Opzoomeractiviteit in de vorm van een waterfestijn

Dit artikel is geplaatst op Oct 2, 2011

  
 
Zijn buurman Clayton Vaals liep met een professionele camera rond en maakte prachtige plaatjes. Het waterfestijn had alles wat een dagje aan het strand of bij het open lucht zwembad maar zou kunnen hebben.

Clement Hoek deed al in mei een voorstel om een waterfestijn in de zomer op touw te zetten. Zijn kinderen spelen op het veld achter hun huis met kinderen uit de Zierikzeestraat en de flat aan de Ellemeethof. Hij en zijn buren rekenden op een mooie zomer en dienden een zomerspelen in. Allerlei watertoestellen bedachten ze een terrasje voor de ouders om eens ontspannen met elkaar te praten.

Het plan werd meteen goedgekeurd en het wachten was op een mooie zomerse dag om het uit te voeren. Het voorjaar was tenslotte zo droog dat het schreeuwde om wat extra water.

Maar dat water hoefde niet uit de kraan te komen bleek later. Er kwam maar geen eind aan te koud en te nat weer om het waterfestijn ook echt uit te voeren. Voor de zomervakantie tenminste niet.

Nou dan moet eind augustus toch wel een mooie zaterdag opleveren, dachten de Opzoomeraars.

Pech! Laten we het volgend jaar maar doen. Dat wordt in 2011 niks.

Maar toen kwamen de voorspellingen voor zaterdag 1 oktober. Woensdag rolde een opzet voor de uitnodiging bij de opzoomerregisseur binnen. 'Kun je die printen en kan ik ze morgen komen halen?', was de vraag van Clement en zou TOS ook nog iets kunnen doen.

En dat lukte allemaal.

Twee medewerkers van TOS meldden zich. De uitnodiging werd ruim verspreid in de buurt en zaterdagmorgen werd het allemaal heel druk. De watertoestellen gingen naar buiten. De uitnodiging werd nog eens extra in de Noordwellestraat op een paal gehangen, waarop ooit eens een verbodsbord moet hebben gezeten.

En een relaxt waterfeest ging van start.

Opa en oma uit Zuidwijk kwamen langs. Opa zei met enige trots: 'Ik ben opa van al deze kinderen!'

Francis uit de flat aan de Ellemeethof haalde haar schminkdoos tevoorschijn en schminkte de kinderen. De schmink hield het echter maar kort, want water en schmink verstaan elkaar niet zo goed.

Het terrasje deed het fantastisch en ook op de galerij van de Ellemeethofflat gingen de stoelen naar buiten en keken buren van bovenaf toe.

Om de kinderen allemaal extra koel te houden ging zo af en toe de waterslang er nog eens over en werd Clement zelf ook onder vuur genomen. Gelukkig met water dit keer. Een andere vader maant de oudere jongens een beetje kalm aan te doen met de kleinere kinderen in de zwembadjes. Elkaar omduwen in zo'n badje en kopje onder laten gaan is tenslotte het mooiste wat je kunt doen, maar dat moet wel een beetje sportief blijven.

Afijn, wie had er aan het eind van de dag nog een droge draad aan het lijf? Dat waren opa en oma uit Zuidwijk en de ouders aan het terrasje en natuurlijk die buren op de galerij, maar de rest ........ kletsnat.

Water uit de kraan is koud, maar dat kwam 1 oktober 2011 goed van pas op de gemeenschappelijke tuin achter de Zierikzeestraat.

heeft u vragen of opmerkingen?