Minister Winsemius ziet leuke kant van Pendrecht - Dec 21, 2006
Vrijdag 15 december stak minister Pieter Winsemius samen met wethouder Dominic Schrijer, portefeuillehouder Ed Goverde, dagburgemeester van Pendrecht Mario Bosch en nachtburgemeester Harry Kock de lichtjes aan van de grote kerstboom op Plein 1953. Het IJspaleis, de kerstmarkt en de nieuwe winkel van de ambachtelijke poelier vielen erg in de smaak bij de minister.

EÚn loket voor welzijn, werk en wonen in Pendrecht - Dec 7, 2006
"In Pendrecht hebben we nu 4 loketten. Op het gebied van zorg is er in de Zuiderkroon de Vraagwijzer. op Plein 1953 runt de deelgemeente het wijkservicepunt. Daar is ook Centrum Hulp en Advies. En de Bewonersorganisatie Pendrecht heeft een eigen balie in de Ossenissebuurt. Vragen hebben vaak betrekking op elkaar, maar worden op verschillende plekken afgehandeld. Vaak word je verwezen naar elders in de stad; soms van het kastje naar de muur gestuurd. Ook worden er zaken dubbel gedaan. Zowel de Bewonersorganisatie als het Wijkservicepunt helpen bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren", zegt Duco de Bruijn, projectleider van Pendrecht Zet Door.

Alleen de Bomen zijn nog van Toen voor Pendrecht Zet Door - Dec 2, 2006
Tot besluit van de Pendrecht DIS(cussie) werd het stuk Alleen de Bomen zijn nog van Toen gespeeld. Annie van der Velden, Nel van Dijk en Thea Abma vertolken op niet mis te verstane wijze de beleving van de oudere Pendrechtenaren.

Bestemming Nederland voor Pendrecht Zet Door - Dec 2, 2006
Bestemming Nederland is een onderdeel van de Pendrecht Monologen. Elly en Ruud Pesik vertellen in de monoloog hun verhaal over hun komst naar Pendrecht.

Centrum van de wijk wordt Kindercampus - Dec 2, 2006
Ines Balkema, wijkco÷rdinator voor Pendrecht, presenteerde voor de genodigden aan de Pendrecht DIS(cussie) op donderdag 30 november de Kindercampus.

Aanpak veiligheid - Dec 2, 2006
Op de laatste bijeenkomst onder de noemer Pendrecht DIS(cussie) werd door Klaas Notenboom de aanpak rond veiligheid uit de doeken gedaan. De veiligheidsbeleving in Pendrecht krijgt de komende tijd extra aandacht.

EÚn loket voor welzijn, werk en wonen in Rotterdam- Pendrecht. - Dec 2, 2006
De Nieuwe Unie werkt met Pendrecht Zet Door aan de oprichting van ÚÚn loket waar bewoners terecht kunnen voor informatie, hulp en advies op het gebied van welzijn, werk en wonen. Naast de fysieke herstructurering investeert de Nieuwe Unie hiermee in de ontwikkeling en verbetering van de positie van haar bewoners. Voorjaar 2007 opent dit unieke loket aan Plein 1953 haar deuren.

Bloemen voor Trudy de Bruin - Nov 31, 2006
Vanaf de start van Pendrecht Zet Door eind 2004 tot voor kort verzorgde zij de communicatie voor de aanpak in Pendrecht. Op de laatste Pendrecht DIScussie werd er met een fraaie bos bloemen afscheid van haar genomen.

Uitstappen zonder Lawaai voor Pendrecht Zet Door - Nov 30, 2006
Op de laatste bijeenkomst van de Pendrecht DIS(cussie) in de Open Hofkerk werden niet alleen de stand van zaken van Pendrecht Zet Door besproken. Nee, de professionals betrokken bij Pendrecht Zet Door zagen ook de Pendrecht Monologen. Als eerste kregen ze een kijkje bij de Turkse wijkbewoners.

Nieuwe communicatie medewerkers - Oct 20, 2006
Zij hebben een eigen bureau Arrias & Loos. Je kunt nader kennis met hen maken op hun site www.arrias-loos.nl
Sinds kort werken zij voor Pendrecht Zet Door en gaan de communicatie van deze campagne verzorgen.

