Miss Pendrecht verkiezing met veel kwaliteit
Dit artikel is geplaatst op Jun 5, 2004

  
 
"Ik ben nog maar even Queen van het zomercarnaval", zei Patricia Tulen (rechts op de foto), "ik ben overal geweest het afgelopen jaar, maar ik ben geboren in Pendrecht, in de Kortgenestraat". Ze ging met veel mensen op de foto en natuurlijk met Miss Pendrecht 2004, Simone van Arendonk (links op de foto). Simone was zeer verbaasd dat haar de eer te beurt viel om Pendrecht een jaar lang te mogen vertegenwoordigen. Stralend nam ze alle zaken die erbij horen in ontvangst. Ze had het vooral te danken aan haar moed.
De jury had met haar verkiezing een makkie. De jongere groepen bestonden uit 13 en 14 kandidaten en hadden hen veel hoofdbrekens gekost om de juiste Missen te kiezen. Voor de oudste leeftijdscategorie hadden zich 4 kandidaten gemeld. 3 van hen lieten het afweten. Presentator en verkiezingsleider Marlon Brown was resoluut: "Dan wordt zij de Miss Pendrecht. We gaan straks bij de Pendrechtse variant van het zomercarnaval op 7 augustus haar met alles wat we hebben in Pendrecht omgeven en gaan zorgen voor een grootse zegetocht naar de wielerronde." Simone hoeft dat niet alleen te doen. Lushetika en Drencesse zullen haar vergezellen.

Het was niet alleen spannend. Het was ook zeer sfeervol in de Middelburgt. De zaal was opgesierd met ballonnenkunst van Ray Saluki en Marlon Brown in prachtig costuum werd door feestelijk geklede secondanten bijgestaan.

Bijna alle sponsors waren er ook en zeker de eigenaren van Modeboutique Monique van Plein 1953. De kinderen showden en passant kleding van deze boutique. Ze waren door hen in de kleren gezet, maar toonden ook eigen creaties. Win Yeng Man Won was bijvoorbeeld in een prachtig Chinees kostuum te zien. Sportline zorgde voor een dikke premie voor Simone van Arendonk van 200 euro en de winkeliersvereniging had gezorgd voor premies voor alle winnaars. Geen enkele kandidaat ging met lege handen naar huis. Tenslotte waren zij allemaal winnaars. Ze brachten het publiek mee en zij maakten samen met het publiek hun familie de sfeer.

Die sfeer dreigde aan het eind van de avond een beetje weg te geraken. De jongste deelnemerjes lagen vast al hun mandje. Het publiek was aardig uitgedund. De sfeer kwam er weer helemaal in toen de Surinaamse band Krijoro Snoopy Farai Prisiri. De band maakt muziek, die teruggrijpt op hun roots in Afrika. En uit Afrika komt tenslotte alle muziek, dus het werd swingen. Vaak getoonzet door Willy Djaoen, die onvermoeibaar bleek op de lange avond in Pendrecht.

De verkiezing op initiatief van Vitaal Pendrecht belooft heel veel voor de wielerronde en het carnaval op 7 augustus.