Nieuws-overzicht Vitaal Pendrecht
Straatdiner in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 6, 2004 
Een diner op straat en iedereen kookt iets lekkers. Zaterdag 5 juni precies om 5 uur stond alles op tafel en inderdaad het was allemaal lekker. Eten uit Bosni, uit Turkije, Suriname en Nederlandse poffertjes. Soms allemaal op n bord. Het meubilair kwam uit een keet van Opzoomer Mee. TOS zorgde voor spelletjes voor de kinderen en de Roteb had materiaal bezorgd om het afval netjes af te voeren. Uiteindelijk deden de bewoners, de jeugd en de kinderen het allemaal zelf.
Fancy Fair bij Stichting Horizon - dit artikel is geplaatst op: Jun 6, 2004 
Ibrahim Yargan is de locatie manager van het Educatief Centrum "Horizon". Het centrum had 5 en 6 juni voor de tweede keer een fancy fair. "It is a great succes", zegt hij, "but not as big as two months ago". Hij spreekt vloeiend Engels en verstaat goed Nederlands. Met de fancy fairs wil het centrum de aandacht vestigen op hun werk. Ibrahim Yargan doet er alles aan om het doel van de Stichting Akyazili Nederland op de locatie aan de Baarlandhof 21 ten uitvoer te brengen.
Miss Pendrecht verkiezing met veel kwaliteit - dit artikel is geplaatst op: Jun 5, 2004 
Ze heten Lushetika Antonia, Drencesse Renge en Simone van Arendonk. De jongste is 7 jaar, Drenesse is 12 jaar en de oudste 19. Ze werden ruim in de cadeautjes gezet. En omgeven met veel kwaliteit en sfeer op de verkiezingsavond. Presentator was Marlon Brown met in zijn gevolg danser Willy Djaoen en goochelaar Ray Saluki, zorgden voor een fraaie show. Zelfs de queen van het zomercarnaval 2003 Patricia Tulen kwam langs en vertelde trots, dat zij in Pendrecht geboren is. Lionel Martijn zette de eerste Miss in de bloemen en Jettie Semmoh, gekleed in een prachtige Surinaamse jurk, hing Lushetika de versierselen om. De toon was gezet. Het feest kon niet meer stuk en is een beloftevolle voorbode van de wielerronde en carnaval in Pendrecht op 7 augustus.
Suzanna Lubrano schenkt eerste meertalige cd aan familie van Sedar - dit artikel is geplaatst op: Jun 5, 2004 
Silencio heet het nummer. Suzanna zong het lied in de Bavokerk op 1 februari 2004. Zij componeerde het lied voor Sedar Soares, die een jaar ervoor het leven liet op het parkeerdek bij Metrostation Slinge. Suzanna zingt op de nieuwe single CD het lied half in het Portugees en half in het Nederlands. Vandaag, 5 juni 2004, overhandigd zij het eerste exemplaar van de tweetalige CD aan de familie van Sedar Soares.
'Hek' rond Pendrechtse buurten - dit artikel is geplaatst op: May 31, 2004 
Edwin Cornelisse schrijft in het Rotterdams Dagblad van 28 mei 2004: "Nieuwe huurders moeten werk hebben en krijgen beperking qua gezinsomvang". De buurten waarop zijn verhaal slaat zijn de Ossenissebuurt en de Kerkwervesingel. Per 1 juni 2004 stelt de Nieuwe Unie nieuwe eisen aan huurders van de genoemde buurt en het complex aan de Kerkwervesingel.
Vitale Annemarie en de Opzoomerbrunch - dit artikel is geplaatst op: May 27, 2004 
Zondag 23 mei was het mooi weer en er werd lekker gebrunched op het veldje aan de Sliedrechtstraat achter bij de Opzoomergroep van de Stavenissestraat. Annemarie Commijs zag er aan het begin een beetje tegenop, maar keek na afloop terug op een geslaagde activiteit.
4 juni Miss Pendrecht Verkiezing in Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2004 
Bij de wielerronde in augustus zijn er natuurlijk missen nodig, die de winnende renners gaan kussen. Om die reden, maar ook om Pendrecht positief in het nieuws te brengen, organiseert Vitaal Pendrecht een Miss Pendrecht Verkiezing op 4 juni vanaf 19:00 uur in de Middelburgt.
Claudette schrijft brief aan Minister Verdonk - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2004 
De familie Yangala woont in de Kruiningenstraat en kan ieder moment teruggestuurd worden naar Congo (Kingshasa). De familie woont al 10 jaar in Nederland. Naar Kingshasa moeten, is een trauma voor Yannick, Sandrine, Claudine en Aim.
Ingepakte Shellflat - dit artikel is geplaatst op: May 16, 2004 
Is Christo na de Pont Neuf en na de Reichstag aan het inpakken van de Shellflat begonnen? Het heeft er alle schijn van. Maar een bouwbord verraadt de echte reden van het inpakdoek. In september staat de Kortgeneflat erbij als nieuw.
Day of Dance - dit artikel is geplaatst op: May 16, 2004 
10 groepen op het podium en dansen vanuit de hele wereld. En dat allemaal op een wereldplein in Pendrecht. Pendrecht deed voor de 2e keer mee. The Day of Dance werd zaterdag 15 mei voor de 6e keer georganiseerd. Richard van den Berg, locatiemanager van de Middelburgt kijkt tevreden terug.
Schouw in Zierikzeebuurt - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2004 
Kwaliteitsschouwen gebeuren door vertegenwoordigers van diensten samen met bewoners. Chrystabelle Beaton van de deelgemeente heeft de leiding. Ieder keer stellen bewoners de kwaliteit van het werk dat diensten van de gemeente leveren vast. Dat gebeurde ook op donderdag 13 mei. De schouwers trokken door de Zierikzeebuurt.
Ontmoeting in Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: May 13, 2004 
Het Wijkgericht Ouderen Platform ging 12 mei op bezoek in het Turks Huis aan de Oosterlandstraat 2. Yeter Kot van de vrouwengroep en Mary Bos van het platform hebben afgesproken verder te gaan praten. De taal? Frans. Yeter groeide op in dit land ergens aan de Rhone en Mary gaat er vaak op vakantie heen. Een onverwachte ontmoeting.
Koekebakker wil dat bus 66 in Pendrecht blijft - dit artikel is geplaatst op: May 6, 2004 
In het Rotterdams Dagblad van 5 mei viel te lezen dat de voorzitter van de OR van de RET, Koekebakker, wil dat bus 66 voor Pendrecht behouden blijft. Actievoerster Agnes Morene wil verder actie om de knop bij de regioraad en wethouder Hulman definitief om te zetten. Wie van de lezers weet een effectieve actie en doet zelf ook mee om de buslijnen voor Pendrecht te behouden?
Henk Oosthoek maakte 71 pennen - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2004 
Trots overhandigde Henk Oosthoek een zakje met 71 euro aan Arif ztrk van het Turks Huis. Het was de opbrengst van het graveren van 71 pennen op Internationaal KinderFeest op 23 april.
Site over Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2004 
Kijk eens op http://www.pendrecht.tk
Een hele site over Pendrecht met links naar allerlei andere websites met interessante informatie voor wie genteresseerd is in deze wijk. En bovendien een aantal fraaie foto's van de wijk.

