(archief) Nieuws-overzicht van april 2004 t/m dec 2004
Andries Haak reageert op Ostrea bericht - dit artikel is geplaatst op: Dec 31, 2004 
Andries Haak maakt mooie foto's van de wijk. Zo heeft hij bijvoorbeeld de sloop van zijn woning aan de Zierikzeestraat beeldje voor beeldje vastgelegd. Sommige mensen vinden hem een kunstenaar. Misschien komt er nog een keer werk van hem in de galerie van Eveline van Rooy. Op de site www.pendrecht.tk, maar ook op andere plekken op internet staan foto's van hem. Hij kan Pendrecht mooi in beeld brengen. Hij kan er ook niet tegen, wanneer hij de bewonerscommissie van de Ostreaflat verkeerd vindt neergezet. Lees maar.
Dokter Heftinghuis kreeg een opknapbeurt - dit artikel is geplaatst op: Dec 30, 2004 
De muren zijn weer mooi wit geschilderd. Ook binnen zijn de kleuren weer een beetje opgehaald. Maar het huis en zijn oorspronkelijk vorm zijn netjes in hun waarde gelaten. De bezoekers, die patient geweest waren bij dokter Hefting herkenden nog veel van de oude praktijk.
Open Huis voor direct omwonenden dokter Heftinghuis - dit artikel is geplaatst op: Dec 30, 2004 
Donderdag 30 december waren de direct omwonenden van de voormalige praktijkwoning en woonhuis van dokter Hefting aan de Sommelsdijkstraat 40 uitgenodigd om een kijkje te nemen. Het personeel van de GGZgroep Europoort Istia hield open huis. Teamleider Bernd Gerten nam de welkomstbloemen van BOPvertegenwoordiger Kees Brand in ontvangst.
Er ligt een rijke geschiedenis bij de bouwspeeltuin - dit artikel is geplaatst op: Dec 30, 2004 
Joop Terpstra was de oprichter van de Bouwspeeltuin Pendrecht 7. "Hij is inmiddels overleden", zegt Frans van der Wielen. Frans kreeg vanuit Sport en Recreatie te maken met de speelplek voor de kinderen ten zuiden van de Slinge van vroeger. Er is wat geschiedenis te vertellen.
Jason and friends vermaken zich op de bouwspeeltuin - dit artikel is geplaatst op: Dec 30, 2004 
Jan Tromp van Sportstimulering Charlois had een flinke groep medewerkers meegnomen. Onder hen Ron Stolk. Ron kan vertellen over 40 jaar bouwspeeltuin in Pendrecht. Vroeger zag het zwart van de mensen. Nu waren er 16 jongeren. Hij speelde hier en woonde in de Ellewoutsdijkkstraat. "We vochten ook! Eigenlijk is er niks verandert", zegt Fred de Vendt beiden werken nu bij SenR en willen er iets moois van maken voor Jason en zijn vriendjes.
Pendrecht lichtstad - dit artikel is geplaatst op: Dec 30, 2004 
De flat staat midden in de wijk. Kreeg de architectuurprijs en zag er vorig jaar rond kerst schitterend uit. Dit jaar deed de bewonersgroep er nog een schepje bovenop. Ze vallen op. Ook al besloten ze dit jaar geen Opzoomerboom te nemen.
Disco na de gourmet - dit artikel is geplaatst op: Dec 29, 2004 
De moeders hadden voor de gourmetters een disco in gedachten.

Rieks kwam een kijkje nemen bij de gourmet. - dit artikel is geplaatst op: Dec 29, 2004 
Rieks had gehoord dat er een gourmet was en kwam een kijkje nemen, natuurlijk mocht hij gelijk meedoen maar.........
Gourmet voor de leden van 10 tot 16 jaar. - dit artikel is geplaatst op: Dec 29, 2004 
Omdat de Sint de kinderen van 10 tot 16 jaar overgeslagen had kregen zij een gourmetavond aangeboden.
voetbal in speeltuin 7 - dit artikel is geplaatst op: Dec 29, 2004 
Vandaag waren er buitenspelletjes te doen in speeltuin 7
Groeten AAN Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 27, 2004 
De ansichtkaarten van de Zwaan Kleef Aan - campagne in de Tiengemetenbuurt worden op een redelijke schaal verspreid. Zo kan het gebeuren dat er 1 exemplaar teruggestuurd wordt. Groeten UIT Pendrecht is in dit geval wel omgezet in Groeten AAN Pendrecht.
De werkgroep Pendrecht 5/6 wacht nu nog op aanmeldingen uit de buurt.

Bien Hofman, een vitaal kerstkind - dit artikel is geplaatst op: Dec 26, 2004 
Ze is in 1950 geboren op tweede kerstdag. 17 december 2004 was ook al een beetje haar verjaardag. Ze heeft zich dan ook helemaal ingezet voor het welslagen van het tweede vitale kerstfeest in haar Pendrecht. Vitaal Pendrecht feliciteert haar van harte.
Salima voor een goed stuk vlees - dit artikel is geplaatst op: Dec 26, 2004 
De nieuwe naam voor de zaak van Erik Hoogink is Salima. In de reclamefolders wordt de zaak aangeduid als uitbreiding van de slagerij aan het Mathenesserplein. Vitaal Pendrecht is benieuwd naar het succes van Farid Bourjaj's zaak in Pendrecht.
Opzoomerkerstbrunch in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Dec 26, 2004 
De boodschappen waren voor de kerst al gedaan. Maar het werk kwam toch neer op eerste kerstdag en ook tweede kerstdag stonden ze om 6 uur al aan de oven om broodjes af te bakken. Het vele werk maakt hen niet uit. Ze doen het graag voor alle bewoners van Valckensteyn.
Gerard Boom kijkt terug op vrijdag 17 december - dit artikel is geplaatst op: Dec 20, 2004 
"Na een lange voorbereiding naar 16 en 17 december ’04 is het toch gelukt. Ondanks het slechte weer lukte het de stichting Vitaal Pendrecht twee mooie en gezellige middagen neer te zetten", zo begint Gerard Boom zijn verslag van de aanloop en het kerstfeest zelf op Plein 1953.
Dagburgemeester let op de kleintjes! Ook al gaat het om Pendrecht's Monopoly. - dit artikel is geplaatst op: Dec 20, 2004 
Rex Mundio was de maker. Hij kent de wijk door en door. Maar zelfs zij maken foutjes. Dagburgemeester Mario Bosch let op alles. Als er iets met de Henk van Oostendebank gebeurt, is Mario er meteen bij. Ook op het fraaie Monopolybord ontdekte hij een foutje.
Feestje rond de Opzoomerboom bij de Jeu de Boulers - dit artikel is geplaatst op: Dec 20, 2004 
De enige mooie dag in het weekend van 17, 18 en 19 december hebben ze getroffen. Ze belegden hun Opzoomerfeestje op de zondag. Er werd natuurlijk jeu de boules gespeeld. Eh, pétanque voor de kenners natuurlijk. En in de prachtige boom hingen ook nog Oppies. Kijk dat is pas Opzoomeren.
De ontdekking van het feest - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2004 
Frank Boerboom introduceerde hun act. Op het programma werden ze nog RED A & Frank B genoemd. Maar na het eerste nummer, een eigen versie van Frank op John Lennon's Happy Christmas, stalen Reda en Aïcha de show. In het eerste nummer begleidde hij rappend Frank. Maar daarna gingen ze los. Echte Pendrecht Rap door een Pendrecht's duo.
Divine Colours als 2e act - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2004 
Ze kwamen op als 2e act. Divine Colours. Een stepact. Een dansgroep met een missie. Zij dansen op opzwepende muziek. Niks bijzonders. Maar in die muziek zit een boodschap. De boodschap van hun overuiging. Kevita Kharag kondigde hen aan als christelijke act.
Hennepkwekerij? Nee, kerstgeschenk voor bewoners - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2004 
Het leek op de BOP even een aantal dagen op een hennepkwekerij. De grote zaal stond vol met meer dan 900 kerststerren. Die waren er echter niet om een kwekerij te beginnen. Nee, de Werkgroep Herkingenbuurt had deze palntjes als kerstcadeautjes aangeschaft voor de bewoners uit hun buurt. Allemaal krijgen ze zo'n ster aangeboden. Ook de nieuwe bewoners in Nieuw Herkingen.
Comemento Pascu van The Little Sweet Girls in Het Verhaal - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2004 
Iedereen was uitgenodogd in Het Verhaal. Mildiane Camelia en Diana Henriquez waren niemand vergeten. Het was een drukte van belang en natuurlijk was er lekker eten op het kerstmaal van The Little Sweet Girls. Zij sloten met het kerstdiner een succesvol jaar af.
Tasha's World zet de kersttrend! - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2004 
Op het laatste Dunya festiavl regende het pijpenstelen. Tasha's World kan omgaan met regen. Ook op 17 december, was het naast de gebruikelijke december-kou, regen wat de klok sloeg. Het levert wel mooie foto's op. Kijk maar naar de speciale kerstwens van Vitaal Pendrecht!
Rita uit Brazilië zingt Stille Nacht in het Portugees - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
Rita vroeg Tasha's World of ze al intermezzo even het Stille Nacht mocht zingen in het Portugees. Maar natuurlijk was Natascha Slagtand's reactie. Ze kondigde Rita aan en gaf haar graag de microfoon.
Wat staat er in die afspraken? - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
Bien Hofman stelde achtereenvolgens: Jaap Bogaard van de Nieuwe Unie, Jacques Dobbelaere van het ministerie, Marco Pastors van de gemeente Rotterdam, Dominic Schrijer van de deelgemeente Charlois, Mario Bosch de dagburgemeester van Pendrecht en Roger Huys de nachtburgemeester van Pendrecht, kritische vragen. Ze wilde namens de bewoners van Pendrecht weten, wat er nu precies gaat gebeuren met "Pendrecht Zet Door" en die gebiedsafspraken.
Gebiedsafspraken getekend! - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
Het was kantje boord. Maar op de valreep werd een gezamenlijke tekst overeengekomen. Jaap Bogaard, Marco Pastors en Dominic Schrijer ondertekenden aan de leestafel in de Middelburgt de gebiedsafspraken over Pendrecht.
Catering onder leiding van Baby Jamanika - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
De catering van vrijdag 17 december was uit de kunst. De Vrouwenstudio Pendrecht onder leiding van Baby Jamanika, die ook met Bien Hofman en Gerard Boom het initiatief nam tot Vitaal Pendrecht, stond garant voor hoge kwaliteit.
Leuk sfeertje onder vrijwilligers Pendrecht Zet Door - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
Het begon vrijdag 17 december al vroeg. De vrijwilligers werden geïnstrueerd. De sfeer zat er direct in. Deze mensen laten zich niet uit het veld slaan door een beetje regen en wat kou.
Kevita Kharag presenteerde het muziekprogramma - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
Haar zus presenteerde vorig jaar het feest samen met twee andere presentatoren. Zij ging er in haar ééntje voor. Makkelijk was het niet! Ze moest zich instellen op regen en kou. Bovendien waren er allerlei aanpassingen in het programma. Maar Kevita was niet van haar stuk te brengen. Zij maakte er iets speciaals van.
