'Atletiek in de buurt ' wordt 'Loopgroep in het Zuiderpark' - Jul 25, 2013
Aad van Dijk reageeerde op een bericht op de site over Atletiek bij u in de buurt. Dat ligt nu even anders.

 

ATLETIEK, EEN LEUKE SPORT BIJ JOU IN DE BUURT - Feb 22, 2013
Aad van Dijk van Rotterdam Atletiek wil de hele wijk aanzetten tot deelname aan de Rotterdam Marathon. Je kan ervoor trainen en je krijgt bij hem waar voor je geld, want de lessen worden gegeven door echte wedstrijdatleten, de tweeling Meruska en Maruska Eduarda.

 

Goud, zilver en brons bij de Tiengemetenflat - Oct 16, 2012
Op tv speelde Nederland - Roemenië in de vernieling. In de gemeenschappelijke ruimte van de Tiengemetenflat werd rustig, maar zeer geconcentreerd gespeeld. Olympisch Klaverjas.

 

Goud, zilver en brons in de Open Hof Kerk - Sep 3, 2012
Sjoelen, klaverjassen, dat was er al, op vrijdagavond in de Open Hof Kerk werd er Rummykuppen aan toegevoegd. En daarnaast werd er op de eerste spelletjesavond na de zomervakantie ook geklaverjast. Hoe vielen de punten uit en wie ging er met het goud aan de haal?

 

De Ostreaflat op z'n Olympisch - Aug 23, 2012
Woensdagavond 22 augustus werden in de Ostreaflat de Olympische Sjoelspelen 2012 gehouden. Het goud, zilver en brons werd uitgereikt door Joke Spijkers.

 

Medailles voor de winnaars van de Beachweek Play Back Show - Jul 13, 2012
Op de laatste dag van de Beachweek op Plein 1953 werden de Olympische medailles uitgereikt voor de play back show.

 

De Koppeling deed mee via de schoolsportdag aan de Olympische Spelen van Pendrecht - Jul 6, 2012
Op de schoolsportdag van de Koppeling werden ook de Olympische Spelen van Pendrecht meegenomen.

 

Het eerste toernooi van de Olympische Spelen van Pendrecht 2012 - Jun 12, 2012
Dinsdagmiddag spelen ze altijd sjoelen en er wordt geklaverjast in de Zuiderkroon. Eén keer in de twee maanden is er een sjoeltoernooi. Ook dinsdag 12 juni. Dat toernooi kreeg meteen een olympisch karakter.

 

Ladiesrun was een feest om erg blij van te worden - Jun 11, 2012
De website van de Ladiesrun laat erg geen twijfel over bestaan en zegt: "De zesde Ladiesrun Rotterdam kleurde Ahoy en omgeving op feestelijke wijze roze. Met de zon erbij kreeg het unieke lifestyle-evenement nog meer glans. Je zag het aan de vrolijke gezichten en veel vrouwen zeiden het letterlijk:"Dit is een feest om erg blij van te worden."

 

Startschot voor de Olympische Spelen van Pendrecht 2012 - Jun 8, 2012
Vanmiddag, vrijdag 8 juni 2012, om 15:45 uur werd het startschot gegeven door portefeuillehouder Alaattin Erdal voor de Olympische Spelen van Pendrecht 2012.

 

Zorgvuldig te werk gaan met sportmateriaal - Jun 8, 2012
Zo'n bubble opblazen kost niet zoveel tijd. De deelnemer zit er in. De rits gaat dicht en een strip met klittenband zorgt ervoor dat de deelnemer niet tegen de rist komt.

 

De wedstrijd liep even anders - Jun 8, 2012
De eerste wedstrijd ging net even anders. De wind stond zo dat de silhouetten niet te bereiken waren. Het enthousiasme was er overigens niet minder om.

 

De medailles van de Olympiade Pendrecht 2012 - Jun 8, 2012
Er zijn er genoeg, maar vrijdag werden er 4 uit de doos gehaald. Een gouden, een zilveren en een bronzen uitvoering van de Olympische Spelen Pendrecht 2012. Bovendien is er ook voor elke deelnemer een herinneringsmedaille, iets kleiner met hetzelfde embleem erop.

 

De voorbereidingen op de eerste wedstrijd - Jun 8, 2012
Er was voldoende materiaal om er een fraaie start van te maken. De eerste wedstrijd van de Olympische Spelen van Pendrecht zou een wedstrijd in aquabubbles worden. Wie is het eerste vanaf de wal bij de silhouetten.

 

Olympische Spelen van Pendrecht - Jun 7, 2012
Morgen, vrijdag 8 juni om 15:30 uur gaan de Olympische Spelen van Pendrecht 2012 dan toch echt van start.

