Overzicht van het Pendrechtnieuws 2011
De echte Pendrechter bakt ze zelf - dit artikel is geplaatst op: Dec 31, 2011 
Het is een drukte van belang bij de oliebollenverkopers, maar er zijn nog mensen .....
Het einde van de SJOP - dit artikel is geplaatst op: Dec 31, 2011 
Vanaf 1 januari 2012 krijgt Charlois' Welzijn geen subsidie meer van de deelgemeente Charlois en dat betekent onder andere het einde van het Steunpunt Jongeren Op Pendrecht.
Een mooie regenboog - dit artikel is geplaatst op: Dec 30, 2011 
Deze regenboog was maar enkele minuten te zien maar hij was wel erg mooi.
Record verkoop vuurwerk, maar de echte verkoop begon vandaag - dit artikel is geplaatst op: Dec 29, 2011 
Sommige media weten te melden dat er dit jaar weer een record hoeveelheid vuurwerk de lucht in gaat, maar de eigenlijke verkoop begon vandaag.
En de gaten zijn dichtgemaakt, maar .... - dit artikel is geplaatst op: Dec 29, 2011 
Op eerste kerstdag ging Coen Veldhoen de gevels van de winkels op Plein 1953 langs en bracht een aantal gaten in beeld. Hij meldde ze en donderdag waren ze alweer gedicht, maar ......
Dag Rieks zeggen Habib, Marcel en de rest van de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 28, 2011 
De straat nam ook afscheid van opbouwwerker Rieks Westrik. Vanaf 2001 had hij de straat als Opzoomerregisseur bijgestaan. Op 1 januari gaat hij met flex-pensioen.
Pakketje voor iedereen - dit artikel is geplaatst op: Dec 28, 2011 
De avond ervoor was in het huis van Sjannie een groepje bewoners al druk beziggeweest om het jaarlijkse straatpresentje klaar te maken. Wat zou het dit jaar zijn?
Etta won de hoofdprijs - dit artikel is geplaatst op: Dec 28, 2011 
Eigenlijk wilde ze het deze keer af laten weten. Maar toch ...
Grote bingo in de straat - dit artikel is geplaatst op: Dec 28, 2011 
Eén van de grote liefhebberijen van de bewoners in de straat is bingo. Een speciale eindejaars bingo kon dan ook niet uitblijven.
Het Opzoomerteam van de Halsterenstraat keek terug op 2011 - dit artikel is geplaatst op: Dec 28, 2011 
In de Halsterenstraat vond de laatste Opzoomeractiviteit van het jaar plaats op woensdagmiddag 28 december 2011. Het Opzoomterteam in de straat blikte terug op het afgelopen jaar.
Coen Veldhoen schouwt Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Dec 27, 2011 
Op eerste kerstdag nam hij zijn fototoetsel en legde een aantal zaken van Plein 1953 vast.
Wens en verzoek van Jaap Hulswit - dit artikel is geplaatst op: Dec 23, 2011 
Jaap Hulswit uit de Papendrechtstraat wenst iedereen zeer gezellige kerstdagen toe en heeft een vriendelijk verzoek.
Opzoomer Mee Zierikzeestraat/Serooskerkestraat wenst iedereen veel plezier - dit artikel is geplaatst op: Dec 23, 2011 
Natuurlijk ook namens Opzoomermee Zierikzee/Serooskerkestraat wensen wij jou en het team van Vitaal Pendrecht fijne, gezellige feestdagen toe. Een prettige jaarwisseling en een gezond, spetterend en mooi 2012! Schrijft Coen Nederpel. Hoe ging het met Opzoomeren in de afgelopen decembermaand?
Bewoners 15 januari terug naar Slingedael - dit artikel is geplaatst op: Dec 23, 2011 
15 januari 2012 keren de bewoners van de Tussendael terug naar het vernieuwde centrum Slingedael op de hoek van de Slinge en de Groene Kruisweg.
Werkzaamheden aan Herkingenstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
Mevrouw Groeneweg van Gemeentewerken schreef een brief aan de omwonenden van een deel van de Herkingenstraat. Van 3 januari tot en met 10 februari wordt er aan de straat gewerkt. En is de straat afgesloten.
Cees Bavius had een 'special offer' voor Marja de Bruyn en nieuws over Radio Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
Cees Bavius van BAF en het Pendrecht Theater had een speciaal cadeau voor Marja de Bruyn. In januari spelen de 'dames' voor de 100ste keer het stuk 'Bomen' en dan is zij de ere-gast. In januari begint overigens ook Radio Pendrecht.
Liederen en een reactie van Marja de Bruyn - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
Wat is een college van de Pendrecht Univesriteit zonder een lied van Rita Niks de Lima? Zij zong er twee en leidde daarmee het weerwoord van Marja de Bruyn in.
Een cd van Armando Monsanto voor Marja de Bruyn - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
Tot besluit van de bijeenkomst wedr de vloer gegeven aan Armando Monsanto met het heldenlied, dat hij in de Sint Bavokerk ook gezongen had. Hij gaf een eerste cd van dat lied aan de scheidende bestuurder van Woonstad.
Sprekers vanuit Woonstad Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
Marja de Bruyn begon heel lang geleden haar loopbaan bij de woningcorporatie in Pendrecht. Toen nog OWG en er waren dan ook heel wat collega's van haar op de bijeenkomst. En die hadden ook allemaal hun eigen bijdrage.
Sprekers vanuit de deelgemeente Charlois - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
Er was bij de speciale bijeenkomst van de Pendrecht Universiteit ook een delegatie uit de deelgemeente, Katja Horeman en Ed Goverde voerden ook kort het woord.
Helden spreken Marja de Bruyn toe - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
In het afscheid van Marja was er een speciale plek voor de helden uit de wijk. Zij begonnen dan ook met hun 'boodschappen' aan de vertrekkende betuurder van Woonstad.
Een toga van de Pendrecht Universiteit voor Marja de Bruyn - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
Er was al heel lang het idee om toga's te maken voor de Pendrecht Universiteit en welke gelegenheid zou dan mooier zijn om het afscheid van één van de mensen die de universiteit van bewoners een warm hart toedragen aan te grijpen om zo'n toga in te wijden.
Een hele cadeaumand voor de vertrekkende bestuurder - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
De helden van de campagne Pendrecht is Goed Bezig hadden een dubbele boodschap voor Marja de Bruyn. Eén in de vorm van een cadeau en de andere in de vorm van een aantal woorden om mee te nemen op haar verdere levenspad.
Een speciale bijeenkomst van de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
Donderdagmorgen vroeg kwamen verschillende mensen bij elkaar voor een speciale bijeenkomst van de Pendrecht Universiteit. Het was de laatste werkdag van bestuurder van Woonstad Rotterdam, Marja de Bruyn. Er werd voor haar een bijzonder afscheid georganiseerd.
De boom is nu helemaal weg - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2011 
De boom achter de Ostreaflat is nu echt helemaal weg.
Rotterdamse meesters: monumentale kunst tijdens de wederopbouw - dit artikel is geplaatst op: Dec 21, 2011 
Wie er niet op let, loopt makkelijk voorbij aan de vele kunstuitingen die tijdens de wederopbouw zijn aangebracht op gebouwen in de binnenstad. Onder de kunstenaars die een bijdrage hebben geleverd zijn heel wat oud-leerlingen van de Rotterdamse kunstacademie. Dit is het eerste bericht in de digitale stadskrant van deze week. Pendrecht is eigenlijk in zijn geheel een toonbeeld van de wederopbouw, dus als je ........
Leuke boom ook al is ie maar klein - dit artikel is geplaatst op: Dec 20, 2011 
Ze zijn dit jaar niet minstens 7 meter hoog en de piek? Maar toch!
Er staan 6 Opzoomerkerstbomen in de wijk - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2011 
Er was onduidelijkheid over het aantal Opzoomerkerstbomen dat er in Pendrecht zou komen maar uiteindelijk zijn het er 6 geworden.
Veel belangstelling voor Kerstconcert Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2011 
Zondagmiddag 18 december om 4 uur begon de tocht naar Bethlehem en ver na 6 uur concludeerde Hans Uijlenbroek dat het doel bereikt was. Het publiek ging op een tocht naar de geboorteplaats van Jezus. En hoorde allerlei fraaie muziek.
Los Gaiteros niet op het podium, maar in ....... - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2011 
Ze kwamen met instrumenten en een basgitaar. Er was geen basversterker en er ontbraken microfoons, dus ....... Bijna ging het mis, maar Los Gaiteros' optreden viel niet in het water.
Het negende kerstfeest van Vitaal Pendrecht en Winkelcentrum Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2011 
De negende uitvoering van het Kerstfeest van Vitaal Pendrecht samen met de Winkeliersvereniging Pendrecht zal niet de historie in gaan als het meest succesvolle. Maar had wel heel aantrekkelijke onderdelen.
Halsterenstraat met eindejaarsactie in Servicepunt Charlois Zuid - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2011 
De hele straat was uitgenodigd om een kerststukje te maken en omdat de Opzoomeraars slecht weer verwachten hadden ze hun buren uitgenodigd in het Servicepunt. En voor zoiets loopt de hele straat uit.
Het werden er 73, toch mooi resultaat - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2011 
In het Pendrecht Museum kon je een pen laten maken met je naam er in. Henk Oosthoek maakte ze en Quendolien Wongasoy stond aan de deur en riep voorbijgangers op om voor € 1, zo'n pen te laten maken. Hoeveel werden het er?
Henk en Quendolien kunnen 100 kerstpennen maken - dit artikel is geplaatst op: Dec 17, 2011 
Hij heeft 100 blanco balpennen en wil op iedere pen een naam graveren. Hij wordt geholpen om alle namen correct te spellen. Zij zitten in het Pendrecht Museum.
Het feest kan beginnen - dit artikel is geplaatst op: Dec 17, 2011 
Zaterdagmorgen 10 uur. De brassband oefent al en de kerstmarkt wordt ingericht. De attracties gaan naar hun plaats en het podium wordt geïnstalleerd. Het kerstfeest 2011 op Plein 1953 kan beginnen.
Heb je de Armando Kijkerd al in huis? - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2011 
Er komen maar 6 van die wijkmagazines per jaar uit. Het was de 25ste jaargang, dus in februari moet er een jubileumnummer verschijnen, toch? Maar om dat ding op tijd in de brievenbussen te krijgen is nog een hele toer.
En naast dat terrein van die boom is het ook leuk .... - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2011 
Soms moet je even een straatje om te zien wat voor aardige dingen er in de wijk zijn. Neem nou de Middelharnisstraat ter hoogte van nummer 61.
Die boom hakte er toch flink in - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2011 
Het was niet alleen die éne bewoner uit de Ostreaflat. Ook Eveline van Rooy ging het kappen van die reus op het binnenterrein van de Sommelsdijkstraat en Middelharnissstraat aan het hart.
Wat geeft het koffie of muziek - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2011 
Het stond op een tafeltje bij de High Tea van Het Verhaal. Het was een versterker voor een iPod, maar als je gezegd is het nog een koffiezetapparaat had je het ook geloofd.
High Tea van Het Verhaal met een Opzoomersausje - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2011 
Ze hebben al heel lang iets met Opzoomeren. Het Verhaal kreeg een klein beetje Opzoomergeld en zorgde voor een lekkere en vooral gezellige High Tea met natuurlijk een kerstverhaal.
Kom morgen naar het negende kerstfeest van Vitaal Pendrecht en Winkelcentrum Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2011 
Zo'n mooi pak sneeuw als vorig jaar zal er morgen niet liggen, maar feestelijk wordt het wel. Regen of geen regen, er is een mooi programma en er zijn attracties, een kleine kerstmarkt en je kan op de foto met de kerstman.
Internationale belangstelling voor Eveline's kerstcadeautjes - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2011 
OPEN kom gerust binnen stond er op de deur van het atelier van Eveline van Rooy. Zij verkocht vrijdagmiddag 16 december kerstcadeautjes en dat kan ook nog op zaterdagmiddag 17 december. En dat was niet tegen dovemansoren gezegd.
Namens de vogels 'hartstikke' bedankt - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2011 
En er kwam nog een emailbericht met foto's van de boom achter de Ostreaflat.
En de boom was zo gezond als een vis - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2011 
Twee dagen kostte het grapje. Grapje? Er is een bewoner van de Ostreaflat, die er niet om kan grinneken. Hij windt zich op over de schade die de natuur is aangedaan.
Donderdag chocolademelkdag in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2011 
In de maand december wordt er toch geOpzoomerd in de Halsterenstraat. Iedere donderdagmiddag is het warme chocolademelkmiddag in de straat.
Fairy bell staat er inderdaad en op een bijzondere dag - dit artikel is geplaatst op: Dec 14, 2011 
Hij had vaak de vraag gesteld of de fairy bell nog op de meeuwenplaat zou komen en toen het antwoord ja was informeerde hij vaak: 'staat hij (of is het zij) er al?' Laat zij nou ........
León Lissitza kreeg veel lof van Janneke Boluijt in het AD - dit artikel is geplaatst op: Dec 14, 2011 
León Lissitza won in 2007 het Ouderen Songfestival en werd dit jaar in het Nieuwe DeLaMar Theater opnieuw. Toen met Granada en dit keer met Nathalie. Janneke Boluijt schreef een mooi inkijken in de rasartiest uit Pendrecht in het AD van 8 december 2011.
Boom in gemeenschappelijke tuin Sommelsdijkstraat onder het mes - dit artikel is geplaatst op: Dec 14, 2011 
Er lagen al een aantal dagen rijplaten klaar en vandaag gebeurde het: de boom achter de Ostreaflat moest er aan geloven.
Werkzaamheden aan de A15 - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2011 
Op de site van de gemeente staat een aankondiging over werkzaamheden aan de A15.
Morgen komen er 4 Opzoomerkerstbomen in de wijk - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2011 
Wat minder dan voorgaande jaren maar morgen, dinsdag 13 december, worden er 4 Opzoomerkerstbomen in de wijk geplaatst.
Manifest van de Actieve Bewoner opgesteld in Arnhem - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2011 
Afgelopen zaterdag kwam het LSA bij elkaar in Arnhem. In de Eusebiuskerk werd de jaarlijkse bewonersdag gehouden. Daar werd het Manifest van de actieve bewoner opgesteld. Minister Donner nam het in ontvangst en kondigde aan dat in deze bezuinigingstijden de bewoners een sleutelrol moeten gaan spelen.
En in de tussentijd wordt heel Valckensteyn ontmanteld - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2011 
De slopers vorderen gestaag. Per verdieping worden de puien er uitgehaald. Stap voor stap wordt Valckensteyn ontmanteld.
De Rainbow Arts Group is al flink aan het oefenen in Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2011 
Een week ervoor waren de voorbereidingen getroffen en vrijdagmorgen 9 december gingen ze helemaal los. De Rainbow Arts Group traint in het Turks Huis.
Fraai Kerstconcert in Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Dec 11, 2011 
De zondagmiddagconcerten in de Open Hof Kerk blijken een doorslaand succes. Zondag 11 december zat de kerk opnieuw vol en het publiek genoot van Die Weihnachtsgeschichte van Hugo Distler vertolkt door het kamerkoor Ad Libitum en orgelmuziek van dezelfde Distler en Julius Röntgen vertolkt door Bas de Vroome.
Alle sporen zijn al uitgewist - dit artikel is geplaatst op: Dec 11, 2011 
De dag na de opheffing herinnert niets meer aan de lijnen 63 en 64. Zelfs het haltebord van de bushalte Valckensteyn, dat een interessant voorwerp voor het Pendrecht Museum had kunnen zijn, is al weggehaald.
Het einde van de buslijnen 63 en 64 - dit artikel is geplaatst op: Dec 10, 2011 
Nog geen vier jaar na de feestelijke opening valt het doek voor de buslijnen 63 en 64. Morgen gaat de nieuwe dienstregeling van de RET in en daarin is voor deze twee lijnen geen plaats meer. Vandaag reden de taxibusjes voor het laatst door Pendrecht.
Verlichte kerstboom op Vlissingenplein - dit artikel is geplaatst op: Dec 9, 2011 
De Opzoomerkerstbomen gaan een beetje stroef dit jaar. Er komen er naar alle waarschijnlijkheid 2 in de wijk. In sommige portieken staat de boel al in het teken van de kerst. En de Zuiderkroon heeft dit jaar een boom via een andere weg.
Een stuk gezelliger in de viszaak op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Dec 9, 2011 
Ze zitten er al een poosje. Nieuwe eigenaren en een andere aanpak. De Vlaardingers zijn vertrokken en De Oceaan bakt er nu vis, verkoopt verse visproducten en maken er een gezellige boel van.
Kerstfeest Plein 1953 op zaterdag 17 december - dit artikel is geplaatst op: Dec 9, 2011 
Voor de negende keer organiseert Vitaal Pendrecht kerstfeest op Plein 1953. Samen met de Winkeliersvereniging Pendrecht wordt gezorgd voor een leuk programma vanaf 11:00 uur.
Arminius debat over Zuid Vooruit! Kan Rotterdam dit alleen? - dit artikel is geplaatst op: Dec 8, 2011 
Woensdagavond 7 december kwamen 200 mensen af op het debat over het nationale programma Kwaliteitssprong Zuid in de Arminiuskerk. Het debat werd ingeleid met een column van Vincent Taapken en geleid door Nico Haasbroek.
Ophokplicht voor Pendrechtenaren? - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2011 
Een bewoonster uit de wijk keek op de website van de RET en liet de consequenties op zich inwerken. Ophokplicht voor Pendrechtenaren was haar spontane conclusie.
Voortekenen van fraaie kerst - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2011 
Het aantal Opzoomerkerstbomen zal dit jaat vast minder zijn dan voorgaande jaren, maar desondanks zijn er tekenen dat er een vrolijke tijd aankomt.
Waar staat de pot met goud? - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2011 
Sinterklaas heeft ook het betere weer meegenomen, lijkt het. Dikke wolken pakten zich samen en jawel daar kwam ie. De regenboog.
Op architectenweb meer te zien over kantoor Woonstad Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Dec 5, 2011 
De bekisting is van de kolom. De starters hebben hun werk goed gedaan op donderdag 1 december. Op de site architectenweb.nl staan foto's waarop te zien is hoe het gebouw er uit gaat zien.
Zoeken naar blindganger gaat verder - dit artikel is geplaatst op: Dec 5, 2011 
Het zoeken naar de blindganger uit de Tweede Wereldoorlog in de Yersekestraat en het Biezelingeplein gaat door. De bewoners kregen een brief van Gemeentewerken over een radaronderzoek op 7 en 8 december.
Voorbereidend werk voor parkeerschijfzone - dit artikel is geplaatst op: Dec 3, 2011 
De instelling van een blauwe zone in het winkelgedeelte van de Krabbendijkestraat werpt zijn schaduwen vooruit.
Esdoorns gerooid achter flat Volkerak - dit artikel is geplaatst op: Dec 3, 2011 
Afgelopen woensdag zijn de resterende esdoorns achter de flat Volkerak gerooid. Deze bomen dateerden nog uit de begintijd van Pendrecht en hebben heel wat veranderingen gezien.
In de winter kun je ook Opzoomeren, toch? - dit artikel is geplaatst op: Dec 2, 2011 
In het voorjaar beginnen ze meestal. Door het jaar heen zijn er allerlei activiteiten, maar in december wordt er steeds iets speciaals gedaan. Dat begon op één december.
Rainbow Arts Group biedt van alles - dit artikel is geplaatst op: Dec 2, 2011 
Stella Tang is de contactpersoon voor de Rainbow Arts Group. Zij woont in de Ellewoutsdijkstraat en heeft voor de korte termijn een oefenruimte gevonden in het Turks Huis in Pendrecht.
Boze bewoners over heien A15 op TV RIJNMOND - dit artikel is geplaatst op: Dec 2, 2011 
Bewoners haalden het journaal van TV Rijnmond met hun klachten over het heien 's nachts langs de A 15. Agnes Morene was één van hen.
Toespraken en toasten op het nieuwe kantoor - dit artikel is geplaatst op: Dec 1, 2011 
In de partytent was er champagne en werd er gesproken door Maria Molenaar en Ed Goverde over het nieuwe kantoor van Woonstad.
Feestelijke handeling was storten van de voet van een kolom - dit artikel is geplaatst op: Dec 1, 2011 
De palen zaten er al in en de kelderruimte was ook al af. Op 1 december was de officiële handeling voor de start bouw van het nieuwe kantoor van Woonstad Rotterdam in Pendrecht het storten van een betonnen voet voor een belangrijke kolom in de toekomstige ontvangstruimte. Maria Molenaar en Ed Goverde deden het stortwerk.
Eerste paal kantoor Woonstad Rotterdam Charlois - dit artikel is geplaatst op: Dec 1, 2011 
Ze waren al eerder op de foto gegaan bij de bouwplek van het nieuwe kantoor voor Woonstad Rotterdam in Charlois. Toen werden er wel palen geslagen, maar was er geen feest. Vandaag donderdag 1 december was er wel feest, het feestelijke startsein voor de bouw van het kantoor.
Heien houdt Pendrechtenaren uit de slaap - dit artikel is geplaatst op: Dec 1, 2011 
Er zou toch niet 's nachts geheid worden in Pendrecht? Hoe zit dat? Het heien is ook niet in de wijk, maar langs de A15 in het verlengde van de Zuiderparkweg, maar maakt zoveel herrie dat je het dichter bij huis veronderstelt.
Zou Amerigo in de singel terechtgekomen zijn? - dit artikel is geplaatst op: Dec 1, 2011 
Gisteren kwam de Sint via de Kerkwervesingel naar Pendrecht. Zijn paard Amerigo was zoek. Vandaag was men druk aan het baggeren in de singel. Het zou toch niet .....
En de Sint ging ook weer via de Kerkwervesingel weg - dit artikel is geplaatst op: Nov 30, 2011 
In de 2e kamer zijn er inmiddels als vragen over gesteld. Het paard van Sinterklaas is zoek. De Sint ging dus lopend weer de wijk uit via de Kerkwervesingel.
Spontane verkeersregelaars - dit artikel is geplaatst op: Nov 30, 2011 
Het werd een drukte van jewelste op de Slinge toen de Pieten er langskwamen. Ze namen spontaan het heft in handen en gingen spontaan over tot het regelen van het verkeer op het drukste punt de kruising met de Krabbendijkestraat.
Sinterklaas in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 30, 2011 
Woensdagmiddag om half twee kwam de Sint met zijn Pieten en een mobiel geluidsapparaat naar Pendrecht. Hij begon met een programma in het Kinder Service Hotel aan Plein 1953 en ging vervolgens langs de winkels om via de Kerkwervesingel de wijk weer te verlaten.
Schietincident in de Herkingenstraat - dit artikel is geplaatst op: Nov 29, 2011 
Rond 12:40 uur was er een schietincident in de Herkingenstraat. Er zijn geen gewonden aangetroffen. Politie deed sporenonderzoek.
December, een mooie Opzoomermaand - dit artikel is geplaatst op: Nov 29, 2011 
Persbericht over OPZOOMER MEE IN DECEMBER!
Jong en oud die in het bijzijn van Sinterklaas afspraken maken over het samen spelen in de straat, een kersttalentenjacht waar jong en oud hun kunsten tonen, buren die vuurwerkresten opruimen en afspreken om de straat in 2012 ook netjes te houden... december leent zich uitstekend om te Opzoomeren en op eigen kracht uw straat of buurt te verbeteren.

Halloween in de Halsterenstraat was groot succes - dit artikel is geplaatst op: Nov 29, 2011 
Halloween was op 31 oktober, dus bijna een maand geleden, maar beter laat dan noot wat foto's van een leuke activiteit in de Halsterenstraat.
Nieuwe dienstregeling RET op weblog dagburgemeester - dit artikel is geplaatst op: Nov 27, 2011 
Op 11 december 2011 gaat de nieuwe dienstregeling van de RET in. De dagburgemeester zag al voortekenen van die dienstregeling op de elektronische borden in de wijk.
Een muurschildering in de Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Nov 26, 2011 
Nina Valkhoff maakte de afgelopen week in drie dagen tijd een fraaie muurschildering in de hal van de hoge flat van de Zuiderkroon.
Sloopkraan voor Valckensteyn? - dit artikel is geplaatst op: Nov 26, 2011 
Al wekenlang verwacht de dagburgemeester de sloopkraan voor Valckensteyn. Het gebouw zou volgens de informatiekanalen voor de jaarwisseling plat moeten liggen. Maar de kraan blijft maar weg. De sloop van de gevels op de bovenverdiepingen is al begonnen. Maar plat voor 2012?
Kortgeneflat sprak met buurtagent - dit artikel is geplaatst op: Nov 24, 2011 
Ze zijn erg actief, de VVE van de Kortgeneflat nog steeds bekend als de Shell flat. Ook zij nemen deel aan de door de Pendrecht Universiteit opgestarte VvE colleges. En ze doen meer.
Nog een keer de Bavoklokken - dit artikel is geplaatst op: Nov 24, 2011 
De klokken lopen prima maar zou de verlichting het ook weer doen?
En de wijzers zijn 'versterkt' terug van weggeweest - dit artikel is geplaatst op: Nov 24, 2011 
Donderdagmorgen kwam er weer groot materieel naar de Sint Bavokerk om de wijzers in een sterkere vorm weer terug te hangen.
Raysland en Armando Monsanto - dit artikel is geplaatst op: Nov 24, 2011 
'Kom eens kijken!', was de vraag van Armando Monsanto. Plaats van handeling Raysland, woensdagavond 23 november, de Pendrechtse musicus blijkt ook een geweldige bassist in een countryband. Hij oefende met The Luckymen Band.
Hindoestaanse groep vierde Diwali - dit artikel is geplaatst op: Nov 23, 2011 
Elk jaar wordt het lichtjesfeest, Diwali, gevierd door de de Ramain Semaadj, de dansers van Ahilya en de muziekgroep Darshni van mevrouw Kharag.
Iedere dag weg met de scootmobiel - dit artikel is geplaatst op: Nov 22, 2011 
Adriana Kouwenhoven trekt er iedere dag op uit en maakt niet van die kinderachtige ritjes op haar scootmobiel.
Nee, nee, nee, nee, ik ga nooit meer weg - dit artikel is geplaatst op: Nov 22, 2011 
De beat staat er al onder en de verschillende partijen zijn ingezongen. Het Pendrechtlied is in de maak.
Even geen wijzers - dit artikel is geplaatst op: Nov 21, 2011 
Afgelopen week werd het al aangekondigd en jawel de wijzers zijn van de toren gehaald.
Geef prioriteit aan bestrijden verpaupering winkelgebieden - dit artikel is geplaatst op: Nov 21, 2011 
Onder deze titel schreef de secretaris vestigingszaken bij Detailhandel Nederland een artikel in het Financieel Dagblad van 17 september.
Laat de winter maar komen, er is weer strooizout - dit artikel is geplaatst op: Nov 21, 2011 
Vanaf november heeft Roteb zeventig strooivoertuigen en een gelijk aantal medewerkers 24 uur per dag paraat staan om Rotterdam te wapenen tegen gladheid op de weg.
Collecte MS - dit artikel is geplaatst op: Nov 21, 2011 
Als laatste in een rij van collecterende goede doelen, komt de collectant van het Nationaal MS Fonds vanaf vandaag, maandag 21 november, aan de deur.
“Het Nationaal MS Fonds is dit jaar de hekkensluiter in de landelijke collectes”, zegt Pamela Zaat, landelijk coördinator van het fonds.

Mooie opslagruimte bij Turks Huis in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 20, 2011 
De Sommelsdijkdstraat 35 is maar klein en er was extra opslagruimte nodig. Die werd gevonden in een fraaie 20 voets container.
Nieuw bestuur, maar ..... - dit artikel is geplaatst op: Nov 20, 2011 
Samen zaten ze achter de bestuurstafel van de vereniging. Er zijn onlangs verkiezingen van het bestuur van het Turks Huis geweest. Sedat Atacan blijft voorzitter en hij wordt bijgestaan door Enes Uzun, de ere-voorzitter van de vereniging.
Remigreren of blijven? - dit artikel is geplaatst op: Nov 20, 2011 
Teruggaan of blijven? staat er in het Turks op de folder. Memis Demirci van het Nederlands Remigratie Instituut is uitgenodigd om in het Turks Huis de ontwikkelingen rond de remigratiewet toe te lichten. Zondagmiddag twee uur trof hij een aandachtig gehoor in het kleine gebouwtje aan de Sommelsdijkstraat 35.
Pendrecht in de mist - dit artikel is geplaatst op: Nov 20, 2011 
Vanmorgen hing er een dichte mist over Pendrecht die maar niet wilde optrekken.
Komende week: werkzaamheden aan de Bavo-klokken - dit artikel is geplaatst op: Nov 19, 2011 
De wijzers van de Bavo-klokken worden verstevigd en om dit te kunnen doen moeten ze tijdelijk worden gedemonteerd.
Zo gaat het nieuwe Woonstad-kantoor er uit zien - dit artikel is geplaatst op: Nov 19, 2011 
Op het bouwbord staat een tekening van het toekomstige Woonstad-regiokantoor dat op de hoek van de Slinge en de Ooltgensplaathof komt.
Vlag gehesen op scholen - dit artikel is geplaatst op: Nov 19, 2011 
Op de school van Over de Slinge aan de Krabbendijkestraat werd deze week de vlag gehesen. Het heeft te maken met Sinterklaas, want ....
Omstreden zorginstelling vertrekt uit wijk - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2011 
Het AD van vandaag meldt het vertrek van Shelsz uit Pendrecht. De zorginstelling zit op de bovenverdieping van het voormalige De Zeeuw pand.
De RET gaat weer staken - dit artikel is geplaatst op: Nov 16, 2011 
Opnieuw is er een stakingsactie bij de RET: op zondag 20 november gaat het openbaar vervoer in Rotterdam de hele dag plat.
Winkelgedeelte van Krabbendijkestraat wordt blauwe zone - dit artikel is geplaatst op: Nov 15, 2011 
De deelgemeente Charlois gaat in zeven winkelstraten een parkeerschijfzone instellen, één daarvan ligt in Pendrecht.
Laatste draaideur in Pendrecht is weg - dit artikel is geplaatst op: Nov 14, 2011 
Vandaag is begonnen met het verbouwen van de ingang van de Kerkwervesingelflat en daarmee verdween een bijzonder type deur uit de wijk.
De eindelementen van de kindvriendelijke routes - dit artikel is geplaatst op: Nov 13, 2011 
De afgelopen weken zijn bij de eindpunten van de kindvriendelijke routes de eindelementen geplaatst.
Wederopstanding van de Nieuwe Unie? - dit artikel is geplaatst op: Nov 12, 2011 
Kort voordat de Sinterklaasoptocht de wijk weer zou verlaten zag dagburgemeester Mario Bosch iets bijzonders.
Sinterklaas bezoekt Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 12, 2011 
Sinterklaas maakte een toer door de deelgemeente Charlois en sloeg Pendrecht niet over.
De laatste rommelmarkt van dit jaar op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Nov 12, 2011 
Dit jaar waren er vier rommelmarkten op Plein 1953, vandaag was de laatste van deze serie.
Wegwijzers voor winkels Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Nov 12, 2011 
Afgelopen week zijn er op Plein 1953 wegwijzers neergezet om het zoeken naar winkels en instellingen te vergemakkelijken.
