Bezoek de website, klik hier.... Bezoek de website, klik hier.... Bezoek de website, klik hier Bezoek de website, klik hier.....

 

Projectleider Kinderfaculteit gezocht - Oct 7, 2013
De Kinderfaculteit gaat binnenkort van start. Er wordt een projectleider gezocht! Lees hier de vacature.

 

Over de Slinge net niet sportiefste school - May 16, 2013
De kinderen van Over de Slinge waren ervan overtuigd dat ze gewonnen hadden, toen het juryrapport werd voorgelezen, maar .....

 

Koningsmarkt op de Beatrixschool - Apr 22, 2013
Op donderdag 25 april houdt de Beatrixschool een Koningsmarkt en Lentefestijn op school. Van 's middag vier tot 's avonds zeven uur. Van de opbrengst wil de school leesboeken aanschaffen.

 

Over de Slinge genomineerd - Apr 4, 2013
Over De Slinge is genomineerd voor de verkiezing van sportiefste basisschool van Nederland. NOC/NSF en de KVLO organiseren eens in de 2 jaar deze verkiezing.

 

Dag meester Van Westrenen - Oct 18, 2012
40 jaar was hij een trouw en betrokken teamlid, meester van de Beatrix. Op donderdag 18 oktober 2012 werd er afscheid genomen van meester Frans van Westrenen. Hij gaat genieten en komt ook vast nog zo af en toe terug op 'zijn' school.

 

AED op De Hoeksteen - Sep 28, 2012
Freek Kloeg, adjunct-directeur van De Hoeksteen schreef zijn collega's dat de school de beschikking heeft over een Automated External Defibrillator (AED).

 

Jan van Zomeren uitgezwaaid - Aug 31, 2012
Zijn collega Renee Westerkamp schreef het volgende stukje over het afscheid van een kanjer van een onderwijzer, Meester Jan van Zomeren. Dat afschied vond plaats op vruijdag 30 augustus 2012. Jan van Zomeren was 41 jaar verbonden aan de school.

 

Terugblik op college over Kindercampus en "Wat te doen met één miljoen?" - Jul 17, 2012
Op 12 juni 2012 vond een college van de Pendrecht Universiteit plaats in het gymlokaal van Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat. Via links in het volgende artikel zijn de afzonderlijke stukjes op deze site te zien over wat er die avond gebeurde.

 

Gevarieerde sportdag op De Koppeling - Jul 5, 2012
De Schoolsportdag op De Koppeling op woensdag 4 juli begon om 9 uur en duurde tot 12 uur. De beloning voor de deelnemers was een mooie herinneringspen en een Olympische medaille met een stickertje van Charlois 550 en die kan thuis mooi in de prijzenkast.

 

Musical 'Later' op De Hoeksteen - Jul 3, 2012
Ook op De Hoeksteen werd maandag 2 juli afscheid genomen van de 8ste groepers met een musical. Die heette 'Later', de groet die kinderen elkaar vaak toewensen als ze uit elkaar gaan.

 

Pleinactiviteit als afscheid van De Koppeling - Jul 3, 2012
Op het schoolplein van De Koppeling waren de ouders, familie en kinderen van groep 8 en vierden samen het afronden van de school lekker buiten.

 

Musical 'Flashback' van de Beatrixschool in de kerk - Jul 3, 2012
Er waren stoelen te weinig in de kerk, dus werden er stoelen uit de school bijgezet om iedereen een plaatsje te geven. Familie, van jong tot zeer oud en belangstellenden kwamen kijken naar de musical 'Flashback'. De acteurs waren de leerlingen van groep 8. Hun laatste optreden.

 

Juffrouw Anja nam afscheid - Jun 1, 2012
Vrijdag 1 juni nam juffrouw Anja afscheid van de obs Over de Slinge.

 

Kunsttentoonstelling kleuters Over de Slinge - May 25, 2012
Kleuters van de obs Over de Slinge en de voorschool Het Krabbetje maakten een heuse kunsttentoonstelling en die werden donderdag 24 mei bewonderd in de speellokalen.

 

Meisjes van Over de Slinge Sommelsdijksstraat wonnen de cup - May 24, 2012
Het in ontvangst nemen van de cup ging bij de meisjes net zo enthousiast als bij de jongens. Zij hadden dan ook even hard gestreden om de ere-plaatsen en goed voetbal laten zien.

 

Jongens Over de Slinge Krabbendijkestraat 1 winnen de cup - May 24, 2012
Vorig jaar wonnen de jongens van De Koppeling de Pendrecht Cup. Dit jaat sleepten de jongens van Over de Slinge Krabbendijkestraat de fel begeerde beker binnen.

 

Voetbaltoernooi om de Pendrecht Cup bij DEHMusschen - May 24, 2012
Op het veld van DEHMusschen werd woensdgmorgen 23 mei gestreden om de fel begeerde Pendrecht Cup.

 

Wie wint de cup van 2012? - May 21, 2012
Woensdagmorgen wordt bij DEHMusschen uitgemaakt wie de cup wint van het jaarlijkse voetbaltoernooi tussen de Pendrechtse basisscholen.

