Schouw in Zierikzeebuurt
Dit artikel is geplaatst op May 14, 2004

  
 
Naast het geven van cijfers voor hoe schoon en hoe heel de buurt is, werd er ook gekeken naar de zaken die aangepakt moeten worden. Het resultaat was een lijstje van zaken door Chrystabelle opgesteld en de diensten van de gemeente staan al klaar om ze aan te pakken.

Om halfelf startte de groep in de Dreischorsstraat en anderhalf uur later hadden ze het volgende lijstje:
* Slecht wegdek fietspad Groene Kruisweg, Dreischorstraat, Oldegaarde (GW);
* Takken weg halen Kerkwervesingel (GW);
* 3 x rijwielbijzethekken Kerkwervesingel neerzetten na opdracht (GW);
* Groenperken nakijken (GW);
* Te hoge schuttingen en bossage bij tuinen Westerschouwenpad (dNU)
* Scheiding Slingendael/Dreischorsstraat is onduidelijk, als je met auto komt, is niet duidelijk hoe je naar de ingang van Slingedael moet(dlg)
* Te weinig lichtmasten op speelplein Schuddebeursstraat (dlg/Citytec)
* Naam op naambord Westerschouwenpad is niet correct, de plaats waar het pad naar vernoemd wordt heet Westenschouwen (dlg)

De schouwers waren over het geheel te spreken over de resultaten van het werk van de gemeentelijke diensten. De Zierikzeebuurt krijgt een behoorlijk hoog kwaliteitscijfer van de schouwende bewoners. Zij konden per onderdeel een cijfer tussen de 1 en de 5 geven. Een onderdeel kreeg zelfs een 5, rest werden allemaal 4-en en slechts een 3 stond er uiteindelijk op het lijstje. En dat was het oordeel van bewoners. Zij moesten de cijfers geven.
Buurtagent Govert Rietveld, gemeentewerkenmedewerker Sjaak Klompenhouwer, Rotebmedewerker Harry Kock, Stadstoezichthouders Gonnie Visser en André Plokhaar, de medewerkers van de Nieuwe Unie Loes Jankie en Ben dos Santos helpen hen bij het geven van hun oordeel.