Een vrouw met een hart: Natascha Slagtand - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
Hij klom op het podium en wilde met haar dansen. Tasha's roadmanager, Omar was er als de kippen bij en werkte hem van het posium. Na afloop wilden ze graag op de foto met de artieste.
Pendrecht valt voor Tasha's World - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
Tasha had ze helemaal in de tang. En het omgekeerde was ook waar. Er waren echte fans gekomen. "Als ik backvocals nodig heb, weet ik waar ik aan moet kloppen", was haar reactie op de meezingende jongens en meisjes op de eerste rij.
Zanger Sebastiaan bracht de kerstsfeer er goed in! - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
Hij heet Sebastiaan en zong op het podium een reeks van kerstklassiekers. Dilek Sasmaz en haar dochter Rükiye wilde maar wat graag met hem op de foto.
Helaas weer geen skydivers! - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
Skydive Rotterdam wilde graag, maar voor de tweede keer moest het landen afgezegd worden. Te veel wind en harde regen gooide roet in het eten. De kerstman en Miss Pendrecht samen met prinses Lushetika zorgden voor een alternatieve openingsceremonie.
Tentamen Atelier Pendrecht in Beatrixschool - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2004 
13 studenten bestuurskunde van de Universiteit Tilburg volgen het leertraject Atelier Pendrecht. 17 december was een topdag voor hen. Ze deden iets wat nooit voorkomt: hun tentamen vond niet plaats op de universiteit in Tilburg maar op locatie in Pendrecht en wel in de Beatrixschool. Ze gingen ook op onderzoek uit in d wijk en ondervroegen de bezoekers van het kerstfeest.
Genieten van chocomel - dit artikel is geplaatst op: Dec 17, 2004 
Voor alle kinderen die iets moois voor de kerstboom van het plein hadden gemaakt was er vandaag gratis chocomel.
Leerlingen van Over de Slinge bezochten de bejaarden. - dit artikel is geplaatst op: Dec 17, 2004 
Op 15 december bezochten de leerlingen van groep 7 de bewoners van Sonneburgh.
De leerlingen van Over de Slinge hebben opgetreden voor de bewoners van Sonneburgh. - dit artikel is geplaatst op: Dec 17, 2004 
Er werden niet alleen spelletjes gedaan in Sonneburgh op 15 december maar er werd ook opgetreden.
De eerste kunststukken hangen in de boom voor de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2004 
Ondanks de regen lieten de kinderen van Over de Slinge aan de Krabbendijkestraat en de Sommelsdijkstraat zich niet tegenhouden!
Diploma Nederlands voor cursisten van de moedergroep Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2004 
Na een jaar lang hard studeren mochten de moeders van de Moedergroep Pendrecht op dinsdag 14 december hun diploma Nederlands in ontvangst nemen in het Verhaal.
Weer zo'n prachtige boom - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2004 
Ook op het schoolplein van Over de Slinge staat een prachtig versierde kerstboom.
Ondertekening Overeenkomst op 17 december - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2004 
Op het podium op Plein 1953 wordt vrijdagmiddag een belangrijke overeenkomst tussen de gemeente, de Nieuwe Unie en de deelgemeente ondertekend. Het gaat om flinke bedragen en om stevige plannen. Alles gaat onder de noemer Pendrecht Zet Door. Pendrecht wordt daarmee een zogenaamde pilot voor de aanpak van de gemeente. Het plan heet dan ook niet voor niks Pendrecht Zet Door.
Pendrecht gaat voor de hoofdprijs.

Kerstballen uit de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2004 
Donderdag 16 december worden de bomen op Plein 1953 opgetuigd door verschillende bewonersgroepen uit de wijk. In de Halsterenstraat is al druk geknutseld. Sila Polak heeft samen met de kinderen mooie kerstballen gemaakt. De namen van de kinderen staan netjes op de bal, die ze gemaakt hebben.
Programma 17 december 2004 - dit artikel is geplaatst op: Dec 13, 2004 
De grote kerstboom komt er aan. Ook de opzoomerbomen worden geplaatst. Er komen er maar liefst 7 op en rondom Plein 1953. Donderdag worden de bomen op het plein opgetuigd door de scholen en verschillende groepen uit Pendrecht en vrijdag 17 december wordt het een groots feest.
Het programma is klaar en heeft iedereen iets te bieden.

Kunst wisselt van plek - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2004 
"Vanmorgen zag ik bijgaande sculptuur boven de ingang van de katholieke kerk aan de Sommelsdijkstraat. Ik ben er 99% zeker van dat dit afkomstig is van het kerkgebouw in Zuidwijk", schrijft dagburgemeester Mario Bosch.
Miss Pendrecht werd 20 jaar - dit artikel is geplaatst op: Dec 11, 2004 
Vrijdag 10 december werd Simone van Arendonk, Miss Pendrecht 2004, 20 jaar. Zij werd op 4 juni verkozen. Ze heeft zich van haar taak gekweten tijdens de wielerronde op 7 augustus. Soms is ze ook bij een andere activiteit.
Het Verhaal krijgt een prijs - dit artikel is geplaatst op: Dec 11, 2004 
Sinds 1990 wordt er jaarlijks een Rotterdamse vrijwilligersprijs uitgereikt. De prijs is een trophee en een bedrag aan geld. De 15e prijs ging naar RKSV Spartaan '20 en project Kamp Ahoy. Onder de 103 inzendingen zat ook de Oecumenische Stichting Inloophuis Het Verhaal. Zij kregen de prijs in de categorie Anders.
Kerstmarkt in de Passage - dit artikel is geplaatst op: Dec 10, 2004 
Donderdag 9 december was er in de Passage aan de Sliedrechtstraat kerstmarkt. Er liepen veel kerstmannen rond in deze leuke voorziening in de wijk. De Passage heeft overigens ook bij Opzoomer Mee samen met een aantal bewoners van de Sliedrechtflat een opzoomerkerstboom aangevraagd.
Dan ook maar een foto van Astrid! - dit artikel is geplaatst op: Dec 10, 2004 
Het gerechtigheidsgevoel van Annemarie Commijs vereist dat alle betsuursleden en medewerkers van de bouwspeeltuin Pendrecht 7 op deze site komen te staan. Er is bij Vitaal Pendrecht ook een foto van Astrid beschikbaar. Ze werd niet op de speeltuin, maar tijdens het slaan van de eerste paal voor het project Groenhof. Astrid wordt namelijk één van de bewoners aan de Zierikzeestraat.
Vervolg op het speeltuinverhaal - dit artikel is geplaatst op: Dec 10, 2004 
Omdat Shirley,Ellen en Astrid nergens genoemd worden is dit een klein goedmakertje.
Onthulling en festiviteit afgelast! - dit artikel is geplaatst op: Dec 10, 2004 
Zaterdag 13 december zou het kunstwerk bij de Ooltgensplaathof tegenover het Metrostation Slinge onthuld worden. De deelgemeente en de Nieuwe Unie hebben de festiviteit afgeblazen in verband met de begrafenis van Prins Bernhard.
Het kunstwerk wordt overiegens wel verder voltooid. Je kunt er nu hoogwerkers druk mee bezig zien.

Open Huis in de Herkingenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Dec 10, 2004 
Zaterdag 18 december van 12:00 tot 14:00 uur houden ze er Open Huis. Er wordt veel aandacht besteed aan de nieuwe woningen in de Herkingenbuurt. Vorig jaar 3 november sloeg minister Dekker de eerste paal. Nu een jaar later worden de 177 eengezinswoningen opgeleverd. Een aantal zijn er al bewoond. Een groot is al verkocht. Een deel moet nog naar de nieuwe eigenaar. Er zit voor hen zelfs een keukencheque van 10.000 € in. U kunt kijken op de site www.nieuwherkingen.nl als u belangstelling heeft.
Water geven? - dit artikel is geplaatst op: Dec 10, 2004 
Hij staat op de hoek van de Zierikzeestraat en de Serooskerkestraat. Samen met een broertje, of heet dat bij bomen zusje, verderop in de Serooskerkestraat moest hij het ontgelden. Veel bewoners vragen zich af: "moest ie nou echt weg?" Één bewoner plakte er zelfs een affiche op: "water geven aub". Wie weet gaat ie het weer doen.
Fredy Bal neemt op een hartelijke manier afscheid van Pendrecht. - dit artikel is geplaatst op: Dec 9, 2004 
De Koriander aan de Kromme Zandweg was donderdag 9 december eigenlijk te klein. En iedereen, die een beetje met haar te maken gehad heeft, was er ook. Fredy Bal heeft immers meer dan 25 jaar OWG en later de Nieuwe Unie en vooral de bewoners van Pendrecht gediend. Een wooncosulent met hart voor de zaak en voor de wijk ging met prepensioen.
Bouwspeeltuin 7 blij met belangstelling - dit artikel is geplaatst op: Dec 9, 2004 
"Wij voelen ons gesterkt in ons voornemen onze speeltuin weer nieuw leven in te blazen. Uw bijdrage wat betreft het voorstellen van activiteiten en het aandragen van contactpersonen heeft ons aller enthousiasme doen toenemen," schrijft Cora Smit names het bestuur van de Bouwspeeltuin. Het bestuur wil nu doorpakken.
Valckensteyn in kerstsfeer - dit artikel is geplaatst op: Dec 8, 2004 
De bewoners van Valckensteyn werden via de intercom uitgenodigd om naar de opening van de tentoonstelling: "Een andere kijk op mijn wijk" te komen. Dat was overigens niet het enige dat er te bewonederen viel. De kerstversiering was ook aangebracht in de gemeenschappelijke ruimte.
Onthulling kunstwerk - dit artikel is geplaatst op: Dec 8, 2004 
Zaterdag 11 december om 15:00 uur wordt er een uniek kunstwerk aan Pendrecht toegevoegd. Het wordt een beeld waar niemand omheen kan en het zal de nieuwe spelers op het speelveld Pendrecht verwelkomen. Dat zijn in dit geval de bewoners van de eengezinswoningen in de Herkingenbuurt. Zij zullen het trouwens ook onthullen.
fototentoonstelling tiengemetenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Dec 8, 2004 
Op 7 december om ongeveer 17.00 werd in Valckensteyn een fototentoonstelling met foto's uit de Tiengemetenbuurt geopend. Het thema van de tentoonstelling is 'Een andere kijk op de wijk'
En daar zijn ze dan de dominostenen! - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2004 
Ze waren in deze rubriek al aangekondigd. Maar nu staan ze er dan ook echt. Rex Mundio heeft weer een fraai staaltje van zijn kunstwerken aan Pendrecht toegevoegd. Dagburgemeester Mario Bosch maakte er een foto van. Ze zijn in het echt te zien aan de Oldegaarde in de Zierikzeebuurt.