 

Lekker Fitweek met veel sportidolen - Mar 13, 2012
Een mooi voorbeeld van toewerken naar de Olympische Spelen van Pendrecht in juni is de Lekker Fitweek op de OBS Over de Slinge. In de week van 12 t/m/ 16 maart wordt op die scholen veel aandacht besteed aan sporten, gezonde voeding en spelen natuurlijk. Vrijdag 16 maart is er een sponsorloop.

 

Sporten in 2012 - Feb 10, 2012
Dat het dit jaar een bijzonder sportjaar wordt, is algemeen bekend. Er zijn te veel sportevenementen op te noemen! Wat gaan we in Pendrecht doen?

 

Fotoboek nu te bekijken - Jul 3, 2010
Als je de foto's wilt bekijken van deze leuke dag, kan dat vanaf nu! Grijp je kans en download ze nu!

 

En als je een kraam wil huren op Pendrecht Fietst zich FIT? - Jun 15, 2010
Er staan zaterdag 19 juni marktkramen op Plein 1953 voor de PLUS Supermarkt. Pendrecht Fietst zich FIT is van alle markten thuis. Er zijn nog een aantal marktkramen te huur.

 

Grand Départ Truck op Pendrecht fietst zich FIT - Jun 11, 2010
Wie gaat het snelst op een wielrenfiets over de Erasmusbrug? Rotterdam heeft via Google 3D het officiële tijdritparcours van de Tour de France 2010 laten namaken. Het ziet er levensecht uit. Uiteindelijk zullen de snelste 50 mannen, vrouwen en kinderen op vrijdag 2 juli 2010, de dag voor de start van de Tour, op het echte parcours de finale mogen rijden. Zaterdag 19 juni staat de Grand Départ Truck op Plein 1953 in Pendrecht. Zet je tijd neer!

 

Ukkie Race en Dikke Banden Races op Pendrecht fietst zich FIT - Jun 11, 2010
Van 12:30 tot 13:00 uur is er een bijzondere race op het parcours van 'Pendrecht fietst zich FIT' op Plein 1953. Kom met je step, je driewieler of misschien heb je zo'n elektrisch aangedreven mini-motorfietsje of autootje! Je mag zaterdag 19 juni mee doen aan een echte wedstrijd.
Voor de oudere kinderen is er een dikke banden race van 13:00 tot 13:30 uur.

 

Prominentenronde op Pendrecht fietst zich FIT - Jun 11, 2010
Om 15:30 uur start voor de Grand Départ Truck op Plein 1953 de prominentenronde. Er zijn al veel prominenten die gezegd hebben mee te zullen doen. Dus voel je je verwant met de Pendrecht Universiteit of voel je je prominent in Pendrecht, Charlois of Rotterdam Zuid meld je dan aan.

 

Puzzelfietstocht door de wijk om in de stemming te komen - Jun 10, 2010
Voorafgaand aan de opening van Pendrecht fietst zich FIT op 19 juni 2010 vindt er ...... een je raadt het al ..... puzzelfietstocht door de wijk plaats. Inschrijven vanaf 9:00 uur bij de kraam tegenover Baarlandhof 28.

 

Scootmobielers kunnen zich inschrijven bij De Beweging en Restaurant Zuiderkroon - Jun 10, 2010
Bewegen is belangrijk, fit blijven ook. De ouderen in Pendrecht kunnen ook meedoen aan Pendrecht fietst zich FIT voor de Grand Départ van de Tour de France op 19 juni. En meedoen alleen al betekent dat ze een premie krijgen.

 

Pendrecht fietst zich FIT voor de Grand Départ van de Tour de France - Jun 6, 2010
Op zaterdag 19 juni Fietst Pendrecht zich FIT voor de Grand Départ van de Tour de France. De eerste 4 dagen van juli zijn de tourrenners in de Maasstad. En komen op zondag 4 juli ’s middags langs de wijk over de Groene Kruisweg. Dat willen ze in Pendrecht niet zomaar laten gebeuren. Vandaar dat er zaterdag van alles aan gedaan wordt om in vorm en in conditie te komen.

 

Bekijk het lied van Einar Been - Jun 4, 2010
Einar Been heeft een leuk liedje gemaakt over fietsen! Bekijk hier de video!

 

College van de Sportfaculteit - Feb 2, 2010
Dinsdag 2 februari vindt er in de Toneelwinkel Pendrecht aan Plein 1953 nummer 59 een colleg van de Sportfaculteit van de Pendrecht Universiteit plaats. De leiding van het college is in handen van wijkbewoner en journalist Coen Nederpel. Diverse sportende bewoners zullen hun sportactiviteit presenteren. Ed Goverde van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois zal aan het eind van het college reageren op wat er behandeld is.