 

Kijk uit, ik wil nog minstens 10 rondjes - Mar 16, 2012
Hij ging er fanatiek tegen aan. Hij deed vast een record aantal rondjes.

 

Lekker Fitweek op OBS Over de Slinge - Mar 13, 2012
OBS Over de Slinge is een Lekker Fitschool. Deze week, 12 t/m 16 maart is de Lekker Fitweek. Er wordt dus veel gedaan aan sport en gezonde voeding op de scholen aan de Krabbendijkestraat en de Sommelsdijkstraat

 

Bekijk het nieuws over afscheidsreceptie meester Verschoor - Jan 31, 2012
Op de pagina met het nieuws op deze site staan een aantal berichtjes over de afscheidsreceptie van meester Verschoor.

 

Dag meester Verschoor - Jan 28, 2012
De directeur van de Beatrixschool, Joop Verschoor, of meester Verschoor, gaat met pensioen. Op maandag 30 en dinsdag 31 januari wordt er afscheid van hem genomen.

 

Sint liedjes op de Krabbendijkestraat - Nov 18, 2011
Zaterdag kwam de Sint in Dordrecht aan. Vandaag werd er bij de school op de Krabbendijkestraat een vlag gehesen en zongen de kinderen Sint liedjes om ervoor te zorgen dat de Sint de school weet te vinden.

 

Superhelden als thema in kinderboekenweek op Over de Slinge - Oct 9, 2011
In de week van 10 oktober tot en met 14 oktober wordt er door alle kinderen van Obs Over De Slinge hard gewerkt aan de kinderboekenweek met het thema “Superhelden”.

 

obs Over De Slinge 10 weken omgetoverd tot fruitschool - Sep 12, 2011
Start Europees Schoolfruitprogramma
obs Over De Slinge start vanaf 19 september met het Europese Schoolfruitprogramma. De leerlingen van de groepen één tot en met acht van de school genieten de komende 10 weken van heerlijk vers fruit dat wekelijks door Fruitschool gebracht wordt. Het fruit, de groenten, posters en het lesmateriaal toveren de school om tot een ware fruitschool.

 

Projectweek kleuters Over de Slinge afgerond met circus - Jun 16, 2011
Donderdag 16 juni werd de projectweek van de kleuters en de peuters van Over de Slinge op een leuke manier afgesloten.

 

Culturenproject op de Beatrix - Apr 30, 2011
Ze zijn al heel lang trots op alle culturen die de school in zich heeft. En daarom werd er een heel project aan gewijd. Op 29 maart startte het project en op 14 april werd het op een zonovergoten schoolplein afgerond.

 

Over de Slinge ziet Feijenoord winnen van Willem II - Apr 20, 2011
Zondag 17 april zijn de groepen 6 en 7 van Basisschool Over De Slinge uitgenodigd door Feijenoord om een wedstrijd te zien. Om 15.00 uur stonden alle kinderen al klaar op het schoolplein om de wedstrijd etgen Willem II te zien. Wat een drukte en wat een spectacle. Op onze website www.overdeslinge.nl kunt u alle foto's zien van de zeer geslaagde middag.

 

Kinderraad benoemt ambassadeur - Jan 12, 2011
“Meneer De Baan, wilt u alstublieft ambassadeur worden van Kindercampus Pendrecht en er samen met ons voor zorgen dat Pendrecht een plek is waar kinderen graag opgroeien en blijven?” zo luidde de vraag van elf kinderen eind vorig jaar. 10 januari 2011 werd de afspraak gemaakt en een covenant ondertekend.

 

Einde van de kinderboekenweek met Arthur Norden - Oct 15, 2010
Bij OBS Over de Slinge aan de Krabbendijkestraat en de Sommelsdijkstraat een bijzondere afsluiting van de kinderboekenweek met Arthur van Norden (Dikkie Dik) in de hoofdrol.

 

Meester Opdamplein - Jun 30, 2010
Groot feest op woensdag rond de middag op 30 juni. Het afscheid van directeur Bert Opdam. De hele wijk genoot ervan mee. En Pendrecht heeft een nieuw plein: het Meester Opdamplein met als ondertitel 'Afscheid juni 2010'.

 

Directeur Opdam gaat met de VUT - Jun 21, 2010
Bert Opdam, directeur van De Hoeksteen, gaat na 40 jaar onderwijs geven in Pendrecht met de VUT. 62 jaar oud, maar nog lang niet uitgeblust, gaat hij spannende dingen doen. In Pendrecht laat hij het beeld van een professionele onderwijzer achter.

 

Grandioos 3e lustrum feest op Over De Slinge - Jun 16, 2010
RE-PLAY trad op, kinderen hielden een internationale modeshow, panakooi en springkussens in de Kloosterzandestraat en er was een internationaal restaurant met complete maaltijden uit vele keukens van Pendrecht.