Farid Bourjaj de nieuwe slager van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2004 
Hij staat nog maar kort achter de toonbank en bedient nog maar kort het slagersmes dat Erik Hoogink voor hem achterliet. Maar hij voelt zich er al prima thuis en dat is te zien op de foto. Zijn naam is Farid Bourjaj en hij is vast van plan er iets moois van te maken in Pendrecht.
hippe sint - dit artikel is geplaatst op: Dec 5, 2004 
Ook Sinterklaas gaat met zijn tijd mee!!!
Sintfeest op over de Slinge - dit artikel is geplaatst op: Dec 5, 2004 
Op over de Slinge werden de kinderen bezocht door de Sint en 8 Pieten.
Borrelen op Bouwspeelplaats Pendrecht 7 - dit artikel is geplaatst op: Dec 4, 2004 
Op vrijdag 3 december was er een leuk Sinterklaasfeest op de Bouwspeeltuin Pendrecht 7. Aansluitend was er een netwerkborrekl. Hier hielden diverse mensen een korte toespraak. Onder hen Dominic Schrijer, Frans van der Wielen en George Broeseliske van de BSW.
Werkgroep Gezond Pendrecht spreekt met directeur Rob Hartings van Stichting Boog - dit artikel is geplaatst op: Dec 4, 2004 
"Dat was een goed gesprek", bromt Jan Hoogcarspel als om precies half twee Rob Hartings, directeur van Stichting Boog vertrekt. De negen leden van de werkgroep Gezond Pendrecht van de BOP voelden zich 3 december goed geïnformeerd over de gang van zaken rond het Gezondheidscentrum Zuiderkroon.
Amaryllis: kerstdiner op 3 december - dit artikel is geplaatst op: Dec 4, 2004 
De groep Amaryllis hield vrijdag 3 december haar kerstmaaltijd. Sandra van Nos Rais maakte opnamen, die ongetwijfeld op de buis komen. Iedereen van de groep had een onderdeel gekookt. Zo werd het bij elkaar een complete maaltijd. Bien Hofman nodigde de groep uit om 17 december naar het feest op het Plein te komen en ook te laten zien dat Amaryllis meedoet aan Vitaal Pendrecht.
Nora Storm in de bloemetjes gezet - dit artikel is geplaatst op: Dec 4, 2004 
Ze is al 10 jaar actief in de junkiebond. Richtte verschillende aanverwante stichtingen op en begon met junkies Nora's Soephuis. Topscore is ook een project van Nora Storm. 3 december kreeg ze uit handen van burgemeester Opstelten de Wolfert van Borselenpenning. Een onderscheiding, waar Rotterdam heel schaars mee omspringt.
Henk van Oostendebank weg - dit artikel is geplaatst op: Dec 4, 2004 
Mario Bosch, de dagbuurgemeester en kronikeur van Pendrecht, deed een voor hem schokkende ontdekking. Mario brengt voor zijn website alle kunstwerken in Pendrecht in beeld. Eén kunstwerk blijkt niet meer herkenbaar te zijn. Wie kan Mario helpen en wanneer weten we weer dat het hier om een speciale bank gaat?
Tasha's World op kerstfeest 17 december in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 3, 2004 
17 december is er voor de tweede keer in de geschiedenis een groots kerstfeest op Plein 1953. Onder het motto: "Vertrouwen in Pendrecht" is er een kerstmarkt en een levende kerststal; skydivers komen een boodschap brengen;. handtekeningen worden gezet onder het programma "Pendrecht Zet Door". En er zijn verschillende optredens, waaronder de wereldbekende Rotterdamse Tasha's World.
Onderscheiding voor Maureen Maria - dit artikel is geplaatst op: Dec 3, 2004 
Op de site van de deelgemeente Charlois is het volgende bericht te lezen:
Zaterdag 27 november speldde deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst de zilveren Karel de Stoutespeld op bij Maureen Maria. Zij krijgt deze deelgemeentelijke onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat zij in de afgelopen twaalf jaar in Pendrecht heeft gedaan.

Groep 2 en de Dag van de Dialoog - dit artikel is geplaatst op: Nov 29, 2004 
Er was ruimte voor twee tafels in het Turks Huis beiden waren bezet. Als iedereen had kunnen komen waren er vast 3 tafels geweest. Een aantal mensen meldde zich af. Als u doorklikt leest u het verhaal van groep 2.
Dag van de Dialoog 27 november 2004 - dit artikel is geplaatst op: Nov 28, 2004 
27 november, de derde dag van de dialoog, in Rotterdam, dus ook in Pendrecht, onder leiding van Denise Hanenberg. Een verslag van Agnes Morene.
Denise Hanenberg als gespreksleider - dit artikel is geplaatst op: Nov 28, 2004 
Er waren twee groepen op de Dag van de Dialoog in Pendrecht. Jeroen Zaan leidde de éne groep in de ontmoetingsruimte en Denise Hanenberg van de Nieuwe Unie de andere in de vrouwen- en jongerenruimte.
Elly Pesik - Douwes en Ruud Pesik 46 getrouwd! - dit artikel is geplaatst op: Nov 28, 2004 
Ze kwamen samen naar het Turks Huis om mee te doen aan de Dag van de Dialoog, Elly en Ruud Pesik. Ruud noemde de liefde als "zijn" liefste deugd en deed een onthulling.
Maureen Maria krijgt zilveren Karel de Stoutespeld - dit artikel is geplaatst op: Nov 28, 2004 
Op 22 november werd ze 50 jaar. Zaterdag 27 november vierde ze in haar woning feest. Op iedereen was gerekend, dat onder hen ook Dick Lockhorst, de voorzitter van de deelgemeente Charlois kwam, was een verrassing.
Cemal Kumas bedankt iedereen voor deelname aan de Dialoog - dit artikel is geplaatst op: Nov 28, 2004 
De Dag van Dialoog vond meestal plaats in de Middelburgt. Daar was 27 november een internationale bijeenkomst in het kader van de Euro Citys. Het Turks Huis bood nu ruimte aan de deelnemers aan de Dag van de Dialoog. Cemal Kumas, voorzitter van de vereniging Turks Huis Pendrecht, bedankte iedereen en riep op tot een vervolg.
PaVEM bijeenkomst in Millinxparkhuis - dit artikel is geplaatst op: Nov 26, 2004 
Op 3 juli 2003 is de commissie Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen (PaVEM) geïnstalleerd op aanbeveling van het kabinet. Aanleiding voor de oprichting is de vaak geïsoleerde positie van vrouwen van etnische minderheden in Nederland. Ondanks het groeiende aantal allochtone vrouwen dat op alle niveaus deelneemt aan de samenleving, is er nog steeds een grote groep die de aansluiting niet heeft kunnen maken. Op woensdag 24 november was er een bijeenkomst in het Millinxparkhuis. De moedergroep Pendrecht was daar en ook Lenie Mendes, stagiaire bij de bewonersorganisatie Oud Charlois, maar Lenie woont in Pendrecht. Haar indruk van de bijeenkomst leest u als u doorklikt.
SSVZ Zuid West zoekt vrienden - dit artikel is geplaatst op: Nov 26, 2004 
WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR GOEDE VRIENDEN IN ROTTERDAM: Zo begint de tekst van een persbericht van de ASVZ Zuid West.
Een wereldpark op Zuid - dit artikel is geplaatst op: Nov 26, 2004 
Op woensdag 24 november zou wethouder Lucas Bolsius de eerste schep in de grond steken om de start van de graafwerkzaamheden voor de waterpartij te markeren. Hij kwam een beetje later dan gedacht. Buiten was het al donker. Een alternatief was snel gevonden. Bolsius zette als start een mini-graafwerktuig op de maquette in het informatiecentrum.
Lissandra Granviel en wethouder Geluk - dit artikel is geplaatst op: Nov 26, 2004 
Maandag 22 november kon je de radio of tv niet aanzetten of wethouder Leonard Geluk was er op. Hij kwam met een voorstel om meer gemengde scho­len te krijgen. Maar hij deed meer. Hij sprak ook met een aantal mensen in Villa Zebra. Onder hen Lissandra Granviel en Fatiha el Mokadam van de moedergroep Pendrecht
Baby nu al in de prijzen - dit artikel is geplaatst op: Nov 26, 2004 
Elke twee jaar reikt de regering de Joke Smit-prijs uit aan een persoon, groep of instantie, die een fundamentele bijdrage levert, of heeft geleverd, aan de verbetering van de positie van vrouwen in de Nederlandse samenleving.
toneelstuk Pendrecht door Agnes Morene - dit artikel is geplaatst op: Nov 25, 2004 
Zondagmiddag 21 november was de laatste voorstelling van het toneelstuik 'Pendrecht'. Als u niet geweest bent, heeft u iets bijzonders gemist.
Vertrouwen in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 23, 2004 
Op de BOP is dinsdagmorgen 23 november een gesprek geweest over de stand van zaken rond de herstructurering. Ger Houben deed uit de doeken hoe ver men bij de Nieuwe Unie met de planning is. Duco de Bruijn was aanwezig om het uitvoeringsprogramma Pendrecht Zet Door uit te delen en een korte toelichting te geven. Denise Hanenberg en Ger Houben gaven inzicht in de herhuisvestingservaringen in de Middelharnisstraat in de Tiengemetenbuurt.
Zwaan kleef aan in de Tiengemetenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Nov 22, 2004 
Voorafgaand aan de tweede voorstelling van het toneelstuk Pendrecht werd in De Middelburgt met een bescheiden ceremonie het project "Zwaan Kleef Aan" gelanceerd. Met behulp van een tentoonstelling van foto's van de Tiengemetenbuurt wil het Opbouwwerk Pendrecht bewoners uit die buurt met elkaar in contact brengen. De tentoonstelling zal binnenkort een plaatsje krijgen in Valckensteyn.
Montmartre in Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Nov 22, 2004 
De Zijpe was vroeger een goedlopend buurtwinkelcentrum, maar inmiddels staat er veel leeg. Als het aan de Nieuwe Unie ligt krijgen de winkels een nieuwe invulling, bijvoorbeeld voor kunstenaars. "Het liefst zou ik er een soort Montmartre van amken", zegt Ger Houben.
Wethouder Pastors komt in ieder geval - dit artikel is geplaatst op: Nov 21, 2004 
Met die mededeling kwam Duco de Bruijn. Duco is de kersverse projectleider herstructurering voor Pendrecht. Hij en de wethouder en vertegenwoordigers van bewoners uit de wijk zullen de gebiedsafspraken voor de herstructurering van Pendrecht ondertekenen en samen zullen zij de lichtjes van de boom ontsteken.
Bambi trad op voor Vitaal Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 21, 2004 
De Rotterdamse band Bambi trad op voor Vitaal Pendrecht. Hun ideaal was om alle rollators uit Valckensteyn op de dansvloer te krijgen. Dat gebeurde niet, maar er zaten wel tot het laatste nummer verschillende bewoners uit het bejardencomplex mee te knikken op de opzwepende muziek van de band.
