NIEUWS OVER PENDRECHT
<< Terug naar nieuws-overzichtpagina

Wonen, werken en welzijn centraal in Pendrecht
Dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2006

  
 
Sloop, nieuwbouw en renovatie. Het is niet genoeg om Pendrecht op te krikken. Daarvoor moet in de bewoners zelf worden geïnvesteerd. Verschillende instanties gaan daarom samenwerken achter één loket, waar bewoners terecht kunnen voor alle informatie, hulp en advies op gebied van wonen, werken en welzijn.
Werken aan een beter welzijn. Het is niet de kerntaak van een woningcorporatie. Toch is het de Nieuwe Unie die de kar heeft getrokken voor het nieuwe loket dat in maart opent aan Plein 1953. "Pendrecht heeft de goedkoopste woningvoorraad van Rotterdam. Het merendeel daarvan wordt aangepakt. Pendrecht Noord is nu klaar, Pendrecht Zuid is nu aan de beurt. In dit gebied wonen veel mensen die met meerdere problemen tegelijk kampen. Werkloosheid, schooluitval, opvoedingsperikelen, schulden, maar ook psychische problemen,"zegt Nico Ros, procesmanager bij de Nieuwe Unie.
de corporatie heeft ze als huurder en wil dat ze geholpen worden. "Er zitten veel mensen bij die hun huurwoning uit zullen moeten vanwege de geplande sloop en nieuwbouw. Als we ze in de wijk niet helpen, duiken ze met hun problemen elders weer op. Dat heeft niet zoveel zin."
Pendrecht kampt bovendien met veel overlast van rondhangende jongeren op scooters. "We willen meer gaan inzetten op die groep. Waarom hangen ze op straat rond, wat zijn de problemen. Hen willen we graag aan het loket hebben."
Naast de Nieuwe Unie zijn de deelgemeente Charlois, Charlois' Welzijn, de Pleinontwikkelingsmaatschappij Pendrecht, de Bewonersorganisatie Pendrecht en het Steunpunt huiselijk Geweld vaste deelnemers aan het loket.
Verder komt er ook een Werkcafé, waar Pendrechters op een nieuwe manier geholpen worden om werk te vinden.
"Werk is een belangrijk onderdeel," stelt Jeannette van Walderveen, projectleider van het loket. "Werk geeft zelfwaardering, status en het gevoel dat je meetelt."


<< Terug naar nieuws-overzichtpagina