Het einde van Hans Textiel - dit artikel is geplaatst op: Nov 12, 2011 
Zaterdagmorgen is in de Krabbendijkestraat de laatste herinnering aan Hans Textiel weggehaald.
Minifestival in Filmhuijsje Crabbehof - dit artikel is geplaatst op: Nov 11, 2011 
Via Cees Bavius van BAF/Pendrecht Theater kwam het volgende bericht binnen: vrijdag 11 november 2011 opent Filmhuijsje Crabbehof haar deuren met een minifestival met drie bijzondere films, zaterdag en zondag zijn de andere films van het Filmhuisje Crabbehof.
Is niet in Pendrecht, maar wel interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in wijk en kunst. Filmhuijsje Crabbehof is gevestigd in het Crabbehoftheater, Wibautstraat 66, Dordrecht.

In december ook zondagmiddagmuziek in de Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Nov 11, 2011 
Precies een week na de zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk is het kerstconcert in de Sint Bavokerk.
Nieuw Woonstad kantoor is wel heel erg welkom - dit artikel is geplaatst op: Nov 11, 2011 
Een "beetje" te vroeg maar wel heel erg welkom. Klik door en lees verder
Halloween aan de Oldegaarde / Bruinissestraat - dit artikel is geplaatst op: Nov 10, 2011 
Een beetje laat maar toch nog een berichtje over ons Halloween van dit jaar.
Een grapje van de architect? - dit artikel is geplaatst op: Nov 10, 2011 
Met één van de hekjes bij de entree-elementen van De Hagen is iets bijzonders aan de hand.
Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Nov 10, 2011 
Kamerkoor Ad Libitum o.l.v. Frank de Groot
Bas de Vroome, orgel
Werken van Hugo Distler en Julius Röntgen
Thema: Hoop in donkere dagen
Datum: zondag 11 december 2011
Tijd: 15.00 tot 17.00 uur
Toegang: normale prijs € 6,--; pashouders € 4,--; kinderen t/n 12 jaar gratis
Adres: Sliedrechtstraat 57.

De Zichtbare Schakels van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 9, 2011 
Adele Rezai en Cecilia Feelders zijn de wijkverpleegkundigen die vanuit het project Zichtbare Schakels in Pendrecht werkzaam zijn.
En nu is dit van de schaal over! - dit artikel is geplaatst op: Nov 8, 2011 
Hier een paar foto's schrijft Rineke de Graaf aan de redactie. Zij is razend over het leeghalen van de plantenschaal bij haar op de hoek.
De plantenschaal zag er zo uit - dit artikel is geplaatst op: Nov 8, 2011 
Op de hoek van de Zierikzeestraat en de Slinge staat een plantenschaal. Tot voor kort zag ie er goed gevuld en fraai uit.
Goede raad is gratis! - dit artikel is geplaatst op: Nov 8, 2011 
De Sociaal Raadsman voor Pendrecht en Zuidwijk, Arnold Petie, schrijft iedere twee maanden een column voor In de Kijkerd en De Zuidwijker. Lezers van de website krijgen zijn column al bij uitkomen te zien. In In de Kijkerd is niet altijd ruimte voor zijn column.
Help! Een krokodil langs de Tiengemetensingel - dit artikel is geplaatst op: Nov 6, 2011 
Jaap Hulswit uit de Papendrechtstraat liep niets vermoedend met zijn hond langs de Tiengemetensingel en geloofde zijn ogen niet.
Nieuwe openingstijden van het Dierengezondheidscentrum Slinge - dit artikel is geplaatst op: Nov 6, 2011 
Sinds kort zijn de openingstijden van het Dierengezondheidscentrum gewijzigd. Lees verder voor een overzicht hiervan.
CVD's laatste Bakkie in de Buurt was bij de hoofdvestiging - dit artikel is geplaatst op: Nov 6, 2011 
Zaterdag 5 november was het laatste Bakkie in de Buurt van de CVD, die dit jaar haar 40-jarig jubileum vierde. Het kommetje koffie stond klaar bij de hoofdvestiging aan de Glashaven.
Hij is er weer, nu al - dit artikel is geplaatst op: Nov 5, 2011 
De oliebollentijd is nog ver weg, maar toch.
Herfstkleuren in de Wissekerkestraat - dit artikel is geplaatst op: Nov 5, 2011 
Overal in de wijk is het herfst, ook op minder bekende plekken.
Gedichtentas ook in het AD - dit artikel is geplaatst op: Nov 5, 2011 
Victor van Breukelen maakte een foto voor het AD over de voedselbanktas.
Clara Sies kreeg eerste tas met gedicht van Ester Naomi Perquin - dit artikel is geplaatst op: Nov 2, 2011 
Vanmorgen om 10:00 uur bij Bakker Klootwijk aan de Slinge kreeg Clara Sies de eerste tas met een gedicht van Stadsdichter Ester Naomi Perquin door de dichter zelf overhandigd.
Nieuwe dienstregeling RET per 11 december - dit artikel is geplaatst op: Nov 2, 2011 
Als gevolg van bezuinigingen bij de RET gaat er veel veranderen als op 11 december de winterdienstregeling begint en ook Pendrecht wordt niet ontzien.
Ook laatste deel college 19 oktober op internet - dit artikel is geplaatst op: Oct 30, 2011 
Veel van het college van 19 oktober was al te zien op internet. Nu is ook het laatste deel van ' Vitaal Pendrecht gaat de markt op' te zien. Via een link het dit bericht is het gesprek na het maken van de grote groepsfoto te volgen in een 22 minuten durende film.
Kassabonnenactie van Winkelcentrum Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 30, 2011 
Voorzitter Carla van Houten stuurde haar collega ondernemers van Pendrecht een brief met een oproep mee te doen aan de kassabonnenactie. Een mooi plan om de winkeliersvereniging en het winkelgebied nog meer op de kaart te zetten. De actie loopt in de maanden november en december.
Zuster Saers laat weer van zich spreken - dit artikel is geplaatst op: Oct 29, 2011 
Zuster Theresia Saers laat weten wat ze vindt van Pendrecht. Ze maakte een presentatie en liet weten het jammer te vinden dat ze niet bij het bijzonder college 'Vitaal Pendrecht gaat de markt' op kon zijn. Ze tekende ook at herinneringen op. Op deze manier droeg ze toch haar steentje bij.
Plusmarkt open op zondag - dit artikel is geplaatst op: Oct 29, 2011 
Vanaf zondag 6 november heeft de Plus voortaan koopzondag tussen 12:00 - 18:00 uur!
Abbenbroekweg bedankt Albert Heijn - dit artikel is geplaatst op: Oct 29, 2011 
Onderstaand bericht kwam binnen bij de redactie van In de Kijkerd. Liana Darici wil haar dank uitbrengen aan haar buren en vooral Ton Saarloos en aan de manager van Albert Heijn aan de Krabbendijekstraat, Martin Hoving voor de leuke barbecue in de straat.
Stadsdichter heeft buik vol van woorden en wil daden - dit artikel is geplaatst op: Oct 27, 2011 
De redactie kreeg een bericht van de coördinator Stadsdichter van de Bibliotheek. Stadsdichter Ester Naomi Perquin presenteert haar nieuwe project! Op 2 november om 10.00 uur overhandigt zij het eerste exemplaar van een tas met daarop haar gedicht Afgemeten aan Clara Sies, directeur van de Voedselbank. Plaats van handeling is de vestiging van Bakkerij Klootwijk aan de Slinge 580 te Rotterdam - Pendrecht.
Eerste bijeenkomst fondsenwerving van het CVD - OKbank Charlois in De Pers - dit artikel is geplaatst op: Oct 27, 2011 
Dinsdagavond was er een cursus fondsenwerving voor actieve bewoners in Pendrecht. Het Centrum Voor Dinestverlening gaf tips om fondsen en bedrijven te interesseren voor activiteiten in de wijk. De Pers schreef er een artikel over. Met als kop Buurt gaat met de pet rond. De koppenmaker zal waarschijnlijk de universiteitspet (baret) bedoeld hebben.
Wat gebeurde er na het maken van de groepsfoto in de Sint Bavokerk vorige week woensdag? - dit artikel is geplaatst op: Oct 25, 2011 
Nog even terug naar het bijzondere college van de VitaalPendrecht/Pendrecht Universiteit op woensdag 19 oktober. Want hoe ging het nou eigenlijk verder na het maken van die grote groepsfoto?
Alex en John letten op het Levenspad - dit artikel is geplaatst op: Oct 24, 2011 
Er gaan verhalen over de onveiligheid op het Havenspoorpad. Er hangt zelfs een Charlois in Actie! aanvraag in de lucht om er camera's te plaatsen. Is het er werkelijk zo gevaarlijk langs het Levenspad?
En dan ook het derde college met Joop de Blok op internet - dit artikel is geplaatst op: Oct 23, 2011 
En ook het derde collge in Sint Bavokerk is op internet te zien.
Ook het tweede college van woensdag terug te zien op internet - dit artikel is geplaatst op: Oct 23, 2011 
Inmiddels is ook het tweede college dat woensdagavond gegeven werd in de Sint Bavokerk op internet te zien.
De juiste tijd via de zonnewijzer - dit artikel is geplaatst op: Oct 23, 2011 
De hoogste kerstboom van Rotterdam! Zijn stam is er nog steeds. En hij wijst de tijd aan op de Educatieve Tuin in Pendrecht.
Bus met een boodschap - dit artikel is geplaatst op: Oct 23, 2011 
Vrijdag en zaterdag stond een fraaie touringcar naast de ingang van de parkeergarage aan de Slinge. Nee, niet om mee te gaan op een toertocht naar één of andere attractie of iets dergelijks. Het bleek en bus met een boodschap.
Wijntoernooi bij Jeu de Boule vereniging in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 23, 2011 
Prachtige dag, zondag 23 oktober 2011. En laat er nou uitgerekend op die dag een Wijntoernooi zijn van de Jeu de Boules vereniging Rotterdam '82 op hun banen naast de Educatieve Tuin Pendrecht.
Pendrecht is Goed Bezig tas goed voor van alles - dit artikel is geplaatst op: Oct 23, 2011 
De campagne is al even voorbij, maar de tassen zijn nog niet helemaal op.
Dit is er aan de hand met het kruispunt Oldegaarde - Zuiderparkweg - dit artikel is geplaatst op: Oct 23, 2011 
De aankondiging was er al eerder op deze site, maar hier toch nog maar even de bewonersbrief van Gemeentewerken over de werkzaamheden aan het kruispunt Oldegaarde Zuiderparkweg.
Een nog hogere en fijnere Ossenisseberg - dit artikel is geplaatst op: Oct 23, 2011 
Van de Stavenissestraat is een stuk afgesloten. Er gebeuren bijzonder dingen op het sloopterrein.
Stichting Sonshine schrijft nieuwsbrief over asbestramp - dit artikel is geplaatst op: Oct 23, 2011 
De stichting Sonshine van Paul en Patricia Kamp schreef een speciale nieuwsbrief over de ramp, die hen overkwam op woensdag 19 december.
Krijgt Pendrecht een mega-hinkelbaan? - dit artikel is geplaatst op: Oct 22, 2011 
Wie dit ziet zou denken dat er in de wijk een nieuwe hinkelbaan zal worden aangelegd. Maar de tegels hebben een andere bestemming.
Marlon was 'n geliefd man - dit artikel is geplaatst op: Oct 22, 2011 
In de rubriek Van Wieg tot Graf in het AD van 18 oktober schreef Brenda Stoter een hommage aan Marlon Brown.
Eerste college van woensdag 19 oktober ook op internet - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2011 
Na het waarom van het college, de wending van bewonersorganisatie naar bewonerscoalitie en die diesrede van prof. dr. Pieter Winsemius vond het eerste college nieuwe stijl plaats in de Sint Bavokerk op woensdagavond 19 oktober.
Ook in de herfst wordt het groen in de Tuinstad onderhouden - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2011 
Pendrecht, de nieuwe Tuinstad voor Iedereen, was ooit het motto. Samen met Zuidwijk, Lombardijen en Groot IJselmonde vormt de wijk de Zuidelijke Tuinsteden. En er wordt gebouwd aan de Tuin op het Zuiden in Pendrecht, maar ook in de herfst .....
Bijzonder college van 19 oktober te zien via deze site - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2011 
Er is hard gewerkt om het bijzondere college van woensdag 19 oktober in zijn geheel zichtbaar te maken op deze site. Nog niet alle beelden zijn verwerkt, maar het eerste uur is al online en via linkjes in dit bericht te bekijken.
Veel hoogwerkers bij De Borders op vrijdag - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2011 
Kennelijk was men vrijdag 21 oktober vanm plan grote stappen te maken met het niwubouwcomplex De Borders. Er stond een grote macht aan bouwmaterieel op en rond de Krabbendijkestraat.
Geen asbest in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2011 
Er blijkt gelukkig geen asbest deeltjes in de Open Hofkerk gekomen te zijn afgelopen woensdag. Kerk kan gewoon gebruikt worden.
PTT toren opgetild? - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2011 
Op het bouwterrein van De Borders was vrijdag 21 oktober veel materieel opgesteld. Ze willen kennelijk grote stappen zetten.
Stille tocht voor Jennefer - dit artikel is geplaatst op: Oct 20, 2011 
Goed georganiseerde Stille Tocht van Asterlo langs de Bodelo langs het Amelandseplein en de Boergoensestraat naar het park van Het Kaerl de Stouteplein voor sterretje, engeltje Jennefer van Oostende. Joop van der Hor en Ahmed Aboutaleb pakten de juiste toon.
Oud straatnaambord Biezelingeplein naar Pendrecht Museum - dit artikel is geplaatst op: Oct 20, 2011 
Het hing tot voor kort op de hoek van de Yersekestraat en het Biezelingeplein. Een klassiek straatnaambord. Het werd voor de sloop van de muur gehaald en gaat naar het Pendrecht Museum.
Groepsfoto van de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Oct 20, 2011 
Tijdens het bijzondere college van de Pendrecht Universiteit werd een groepsfoto gemaakt met op de achtergrond het altaar van de Sint Bavokerk.
Asbest in de Open Hofkerk? College in de St Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2011 
Er is asbest geconstateerd in de ruimte naast de Open Hofkerk. De kerk werd verzegeld. Nog niet duidelijk of er ook inderdaad .... College verplaatst naar Sint Bavokerk.
Lodewijk Demmendaal kwam om zijn tasje - dit artikel is geplaatst op: Oct 18, 2011 
Hij kon niet mee naar Bobbejaanland, maar was wel benieuwd naar wat er nou in de lunchtas zat, die meeging naar de Belgische sterattractie.
Gezellig, gezellig, de verlichting is er weer - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2011 
Aan de luifel van Plein 1953 branden ze al en in de Baarlandhof zijn ze zojuist opgehangen. De sfeerverlichting is weer aangebracht.
Dat het laat werd in de Papendrechtstraat bleef niet onopgemerkt - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2011 
Jaap uit de Papendrechtstraat gaf een mooie weergave van wat er zaterdag in zijn straat gebeurde. Dat het laat werd ontging bewoners in de omgeving niet.
Foto's op site van de dag van de dialoog - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2011 
Op de site van de Dag van de Dialoog staan een aantal foto's waarin de dialoogtafel bij Albert Heijn aan de Krabbendijkestraat voor komt.
Geraniumzuilen gaan weer in de opslag - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2011 
Nu het kouder wordt zullen de geraniumzuilen uit het Rotterdamse straatbeeld verdwijnen. In Pendrecht stonden er 30 en de eerste zijn vandaag weggehaald.
En dan ook nog maar een berichtje over de rommelmarkt - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2011 
Burgemeester ben je of ben je niet. Mario Bosch lijkt geboren voor die rol. Hij legde zaterdag ook nog maar even de rommelmarkt vast.
Er was een rommelmarkt op Plein 1953 en feest in de Papendrechtstraat, maar de Halsterenstraat .... - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2011 
Zaterdag 15 oktober was er wederom een rommelmarkt op Plein 1953. Hij stond in de activiteitenkalender van deze site. Er was ook een straatactiviteit in de Papendrechtstraat, maar in de Halsterenstraat ......
Geslaagde activiteit in de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Oct 16, 2011 
En in de Papendrechtstraat was er zaterdag een leuke feestdag en een drukte van belang. De activiteit was weliswaar een weekje uitgesteld. Goed idee, het weer is altijd heel bepalend. Geboren en getogen Papendrechtstrater Jaap Hulswit schreef bijgaand verslagje.
Al had het de hele dag geregend ......... - dit artikel is geplaatst op: Oct 16, 2011 
Als het de hele dag geregend had in Belgie, dan was dat ook geen probleem geweest. Woonstad zorgde voor een klein bolletje met een cape erin.
Etta kreeg veel schoudersklopjes - dit artikel is geplaatst op: Oct 16, 2011 
Let allemaal een beetje op Etta, was de oproep van Sjannie de Mooij, vrijdag aan het eind van de middag was ze nog het slachtoffer van een 'tasjesroof' op de Tiengemetensingel, maar ze wilde het uitje naar Bobbejaanland niet missen.
Bobbejaanland is ook 50 jaar oud - dit artikel is geplaatst op: Oct 16, 2011 
Het lijkt een tijd van jubilea. De deelgemeente viert volgend jaar 550 Charlois, Pendrecht bestaat volgend jaar 65 jaar. De Bavo-afdeling van de Zonnebloem bestaat op 1 november 50 jaar. De biljartclub Slinge en het cafe Goof Meijer en Het Verhaal allemaal op jubileum en wat blijkt ..... en dat verzilverde de Opzoomergroep van de Halsterenstraat.
De Halsterenstraat ging naar Bobbejaanland - dit artikel is geplaatst op: Oct 16, 2011 
77 bewoners in 1 bus. 5 babies, dus dat maakte 72 kaartjes. De helft werd door Hallmark betaald. Sponsors deden ook een duit in het zakje. En alles was perfect geregeld voor een dagje Bobbejaanland.
Maan met Jupiter - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2011 
En meteen gedaan op advies van @Esther_305 op twitter.
Organist Arthur Vos aan het Vierdagorgel bij bijzonder college volgende week - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2011 
Arthur Vos zal woensdag 19 oktober op het bijzondere college van de Pendrecht Universiteit het prachtige Vierdagorgel bespelen. Naast hem komen er een aantal muzikale verrassingen, want Pendrecht is tenslotte een wijk waar muziek in zit.
Nieuw dak op flats Ellemeethof - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2011 
Er was al buitenboordlift aan de flats te zien geweest. Sinds een aantal weken wordt er ook gewerkt aan het dak van de flats aan de Ellemeethof.
Zonnebloem in De Echo - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2011 
In De Echo van 12 oktober staat en artikel van Anne-Rose Hermer over de Zonnebloem afdeling Bavo-Pendrecht. Die 1 november Abraham gaat zien.
Kunstborrel en voorproef van Charlois 550 jaar - dit artikel is geplaatst op: Oct 13, 2011 
Donderdag 13 oktober 2011 werd in de Nieuwe Oogst in de Graansilo aan de Maashaven de Kunstborrel van de Cultuurscout gehouden met een voorproef op Charlois 550 jaar.
‘Straks loop ook ik in uniform’ - dit artikel is geplaatst op: Oct 13, 2011 
Politievrijwilliger Sanne van Brunschot blogt: ‘Jullie hebben de leukste hobby gekozen die je kunt bedenken.’ Dat drukt vrijwilliger Richard ons op het hart, een week voor de start van de opleiding tot politievrijwilliger. Behalve
een hobby is het een vak. En dat ga ik leren!

Weer sporten met subsidie - dit artikel is geplaatst op: Oct 13, 2011 
Ook kinderen uit financieel zwakke gezinnen kunnen zich weer opgeven bij sportverenigingen. Dat was sinds 25 juli moeilijker geworden omdat de subsidiekraan tijdelijk dichtging.
Mooie herfstdag in oktober - dit artikel is geplaatst op: Oct 13, 2011 
Het is 13 oktober en de herfst is al een poosje onderweg, maar toch komt er een mooie dag langs.
De geschiedenis van het Beertje - dit artikel is geplaatst op: Oct 12, 2011 
Ook dagburgemeester Mario Bosch treurt om de diefstal van het Beertje, hij was één van de wijkbewoners die er destijds voor pleitte dat het voor de wijk behouden moest blijven. Het enige dat hij nu kan doen is de geschiedenis van het kunstwerk vastleggen.
Hij komt, hij komt en hier is het programma - dit artikel is geplaatst op: Oct 12, 2011 
Waarover spraken zij in het KSH vanmiddag? Nou over de Sinterklaas, toch? Want op 30 november komt ie echt. En maak vooral die kleurplaat.
Winkeliersvereniging op bezoek bij KSH - dit artikel is geplaatst op: Oct 12, 2011 
Vanavond ging de winkeliersvereniging op bezoek in het Kinder Service Hotels aan Plein 1953. Caroline Bakker, de vestigingsmanager van het KSH had de winkeliers als buren aan het plein uitgenodigd.
Nog een keer 20 jarig jubileum van Het verhaal - dit artikel is geplaatst op: Oct 11, 2011 
Dinsdag 11 november deden ze het nog eens dunnetjes over op de eigen plek. Het Verhaal vierde met tapas het 20 jarig jubileum in eigen kring met de vaste bezoekers.
Beertje weg - dit artikel is geplaatst op: Oct 11, 2011 
Het beertje is weg! Nog even was er de hoop dat het door Woonstad Rotterdam op een safere plek was ondergebracht, maar ....
Bewegen voor Ouderen gaat nog steeds door in Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Oct 11, 2011 
En in het Turks Huis in Pendrecht genieten de ouderen nog steeds van de lessen Bewegen voor Ouderen van Dick Boer.
Zus Jennefer: "zware tijd voor de familie" - dit artikel is geplaatst op: Oct 10, 2011 
Zus van Jennefer zegt: "zware tijd voor de familie" op 10 oktober 2011 tegenover Radio Rijnmond. De familie van het vermiste meisje Jennefer uit Rotterdam bereidde zich naarmate de tijd verstreek op het ergste voor.
Jitske Menting wil iets ontwerpen dat contact stimuleert - dit artikel is geplaatst op: Oct 10, 2011 
Ik ben een studente industrieel ontwerpen (master: design for interaction) aan de TU Delft. En ik ben net begonnen met mijn afstudeer project. Ze heeft een opdracht van een klein architecten bureautje, dat onderzoek doet naar de ruimte tussen huis en straat (dingen zoals voortuintjes of een bankje voor de deur). Ze nam een kijkje in de Wagenberstraat en was ook op de straatvergadering.
Het roer moet om in de Wagenbergstraat - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2011 
Zondagmiddag spraken een aantal bewoners uit de Wagenbergstraat elkaar in het Servicepunt Charlois Zuid. TOS, de wijkcoördinator, opbouwwerk, Woonstad Rotterdam en de politie waren er ook bij.
Dogan wenst rustige Wagenberstraat - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2011 
Dogan wil er alles aan doen om van de Wagenberstraat een rustige straat te maken.
Politie zoekt vermiste Jennefer van Oostende - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2011 
Persbericht van de politie. Er wordt dringend gezocht naar de vermiste Jennefer van Oostende. Jennefer is gisterenavond verdwenen toen zij vermoedelijk van de Boergoensestraat naar de Korhaanstraat zou gaan. Zij woont zelf aan de Bodelo. De politie heeft het incident sinds vandaag 09-10-2011 op de website met politieberichten staan.
Gaat zo'n boom het houden? - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2011 
Een hele berg puin en dan .....? Staan er ineens bomen rondom in het steen.
Ossenisseberg - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2011 
Nog niet zo lang geleden werd langs de Ossenisseweg een heel diep gat gegraven. Nu is het tegenovergestelde het geval. Er ligt een gigantische berg puin.
Rotterdam-Zuid kent vele pareltjes - dit artikel is geplaatst op: Oct 8, 2011 
In Het Vervolg van de Volkskrant van zaterdag 1 oktober 2011 schreef Olaf Tempelman zijn indruk van Rotterdam Zuid. Een schrikbeeld waar de afgelopen week vele Zuiderlingen zich over opwonden. Ed Goverde schreef de Volkskrant een ingezonden brief.
Maar liefst 4 dialoogtafels in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 7, 2011 
Op de dag dat de Dag van de Dialoog zijn 10e jaar afsluit 7 oktober 2011 vonden er op 4 plekken in Pendrecht ontmoetingen plaats. 30 bewoners gingen in gesprek met elkaar.
Laat de haren van uw kinderen knippen door Kapsalon Kinderhaar - dit artikel is geplaatst op: Oct 7, 2011 
De unieke Kapsalon Kinderhaar aan de Zijpe 11 heeft de openingstijden al een tijdje gewijzigd. De kapster is niet meer de hele woensdag en vrijdag aanwezig. Ze vraagt u, als u onverhoopt toch voor de deur staat, haar te bellen en is dan binnen 5 minuten in de zaak. Maar neem eens contact met haar op en de proef op de som.
Bijzonder college van 19 oktober op speciale plek voorbereid - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2011 
Woensdagmiddag werd op het stadhuis een voorbereidend gesprek gevoerd voor het college van 19 oktober. Het stadhuis herbergt veel fraaie plekken, dit bleek de perskamer geweest te zijn.
Muurtjes in beeld gebracht door de dagburgemeester - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2011 
De muurtjes bij project De Hagen en Burghsluissingel maken wel de tongen los. Dagburgemeester, Mario Bosch, maakte een reeks foto's op de dag van de openingen tussen aangeplante heggetjes naar de voordeuren, de toegang tot de flatwoningen en de parkeerruimten.
De volgende flat wordt gesloopt - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2011 
Na de Stavenissestraat is nu de Rilland Bathstraat aan de beurt.
Rotterdamse glas-, papier- en restafvalcontainers online - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2011 
Vanaf vandaag biedt Roteb Rotterdammers de gelegenheid om alle ondergrondse containers voor papier-, glas-, en restafval op kaart te zoeken via www.rotterdam.nl/containersonline en je weet precies waar de containers in de buurt staan.
Verkeers Regel Installatie kruising Zuiderparkweg/Oldegaarde wordt vervangen - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2011 
Dinsdag 18 oktober 2011 vanaf 9:00 uur tot vrijdag 18 november 16:00 uur zijn er andere verkeersmaatregelen van kracht voor het kruispunt Oldegaarde/Zuiderparkweg omdat de verkeersinlichtinstallatie vervangen wordt en er ook nieuwe bekabeling komt.
Jong katje overreden bij busparkeerplaats Metrostation Slinge, van wie zou het zijn? - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2011 
Ilona Otter meldde woensdagmorgen vroeg: "Er ligt een dood katje bij het Metrostation bij de parkeerplaats voor de bussen. Kun jij er wat mee op de site? Want het is vast van iemand." Goed, wat doe je dan?
De Hagen gaan hun naam eer aan doen - dit artikel is geplaatst op: Oct 4, 2011 
Dinsdagavond laat door de Sliedrechtstraat rijdend van het Vlissingenplein naar de Krabbendijkestraat, vielen ineens witte betonnen opstaande randen op langs de project Burghsluissingel en De Hagen. Wat zou dat toch zijn?
Raad van Advies houdt van lekkere koffie - dit artikel is geplaatst op: Oct 4, 2011 
'Nog even mijn koffie drinken hoor!', zei Ella ter Kuile. Samen met een ander lid van de Raad van Advies van de Pendrecht Universiteit, Marleen de Jong, geniet ze van de koffie van Mario en je kon nog op het terras buiten zitten. De Raad van Advies vergaderde later productief in het Servicepunt.
Radio Pendrecht grijpt al om zich heen - dit artikel is geplaatst op: Oct 4, 2011 
In het servicepunt ontmoeten oude bekenden elkaar. Cees Bavius ontmoet Ella ter Kuile en Duco de Bruijn en vertelt hen over Radio Pendrecht.
Radio Pendrecht komt op stoom - dit artikel is geplaatst op: Oct 4, 2011 
Het is dinsdagavond en in de Toneelwinkel Pendrecht zit een deel van de crew van Radio Pendrecht. Buiten zit Ivone op een bankje te bellen. Annerieke zorgt voor koffie. Cees Bavius komt net binnen en Elly Pesik komt aangerend. Radio Pendrecht komt op stoom.
Raadstafel over herijking welzijnsbeleid - dit artikel is geplaatst op: Oct 4, 2011 
Maandagavond 3 oktober was er een zogenaamde raadstafel van de deelgemeente Charlois. De vergadering zou in de Waalhavenzaal aan de Boerhaavestraat zijn, maar uitgeweken werd naar de aula van het Wartburgcollege. Er werd veel publiek verwacht. Het onderwerp aanbesteding Zorg en Welzijn 2012 en de herijking van het welzijnsbeleid houdt de gemoederen flink bezig.
Toch nog werk aan Groene Kruisweg - dit artikel is geplaatst op: Oct 3, 2011 
Waren in het weekend alle rijbanen vrij, werd er maandagmorgen 3 oktober toch nog gewerkt aan de middenberm en lag er één rijbaan uit. De Groene Kruisweg is nog niet helemaal bruikbaar.
Hoog zomer ook in de Wagenberstraat - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2011 
Een lome zondagmiddag in de herfst in de Wagenbergstraat met dat busje met die jacuzzi erop en een gemeenschappelijke tuin die uitnodigt om te spelen.
Wagenbergstraat gaat straatvergadering houden - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2011 
Misschien was het beter geweest de vergadering in de Wagenbergstraat afgelopen zondag te houden. Mooi weer lost immers allerlei problemen op. Maar de vergadering is gepland op zondag 9 oktober. Nou maar hopen dat de nazomer nog even aanhoudt.
Fluisterasfalt werkt, maar ....... - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2011 
Aan de achterkant van de Kortgeneflat valt je op dat het fluisterasfalt inderdaad helpt, maar .....
Groeten uit Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2011 
Vanaf de Kortgeneflat ziet zonnig Pendrecht er op 2 oktober uit als op een vakantieansichtkaart. De slagschaduw en de kleur van de bomen verraden dat het herfst is.
DehMusschen voetbalde tegen Vlotbrug en .... - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2011 
Aan de Oldegaarde werd op het veld van DEHMUsschen gevoetbald. Een lastige wedstrijd stond op de kalender op een warme zondag. De wedstrijd kreeg een geflatteerde uitslag. 3 - 8 voor de bezoekers uit Hellevoetsluis. Veel auto's geparkeerd langs de Oldegaarde.
Siena's verjaardag lekker buiten vieren - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2011 
Siena woont in de Stellendamstraat. Haar moeder wilde haar verjaardag uitbundig vieren met vriendjes en vriendinnetjes en met familie. Laat het nou stralend weer zijn op 1 oktober 2011.
Fluisterasfalt testen kan beginnen. - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2011 
Het geluidswerend asfalteren op de Groene Kruisweg zit erop. Het testen kan gaan beginnen.
Dayton's verjaardag werd in de speeltuin gevierd - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2011 
Dayton woont in Beverwaard. Hij werd 5 jaar. Zijn ouders zochten een mooie plek voor zijn verjaardag en vonden die in de Speeltuin Neeltje Jans aan de Kerkwervesingel.
Opzoomeractiviteit in de vorm van een waterfestijn - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2011 
Clement Hoek deed begin dit jaar een voorstel voor een Opzoomeractiviteit. Hij en zijn buren wilden in de Zierikzeestraat - Ellemeethof een waterfestijn ergens in de zomer. Het mooie weer kwam pas op 1 oktober en leuker kon het niet worden?