Pendrecht wint langzaam aan kwaliteit - dit artikel is geplaatst op: Nov 21, 2004 
Zo luidt de titel van een artikel van Yvonne Keunen in het Rotterdams Dagblad van zaterdag 20 november. Yvonne ging met Ger Houben, manager herstructurering bij de Nieuwe Unie, door de wijk en tekende de vorderingen in de wijk op. "Grootscheepse vernieuwing van het woningbestand is halverwege", aldus de ondertitel.
Vitaal Pendrecht raadpleegt medewerkers - dit artikel is geplaatst op: Nov 21, 2004 
Het was vrijdag 20 november kort na 6 uur in de gemeenschapelijke ruimte in Valckensteyn. De Vrouwen Studio Pendrecht had gekookt, de ruimte zat vol en er werd gepraat over een jaar Vitaal Pendrecht en het nieuwe grote kerstboomfeest op 16 en 17 december. Het belooft een interessant feest te worden.
Toneelstuk Pendrecht in première - dit artikel is geplaatst op: Nov 20, 2004 
De generale repetitie vond de avond ervoor plaats. De conclusie was: we zijn helemaal klaar voor de première. 10 spelers zetten de wijk Pendrecht voor u neer. Het is een complete voorstelling geworden. Er zitten fraaie parallellen in. En er zijn een heleboel historische beelden van de wijk gebruikt. De research ban regisseur Stefan van Hees vertaalt zich in wat de toeschouwer te zien krijgt. Op de première kreeg het gezelschap een groots applaus.
Bouwspeelplaats is er klaar voor! - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2004 
Op 3 december komt de Sinterklaas er en op 29 december is er een Open Dag. Alles staat klaar voor veel speelplezier in het groen. Komt u ook?
Frans van der Wielen, voorzitter met een passie! - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2004 
Hij is al enkele jaren voorzitter van de bouwspeeltuin Pendrecht 7 en hij leidt de tuin met verve. Het is zijn lust en zijn leven. Hij zorgt ervoor dat er iedere keer nieuwe figuurtjes gemaakt worden op de tuin. Ze zijn uitgevoerd in gips.
De Oldegaarde uitgenodigd voor suikerfeest - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2004 
Aan het eind van het diner werd er een groepsfoto gemaakt. Het eten is goed bevallen en de sfeer was uitstekend in de Olpihant. Er zijn zoals dat hoort bij suikerfeest goede voornemens geuit.
Sfeervol diner en gesprek over suikerfeest - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2004 
Het werd uiteindelijk een kleine groep, maar het gesprek aan tafel was er niet minder om. Een familie uit Santo Domingo, die nog niet zo lang aan de Oldegaarde woont, gaat ervoor zorgen dat er contacten tussen de buren komen. Ze kennen anderen die in de flat wonen en ook uit Santo Domingo komen.
Wagenbergstraat gaat naar Oliphant voor suikerfeest - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2004 
Het was al de derde dag van het suikerfeest en op die dag ga je met je buren praten. Dat gebeurde in de Wagenbergstraat heel letterlijk. Paul Emonts zorgde voor een goed gesprek en TOS zorgde ervoor dat de kinderen het ook naar hun zin hadden.
Een hele reeks gipsfiguurtjes - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2004 
Ze liggen er allemaal tussen Mickey, Goofy en elfjes. En het zijn er niet één of twee. Nee een hele reeks zijn het er.
Boek over opbouwwerk in herstructureringswijken - dit artikel is geplaatst op: Nov 17, 2004 
In het Prinsestheater werd dinsdag 16 november een boek ten doop gehouden. Het boek beschrijft het opbouwwerk in buurten in verandering. Pendrecht is één van de 56 herstructureringswijken, waar opbouwwerkers actief zijn. Hun praktijk wordt ook beschreven en becommentarieerd in het boek met als titel: "Op het scherp van de snede".
Dag van de Dialoog is op 27 november in het Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Nov 15, 2004 
De voorbereidingen zijn in volle gang. Op zaterdag 27 november vindt het allemaal plaats. De Dag van de Dialoog. De plaats is het Turks Huis Pendrecht aan de Oosterlandstraat 2. Ze beginnen er om 13:00 uur en om 17:00 uur staat u weer buiten. Er zijn gespreksleiders en wordt een mooi verslag van gemaakt. Verder wordt er ook voor u gezorgd. Het thema is: Ken elkaars deugden.
Postmus geveld en verontschuldigt zich voor zijn afwezigheid - dit artikel is geplaatst op: Nov 14, 2004 
Hij woont in de Metroflat en komt iedere vergadering van de werkgroep sociaal fysiek dagelijks beheer met zijn scootmobiel naar de Ossenisseweg 99. Daar steekt hij zijn mening niet onder stoelen of banken. De laatste vergaderingen heeft ie tot zijn eigen spijt verstek moeten laten gaan. Geveld door een hersenbloeding!
Logo Vitaal Pendrecht volgend jaar bij alle entrees van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 13, 2004 
Als je Pendrecht binnenrijdt, zie je op drie plekken in de middenberm of langs het kruispunt aarden wallen liggen. Misschien rijst de vraag: "Welk gezelschapspel gaat Victor Cobos, alias Rex Mundio, hier nu weer neerleggen?"
Maar het gaat hier niet om kunst.
De oorsprong ligt ergens anders.
Waarvoor zou het dan kunnen zijn?

Bazar in Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Nov 13, 2004 
Het is ieder jaar een heel feest in de Open Hofkerk. De bazar. Elly Polhuis verzet er ieder jaar veel werk voor. Zij niet alleen ook haar echtgenoot helpt mee om alle vrijwilligers voor dit handelsfestijn met een goed doel uit de verf te laten komen.
Atelier bestuurskunde Tilburg over Vitaal Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 13, 2004 
13 studenten bestuurskunde van de Tilburgse Universteit maakten een keus voor het Atelier Vitaal Pendrecht. Vrijdag 12 november brachten ze hun eerste bezoek aan de wijk en spraken hun argumenten voor die keus uit. Er zaten aardige motivaties tussen. "Rotterdam is mijn stad", was één van de leukste, naast: "Ik zou hier best willen wonen". In het atelier krijgen ze met veel aspecten van Pendrecht, de vitaliteit in de wijk en het politieke bestuur en de wijk te maken. Aan het eind van het eerste bezoek werden meteen al een paar conclusies getrokken.
Trudy de Bruin en Duco de Bruijn komen Pendrecht versterken - dit artikel is geplaatst op: Nov 13, 2004 
Beiden hebben ze in de Tarwewijk gewerkt en Trudy werkt daar nog. Zij is adviseur en uitvoerder communicatie. Hij was daar projectleider wordt dat nu voor Pendrecht. Vanuit de dS+V gaat hij de herstructurering in Pendrecht leiden. Hij zal daarbij samen op trekken met Ger Houben van de Nieuwe Unie. Duco kennende zal hij zich vast laten zien in de wijk.
Iftar maaltijd bij Educatief Centrum Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 13, 2004 
Directeur Mehmet Cerit had een aantal mensen uitgenodigd om een iftarmaaltijd bij te komen wonen. Op vrijdag 12 november was het zover. Het gezelschap paste maar net om de tafel in de vergaderruimte. Een bewijs dat het Centrum al een aardige plaats in de wijk in heeft genomen.
Spannend werk in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 13, 2004 
"We zijn op zoek naar het spannende samenlevingsopbouwwerk in Pendrecht" zei Harry Broekman tegen Rieks Westrik. Functionarissen uit IJsselmonde kwamen met hem als begeleider naar Pendrecht om eens geïnformeerd te worden over wat er allemaal op het gebied van samenlevingsopbouw aan deze kant van de stad gebeurt. Ze kregen op donderdag 11 november alles te horen over Vitaal Pendrecht en Conny van der Pijl van de Nieuwe Unie deed in Restaurant Zuiderkroon uit de doeken welke projecten deze woningbouwcorporatie in Pendrecht doet.
Brief van de City Council of Oslo - dit artikel is geplaatst op: Nov 9, 2004 
Vorig jaar was loco-burgemeester Kristiansen aanwezig bij het ontsteken van de lichtjes van de grootste boom van Rotterdam. Vitaal Pendrecht faxte hem op 28 oktober in het Noors een verzoek of er dit jaar net zo'n kolossale boom uit Rotterdam's zusterstad kon komen als op de Coolsingel. "Je kan nooit weten", was het idee. Er kwam op 1 november een reactie.
Werkgroep Gezond Pendrecht wil serieus genomen worden! - dit artikel is geplaatst op: Nov 8, 2004 
Op vrijdag 5 november rond het middaguur kwam de Werkgroep Gezond Pendrecht bij elkaar in Restaurant Zuiderkroon. Er zou overleg plaatsvinden met directeur Rob Hartings van de Stichting Boog. Hartings moest afzeggen door werk elders. De werkgroep nam toch de gelegenheid te baat om het komende overleg voor te bereiden en ook eens te praten over haar eigen rol in het te bouwen Gezondheidscentrum. Het centrum zal op 1 februari 2005 de deuren openen.
Bewoners van de hoge toren aan het Vlissingenplein zijn getergd! - dit artikel is geplaatst op: Nov 7, 2004 
Anderen twijfelen misschien nog, maar zij weten nu zeker dat er een gezondheidscentrum komt. De aannemer heeft er al een paar weken huis gehouden. Jan de Bruin van de bewonerscommissie, nog steeds vrolijke huurder van PWS, heeft hard aan de bel getrokken over de overlast. Toon Verwater, een medehuurder van hem, denkt dat het nooit meer goed komt en gaat het hoger opzoeken.
Rineke de Graaf ontvangt eerste poster! - dit artikel is geplaatst op: Nov 6, 2004 
Stefan van Hees van het Rotterdams WijkTheater overhandigde vrijdag 5 november de eerste poster van het toneelstuk Pendrecht aan Rineke de Graaf. De achtergrond vormde de toneelgroep Oude Westen, die met hun stuk Full Colour in de Middelburgt waren.
Vitale samenwerking rond Halloween in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 5, 2004 
"Een samenwerkingsactiviteit van veel personen en partijen heeft voor een schitterende optocht gezorgd met een mooi start op Plein 1953," aldus Marcel de Jong, projectleider en wijkwerker van Thuis op Straat Charlois.
Grootse Halloweentocht door Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 5, 2004 
Gerard Boom maakte de Halloweenoptocht op woensdag 3 november mee. De tocht, georganiseerd door TOS, de Middelburgt en opbouwwerker Frank Boerboom werd door hem gefotografeerd en hij schreef er een verslag van. Klik door en bewonder één van die foto's en lees zijn leuke tekst.
Directe link naar toneelstuk Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2004 
Zouden jullie een link kunnen maken naar de site van het RWT hier staat informatie over de theatervoorstelling van Pendrecht die 19 20 21 nov te zien is in de Middelburgt. De link is
http://www.rotterdamswijktheater.nl/rwtnieuw/framesets/framesetvoorstellingen.htm
Dat is de diercte link naar het toneelstuk Pendrecht. Maar voor u 19, 20 of 21 november in de Middelburgt gaat kijken, moet u beslist naar het stuk Full Colour gaan op 5 november in de Middelburgt. Aanvang 20:15 uur.

