijd en wereld komt er veel op ons af. Ook vele culturen en daarbijbehorende religies. En te midden van al die geloven staat het christelijk geloof. Maar wat is nu het specifieke dat bij het christelijke geloof hoort?

Week van Gebed - Jan 14, 2006
Van 18 januari tot 25 januari wordt in Pendrecht de week van het gebed voor de eenheid van de Christenen gehouden.

Kerkdienst - Jan 14, 2006
Zondag 15 januari wordt afscheid genomen van twee diakenen. Beiden hebben zich vele jaren lang ingezet voor de kerk en voor de buurt.

Gezamenlijk tafelen - Jan 14, 2006
Aanstaande vrijdag gezamenlijk tafelen in de Open Hof.

Kerst in de Open Hofkerk - Nov 29, 2005
Met de kerst is er natuurlijk weer te genieten van muziek en natuurlijk ook van de kerstboodschap. In de kerstnacht op 24 december om 22 uur treedt het gospelkoor "Rythm" op eerste kerstdag op 25 december om 10 uur zal het Open Hofkoor in de kerstdienst te horen zijn.
Er zijn ook nieuwe data voor de volgende concerten en wel op 19 februari 2006 zullen 3 orgelstudenten en een solist van het Rotterdams Conservatorium hun kunnen laten horen. Op 2 april wordt de Marcus Passion uitgevoerd.

Cobie van Bommel en haar man in de gospeldienst - Nov 28, 2005
Cobie van Bommel overhandigde in de gospelsingers de bloemen en haar man inde de entreegelden. Beiden hebben klappen gehad in het leven, maar zijn ook een goed voorbeeld van mensen die daardoor niet bij de pakken neer gaan zitten.

CONCERT DOOR BLACK GOSPEL CHOIR “EXCELSIS” IN DE OPEN HOF KERK - Nov 22, 2005
Zondagmiddag 27 november om 15.00 uur wordt in de Open Hofkerk een bijzonder concert gegeven door het Black Gospel Choir “Excelsis” o.l.v. Amare Bilate.

Iftar maaltijd in Den Haag met minister Verdonk - Oct 31, 2005
Islam & Burgerschap had een iftar diner georganiseerd in de Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte in het centrum van de Nederlandse democratie in Den Haag. Naast de minister waren er veel politici en mensen uit maatschappelijke organisaties, als kerken en synagogen, maar ook consulaten van Alegije, Marokko en Saudi Arabie waren vertegenwoordigd.