Joop van Rijswoud bedankt Mario Bosch - dit artikel is geplaatst op: Oct 1, 2011 
De administrateur van gymclub de Oud-fitters stuurde een bedankmail met foto naar de dagburgemeester.
En dan ben je zomaar ineens elkaars bondgenoten - dit artikel is geplaatst op: Sep 29, 2011 
De mannen zijn portefeuillehouders van de deelgemeente Charlois en kwamen langs om 'met de benen op tafel' te praten over de toekomst van de bewonersorganisatie. Het begon wat stroef, maar na een poosje ontstond er een soort van bondgenootschap over het boven water houden van al die leuke projecten en netwerken in de wijk.
Ter herinnering aan 25 jaar de Oud-fitters - dit artikel is geplaatst op: Sep 29, 2011 
Vandaag zijn er langs het Havenspoorpad weer 40 wilgen geadopteerd en eentje daarvan was ter herinnering aan het 25-jarig bestaan van gymclub de Oud-fitters.
Bezoek uit Deventer - dit artikel is geplaatst op: Sep 29, 2011 
De deur van het Servicepunt Charlois Zuid was hoewel het ver over drieën nog op de sluitstand gezet. Een jongeman kwam binnen en vroeg: 'Mag ik even gebruik maken van uw toilet?' 'Ga je gang!', was het antwoord, maar vertel even wat komen jullie in Pendrecht doen? Want alleen was hij duidelijk niet.
Viviana vertrekt naar Curaçao - dit artikel is geplaatst op: Sep 29, 2011 
Viviana Lambertina woonde misschien bij elkaar genomen niet zo erg lang in Pendrecht, maar toch zal ze met plezier terugkijken op de tijd die ze in die wijk doorbracht. En in Pendrecht zullen er mensen zijn die haar missen.
Valckensteyn in de hekken - dit artikel is geplaatst op: Sep 29, 2011 
Even een fietsrondje maken en voor alle zekerheid ook even voor langs bij Valckensteyn. Maar dat ging niet meer. Er stond een groot hek om het eens zo moderne ouderenwoningcomplex.
De Protestantse Wijkgemeente Slinge heeft een nieuwe predikant - dit artikel is geplaatst op: Sep 28, 2011 
Op de receptie van Het Verhaal was er ook een nieuw gezicht te zien. De nieuwe predikant was er met zijn dochter. Zondag 2 oktober zal hij zijn eerste dienst leiden in de Open Hofkerk.
Al 20 jaar Het Verhaal - dit artikel is geplaatst op: Sep 28, 2011 
Woensdagmiddag 28 september werd het feit gevierd dat Het Verhaal 20 jaar bestaat. Plaats van handeling: de recreatieruimte van de Open Hofkerk.
Valckensteyn is nu een slooppand - dit artikel is geplaatst op: Sep 28, 2011 
Vandaag zijn er hekken rondom het leegstaande bejaardentehuis gezet en daarmee is Valckensteyn gedegradeerd tot slooppand.
Wethouder werd bijgestaan door Ed Goverde - dit artikel is geplaatst op: Sep 28, 2011 
Vanmorgen werd een deel van het fluisterasfalt van de Groene Kruisweg geopend door wethouder Alexandra van Huffelen. Zij werd geholpen door de voorzitter van de deelgemeente Ed Goverde.
Laura de Haan fotografeerde de Burendag in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 27, 2011 
Ze kreeg een foto-opdracht van Opzoomer Mee en maakte foto's in de Halsterenstraat afgelopen zaterdag. En eh .....
Fluisterasfalt op de Groene Kruisweg morgen officieel geopend - dit artikel is geplaatst op: Sep 27, 2011 
Woensdagmorgen opent wethouder Alexandra van Huffelen het geluidswerend asfalt van de Groene Kruisweg en Rijnmond ging vast langs.
Workshops werkten aanstekelijk in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 26, 2011 
Op de burendag in Halsterenstraat kon je meedoen aan demonstraties en workshops nagelversieren, henna zetten, haken en breien, eenvoudige sieraden maken en je kon zelf ook met een demonstratie komen.
Ook deze 'Goede Raad is gratis! - dit artikel is geplaatst op: Sep 26, 2011 
Goede raad is gratis! is een bijdrage van sociaal raadsman Arnold Petie aan de Zuidwijker en In de Kijkerd. Op 23 sepember 2011 schreef hij over een Systeemfoutje ........
Laatste avond van burendag in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2011 
Burendag kon dit jaar op drie dagen. Vrijdag, zaterdag en zondag kon je plannen indienen bij het Oranjefonds. De Euroband heette de buren welkom op vrijdag, Aafje nodigde zaterdag haar buren uit en de Halsterenstraat organiseerde met elkaar burendag en zondag .....
Burendag en Opzoomerdag in de Rilland Bathstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2011 
Zondag 24 september moet het allemaal gebeuren. Dan gaan we met elkaar Opzoomeren. Dimitri ging op zoek naar extra's en ....
Eén grote familie aan het diner in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2011 
Wat mag ik koken? Iedereen zet zijn beste beentje voor. Danisha was ziek, maar liet toch haar nichtje gevulde eieren brengen. Samen dineren op straat en hoe.
Bingo op straat met je buren en de jeugd in de pannakooi - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2011 
Bingo op straat en heb je daar geen zin in dan is er de pannakooi of ander speelmateriaal.
Burendag in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2011 
24 september Burendag en dat werd een groot feest in de Halsterenstraat. Zij kennen hun buren.
Buurten bij buurvrouw Aafje in de Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2011 
De koffie is er prima en het was er op Burendag ontzettende gezellig. Aafje weet wat haar buren willen: Jan Dorpmans met zijn accordeon.
Niet te stoppen voor de Fancyfair - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2011 
De medewerkers kregen een t-shirt met daarop: 'niet te stoppen'. Er hoort er eigenlijk eentje bij: 'elke cent telt', of niet soms?
Back to the Roots met Ruud - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2011 
Hij was de dj van de Fancyfair, verscholen achter een presentatiebord, maar hem ontging niks.
De perfecte pannenkoek op de Fancyfair van de Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2011 
Elly Bakker deed haar naam eer aan. Pannenkoeken bakken kan ze als geen ander. Was te zien op de Fancyfair bij de Sint Bavokerk.
De Mobi buurt - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2011 
Mobi Hekwerken staan er rond de sloopplek in de Ossenissebuurt. Een beetje verderop ziet de buurt er heel anders uit.
Lekker op mezelf, met altijd iemand om mij te helpen dichtbij - dit artikel is geplaatst op: Sep 23, 2011 
Drie woontorens met ieder 27 woningen, bedoeld voor 55-plussers. Burghsluissingel 1 t/m 109 zijn bestemd voor klanten van Aafje en 113 t/m 125 D zijn voor klanten van Woonstad Rotterdam. 81 woningen, waarvan er vijf bezichtigd konden worden op vrijdag 23 september.
Hier woonden oma en opa (2) - dit artikel is geplaatst op: Sep 23, 2011 
Op het bericht over de plek waar oma en opa Van Peer hebben gewoond volgde een reactie van dagburgemeester Mario Bosch.
Radio Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 23, 2011 
Hallo, hallo, hier Radio Pendrecht! In oktober komt er een programma in het Pendrecht Theater onder de titel Radio Pendrecht.
Ruth Hofwijks vertelde wie Marlon Brown was - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2011 
De afscheidsdienst van Marlon Brown ging om en om in het Nederlands en het Papiamento. Een vriendin uit de parochie van Marlon, Ruth Hofwijks, gaf haar kijk op Marlon getooid in een creatie van haar overleden vriend.
Afscheid nemen van Marlon Brown - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2011 
Donderdagmorgen om 11:30 uur begon het afscheid nemen van Marlon Brown. Na de dienst werd zijn lichaam vervoerd naar zijn laatste rustplaats in Den Haag.
Interessante lessen in het Pendrecht Museum en elders - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2011 
De computerlessen zijn weer begonnen en ook conversatie- en taallessen zijn er weer op verschillende plekken. Een aantal ervan vinden plaats in het Pendrecht Museum.
Hier woonden opa en oma - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2011 
'Hier hebben opa en oma gewoond', zeiden Joke en Johan van Peer tegen hun kleinzoon. Twee dagen ervoor werd de feestpaal voor De Borders op de bouwplek geslagen.
Herfst - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2011 
Het seizoen van de mooie kleuren is gearriveerd. En dat is op Plein 1953 goed te zien.
Laatste kwartaalschouw - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2011 
Het derde kwartaal loop op zijn eind. Schouwen in de wijk wordt een aantal keren per kwartaal gedaan. Donderdag 22 september was de laatste van het kwartaal.
Nourdin is geslaagd - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2011 
Nourdin liep stage bij Vitaal Pendrecht. Hij hielp veel mensen met hun formulieren en deed vandaag examen.
Het buxusperk is weg - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2011 
Dat is even een raar gezicht op de hoek van de Slinge en de Ooltgensplaathof: het buxusperk met de uitnodigende tekst welkom in Pendrecht is verdwenen.
De brief van Donner aan de Bewonersorganisaties - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2011 
Minister Donner schreef een reactie op de brief van de bewonersorgaisaties. De brief staat hieronder. Maandag 20 september werd Zuid Werkt, het Nationale Plan voor Rotterdam Zuid ondertekend.
Uitgebreider verslag van bijeenkomst voor bewonersorganisaties Zuid - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2011 
Vrijdagavond was er een informatiebijeenkomst bij de deelgemeente Feijenoord over de Kwaliteitssprong op Zuid. Er stond al een artikeltje over op deze nieuwspagina. Ria Schuiling van de Bewonersorganisatie Vreewijk maakte er een uitgebreider verslag van, een persoonlijke impresssie. En die staat hieronder.
Informatiebijeenkomst bewonersorganisaties Charlois - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
Robin Blokland van de deelgemeente nodigde de bewonersorganisaties uit voor een informatiebijeenkomst over de toekomst van die organisaties. Dinsdagavond 20 september vond de informatiebijeenkomst plaats.
De Euroband gaat het Theater in en houdt een reünie - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
De Euroband bestaat 50 jaar en dat steken ze niet onder stoelen of banken. Ze waren al op Pendrecht Pakt Uit, houden op 5 november een reünie en gaan in Theater Zuidplein op 26 november hun geschiedenis in beeld brengen.
En de sloper, hij sloopte voort... - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
Tijdens het slaan van de eerste paal voor De Borders waren een paar straten verderop de slopers volop aan het werk.
Ronald Tol heeft een optie op een woning op deze plek - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
Deelraadslid en Pendrechtenaar, Ronald Tol, heeft ook een optie op een woning in De Borders.
Isabelle hield een fraaie pen over aan start De Borders - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
Isabelle was met haar moeder, vader en zusje op het startfeest van De Borders. Zij hield er ook nog iets leuks aan over.
Toasten op De Borders - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
Na de handtekeningen werd het glas geheven op de toekomst van De Borders, maar vooral ook van Pendrecht.
Tekenen van gebiedsafspraken voor Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
Bij het feest rond de start van De Borders werden de gebiedsafspraken voor Pendrecht getekend en korte toespraken gehouden. Hugo 't Hart van Vestia, Dennis Lausberg van Woonstad Rotterdam en Ed Goverde, zowel voor gemeente Rotterdam als deelgemeente Charlois, gaven hun handtekening aan een aantal afspraken om Pendrecht verder te vernieuwen.
Na confetti weer terug naar het Tuinhuis - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
Confetti ter onderstreping van de feestelijke paal van project De Borders en terug naar het Tuinhuis voor korte toespraken en tekenen van de gebiedsafspraken.
Het slaan van een feestelijke heipaal voor De Borders - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
Drie heiers werden in het oliepak gehesen om de feestpaal op het bouwterrein te slaan.
En dan op naar het Tuinhuis voor de start van De Borders - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
Dinsdag 20 september, Prinsjesdag, en de dag om de start te geven aan de bouw van het nieuwbouwproject De Borders in de Tuin op het Zuiden. Maar eerst naar het Tuinhuis aan de Sliedrechstraat om te kijken of iedereen er is.
Shelsz spande deelgemeente kort geding aan - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2011 
In het Algemeen Dagblad van afgelopen zaterdag staat een kort berichtje dat Zorginstelling Shelsz Rotterdam de deelgemeente Charlois een kort geding heeft aangespannen
Jan van Dijk kreeg insigne van de PKN - dit artikel is geplaatst op: Sep 19, 2011 
Zondagmiddag was er een speciale aflevering van Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk. Jan van Dijk de organist van de kerk vierde zijn 50-jarig jubileum. Hij kreeg daarvoor een bijzondere onderscheiding.
Uitvoerend Wijksamenwerkingsverband had overleg - dit artikel is geplaatst op: Sep 19, 2011 
In het vergaderlokaal van de openbare basisschool Over de Slinge kwamen een aantal uitvoerend werkers bij elkaar om over de activiteiten in de wijk te praten en om zaken af te stemmen.
Wat een leuke winkel - dit artikel is geplaatst op: Sep 19, 2011 
Warenhuis Gul opende de deuren in het voormalige fitnesscentrum van Sek & Sans op Plein 1953 nummer 65. Er komen al verschillende nieuwsgierige klanten een kijkje nemen.
Gaten langs de gevel Plein 1953 gedicht - dit artikel is geplaatst op: Sep 19, 2011 
Woensdagavond melden en nog voor het weekend waren de gaten langs de gevel van de winkelruimtes van Plein 1953 gedicht. Dat is snel.
Maar het beertje staat daar zo alleen - dit artikel is geplaatst op: Sep 19, 2011 
Maja den Hollander vindt dat het Valckensteyn Beertje toch maar een beetje zielig en triestig alleen staat te wezen. En ze heeft een idee.
En er wordt inderdaad gezorgd voor het Beertje - dit artikel is geplaatst op: Sep 18, 2011 
De dagburgemeester ging op zoek en ontdekte het Beertje en merkte dat er goed voor het beeldje gezorgd wordt.
Het Valckensteyn Beertje is in goede handen - dit artikel is geplaatst op: Sep 18, 2011 
Het Beertje is weg! smste dagburgemeester Mario Bosch. En inderdaad voor Valckensteyn ligt een opengewoeld stuk grond en beeldje en sokkel zijn weg.
Informatiebijeenkomst voor bewonersorganisaties bij deelgemeente Feijenoord - dit artikel is geplaatst op: Sep 16, 2011 
De politiek was verbaasd over de brief die bewonersorganisaties onlangs schreven aan minister Donner. Zij willen met hem praten zonder de deelgemeentelijke en gemeentelijke politici erbij. Zij voelen zich niet gehoord in de plannen voor Rotterdam Zuid onder de titel Kwaliteitssprong op Zuid. Het plan wordt maandag 19 september door de minister, politiek en bewoners ondertekend.
Nieuwe aanwinst in Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Sep 16, 2011 
In de Open Hofkerk staat een monumentaal orgel. Dat orgel kreeg er een klein broertje bij.
Meer gegevens over Pendrechtenaar Marlon Brown - dit artikel is geplaatst op: Sep 16, 2011 
De Arubaan, Pendrechtenaar, Marlon Brown, één van de initiatiefnemers van het Zomercarnaval overleedt in de nacht van zondag 11 september. Brown stierf in zijn slaap als gevolg van een hersenbloeding. Zaterdag 24 september zou hij 73 zijn geworden.
Over je thuisvoelen in Pendrecht gesproken - dit artikel is geplaatst op: Sep 16, 2011 
Het vorige bericht ging over je thuisvoelen in Nederland, Rotterdam en ook in de wijk, bijvoorbeeld Pendrecht. Sommige mensen hebben daar problemen mee. Zijn thuisgevoel in Pendrecht kwijt. En geven dat in dichtregels weer. Hier volgt zo'n gedicht.
Voel je je thuis in Nederland, Rotterdam, Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Sep 16, 2011 
Jan Willem Duyvedak schreef een boek naar aanleiding van zijn onderzoek in Europa en de Verenigde Staten over 'je thuisvoelen' . Donderdagavond was er in de Arminiuskerk een Arminius Denkcafé met als titel 'Wie voelt zich thuis in Nederland?' Eeva Liukku leidde de avond, Peter de Koning droeg een column voor en Godfried Engbersen en Ahmed Aboutaleb gingen met Jan Willem Duyvendak in debat.
Bomen en Emma in een lunch voorstelling van Theater Zuidplein - dit artikel is geplaatst op: Sep 16, 2011 
De klein zaal van Theater Zuidplein zat helemaal vol. Er was een Dubbevoorstelling met lunch. Emma en Alleen de Bomen zijn nog van Toen van BAF werd gespeeld.
De bouw van De Borders is al gestart - dit artikel is geplaatst op: Sep 16, 2011 
Dinsdag wordt de officiële handeling verricht, maar de start van de bouw van De Borders Fase 1 A is eigenlijk al even aan de gang en ging vandaag een nieuwe fase in.
De Tiengemetenbuurt schouwen - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2011 
Donderdagmorgen 15 september gingen ze met zijn veertienen op pad om de Tiengemetenbuurt te schouwen. De handen gingen ook uit de mouwen. Er werd zelfs een kip teruggebracht bij zijn maatjes.
Politiek verbaasd over reactie bewonersorgansiaties - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2011 
In de Havenloods van deze week blijkt de verbazing van politici over de brief van bewonersorganisaties. Vrijdagavond 16 september is er een informatieavond voor bewoners over de Kwaliteitssprong op Zuid in het deelgemeentekantoor van Feijenoord.
Protest bij de deelgemeente over Voorschool - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2011 
Bijna honderd bezorgde ouders hebben donderdagochtend een protestactie gehouden bij het kantoor van de Rotterdamse deelgemeente Charlois. Ze zijn tegen de aanbesteding van de voorschool.
Gebiedsgerichte inkoop Zorg en Welzijnsproducten in Charlois van start - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2011 
Rotterdam-Charlois wil een nieuwe manier om welzijn te organiseren voor de burger. Het moet volgens hen beter, duidelijker en eenvoudiger worden georganiseerd in de wijken. Om die reden is eind vorig jaar een aantal subsidierelaties met aanbieders van welzijnsproducten per 1-1-2012 stopgezet. Vanaf vandaag kunnen nieuwe aanbieders zich inschrijven, zodat per 1 januari 2012 gestart kan worden met de nieuwe uitvoering. Het komt er ook op neer dat er veel minder geld is voor de diensten.
Gaten in Plein 1953 gemeld - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2011 
Na de hevige regenval van de laatste tijd zijn er opnieuw gaten ontstaan langs de gevel van Plein 1953 nummer 57 t/m 65. Kunnen we daar aansprakelijk voor worden gesteld, vroeg Gerard Boom zich af.
Een nieuwe stagiare bij Vitaal Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2011 
Ze toont haar ring. Bijna even mooi als haar naam, Wilviënira Geertruida. Ze is sinds vorige week donderdag stagiaire bij Vitaal Pendrecht.
Marlon Brown overleden - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2011 
Geschokt door het nieuws dat wijkbewoner, Marlon Brown, is overleden.
Achter de Horizon - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2011 
Bij de redactie kwam het volgende bericht binnen. Het komt van Aafje Thuiszog en Zorghotels en gaat om cursussen. Deze cursus heet 'Achter de Horizon' een plek waar mensen ervaringen over verlies uitwisselen.
Bakkie met veel Extra's trouwens - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2011 
Je kon informatie halen en/of brengen bij de CVD. Maar er was meer. Je kon er ook van alles doen.
Bakkie in de Buurt van CVD had succes - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2011 
Het Centrum Voor Dienstverlening bestaat 40 jaar en dat steken zij niet onder stoelen of banken. Woensdag 14 september deden ze het Servicepunt Charlois Zuid aan.
Sloop Stavenissestraat vordert en bouw van de Vlonders nadert voltooiing - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2011 
De westkant van de Stavenissestraat ligt nu plat, de oostkant wordt gekraakt en ook in de Rilland Bathstraat is de sloper aan het werk. Verderop in de Tuin op het Zuiden wordt druk gebouwd aan De Vlonders.
Foto's en powerpointpresentatie van Pendrecht Pakt Uit! - dit artikel is geplaatst op: Sep 13, 2011 
Zaterdag 10 september 2011 Pakte Pendrecht Uit en daar werden allerlei foto's van gemaakt en ook een power point presentatie. Beiden zijn via deze site te bekijken.
Nog een keer weerlicht - dit artikel is geplaatst op: Sep 13, 2011 
Omdat het zulke mooie beelden geeft.
TOS in de Wagenbergstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2011 
TOS is weer begonnen in de Wagenbergstraat. Zondag deden ze hun best om de kinderen weer met elkaar aan het spelen te krijgen.
Weerlicht boven Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 11, 2011 
Prachtig weer op de dag van 10 september 2011 en prachtig onweer 's avonds.
Voorkeur voor figuren rondom podium - dit artikel is geplaatst op: Sep 11, 2011 
Tijdens Pendrecht Pakt Uit! werd een enquête gehouden. Er waren twee voorstellen gedaan voor het opvrolijken van de meeuwenplaat in de vijver. Mario Bosch stelde voor de plattegrond van Pendrecht op het podium te leggen en een andere suggestie was om er figuren omheen te zetten. De enquête wordt nog verder gehouden via In de Kijkerd.
TOS 10 jaar in de wijk - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Ondanks de dreigende luchten werd er toch gebarbecued op het terrein van de beach- en handbalvereniging Snelwiek ter ere van het 10 jarig bestaan van TOS Charlois.
Angelique Koeimans kon het net niet halen - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Angelique zou de slotact verzorgen op Pendrecht Pakt Uit! Maar dat pakte even anders uit.
Gezichten van Pendrecht Pakt Uit! - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Er staan veel mensen achter de organisatie, maar toch even een aantal gezichten apart. Al was het alleen maar omdat Andries Haak van die mooie foto's van hen maakte.
3 fietsen voor de winnaars van de verloting - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Iedere deelnemer aan de dikkebandenrace kreeg een lootje en er werden 3 fietsen verloot onder de deelnemers.
Skelterrace op het fietsparcours - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Er waren een paar skelters en die werden gedurende een uurtje ingezet op het parcours van fietsronde.
Charifa Blinker op het podium - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
CHarifa Blinker en Friends.
En we hebben ook nog vrienden - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
'En we hebben ook nog vrienden, die iets kunnen', aldus Team Red.
Team Red met geweldige show - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Ze hebben een grandioze show. En lieten zien wat ze konden op het podium van Pendrecht Pakt Uit!
Migenia's Tropische Show - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Ze liepen mee in de Elégance parade door de wijk en gaven een extra show op het podium van Pendrecht Pakt Uit!
De jeugdafdeling van de Euroband op Pendrecht Pakt Uit! - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
De Euroband deed zaterdag ook van zich horen.
Jaarmarkt met veel verschillende artikelen - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Een enorme berg kramen met van alles erin. En over het hele plein verspreid. Van oliebollen tot Ollie en Stanly.
Springkussens op Pendrecht Pakt Uit! - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Een deel van het plein was ingericht met springkussens. En in dit geval weer eens wat andere dan anders.
Pendrecht Theater Carnaval - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Het had er alle schijn van dat er carnaval was in het Pendrecht Theater, maar ....
En het begin is er! Pendrecht Pakt Uit! - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Rond 11 uur startte het feest met een optocht van Élégance, de MUB en een aantal van de helden van de campagne Pendrecht is Goed Bezig.
Alles is klaar voor een mooie Pendrecht pakt Uit! - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2011 
Het is zaterdag 10 september en Pendrecht pakt Uit! Vorig jaar werd in juni twee weken voor de Tour de France uitgepakt. Lars Boom demareerde na de start van de eerste etappe op de Groene Kruisweg en leidde het peloton langs de wijk. Nu is er feest in het centrum van Pendrecht. En er wordt ook gefietst.
Élégance showmateriaal in Pendrecht Museum - dit artikel is geplaatst op: Sep 9, 2011 
De show kan beginnen. In het Pendrecht Museum staan de attributen van de carnavalsgroep ÉLÉGANCE al klaar.
Het hek om de speelplek is er al - dit artikel is geplaatst op: Sep 9, 2011 
De Middelburgt heeft met de komst van de KSH een voortuin gekregen en morgen, zaterdag 10 september is er een nog groetere voortuin en Pakt Pendrecht Uit!
Uitstekende weersverwachtingen voor Pendrecht Pakt Uit! 2011 - dit artikel is geplaatst op: Sep 9, 2011 
Als je naar de weersverwachtingen voor zaterdag 10 september kijkt, kan het niet missen dat Pendrecht Pakt Uit! 2011 een mooi evenement wordt. Een echt zomerfeest, dus ........ met:
Stellenbos wordt gemaaid - dit artikel is geplaatst op: Sep 9, 2011 
Er is geen hek. Het gaat niet om privé gebied, dus de avonturenspeeltuin Stellenbos wordt net als ander openbaar gebied onderhouden.
Harry Kock ook in Charlois Magazine - dit artikel is geplaatst op: Sep 8, 2011 
Op de laatste pagina van het Charlois Magazine staat Harry Kock al net zo trots op Pendrecht als Ahmed Aboutaleb, die hem vanaf het billboard schijnt aan te moedigen.
Mimount Hammouche in Charlois Magazine - dit artikel is geplaatst op: Sep 8, 2011 
In het hersftnummer van het Charlois Magazine staat een artikel over Mimount Hammouche en haar kijk op Pendrecht. Zij woont er nu 5 jaar en vindt het de leukste wijk waar zij tot nog toe woonde in Rotterdam. En ze heeft ook nog wensen.
Kindercampus zoekt steun - dit artikel is geplaatst op: Sep 8, 2011 
In mei 2007 werd de Kindercampus Pendrecht gepresenteerd aan minister Vogelaar. Wethouder Leonard Geluk werd beschermheer van de kindercampus. Vogelaar, Geluk, zij zitten niet meer op genoemde posten. Inmiddels is Michel de Baan van de deelgemeente Charlois ambassadeur. Alleen er is geen geld meer voor de Kindercampus. Wat nu?
Zwarte Pieten Band van Excelsior - dit artikel is geplaatst op: Sep 8, 2011 
Yvette Kevenaar doet de pr van Excelsior. Het is nog geen december, maar zij wil iedereen alvast attenderen op de mogelijkheid om bij je Sinterklaasfeest de Zwarte Pieten band van Excelsior langs te laten komen.
Nagekomen Opzoomerbericht uit de Bruinissestraat - Oldegaarde - dit artikel is geplaatst op: Sep 7, 2011 
13 augustus was er naast de iftar maaltijd in het Turks Huis ook een prachtige Opzoomeractiviteit aan de Oldegaarde - Bruinissestraat. Ondanks de heftige regen maakten bewoners en jongeren uit de straat er een waar feest van.
Laatste puntjes op de i voor Pendrecht Pakt Uit! - dit artikel is geplaatst op: Sep 7, 2011 
Zaterdag Pakt Pendrecht Uit! en dat moet goed voorbereid worden. Met het oog op de laatste puntjes was er nog even een korte bijeenkomst.
Sloop Stavenissestraat begonnen - dit artikel is geplaatst op: Sep 7, 2011 
Deze week is gestart met de afbraak van de even Groosmanflat in de Stavenissestraat.
Jong geleerd oud gedaan, toch? - dit artikel is geplaatst op: Sep 6, 2011 
Een drukte en een herrie van jewelste in de kelders van het Servicepunt Charlois Zuid, maar toch zorg en aandacht voor jong talent.
MUB Pendrecht enthousiast over nieuwe instrumenten - dit artikel is geplaatst op: Sep 6, 2011 
Vanuit het participatiefonds Charlois in Actie! kwam wat geld en daar kocht de MUB nieuwe instrumenten voor. Het klinkt gelijk stukken beter!
Woensdag een bakkie van de OK-bank en het CVD - dit artikel is geplaatst op: Sep 6, 2011 
Bakkie in de Buurt met als ondertitele: Het centrum Voor Dienstverlening 40 jaar! gaat uit van de CVD-voorziening in uw buurt; CVD Vrijwilligerswerk en OK Bank Charlois. Zij nodigen u uit voor een Bakkie in de Buurt! Op woensdag 14 september tussen 13:00 en 16:00 uur bij het Servicepunt Charlois Zuid, Plein 1953 nr. 63.
En dan waaien alle banners los van de bomen - dit artikel is geplaatst op: Sep 6, 2011 
Huib van Dieijen en zoon René hingen zaterdag 4 banners voor Pendrecht Pakt Uit! van zaterdag 10 september op. De wind maakte korte metten met de dunne koordjes en nachtburgemeester Harry Kock kwam er aan te pas om de weerbarstige spandoeken te temmen.
Ziezotiek nieuwe opticien in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 5, 2011 
En over de informatie in het vorige bericht over de nieuwe opticien valt na het zien van zijn folder ook veel meer te zeggen. Bril Info gaat weg en Ziezotiek komt. Zaterdag 10 september is de spectaculaire openingsstunt, tijdens de jaarmarkt.
KSH laat er geen gras over groeien - dit artikel is geplaatst op: Sep 5, 2011 
Er komt speelgelegenheid voor het Kinder Service Hotel werd er gezegd tijdens de opening op 31 augustus. Vandaag 5 september zijn de voorbereidingen al waar te nemen.
Ondernemers komen en gaan, maar Goof Meijer blijft bestaan - dit artikel is geplaatst op: Sep 5, 2011 
De naam staat niet meer op het café, maar iedereen heeft het nog over Café Goof Meijer. Woensdag wordt het 50 jarig bestaan van dit etablissemnt gevierd
Pratende bushaltes - dit artikel is geplaatst op: Sep 5, 2011 
Dit is geen science fiction maar een serieus bericht.
Geslaagd jubileum van gymclub de Oud-fitters - dit artikel is geplaatst op: Sep 3, 2011 
Het stond in de activiteitenkalender op deze site: de receptie van de jubilerende gymclub "de Oud-fitters" op 3 september in de Larenkamp. Maar er gebeurde die dag nog meer rond het 25-jarig bestaan van deze oer-Pendrechtse gymclub.
Nog steeds bloemen voor Sedar Soares - dit artikel is geplaatst op: Sep 3, 2011 
Het is ruim 8 1/2 jaar geleden, maar nog steeds staan er bloemen op de plek waar Sedar Soares omkwam.
Havendagen en zon in verlaten Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 3, 2011 
Het is zaterdag 3 september. Mooi zomers zonnetje en Wereldhavendagen.
BOETE WEL OF NIET BETALEN? - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2011 
Arnold Petie, sociaal raadsman voor Charlois Zuid, schrijft regelmatig een bijdrage voor de wijkkranten van Zuidwijk en Pendrecht. Voor september heet de column: 'Boete wel of niet betalen?'
(a-) Sociaal beleid in Rotterdam? - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2011 
Onder deze titel schreef Fred Burggraaf, portefeuillehouder Sociaal, Burgerparticipatie, Coördinerend bestuurder en Jeugd van de deelgemeente Delfshaven, een persoonlijke oproep op de site van zijn partij de PvdA. Een onderwerp dat ook de tongen in Pendrecht vaak losmaakt. Vandaar ........
Speelplekken in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2011 
Spelen in de straat houdt veel mensen in de wijk bezig. Sommige mensen willen graag extra, anderen zijn die speelplek liever kwijt dan rijk. En soms ziet men een speelplek helemaal over het hoofd.