 

Frans Bauer geeft kinderen Over de Slinge het positieve voorbeeld - Jun 14, 2010
In het AD/RD van vrijdag 11 juni staat een verslag van het bezoek dat Frans Bauer bracht aan de openbare basisschool Over de Linge. De volkszanger vertelde de kinderen in Pendrecht dat iedereen zijn droom kan waarmaken, ongeacht zijn achtergrond. 'Je kunt alles bereiken wat je wilt.'

 

Over de Slinge nam de CityBikes in gebruik! - Apr 30, 2010
Bij de opening van de kindvriendelijke routes november in het vorige jaar schonk Batavus 100 fantastische fietsen aan de wijk! Op 27 april nam basisschool Over de Slinge.

 

Scoren op Zuid (2) - Mar 20, 2010
Dit is een aanvulling op het vorige bericht.

 

Scoren op Zuid - Feb 18, 2010
Maandagmiddag 8 februari zijn de leerlingen van alle groepen 6 en 7 van Over De Slinge met hun leerkrachten naar De Kuip geweest voor het eerste gedeelte van het project Scoren op Zuid. Tijdens deze startbijeenkomst hebben de kinderen op een leuke manier kennis gemaakt met Feyenoord.

 

Actie Haďti OdS groot succes - Jan 24, 2010
Renee Westerkamp van het team van de openbare basisschool Over de Slinge meldt Vitaal Pendrecht dat de actie van de kinderen van haar school € 3000 opgebracht hebben.

 

Giannini gaf streetdance les aan alle Over de Slinge leerlingen - Dec 22, 2009
Op 10 december gaf Gianinni Semedo Moreira les in dansen aan bijna alle kinderen van Over de Slinge. Gianinni werd bekend van 'So You Think You Can Dance'. Dat kan ie. En hij heeft grootse dromen en wie weet zitten er onder de kinderen van Pendrecht dansers, die zijn voorbeeld volgen.

 

Stacy wint nog meer - Nov 8, 2009
De appel valt niet ver van de boom, zeggen ze wel eens. In het geval van Stacy Commijs is dat helemaal waar. Haar moeder startte met een aantal vriendinnen Houd Pendrecht Leuk. En realiseerde samen met Nancy Hartman de eerste groeibriljant voor de schoolpleinen van Over de Slinge Krabbendijkestraat. De pleinen dragen de namen van moeder Annemarie en mede-initiatiefneemster Nancy Hartman. Stacy bedacht een leuke naam voor de routes naar de scholen in Pendrecht.

 

Pendrecht's turntalent wint in de Oldenoord - Jun 29, 2009
Gisteren was de eerste turnwedstrijd van de schoolsportvereniging Thor, die werd gehouden in de gymzaal aan de Oldenoord in IJsselmonde. Een aantal kinderen van Over de Slinge deden hier ook aan mee en vielen zelfs in de prijzen.

 

Pendrecht heeft een Rozet van Respect op schoolplein van de Beatrixschool - Jun 17, 2009
Akelei Hertzberger maakt met kinderen en organisaties Rozetten van Respect. Ze grijpt terug op lang vervlogen tijden, en doet er iets heel actueels mee. Iets dat in Pendrecht goed van pas komt.

 

Burgemeeser Aboutaleb in gesprek met Luc - Mar 2, 2009
Op zijn kennismakingsronde door Rotterdam en met haar bewoners kwam burgemeester Ahmed Aboutaleb vrijdag 20 februari in Pendrecht. Hij bezocht daar de Kindercampusactiviteiten in Valckensteyn en liep de kindvriendelijke route door de wijk. Op Plein 1953 werd hij geďnterviewd door Luc, de reporter van de Kindercampus Pendrecht.

 

En het werd een fraaie bijeenkomst op 19 november - Nov 23, 2008
Een fikse opkomst en bezoek van wethouder Leonard Geluk. Regen of niet de Kindercampus Pendrecht draait door. Op woensdag 19 november werd vastgesteld hoe ver de Kindercampus inmiddels is.

 

Bijeenkomst over de Kindercampus Pendrecht - Nov 19, 2008
Pssst! Hee, u daar! Wat is de status van de Kindercampus Pendrecht?
Zo begint de Uitnodiging voor de Bijeenkomst op 19 november 2008 vanaf 12:00 tot 16:00 uur. Gestart wordt bij De Hoeksteen aan de Kerkwervesingel 24 - 30.

 

Uitwisseling met Turkse gemeente Dalaman - Oct 30, 2008
Kinderen van Over de Slinge gingen naar het Turkse Dalaman en omgekeerd bezochten schoolkinderen uit Dalaman Pendrecht. In de Havenloods van woensdag 29 oktober staat een kort verslag. Gemeenteraadslid Zeki Baran woont in Pendrecht. Hij nam het initiatief voor deze uitwisseling en kreeg, de deelgemeente, Over de Slinge en Vitaal Pendrecht mee om de uitwisseling waar te maken.