John Giskes zwaait af - dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2004 
John Giskes was korte tijd projectleider buurtbemiddeling. Een project dat in Pendrecht een kort leven beschoren was. In Zuidwijk is de draad weer opgepakt. Vestia wil toch kijken of buurtbemiddeling van de grond kan komen.
In de Kijkerd heeft echt oplettende lezers - dit artikel is geplaatst op: Nov 2, 2004 
Vandaag belde er opnieuw een oplettende In de Kijkerd lezer naar de BOP. De BOP is zo langzamerhand trots op die krant, want het bewijs is er dat hij echt wordt gelezen. Dit keer ging het om het verhaal rond mevrouw Klop. Zij had het overigens zelf ook al bij de redactie gemeld. De namen van de zoons van dokter Hefting zijn door elkaar gehaald.
Kitty en Michel van TOS gaan ook nieuws leveren - dit artikel is geplaatst op: Nov 1, 2004 
Vanaf november 2004, nu dus, gaan Kitty Kalkman en Michel Welles van TOS ook nieuws bijschrijven op de website van Vitaal Pendrecht. De redactie breidt zich daarmee meer en meer uit.
met stro??????? - dit artikel is geplaatst op: Nov 1, 2004 
De zetduivel speelt de laatste tijd de verschillende Pendrechtse media parten. Eerst werd er al in het bericht over Educatief Centrum Pendrecht ten onrechte over een internaat gesproekn. Nu belt meneer De Boer op en heeft in In de Kijkerd iets raars ontdekt. In het artikel van de sociaal raadsman Arnold Petie staat: Want: "verhuizen kost met stro"! Wat zou dat nou weer kunnen betekenen?
Rectificatie over bericht Educatief Centrum Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2004 
Communicatie is een kunst. Mehmet Cerit zag In de Kijkerd en schrok. In die wijkkrant, en trouwens ook in het laatste nieuws op deze site, staat dat er aan de Baarlandhof een internaat gevestigd is. "Dat is niet het geval", aldus Mehmet Cerit en hij vindt het jammer, dat het zo in de wijkkrant is komen te staan. "Daarmee worden de omwonenden niet goed geïnformeerd," vindt hij.
De redacties trekken het boetekleed aan en bieden hun verontschuldigingen aan aan het Educatief Centrum Pendrecht.

Papendrechtstraat viert halloween - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2004 
Marianne steekt haar duim op en zegt: "Brigitte ik wil je hartelijk bedanken voor deze geweldige avond." Sherida, Marlien en Brigitte maakten er iets leuks van. De kinderen gingen langs de deuren en verzamelden veel snoep.
Clazien Kramer terug op haar werkplek en ontmoet pater Frans Timmermans - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2004 
Op de iftar-maaltijd in het Turks Huis was nog een opmerkelijke ontmoeting. Clazien Kramer, één van de eerste bewoners van Pendrecht en daarna in verschillende functies werkzaam in de wijk, was even terug op haar werkplek en praatte met pater Frans Timmermans. Zij heeft goede herinneringen aan één van de voorgangers van de pater.
Govert Rietveld even terug in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2004 
Arif Öztürk, bestuurslid externe contacten van het Turks Huis, overhandigde op de iftar maaltijd een plaquette aan buurtagent Govert Rietveld. Rietveld nam 12 augustus afscheid van de wijk. Hij ging met vervroegd pensioen. Er is in de jaren een goede band tussen Govert en het Turks Huis gegroeid. Dat wilde het Turks Huis niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Lionel Martijn steekt het Turks Huis hart onder de riem - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2004 
Lionel Martijn sprak op de iftar-maaltijd de aanwezigen toe. Hij memeoreerde dat het al de zevende keer was dat het Turks Huis een dergelijke maaltijd met instellingen en bewoners organiseert. Hij vindt dat ondanks de discussies in deze stad het Turks Huis hiermee door moet gaan.
Harry Kock krijgt feestje aangeboden. - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2004 
Harry Kock was coördinator van het Buurt Service Team Pendrecht Zuidwijk. Hij gaf met zoveel overgave leiding aan de mensen in dit team dat voorman Akhtar en het Turks Huis hem in het zonnetje wilden zetten. Op 12 februari 2005 organiseert het Turks Huis een familiefeestje voor Harry.
Hester Verbeek bedankt insprekers - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2004 
Zaterdag 30 oktober was de jaarlijkse iftar-maaltijd in het Turks Huis. Hester Verbeek van de Nieuwe Unie maakte van de gelegenheid gebruik om Hatice Seyyar een broche op te spelden. Hester had 15 broches van Nelly Capelle uit de galerie van Eveline van Rooy bij zich. Voor iedere inspreker was er een cadeautje. Op een bijeenkomst in het Turks Huis eerder dit jaar hadden Turkse dames advies gegeven hoe de woningen aan de Middelharnisstraat en de Melissantstraat vorm te geven.
Hier een alarmmail. - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2004 
Zo luidde een mailtje aan de redactie van het Vitaal Pendrecht nieuws. Het berichtje kwam van Annemarie Commijs. Wakker als altijd, had zij het alarm van buurvrouw Ellen over de nieuwe vuilcontainer op de hoek van de Ellewotsdijkstraat en de Ossenisseweg opgevangen en samen gingen ze kijken. Ellen vroeg zich af of zo'n ding wel veilig is voor de buurtkinderen.
Een leefbare samenleving, een maakbare droom?! - dit artikel is geplaatst op: Oct 30, 2004 
Onder dat motto viert de scholengemeenschap Calvijn feest in 2004. Er heeft immers een fusie plaatsgevonden. Calvijn en Luther zijn samengegaan en de Johannes Calvijnschool bestaat 75 jaar. Afgelopen vrijdag was er een onderdeel van die viering. Een wervend symposium in de Laurenskerk. Karin Ingelse van TV Rijnmond en directeur Dinie Roodvoets leidden de bijeenkomst. Pendrecht's Nancy Hartman en Annemarie Commijs werden tot voorbeeld gesteld voor een nieuw project van de scholengemeenschap: "Een pot met Goud op Zuid."
Een mooie blik op de nieuwbouw - dit artikel is geplaatst op: Oct 29, 2004 
Hij maakt mooie foto's en stuurt die dan door naar de sites over Pendrecht. De foto die hij ons deze week stuurde geeft een speciale kijk op de nieuwbouw in de Herkingenbuurt.
Halloween in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 28, 2004 
Er zijn 5 aanmeldingen uit Pendrecht om aan halloween mee te doen. In de Halsterenstraat is de halloween optocht al geweest. De Papendrechtstraat en de Geertruidenbergstraat volgen zaterdag. Ook het Kinder Service Hotel viert samen met de bewoners van Valckensteyn dit "enge" griezelfeest. Woensdag 3 november is er een halloweenoptocht door de wijk. Om 18:00 uur begint de activiteit op Plein 1953 voor de Middelburgt en om 19:30 uur start de griezeltocht door de wijk.
Suikerfeesten in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 28, 2004 
Als je je straat aanmeldt voor 5 november 2004, kun je het suikerfeest vieren in je eigen straat. In de Wagenbergstraat en aan de Oldegaarde 600 t/m 654 vinden de voorbereidingen al plaats. Ook de Halsterenstraat en de Papendrechtstraat gaan samen dit mooie feest vieren.
In het Turks Huis is overigens zaterdag 30 oktober een iftarmaaltijd en op 12 november heeft Educatief Centrum Pendrecht aan de Baarlandhof 21 een iftarmaaltijd. De maaltijd begint om 17:30 uur. Wilt u dat meemaken bel met het Educatief Centrum Pendrecht 010-4804178.

Wie was Frankie? - dit artikel is geplaatst op: Oct 28, 2004 
In een graffiti beeld onder de metrolijn aan het eind van de Abbenbroekweg staat een intrigerende tekst. Frankie mocht net geen 15 jaar worden. Als we de tekst goed begrijpen is hij op de dag voor zijn verjaardag overleden. Wie kent het verhaal van Frankie? Graag reageren via deze site of bellen met Rieks Westrik 06 41 36 23 07.
speeltuin 7 - dit artikel is geplaatst op: Oct 27, 2004 
Iedere woensdagmiddag kunnen kinderen tegen betaling van 50 eurocent knutselen
Full Colour in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Oct 27, 2004 
Vrijdagavond 5 november komt het toneelstuk Full Colour in de Middelburgt. De voorstelling begint om 20:15 uur en kost bijna niks. Tanminste nooit zoveel als het plezier, dat je aan de voorstelling beleeft.
C.Z. de Jong exposeert in Galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Oct 26, 2004 
Zondag 31 oktober opent Eveline van Rooy weer een nieuwe expositie. Dit keer hangt er werk van Cor de Jong in haar galerie. De muzikale omlijsting gebeurt door accordionist Rob van Dijk. De opening is om 15:00 uur. De Atelierroute Charlois doet ook de galerie aan, dus kunt u al vanaf 11:00 uur het werk bewonderen.
lijn 47 nu al weg uit Pendrecht - vervolg - dit artikel is geplaatst op: Oct 26, 2004 
Onze eigen 'route 66' is weg, voltooid verleden tijd, weg, voorgoed... De geruchtenmachine over het verdwijnen van lijn 47 werkt op volle toeren. En ja,.....
Little Sweet Girls in Millinxpakhuis - dit artikel is geplaatst op: Oct 26, 2004 
18 Nederlandse gemeenten met een Antilliaanse gemeenschap binnen de gemeentegrenzen bezochten Rotterdam op 21 oktober. Ook Charlois werd aangedaan en de Little Sweet Girls traden voor het gezelschap op.
City Safari Pendrecht nu al succes - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2004 
In het Rotterdams Dagblad van woensdag 20 oktober staat een fraai artikel van Yvonne Keunen over de City Safari in Pendrecht. Yvonne Keunen ging op safari in Pendrecht met een safariganger, die zijn roots heeft liggen in Pendrecht, op bezoek bij Claudette de Agua Rosada, werd hartelijk ontvangen bij de Passage en maakte een rondgang door de wijk met nachtburgemeester Roger Huys.
Dat willen we niet! - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2004 
Ik heb gehoord dat er binnenkort een nieuwe buslijn terugkomt die 67 gaat heten. Dat willen we niet in Pendrecht we staan bekend om Route 66 dat willen we weer terug. Zo niet dan gaan we er zelf Route 66 van maken.
Theo Cornelissen op zijn site! - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2004 
Gisterenmiddag was ik even te gast op de openbare bassisschool “Over de Slinge” aan de Krabbendijkestraat in Pendrecht. Als je dan vanaf het metrostation er naar toe wandelt, komt Pendrecht voor mensen uit Noord nog steeds over als een ruim opgezette en groene wijk. Zeker niet als de achterstandswijk die het nu al weer tien jaar genoemd wordt. Pendrecht heeft veel sociale problemen. Pendrecht is in de jaren 50 gebouwd als voorbeeldwijk voor geschoolde arbeiders en ambtenaren. Lezen we op de site van de fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad.