Toch vreemd ineens zo'n lege plek - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2011 
In juni 2009 hing het eerste portret in het kader van de campagne Pendrecht is Goed Bezig aan de Ooltgensplaathof. Vandaag 1 september 2011 werd niet alleen het portret, maar ook de hele voorziening, mast en raamwerk, om een canvasdoek van 7 bij 5 meter op te spannen weggehaald.
Stem op Stichting Tekenen voor Kinderen - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2011 
Edwin Stierman bekend van de Pendrechtse judovereniging vraagt om steun bij een fraai project waarvoor hij zich inzet.
Wat kom je tegen tijdens zo'n schouw - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2011 
Wat voor leuke dingen kom je nou tegen bij zo'n schouw?
Schouw op 1 september - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2011 
De ballonnen van de opening van KHS de Middelburgt hingen er nog toen de schouwers donderdagmorgen op pad gingen om een deel van de wijk onder de loep te nemen.
De Valckensteen - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2011 
En zo ziet die steen er aan de voor en achterkant uit. Wie weet krijgt nog eens ergens een prominente plek in de wijk.
Shelsz had overigens ook open huis - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2011 
Op dezelfde avond dat er bij het Dieren Gezondheis Centrum een bijeenkomst van verontruste omwonenden was, deed de voorziening in het pand aan de Slinge de euren ook open.
Comité opgericht rond pand Slinge - dit artikel is geplaatst op: Aug 31, 2011 
Ongeveer 50 bezorgde omwonenden gingen in op de uitnodiging van Anita Koers. Er werd een comité opgericht om de ontwikkelingen rond het pand Slinge in de gaten te houden.
Suikerfeest in de Wagenbergstraat - dit artikel is geplaatst op: Aug 31, 2011 
In de Wagenbergstraat vierde men ook suikerfeest. Samira Ouchene en haar familie maakte er een lekker zoet en ook een leuk feest van.
Suikerfeest in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Aug 31, 2011 
Om twee uur begon de Opzoomergroep in de Halsterenstraat met haar suiker - en poffertjesfeest.
Hallo Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Aug 31, 2011 
In optocht gingen de kinderen vervolgens naar de Middelburgt. Ze gingen letterlijk met de muziek mee, maar kwamen ongeschonden aan op Plein 1953.
En dit beeldje trouwens ook - dit artikel is geplaatst op: Aug 31, 2011 
Dit beeldje van het beertje voor Valckensteyn zal ook netjes bewaard blijven voor de wijk.
Eerste steen van Valckensteyn blijft bewaard - dit artikel is geplaatst op: Aug 31, 2011 
De eerste steen van Valckensteyn werd gelegd op 29 mei 1969. Hij werd netjes uitgehakt en blijft bewaard in het Pendrecht Museum.
Dag Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Aug 31, 2011 
De kinderen gingen nog één keer naar Valckensteyn. Dit keer om passend afscheid te nemen van een historisch pand in de wijk
Suikerfeest in het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen - dit artikel is geplaatst op: Aug 30, 2011 
De eerste dag van het suikerfeest wordt meestal in de familiekring gevierd. Toch was er een groep Somalische vrouwen die het feest vierde in het Vrouwenhuis aan de Zijpe. Ze kregen overigens bezoek van aantal niet Somalische vrouwen.
Clasien is jarig op suikerfeest 2011 - dit artikel is geplaatst op: Aug 30, 2011 
Clasien Kramer werd vandaag 83 jaar. Het afgelopen weekend kwam de familie op bezoek en vandaag was ze gewoon een keer rustig thuis voor wie haar maar wildee feliciteren.
't Is feest vandaag, morgen en overmorgen - dit artikel is geplaatst op: Aug 30, 2011 
Het suikerfeest is vanmorgen begonnen. Vandaag, woensdag en donderdag wordt de afsluiting van een maand lang vasten van zonsopgang tot zonsondergang gevierd.
De shirtjes van Pendrecht is Goed Bezig zijn gewassen - dit artikel is geplaatst op: Aug 29, 2011 
Er stond onlangs water in de kelder van het Pendrecht Museum. En er waren nog een aantal dozen met shirtjes van de campagne Pendrecht is Goed Bezig. Die zijn inmiddels gewassen en gaan vast nog dienst doen.
Meteen aanpakken die klokken - dit artikel is geplaatst op: Aug 29, 2011 
In het weekend ging de noordklok ineens achter lopen, maar maandag om kwart voor twaalf was alles weer in orde. Alsof er niks gebeurd was.
Klokkenleed in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 28, 2011 
Klokalarm luidde een emailbericht van Sara Klaverdijk. Zij constateerde zaterdag dat de noordklok van de Sint Bavokerk achter ging lopen. Dagburgemeester, Mario Bosch, ontdekte nog meer klokkenleed.
Artikel in AD/RD in leesbare versie - dit artikel is geplaatst op: Aug 28, 2011 
In het vorige artikletje werd een scan van het artikel in het AD/RD afgebeeld. Klik door en het is in een leesbare versie opnieuw afgebeeld.
En de deelgemeente komt trouwens ook goed op stoom over het pand aan de Slinge - dit artikel is geplaatst op: Aug 27, 2011 
'Jeugdopvang moet weg', staat er boven een artikel in het Rotterdams Dagblad van 27 augustus. Charlotte van Genderen schreef een artikel over het opvangproject van Shelsz in het pand aan de Slinge. Voorzitter, Ed Goverde, van de deelgemeenteraad bemoeide zich er de laatste dagen ook flink tegenaan.
Rommelmarkt op Plein 1953 ook al regent 't - dit artikel is geplaatst op: Aug 27, 2011 
's Morgens was er nog een beetje zon, maar de lucht ging er steeds dreigender uitzien. En 's middags moest je toch met je paraplu op zoeken naar leuke dingetjes. Maar toch ...... rommelmarkt op Plein 1953.
Al bijna klaar voor de komst van de kinderen - dit artikel is geplaatst op: Aug 27, 2011 
Woensdag is de officiële opening, maar het ziet er naar uit dat maandag alles al klaar is voor het Kinder Service Hotel in de Middelburgt.
Rollatorwerkplaats ook actief op zaterdag in de Wielewaal - dit artikel is geplaatst op: Aug 27, 2011 
Er vond een feestje plaats. De Wielewaal bestaat 62 jaar. Had eigenlijk 2 jaar geleden moeten gebeuren, maar toen kwam er iets tussen. De Rollatorwerkplaats Pendrecht was er ook.
Convoi Humanitair 2011 terug in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 27, 2011 
Cees Dorsman en zijn collega zijn terug van de rit naar Hongarije om bij zijn vroegere buurman een scootmobiel af te leveren.
Bewoners komen in beweging rond huisvesting Shelsz - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2011 
Op 18 augustus stond een bericht over de zorg van bewoners over de huisvesting in het pand van De Zeeuw. Inmiddels komen bewoners in beweging. Er is volgende week woensdag een bijeenkomst bij het Dieren Gezondheids Centrum.
Brief aan minister Donner raakt gevoelige snaar bij plaatselijke politici - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2011 
Bewonersgroepen op Zuid verenigd in het RIA (Rotterdammers in Actie) hebben een brief gestuurd naar minister Donner. Zij maken zich druk om de bewonersparticipatie op Zuid en willen een gesprek met hem. Inmiddels is er nogal wat commotie bij de deelraads- en gemeenteraadspolitici over deze brief.
Mooi onkruid is echt niet lelijk - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2011 
Langs het Havenspoorpad groeien niet alleen bomen. Tussen het gras zijn ook fraaie distels waar te nemen.
Teller Charlois BOOMing staat op 129 wilgen - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2011 
Woensdagmiddag 24 augustus werden vanuit de Speeltuin Jeugdveld opnieuw gedenkplaatjes geschroefd bij de bomen van het levenspad langs het Havenspoorpad.
Trouwen in de Schuddebeursstraat - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2011 
Er hing al een tijdje een vlag met 'Leve het Bruidspaar' er op achter het huis.
Reageer op ontwerp Paviljoen Stellenbos - dit artikel is geplaatst op: Aug 25, 2011 
Er is een groep die activiteiten organiseert in de Avonturenspeeltuin Stellenbos aan het begin van de Herkingenstraat. De groep deed een aanvraag bij Charlois in Actie voor wat zij een abri noemden, een schuilplek tegen regen en tegen felle zon. Mimount Hammouche vraagt commentaar op het ontwerp dat er inmiddels gemaakt is.
De winkeliers schouwen met Jaklien - dit artikel is geplaatst op: Aug 25, 2011 
Jaklien Woerlee ondersteunt de winkeliersvereniging. Zij had winkeliers en omwonenden van Plein 1953 uitgenodigd voor schouw. Een schouw met verrassingen, want er gebeurde donderdagavond 25 augustus van alles.
Dag Joyce, succes bij Do Company - dit artikel is geplaatst op: Aug 25, 2011 
Een gezellige drukte bij de deelgemeente aan de Boerhaavestraat. Joyce van der Sluis twee jaar de wervelwind voor Pendrecht en Zuidwijk op de afdeling communicatie nam afscheid. Zij gaat verder bij Do Company.
Er moet nog even een dakkapel op - dit artikel is geplaatst op: Aug 25, 2011 
De woningen in de Geertruidenbergstraat zijn klaar, maar op één van de woningen meost nog een ....
Even Buurten helpt ouderen langer zelfstandig wonen - dit artikel is geplaatst op: Aug 25, 2011 
Even buurten bij de oude buuf. Haar boodschappenlijstje gaat gelijk mee. Hier draait het project Even Buurten om. Ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken signaleren én een handje toesteken.
Leg het neer bij de ombudsman - dit artikel is geplaatst op: Aug 25, 2011 
De gemeentelijke ombudsman behandelt klachten over de gemeente Rotterdam.
ZONDAGMIDDAGMUZIEK IN DE OPEN HOFKERK - dit artikel is geplaatst op: Aug 25, 2011 
JUBILEUMCONCERT JAN VAN DIJK, 50 JAAR ORGANIST
ZONDAG 18 SEPTEMBER 2011, AANVANG 15.00 UUR
Toegang GRATIS, collecte aan de deur bij de uitgang

Dubbele kansen voor de jeugd in 2e ronde Opzoomercampagne - dit artikel is geplaatst op: Aug 24, 2011 
Inmiddels is de tweede ronde van de Opzoomercampagne van start gegaan. In de ronde zit in speciale uitdaging voor de jeugd van Rotterdam.
Hondencontrole in Charlois - dit artikel is geplaatst op: Aug 24, 2011 
Bent u straks de gebeten hond? Voorkom een boete doe aangifte, aldus een aankondiging van een huis aan huis controle in de deelgemeente Charlois.
Zestig jaar samen - dit artikel is geplaatst op: Aug 24, 2011 
Op maandag 22 augustus was het zestig jaar geleden dat de heer L. Roos en mevrouw J.M. Roozen in het huwelijksbootje stapten.
De Raad van Advies van de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Aug 23, 2011 
De Raad van Advies van de Pendrecht Universiteit kwam bij elkaar en kwam tot een aantal mooie voornemens.
Vergaderen bij Frances - dit artikel is geplaatst op: Aug 23, 2011 
Buurvrouw Wilma, buurmeisje Sara en Frances praten verder over Ellemeethof.
De Molenwei bezegeld met Keurmerk Kinderboerderijen - dit artikel is geplaatst op: Aug 23, 2011 
Kinderboerderij de Molenwei één van de acht Gemeentelijke Kinderboerderijen is officieel bezegeld met het Keurmerk Kinderboerderijen.
Lee Towers signeerde cd bij Primera - dit artikel is geplaatst op: Aug 23, 2011 
Zaterdagmorgen kwam hij naar Primera en signeerde er cd's. De cd is nog steeds verkrijgbaar met de bon uit het AD
Eerste speelobject staat er al - dit artikel is geplaatst op: Aug 22, 2011 
Onder de oproep om iets moois te maken van de gemeenschappelijke tuin aan de Ellemeethof staat al een eerste speelobject.
Convoi Humanitair 2011 klaar voor vertrek - dit artikel is geplaatst op: Aug 22, 2011 
Alles is gereed voor de reis: morgenochtend vertrekt het Convoi Humanitair 2011 naar Hongarije.
Dag van de Dialoog ging van start - dit artikel is geplaatst op: Aug 22, 2011 
Tijdens een minisymposium onder de noemer van '10 jaar Dag van de Dialoog' in Dependance Centrum voor Stadscultuur werd de kick-off gegeven voor de 10e Dag van de Dialoog op 7 oktober aanstaande.
Kater Timo is weer terecht! - dit artikel is geplaatst op: Aug 21, 2011 
Kater Timo is weer thuis! Hij liep drie weken geleden weg uit Zuidwijk en op deze site stond een opsporingsbericht met foto vermeld, want hij was in Pendrecht gezien.
De Burghsluissingel is weer toegankelijk - dit artikel is geplaatst op: Aug 20, 2011 
Sinds afgelopen week is het weer mogelijk om langs de westelijke kant van de Burghsluissingel te lopen.
Convoi Humanitair 2011 vertrekt op 23 augustus - dit artikel is geplaatst op: Aug 20, 2011 
Wijkbewoner Cees Dorsman laat als volgt weten dat zijn hulpactie voor zijn voormalige Hongaarse buurman definitief doorgaat.
Burendag op 23, 24 en 25 september - dit artikel is geplaatst op: Aug 19, 2011 
Niet één maar wel 3 dagen is het Nationale Burendag eind september, vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 september. Het Oranjefonds stelt voor bewoners en organisaties maximaal € 500 beschikbaar als zij activiteiten organiseren op één van die dagen.
Dag Valckensteyn en hallo KSH Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Aug 19, 2011 
Een leuke uitnodiging, waarvan beide kanten te gebruiken zijn, roepen bewoners van Pendrecht op met de kinderen van het Kinder Service Hotel en Woonstad Rotterdam afscheid te nemen van Valckensteyn en de opening van KSH de Middelburgt mee te maken op woensdag 31 augustus om 16:00 uur.
Ria Hanselman kreeg in 14 dagen waar ze om vroeg - dit artikel is geplaatst op: Aug 19, 2011 
Op 4 augustus kwam er een berichtje op deze site over de verwijzing naar de lift bij Metrostation Slinge. Ria Hanselman wilde graag de verwijzing terug bij het station. En laat nou ..... Ze belde meteen de opbouwwerker met het goede nieuws.
Werken aan de Groene Kruisweg - dit artikel is geplaatst op: Aug 19, 2011 
In de nieuwsbrief Werken aan de Weg van Gemeentewerken staat dat er van begin september tot eind september 2011 stil asfalt wordt aangebracht op de Groene Kruisweg.
Wie weet meer over een vastgebonden hond in het Zuiderpark? - dit artikel is geplaatst op: Aug 18, 2011 
Vorige week vrijdag werd in het Zuiderpark een hond aangetroffen die was vastgebonden aan een boom. De hond zou uit Pendrecht komen en zo ook de schoft die dit op zijn geweten heeft. Wie weet meer?
Tijdelijke opvang in pand van De Zeeuw - dit artikel is geplaatst op: Aug 18, 2011 
Vorige week vrijdag heb ik vernomen dat er in het pand boven de voormalige schoenenwinkel de Zeeuw, een opvang komt voor een begeleid woonproject voor jongeren, dit zou voorheen in de Velden in Zuidwijk zijn gevestigd. Er zijn al enige tijd werkzaamheden aan de gang in dat pand en het schijnt dus al verbouwd te zijn.
Loopgroep op zoek naar ‘ouders’ - dit artikel is geplaatst op: Aug 18, 2011 
Dinsdag stond er al een berichtje op deze site over de hardloopgroep. Vandaag kwam er een persbericht binnen.
Elegance druk bezig met Pendrecht Pakt Uit! - dit artikel is geplaatst op: Aug 17, 2011 
Na het zomercarnaval organiseerden de mensen van de carnavalsgroep Elegance een Opzoomeractiviteit aan de Oldegaarde. Daarover straks meer. Nu zijn ze druk bezig met 10 september.
Toegangswegen naar Pendrecht mogen best een richtingsbord hebben - dit artikel is geplaatst op: Aug 16, 2011 
Op diverse plaatsen verschijnen nieuwe borden. Bijvoorbeeld voor Plein 1953. Misschien is het ook een idee om bij de toegangswegen tot Pendrecht van die aanduidingen te hangen.
En wie wil mee lekker bewegen? - dit artikel is geplaatst op: Aug 16, 2011 
En als je nu wat ouder bent en denkt die René uit het vorige bericht loopt veel te hard. Dan is er nog een andere mogelijkheid. Met heuse fysiotherapeuten.
Wie wil er mee hardlopen? - dit artikel is geplaatst op: Aug 16, 2011 
Pendrecht kan een stuk gezonder. De scholen doen mee aan Lekker Fit! Maar hun ouders en oudren kunnen ook best meedoen. Ieder dinsdagavond om 19:00 uur vertrekken en lekker het Zuiderpark in.
Jeugd Vakantiepaspoort 2011 groot succes - dit artikel is geplaatst op: Aug 15, 2011 
De scholen zijn weer begonnen en het weer is gelijk beter, maar toch waren er successen de afgelopen tijd. Neem nou het jeugd vakantiepaspoort.
Alle stoelen en banken bezet bij iftarmaaltijd in Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2011 
Geen stoel was er meer over en alles ging schoon op.
Hoca verbreekt het vasten - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2011 
Om 21:19 uur ging de zon onder en zette de imam (hoca in het Turks) zijn gebed in. Het vasten werd daarmee verbroken.
Vroege vogels bij de iftar maaltijd - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2011 
De zon was nog niet onder en de maaltijd zou pas later beginnen in het Turks Huis in Pendrecht. Toch zorgden een mensen dat zij er op tijd waren.
Maar straks is het donker en dan? - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2011 
Er mag pas gegeten worden als de zon onder is, dus .... Maar dan is het donker! Hoe doen we het dan in die partytent?
De partytent staat er al - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2011 
Als vervolg op het vorige bericht: binnen een uur was de tent op het terrein van het Turks Huis opgebouwd.
Voorbereidingen voor de iftarmaaltijd - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2011 
Er komt heel wat bij kijken om een iftarmaaltijd te organiseren en één van de voorbereidingen is het opzetten van een partytent.
De ouders van de MUB kinderen weten nu wat hun kinderen uitspoken - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2011 
Patrick en Claudette de Agua Rosada hadden de ouders van de jongetjes van de Music United Brass - band uitgenodigd vrijdagavond 12 augustus. Kunnen jullie laten zien waarvoor jullie geoefend hebben.
Spreuken, die er toe doen - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2011 
Kom je bij één van de bewoners thuis en stuit je op zo'n spreuk van Cordaid. Hij is al van een tijdje terug, maar actueler dan ooit.
Website Zuiderpark Rotterdam online - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2011 
Vanaf vandaag is hij in de ‘lucht’: de website van Zuiderpark Rotterdam, het grootste stadspark van Nederland. Op www.rotterdam.nl/zuiderpark is veel informatie te vinden over zijn uitgestrektheid, de vele sportieve en andere activiteiten en festiviteiten die er plaatsvinden.
Convoi Humanitair 2011 - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2011 
Onder deze naam is wijkbewoner Cees Dorsman een actie gestart om zijn voormalige Hongaarse buurman aan een vervangend scootmobiel te helpen.
Natuurliefhebbers en groene doeners gezocht! - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2011 
Beste Collega’s, schrijft Frank Boerboom. Eén van onze bewoners heeft mij benaderd met een initiatief voor ecologisch groenbeheer in het Zuiderpark. Bijgevoegd artikeltje plaatsen we in onze wijkkrant. Doelgroep is alle bewoners rond het Zuiderpark. Daarom het verzoek ook in jullie wijkkrant te plaatsen. Nou is In de Kijkerd van augustus 2011 net van de drukker, dus vandaar de oproep hier op de site.
En in die tussentijd knapt het Turks Huis verder op - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2011 
Zaterdag is de iftar-maaltijd en het is de vraag of alles voor die tijd rond is, maar toch het Turks Huis in Pendrecht knapt verder op.
Grappig, of .......... juist niet? - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2011 
Grappige situaties, dacht de dagburgmeester bij het fotograferen. Maar misschien is het ook helemaal niet grappig en soms is het ook heel nuttig.
Herhaalde oproep vermiste kater TIMO - dit artikel is geplaatst op: Aug 10, 2011 
Op 3 augustus stond er een bericht op deze site over een vermiste Cyperse kat uit Zuidwijk. Hij luistert naar de naam Timo. En schijnt in Pendrecht gezien te zijn.
Weer 50 bomen langs het Havenspoorpad geadopteerd - dit artikel is geplaatst op: Aug 10, 2011 
De adoptie van wilgen langs het Havenspoorpad, een onderdeel van Charlois BOOMing, loopt als een trein! Op 24 augustus a.s. worden er weer 50 paaltjes met gedenkplaatjes neergezet.
Ellemeethof: bloemen-, speel- en kruidentuin? - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2011 
Er is een aanvulling op het bericht van gisteren over de wens aan een boom op de Ellemeethof. Het idee blijkt uitgebreider. Aan de andere kant van gemeenschappelijke tuin hangt een soortgelijk papier met meer tekst en bewoners hebben ook een bericht in de brievenbus gekregen.
Word ook KWF-collectant - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2011 
Morgen is er iemand dankbaar voor wat ik vandaag doe. Word ook KWF-collectant. En meld je vandaag nog aan bij C. Veldhoen, 010 - 480 0098.
En het plein wordt alsmaar groener - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2011 
Waar kan ik deze klacht kwijt?
Rawza Bakkerij op Plein 1953 nr. 24-25 - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2011 
Op Plein 1953 nummer 24-25 is een nieuwe zaak gevestigd. Rawza Bakkerij prijkt er op het uithangbord.
Ideeën genoeg, maar wie gaat het uitvoeren - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2011 
Op een boom op de Ellemeethof zag Mario Bosch een wensenlijstje hangen. Maar hoe nu verder?
Kees Moeliker en de patatmeeuwen - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2011 
Kees Moeliker was afgelopen zondag columnist van de week bij Vroege Vogels van de Vara op Radio 1. Op twitter kwam zijn tekst langs en misschien heeft Kees wel een oplossing voor de meeuwen op de meeuwenplaat.
De verpakking van het bouwbord is alweer weg - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2011 
Stond er 1 augustus op deze site dat Beloofd is Beloofd verhuisd was van het bouwbord aan de Oldegaarde naar de Groene Kruisweg. Nu is de versiering er alweer vanaf en werft het bouwbord kopers voor De Borders.
Pendrecht in het AD van 4 augustus - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2011 
Voerde nog niet zo lang geleden Pendrecht de lijstjes van slechtste wijk van Nederland nog aan, nu wordt Pendrecht meer en meer een voorbeeld wijk op Zuid genoemd. Een artikel in het AD van donderdag 4 augustus onder de kop Rotterdam leefbaarder eindigt ermee.
Rustig aan de Tiengemetensingel, maar hoe zit het daarachter? - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2011 
Een vredig tafereeltje aan de Tiengemetensingel, maar Jaap Hulswit woont net een straatje achter die singel en ervaart de omgeving stukken minder in balans.
Ook de Christus Triomfatorkerk wordt opgeknapt - dit artikel is geplaatst op: Aug 6, 2011 
Eigenlijk wil de gemeente van het Zout der Aarde een nog grondiger renovatie van de kerk, maar daaraan ontbreekt het hen voor de middelen. De voormalige pastorie wordt wel aangepakt en gaat plaats bieden aan kinderopvang.
Een particuliere hulpactie vanuit Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 6, 2011 
Cees Dorsman, bewoner van en duizendpoot in de Zuiderkroon, wil opnieuw een particuliere hulpactie starten om iemand uit een schrijnende situatie te helpen.
Pendrechtpad in het Zuiderpark - dit artikel is geplaatst op: Aug 6, 2011 
Enkele grote paden in het Zuiderpark hebben een naam gekregen, één van die paden heet het Pendrechtpad.
Pendrechts kunstwerk ook in Hoogvliet - dit artikel is geplaatst op: Aug 5, 2011 
Naast de ingang van de gymzaal aan de Krabbendijkestraat bevindt zich een kunstwerk dat ook te zien is op een gymzaal in Hoogvliet.
Plaatjes uit de Herkingenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2011 
Aan de ene kant van de buurt staat een fraai blokje met bewoners, die er iets moois van maken. Aan de andere ook nieuwbouwwoningen, maar met een heel andere invulling en van de week ging ergens halverwege in de Melissantstraat ineens de brand in een woning.
Afterparty in de bunker van de Zuiderparkflat - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2011 
Onder in de flat naast de ruimte met de verwarmingsketel is een kleine ruimte. Sommigen noemen het de bunker, anderen hebben het over de jongenskamer. Er worden regelmatig vergaderingen in gehouden en je kunt er met een kleine groep ook koffiedrinken en terugkijken op je werkzame leven.
An Kooijman was er al vroeg bij en sprak Aboutaleb aan - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2011 
's Morgens vroeg was ze al bezig met de geraniums en met het zwerfvuil op de Ooltgensplaathof en in de singel. Later kwam de barbecue en de nasleep daarvan. In gedachten sprak ze Aboutaleb aan. Of hij wel wist wat ze allemaal voor de gemeenschap doet.
Ria wil graag de oude verwijzing terug - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2011 
Ria Hanselman had al diverse hoogwaardigheidbekleders aan hun jasje getrokken over de verwijzing naar de lift, die vroeger op het Metrostation stond. Kan die verwijzing terugkomen?
Sjakie genoot er ook van - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2011 
Tijdens de barbecue van de Zuiderparkflat klonk er steeds een hoge fluittoon. 'Waar zou dat toch van komen?', vraag je je af als argeloze bezoeker.
Het smaakte misschien nog wel lekkerder zo - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2011 
het kwam allemaal voor de bakker in de Ooltgensplaathof. Beetje regen mocht de pret niet drukken. Misschien was de barbecue nog wel lekkerder zo.
Maar dat staat toch voor morgen op de kalender? - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2011 
Donderdagmiddag 4 augustus stond alles klaar voor de barbecue van de Zuiderparkflat. Het wachten was op de slager. Toch maar even bellen. 'Dat was toch morgen?', was zijn reactie.
Educatief Centrum bereid ook een iftarmaaltijd voor - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2011 
De Stichting Educatief Centrum Pendrecht komt ook met een iftarmaaltijd voor de wijk. De eerste week van de ramadan is begonnen en wordt vooral in de familie sfeer gevierd. In de tweede week komt ook de omgeving aan bod.
Ook het stoepje van de Rollatorwerkplaats is geboend - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2011 
De pui van de Rollatorwerkplaats kreeg ook een beurt.
Schouwen zonder de beheercoördinator - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2011 
Donderdagmorgen al ver voor tien uur stonden de schouwers klaar. Geen beheercoördinator dit keer. Vakantie! Maar wel een nauwkeurige blik op de Herkingenbuurt.
Wie heeft een jonge Cyperse kat zien lopen? - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2011 
Uit Zuidwijk is een jonge Cyperse kat weggelopen. Hij is mogelijk vanavond gesignaleerd in de omgeving Bruinissestraat. Graag bellen als je hem ziet lopen! Lees verder.
Actief Opzoomeren in de Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2011 
In de Zuiderkroon wonen veel liefhebbers van het Opzoomeren. Drie leden van het Opzoomerteam doen deze week hun verhaal in Weekblad De Echo. Lees hier het oorspronkelijke verhaal.
Huurderscommissie Zuiderparkflat houdt oogje in het zeil - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2011 
De Huurderscommissie van de Zuiderparkflat organiseert vele gezellige activiteiten maar houdt daarnaast ook een streng oogje in het zeil op het reilen en zeilen in de flat. Onlangs stonden ze in Weekblad De Echo. Lees hier het oorspronkelijke verhaal.
Vijf inbrekers opgepakt na achtervolging in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2011 
De Echo houdt er binnenkort mee op. Ze gaan over op internet: www.dichtbij.nl en daar kan iedereen zelf zijn buurtnieuws opzetten. Op 1 augutsus meldde die site het volgende over Pendrecht. Een mooi staaltje samenwerking tussen de oplettende buurtbewoner en de streke arm.
Niet alleen meer gezellig samen barbecueën - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2011 
Niet alleen meer gezellig samen barbecueën. Willen straten een bijdrage voor het Opzoomeren? Opzoomeren 'Op Eigen Kracht' Onder dat motto staat er een artikel in de Stadskrant van 3 augustus 2011.
Wie heeft er nog een goed werkend naaimachine over? - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2011 
In het vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen wordt naailes gegeven. Ze kunnen daarbij extra naaimachines gebruiken. Wie heeft er nog ééntje over en doet er zelf toch niks meer mee?
En de sloper doet zijn werk - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2011 
En in die tussentijd gaat de sloper verder en komen er een heleboel herinneringen omhoog.
Goede raad is gratis! - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2011 
Op 1 augustus kwam het gratis advies van de sociaal raadsman binnen. Vakantietijd, misschien is het nog van toepassing.
Ramadan begonnen - dit artikel is geplaatst op: Aug 1, 2011 
Vandaag ging de maand ramadan van start.
Bentley in de straat - dit artikel is geplaatst op: Aug 1, 2011 
Zomaar in de Noordwellestraat op een zondagmiddag.
Je kunt je eigen huis kopen bij Woonstad - dit artikel is geplaatst op: Aug 1, 2011 
Het stond in het juninummer van In de Kijkerd in dezelde kolom als 'Uit in Pendrecht'. Woningen te koop Zierikzeebuurt. Was daar dan nieuwbouw?
Beloofd is Beloofd is verhuisd - dit artikel is geplaatst op: Aug 1, 2011 
Kortgeleden was het bouwbord voor de Tuin op het Zuiden aan de Oldegaarde in de buurt van de Zuiderparkflat ingepakt met een doek met daarop 'beloofd is beloofd'. Inmiddels is de verpakking verhuisd en hangt die aan het bouwbord aan de Groene Kruisweg.
Straatnaambord als wegwijzer - dit artikel is geplaatst op: Aug 1, 2011 
In Duitsland is het heel gewoon maar nu is het ook in Pendrecht te zien: een straatnaambord in de vorm van een wegwijzer.
Rex Mundio beschilderde ook zijn eigen muren - dit artikel is geplaatst op: Aug 1, 2011 
Op de muren van de Westerschelde- en Oosterscheldezaal hingen muurschilderingen van Rex Mundio. Hij woonde in de Hontenissestraat. En wat blijkt? Ook zijn eigen muren waren beschilderd.
Fototentoonstelling van Ria Warnaar is echt de moeite waard - dit artikel is geplaatst op: Aug 1, 2011 
Er hangt een hele gang vol en ook de lunchruimte van het personeel is versierd met fraaie foto's die Ria Warnaar op Rotterdam Zuid maakte.
Carnavalsgroep Elegance was een van de deelnemende groepen aan Zomercarnaval 2011 - dit artikel is geplaatst op: Jul 31, 2011 
Naar schatting 750.000 toeschouwers, wat minder dan vorig jaar, en 2000 deelnemers uit maar liefst 22 landen met 35 praalwagens vierden de 27 editie van het Zomercarnaval in Rotterdam. Onder hen de Pendrechtse groep Elegance.