 

Sedanur doet haar relaas over zitting kinderdeelraad aan deelraadsvergadering - Apr 21, 2008
Tijdens de vergadering van de deelgemeente Charlois op 21 april 2008 deed de voorzitter van de kinderdeelraadsbijeenkomst verslag van de vergadering van de afgelopen middag in Theater Zuidplein.

 

Kinderen maken hun eigen deelraadsvergadering - Apr 21, 2008
Sedanur Demirci begon een beetje onwennig, maar naar gelang de vergadering vorderde raakte zij steeds meer in haar rol. Ze ging spontaan de discussie aan met haar raadsleden en had regelmatig rake opmerkingen.
Ed Goverde, lid van het dagelijks bestuur, leidde de vergadering in. Evert van der Schee, voorzitter van de deelraadsvergaderingen, hielp Sedanur bij het voorzitten. Het éne kinderdeelraadslid was wat meer aan het woord dan het andere, maar ieder had zo zijn eigen bijdrage. Slimme raadsleden. Besloten werd er uiteindelijk niet veel, maar er werden wel bruikbare meningen verkondigd. De kinderraad van 2008 was een succes. 19 juni komt er een conferentie van de kinderen in het Vredespaleis.

 

Kinderraad goed voorbereid voor de vergadering van hun deelgemeente - Apr 14, 2008
Donderdag 10 april was er een leuke bijeenkomst op Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat. De Kinderraad van Pendrecht kwam bij elkaar. Alle punten van de komende veergadering op 21 april werden zorgvuldig voorbereid. Er werd een nieuwe voorzitter gekozen. En ook de griffier en de perschefs zijn anderen dan vorig jaar. Wie zijn ze en wat wil de kinderraad?

 

Optreden in Poortugaal - Dec 19, 2007
"Op maandag 17 december ging groep 7 van Over De Slinge naar zorgcentrum Hooge-werf in Poortugaal om op te treden voor oudere mensen. Dat was heel leuk met groep 7.
We hadden eerder goed geoefend, wel 13 liedjes met een paar dansjes", schrijven Hicran Turkalp en Jhurny Ostiana uit die groep. Hun docent Jan van Zomeren stuurde hun berichtje door.

 

Prachtig Kerstspel op de Beatrix - Dec 17, 2007
Donderdagmiddag 13 december 2007. Plaats van handeling: het speellokaal van de Beatrixschool. Vanaf 13 uur liep de zaal vol met nieuwsgierige toeschouwers. De groep van ouderconsulente Chandra Hiralal speelde het kerstspel. Ghana, Somalië, Marokko, Peru, Algerije, Turkije, Suriname, Irak, Eritrea, Nigeria, Sierra Leone, Somalië, Nederland, Bangladesh, Irak, Indonesië, de Dominicaanse Republiek, Curacao, Liberia, Ghana en ja zelfs één deelneemster met Hindoestaans op haar sjerp, allemaal speelden ze hun rol in het spel. Het spel sloeg aan want uiteindelijk deed iedereen in het speellokaal mee met het K3 lied: alle kleuren ....

 

Moeders spelen toneel op de Beatrix - Dec 10, 2007
Geachte ouders/verzorgers, zo begint de uitnodiging van Chandra Hiralal, ouderconsulent, en de leden van de ouderraad. Zij willen graag veel belangstelling voor het kerstspel dat er in de oudergroep is ingestudeerd. Op donderdag 13 december wordt het spel uitgevoerd in het speellokaal van de Beatrixschool.

 

Excursie op de fiets - Oct 15, 2007
Lisa, Shandi, Oussama en Deepak maakten een verslag van de fietsexcursie die ze maakten naar Carnisse Grienden en door Carnisselanden, een wijk in Barendrecht. Zij zijn leerlingen van groep 7A van Over de Slinge (vestiging Krabbendijkestraat). Zij maakten de leerzame fietstocht enige tijd geleden.

 

En nog maar een keer de onthullers - Oct 12, 2007
Het was een groots feest in het Pendrecht Theater.
Er gingen veel t-shirtjes met het logo van de Kindercampus Pendrecht over de 'toonbank'.

 

En er was kinderchampagne - Oct 12, 2007
Bij een receptie en een onthulling hoort champagne. Nee, natuurlijk geen alcohol. Er was echte kinderchampagne, maar die knalt ook hoor!

 

En hoe zal zo'n logo er nu uitzien? - Oct 12, 2007
Er was op de muur van het Pendrecht Theater een blauw doek bevestigd. Achter dat doek zat het logo verscholen. Maar hoe zouden de onthullers het nu openbaar maken?

 

Sandeep, Stacy, Kimia, Bouchra en Samra de ontwerpers - Oct 12, 2007
Een mooi ontwerp, gemaakt door een groep kinderen. Ze heten: Sandeep, Stacy, Kimia, Bouchra en Samra.

 

Wethouder Geluk komt logo Kindercampus onthullen - Oct 11, 2007
Hij werd direct aangeklampt om mee te doen met een sportieve activiteit. Zijn begeleider en hij moesten het opnemen tegen een groep kinderen. Het ging om touwtrekken. Vervolgens moest hij door een haag van kano's die op het droge waren gelegd. Om daarna in het Pendrecht Theater ontvangen te worden door kinderen, die een speciaal lied hadden ingestudeerd.