Weer een succesje voor Pendrecht Zet Door - Jun 13, 2006
Het was een behoorlijk karwei om die hanging baskets voor elkaar te kunnen krijgen, maar achteraf zijn Duco de Bruijn en Paul Lohmann zeer in hun nopjens met het resultaat.

Duco de Bruijn en studenten Sint Annalandstraat - Jun 2, 2006
Hij werd ge´nterviewd door de Goede Burengroep 4 van de Hogeschool Rotterdam. Naast de Goede Buren Test onder de bewoners van deze straat moesten de studenten een sociale analyse maken van de straat en een aantal professionals uit de wijk Pendrecht interviewen. Onder hen Bien Hofman van Vitaal Pendrecht en Duco de Bruijn de projectleider Pendrecht Zet Door. Hij hoorde van hun actieplannen en zei: "Dan ga ik zorgen voor de financiŰn". En hij deed meer.

POM tijdens eerste raadstafel - May 23, 2006
Paul Lohmann is directeur van de POM: de Plein Ontwikkelings Maatschappij. Dit bedrijf heeft inmiddels 60 % van de winkels van PLein 1953 opgekocht en zoekt naar goede en enthousiaste ondernemers om het hart van Pendrecht weer krachtig te laten kloppen.

Pendrecht Zet Door eerste onderwerp op eerste raadstafel - May 23, 2006
Het allereerste onderwerp op de nieuwe vorm van communicatie tussen bestuurders en bewoners in Charlois was Pendrecht Zet Door. Duco de Bruijn beet het spits af met een geactualiseerde presentatie. De verwachtingen van Pendrecht Zet Door zijn hooggespannen en de nieuwe deelgemeenteraad zal het programma op de voet volgen.

Ines Balkema licht Sociaal Programma toe op eerste raadstafel - May 23, 2006
Ze had eigenlijk op een andere bijeenkomst moeten zijn, maar vond de eerste Raadstafel belangrijk genoeg om haar verhaal over het sociale programma van Pendrecht Zet Door te vertellen.

Veiligheidsco÷rdinator Pendrecht Klaas Notenboom - May 16, 2006
Per 1 maart is Klaas Notenboom verantwoordelijk voor het veiligheidsbeleid in Pendrecht. Tot die datum was stadsmarinier Frank Belderbos de programmamanager veilig. Nu vervult Klaas die functie.

Subsidie uit Utrecht voor de Pendrecht Monologen - May 16, 2006
Vorig jaar werd een bezoek gebracht aan het centrale bureau van de Protestantse Kerk van Nederland in Utrecht. Vitaal Pendrecht, BAF en Judith Rook en Duco de Bruijn gingen praten over een bijdrage voor de Pendrecht Monologen.

Nieuwe wijkco÷rdinator Ines Balkema - May 16, 2006
Ines Balkema is sinds afgelopen maart de nieuwe wijkco÷rdinator Pendrecht. Ines is in dienst van de deelgemeente en is verantwoordelijk voor het sociale programma van Pendrecht zet door. Pendrecht had sinds Lidwien van de Houten geen wijkco÷rdinator en als programmamanager Sociaal volgt zij Judith Rook op.

Wie zitten er op plein 1953 nummer 65? - May 16, 2006
In het pand aan Plein 1953 nummer 65 zitten verschillende voorzieningen onder de noemer Pendrecht Zet Door. Het projectbureau in het voormalige apothekerspand herbergt het Informatie, Hulp en Adviescentrum van Charlois' Welzijn, de Plein Ontwikkelings Maatschappij - POM, het Wijkservicepunt Pendrecht van de deelgemeente Charlois en de Projectorganisatie van Pendrecht Zet Door.

Judith Rook zwaait af - Dec 1, 2005
Ze is nog niet zo erg lang bij de deelgemeente Charlois in dienst. Vanaf het begin van Pendrecht Zet Door is ze de enthousiaste programmamaker Sociaal. Er doet zich een kans voor om elders te gaan werken en met pijn in haar hart neemt ze afscheid van Pendrecht.

Gerda Wagemakers licht hulpverlening toe - Nov 27, 2005
Ook Rob Meijer van Charlois' Welzijn had hinder van het slechte weer. Projectleider van de hulp en adviesvoorziening van Charlois' Welzijn in het projectbureau Pendrecht Zet Door, Gerda Wagemakers deed voor hem het woord. Zij vertelde wat de bedoeling van de hulppost was en liet een aantal gevallen de revue passeren.