Rommelmarkt op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2011 
Tot zijn grote verbazing ontdekte de dagburgemeester van Pendrecht een rommelmarkt op Plein 1953. Er was geen vooraankondiging geweest en ook op de activiteitenkalender van Vitaal Pendrecht was er geen mededeling van de markt gedaan. Een blik op de deelgemeentepagina bood uitkomst.
Start sloop Groosmanflat in de Hontenissestraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 29, 2011 
Terwijl de laatste resten van de winkels aan de Ossenisseweg worden opgeruimd is de sloper nu bezig in de Hontenissestraat.
Woonstad stimuleert bewoners in 3D - dit artikel is geplaatst op: Jul 29, 2011 
Als je er langs loopt, denk je wat gebeurt er nu. Hangt er een televisie? Maar dan zie je streepjes en het 3-d idee. Het gaat om 3 voorstellingen, waarmee Woonstad Rotterdam de bewoners oproept het samen netjes te houden in het portiek.
En ik heb ook nog iets leuks voor jullie! - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2011 
'Ik heb nog iets leuks voor jullie!', vertelde Eveline van Rooy van het atelier aan de Slinge 773 D. Eigenlijk is dat iets voor alle bewoners in de wijk. Leuk om te weten.
't Zal je maar gebeuren - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2011 
Maandagavond werd een deel van de Tiengemetenbuurt afgezet en deed een groep politieagenten een inval in een woning aan de singel waaraan de buurt zijn naam ontleend. 't Zal je maar gebeuren.
De Kruiningenstraat gaat gewoon door! - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2011 
In het Charlois Kwartaalmagazine van zomer 2011 staat een artikel over het burgerjaarverslag. Ter illustratie wordt de Kruiningenstraat als goed voorbeeld van burgerparticipatie opgevoerd.
Tijdens de raadsvergadering van maandag 6 juni stond het
Burgerjaarverslag over het jaar 2010 op de agenda van de deelraad.

14 arrestaties bij grote inval Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2011 
Afgelopen maandagavond was er een enorme politiemacht aanwezig op de Tiengemetensingel. Er werden 14 verdachten gearresteerd die een voor een het betreffende huis uitkwamen, en met hun handen omhoog richting de politie werden gesommeerd.
Ria Warnaar exposeert in Sonneburgh - dit artikel is geplaatst op: Jul 25, 2011 
In het verpleeghuis, verzorgingshuis Sonneburgh aan de Groene Kruisweg 381 exposeert Ria Warnaar met haar foto's van bloemen en planten van 19 juli tot en met 29 augustus.
Ossenisseweg 99 ook plat - dit artikel is geplaatst op: Jul 25, 2011 
En de sloper gaat door. Nu ook Ossenisseweg 99 tegen de vlakte.
Thuis voelen in je buurt - dit artikel is geplaatst op: Jul 21, 2011 
De meeste Rotterdammers (86 procent) voelen zich thuis in de buurt waarin ze wonen, aldus een bericht in de Stadskrant van 20 juli 2011.
Brand in de Sliedrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 21, 2011 
Vannacht heeft er een brand gewoed in de woning aan de Sliedrechtstraat 208. Een attente buurman greep resoluut in en de politie en brandweer waren er snel bij.
Einde Verhaal - dit artikel is geplaatst op: Jul 21, 2011 
De sloper is onverbiddelijk. Welke geschiedenis er ook ligt. Het pand van voorheen Het Verhaal ligt in brokken. Einde Verhaal, of ......
60 mensen op je verjaardag - dit artikel is geplaatst op: Jul 21, 2011 
Johan Bos, de pastoraal medewerker van de wijkgemeente Slinge, was 20 juli jarig. Hij nodigde de gemeenteleden uit om zijn verjaardag met hem in de Open Hofkerk te komen vieren. 60 leden van de gemeente maakten gebruik van die uitnodiging.
Opzoomeren in de Hontenissestraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 21, 2011 
40 kinderen namen deel aan de spelletjes bij de Opzoomeractiviteit in de Hontenissestraat. Woensdag 20 juli was het weer zeer wisselend, maar ondanks een fikse regenbui werd er toch geOpzoomerd.
Bomenridders op twitter en facebook - dit artikel is geplaatst op: Jul 18, 2011 
Beste bewonersvereniging, schreven de Bomenridders. Zij zetten zich sinds 1997 in voor behoud van bomen en ander groen in en om Rotterdam. En ze zijn er nu ook op twitter en facebook.
Nieuwe vestiging van de werf om de hoek. - dit artikel is geplaatst op: Jul 17, 2011 
Vrijdag 15 juli werd er dus verhuisd. De werf Charlois gaat van het Parmentierplein naar de Groene Kruisweg. Net om de hoek van de Oldegaarde en het is nog een duurzaam pand ook.
Je kunt je er helemaal laten waxen - dit artikel is geplaatst op: Jul 17, 2011 
Het was nog een tijdje raden wat er nou zou komen, maar nu staat het op de ramen van Zijpe 9.
En die spelletjes waren leuk, joh! - dit artikel is geplaatst op: Jul 15, 2011 
Oud Hollandse spelletjes had Priscilla op de agenda gezet en die waren me toch leuk, joh!
Geschminkt door Nevanka bij adja op schoot - dit artikel is geplaatst op: Jul 15, 2011 
In no-time werden alle kinderen geschminkt door Nevanka. En dan mag je op de foto met adja. Opzoomeren aan de oldegaarde/Battenoordhof met een leuke toet.
Opzoomeren op de Battenoordhof - dit artikel is geplaatst op: Jul 15, 2011 
'Kan het ook op vrijdag?', vroeg Priscilla Overeem van de Oldegaarde 600 serie. Alle zeilen werden bijgezet. Vrijdag beloofde de enige dag zonder regen te worden. En het lukte de Opzoomerdag een dag te vervroegen.
Wolken weg en Plein 1953 geeft een heel ander beeld - dit artikel is geplaatst op: Jul 15, 2011 
Vrijdag 15 juli waren er geen wolken meer en dan geeft Plein 1953 ineens een compleet ander beeld.
Helaas is deze actie verlopen! - dit artikel is geplaatst op: Jul 15, 2011 
"Als je nog eens wat weet! Barbecue winnen? Die actie is verlopen hoor! Je hebt ons weer blij gemaakt met een dooie .... eh kip!", reageerde een bewoonster, die wel wat zag in extra kip op de barbecue.
De klokken van de Sint Bavokerk werden geluid voor Roeben Chatsjatrjan - dit artikel is geplaatst op: Jul 14, 2011 
Vandaag klonken buiten de gebruikelijke tijdstippen de klokken van de Sint Bavokerk. Er was een bagrafenisplechtigheid. Roeben Chatsjatrjan werd naar zijn laatste rustplaats gebracht.
Kinder Service Hotel komt er aan - dit artikel is geplaatst op: Jul 14, 2011 
Het Kinder Service Hotel in Valckensteyn heeft de langste tijd erop zitten. Er wordt druk gewerkt aan het verbouwen van de Middelburgt om de ruimte daar geschikt te maken voor het kinderdagverblijf.
Signor Nadal met snorretje - dit artikel is geplaatst op: Jul 14, 2011 
Hij is nu de nummer twee van de wereld. Zijn tegenstrever op Wimbledon Djokovic werd de nummer één. Maar in Pendrecht is hij Signor Nadal.
Ondanks slechte weer doet 't Haasje goede zaken - dit artikel is geplaatst op: Jul 14, 2011 
Het regent pijpenstelen, maar toch heeft de poelier van Pendrecht het naar zijn zin. Hij heeft een paar leuke opdrachten.
Hartje zomer, maar waar blijft de zon? - dit artikel is geplaatst op: Jul 14, 2011 
In Frankrijk is het feest, maar of ze het daar droog houden op de 14e juli? In Pendrecht in ieder geval niet. "'t Lijkt wel herfst!", roept de baas van de rollatorwerkplaats uit.
Debby Smit werd vervangen door Barbara Postema - dit artikel is geplaatst op: Jul 12, 2011 
Vandaag, dinsdag 12 juli, vond er een kennismakingsgesprek plaats tussen Barabara Postema en Bien Hofman over de invulling van de lege plek die Debby Smit achterliet.
Opzoomeren in de Herkingenstraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 12, 2011 
Zou het mooi weer zijn en kan er een zwembad komen, zoals op Plein 1953 en kunnen we de straat schoonmaken? Opzoomeren in de Herkingenstraat/Battenoordhof hoe gaat dat?
En de bakken zijn er nu ook - dit artikel is geplaatst op: Jul 11, 2011 
Rond 4 juli werd de Baarlandhof afgesloten voor het verkeer in verband met werkzaamheden. Er was een paar dagen geen filerijden tijdens de openinguren van de Action.
Feest voorafgaand aan de besnijdenis van Jaydee - dit artikel is geplaatst op: Jul 11, 2011 
Jaydee woont aan de Tiengemetensingel. Zijn ouders zijn moslim en Jaydee werd zaterdag 9 juli besneden. De avond ervoor werd er door de familie voor hem gebeden en hij kreeg veel enveloppen met inhoud.
Schoenen uit als je de wijk ingaat - dit artikel is geplaatst op: Jul 11, 2011 
Sosm sta je voor raadsels. Wat te denken van een lege auto op de Ooltgensplaatweg met een paar schoenen er naast.
Maar op het Hijkerveld gaat de Beach Week verder - dit artikel is geplaatst op: Jul 10, 2011 
Jammer dat het afgelopen is! Stond er in het vorige bericht. Maar op het Hijkerveld gaat de Beach Week verder.
Jammer dat het alweer voorbij is - dit artikel is geplaatst op: Jul 8, 2011 
Vrijdag even een keer wat korter. Kort na vier uur ging de stekker eruit. Het was mooi geweest. Volgende week Beach Week op het Hijkerveld, dus vlakbij en daar zijn ook de kinderen uit Pendrecht van harte welkom.
Je eigen kostje bakken op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jul 8, 2011 
Ja, dat kon in een klein koekenpannetje, je eigen eigen lekkers bakken.
Hoog Chinees bezoek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jul 8, 2011 
Vrijdagmorgen 8 juli waren er al bezoekers van een woningcorporatie uit Eindhoven geweest. Om 12 uur meldde zich een delegatie uit China. Nico Ros van Woonstad Rotterdam gaf uitleg over Pendrecht en de rol van de corporatie daarbij.
De BOP waar zat die ook alweer? - dit artikel is geplaatst op: Jul 8, 2011 
Het asbestruimen was al begonnen, maar nu wordt ook de rest aangepakt. Binnenkort is er niks tastbaars meer aan de BOP.
Enorme trampoline op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jul 7, 2011 
Hoe zou Plein 1953 er van bovenaf gezien bij liggen?
Poes Moppy gevonden via internet - dit artikel is geplaatst op: Jul 7, 2011 
Dankzij de website van Vitaal Pendrecht en www.buurtlink.nl heeft Belinda haar poes (na circa twee maanden) weer terug.
Beach Week in Toneelwinkel Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jul 6, 2011 
Woensdag 6 juli is het weer ineens heel wat minder en verandert de Beach Week ook grondig.
Met een fototoestel door de wijk op een zonnig moment - dit artikel is geplaatst op: Jul 5, 2011 
Het is vankantietijd. Tijd voor mooie plaatjes. Ook in Pendrecht zijn die te maken.
Voetbaltoernooi op de Ooltgensplaatweg met TOS - dit artikel is geplaatst op: Jul 5, 2011 
Woensdagmiddag 29 juni organiseerde TOS een voetbaltoernooitje op het speelveld aan de Ooltgensplaatweg. Pedter van Gelderen stuurde er foto's en een kort verslagje over rond.
Baarlandhof nog niet klaar - dit artikel is geplaatst op: Jul 4, 2011 
Op het bord staat één datum, maar dat worden er nog wel een paar meer ...... De containers zijn nog niet klaar.
Samenwerking tussen Aafje thuiszorg huizen zorghotels en Thuiszorg Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Jul 4, 2011 
Aafje thuiszorg huizen zorghotels en Thuiszorg Rotterdam hebben een intentieverklaring ondertekend om te onderzoeken hoe tot verregaande samenwerking gekomen kan worden. Een bestuurlijke fusie is het uitgangspunt. Aldus een persbericht van de beide instellingen voor thuiszorg.
En jawel hoor de Beach Week werkt - dit artikel is geplaatst op: Jul 4, 2011 
Het is altijd even afwachten, maar als het weer meezit, werkt het wel, zo'n Beach Week.
Even geen file in de Baarlandhof - dit artikel is geplaatst op: Jul 4, 2011 
Er wordt gewerkt in de Baarlandhof aan de containers voor de bewoners. De hof is even niet beschikbaar om te parkeren. Even een dag geen file voor de Action.
Beach Week Pendrecht ging van start - dit artikel is geplaatst op: Jul 4, 2011 
Maandagmorgen, 4 juli, nog een beetje onwennig, maar toch! De Beach Week Pendrecht ging beginnen.
Welk speeltoestel zou jij willen? - dit artikel is geplaatst op: Jul 3, 2011 
Zaterdagmiddag 2 juli werd op het speelveld op de kruising van de Melissantstraat met de Herkingenstraat een bijeenkomst gehouden om te kiezen voor nieuwe speeltoestellen.
Voorstellen om de Meeuwenplaat aantrekkelijk te maken - dit artikel is geplaatst op: Jul 3, 2011 
Op de weblog van dagburgemeester, Mario Bosch, is de invulling van zijn voorstel om het platform in de vijver bij Plein 1953, dat de naam Meeuwenplaat meekreeg, te zien. Het plan ligt nu bij de deelgemeente en wie weet wordt het te zijner tijd uitgevoerd.
Mijn witte poes moppy is weg - dit artikel is geplaatst op: Jul 1, 2011 
Op de site buurtlink staat de noodkreet van Belinda.
Zij is haar poes Moppy kwijt.

Kies je Queen en stem dan voor Rignailys Martina - dit artikel is geplaatst op: Jun 30, 2011 
Saina Lucio en Erwin Balootje van de Carnavalsgroep Elegance doen een oproep om te stemmen op Rignailys Martina, kortweg Nailys. Nailys is lid van de carnavalsgroep en is een serieuze kandidaat om de Queen van het komende zomercarnaval te worden.
Vanaf woensdag 29 juni alles weer op de juiste tijd - dit artikel is geplaatst op: Jun 30, 2011 
Woensdag 29 juni om 13:00 uur om precies te zijn gingen de wijzers van de klokken in de Sint Bavotoren weer netjes en op tijd lopen.
Afscheid genomen van Debby Smit - dit artikel is geplaatst op: Jun 29, 2011 
Bij de Koriander aan de Kromme Zandweg werd dinsdag 28 juni afscheid genomen van Debby Smit. Zij was vanuit Woonstad Rotterdam betrokken bij de sociale projecten in Pendrecht.
Presentatie van Charlois' Welzijn aan deelgemeenteraadsleden - dit artikel is geplaatst op: Jun 29, 2011 
In het kinderdagverblijf Koekeloere in Oud Charlois werd een presentatie gegeven door Charlois' Wezlijn aan de leden van de deelgemeenteraad Charlois.
Woensdag 29 juni staakt de RET weer - dit artikel is geplaatst op: Jun 28, 2011 
Het is overal al aangekondigd maar voor de zekerheid doen we het ook weer hier.
Aarde weggehaald van de uitgiftepunten - dit artikel is geplaatst op: Jun 28, 2011 
Op 21 mei waren er 4 uitgiftepunten verspreid door de wijk met er in de buurt een berg aarde en een berg zand. Allemaal in het kader van de tuintjesactie van Woonstad en de deelgemeente kon je er helemaal gratis aarde en zand halen. Maar ......
Vlissingenplein gaat ook Opzoomeren - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2011 
In de Larenkamp was een speciale invulavond voor Opzoomerstraten. Het Vlissingenplein meldde zich meteen en later kwamen er ook nog andere initiatieven.
Van korte duur en tijd is zo belangrijk - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2011 
Het ging even goed maar toen het bijna 15:00 uur werd, stopten ineens alle wijzers.
En nu hangt er ineens een andere burgemeester - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2011 
Harry Kock, de nachtburgemeester, zei het al: 'Pendrecht BLIJFT Goed Bezig. Hij is nog maar koud held af, of er hangt een enorm portret van de burgemeester van Rotterdam met het motto van Harry op het grote billboard.
De Middelburgt wordt grondig aangepakt. - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2011 
De aannemer is nu eindelijk begonnen in de Middelburgt. De zaak moet grondig verbouwd worden voor het Kinder Service Hotel. Inmiddels zit het Pendrecht Museum voller en voller.
Shanta Algoe kreeg ook haar portret op canvas - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2011 
Zaterdag 25 juni werd de campagne Pendrecht is Goed Bezig afgesloten. Dat gebeurde op de speeltuin Pendrecht 7 en er werden nog wat zaken rechtgetrokken ook.
Valckensteyn bestaat niet meer - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2011 
Nee, het voormalige bejaardenhuis is nog niet gesloopt maar er is wat anders aan de hand.
African United Women op Mandela Festival - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2011 
Voor de 8e keer werd het Nelson Mandela Festival georganiseerd. Een groots festival met veel sponsors en veel belangstellenden en op Rotterdam Zuid. Op het Afrikaanderplein. Er zijn allerlei standjes en in eentje ervan staan de African United Women
De Wagenbergstraat ging naar De Efteling - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2011 
6 weekenden waren Samantha Zevenbergen en Fatiha Lamrini van TOS in de Wagenbergstraat geweest. Zij verbeterden in een project het speelklimaat en de afsluiting was een dagje uit met de kinderen en hun ouders naar De Efteling.
Speciale chauffeur bracht Wagenbergstraat naar Kaatsheuvel - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2011 
Hij is een echte Pendrechtenaar. Hij woont er al bijna zijn hele leven en hij is chauffeur. De Wagenbergstraat trof hem zaterdag 25 juni als hun eerste chauffeur.
Afsluiting van de campagne Pendrecht is Goed Bezig - dit artikel is geplaatst op: Jun 25, 2011 
Onder een dreigende wolkenlucht vond op het terrein van speeltuin Pendrecht 7 de afsluiting van de imagocampagne Pendrecht is Goed Bezig plaats. Dagburgemeester Mario Bosch beschreef het als volgt.
De campagne wordt afgesloten waar ie begon - dit artikel is geplaatst op: Jun 24, 2011 
Zaterdag 25 juni twee jaar na de start van de campagne Pendrecht is Goed Bezig vindt de afluiting plaats op de plek waar begonnen werd: de Speeltuin Pendrecht 7 aan de Sliedrechtstraat 250.
Sedar Soares blijft in de herinnering - dit artikel is geplaatst op: Jun 24, 2011 
Het is al meer dan 8 jaar geleden, maar de herinnering blijft. Desteny schreef een reactiemail aan Vitaal Pendrecht.
Dominic Schrijer kreeg Wolfert van Borselenpenning en blijft Vitaal Pendrecht trouw - dit artikel is geplaatst op: Jun 22, 2011 
Woensdag was er in de Oude Kerk van Charlois een afscheidsbijeenkomst voor Dominic Schrijer, die zijn wethouderschap neerlegde, omdat hij zoveel bezuinigen op sociale zaken niet meer voor zijn verantwoording kon nemen. Hij kreeg uit handen van Ahmed Aboutaleb de Wolfert van Borselenpenning en steunde de werkgroep werkloze jonge moeders en Vitaal Pendrecht. Hij zal zich ook voor beide groepen in blijven zetten.
Voor de tweede keer mozaieken - dit artikel is geplaatst op: Jun 22, 2011 
Zaterdag 25 juni wordt de campagne Pendrecht is Goed Bezig feestelijk afgesloten. Eén van de dingen die over zal blijven is een mozaiek en die zal boven de Plusmarkt opgehangen worden. Maar wordt eerst gemaakt door de helden van de campagne.
Brief over de lift aan Marja de Bruyn - dit artikel is geplaatst op: Jun 22, 2011 
Niet alleen gezelligheid aan de Opzoomerbruchtafel trouwens. Er komt ook een brief langs over de onbetrouwbare lift van de flat.
Opzoomerbrunch van de Zuiderparkflat of van de Ooltgensplaathof - dit artikel is geplaatst op: Jun 22, 2011 
Het heette brunch, maar gezien het tijstip kwam het eigenlijk neer op een lunch. Jaarlijks organiseert het Opzoomerteam van de Zuiderparkflat een Opzoomerbrunch en iedereen uit de Ooltgensplaathof was van harte welkom.
Nachtburgemeester Harry Kock vertelt wat hem drijft als held - dit artikel is geplaatst op: Jun 22, 2011 
Juni is de laatste maand van 'Pendrecht is goed bezig!' en daarin is nachtburgemeester Harry Kock de held. Maar zichzelf held noemen? Nee, dat noemt hij liever alle actieve bewoners in de wijk. Deze week vertelt hij in de krant wat hem drijft. Lees hier het hele artikel.
Ladiesrun in stromende regen - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2011 
Ongeveer vierduizend vrouwen hebben vandaag de Ladiesrun gelopen in Rotterdam. Ze liepen door de regen om geld op te halen voor Pink Ribbon, een stichting die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker. En onder hen liep ook .......
En, jawel hoor staat de klok toch weer stil! - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2011 
Het blijft tobben met de klokken van de Sint Bavokerk.
Lotte Stam Beese als Rotterdammer van Formaat op TV Rijnmond - dit artikel is geplaatst op: Jun 19, 2011 
Zondag 19 juni werd op TV Rotterdam uitgebreid aandacht besteed aan de stadsarchitecte Lotte Stam Beese. Zij ontwierp onder andere Pendrecht. In de rubriek Rotterdammer van Formaat komen haar ideeën over Pendrecht aan de orde.
Mozaïek maken voor Pendrecht is Goed Bezig - dit artikel is geplaatst op: Jun 19, 2011 
Zaterdag verzamelde een aantal gezichten van de campagne Pendrecht is Goed Bezig zich in de Toneelwinkel Pendrecht. Ze gaan iet moois maken.
Een kapotgewaaide paraplu - dit artikel is geplaatst op: Jun 18, 2011 
De combinatie storm en regen zorgt altijd weer voor kapotgewaaide paraplu's.
4 geslaagden in de Zierikzeebuurt - dit artikel is geplaatst op: Jun 16, 2011 
Langs de Serooskerkestraat en net om de hoek in de Schuddebeursstraat hingen ze weer: de bekende rugzak, bedoeld voor de schoolboeken, en soms een vlag erbij en op een enkele plek ook GESLAAGD in sierlijke letters op het raam. De examentijd zit er weer op.
Pendrechtpad in Zuiderpark - dit artikel is geplaatst op: Jun 16, 2011 
Per 15 juni 2011 heeft het Zuiderpark namen gekregen voor diverse paden. Het pad in het verlengde van de Lepelaarsingel kreeg de naam: Pendrechtpad.
Presentatie studenten rechtswinkel InHolland - dit artikel is geplaatst op: Jun 15, 2011 
Jeroen Aerts, Moyira Nicolaas, Nadifa Oulad M'hand, Nazia Chand en Suzy Franca hielden samen met hun prjectgenoten een presentatie van hun praktijkervaring bij de rechtswinkel van Vitaal Pendrecht in het Servicepunt. Hun spreekuurgenoot Nourdin gaf hen een presentje.
Pendrecht keek op 14 juni in Restaurant Zuiderkroon en ook buiten - dit artikel is geplaatst op: Jun 15, 2011 
Dinsdagavond 14 juni werd er in Restaurant Zuiderkroon een bijeenkomst 'Pendrecht Kijkt!' Mooi weer dus niet alleen binnen zitten, maar ook de wijk in en een kijkje nemen naar de grote open vlakte en het project De Hagen.
Vitaal Pendrecht ook langs het Levenspad - dit artikel is geplaatst op: Jun 14, 2011 
Dinsdagmiddag 14 juni werden opnieuw herdenkingsplaatjes geschroefd voor de wilgen langs het Levenspad, dat aangelegd is op het Havenspoorpad.
Een vergeten glijbaan - dit artikel is geplaatst op: Jun 12, 2011 
De binnentuin met het speelpleintje is omgeven door sloophekken maar er staat nog een prachtige glijbaan.
Nog even terug naar red Bus 63/64 en de commissievergadering - dit artikel is geplaatst op: Jun 11, 2011 
De SP stuurt een berichtje rond met een link naar de site van deze politieke partij, waarop een kort verslagje staat van wat er afgelopen woensdagavond in de raadscommissie gebeurde.
En de Maton Groep gaat ook zichtbaar beginnen met de sloop - dit artikel is geplaatst op: Jun 10, 2011 
Het hervatten van de bouw van bouw van De Vlonders bij de Melissantstraat en de Geertruidenbergstraat was al zichtbaar geworden. Nu was het nog even wachten op zichtbare activiteiten rond de sloop aan de Hontenissestraat en de Stavenissestraat. En jawel vrijdagmorgen .....
Wat is er 'Beloofd?' met 'Beloofd is Beloofd!' - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2011 
Bij de Oldegaarde dichtbij de kruising met de Zuiderparkweg staat een bord van de Tuin op het Zuiden. Lodewijk Hoekstra lijkt afgeplakt te zijn en het is alsof het bord is ingepakt 'Beloofd is Beloofd!' staat er op het doek. Wat zou er dan toch beloofd zijn?
Van Omme & De Groot zijn dus echt aan het bouwen - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2011 
Tijdens de schouw zagen de schouwers dat het nieuwe bouwbedrijf Van Omme & De Groot inderdaad aan het bouwen is. Een grote bouwkraan stak boevn de huizen en bomen uit en er werd druk gewerkt.
Schouwen in de regen - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2011 
Donderdag 9 juni werd ondanks de regen toch geschouwd en bleek het resultaat ook minder positief dan anders. Zou de regen invloed hebben?
Gisteren actie, vandaag staking en helemaal geen bus! - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2011 
Een groep bewoners gingen met de actiegroep 'Behoud de bus' woensdagavond naar het Stadhuis. En de dag erop reed er helemaal geen bus. De RET staakte.
Yva en Julia nieuwe bewoners in de Stellendamstraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2011 
Meestal hangt er zo'n bord aan het raam als de woning Te Koop staat, maar in dit geval ging het om een nieuwe bewoner.
Project De Borders wordt in 2 fasen uitgevoerd - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2011 
Ging het vorige bericht over hervatten van de bouw van De Vlonders en het starten van het slopen van dat deel van de Tuin op het Zuiden dat de namen De Perken en De Bloesems mee gaat krijgen. Dan is er nog meer nieuws op de site van de Tuin. Over de toekomst van De Borders in dit geval.
Bouwen hervat en sloop begonnen - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2011 
Aan de ene kant van de Tuin op het Zuiden werd de bouw van De Vlonders hervat en aan de andere kant werden voorbereidingen getroffen om de Hontenissestraat en Stavenissestraat te gaan slopen.
Avonturentuin Stellenbos en scouting op zaterdag 4 juni - dit artikel is geplaatst op: Jun 5, 2011 
Zaterdagmiddag was er opnieuw scouting in de Avonturentuin Stellenbos. Spelen en leven in de natuur en in je eigen kostje voorzien, leer je van Arjan en Mimount.
Zhong van Rotterdams WijkTheater in première - dit artikel is geplaatst op: Jun 4, 2011 
De nieuwe voorstelling van het Rotterdams WijkTheater, ZHONG, had donderdag en vrijdag try outs en ging zaterdag in première. Er komen nog 12 voorstellingen in het Oude Westen en die zijn zeer de moeite waard.
Bouw van De Vlonders hervat - dit artikel is geplaatst op: Jun 3, 2011 
De bouwer van het project De Vlonders in de Tuin op het Zuiden ging onlangs failliet. Woonstad Rotterdam vond een nieuwe aannemer, die de afbouw van het project overneemt. Van Omme en de Groot om precies te zijn.
Is dit geen mooi kunstwerk voor op de meeuwenplaat? - dit artikel is geplaatst op: Jun 2, 2011 
'Leg er dan wat geld bij en zet er een kunstwerk op', aldus een reactie op het bericht over de meeuwenplaat.
RET staakt de hele dag op 9 juni - dit artikel is geplaatst op: Jun 2, 2011 
Klik door om de aankondiging op de RET website te lezen.
Alle helden van Pendrecht is Goed Bezig - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2011 
Om nog even het geheugen op te frissen: dit waren de 25 helden die steeds een maand lang op het billboard hebben gehangen.
Harry Kock sluit de rij zorgt dat Pendrecht Goed Bezig blijft! - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2011 
Harry Kock sluit de rij van de 25 helden van Pendrecht is Goed Bezig. Twee jaar gelden begon de campagne van de grote portretten. Harry Kock is de hekkensluiter en neemt een blijvend motto voor zijn rekening.
De bomen rondom de Sommelsdijkstraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2011 
In de Sommelsdijkstraat staan een flink aantal forse populieren. Al heel lang. Op 11 mei was er nou niet echt storm ofzo, maar brak er toch ineens spontaan een flinke tak af en belandde op straat. Zie het stukje op 12 mei op deze pagina.
Het mysterie rond de verlichting van de Meeuwenplaat - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2011 
Het was een schoon plan. Een plek op Plein 1953 met krachtstroom aansluiting en een permanent podium voor als er een evenement is. En dan doen we het in de vijver. Wordt het in ieder geval geen hangplek waar binnen de kortste keren graffiti op staat. Water er over, verlichting langs de rand. Dan wordt het ook nog een fraai gezicht. De rest is al menig maal beschreven, maar wat gebeurde er met de verlichting?
Laatste blik op de deur van de PHB - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2011 
In maart was de deur nog net zichtbaar. Inmiddels is alles weg en ligt er een kale vlakte. De foto van de portiekdeur herinnert aan de plek waar zo'n jaar of acht geleden vaak de trommels van de PHB, Pendrecht Hot Brassband, door naar binnen gingen.
Vlaggen van de Winkeliersvereniging in de Krabbendijkestraat - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2011 
In de kleuren van Pendrecht is Goed Bezig heeft de Winkeliersvereniging Pendrecht vlaggen gehangen aan de luifels van de winkels in de Krabbendijkestraat.
Fraaie presentatie over Pendrecht wijk waar muziek in zit - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2011 
Hij maakte foto's op Plein 1953 en maakte er vervolgens een powerpointpresentatie van voor de website www.rotterdam010.nl En die is de moeite van het bekijken meer dan waard.
Kermes bij het Educatief Centrum Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2011 
In de Oosterlandstraat hangt een spandoek met erop Opendag & Bazaar, Kermes iedereen welkom, datum 27 - 28 - 29 mei 20. Wat zou er aan de hand zijn bij het Educatief Centrum.
Hakim's Of Comedy in Theater Zuidplein op 27 mei - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2011 
Rotterdam is eigenlijk de stad van de standup comedians. Dat komt door Jurgen Raymann, die vanuit Rotterdam zijn shows verzorgt en vaak Rotterdammers en Rotterdam's talent op TV brengt. Theater Zuidplein had vrijdagavond 27 mei een Belg als presentator van een minstens zo komische show.
En toch weer geraniumpiramides - dit artikel is geplaatst op: May 27, 2011 
Komen ze nu dit jaar wel, of komen ze dit jaat niet meer? Dat de geraniumpiramades op een gegeven moment uit het zomerstraatbeeld van Rotterdam zullen verdwijnen, leidt bijna geen twijfel. Maar ......