 

4 kinderen stelden vragen aan de wethouders - Oct 9, 2007
4 kinderen werden in de ring gevraagd door de presentator. Zij konden de wethouders vragen stellen. Ayaan, Dunya, Nathan en Ibrahim kwamen op het sprotveld en stelden daar hun vragen.

 

Sportplein van Over de Slinge Sommelsdijkstraat geopend - Oct 9, 2007
Op dinsdagmorgen 9 oktober was het een drukte van belang op het schoolplein van Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat. Even voor 9 uur werden de laatste boutjes aangedraaid en de laatste tegel recht gelegd. Het openingsfeest kon beginnen.

 

Focusborden op Over de Slinge - Sep 10, 2007
Basisschool Over De Slinge is heel blij met de nieuwe digitale schoolborden. Het oude vertrouwde schoolbord is voorgoed verleden tijd op basisschool Over De Slinge. Geen gekras van krijtjes meer. In plaats daarvan heeft de school nu in alle groepen 3 t/m 8 ultramoderne digitale borden: de zogenaamde focusborden. "Het is even wennen, maar deze “toverborden” bieden zoveel gebruiksmogelijkheden dat we kunnen spreken van een enorme verbetering", aldus de schoolleiding.

 

Minister Vogelaar start Kindercampus in Pendrecht - May 7, 2007
In het AD - Rotterdams Dagblad van dinsdag lazen we het volgende verhaal. K3 bleek heel iets anders dan de bekende Belgische zanggroep. Wethouder Leonard Geluk werd en passant ambassadeur van Pendrecht gemaakt.

 

Twee keer kinderen in de deelraad Charlois - Apr 30, 2007
23 april 2007 was de dag waarop kinderen de dienst uitmaakten in de deelgemeente Charlois. 's Middags vond in Theater Zuidplein de vergadering plaats van de Kinderdeelraad van 2007 en 's avonds gingen kinderen van de Kinderraad van 2006 naar de vergadering van de raadsleden om te vragen wat er van hun besluiten terecht was gekomen.

 

Kinderdeelraad is goed voorbereid - Apr 18, 2007
Disndag 17 april kwam de kinderdeelraad opnieuw bij elkaar. Dit keer werden de agendapunten gesorteerd. En er werd gestemd wie er voorzitter zou worden.

 

Eerste bijeenkomst van de kinderraad 2007 - Apr 2, 2007
Op 23 april is er weer een nieuwe kinderdeelraad. Op de scholen zijn er afvaardigingen gekozen en de kinderen hebben punten voor die vergadering opgesteld. Maandag 2 april was er een eerste bijeenkomst met de kinderen om de kinderraad goed voor te bereiden.

 

Over de Slinge bij kerstboom en in Valckensteyn - Dec 19, 2006
Ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Vrijdag 15 december zongen ze de minister en bewoners toe bij de grote kerstboom, maandagmiddag werd er in Valckensteyn opnieuw gezongen door de kinderen van Over de Slinge.

 

Over De Slinge gaat zingen - Dec 5, 2006
De leerlingen van groep 6 van basisschool Over De Slinge gaan op 15 en op 18 december a.s. optreden.

 

Sinterklaas in staking - Dec 4, 2006
Sinterklaas is ontevreden over de zangkunsten van de leerlingen van Over De Slinge en is van plan om in staking te gaan. Hij komt niet naar de kinderen in Pendrecht.

 

Gezocht: oud-leerlingen van Jong Pendrecht - Nov 21, 2006
Het AD Rotterdams Dagblad besteedde al aandacht aan de oproep van Hennie van Leeuwen – de Gelder maar nog niet iedereen is gevonden.

 

Kindercampus biedt kinderen hele dag onderdak - Sep 28, 2006
JUDITH BOER schreef dinsdag 26 september in de Rotterdamse editie van het Algemeen Dagblad een artikel over de kindercampus in Pendrecht.

 

Pendrecht krijgt kindvriendelijke verblijfszone - Sep 28, 2006
In februari schreef het AD nog dat Rotterdam de meest kindonvriendelijke stad van Nederland is. In het AD van dinsdag 26 september lezen we, dat er in Pendrecht een kindvriendelijke verblijfszone komt.

 

Hoera, Basisschool “Over De Slinge”, Krabbendijkestraat heeft een Voorschool!! - Sep 7, 2006
Sonja Ollefers onderdirecteur van de obs Over de Slinge heeft voor In de Kijkerd het volgende artikel geschreven. U als bezoeker van de website kunt het stukje nu al lezen. Sonja stuurde het In de Kijkerd toe via Annemarie Commijs, die binnenkort weer gaat zorgen voor een reeks columns in haar wijkkrant "In de Kijkerd".