Inloophuis Het Verhaal aan derde adem. - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2004 
Zo luidt een bericht van opbouwwerker Frank Boerboom. Het begrip tweede adem kennen we uit de wielerwereld, maar derde adem, wat zou dat zijn?
Diana Henriquez 49 jaar - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2004 
Totaal verrast was ze. Diana Henriquez. Haar dochters Ika en Mildiane en haar kleinkind, de jongste 'Miss Pendrecht' Lushetika en haar trouwe Milvo hadden haar geheel versteld doen staan. Een stille voorbereiding ging er aan vooraf. Verwacht had Diana het echt niet, want alles was heel erg in het geheim voorbereid.
Lijn 47 nu al weg uit Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2004 
We lezen in het RD van 18 oktober het volgende bericht:
Rotterdam - De wijzigingen in de busdiensten op Rotterdam-Zuid, die de RET vorig jaar mei om bezuinigingsredenen doorvoerde, worden met ingang van januari deels teruggedraaid.

Jhenny Pieters uit de Rilland Bathstraat - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2004 
Ze woont hoog en droog in de Rilland Bathstraat en zou zo aanspraak kunnen maken op de titel, de aardigste buurvrouw in de straat. Vorig jaar verzorgde ze de kerstboom in de straat. Ze is ook actief in de wijkwinkel van de BOP en in de Moedergroep Pendrecht.
Ellewoutsdijkers in actie - dit artikel is geplaatst op: Oct 15, 2004 
Kinderen uit de Ellewoutsdijkstraat overhandigen inrichtingsplan speelplek aan Hester Verbeek en Joop Stobbe van de Nieuwe Unie.
Educatief Centrum de Horizon heeft nieuwe directeur - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2004 
Vanaf april is het gebouw aan de Baarlandhof 21 in gebruik. Er is boven een internaat en op de begane grond is het Educatief Centrum de Horizon gevestigd. Mehmet Cerit is sinds kort de algemeen directeur van dit centrum. Cerit heeft grootse plannen en is op dit moment bezig met de planning van het onderwijsprogramma en het afsluiten van contracten met de cursisten.
Winkeliersvereniging Pendrecht vergadert! - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2004 
13 oktober om klokslag 19:00 uur opende voorzitter Erik Hoogink de vergadering van de winkeliersvereniging. Het was een soort marathonzitting. Maar het was nooit saai. Er kwamen een aantal interessante thema's aan de orde. Voor de ondernemers wordt het er niet slechter op in Pendrecht. Boevndien was er belangstelling vanuit de politiek en kwam ook Vitaal Pendrecht aan de orde. Besloten werd met een prachtige presentatie van Seyfi Ozguzel over ondernemen in een veranderende wijk.
Werkgroep fysiek en sociaal dagelijks beheer wil werkzijze verbeteren - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2004 
Een keer in de 6 weken komen ze bij elkaar. Bewoners en medewerkers van verschillende diensten. Ze gaan ook een keer in de 6 weken met elkaar schouwen. En stellen dan het niveau van de levering van diensten vanuit de gemeente en de Nieuwe Unie en dergelijke vast. Meestal wordt een deel van de wijk onder handen genomen. Donderdag 14 november was het de beurt aan de Herkingenbuurt.
Ze zijn begonnen! - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2004 
Het ziet er op de foto nog een beetje vaag uit, maar ze zijn begonnen in de Zuiderkroon met het gezondheidscentrum. Ook het terrein achter de Karel de Stouteflat wordt aangepakt.
Karel de Stouteflat en omgeving - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2004 
Het hele terrein van de Middelharnishof naar het gezondheidscentrum en naar de Open Hofkerk krijgt een nieuw jasje. Als straks het Gezondheidscentrum Zuiderkroon de deuren opent, ziet het terrein eromheen er ook netjes uit. Tenminste dat is de bedoeling.
Nog meer lessen uit de Resident University - dit artikel is geplaatst op: Oct 11, 2004 
Lessen kwamen er op de conferentie van de Resident University uit alle hoeken van de wereld. In Pendrecht werd de groeibriljant, het Educatief Centrum De Horizon (een initiatief van de Turkse gemeenschap uit Rotterdam) en Claudette de Agua Rosada bezocht. In Transvaal ging men op bezoek in een Pakistaanse moskee.
Gerard Boom over Resident for Regeneration - dit artikel is geplaatst op: Oct 10, 2004 
Hij was zeer onder de indruk van de conferentie van de Bewoners Universiteit in Den Haag en schreef er zelfs een verslag over. Gerard is een man van weinig woorden, maar als hij wat zegt, is het meestal raak en direct uit het hart. Als u doorklikt leest u zijn verslag van de conferentie dag op vrijdag 8 oktober in Den Haag.
Opzoomerne på Dansk was er ook - dit artikel is geplaatst op: Oct 10, 2004 
In Kopenhagen is een groep bewoners ook aan het Opzoomeren geslagen. Ze begonnen in 1999 en hebben in middels een eigen bureau. Susan Hedlund en Finn Christensen van Opzoomerne på Dansk waren ook op de conferentie in Den Haag.
De huiskamer op het toneel - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2004 
Twee banken, een fauteuil, een tafeltje en het ouderwetse naaimandje vormden het decor en boden zitgelegenheid aan de deskundigen. René Diekstra praatte hen aan elkaar.
Joe Gray uit de USA op de conferentie - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2004 
Een van de professoren op de conferentie was Joe Gray. Hij heeft donderdagmiddag ook Pendrecht gezien en was enthousiast over wat men daar doet. Hij sloot op vrijdagmiddag de conferentie af met een presentatie. Een indrukwekkend verhaal van een jongen uit een gezin in Saint Louis met 10 kinderen en 1 ouder.
Mensen maken de Stad - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2004 
Mensen maken de Stad. Ook in Den Haag. Als u doorklikt krijgt u een beeld vanuit de Transvaalbuurt in Den Haag. Conferentiegangers luisteren naar een verhaal. Een meneer, die duidelijk zijn oorsprong in India heeft liggen en als Sikh gekleed gaat, loopt toevallig langs.
De straat in de Resident University - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2004 
Zo zag de ontvangsthal van de Haagse Hogeschool eruit tijdens de conferentie. De attributen voor de straat stonden er opgesteld. De belangrijkste onderdelen zijn natuurlijk de gewone mensen en die waren er dan ook volop en maakten de conferentie.
Pendrecht op de conferentie R4R - dit artikel is geplaatst op: Oct 8, 2004 
Gerard Boom, James Messam, Ed Seibert en Marja Rutteman naast elkaar in de collegebanken van de Resident University. Nadat de conferentie op donderdag Pendrecht aan deed, ging een delegatie uit Pendrecht naar de Hogeschool in Den Haag. Aandachtig luisterden ze naar de lessen van andere bewoners uit Engeland, Duitsland, België, Denemarken en Nederland.
Hagenezen op de schommel - dit artikel is geplaatst op: Oct 7, 2004 
Elly Houweling en Hennie Steenwijk testen de schommel op het Westenschouwenpad. Ze komen uit de Schilderswijk en doen ook mee aan de Resident University. Ellie heeft in de Schilderswijk een kinderkoor geformeerd. Het koor sloot de conferentie af en heeft gelijk boekingen op zak.
Luisteren naar het verhaal van Claudette - dit artikel is geplaatst op: Oct 7, 2004 
Op het Westenschouwenpad , achter de woning van Claudette de Agua Rosada, krijgen de deelnemers aan de delegatie van de bewonersuniversiteit uitleg over wat een moeder in de buurt kan doen.
Conferentie Residents for Regeneration op bezoek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 7, 2004 
Een groep van 150 conferentiegangers uit Belgie, Duitsland, Denemarken en Engeland zijn vanaf woensdag 6 oktober tot zaterdag 9 oktober op de Hogeschool in Den Haag. Woensdag werden ze hartelijk ontvangen door onder andere burgemeester Deetman en gingen met elkaar Mexikaans eten. Een fantastische gebeurtenis, aldus Willem Giezeman van de organisatie. Donderdagmiddag deden 25 conferentiegangers Pendrecht aan. Ze waren nieuwsgierig naar het organiserend vermogen van bewoners in de wijk.
De wijkwinkel Pendrecht bezoekt het Wijkservicepunt. - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2004 
Woensdagmiddag 6 oktober bezochten de wijkwinkeliers van de BOP het Wijkservicepunt Pendrecht. Er vond een levendige uitwisseling plaat van ervaringen en ideeën van beide services in de wijk.
Naam dokter Hefting verkeerd in laatste ‘Pendrechtkrant’ - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2004 
In de ‘Pendrechtkrant’ die in het eerste weekend van oktober verschenen is, staat helaas een fout. De naam van de - bij veel van u - bekende dokter Hefting is geschreven als dokter Heffing. De redactie van de Pendrechtkrant betreurt deze vergissing die ondanks vele controles in de krant is gekomen.
laatste campagnedag Groene Tour - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2004 
Vandaag 4 oktober was de "Metroflat" aan de beurt. De Nieuwe Unie medewerkers Joop Stobbe, Ben Dos Santos en José waren met emmertjes in de hal van de flat. 48 van de 56 bewoners kwamen langs om hun emmertje te halen.
"Ik heb een klacht!" - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2004 
Met die mededeling kwam mevrouw Klop uit de Dinteloordstraat langs bij de BOP aan de Ossenisseweg. Ze had de hele weg afgelegd met rollator en al. "Ik ben al bij de Nieuwe Unie geweest", voegde ze er aan toe, "maar dat ze de naam van dokter Hefting verkeerd gespeld hebben, dat kan echt niet." Ze doelt op de zojuist verschenen Pendrechtkrant van oktober 2004. Het is geen zetfout, want de journalist spreekt het hele artikel door consequent over dokter Heffing.
Momberg laat zien hoe het moet! - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2004 
Hij had zelf al een emmer met sop tevoorschijn gehaald en lapte de ramen. Hij woont al vanaf 1976 in de Metroflat. En heeft in de bewonerscommissie van de flat gezeten.
Ook mevrouw Gyamfi doet mee! - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2004 
Ook haar pui was al schoon. Ze bracht nog even een vuilniszak naar beneden en nam een passant de emmer en schoonmaakspullen van José mee.
Reserveer nu kaarten voor de premiérevoorstellingen van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2004 
De nieuwe voorstelling Pendrecht gaat vrijdag 19 november in Premiére in wijkaccomodatie De Middelburgt in Pendrecht. U kunt vanaf nu alvast kaarten reserveren voor deze voorstelling. De voorstelling zal plaatsvinden op vrijdag 19 en zaterdag 20 november om 20.15 uur en zondag 21 november om 15.00 uur in de grote zaal van wijkaccomodatie De Middelburgt.
U kunt kaarten reserveren via het telefoonnummer 010 - 423 01 92 of online via de links links op deze pagina.