Wonen Limburg op bezoek - dit artikel is geplaatst op: May 27, 2011 
9 Limburgers op bezzoek in Rotterdam en nieuwgierig naar de participatiestructuur van Woonstad Rotterdam en een presentatie van Bien Hofman over de Pendrecht Universiteit.
Cora, Esin en Mimount willen echte speeltoestellen - dit artikel is geplaatst op: May 26, 2011 
Ze zien er uit als blinkende spaghetti slierten en zijn bedoeld al speelgelegenheid. Maar kinderen zijn er gauw op uitgekeken. Dus werd er gevraagd om andere speeltoestellen en die zijn in aantocht.
De onkruid-verdelger werkt met infrarood - dit artikel is geplaatst op: May 26, 2011 
Tijdens de schouw van donderdagmorgen 26 mei 2011 stuitten de schouwers op een fraai tafereel. Twee onkruidverdelgers op bijzondere machines met infrarood licht om het onkruid te detecteren. En de verdelgingsvloeistof voldoet ook nog aan alle biologische eisen. Kun je nagaan.
Werken aan de riolering in de Ellemeethof - dit artikel is geplaatst op: May 26, 2011 
De riolereing van de Ellemeethof gaat op de schop.
Heel Pendrecht noord geschouwd in een ochtendje - dit artikel is geplaatst op: May 26, 2011 
Donderdagmorgen 26 mei ging een groepje bewoners, twee stadswachten, een medewerker van Woonstad, een medewerker van gemeentewerken en ééntje van de Roteb onder de bezielende leiding van beheercoördinator, Ilona Otter, op weg om de heel wijk ten noorden van de Slinge te schouwen.
Pandhuis Bicento is klaar voor het openingsfeest - dit artikel is geplaatst op: May 26, 2011 
Pandhuis Bicento opent zaterdag en is nog druk bezig om de website www.bicento.nl actief te krijgen.
Kruiningenstraat heeft de zaken aardig voor elkaar - dit artikel is geplaatst op: May 25, 2011 
Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk is het resultaat er ook naar. De Opzoomergroep uit de Kruiningenstraat vroeg geld uit de eerste ronde van Charlois in Actie en nu is het resultaat goed te zien.
Hoera! Ze doen het weer! - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2011 
Vrijdag 20 mei stopte de noord- en de zuidklok van de Sint Bavotoren. De wijzers bleven 9:26 uur aanwijzen. Paniek? Niet echt. Een beetje een laconiek gevoel. Ach, dat zijn we gewend, maar wanneer zouden ze weer gaan lopen?
SIX conferentie co-creating democracy in Felix Meritis - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2011 
In Felix Meritis aan de Keizersgracht 324 in Amsterdam kwamen 94 deelnemers vanuit alle windstreken van de wereld bij elkaar om op de conferentie van de SIX Spring School met elkaar te praten over wat genoemd werd co-creating democracy. Is er sprake van een nieuw modewoord (buzz word) of een effectieve revolutie. We beleven wel bijzondere dingen, aldus Roel in 't Veld, ooit staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen en schrijver van een boek over deze materie.
Plein 1953, een dag later - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2011 
Zaterdag kon je op Plein 1953 bijna over de hoofden lopen maar een dag later was dat heel anders.
En dan is er barbecue - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Niet alleen in de Halsterenstraat, maar ook Plein 1953 kwam zaterdagavond de barbecue naar buiten. Op het plein werd er vis op het rooster gelegd en in de Halsterenstraat halal vlees.
Djembé muziek en tuintjesactie in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Er was in de Halsterenstraat een Opzoomeractiviteit aangekondigd. De aarde, het zand en de container kwamen daarbij als geroepen. De Opzoomergroep wilde ook muziek in de straat. Bambata bracht uitkomst.
Lapré maakte er een funky slot van - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
In 2010 bij het evenement 'Pendrecht Fietst zich Fit' (voor de Grand Départ van de Tour de France) werd het programma afgesloten door Lapré een snoeiharde rockband. Zaterdag 21 mei waren ze opnieuw de slotact. Met dit keer een funky programma met hier en daar een reggae-nummer.
En er waren leuke mensen op de muziekhappening - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Buiten de artiesten gaat het natuurlijk vooral om het publiek en die kwamen in grote getale en waren zeer divers.
Rita zong haar fraaie lied - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Er zit talent genoeg in Pendrecht, maar deze keer was niet echt iedereen met zang- of muzikaaltalent opgetrommeld. Het programma zou te overladen geweest zijn en over meerdere dagen verspreid moeten worden. Om één talent kun je echter niet heen, Rita zong haar leid.
Politiekapel Hermandad wil graag terugkomen - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Drumfanfare Excelsior Rotterdam heeft goede contacten met de politiekapel 'Hermandad'. Om het programma nog mooier te maken, vroegen ze de 'Hermandad' ook te komen musiceren.
The Luckyman Band kreeg publiek mee in Line Dance - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Ze komen uit Rhoon, maar dat is ook bijna Pendrecht, toch? Hun muziek ging er in als koek. The Luckyman Band was zeker een schot in de roos. Veel mensen deden mee met de linedancers van de band.
Wie kan het langst op een sousafoon blazen? - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Een sousafoon is een indrukwekkend instrument. En kostbaar. Zo'n ding kost al gauw € 3000. Iedereen wil zo'n ding weleens uitproberen. Zaterdag kon er in workshops op allerlei instrumenten geoefend worden en er was zelfs een wedstrijd op de sousafoon. Wie kan dat het langst volhouden.
Heb je dit al gezien? - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Iedere zaterdag en vaak ook zondag maakt dagburgemeester, Mario Bosch, een ommetje door de wijk. Digitale camera in de aanslag. En er valt dan steeds iets op. Wat was dat bijvoorbeeld zaterdag 21 mei?
Christofer en Ruud dansten hun verhaal - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Christofer Renfurm en Ruud Sanders zijn studenten op de dansacademie Codarts. Zij vulden twee dansacts op 'Pendrecht de wijk waar muziek in zit'. Hun dans is gelijk aan hun eigen verhaal.
MUB precies op tijd en in fraaie outfit - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
De MUB zou uiteindelijk de openingsact worden. Maar dat lipe even anders, maar toch kwamen ze precies op tijd.
Drumfanfare Excelsior in allerlei formaties - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
De Drumfanfare Excelsior Rotterdam bepaalde voor het grootste deel het aanbod zaterdag 21 mei tijdens 'Pendrecht een wijk waar muziek in zit'. In allerlei formaties en in allerlei onderdelen verscheen de actieve Pendrechtse muziekvereniging op Plein 1953.
Veel vrijwilligers - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Een evenement als, Pendrecht een wijk waar muziek in zit, heeft een hele reeks vrijwilligers nodig. Die zijn er iedere keer weer, als er een festival in de wijk georganiseerd wordt.
De jongens van de logistiek - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Er was voor de tuintjesactie al veel materiaal verspreid door de wijk. Zaterdag reed er echter ook een bestelbus van APS af en aan om te zorgen dat alle punten in de wijk voorzien werden van wat er nodig was.
Bloemschikken en bloempotten verven - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Aafje, van de zorg via de Zuiderkroon, was er met bloemschikken en de kinderen konden er bloempotten beschilderen. Een beschilderde bloempot werd gevuld met aarde en een plantje. Mooi om thuis aan je moeder of vader cadeau te doen, toch
De plantjes en tuintjes markt op 21 mei was een succes - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Uitgiftepunten op 4 plaatsen in de wijk en plantjes voor balkon of tuin afhalen op Plein 1953, dat was de gedachte. Het duurde even voordat iedereen precies doorhad hoe het liep. Maar daarna ging het als een lopend vuurtje en gingen alle plantjes voor tuin en balkon de wijk in.
Op allerlei plekken aarde, zand en grote bakken - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Vrijdag 20 mei werden er al bakken en zand neergelegd op 8 verschillende plekken in de wijk. Zaterdagmorgen kwam er nog aarde bij. De plantjes- en tuintjesactie kon beginnen.
Alles klaar voor een actieve dag met veel muziek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Iets later dan gepland en helaas zonder spectaculaire openingsact, maar toch werd er van alles in stelling gebracht om er een mooi muziekprogramma van te maken.
20 mei en de noord- en zuidklok blijven stilstaan - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2011 
Zou het te maken hebben met de aankondiging dat 21 mei het einde der tijden zou komen? Het zou niet meer gebeuren, maar toch ...... op 20 mei om 21:28 uur bleven de zuid- en de noordklok van de Sint Bavo Toren stilstaan.
Ballon kwam net iets te vroeg - dit artikel is geplaatst op: May 20, 2011 
Kan er geen flitsende openingsact komen op Pendrecht een wijk waar muziek in zit? Vroeg de organisatiecommissie zich af.
´Vrijwilligerswerk is een morele verplichting voor iedereen´ - dit artikel is geplaatst op: May 20, 2011 
Er was woensdag 18 mei een conferentie over succesvolle aanpakken met actieve vrouwen in vijwilligerswerk. De stichtingen LOV en Donadaria stonden garant voor de organisatie. Vandaag kwam er een verslag via de mail aan Vitaal Pendrecht.
Fijnmazig openbaar vervoer Pendrecht niet alleen bus 63/64 maar ook bus 67 moet blijven - dit artikel is geplaatst op: May 20, 2011 
Met 'Red de BUS in Charlois' (zie activiteitenkalender) roept een comité van de SP op om 8 juni naar de commissie op het Stadhuis te gaan om fijnmazig openbaar vervoer veilig te stellen in Charlois. Het pamflet spreekt vooral over het behoud van bus 63-64. Agnes Morene wil dat er vooral op de barricade gegaan wordt voor bus 67. En mailde met Aad van Rooijen. Zie hieronder.
En is er nog een nieuwe winkel? - dit artikel is geplaatst op: May 20, 2011 
Als we het nou toch over nieuwe winkels op Plein 1953 hebben, dan valt er nog een verandering op. Heette de Plus niet anders.
Hoe gaat het in de nieuwe winkels op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2011 
De winkel van Livorno was ineens gesloten. Nu zit er al een tijdje Yasemin Supermarkt en in de benedenverdieping van De Zeeuw draait ook een nieuwe zaak.
Verschillende zaken staan al klaar voor zaterdag - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2011 
Zaterdag vindt de activiteit 'Pendrecht een wijk waar muziek in zit!' plaats op Plein 1953. Er zijn vandaag, donderdag 19 mei, al een aantal zaken neergezet.
Nog meer Pendrecht in Echo - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2011 
Soms zegt dagburgemeester Mario Bosch dat De Echo een hoog Pendrechtgehalte heeft. Deze keer is dat gehalte wel heel erg hoog. En de dagburgemeester staat er zelf ook breed in. De gebeurtenissen grijpen weliswaar terug naar de vorige maand, maar toch .....
Opening Turks Huis op voorpagina van De Echo - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2011 
Turks Huis trots op nieuwe onderkomen, onder deze kop schreef Sara Klaverdijk een artikel voor De Echo over een bijzondere plechtigheid bij het Turks Huis Pendrecht aan de Sommelsdijkstraat 35. Het stuk staat in een kortere versie op de voorpagina van de editie van woensdag 18 mei. Hier op de site van Vitaal Pendrecht het volledige artikel.
Nog een paar plaatjes van de Kinderraad Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 18, 2011 
Op de site van Pendrecht is Goed Bezig staat een verslagje van de presentatie van de Kinderraad Pendrecht van woensdag 18 mei on Over de Slinge Sommelsdijkstraat.
Presentatie van de plannen van de Kinderraad bij Over de Slinge Sommelsdijkstraat - dit artikel is geplaatst op: May 18, 2011 
In het kader van de maand van de Kinderraad was er vandaag een bijeenkomst met als gast Alaattin Erdal, de portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken. De raad presenteerde haar plannen. Veiligheid, het oversteken over de Slinge en het voortbestaan van de Kindercampus stonden hoog op de agenda.
Even bijtanken bij wethouder Vitale Coalities is er niet meer bij - dit artikel is geplaatst op: May 17, 2011 
Wethouder Vitale Coalities noemden ze hem bij Vitaal Pendrecht weleens. Hij stak tenslotte het vuurtje onder Vitaal Pendrecht aan. In maart ging Vitaal Pendrecht nog even bij hem bijtanken. Vandaag nam Dominic Schrijer zijn ontslag als wethouder.
Goede Raad is Gratis - dit artikel is geplaatst op: May 16, 2011 
Bijdrage van Sociaal Raadsman Arnold Petie aan de Zuidwijker & In de Kijkerd juni/juli 2011 met als titel: Ondertoezichtstelling (OTS) en Gezinsvoogd.
Sofia Semedo exposeerde in het Novotel op het Brainpark - dit artikel is geplaatst op: May 15, 2011 
In het kader van Kunstdagen 2011 exposeerde Sofia Semedo in het Novotel op het Brainpark. Zij exposeerde al eerder in Den Haag en zal ook in Utrecht met 2 kunstwerken te zien zijn. Het slot van de 6 regionale Kunstdagen 2011 zal plaatsvinden in Amsterdam. Zal Sofia daar ook exposeren?
Succesvolle viering 40 jaar Open Hof Orgel - dit artikel is geplaatst op: May 15, 2011 
In een tot de laatste stoel gevulde Open Hof Kerk werd het 40 jarig bestaan van een uniek instrument gevierd: het Vierdag-orgel, dat op 14 mei 1971 voor eerst in de kerk te horen was.
Pendrecht een wijk waar muziek in zit, vooral op zaterdag 21 mei - dit artikel is geplaatst op: May 15, 2011 
Langs de Slinge hangen 4 spandoeken met de leus 'Pendrecht een wijk waar muziek in zit' Vanaf 10:00 uur is er op zaterdag 21 mei een muziekspektakel en ook een plantjesmarkt op Plein 1953.
Scoutingactiviteit uitgesteld - dit artikel is geplaatst op: May 15, 2011 
Er werd regen verwacht en dat betekent veel blubber aan schoenen en kleding. Ook al gaat het dan om een scoutingactiviteit. Je moet de kat niet op het spek binden, toch?
De geraniumschalen hangen weer - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2011 
Op en rond Plein 1953 zijn gisteren de "hanging baskets" weer opgehangen.
De Sahara van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2011 
Zo'n grote zandwoestijn was nog niet eerder te zien in Pendrecht.
Rotterdam investeert in duurzame groei - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2011 
Een schone, groene en gezonde stad waar duurzaamheid bijdraagt aan een sterke economie. Dat is de ambitie waaraan het Rotterdamse college van B en W met het nieuwe Rotterdamse Programma Duurzaam wil werken.
Er brak zomaar ineens een enorme tak af - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2011 
Sedat Atacan van het Turks Huis in Pendrecht liep door de Sommelsdijkstraat woensdagavond en ineens een gekraak, brak er zomaar een enorme tak van een boom.
Hijskraanvogel en Klik klak Kleur winnaars Cultuurprijs Charlois 2011 - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2011 
In LCC De Larenkamp werd woensdagavond 11 mei de Cultuurprijs Charlois 2011 uitgereikt. Er was een juryprijs voor de Hijskraanvogel van Hai Dong Liu en de publieksprijs ging naar Klik klak Kleur van Laura Zwaneveld en Ansjel van Bellen. De avond werd geopend door de MUB uit Pendrecht.
27 naamplaatjes geplaatst langs het Levenspad - dit artikel is geplaatst op: May 11, 2011 
Woensdagmiddag 11 mei werden er 27 naamplaatjes op de paaltjes voor de wilgen van het Levenspad langs het Havenspoorpad geschroefd. De adoptie-nemers kregen de plaatjes met oorkonde uit handen van portefeuillehouder, Alaattin Erdal, in Restaurant De Vrijenburg.
Niks veranderd, aldus Shanta - dit artikel is geplaatst op: May 10, 2011 
Shanta Algoe was anderhalf jaar niet in het Servicepunt geweest, maar veranderingen?
Uitgiftepunten voor tuinbon of balkonbon op 21 mei - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2011 
Regelmatig wordt in het Servicepunt Zuid de vraag gesteld: 'Kan ik hier vast een tuinbon krijgen?' Nee, dat kan niet. De bonnen zijn op zaterdag 21 mei verkrijgbaar op de zogenaamde uitgiftepunten van 11:00 tot 14:00 uur. Op Plein 1953 kunnen ze op die dag ingewisseld worden tegen gratis plantjes voor tuin of balkon. In dit bericht worden die uitgiftepunten vermeld.
Charlotte was één van de 10 communicanten - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2011 
Zondag 8 mei waren er 10 deelnemers aan de Eerste Heilige Communie in de Sint Bavokerk. Onder hen was Charlotte de Agua Rosada. 's Middags was er in de zaal onder de kerk een heel feest ter ere van Charlotte's Heilige Communie.
Inleiding over Opvoeding en Onderwijs in het Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: May 8, 2011 
Zaterdag 7 mei hield Bekir Cebeci van de Stichting Informatie en Onderwijs voor Turken in Nederland een inleiding over zijn stichting en zijn boek, 'Opvoeding en Onderwijs'
Op 11 mei weer staking RET - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2011 
Voor de derde keer in korte tijd is er een stakingsactie bij de RET en dit keer worden reizigers in de ochtendspits getroffen. Klik door voor het bericht op de RET website.
De Vlonders liggen even stil - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2011 
Op 24 februari werd de eerste paal geslagen voor De Vlonders 2, de bouw van De Vlonders 1 was al aardig op dreef. Nu ligt het project even stil, Bokx Bouw, de aannemer is failliet en het zoeken is nu naar een nieuwe aannemer.
Jaap en zijn hond - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2011 
Hij doet er alles voor zijn hond en aan zijn raam hangt de volgende mededeling.
Bewoners van de Papendrechtstraat steken de handen uit de mouwen - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2011 
Op Tweede Paasdag waren er al allerlei wateractiviteiten in de straat en op bevrijdingsdag zou de straat eens lekker aangepakt worden. Dat lukte maar voor een deel. Maar het begin is er.
Vitaal Pendrecht legt krans bij de Vallende Ruiter - dit artikel is geplaatst op: May 4, 2011 
Woensdag 4 mei 2011 om 20:00 uur werd er stilgestaan bij hen die vielen in de oorlog van 1940 - 1945 maar ook van de slachtoffers van oorlogshandelingen daarna. Tussen de kransen lagen er ook van Vitaal Pendrecht en van het Turks Huis in Pendrecht.
Maak iets voor je moeder of oma met de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: May 4, 2011 
Woensdagmiddag 4 mei ging de tafel naar buiten in de Halsterenstraat. Het was de bedoeling om samen een cadeautje te maken voor de oma's en de moeders in de straat. Zondag is het immers moederdag!
De bewoners van De Hagen verwelkomd door Bewoners Begroeten Bewoners - dit artikel is geplaatst op: May 3, 2011 
De 11 huurwoningen zijn allemaal bewoond en de 53 koopwoningen in het project De Hagen zijn allemaal verkocht en op een paar na ook bewoond. Tijd voor het project Bewoners Begroeten Bewoners om met een welkomstpakket langs de deur te gaan.
Pendrecht University: a foolish gesture from a jester - dit artikel is geplaatst op: May 3, 2011 
Via Twitter kwam een berichtje van Maurice Specht en luidde: Pendrecht University: a foolish gesture from a jester. De link http://bit.ly/13VWUM brengt je op de site Thrive Too en opent een kijkje in de keuken van de Big Society van de mensen van aan de andere kant van de Noordzee.
Actiegroep RED BUS 63/64 NU - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2011 
Aad van Rooijen, coördinator van de SP kerngroep Charlois schreef een mail over de oprichting van een nieuwe actiegroep: RED BUS 63/64 NU
Een nieuwe lente een nieuw eh, een nieuwe held - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2011 
Walid Sabbar is de held voor mei. Hij is lid van de Kinderraad Pendrecht en in mei zal die raad van zich laten horen.
Waar is dit nou? - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2011 
Er zijn van die plekken in de wijk die de laatste tijd erg veranderd zijn. Maar als je goed om je heen kijkt zie je heel vaak toch iets vertrouwds.
Tijdelijke lift nodig? - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2011 
Hoe bereik je je woning als de lift in de reparatie of renovatie is? Nou dan komt er tegenwoordig een buitenboordlift. En die zijn er verschillende uitvoeringen.
Kastanje ook in de bloesem - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2011 
Er stond al een prachtige boom in bloei. Haar bloesem ligt inmiddels op straat. En nu beginnen er rode en witte bloesems aan de kastanjebomen te komen. Waar zou dat kleurverschil vandaan komen?
Shanalis Martina en de ruimte voor de Zuiderparkflat - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2011 
In het laatste kwartaal van 2011 moet het er eindelijk van komen: de Zuiderparkflat krijgt een gemeenschappelijke ruimte.
Oeral Kozakken en Uzory in Rijswijk - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2011 
Soms is de ziel van Pendrecht even weg. Gaat ze buiten de grenzen. Zou het ook in Rijswijk kunnen.
1e V.v.E. - college - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2011 
Op 15 maart is het eerste college voor de V.v.E's gehouden. De opkomst was goed en het gesprek zinvol. Een verslag van wat besproken is staat in z'n geheel in dit bericht met een aanvulling. Voor de zomervakantie wordt een tweede college georganiseerd. De Pendrecht Universiteit is ook een goede manier om samen te werken met de kopers in de wijk.
En het Stellenbos bestaat inmiddels 3 jaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2011 
De hele buurt was uitgenodigd en om 12 uur begon het feest. Het Stellenbos bestaat inmiddels 3 jaar. Sprinkussens, de Mikkies en Krijn en Trijn waren er om het feest luister bij te zetten. Mimount, de moeder van het Stellenbos was er aan het begin wel, maar moest weer snel naar huis. Ze had tot grote schrik van de buren een ongelukje in huis gehad.
Paaseieren zoeken in het Stellenbos - dit artikel is geplaatst op: Apr 25, 2011 
Op deze tweede Paasdag konden kinderen paaseieren zoeken in het Stellenbos. Maar er gebeurde nog meer.
Internationaal Kinder Feest, groots festijn op terrein Kocatepe - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2011 
Op het voetbalterrein van de vereniging Kocatepe vond zaterdag 23 april een groots festijn plaats. Internationaal Kinder Feest werd wel heel groots aangepakt.
Wel 10 prominenten om het lint door te knippen bij Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2011 
Het was kinderfeest, maar ook de officiële opening van het nieuwe verenigingsgebouw van de vereniging Turks Huis in Pendrecht. Een vereniging, die nu bijna 17 jaar bestaat.
Veel muziek bij opening Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2011 
Er was een groots muziekprogramma bij de opening van het Turks Huis in Pendrecht op 23 april 2011.
De toespraak van Sedat Atacan bij de opening van het Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2011 
Sedat Atacan is trots op het nieuwe onderkomen van de vereniging Turks Huis in Pendrecht. Hij heeft er dan ook vele uren werk in zitten. En spraak trots het publiek toe voordat de scharen in het lint gezet werden.
Opening van nieuw Turks Huis in Pendrecht werd goed voorbereid - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2011 
Dubbel feest was het op de Sommelsdijkstraat 35. Het officieel openen van het nieuwe onderkomen van de vereniging Turks Huis in Pendrecht en Internationaal Kinder Feest 2011 stonden op de agenda.
De Speeltuin 7 Paasbrunch - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2011 
Prachtig weer en handjes genoeg. De paasbrunch van de Bouwspeeltuin Pendrecht 7 kan beginnen.
Eimert zorgde voor de eitjes en kreeg portret op canvas - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2011 
Op vrijdag 22 april was het niet alleen Goede Vrijdag, nee, er werden ook eieren beschilderd voor de voormalige slijterij, naast 't Haasje, van waaruit de eitjes geleverd werden. En Eimert kreeg zijn portret op canvas uit handen van Alaattin Erdal.
Dode bij schietpartij Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2011 
Op vrijdagavond is er een schietpartij geweest op de hoek van de Schuddebeurstraat en de Noordwellestraat. Op de site van TV Rijnmond staat de volgende mededeling en het volgende fotootje met een stip op de Ellemeethof.
Die bus komt maar niet... - dit artikel is geplaatst op: Apr 22, 2011 
Al enkele dagen staat er op het informatiepaneel van de bushalte bij de Sint Bavokerk een vreemde bestemming.
Mysterie rond de kerkklokken op 21 april 2011 - dit artikel is geplaatst op: Apr 22, 2011 
Het is een warme april avond. Donderdag? Klokken luiden na 18:00 uur? Wat is er aan de hand? Zijn het noodklokken? En klinken er nu naast katholieke klokken ook protestantse exemplaren?
Alaattin Erdal is de laatste hoop van Brigit, Agnes en Rinus - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2011 
Agnes Meupelenberg belde de deelgemeente en vroeg om een gesprek met Alaattin Erdal. Er gebeurt van alles in onze woonomgeving en er wordt voor geen meter naar ons geluisterd was haar verhaal. Woensdagmiddag 5 uur ging portefeuillehouder in gesprek met Agnes, haar man Rinus en buurvrouw Brigit.
Heisa om speelplekken - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2011 
In de Tuin op het Zuiden wordt naast nieuwe woningen ook gedacht aan nieuwe speelplekken voor de kinderen. Op een andere plek wordt gekeken naar speelgelegenheid voor de kinderen, die in de buurt zijn komen wonen. Dat gaat allemaal niet van een leien dakje.
Rond de 200 kinderen deden verkeersexamen - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2011 
Er was een circuit in de noordkant van Pendrecht en een andere in de zuidkant. Vertrokken werd vanaf de Koppeling en vanaf de Beatrixschool. En de Pendrecht is Goed Bezig fietsen werden opnieuw ingezet.
Mario Bosch blij met gedenkboek met opdracht - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2011 
Ingetogen glimlachend toonde Mario Bosch het boek van Marcel Groosman over zijn vader, geboren in Ovezande en ontwerper van de portiekflats die 50 jaar bewoners huisvestte in de Ossenissebuurt.
Even stilstaan bij nieuwe straatnaam in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2011 
Dinsdag 19 april werd de straatnaam Ovezandepad officieel opgeleverd. Een groepje vertegenwoordigers van de deelgemeente Charlois, Woonstad Rotterdam, de dag- en nachtburgemeester, bewoners, de architect en Marcel Groosman woonde de plechtigheid bij.
En nu staan er opeens zes bij elkaar! - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2011 
Een paar dagen geleden stond er een vrolijk beschilderde keetwagen van Gemeentewerken bij de Kortgeneflat. En nu staan er maar liefst zes bij elkaar!
Theosofia en esotherische psychologie in het WTC - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2011 
Willem van Raay had in het Pendrecht Museum verteld over theosofie, daarbij had hij een uitnodiging achtergelaten om een les mee te maken van de Stichting Isis. Het ging over Esotherische Psychologie in de loop der tijden in India, Egypte, Griekenland en bij Jung. Herman Vermeulen gaf les op de 23e etage van het World Trade Center, op niveau dus.
Bewegen voor Ouderen in Turks Huis in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2011 
Dick Boer geeft al 43 jaar 'bewegen voor ouderen' les. Ze moesten uit de Middelburgt en gymen nu in het Turks Huis in Pendrecht.
Radio 5 over Pendrecht naar aanleiding van artikel in Trouw - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2011 
De redactie van Dichtbij Nederland op Radio 5 las het artikel in Trouw van dinsdag 5 april en wilde wel eens verder praten over de aanpak in Pendrecht. Dat gebeurde 12 april in het derde uur van Dichtbij Nederland op Radio 5 met Fouad Sidali.
Istanbulreis? Enige stad in twee continenten - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2011 
Bij de redactie kwam een bericht binnen over een Istanbulreis. Istanbul is de einige stad, die in twee continenten ligt. Bijzonder? Ja, toch? En net als Rotterdam een grote havenplaats. Misschien aardig om eens te bekijken.
Gratis sporten in Zuiderpark Sportplaza - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2011 
7 dagen per week gratis sporten! Kan op Zuiderpark Sportplaza, Oldegaarde 21, 3084 AA Rotterdamk, tel 010 223 87 14 of www.thuisopstraat.nl/Rotterdam/wijken
Gastpianist bij zondagmiddagconcert - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2011 
Elles Veldhoen verzorgde 17 april een zondagmiddagconcert en introduceerde een gastpianist, Joop de Boer. Hij speelde muziek van Laurens van Rooyen.
Elles vertolkte en vertelde over 6 componisten in Pendrecht Museum - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2011 
Elles Veldhoen verzorgde 17 april een zondagmiddagconcert op de piano in het Pendrecht Museum. Ze vertolkte werk van 6 componisten, vertelde over hen en gaf op verzoek een extra toegift. Armando Monsanto stond garant voor aanvullend geluid.
Jong geleerd is oud gedaan ook bij de MUB - dit artikel is geplaatst op: Apr 16, 2011 
Na een reeks van succesvolle optredens bij het Rotterdamse Open Podium wordt de belangstelling voor de Pendrechtse brassband MUB alleen maar groter. Er wordt dan ook al gewerkt met nieuwe aanwas.
Opvallende keetwagens - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2011 
De keetwagentjes van Gemeentewerken zijn tegenwoordig beschilderd en ook nog allemaal verschillend.
Fietsen van Goed Bezig opgehaald voor verkeersexamen - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2011 
Vanmorgen werden de Pendrecht is Goed Bezig fietsen opgehaald en door kinderen die volgende week verkeersexamen doen naar school gebracht.
Sobere maaltijd bracht € 289,50 op voor actie schoenendoos - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2011 
De Wijkgemeente Slinge en de parochie Onze Lieve Vrouwe van Lourdes hadden samen een sobere maaltijd georganiseerd in de tijd voor Pasen. De maaltijd vond plaats op donderdag 14 april 2011 in de Open Hofkerk. Er werd een bijdrage gevraagd en € 289,50 bijeengebracht voor de actie schoenendoos.
Open Hof en Zuiderkroon met bloesem en narcissen - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2011 
Die bloesem voor de Open Hofkerk was er al even, maar sinds een paar dagen staan er ook ineens voor de Zuiderkroon uitbundig narcissen te pronken.
Gezellig jubileumfeest van de Werkgroep Zierikzeebuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2011 
Er stonden verrassingen gemeld bij de receptie van de het 12 en half jarig jubileum van de Werkgroep Zierikzeebuurt, maar Johan van Peer vroeg zich af wat die verrassingen dan wel waren. Nou .......
Alaattin Erdal onderscheidt Joke en Johan van Peer. - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2011 
Dat hadden ze niet verwacht. En het liep ook weer anders dan gepland. Niet Ed Goverde, maar Alaattin Erdal kwam hen de Karel de Stoutespeld opspelden. Dat deed hij voor de eerste keer en met een mooi persoonlijk verhaal.
Apotheek Pendrecht op één na Beste Apotheek van Nederland - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2011 
De apotheker van Pendrecht, mevrouw drs. M.I.B. de Rooij-Duran, mailde Bien Hofman of het volgende bericht in In de Kijkerd kan. Haar team won de tweede prijs als Beste Apotheker van Nederland. Helaas is In de Kijkerd nummer 2 net naar de drukker. Maar in de volgende komt zeker een artikel over deze bijzondere onderscheiding. En op de site natuurlijk nu alvast, want tweede worden in een kwaliteitsveld van 300 deelnemers is het vermelden meer dan waard.