 

Minister Nicolaď werd goed geďnformeerd - Sep 4, 2006
Minister Nicolaď van Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties was maandag 4 september in Rotterdam. Hij bracht 2 miljoen euro mee voor de Afrikaanderwijk en Pendrecht voor het Breed sociaal programma in kader van Pact op Zuid. Het geld zal ingezet worden op buurtparticipatie, sport en spelen, begeleiding naar werk en onderwijs en inzet van gezinscoaches. Minister Nicolaď, Dominic Schrijer en portefeuillehouder Ed Goverde kwamen zich op de Beatrixschool op de hoogte stellen van de situatie in Pendrecht.

 

Gezinsparlementariërs vol lof over Pendrechtse scholen - Aug 30, 2006
Maandag 28 augustus vond er een bijzondere zitting plaats in de gemeenteraadszaal van het Stadhuis aan de Coolsingel. Het Gezinsparlement sprak zich uit over een aantal stellingen met als onderwerp de gezinsvriendelijkheid van 3 wijken. Er was een ruime delegatie ouders uit Pendrecht. Samen met andere ouders namen ze deel aan de 100 dagen actie van het college van burgmeester en wethouders.

 

Wil Wander was de boezemvriend van René Looijen - Aug 11, 2006
"Een zorgelijk probleem in de zeventiger jaren was het sluipverkeer langs de school. Vooral vrachtwagens gebruikten de Krabbendijkestraat om de stoplichten op de Groene Kruisweg te mijden. Pas na een dodelijk ongeval, waarbij een leerling van de Frans Naereboutschool werd overreden, is de straat aangepast," schreef Mario Bosch oud leerling van de Beatrixschool in een artikel over 50 jaar Beatrixschool.
Wil Wander las het stuk en reageerde meteen via de reactiemail van de scholensite van Vitaal Pendrecht. "De jongen die toen overreden werd ....dat gebeurde voor mijn neus. Hij heette René Looijen en was toen mijn beste vriend", schrijft Wil Wander.

 

Ali B en Yes R bij De Koppeling - Jun 13, 2006
Ik kwam langs de koppeling vanmorgen: “Ali B, Ali B!” Ali B en Yes R waren op bezoek. Een verrassing begreep ik van een moeder van de Oldegaarde wiens zoon op de Koppeling zit. De kinderen achter het hek van de speeltuin waren hard aan het roepen: Ali B, Ali B!!!

 

Maar ook op Over de Slinge locatie Sommelsdijkstraat - Jun 12, 2006
Op Over de Slinge aan de Krabbendijkestraat begonnen Nancy Hartman en Annemarie Commijs met de groeibriljant. Dat er op de andere locatie ook iets moest gebeuren stond vast.

 

En ook op het speelterrein van de Hoeksteen - Jun 12, 2006
Het aanleggen van avontuurlijke speelterreinen begon kortgeleden op de Beatrixschool, maar er volgen meet schoolpleinen.

 

Speeltoestellen op het schoolplein - May 19, 2006
Avontuurlijk worden alle schoolpleinen. Het plein van Over de Slinge aan de Krabbendijkestraat en de Kloosterzandestraat waren al avontuurlijk geworden dankzij de groeibriljant.

 

Desiree en Brigitte serveren hapjes - May 19, 2006
Of je nu in de Sint Annalandstraat aan de ene kant van Pendrecht of in de Papendrechtstraat aan de andere kant van Pendrecht. Je school heet de Beatrixschool en je serveert samen hapjes.

 

Celine Dion was er ook - May 19, 2006
Angelique Koeiman oefende zonder microfoon achter de coulissen. Ze kan zingen. En ze neemt een wel heel moeilijke song voor haar rekening.

 

Marokko op de Beatrix - May 19, 2006
Iedereen heeft wel iets feestelijks aan op het jublileum van de Beatrixschool. Sabrina el Haouari en Ilham Maachi combineren hun school met hun land van herkomst op hun t-shirt.

 

Een echt feestlied! - May 19, 2006
De componist heeft eer van zijn werk. Hilal Kot weet aan het eind van de dag nog hoe het lied klonk. Ze kan het ook nog zingen.

 

Beatrixschool bestaat 50 jaar! - May 19, 2006
19 mei 2006 zou het het groots feest worden op de Beatrixschool. Alles was grondig voorbereid en natuurlijk werd er gerekend op een mooie lentedag.

 

Meesters en Juffendag was groots feest - May 18, 2006
29 april vierden alle meesters en juffen van De Koppeling in één keer hun verjaardag. Dat deden ze op de Bouwspeeltuin Pendrecht 7. TOS was erbij en zorgde voor veel materiaal.

 

Beatrixschool viert feest! - May 17, 2006
Vrijdag 19 mei is het groot feest op de Beatrixschool. Er is een programma voor de gehele dag. De school bestaat immers 50 jaar. Vorig jaar was er een reünie. Vrijdag is het feest.

 

OSKAR waar staat dat voor? - May 17, 2006
Iedereen kent de Oscars uit de filmwereld. Rotterdam heeft ook zo'n prijs. OnderwijSKAnsen Rotterdam. Wethouder Leonard Geluk van Onderwijs en Integratie reikte de prijs uit.