Dick Beekman maakt er werk van - dit artikel is geplaatst op: Oct 1, 2004 
Hij woont aan de Dirkslandstraat en kan zich soms groen en geel ergeren aan wat er in zijn omgeving gebeurt. Hij ging al eens met de TPG in de slag om een brievenbus, die voor bewoners onbereikbaar was geworden. Zijn laatste ergernis de rommel op de straat naast zijn woning en het ontbreken van een prullenbak. Hij ging er ook wat aan doen.
Ze zijn al aan de inbouw begonnen - dit artikel is geplaatst op: Oct 1, 2004 
Het werk aan de 177 woningen in de Herkingenbuurt vordert gestaag. De casco's zijn klaar en er wordt al volop aan het binnenwerk gewerkt. Zaterdag en zondag komen er al veel toekomstige bewoners een kijkje nemen. Vaak met het fototoestel in de aanslag om straks te kunnen kijken hoe de bouw week voor week voortging.
Al 80 jaar Aad Tielemans - dit artikel is geplaatst op: Oct 1, 2004 
Je zou het niet zeggen. Maar hij is het wel en werd het donderdag 30 september. Hij bereikte op die dag de respectabele leeftijd van 80 jaar. Hij blijft er nuchter onder. Hij geniet nog steeds volop van zijn wijk en van zijn stad.
Laatste ontbijt voor Richard van de Berg - dit artikel is geplaatst op: Oct 1, 2004 
Woensdag 29 september was er al om 8 uur 's morgens al veel volk in de Middelburgt. Richard van den Berg nam afscheid met een ontbijt. 60 mensen kwamen langs. Alles ging schoon op. Er kon ook een champagne ontbijt geniuttigd worden. De fles bleef echter dicht.
Nog meer dobbelstenen, die niet rollen - dit artikel is geplaatst op: Sep 30, 2004 
"Kan die dobbelsteen ook rollen?", was de vraag over de enorme dobbelsteen op het Nancy Hartmanplein. De dobbelsteen hoort bij de verfraaiing van de schoolpleinen van Over de Slinge als gevolg van de groeibriljant. Er zijn inmiddels zes gekleurde en zes witte dobbelstenen bijgekomen in de wijk. Kijk maar langs de Slinge ter hoogte van de Melissantstraat. Rex Mundio, de wijkkunstenaar legde ze er neer. En ook deze kunnen niet rollen.
Burgemeesters van Pendrecht op internet! - dit artikel is geplaatst op: Sep 30, 2004 
Mario Bosch is vorig jaar uitgeroepen tot dagburgemeester van Pendrecht en om net als Rotterdam ook 's nachts een burgevader te hebben is er toen ook een nachtburgemeester benoemd. Zijn naam is Roger Huys. Beiden hebben een internetsite. Mario is er net mee begonnen en Roger heeft al heel lang een eigen internetsite. Kijk eens op www.rogerhuys.com. Het adres van Mario komt in dit nieuws, zodra hij er daadwerkelijk iets op heeft staan.
Studio Pendrecht volgende week op internet - dit artikel is geplaatst op: Sep 24, 2004 
Op donderdag 23 september werden de eerste opnamen gemaakt voor Studio Pendrecht. De uitzending vindt plaats via deze website. In de loop van de komende week, kunt u de eerste aflevering van Studio Pendrecht zien.
Groenhof aan de achterkant - dit artikel is geplaatst op: Sep 24, 2004 
Er is ook een artist impression gemaakt van de achterkant van de woningen aan de Zierikzeestraat. En die gaat er zo uitzien.
Groenhof gaat er zo uitzien - dit artikel is geplaatst op: Sep 24, 2004 
Als u vanaf de Zierikzeestraat naar de eengezinswoningen, waarvoor Francis van Peer woensdag 22 september de eerste paal sloeg, kijkt gaan die er zo uitzien. Als u doorklikt ziet u de artist impression die vanaf de architectentekeningen gemaakt werd.
Publiek stond lekker droog - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2004 
Het publiek bleef in de tent. Daar was champagne en een lekker gebakje met in een stukje marsepein een fotootje van de toekomstige woningen.
Francis van Peer slaat eerste paal Groenhof - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2004 
Het regende dat het goot. Maar dat houdt de Nederlandse bouwer niet tegen. Het publiek stond in een tent en ceremoniemeester Ger Houben ging met Kees van de aannemerij en Francis van Peer de regen in om de officiële eerste paal te slaan. Er komen hier aan de Zierikzeestraat 28 eengezinswoningen. De woningen zijn allemaal al verkocht. "Dat maak je tegenwoordig niet veel meer mee", aldus aannemer Willem van Zanten. De prijs is dan ook interessant en past goed bij de Zierikzeebuurt.
Een schone galerij - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2004 
"Een schone galerij? da's pas lekker binnenkomen!" Met dat motto roept de Nieuwe Unie de bewoners van de flats aan de Olgedaarde in de Herkingenbuurt op de pui en de galerij eens een lekker sopje te geven. De bewoners, die meedoen, krijgen van de Nieuwe Unie een compleet schoonmaakpakket cadeau. Maandag 20 september werd ermee begonnen in één van de flats.
Pendrecht op de Coolsingel - dit artikel is geplaatst op: Sep 21, 2004 
Ze woont in de Hontenissestraat in Pendrecht en ze is een fanatiek Opzoomeraar. Met de buren versiert ze graag haar flat. Ze is actief in de vereniging van eigenaren. En als ze de straat op moet, doet ze dat ook. Op 20 september was ze erbij op de Coolsingel. Ze heet Miranda Kok.
Volleyballen in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2004 
Zaterdag werd er een volleybaltoernooi gehouden in de Halterenstraat. Er kwamen veel deelnemers op af. Er werd naar hartelust gevolleybald en na afloop was er een barbecue.
Johan van Peer zwaait af bij RET - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2004 
Hij heeft er 33 jaar opzitten. 33 jaar reed hij als bestuurder op de tram. Hij kent lijn 2 alsof het een door hemzelf neergelegde lijn is. Blindelings kent ie de weg van Wielewaal naar Beverwaard. Donderdag 16 september maakte hij de laatste rit van het eindpunt Wielewaal, via de Erasmusbrug en het Centraal Station naar de remise Hilledijk. Familie, collega's en buurtbewoners reden mee. In de remise vond een afscheidsfeest plaats. Johan was een graag geziene collega en zal zich nu vooral in zijn buurt laten zien.
Theo Cornelissen van de SP-gemeenteraardsfractie op bezoek bij de moedergroep - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2004 
De moedergroep Pendrecht behandelt naast opvoeding van hun kinderen en het geven van steun aan elkaar op dat gebied ook andere thema's. Eén ervan is praten over de herstructurering. Vrijdagmiddag was Theo Cornelissen van de gemeenteraadsfractie van de SP bij hen op bezoek. En luisterde naar hun verhalen over het wonen in Pendrecht nu en hun verwachtingen voor de toekomst.
Plaquette met sponsors - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2004 
De groeibriljant is al even geopend en de pleinen van de basisschool Over de Slinge kregen zelfs namen. De namen van de initiatiefnemers: Nancy Hartman en Annemarie Commijs. Op de plaquette aan de Krabbendijkestraat is het allemaal nog eens in kaart gebracht. En het is echt nog steeds de eerste groeibriljant, die ook echt is waargemaakt in de stad.
Vitaal Pendrecht opnieuw bij Huize Assissië - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2004 
In het voorjaar gingen Baby Jamanika, Bien Hofman, Gerard Boom en Rieks Westrik naar Huize Assisië in Biezenmortel. Deze woonplek voor verstandelijk gehandicapten en oase van rust bestaat dit jaar 100 jaar. Misschien kan Pendrecht in het zoeken naar de eigen vitaliteit ook een coalitie sluiten met dit oord voor mensen, die met minder vermogens in het leven staan.
Om het 100-jarig bestaan te vieren was een waar feestterrein op de nederzetting van de stichting Prisma ontstaan. En er was een ludiek programma, waarin de bezoekers zelf acteurs werden.

Luchtige woning aan Kruiningenstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2004 
Aan de Kruiningenstraat 13 staat een woning te koop. Het is een bijzonder huis. De vorige bewoners waren begonnen aan het maken van een schuin dak en dakkapel. Ze hebben het niet af kunnen maken. Klik verder voor een foto van het pand.
Fraaie septembermiddag aan de Slinge - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2004 
Het wordt al wat kouder buiten, maar gelukkig regende het niet op donderdagmiddag 16 september. Je kan dan toch nog lekker, weliswaar met je jasje aan, op het terrasje zitten. Bij de Ostreaflat gebeurt dat. Voor de gemeenschappelijke ruimte is een heerlijk terras en de bewoners genieten er zo te zien prima van.
Halsterenstraat organiseert volleybaltoernooi - dit artikel is geplaatst op: Sep 16, 2004 
Dinsdagavond werd er druk vergaderd in de leegstaande garageruimte aan de Halsterenstraat. Zaterdag komt er immers een volleybaltoernooi. Er is al druk getraind. Na afloop is er een barbecue voor de deelnemers en medewerkers en uiteraard de bewoners in de straat.
Mevrouw Verwaal overvallen - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2004 
Zaterdag 11 september werd mevrouw Verwaal uit de Serooskerkestraat overvallen door twee jongetjes. Mevrouw Verwaal is 80 jaar en wacht op een woning in de 55 + flat aan de Zierikzeestraat. Zij is de eerste bewoonster van haar woning. En is heel erg gehecht aan de Zierikzeebuurt en haar straat. Triest dat juist haar dit moest overkomen en dat het ook niet de eerste keer is. Op RNN 7 deed ze op maandag heel kordaat haar verhaal. Over vitaliteit gesproken.
Pendrecht op het toneel - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2004 
Donderdag 18 november is de generale repetitie. En die is nog in besloten kring, maar vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 november kunt u kijken naar het toneelstuk "Pendrecht" van het Rotterdams Wijktheater. De voorstellingen zijn in wijkgebouw De Middelburgt en beginnen om 20:15 uur. Zondag trouwens om 15:00 uur.
Jeu de Boulers nemen het ervan! - dit artikel is geplaatst op: Sep 13, 2004 
Ieder jaar hebben de Jeu de Boulers van de vereniging Rotterdam '82 hun toernooi en ze Opzoomeren gelijk een stukje mee met Pendrecht. Er wordt voor na het toernooi wat lekkers ingeslagen en Corstiaan den Boer van de Educatieve Tuin komt langs met zijn caravan en tracteert de boulers op soep. Het festijn vond plaats op 12 september.
Succesvolle Open Dag in en om de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Sep 13, 2004 
Het was zaterdag 11 september een geslaagde dag om en in de middelburgt op pein 1953. Er was een Open Dag georganiseerd voor en door Pendrechtse verenigingen. Het weer werkte mee en er was veel zang en dans van de diverse groepen.