PCB doet het goed - dit artikel is geplaatst op: May 1, 2004 
De PCB (Pendrecht Continuous Brassband) maakt furore. De meisjes speelden de sterren van de hemel op Plein 1953 op 19 december bij de grote boom. Ze sloten onlangs het Internationaal KinderFeest bij het Turks Huis af. Op 30 april openden ze het koninginnedagfeest bij Het Verhaal aan de Ossenisseweg.
Neeltje Jans op 30 april - dit artikel is geplaatst op: Apr 31, 2004 
Op de speeltuin Neeltje Jans werd als vanouds koninginnedag gevierd. Leo van Roosmalen had er een toepasselijke oranje strooienhoed voor opgezet. En overbuurvrouw Slavica geniet van de het feest en de oranjezon.
Elvira ter Horst - Psler 84 jaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 31, 2004 
Een aubade aan de deur bij Koos en Ellie ter Horst aan de Halsterenstraat 20 A. Buurvrouw Ter Horst, de oudste bewoonster van de straat, werd 84 jaar. Haar verjaardag valt steeds samen met Koninginnedag.
Het Verhaal, TOS, moedergroep en PCB doen aan Koninginnedag! - dit artikel is geplaatst op: Apr 31, 2004 
Wat moet je je voorstellen bij Koninginnedag voor Het Verhaal aan de Ossenisseweg. Koningennedag vier je toch op de Coolsingel? Maar nee hoor aan de Ossenisseweg vieren ze dit feest ook.
30 april in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2004 
Als je Pendrecht op koninginnedag binnenkomt hangt er wel een behoorlijk aantal vlaggen, zoals bijvoorbeeld aan de Zuiderparkflat. Maar viert men zo'n dag ook in Pendrecht?
Moedergroep op dinsdagochtend - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2004 
Iedere dinsdagmorgen van 9:00 tot 11:30 uur komt de Moedergroep Pendrecht bij elkaar in Het Verhaal aan de Ossenisseweg. Iedereen is daar van harte welkom.
Fijn op het Plein - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2004 
Soms leidt het spelen van kinderen in de straat tot problemen. In de Halsterenstraat bijvoorbeeld werd tegen de garagedeuren gevoetbald en was er soms tot laat in de avond herrie. Marcel de Jong van TOS bedacht een plan. Deelgemeente en de Nieuwe Unie betaalden een leuk project.
Hulman moet verder onderzoeken - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2004 
Op dinsdag 27 april vergaderde de commissie van de regioraad. De vergadering vond plaats in zaal 7 van het Stadhuis. Een kleine wijkdelegatie en Dominic Schrijer volgden de beraadslagingen van regiobestuurders.


Wijkservicepunt Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2004 
Donderdagmiddag 22 april opende Dick Lockhorst, voorzitter van de deelgemeente Charlois, het wijkservicepunt Pendrecht aan de Krabbendijkestraat 49. De voormalige politiepost is eindelijk weer open en verschillende diensten voor de wijk zijn er te bereiken.

vragen of opmerkingen?