 

2e prijs bij OSKAR-uitreiking voor Regenboog - May 17, 2006
In de afgelopen jaren zijn in het Rotterdamse onderwijs verschillende succesvolle innovatieve projecten ontwikkeld. Dinsdagavond 16 mei werden in de burgerzaal van het Stadhuis voor de derde keer de OSKARS uitgereikt aan de meest bijzondere vernieuwende initiatieven. Genomineerd was De Regenboog

 

Spel en training op bijeenkomst Alles Kids - Apr 27, 2006
Deelnemers aan de startbijeenkomst Alles Kids konden aan den lijve ervaren wat de programma's op de scholen voor de kinderen betekenen als een vorm van warming-up voor het verdere programma. Eén groep deed het sociale competentiespel met Bert Opdam en Jacqueline Venneman van de Hoeksteen en de andere groep ging met Guno Esajas, oefentherapeut en Dubbel Dribbel basketbal coach, aan de slag. Na de pauze waren er workshops.

 

“Alles Kids in de wijk” - Apr 27, 2006
Angelique Kreemers stuurde een uitnodiging rond voor een start-wijkbijeenkomst met als titel “Alles Kids in de wijk”. Woensdag 26 april 2006 vond die bijeenkomst plaats in De Middelburgt.

 

High Tea in de Passage - Apr 25, 2006
En helemaal aan het eind van de happening in De Passage was er High Tea. Niet zomaar een high tea met scones en clotted cream. Nee een speciale Passage High Tea.

 

Enthousiasme alom - Apr 25, 2006
De griffie, de deelgemeenteraad en het onderwijzend personeel waren hartstikke enthousiast over de aanpak. Het was dan ook echt leuk om het allemaal mee te maken in de dagopvang aan de Sliedrechtstraat 71. Iedereen had zijn rol.

 

Teun Griffioen is zeer te spreken over de kinderraad - Apr 25, 2006
Vorig jaar in Theater Zuidplein was hij er ook bij. Dit jaar wilde hij graag de geluidstechnicus opnieuw assisteren. En het meest enthousiast is hij over de manier waarop het allemaal gaat.

 

Özge houdt beraad met Ed Goverde - Apr 25, 2006
Ze beraadslaagden tijdens een korte pauze. Er werden mooie voorstellen gedaan. Die zijn onder het punt besluiten terug te vinden en Özge liet iedereen een keuze maken uit drie voorstellen.

 

Kübra Durmaz van Het Centrum - Apr 25, 2006
Helaas geen aparte foto van Kübra Durmaz. Dat is niet met opzet. Maar per ongeluk. Kübra is het 5e lid van de delegatie van Het Centrum.

 

Zehra Çifci van Instituut Het Centrum - Apr 25, 2006
Zehra woont ook niet in de wijk, maar Zehra is wel iemand die over alles mee kan praten. En alle onderwerpen aan bod laat komen. Of het gaat om satirische tekeningen van iemand uit Denemarken of om vuil in de wijk. Ze geeft er haar mening over.

 

Selçuk Baran van Instituut Het Centrum - Apr 25, 2006
Hij woont niet in Pendrecht en zit ook niet op een Pendrechtse school. Kennen doet hij de wijk wel. Uiteraard via Het Centrum, waar hij ieder weekend op school zit. Maar zijn oom is Zeki Baran.

 

Rowan Stierman van de Beatrix - Apr 24, 2006
Rowan Stierman zit op de Beatrixschool en woont in Pendrecht. Zij lijkt een beetje onverschillig, maar vergis je niet.

 

Rens en Henny van de ODS - Apr 24, 2006
Rens van de Merwe zit op de Krabbendijkestraat op school en Henny van Driel in de Sommelsdijkstraat. Beiden zijn van Over de Slinge.

 

Mousje - Apr 24, 2006
Mousje Lloyd woont in de Geertruidenbergstraat en zit op de Beatrixschool. Op de foto wil ze liever niet, maar ze ontkomt er niet.

 

Mohamed Ibrahim van ODS Krabbendijkestraat - Apr 24, 2006
Mohamed Ibrahim zit op Over de Slinge in de Krabbendijkestraat. Hij had ook best voorzitter willen worden van de raad. Helaas zagen de kinderen meer in een ander.

 

Misgana Gebresilassi van de Beatrix - Apr 24, 2006
Misgana Gebresilassi zit op de Beatrixschool en kent Pendrecht op haar duimpje. Zij woont in de Halsterenstraat en bemoeit zich daar ook met wat er op het pleintje gebeurt

 

Bilal Karagöz van Het Centrum - Apr 24, 2006
Bilal woont niet in Pendrecht, maar zit net als de andere kinderen ieder weekend in de wijk op school. Hij leert daar van alles. En hij vindt het leuk om er naar toe te gaan.

 

Chris Hughne van de Beatrixschool - Apr 24, 2006
Chris zit in groep 8 van de Beatrixschool. Hij woont in Pendrecht en kent de wijk op zijn duimpje.