Het Stellenbos heeft (weer) een naambord - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2011 
Meer dan twee jaar was het Stellenbos naamloos maar nu staat er een fraai bord met daarop de naam van de avonturenspeeltuin.
Maatschappelijke stagiaires bij het Turks Huis in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2011 
De voorbereidingen voor het Internationaal Kinder Feest en de officiële opening op 23 april zijn in volle gang. Dinsdag 12 april werd het terrein om het verenigingsgebouwtje druk geboend en kwamen er maatschappelijke stagiaires langs om alvast een kijkje te nemen.
Prachtige Schuddebeurs bloesem - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2011 
Het is op al veel plekken in de wijk te zien dat het lente is. Maar de boom in een hoekje van de Schuddebeursstraat, vlakbij de Serooskerkestraat heeft wel erg veel zin in een nieuw jaar.
Gemeenschappelijke tuin Kortgeneflat kreeg facelift - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2011 
De VvE heeft flink in de bus geblazen en er is flink geïnvesteerd in de gemeenschappelijke tuin. Die ziet er nu even netjes uit als de bungalow, die achter de flat staat.
31ste Rotterdam Marathon dwars door Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2011 
De 31ste Rotterdam Marathon ging dwars door Pendrecht en verliet bij de Kortgeneflat de wijk om zo snel mogelijk weer op de Coolsingel te geraken. De kopgroep had in de wijk al een forse voorsprong.
En speciale dank aan het productieteam - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2011 
Er komt altijd heel wat kijken bij een theatervoorstelling, zo ook bij de Theaterschouw. Even aandacht voor de mensen achter de schermen.
De drempel naar Maria is weggenomen - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2011 
Het lijkt bijna een religieuze tekst, maar het gaat om iets heel erg aards. Toch is het de opstap naar het Mariawinkeltje.
Werkgroep Zierikzeebuurt bestaat 12 1/2 jaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2011 
Ze zijn al heel lang actief in de buurt en in de wijk, de Werkgroep Zierikzeebuurt. Woensdag 13 april om 19:00 uur is hun jubileumfeest in de ruimte van de Schouwenflat, Slinge 481. Hun geschiedenis grijpt nog verder terug en is niet weg te denken uit de geschiedenis van Pendrecht.
@podnosh en @tessybritton in Sandersgeluk - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2011 
Nick Booth, was reporter bij de BBC en maakte een film over Bien Hofman, Nico Volckeryck en Masood Yasin en ontwikkelt op internet gemeenschappen die ertoe doen, Tessy Britton maakte een boek, Handmade, en laat daarin zien wat de cultuur is van die nieuwe gemeenschappen. Er was een ontbijt met hen in Sandersgeluk in de Pupillenstraat 68.
Ben Dos Santos hangt op Mediamarkt Beijerlandselaan - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2011 
In Pendrecht een bekend gezicht, maar ook aan de Beijerlandselaan te zien. Ben Dos Santos hangt ook aan de Mediamarkt in Hillesluis.
Eimert zorgt voor de eitjes met Pasen - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2011 
Het heeft even geduurd maar nu ligt ook de kaart van Eimert Hazenbroek op de de deurmat of in de brievenbus. Eimert is zelf op zoek naar een aantal kaarten extra, want voor je het weet is je Pendrecht is Goed Bezig - kaart een collectors-item.
Feesten en bezuinigingen met Excelsior - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2011 
Yvette Kevenaar schrijft een mail op 7 april 2011 over Excelsior, feesten en bezuinigingen. Dat feesten wordt duidelijk uit de rest, maar de bezuinigingen?
Opzoomerroadshow in de Wereld op Zuid - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2011 
Opzoomeren gaat een beetje anders in 2011. Per deelgemeente zijn er andere thema's en de waardebonnen zijn afgeschaft. Iedere straat dient nu een eenvoudig plan in en maakt een beknopte begroting. In de Wereld op Zuid werd uit de doeken gedaan hoe dat werkt en en passant werd er een Opzoomerquiz gehouden.
Het verhaal achter het symbool van Pendrecht: de klokken van de Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2011 
De klokkentoren is het middelpunt van de wijk en daarmee een echt symbool. Het was de laatste jaren een veelbesproken onderwerp en er ging heel wat aan vooraf om het voor elkaar te krijgen dat de klokken weer op tijd liepen. Lees hier het uitgebreide verhaal dat ook in Weekblad De Echo staat.
De nieuwe flats Dintel en Volkerak staan deze week in de krant - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2011 
Het was een zeer drukbezochte en spannende onthulling, op woensdag 30 maart. Hoe zouden de flats in de Dinteloordstraat gaan heten? Weekblad De Echo was er uiteraard ook bij. Helaas werd het artikel in de krant ingekort. Lees hier het uitgebreide artikel.
Let op: volgende week dinsdag werkonderbreking bij de RET! - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2011 
Op dinsdag 12 april rijden er vanwege acties van de vakbonden tussen 10.00 en 14.00 uur geen bussen, trams en metro's van de RET.
MUB sterk gegroeid, maar net geen winnaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2011 
Er waren 7 acts doorgedrongen tot de finale van Rotterdams Open Podium, onder hen de brassband uit Pendrecht, Music United Brass. De verwachtingen waren hooggespannen, maar het lukte net niet. Mo werd winnaar en Team Red werd publiekswinnaar. De pret was er niet minder om.
Verkeersregels leren bij de Koppeling - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2011 
Er is een schoolsportplein bij Over de Slinge, maar er is meer in de buurt. Een heel verkeersplein ligt er bij De Koppeling.
Sedat nodigt buren uit voor 23 april - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2011 
Sedat Atacan ging maandag 4 april gewapend met een aantal posters en uitnodigingen langs de scholen, kerk en andere voorzieningen in de buurt van Sommelsdijkstraat 35.
One Stop Shop, Servicepunt Pendrecht en nu Servicepunt Charlois Zuid - dit artikel is geplaatst op: Apr 5, 2011 
De naam werd door de instanties al een hele tijd gebruikt, maar op het pand aan Plein 1953 nummer 63 stond nog steeds Servicepunt Pendrecht. Vanaf 5 april 2011 zie je ook aan de buitenkant dat er heel wat meer publiek dan alleen Pendrechtenaren langs komen.
Tjark in Trouw - dit artikel is geplaatst op: Apr 5, 2011 
Adri Vermaat en Bart Zuidervaart schreven pagina 9 van Trouw op 5 april 2011 vol met een verhaal over de zoektocht van Tjark Jansen naar de Ziel van Pendrecht. En op de foto van Otto Snoek kijkt Tjark je recht in de ogen met om hem heen karakteristieke zaken uit zijn wijk: Dönerverkoper Ari, een zwerfvuilopruimer, wasgoed aan het balkon en de buxushaag met de woorden WELKOM IN PENDRECHT.
Hartstikke mooi gedaan jongens, leuke paastafel - dit artikel is geplaatst op: Apr 4, 2011 
Rumen en Dominik maakten de paastafel in de ontvangstruimte van Over de Slinge, locatie Sommelsdijkstraat af. Directeur Sonja Ollefers stak haar bewondering niet onder stoelen of banken.
Eropaf! Nieuwe aanpak van het sociaal werk op DVD - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2011 
Een wereldpremière van een dvd? Dat kan alleen in het centrum van de wereld, Amsterdam, toch? Op zaterdag 2 april ging de dvd 'Eropaf!' van Jos van der Lans in premiere in Studio K aan het Timorplein. Vitaal Pendrecht was erbij.
#Pendrecht weer bij de tijd, twittert Theo Coskun - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2011 
De klokken en het uurwerk van de Sint Bavokerk hebben sinds zondag 3 april de zegen van de heer, daarbij speelden kinderen een belangrijke rol en waren ook vertegenwoordigers van de deelgemeente aanwezig. Ed Goverde was lid van de parochie en sprak de kerkgangers toe. Theo Coskun liet zich op Twitter horen: voor het zingen de kerk in, grapte hij. Volgens hem is Pendrecht weer bij de tijd.
Oproep voor de ark van Noach - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2011 
In het Pendrecht Museum komt een schaalmodel van de ark van Noach te staan. Een extra middel om op zoek te gaan naar de Ziel van Pendrecht. De Plusmarkt hielp daarbij want die gaf troetels uit. De aktie is alleen afgelopen voordat ze allemaal kompleet waren.
Hoera! Een meisje! - dit artikel is geplaatst op: Apr 2, 2011 
René en Petra van Dieijen kregen een wolk van een dochter op 25 maart. En daar willen ze de hele buurt van mee laten genieten.
Gemeente Rotterdam en VMBO De Slinge starten met maatschappelijke stage zwerfafval - dit artikel is geplaatst op: Apr 2, 2011 
Scholieren van de VMBO school De Slinge in Charlois zijn op vrijdag 1 april gestart met een maatschappelijke stage in samenwerking met Roteb, Stadstoezicht en Gemeentewerken.
Eerste mozaïekmiddag in het Stellenbos - dit artikel is geplaatst op: Apr 2, 2011 
Op drie achtereenvolgende zaterdagen kunnen kinderen en volwassenen helpen bij het maken van mozaïeken in het Stellenbos. Vandaag was de eerste dag.
Eimert Hazenbroek prijkt op het billboard - dit artikel is geplaatst op: Apr 2, 2011 
Een nieuwe maand betekent een nieuwe held. Sinds 1 april (geen mop) hangt de foto van Eimert Hazenbroek op het billboard.
Adieu Kruiningenstraat - dit artikel is geplaatst op: Mar 31, 2011 
De twee Groosmanflats in de Kruiningenstraat zijn verdwenen en oud-bewoner Willem Ravestein bracht zijn gevoelens over de sloop als volgt onder woorden.
Held Tjark vertelt zijn verhaal in Weekblad De Echo - dit artikel is geplaatst op: Mar 31, 2011 
Held Tjark staat deze week met zijn boeiende verhaal in Weekblad De Echo. Hij vertelt wat hij voor de wijk en de gemeenschap doet, hoe hij hiertoe kwam en waarom hij dit doet. Lees hier het hele artikel.
Toespraak dagburgemeester na onthulling namen Dinteloordstraatflats - dit artikel is geplaatst op: Mar 30, 2011 
Op 30 maart zijn de namen van de flats in de Dinteloordstraat onthuld. Na de onthulling ging iedereen terug naar de Zuiderkroon voor de toespraak van dagburgemeester Mario Bosch.
Flats aan de Dinteloordstraat kregen namen - dit artikel is geplaatst op: Mar 30, 2011 
In de loop van 2010 raakten de 55+appartementen in de beide flatgebouwen aan de Dinteloordstraat bewoond. Op Burendag 2010 ontmoetten veel van de bewoners elkaar in Restaurant Zuiderkroon en er werd in die tussentijd een huurderscommissie opgericht. Maar namen waren er nog niet. Die werden op woensdag 30 maart onthuld.
Mooi slotfeest van de zoektocht naar de Ziel van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 29, 2011 
Zondag 27 maart werd de zoektocht naar de Ziel van Pendrecht feestelijk afgerond. Of liever gezegd bereikte de zoektocht een eerste mijlpaal. Tjark Jansen wil verder.
De column over de Ziel van Pendrecht van Pieta Bot - dit artikel is geplaatst op: Mar 29, 2011 
Pieta Bot van BAF, de schrijfster van alle teksten van het Pendrecht Theater, volgde de zoektocht van Tjark Jansen naar de Ziel van Pendrecht. Zondag 27 maart sprak zij een column uit met haar bevindingen.
Nieuwe uitstraling Vrouwenhuis - dit artikel is geplaatst op: Mar 26, 2011 
Vorige week donderdag werden de ramen van het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen beplakt. Het Vrouwenhuis kreeg een eigen uitstraling.
Sloop Kruiningenstraat vordert - dit artikel is geplaatst op: Mar 26, 2011 
De sloopwerkzaamheden in de Kruiningenstraat verlopen volgens plan.
Sobere maaltijd in de Open Hofkerk i.s.m. de Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Mar 25, 2011 
'Ik heb nieuws voor de website', schrijft Johan Bos. De jaarlijkse sobere maaltijd is dit keer op 14 april in de Open Hofkerk en begint om 17.30 uur. De maaltijd is gratis.
Jong Euroband zoekt jeugdig muzikaal talent! - dit artikel is geplaatst op: Mar 25, 2011 
De Euroband uit Rotterdam stimuleert de jeugd vanaf 7 jaar om muziek te maken in verenigingsverband en houdt daarom een open avond in de Schalmei op dinsdag 29 maart.
Hoe stemde Pendrecht op 2 maart 2011? - dit artikel is geplaatst op: Mar 22, 2011 
Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat, toch?
Aan het begin van de zoektocht naar de Ziel van Pendrecht werd er ook gestemd voor de provinciale staten. Hoe staat het met de politieke ziel van de wijk?

Anti - discriminatiedag en de Rozet van Respect - dit artikel is geplaatst op: Mar 21, 2011 
De Rozet van respect ligt nu bijna 2 jaar voor de ingang van de Beatrixschool. En er zitten al behoorlijke slijtplekken op. Je moet er dan ook overheen stappen wil je de Beatrixschool bezoeken. En dat is niet voor niks gedaan.
Bijzondere maan boven Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 21, 2011 
In het weekend van 20 maart was het volle maan. Dat geeft altijd fraaie gezichten van dit aan de aarde 'verbonden' hemellichaam. Leuke bijkomstigheid was dat de maand in heel lange niet zo dicht bij de aarde stond en het ook weer minstens 50 jaar gaat duren voor dat weer het geval is. Bovendien heeft de maan in veel geloven een bijzondere functie. Stof voor de zoektocht?
Naw Roz aan de Oldegaarde - dit artikel is geplaatst op: Mar 21, 2011 
Sardar Fazliyar komt uit Afghanistan en woont in Pendrecht. Waar hij vandaan komt planten ze op nieuwjaar een boom. Dat deed hij in het kader van de zoektocht naar de Ziel van Pendrecht ook in Pendrecht.
Rob Biersteker razend enthousiast over orgel Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2011 
'Ik zou graag iedere zondag op dit orgel willen spelen', zei de organist en dirigent van het koor The New Creation dat zondag 20 maart de Welkomstdienst in de Open Hofkerk kwam opluisteren.
Poeriemfeest grijpt terug naar heel lang geleden, maar is zeer actueel - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2011 
Poeriemfeest valt op 20 maart en is een Joods feest. Dat alles te maken heeft met het uitroeien van mensen en duidelijk maakt hoe hypocriet dat is.
"Wat blinkt die klok weer mooi in de zon!" - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2011 
Nog steeds komen er enthousiaste reacties op de nieuwe uurwerken van de Bavotoren die op 3 april officieel in gebruik zullen worden genomen.
Mimount werkt gestaag door aan avonturenspeeltuin Stellenbos - dit artikel is geplaatst op: Mar 19, 2011 
Zaterdag 19 maart had Mimount Hammouche haar buurtgenoten uitgenodigd om de kruidenspiraal af te maken en nog een aantal andere verbeteringen aan te brengen aan de avontuurlijke speeltuin Stellenbos. Het weer zat dit keer mee, dus .....
Saaie zondagmiddag? Niet in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Mar 19, 2011 
Volgende week zondag 27 maart vindt er weer een concert plaats in de Open Hofkerk. Organist Jan van Dijk nodigt iedereen uit om te komen, want het is bijzondere muziek. In Weekblad De Echo stond afgelopen week een artikel hierover. Lees het hier.
Kadjel en Mario acht jaar later - dit artikel is geplaatst op: Mar 18, 2011 
Holi Phagun in het Servicepunt Pendrecht werd een groot succes. Door Diepak, Shailesh, Ramain Semaadj, de dansers van Ahilya en de muziekgroep Darshni. En natuurlijk de dagburgemeester en de presentator van kerst 2003, Kadjel Kharag.
Heldenhap in het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen - dit artikel is geplaatst op: Mar 17, 2011 
Donderdagavond werd in het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen een heldenhap gehouden, samen eten en praten over de plannen die er allemaal leven in de wijk.
En over drempels gesproken - dit artikel is geplaatst op: Mar 16, 2011 
Er was eens een tijd dat je zo van de stoep het bordes naar de voordeur opstapte zonder enige drempel. Dat is inmiddels geheel anders. Je hebt haast een polsstok nodig om binnen te komen.
Over Maria gesproken - dit artikel is geplaatst op: Mar 16, 2011 
In de Sint Bavokerk is een speciale plek ingericht voor Maria.
Ligt er ineens een drempel voor het Mariawinkeltje - dit artikel is geplaatst op: Mar 16, 2011 
Er ligt nu een prachtig fietspad en ook de stoep is helemaal vernieuwd, maar er lag afgelopen vrijdag meteen al een mevrouw gestrekt op het trottoir.
Hoe is het met de pelgrim? - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2011 
In de etalage van het Pendrecht Museum is een pad aangelegd. Het lijkt op het pad naar Santiago de Compostela. De pelgrim op zoek naar de Ziel van Pendrecht wordt ermee uitgebeeld. Hoe ver is Tjark?
Bewoners uit de HALflat praten over de NASM - dit artikel is geplaatst op: Mar 14, 2011 
Klein maar o zo fijn, de groep was niet groot. Armando Monsanto zong er wat liedjes bij en de grappen waren niet van de lucht. Maandag 14 maart praatten de mensen van de HAl weer eens met elkaar in het Pendrecht Museum.
En in de tussentijd is het Turks Huis in Pendrecht al in gebruik - dit artikel is geplaatst op: Mar 14, 2011 
De officiële opening laat nog even op zich wachten. Het staat ip de agenda voor 23 april. De zaterdag dat ook het Internationaal KinderFeest op de agenda staat.
Maak kennis met held Tjark, die de ziel van Pendrecht blootlegt - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2011 
Held Tjark Jansen leidt de hele maand maart de zoektocht naar de ziel van Pendrecht. Met een lange tournee van bijeenkomsten trekt hij, bewapend met een knapzak waarin telkens voorwerpen worden verzameld, door de wijk om antwoord te krijgen op deze vraag. Maak kennis met Tjark: een bevlogen Pendrechtenaar die gelooft in zijn wijk.
Het verhaal van Anita Koers over haar bijzondere reis naar Hongarije - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2011 
Afgelopen week stond Anita Koers van het Dierengezondheidscentrum in Weekblad De Echo. Zij vertelt daarin over haar bijzondere reis naar Hongarije, want ook daar helpt ze graag alle dieren. Lees hier haar verhaal.
Wat is er met het water aan de hand? - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2011 
Het water in de centrale vijver bij Plein 1953 en de singels heeft een vreemde kleur.
Maart in het teken van de zoektocht en de Oxfam - Novib kalender - dit artikel is geplaatst op: Mar 12, 2011 
In maart zoeken een aantal bewoners naar de Ziel van Pendrecht. Allerlei culturen, feestdagen, religies passeren de revue. Op de Oxfam - Novib kalender prijkt een toepasselijk plaatje bij maart 2011. Een Indiaas stelletje mijmerend op een markante plek.
Het gedicht van Clasien - dit artikel is geplaatst op: Mar 11, 2011 
Op woensdag 9 maart spraken Wim van Raay en Clasien Kramer over hun levensbeschouwing. Theosofie en humanisme en Clasien droeg er ook een gedicht bij voor.
Humanisme en Theosofie in het Pendrecht Museum - dit artikel is geplaatst op: Mar 11, 2011 
Woensdag 9 maart werd in het Pendrecht Museum de bijdrage van het humanisme en de theosofie aan de cultuur in de wijk bekeken. Clasien Kramer en Willem van Raay waren de inleiders. Zij werden gevolgd door zo'n 12 belangstellenden. Francisca van den Klooster kwam met de pelgrimsattributen naar de bijeenkomst.
Aswoensdag misgelopen - dit artikel is geplaatst op: Mar 11, 2011 
Zat er een gezelschap in het Pendrecht Museum gebogen over humanisme en theosofie. Het was 9 maart 2011. De rooms katholieken hadden graag meegekeken, maar het was ook aswoensdag, dus .....
BOP bijna helamaal in de vergetelheid - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2011 
De BOP, Bewoners Organisatie Pendrecht, begon in de Herkingenbuurt ergens in 1987, de organisatie ging via slooppanden aan de Herkingenstraat naar een mooi pand aan de Ossenisseweg. Op 1 april 2007 trok de organisatie in het Servicepunt Pendrecht. De Ossenisseweg 99 is nu dichtgemaakt en zal .....
Kortgeneflat pakt de zaken grondig aan - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2011 
Rond de kruisingen van de Slinge en de Stavenissestraat en de Slinge en de Groene Kruisweg worden de zaken grondig aangepakt. Ze zijn een beetje aan het Opzoomeren, lijkt het wel.
Vanaf boven ziet de KrokusSlinge er zo uit - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2011 
De crocussen langs de Slinge luiden de lente in. Dat zie je goed als er langs loopt, maar kijk eens van bovenaf .....
De nieuwe Bavo-klokken worden op 3 april officieel ingeluid - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2011 
De fonkelnieuwe uurwerken en de tweede luidklok van de Bavotoren werken al ruim een maand. Het enige wat er nog gedaan moet worden is het officieel "inluiden" en dat gaat gebeuren op zondag 3 april.
Helaas Máxima heeft geen tijd! - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2011 
Yaren Yalcin schreef een brief naar het Koninklijk Huis. Zij vroeg Prinses Máxima der Nederlanden om het nieuwe Turks Huis te komen openen op Internationaal KinderFeest, 23 april 2011. Haar opa is voorzitter van die vereniging.
Heldenpraat via de email - dit artikel is geplaatst op: Mar 7, 2011 
Tjark Jansen is de held van de maand maart en op zoek naar de Ziel van Pendrecht. Een pelgrim in zijn eigen wijk als het ware. Om hem niet teveel te belasten werd een estafette van pelgrims bedacht, maar ....
Losar feest in Tibet en elders op de wereld - dit artikel is geplaatst op: Mar 6, 2011 
5 maart 2011 vieren Tibetaanse boeddhisten het Losar-feest. Ook wel Tibetaans nieuwjaar genoemd. Dat gebeurt niet alleen in Tibet, maar bijvoorbeeld ook in Taipeh en vast ook ergens in Nederland.
Bart en Cis wonen op hoog niveau - dit artikel is geplaatst op: Mar 6, 2011 
Bart en Cis (Francisca) Klip woonden prachtig in soort van caravan aan de Charloisse Lagendijk. Zij moesten daar weg en verhuisden naar de Zuiderkroon, prachtige plek.
Held Corrie stond met haar verhaal in Weekblad De Echo - dit artikel is geplaatst op: Mar 6, 2011 
Corrie was de held van februari en is vrijwilligster bij 'Buren voor Buren'. Afgelopen week stond de Pendrechtse, die al bijna sinds het begin in de wijk woont, in Weekblad De Echo. Lees hier haar verhaal.
Gapend gat in gevelwand Kruiningenstraat - dit artikel is geplaatst op: Mar 6, 2011 
De slopers in de Kruiningenstraat hebben een wat vreemde volgorde van werken. Ze begonnen niet aan een uiteinde van de flat maar ergens middenin.
Marcel Potters kijkt heel anders dan Eefje Oomen aan tegen Zuid - dit artikel is geplaatst op: Mar 4, 2011 
Eefje Oomen schreef een column in het RD/Ad nav het advies van de heren Deetman en Mans. Haar collega Marcel Potters heeft een geheel andere en heel erg positieve kijk op deze kant van de rivier.
Sloop Kruiningenstraat begonnen - dit artikel is geplaatst op: Mar 4, 2011 
In het voorste deel van de Kruiningenstraat is begonnen met de sloop van de leegstaande portiekflats.
Een groep cursisten uit Hoogvliet op bezoek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2011 
Dagburgemeester Mario Bosch loopt van tijd tot tijd met bezoekers door de wijk. Vandaag deed hij dat met een groep die les krijgt in kunstbeschouwing van Vera Harmsen.
Van 2 op 3 maart was het Maha Shivratri, als we het nou toch over levensbeschouwingen hebben - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2011 
Hindoes vieren vele feesten. Dat bleek toen de Hindi-groep van mevrouw Dharma Kharag woensdagavond 2 maart niet kwam oefenen. Het was de nacht van Shiva. Toch interessant als je het over levensbeschouwingen hebt.
't Is gezellig druk op de Bouwspeeltuin Pendrecht 7 - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2011 
Joke van den Bosch werkt nu alweer een aardig tijdje in de wijk. Zij beheert met een enthousiaste club medewerkers de Bouwspeeltuin Pendrecht 7. En de kinderen hebben er ook veel plezier, want ....
LOV krijgt compliment! - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2011 
En dan was het dinsdag ook nog nationale complimentendag. 1 maart, dus en de Stichting LOV zend een mailtje rond dat ze een groot compliment van Groenlinks Rotterdam kregen.
Aan de westkant van Pendrecht wordt flink gewerkt - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2011 
Langs de Pendrecht rijdend over de Groene Kruisweg komt je indrukwekkende apparatuur tegen. Ook is men volop bezig aan Slingedael en de Kortgeneflat. En op deze dagen is het trouwens op de Bouwspeeltuin Pendrecht 7 ook een drukte van belang.
Nou Goed Bezig? - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2011 
Boven het Servicepunt aan Plein 1953 nummer 63B hangen twee banners van Pendrecht is Goed Bezig. Je moet de banners herkennen want lezen is wat erop staat is haast niet meer mogelijk.
Kruidenspiraal bijna klaar - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2011 
De kruidenspiraal is klaar en Mimount heeft grootse plannen voor het vervolg.
Waar is pelgrim Tjark? - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2011 
Tjark Jansen werd donderdag 24 februari van een pelgrims-outfit voorzien. Zijn portret werd 1 maart meer dan levensgroot opgehangen bij het Metroplein Slinge. Maar waar was hij op de dag van de verkiezingen van 2 maart?
De kruidenspiraal in het Stellenbos - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2011 
Dinsdag 1 maart en woensdag 2 maart werd er gewerkt aan de kruidenspiraal op de avonturenspeelplaats Stellenbos. Het was koud en de zon was ver weg, maar desalniettemin werd er iets neergezet waar straks bij mooi weer echt van genoten kan worden.
En Every Woman hangt bijna tegenover Tjark - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2011 
Museum Rotterdam zoekt met het meerjarige pioniersproject Stad als Muze inspirerende ontwikkelingen in Rotterdam. Op Zuid zijn dat dit jaar de Vrouwen van de Velden. Een kerngroep van zeven vrouwen die zich spontaan hebben georganiseerd en samen het hoofd bieden aan de ingrijpende veranderingen in hun wijk. Hun portret hangt heel groot in het bushokje bij Metrostation Slinge zo goed als tegenover de Held van Pendrecht, Tjark Jansen.
En dan hangt er ineens een pelgrim aan het Metroplein. - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2011 
Precies op de begindag van de maand dat ie op zoektocht gaat, hangt zijn portret op een grote van 4 x 7 meter bij Metrostation Slinge en zijn ansichtkaart rolde ook op die dag overal in de brievenbus. 27 maart weet Pendrecht meer.
Hé waar gaat die fietstrommel heen? - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2011 
Zo zie je een fietstrommel staan en nog voor de sleutels uitgezet zijn, wordt het ding al weer weggehaald.
De Bavokerk gaat mee op zoek naar de Ziel van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 28, 2011 
Zondagmorgen 10 uur begon de dienst in de Sint Bavokerk. Tijdens de mededelingen werden de bezoekers van de kerk opgeroepen om de 6e maart mee te doen met de zoektocht naar de Ziel van Pendrecht door Tjark Jansen.
Eén stap in de goede richting, nu de speeltostellen voor de grotere kinderen nog - dit artikel is geplaatst op: Feb 28, 2011 
De echte tijd om buiten te spelen is nog niet aangebroken, maar toch ....
De Boodschappen PlusBus - dit artikel is geplaatst op: Feb 25, 2011 
Gaat u met ons mee? SAMEN ER gezellig OP UIT. Thuis opgehaald en samen boodschappen doen, dat is het idee achter de Boodschappen PlusBus.
Kijk eens wat ik kreeg voor mijn vrijwilligerswerk - dit artikel is geplaatst op: Feb 24, 2011 
Bep van Munster was er 24 februari ook bij op de receptie in het Grand Café/Restaurant Zuiderkroon, bij Aafje, ter ere van Corrie le Comte-Les. Corrie was een maand lang de held van het project Buren voor Buren. Bep doet ook vrijwilligerswerk, maar dan heel ergens anders.
Er is vast een fraaie achtertuin aan de Dinteloordstraat op komst - dit artikel is geplaatst op: Feb 24, 2011 
Vanaf het Vlissingenplein is goed te zien dat er gewerkt is aan de tuin achter de Dinteloordstraat.
Eerste paal voor onder andere het nieuwe Koningsnestje - dit artikel is geplaatst op: Feb 24, 2011 
24 februari werd de eerste paal geslagen voor De Vlonders fase 2. 18 eengezinswoningen en 1 kinderdagverblijf worden gebouwd aan de Sliedrechtstraat.
Een fraaie gele slinger langs de Slinge - dit artikel is geplaatst op: Feb 24, 2011 
Langs de Slinge ligt een fraaie gele slinger. Kijk maar!
De speeltoestellen worden geplaatst en nou heb ik geen fototoestel - dit artikel is geplaatst op: Feb 24, 2011 
'Verdorie', riep Bien Hofman uit, 'Nou gaan ze de speeltoestellen plaatsen en heb ik geen fototoestel bij me!' Even bellen en .....
In het Stellenbos komt een kruidenspiraal - dit artikel is geplaatst op: Feb 23, 2011 
Wijkbewoners, jong en oud, worden uitgenodigd om in maart mee te helpen aan de bouw van een kruidenspiraal in de avonturentuin Stellenbos aan de Herkingenstraat.
Nou, het is misschien wel voor Pendrecht bedoeld! - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2011 
Mario Bosch ontdekte een verlate Valentijnsdag uiting op een verkeersbord in Pendrecht. Maja den Hollander weet misschien voor wie die uiting bedoeld was.
Deetman en Mans noemen Pendrecht Universiteit een succes - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2011 
In het advies van het team de heren Deetman en Mans aan de gemeente Rotterdam over de aanpak van de opgaven in Rotterdam-Zuid, dat woensdag 16 februari werd ondertekend door de burgemeester en de minister staat een opmerkelijke uitspraak over de Pendrecht Universiteit.
Voor wie is dit bedoeld? - dit artikel is geplaatst op: Feb 19, 2011 
Valentijnsdag is al geweest maar toch wilde iemand nog een boodschap achterlaten.
Buren voor Buren in het Vrouwenhuis uitgelegd - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2011 
Donderdagmiddag werd er in het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen gesproken over Buren voor Buren. Corrie le Comte - Les vertelde haar verhaal en toevallig heet de mevrouw die ze helpt ook Corrie. Esther Schouten, projectleidster Buren voor Buren, gaf antwoord op alle vragen.
Eindadvies Team Deetman/Mans over aanpak Rotterdam-Zuid - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2011 
En wat houdt die kwaliteitssprong in?
Deetman rapporteerde aan burgemeester Aboutaleb en minister Donner - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2011 
De gemeente Rotterdam, maatschappelijk organisaties en het Rijk tekenden woensdag 16 februari voor een aanpak van de problematiek op Rotterdam-Zuid.