 

Özge Albayrak de voorzitter van de kinderraad - Apr 24, 2006
Asal Tahavol was vorig jaar voorzitter. Asal zat op Over de Slinge aan de Krabbendijkestraat. Zij werd bijgestaan door Dick Lockhorst. Dit jaar werd door de kinderen gekozen voor Özge Albayrak. Özge zit niet op een basisschool in Pendrecht. Zij zit wel ieder weekend op Instituut Het Centrum aan de Baarlandhof. Ze kent de wijk dus goed.

 

Interruptiemicrofoon stond er niet voor niks - Apr 24, 2006
Er stond een microfoon waarmee kinderen uit de zaal hun opmerkingen konden maken. De microfoon stond er niet voor niks. Özge gaf als voorzitter ook meteen voorrang aan de interruptiemicrofoon.

 

Ze had graag zelf in de raad gezeten - Apr 24, 2006
Ze kent de camera Lisa de Ronde. Iedere als de fotograaf langskwam draaide ze zich op haar voordeligst in zijn richting. Ze heeft vast meegedaan aan de kandidaatstelling, maar .....

 

De besluiten van de kinderen - Apr 21, 2006
Er werd echt gestemd op de vergadering van de kinderraad. De perschefs Victoria fernando en Shendra Ursula moesten de besluiten doorgeven aan de pers. Op het kinderfeest op Plein 1953 zondag zullen ze ook vertellen wat de raad besloten heeft.

 

Agenda van de vergadering in de Passage - Apr 21, 2006
Er was een echte agenda voor de kinderdeelraad en de raadsleden hadden die in een keurige deelgemeente-enveloppe thuisgestuurd gekregen. En ze ontdekten meteen een fout. De opmerkingen van de kinderen van Over de Slinge van Instituut Het Centrum waren door elkaar gehaald.

 

Geslaagde vergadering Kinderraad Pendrecht - Apr 21, 2006
17 kinderen namen deel aan de vergadering van de kinderraad op 21 april in de Passage. De kinderen hadden zich serieus voorbereid en kregen steun van veel leden van de deelgemeenteraad Charlois.

 

Kinderraad voor Internationaal KinderFeest 2006 - Apr 18, 2006
Vrijdag 21 april om 13 uur start de vergadering van de Kinderraad in De Passage. Zondag 23 april vanaf 13 uur is het feest op Plein 1953 voor de Middelburgt.

 

Waarvoor stemden de kinderen? - Apr 2, 2006
Op 7 maart stond er in de gymzaal aan de Krabbendijksetraat een speciale stembus voor kinderen van groep 8 van de basisscholen. De uitslag van de stemming is inmiddels bekend.

 

Scholen doen mee aan de verkiezingen - Mar 8, 2006
Vier groepen van de Beatrixschool en van Over de Slinge locatie Krabbendijkestraat hebben 7 maart gestemd. Stembureau 443 en 334 was gehuisvest in de gymzaal aan de Krabbendijkestraat. Kinderen kregen uitleg van Ton Legerstee en Tjark Jansen. Zij kennen de wijk en weten op een enthousiaste manier over de verkiezingen te vertellen.

 

Kinder Service Hotels - Mar 7, 2006
Via de reactiemail komen regelmatig meldingen binnen. Vandaag ontvingen we volgend bericht van Marie-Louise van den Hooff: "Graag wil ik u op de hoogte brengen van onze organisatie in Pendrecht. Kinder Service Hotels biedt in de wijk Pendrecht opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Wij zijn geopend van 07.00 ur tot 19.00 uur en maar 5 dagen per week gesloten (vaste feestdagen)."

 

Gea Speelman overleden - Feb 13, 2006
Er is grote verslagenheid op Over de Slinge. Gea Speelman kreeg griep en is plotseling overleden. Alle festiviteiten op de basisschool zijn afgelast. Haar klas en de school leven met de familie mee.

 

GALERIE EVELINE VAN ROOY JANUARI 2006 - Jan 9, 2006
De leerlingen van de Leuvehaven van de A.J. Schreuderschool houden heel de maand januari 2006 een expositie in Galerie Eveline van Rooy.

 

Het verhaal over 50 jaar Beatrixschool - Nov 22, 2005
Om allerlei vragen te ondervangen over de oorsprong van de Beatrixschool vroeg directeur Joop Verschoor wijkchroniqueur Mario Bosch om op twee A4-tjes feiten op te schrijven. "Dat was nog knap lastig, want in twee A4-tjes is het moeilijk om 50 jaar samen te vatten", geeft Mario toe. Maar het resultaat is er naar en daarom is het aan deze site toevertrouwd.

 

Hoofd der School Tijseling zag veel foto's - Nov 21, 2005
Hij is directeur geweest. Toen heette dat nog hoofd der school en misschien werd ie zelfs nog bovenmeester genoemd. Op de reünie van 19 november kreeg hij heel foto's te zien en werd hem vaak de vraag gesteld: "Kent u me nog?" "Ja, jij was altijd zo ondeugend", grapte hij steevast terug.