Pendrecht is schaamte voorbij, aldus de NRC - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2011 
"Mensen schamen zich er niet meer voor dat ze in Pendrecht wonen', zegt Bien Hofman in de NRC van donderdag 17 februari. Mark Hoogstad schreef het artikel.
Dinteloordstraatflats genomineerd voor BNA-prijs - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2011 
Eén van de kanshebbers voor de prijs Gebouw van het Jaar 2011 zijn de nieuwe flats aan de Dinteloordstraat.
Kunst leeft voort in nieuw Turks Huis in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 16, 2011 
Mohamed Tarraz wist niet waar ie ermee heen moest, maar het grote schilderij van Victor Cobos kreeg toch een nieuwe plek.
Open Dag Vitale Wereldvrouwen in Havenloods - dit artikel is geplaatst op: Feb 16, 2011 
De Open Dag van het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen werd in De Havenloods breed aangekondigd.
HvA studenten leren van aanpak Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Feb 16, 2011 
Studenten van de Hogeschool van Amsterdam kwamen poolshoogte nemen in de Halsterenstraat. Zij gaan in Hilversum met wijkcoordinator, Erik de Lange, werken aan de verbetering van de samenhang in een aantal straten in de omroepstad.
Extra voorstellingen van de Pendrecht Dromen & Idealen - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2011 
Vanwege het grote succes zijn er extra voorstellingen op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart. Maar wees er snel bij want vol is vol!
Waar komt die rotzooi toch vandaan? - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2011 
In de Halsterenstraat kom je niet onopgemerkt weg met het maken van rotzooi of het verstoren van de afspraken in de straat. Want hoe komt die rommel op straat?
Ambtenaren kregen les in het Pendrecht Theater - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2011 
Martijn van der Steen verzorgt een leertraject voor ambtenaren van de gemeente Rotterdam. Hij was al een keer in Pendrecht en koos als startpunt voor het traject het Pendrecht Theater.
De klokken zijn ook via YouTube te horen - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2011 
Je bent nooit te oud om te leren en ook de dagburgemeester van Pendrecht leert er nog steeds dingen bij. Zo leerde hij met zijn fotocamera gemaakte fimpjes op YouTube te zetten. Er waren al tientallen bezoekers.
Heeft u een rollator? Bezoek eens de Rollatorwerkplaats! - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2011 
Het is belangrijk dat uw rollator helemaal in orde is. Wist u dat Pendrecht ook een Rollatorwerkplaats heeft? Hier kunt u uw rollator laten nakijken of repareren. Kom eens langs!
De gevonden agapornis is weer terecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2011 
Afgelopen maandag werd een agapornis (dwergpapegaaitje) aangetroffen op de Kerkwervesingel. Hij werd tijdelijk opgevangen bij een bewoonster uit deze straat. Een dag later werd de aga gelukkig alweer herenigd met zijn baasje en andere agapornis!
Oppie werd Sjappo, Opzoomeren doet er opnieuw een schepje bovenop - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2011 
Opzoomeren ontstond begin 90-er jaren en kwam massief naar buiten op 28 mei 1994, het beeldmerk was Oppie. Oppie werd geassocieerd met een bezem en je straat schoonhouden. Later werd Oppie vervangen door Sjappo, een hoed. Elkaar groeten en elkaar kennen werd het motto. Nu gaat Opzoomeren over op Eigen Kracht. Straten bedenken zelf hun eigen programma en per deelgemeente komen er eigen thema's, activiteiten en verschillende geldelijke bijdragen.
Wie geeft Negra, Nutella en Nugat een liefdevol thuis? - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2011 
Na de modderstromen in Hongarije waren er behalve mensen ook heel veel dieren in nood. Drie honden kwamen uiteindelijk in Nederland terecht, dankzij Anita Koers, die het Dierengezondheidscentrum runt aan de Slinge 586. De honden zoeken nu een goed tehuis!
Op welke tijdstippen luidt de Olvoo-klok? - dit artikel is geplaatst op: Feb 12, 2011 
De toegevoegde luidklok in de Bavotoren is dagelijks te horen maar het aantal keren per dag is verschillend. Op welke tijdstippen is de Olvoo-klok te horen en wat is de betekenis van het luiden van deze klok?
Het bord staat weer en roept op te stemmen - dit artikel is geplaatst op: Feb 12, 2011 
Links twee affiches van christelijke partijen en rechts het protest. Het bord staat weer.
Na de narcissen laten ook de krokussen zich zien, 't wordt LENTE - dit artikel is geplaatst op: Feb 12, 2011 
Februari is nog niet op de helft, maar de natuur in Pendrecht laat zien dat de natuur toe is aan een nieuw jaar. Het is LENTE.
Dominic Schrijer over Zuid in de NRC - dit artikel is geplaatst op: Feb 11, 2011 
Woensdag 16 februari wordt een rapport van Deetman gepresenteert over Pact op Zuid. Dominic Schrijer ging alvast met een journalist van de NRC op pad om te laten zien en horen dat de aanpak zin heeft en doorgezet moet worden. Lees die woensdag maar na in de Rotterdamse kwaliteitskrant.
Open Dag Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2011 
Donderdag 10 februari hield het Vrouwenhuis en de taalstudio in Pendrecht Open Dag. Vooral de taalstudio Alsare trok veel belangstelling.
Hindi feest in Servicepunt Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Feb 9, 2011 
In de maand maart gaat Tjark Jansen op zoek naar de Ziel van Pendrecht. Niet alleen, vele bewoners van allerlei gezindten zullen hem helpen om aan het eind van de maand een beeld te kunnen geven van wat nou in 2011 de wijkbewoners gemeenscahppelijk hebben. Er wordt in het Servicepunt Pendrecht al druk geoefend.
Han Adema in TVRijnmond Veilg - dit artikel is geplaatst op: Feb 9, 2011 
Hij kondigde het in de laatste versie van 'Pendrecht Kijkt!' al aan dat de camera's rond Plein 1953 gehangen zijn en dat ze ook uitgelezen worden in het programma 'Veilig' op TV Rijnmond van 8 februari was te zien hoe dat in zijn werk gaat.
Over verkiezingen gesproken - dit artikel is geplaatst op: Feb 8, 2011 
Door de harde wind van vrijdag 4 en zaterdag 5 februari is het protestbord aan de Kerkwervesingel de singel ingewaaid.
Inspreken en discussie over het Zorghotel in de deelraad - dit artikel is geplaatst op: Feb 8, 2011 
Zij had 200 handtekeningen en een zeer doorwrocht verhaal. Agnes Morene maakt zich zorgen om het Zorghotel dat nog 4 jaar blijft en 114 plaatsen voor verslaafde ouderen krijgt. De voorziening bij het IJsselland Ziekenhuis moet verbouwd worden. Pendrecht heeft al genoeg zorgvoorzieningen, vindt de inspreekster, en de bewoners hebben zich nauwelijks kunnen laten horen.
Inspreken over subsidie kan niet volgens de reglementen van deelgemeente - dit artikel is geplaatst op: Feb 8, 2011 
Hij wilde zijn punt bespreken met de leden van deelgemeenteraad. Sedat Atacan rekende op hen. Maar daar werd een stokje voor gestoken door de griffier. Dus zat er niets anders op dan te gaan lobby-en in het café van Theater Zuidplein.
Fairy bell blijft behouden voor de wijk - dit artikel is geplaatst op: Feb 7, 2011 
De mast, het onderstel en de lijntjes met lichtjes zijn inmiddels veilig gesteld. De fairy bell komt vast nog eens ergens terug.
Pendrecht gaat nu echt de verkeerde kant op - dit artikel is geplaatst op: Feb 6, 2011 
De journalist uit de wijk en de dagburgemeester maakten in het weekend van 5 en 6 februari 2011 foto's van de precisie-klokken van de Bavokerk. Wat zou er aan de hand zijn? Gaat de tijd een eigen leven leiden in Pendrecht?
Is Pendrecht nog wel Goed Bezig? - dit artikel is geplaatst op: Feb 6, 2011 
Vrijdag 4 februari begon het hard te waaien en dat liet sporen na in de wijk. Maar er is meer dat dagburgemeester, Mario Bosch, doet verzuchten: 'Het gaat niet goed met Pendrecht'.
Vereniging Turks Huis in Pendrecht hoopt op lankmoedigheid leden van de deelraad - dit artikel is geplaatst op: Feb 6, 2011 
Als alles goed gaat opent de vereniging Turks Huis in Pendrecht op vrijdag 1 april 2011 de deuren van hun nieuwe plek op de Sommelsdijkstraat 35. Als alles goed! Er hangt nog een wolk boven. En de leden van de deelraad Charlois kunnen daar wat in doen.
Eerste tekenen van het voorjaar - dit artikel is geplaatst op: Feb 5, 2011 
"De lente is nog ver weg!" verkondigde de weerman gisteren vol overtuiging. Hij is kennelijk niet in Pendrecht geweest.
Hind Milud nieuwe medewerker bij Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2011 
Hind Milud is de jongerenwerkster, die betrokken is bij de Meidenvilla aan de Kerkwervesingel. Zij verandert van baan.
De oude huurder wenst de nieuwe eigenaar van Oosterlandstraat 2 succes - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2011 
Aan de Oosterlandstraat nummer 2 zit al een jaar de Stichting Educatief Centrum Pendrecht. Een jaar geleden sloot Sedat Atacan, de voorzitter van de vereniging Turks Huis in Pendrecht de deur. Gisteren 2 februari wenste hij Hoca, Ali Karucu, de nieuwe eigenaar van het pand succes.
En nog maar eens een held - dit artikel is geplaatst op: Feb 1, 2011 
Nieuwe maand, nieuwe held. Dit keer is het Corrie le Comte. Zij is van het project Buren voor Buren van Aafje, de zorginstelling aan het Vlissingenplein.
Plantenbakken Middelburgt krijgen nieuwe bestemming - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2011 
Maandagmorgen kwam een busje van de OMIJ en gingen de plantenbakken van de Middelburgt er aan geloven. Maar let op ze blijven in de wijk.
Enthousiasme en tevredenheid over Pendrecht Dromen & Idealen - dit artikel is geplaatst op: Jan 30, 2011 
Zondagmiddag 30 januari om half zes keken spelers, medewerkers en het publiek van het Pendrecht Theater tevreden en enthousiast terug op de try out van Pendrecht Dromen & Idealen.
Het IJzeren Kistje van oma Jet - dit artikel is geplaatst op: Jan 30, 2011 
De laatste tocht met Bertusbussie was terug naar Plein 1953. Naar een andere plek in het Pendrecht Theater.
Nog eens Sjaan en Jaan - dit artikel is geplaatst op: Jan 30, 2011 
Na het opstel en de 'chaos' in het huis aan de Ooltgensplaatweg 55 nam het publiek voor het laatst plaats in Bertusbussie, zouden de dames Sjaan en Jaan nog achter de étalage zitten?
Als ik God was ....... waar Gabriëlle's opstel toe kan leiden - dit artikel is geplaatst op: Jan 30, 2011 
De Larenkamp was trouwens niet het eindpunt, want ook dit wijkgebouw krijgt een andere bestemming. De samenleving moet je ergens anders vinden. Dus ging het publiek zondag achter de voordeur kijken in de woning aan de Ooltgensplaatweg 55.
Geflipte Idealen 'verplaatst' naar de Larenkamp - dit artikel is geplaatst op: Jan 30, 2011 
Oh jee de Middelburgt is helemaal leeg, waar zouden de oudfitters heen gegaan zijn? Wie weet kent Bertusbussie de nieuwe plek waar ze zich in conditie houden.
Fraai Intermezzo met Sjaan en Jaan, Idealen? - dit artikel is geplaatst op: Jan 30, 2011 
Sjaan en Jaan zijn inmiddels een bekend duo van het Pendrecht Theater. Vanachter het raam van het Pendrecht Museum zetten ze het publiek te kijk.
Nolda mooie bewerking van Huis van Dromen - dit artikel is geplaatst op: Jan 30, 2011 
Een try out is toch weer iets anders dan een echte voorstelling, maar wat zal de première van de Pendrecht Dromen & Idealen een feest worden op donderdag 3 februari. Dat begint al goed met het stuk 'Nolda'.
Tanisha Adamus liep een week stage bij Vitaal Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 30, 2011 
Ze zit op het vmbo en haar grote droom is boekhouder worden.
I love RZ pen in de Muiderkerk - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2011 
In de Muiderkerk in Amsterdam kwam het LSA bij elkaar onder de noemer 'Geef het door'. Een van de workshops ging over besluitvorming. Daar werd ingegaan op de ervaringen in Pendrecht met de consentbesluitvorming bij de WWI- gelden en Charlois in Actie. En op een tafel lag zowaar .......
Bedoel je deze Unoxmuts? - dit artikel is geplaatst op: Jan 27, 2011 
Arno Brouwer van BAF heeft al overal gevraagd om Unoxmutsen en jawel bij de Unilever had hij beet. Maar ....
Thea en Nel oefenen, maar hebben echt een Unoxmuts nodig - dit artikel is geplaatst op: Jan 27, 2011 
Er wordt druk geoefend en ook gezocht naar attributen voor de Theaterschouw PENDRECHT DROMEN & IDEALEN. Het is kort dag want zondag 30 januari is de truy out al. Alles is uitverkocht, dus er zit een behoorlijke druk achter.
Geet Mala is druk aan het repeteren voor Holi Phagwa - dit artikel is geplaatst op: Jan 27, 2011 
Gaitrie Jawalapersad is één van de zangeressen van de groep Geet Mala. Iedere woensdagavond repeteren zij in het Servicepunt Pendrecht. Ze werken toe naar een belangrijk feest van de Hindoes, Holi Phagwa. Op 20 maart is dat feest en op 18 maart nodigen ze Pendrechtenaren uit met hen mee te vieren.
Verslaafden met psychische problemen komen naar Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 27, 2011 
Zoals u door de deelgemeente bent geïnformeerd is de Deelgemeente Charlois van plan om 114 verslaafden met psychische problemen in het Zorghotel aan de Charloisse Lagendijk te huisvesten.
De Zuiderparkflat hield haar jaarbijeenkomst - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2011 
De huurderscommissie telt 5 bestuursleden en iedereen uit de flat is lid. Begin van het jaar houden ze hun jaarvergadering of zoals ze dat nu noemen jaarbijeenkomst. In de Open Hofkerk. Vanmiddag was er weer een gezellige en nuttige bijeenkomst.
Cees Dorsman 40 jaar bij de RET - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2011 
'Heb je vandaag een versierde grasmaaier zien rijden?', vroeg de dagburgemeester aan de opbouwwerker. 'Een versierde grasmaaier? Je spreekt in raadselen!', was de reactie. Maar heeft er wel iemand een versierde RET-bus in Pendrecht gezien?
Jan de Bruijn overleed vanmorgen - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2011 
Vanmorgen, maandag 24 januari 2011, overleed een zeer gewaardeerde deelnemer aan Vitaal Pendrecht, Jan de Bruijn. Vitaal Pendrecht wenst de familie en vooral Nella veel sterkte.
Pendrecht in première - dit artikel is geplaatst op: Jan 23, 2011 
Met deze wat korte kop stond er in de editie van afgelopen week en op de website van De Echo een stuk over de komende theatershow van het Pendrecht Theater. Er wordt ook ingegaan op waar er gespeeld wordt. De tekst en de foto zijn van Sara Klaverdijk. De belangstelling is groot en alle voorstellingen zijn al volgeboekt.
De twee luidklokken in de Bavotoren klonken tegelijk - dit artikel is geplaatst op: Jan 23, 2011 
Afgezien van het testen op 17 januari was het vandaag de eerste keer dat de beide luidklokken van de Sint Bavokerk tegelijk te horen waren. Menige kerkganger bleef even buiten staan om te luisteren terwijl dagburgemeester Mario Bosch de luidende klokken fotografeerde.
Pendrecht Idealen en Dromen worden echt spannend - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2011 
Zondag 30 januari is de try out en de voorbereidingen zijn in volle gang. De PENDRECHT DROMEN & IDEALEN komen er aan en het belooft hartstikke mooi, maar ook spannend te worden.
Opsporing van Monika Tanova verzocht - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2011 
Op 30 december 2010 verdween Monika ineens in het niets. Er hingen al verschillende gekopieerde velletjes papier rond het Metrostation Slinge en op andere plaatsen in de wijk. Nu wil de politie weten wie er meer kan vertellen over Monika Tanova.
Ovezandepad straatnaambordjes hangen er al - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2011 
Een nieuwe straatnaam in Pendrecht? Dat kun je eigenlijk niet zomaar voorbij laten gaan, toch? En zeker het Ovezandepad niet. Maar ja hoe gaat zoiets?
En vanuit de Ostreaflat is het nog een fraai gezicht ook - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2011 
Het blijft de gemoederen bezighouden en er blijft enthousiasme over de klokken en wijzerplaten van de Sint Bavokerk.
Fraaie fontein in je voortuin! - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2011 
Bij het schouwen in de buurt maakten bewoners opmerkingen over de tuintjes van de koopwoningen in het project Eilanden II. Sommige mensen waren nog niet toe gekomen aan het inrichten van hun tuintje en ja dat vinden sommige mensen geen verbetering van de buurt. Niet goed bezig om het zo te zeggen.
Pendrecht Keek! op 18 januari in Restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2011 
Dinsdag 18 januari om half acht begon de bijeenkomst 'Pendrecht Kijkt' in Restaurant Zuiderkroon. Deelgemeente, Stadtstoezicht, Politie en Woonstad Rotterdam sprak bewoners over veiligheid, schoon en heel.
En wat doet Chief Kelvin Onyenze nog meer? - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2011 
In het vorige artikel werd verteld over de servicemedewerker van Woonstad Rotterdam in Wielewaal en Pendrecht. Hij werd kortgeleden chief in Nigeria. Maar hij blijkt ook op de plek waar hij woont een rol van betekenis de spelen. Want wat zien we in een brochure over buurtbemiddeling?
Servicemedewerker, Kelvin Onyenze, werd chief in Nigeria - dit artikel is geplaatst op: Jan 18, 2011 
Zijn werkgever heet Woonstad Rotterdam en hij is servicemedewerker voor Wielewaal en Pendrecht. Zijn bureau staat in het Servicepunt Pendrecht. Op 18 december 2010 werd hij tot chief gekroond door zijn koning, Eze Nelson Dike Eze Udo II.
En ......... jawel de Bavoklokken beieren en de wijzers lopen - dit artikel is geplaatst op: Jan 17, 2011 
Maandagmiddag 13:26 uur begonnen de klokken in de toren van de Sint Bavokerk te luiden en de wijzers van de 4 uurwerken te draaien. Na 6 jaar ergernis en een aanvraag 'Charlois in Actie!' kan de wijk weer mooi klokkijken.
Sofia Semedo gaat op voor de aardig onderweg award van de RET - dit artikel is geplaatst op: Jan 17, 2011 
De RET roept mensen met een talent op mee te doen voor de 'aardig onderweg award'. Sofia Semedo diende een mooi plan in.
Roel Pot en Claudette waren buren - dit artikel is geplaatst op: Jan 16, 2011 
Hij presenteerde de voorronde voor het Rotterdams Open Podium en maakte vanaf het begin al toespelingen op zijn buurjongetjes uit Pendrecht. Hij zou ze wel effe mores leren. Ze speelden nu immers in de brassband. Tot twee keer toe woonden Claudette en Roel vlakbij elkaar.
MUB wint publieksprijs in voorronde Rotterdams Open Podium - dit artikel is geplaatst op: Jan 16, 2011 
De jury riepen Auxs and Ruben en Mo el Khamssi uit tot winnaars van de voorronde van het Rotterdams Open Podium, maar het publiek sprak zich uit voor de brassband MUB. 5 april is de finale. Zorg dat je erbij bent.
De MUB had alles goed voor elkaar voor de voorronde - dit artikel is geplaatst op: Jan 16, 2011 
Ze hadden extra getraind en waren op zoek gegaan naar een nieuwe outfit.
De concurrentie van de MUB - dit artikel is geplaatst op: Jan 16, 2011 
De voorronde begon om 20:15 uur en had een programma voor de pauze met 6 acts en 1 na de pauze. Er was namenlijk ook een programma in de grote zaal en de organisatie had besloten om de brassband na de pauze te doen. Dan zou de show in de grote zaal geen last hebben van het vele geluid van de MUB. Maar eerst even de 6 concurrenten van de MUB.
Waarom lopen de Bavoklokken nog niet? - dit artikel is geplaatst op: Jan 15, 2011 
Technisch is alles klaar maar een schoonheidsfoutje in de letterlijke betekenis van het woord is de oorzaak dat de klokken nog stilstaan.
Waterballet in de Sliedrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 15, 2011 
Op de plaats van één van de gesloopte winkelblokken was vanmorgen iets bijzonders te zien.
De schoorsteen van de Paddestoel - dit artikel is geplaatst op: Jan 15, 2011 
Op het sloopterrein aan de Sliedrechtstraat ligt als laatste herinnering aan snackbar de Paddestoel nog de schoorsteen van de patatoven.
Laatste winkelblokken Sliedrechtstraat afgebroken - dit artikel is geplaatst op: Jan 15, 2011 
Met de sloop van de laatste winkelblokken in de Sliedrechtstraat is de tweede buurtwinkelstrip in Pendrecht geheel verdwenen.
Twee Wibra's in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 15, 2011 
Na de verhuizing van de Wibra naar de Krabbendijkestraat is de oude winkel op Plein 1953 nog gewoon open.
Foto's op Twitter van vervolg bezoek B&W; in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2011 
Via Twitter zijn er foto's te zien over het bezoek van het college van B&W; aan Pendrecht. Er komen er de komende dagen vast veel meer in de wijkbladen, maar als er nou toch al via Twitter op de website van de deelgemeente te zien is? Hier ook maar twee plaatjes, toch?
College van B&W; op bezoek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2011 
Het hele college was vrijdag 14 januari op bezoek in Pendrecht. Begonnen werd in de Lotte Stam Beesezaal van het Servicepunt Pendrecht. In 3 verschillende groepjes trok men door de wijk naar het Vrouwenhuis en het werkbezoek werd afgesloten met het zetten van handtekeningen onder een convenant in het Tuinhuis van de Tuin op het Zuiden.
Pecha Kucha avond van het NAi met o.a. Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2011 
Met als ondertitel: 'Small Scale, Big Change'-initiatieven, werd donderdagavond 13 januari een Pecha Kucha avond belegd door het NAi in hun dépendance in het Schieblock. Eén van de initiatieven die het sociale weefsel en de gemeenschapszin in wijken en steden versterken, was de Pendrecht Univesiteit.
De wijzerplaten van de Bavotoren zijn weer verlicht - dit artikel is geplaatst op: Jan 13, 2011 
Vandaag is er opnieuw gewerkt aan de uurwerken in de Bavotoren met als resultaat dat de verlichting van de wijzers en de wijzerplaten weer werkt.
Presentatie van studenten van de Rechtswinkel - dit artikel is geplaatst op: Jan 12, 2011 
Woensdag 12 januari presenteerden de studenten van de Rechtswinkel hun ervaringen bij de BOP in Pendrecht. Ouafa Zeroual gaf een mooi beeld van wat zij, Mitzy, Rebecca, Saïda, Sümera en Radha tegenkomen in het Servicepunt Pendrecht.
Tweede luidklok opgehangen in de Bavotoren - dit artikel is geplaatst op: Jan 12, 2011 
Op 20 december j.l. werd de "nieuwe" luidklok al naar boven gehesen en vandaag is hij opgehangen, onder de oorspronkelijke Bavo-klok. De bijgeplaatste klok is afkomstig van de vorig jaar afgebroken Olvoo-kerk in Zuidwijk.
Michel de Baan nieuwe ambassadeur Kindercampus Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 12, 2011 
Maandag 10 januari werd het convenant Kindercampus Pendrecht ondertekend tussen de deelgemeente en de partners. Michel de Baan werd de ambassadeur van de Kindercampus Pendrecht.
Op weg naar een nieuw Turks Huis in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2011 
Er wordt al druk getimmerd aan het nieuwe Turks Huis in Pendrecht.
Komt hier een tribune? - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2011 
Het heeft iets weg van een tribune, maar gaat toch echt om heel iets anders; de dakpannen van De Vlonders worden gelegd.
Verse vis kopen in Restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2011 
Er kwam nog een andere lijst op tafel in Restaurant Zuiderkroon. Nee geen spel. Wel een prijslijst van lekkere verse vis. Zoetwatervis.
De laatste versierselen weghalen - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2011 
De nachtburgemeester van Pendrecht weet van aanpakken. Zaterdag haalde hij met een buurman de laatste kerstverlichting van de gevel bij De Zuiderkroon.
Biljarten in Restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2011 
Welkom bij Aafje staat er op het bordje naast de deur. En je kunt er ook van alles tegenkomen. Zaterdagmiddag kun je er de Biljartclub Zuiderkroon treffen. Zaterdag 8 januari begon de nieuwe competitie.
Ook Pendrecht rouwde om Coen Moulijn - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2011 
Zo'n tienduizenden mensen hebben gisteren op de Coolsingel de laatste eer bewezen aan Coen Moulijn. Het overlijden van de voetbalicoon bleef ook in Pendrecht niet onopgemerkt.
Die klokken stonden toch op 12 uur? - dit artikel is geplaatst op: Jan 8, 2011 
In afwachting van de officiële ingebruikname staan de klokken van de Bavotoren stil op 12 uur. Eén van de uurwerken kon blijkbaar niet wachten.
Nee, dat is morgen pas - dit artikel is geplaatst op: Jan 7, 2011 
Veranderingen in de Krabbendijkestraat op 7 januari 2011.
Robedrijf: nieuwe naam en koers Roteb werkbedrijven - dit artikel is geplaatst op: Jan 7, 2011 
De werkbedrijven van Roteb gaan vanaf 1 januari verder onder de naam Robedrijf. Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en stedelijke economie) heeft op 4 januari samen met directeur Marlin Huygens (markten en bedrijven van Roteb) het officiële startsein gegeven.
Ze komen nog steeds, de Middelburgtjes - dit artikel is geplaatst op: Jan 7, 2011 
Het is er een beetje een kale boel, maar toch ...
Ze komen er nog steeds, die Middelburgtjes.

Clasien Kramer en “Karel de Stoute” - dit artikel is geplaatst op: Jan 7, 2011 
Donderdag 6 januari kreeg Clasien Kramer-Oonk, tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst, de “Karel de Stoute” uit handen van deelraadsvoorzitter Ed Goverde. Staat er op de website van de deelgemeente Charlois. Toch maar even overnemen zo'n bericht.
Clasien Kramer krijgt Karel de Stoutebeeldje op Nieuwjaarsbijeenkomst Charlois - dit artikel is geplaatst op: Jan 6, 2011 
Het Karel de Stoutebeeldje is de hoogste onderscheiding van de deelgemeente Charlois. Clasien Kramer werd de derde persoon, die op deze manier gewaardeerd werd voor haar enorme inzet voor de deelgemeente Charlois. Zij kreeg op 6 januari 2011 het kostbare kleinood uit handen van deelraadsvoorzitter Ed Goverde.
Kimberley en Dilek in backinggroep van Ed Goverde - dit artikel is geplaatst op: Jan 6, 2011 
De nieuwjaarstoespraak werd door de nieuwe voorzitter van de deelgemeente Charlois eens heel anders aangepakt. Er werd in zijn toespraak plaats gemaakt voor bewoners uit de deelgemeente, die zich het afgelopen jaar op een bepaalde manier onderscheiden hadden. Dilek Sasmaz en Kimberley Marlin zaten in Ed's backinggroep.
Nieuwjaarsbijeenkomst in hal flat Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Jan 6, 2011 
De eerste Opzoomeractiviteit in Pendrecht was ongetwijfeld de nieuwjaarsbijeenkomst in de hal van de flat Duiveland. Eenvoudig recept werkt zeer doeltreffend.
Thomas terug op zijn oude plek - dit artikel is geplaatst op: Jan 6, 2011 
Nico Blom stopte het restaurant Olivier's. Maar op dezelfde plek komt een oude bekende terug en ook zijn naam komt op het etablissement: Restaurant Thomas, Krabbendijkestraat 95. De opening is vrijdag 7 januari.
Artikel in De Echo over nieuwjaarsspeech van Mario Bosch - dit artikel is geplaatst op: Jan 5, 2011 
In De Echo staat vandaag een artikel over de nieuwjaarstoespraak die dagburgemeester Mario Bosch afgelopen zondag hield in de Zuiderkroon. Het artikel in de krant is echter ingekort, klik door en lees de volledige tekst.
Natives 2 in de Rotterdamse Schouwburg - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2011 
Vorig jaar speelde Natives van de acteursgroep Wunderbaum in een sloopflat in Pendrecht, vandaag was het vervolg in de Rotterdamse Schouwburg. Dagburgemeester Mario Bosch was één van de bezoekers.
Bewoners brachten toast uit op het nieuwe jaar - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2011 
Op de nieuwjaarsbijeenkomst van Vitaal Pendrecht werd een toast uitgebracht op 2011. Een jaar waarop weer veel op de agenda staat.
Sjannie werd ook benoemd tot eredoctor van de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2011 
Sjannie de Mooij werd niet alleen onderscheiden met een Karel de Stoutespeld. Zij werd ook ere-doctor van de Pendrecht Universiteit.
Sjannie de Mooij kreeg Karel de Stoutespeld op nieuwjaarsbijeenkomst - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2011 
Sjannie de Mooij wilde er eigenlijk zelf niet aan geloven, maar één van haar buurvrouwen in de Halsterenstraat stond erop dat zij een hoge onderscheiding zou krijgen voor alles, en vooral de manier waarop zij dat doet in de Halsterenstraat. Zij werd dan ook voorgedragen voor een Karel de Stoutespeld.
Sofia Semedo schilderde Bien Hofman - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2011 
Sofia Semedo portretteerde Bien Hofman, die op tweede kerstdag 60 jaar werd. Een fraai portret verbonden aan een karakteristieke plek in de wijk was het resultaat.
Fatiha El Mokadam werkt aan het juiste gewicht van de wijkbewoner - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2011 
Na de dikmakende feestmaand december diende er zich in het nieuwe jaar en in de nieuwe maand januari 2011 een toepasselijk nieuw project met een al even toepasselijke heldin aan.
Mario Bosch schetste fraai beeld van 2010 - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2011 
Voor de vierde keer in successie schetste Mario Bosch het beeld van Pendrecht over 2010, dit keer, op de nieuwjaarsbijeenkomst van Vitaal Pendrecht. Voor de eerste keer in Grand Café/Restaurant Zuiderkroon op zondagavond 2 januari van het nieuwe jaar 2011.
Wat zou er met het bord gebeurd zijn? - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2011 
'Wat zou er met het bord gebeurd zijn?', vraagt de dagburgemeester zich af.
Coen Veldhoen wenst alle lieve mensen een goed 2011 - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2011 
Hij woont op een mooie plek midden in de wijk en maakte bij het ingaan van 2011 foto's van het feest.
Bij het begin van 2011 - dit artikel is geplaatst op: Jan 1, 2011 
Het nieuwe jaar is begonnen en traditiegetrouw blikt dagburgemeester Mario Bosch terug op het jaar dat voorbij is. Nu een kort digitaal voorproefje, op 2 januari uitgebreid tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Vitaal Pendrecht in de Zuiderkroon.

vragen of opmerkingen?