Restaurant Zuiderkroon daverend succes - dit artikel is geplaatst op: Sep 10, 2004 
De omwonenden laten weten dat ze erg blij zijn met het Restaurant Zuiderkroon aan het Vlissingenplein. De voorzitter van de Vereniging van Eigenaren schreef een berichtje voor In de Kijkerd om de medewerkers hartelijk te bedanken voor de geweldige informatieavond die de bewoners van het Vlissingenplein kregen aangeboden. Joop Evers de manager van het restaurant meldt dat de activiteiten vol zitten en dat er dagelijks mensen op de voortreffelijke keuken afkomen.
Eerste paal voor eengezinswoningen Groenhof - dit artikel is geplaatst op: Sep 8, 2004 
Groenhof is de aansprekende naam geworden van de 28 eengezinswoningen in de Zierikzeebuurt. Op woensdag 22 september om 15:30 uur slaat toekomstige bewoner Francis van Peer de eerste paal in de Zierikzeestraat. De bouwlocatie ligt tussen de Serooskerkestraat en de Oldegaarde. De woningen zijn nog niet allemaal verkocht. Die verkoop gaat in een speciale constructie voor de bereikbare prijs vanaf € 164.000 euro vrij op naam.
Nieuw Seizoen voor Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Sep 5, 2004 
Naast de expositie gaat ook het nieuwe cursusseizoen van Eveline van start. Zij geeft teken- en schilderlessen, geeft workshops, doet aan inlijstservice en u kunt ook kunst bij haar huren. De galerie is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur. Het adres is Slinge 773 D. Het telefoonnummer is 010 - 210 26 57.
Exposerende kunstenaars in Galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Sep 5, 2004 
In de enige galerie van Pendrecht is vanaf 5 september werk te zien van Anja Massee, Nelly Capelle en Jan A. Berkelouw. Als u doorklikt worden zij kort aan u voorgesteld.
PCB geeft startsein opening seizoen galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Sep 5, 2004 
Zondag 5 september vond in de Galerie van Eveline van Rooy de opening van de expositie van Anja Massee, Nelly Capelle en Jan. A. Berkelouw plaats. De meiden van de PCB gaven het startsein. De bewoners van de Ostreaflat keken nieuwsgierig vanaf het balkon toe. Sommigen gingen zelfs op de kousen even kijken. Eveline startte ook haar nieuwe cursusseizoen.
Ria en Toos ook weg bij de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Sep 4, 2004 
Vrijdagmiddag werd bij de Middelburgt afscheid genomen van Ria en Toos. Na Richard van den Berg stoppen ook deze bekende gezichten van het wijkcentrum ermee.
Is het geen plaatje? - dit artikel is geplaatst op: Sep 4, 2004 
De panelen van Eveline van Rooy werden door de aanwezigen bekeken. Als u doorklikt kunt u een mooi voorbeeld zien hoe zo'n kunstwerk in een portiek uit de verf komt.
Kunst onthuld op Kerkwervesingel - dit artikel is geplaatst op: Sep 4, 2004 
Het was een korte en leuke plechtigheid. Lionel Martijn, portefeuillehouder van de deelgemeente Charlois, onthulde één van de panelen, die Eveline van Rooy maakte. Het was het sluitstuk van een opknapbeurt, die de flat aan de Kerkwervesingel de afgelopen maanden kreeg.
Wat is hier aan de hand? - dit artikel is geplaatst op: Sep 3, 2004 
In de Stavenissestraat is donderdag een nieuw straatnaambord geplaatst.
Komende en gaande man uit de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Sep 3, 2004 
Er heeft inmiddels een wisseling in de leiding van wijkcentrum De Middelburgt plaatsgevonden. Gaande man is Richard van den Berg. De nieuwe projectmanager is Dick Muizer.
Eindelijk wordt er zaak gemaakt van oefenruimte Brassbands - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2004 
Na de vele klachten op 1 september over de brassbands hebben politie en deelgemeente eindelijk besloten om serieus zaak te maken van een definiteve oefenruimte voor de Brassbands. Ook de vergunningen verstrekking gaat nauwkeuriger bekeken worden. Het klagen is begrijpelijk, maar het is ook duidelijk dat de bands zelf en de vraag om optredens ook niet uit de lucht komt vallen. Beide groepen zouden met elkaar in gesprek moeten komen. Misschien leidt deze stap van deelgemeente en politie daartoe.
Sliedrechtstraat Opzoomert uitbundig - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2004 
Ze woont nu ongeveer een jaar in de Sliedrechtstraat, maar heeft er inmiddels al goede contacten. Zo heeft Baby Jamanika bijvoorbeeld buurvrouw Sol de la Nooye gevonden en samen zorgden ze eind vorig jaar al voor een Opzoomerkerstboom in de straat. Daarna zijn er verschillende schoonmaakacties geweest. Woensdag 1 september was het opnieuw raak en dat zal de buren niet ontgaan zijn. Beide brassbands waren er. En er was een gezellige barbecue.
Jeugdhonk in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 31, 2004 
Sinds enkele weken is er in de Sliedrechtstraat een jeugdhonk voor de jeugd van 14 t/m 1/8 jaar. Het jeugdhonk is goed voorbereid en de omwonenden zijn vooraf geïnformeerd. Reden om van de officiële opening een feestje te maken.
Excursie naar een nieuw Pendrecht (1) - dit artikel is geplaatst op: Aug 28, 2004 
Woensdag 25 augustus werd er een excursie georganiseerd met vertegenwoordigers van de Nieuwe Unie, de dS+V, het OBR, de deelgemeente en een aantal bewoners met hun ondersteuner Arno van der Laan. Theo Speelman was onder hen en kwam enthousist terug. "Als Pendrecht er zo uit komt te zien, wordt het een paradijs," was zijn eerste reactie. Bij dit en de twee andere artikelen zijn foto's van Arno van der Laan opgenomen om het doel van de excursie zichtbaar te maken.
Excursie naar een nieuw Pendrecht (2) - dit artikel is geplaatst op: Aug 28, 2004 
De excursie vertrok vanaf de Galvanistraat richting Amsterdam en vervolgens naar de westelijke tuinsteden in Amsterdam en vervolgens naar het Chassé terrein Breda, deze plekken werden bekeken als voorbeelden. Architecten presenteerden verder ergens binnen de resultaten van hun studies aan het gezelschap. Zo werd in het golden Tulip hotel in Breda de verkennende studie over Pendrecht gepresenteerd.
Excursie naar een nieuw Pendrecht (3) - dit artikel is geplaatst op: Aug 28, 2004 
In de excursie werd ook gekeken naar de overgang van openbaar groen naar privé groen. In Pendrecht zijn die overgangen tot nog toe altijd zonder obstakels geweest en vaak gaat het openbare terrein zonder belemmeringen over in het privé terrein.
Schouw in Ossenissebuurt - dit artikel is geplaatst op: Aug 27, 2004 
Een groep bewoners en vertegenwoordigers van de WOP, Roteb, politie, de Nieuwe Unie en het opbouwwerk gingen donderdag 26 augustus onder leiding van Chrystabelle Beaton van de deelgemeente de Ossenissebuurt schouwen. Het ging om een productmeting. Bewoners stellen aan de hand van voorbeelden op foto's vast of de buurt voldoende of onvoldoende schoon, heel en veilig is. Er werden ook een aantal zaken die aangepakt moeten worden genoteerd en er werden afspraken gemaakt over wie er wat aan gaat doen. Aan het eind van de ronde waren de opschrijfboekjes vol.
Eerste Rotterdamse groeibriljant opgeleverd! In Pendrecht! - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2004 
Woensdag 25 augustus werd de allereerste groeibriljant van Rotterdam opgeleverd. Dat gebeurde op de schoolpleinen aan de Krabbendijkestraat. Wethouder Pastors verrichtte de opening. En was in zijn toespraak vol lof over dit initiatief. Ook Dominic Schrijer van de deelgemeente stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken. Er was dan ook een perfect openingsfeest georganiseerd. Pendrecht kan weer heel trots zijn op een aantal bewoners, hun sponsors en ondersteuners.
Uitnodiging voor opening jongerencentrum - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2004 
Op maandag 30 augustus om 16.30 opent jongerencentrum The Mall Pendrecht officieel haar deuren. Het centrum staat aan de Kloosterzandestraat en leunt tegen de Christus Triomphator Kerk aan. De jeugd maakt al een tijdje gebruik van de ruimte, maar maandag wordt de officiële openingshandeling verricht.
Halsterenstraat zet stevig door met Thuis op Straat - dit artikel is geplaatst op: Aug 24, 2004 
Vanavond vond de 5e straatvergadering plaats. Ondanks dreigende wolken en echte hoosbui werden kordate besluiten genomen. Op 18 september wordt er gevolleybald, misschien tegen de Papendrechtstraat en er zal ook een halloweenparty plaatsvinden.
Zomermarkt in De Passage - dit artikel is geplaatst op: Aug 21, 2004 
Op woensdag 19 agustus hield De Passage een zomermarkt. Samen met de bewoners van de Sliedrechtflat was een Opzoomeractie voorbereid. Helaas gooide de regen roet in het eten en kon er niet buiten voor de Passage gemarkt worden. De kraampjes gingen naar binnen en daar werd het heel gezellig.
Speeltuin 7, Sliedrechtstraat 250 - dit artikel is geplaatst op: Aug 16, 2004 
Speeltuin 7 heeft een mooie nieuwe glijbaan
Multiculturele dag in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2004 
Zaterdag 14 augustus was het feest bij het Zout der Aarde
Govert krijgt alsnog beker voor deelname aan Ronde van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2004 
Het was even rekenen en het klassement opmaken, maar bij narekenen bleek Govert Rietveld de derde politieman te zijn bij de doorkomst aan de finish van de Ronde van Pendrecht op 7 augustus. Vitaal Pendrecht overhandigde hem op zijn afscheidsreceptie alsnog de bijbehorende beker. verguld nam hij hem in ontvangst.
Govert Rietveld neemt afscheid van zijn Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2004 
In restaurant Meerzicht nam buurtagent Govert Rietveld op een warme manier afscheid van zijn Pendrecht. Hij vroeg als cadeau een optreden van de Pendrecht Continuous Brassband. De meiden gaven een fantastisch optreden. Collega's Caarels en Trommel hadden ook hun beste beentje voorgezet. Fredy Bal van de Nieuwe Unie zei via de videofilm: "Govert, Pendrecht zal nooit meer hetzelfde zijn zonder jou". Er waren veel mensen en die snapten allemaal precies wat Fredy Bal bedoelde.
De initietiefnemers van Vitaal Pendrecht. - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2004 
Het gebeurde allemaal op 13 oktober 2003. Baby Jamanika, Bien Hofman en Gerard Boom namen de uitdaging aan om de vitaliteit in Pendrecht voor het voetlicht te krijgen. Vele activiteiten later zijn zij nog steeds niet uitgedokterd. En hebben ze van vele kanten bijval ondervonden. Wie zijn die drie initiatiefnemers?
Papendrechtstraat heeft de smaak te pakken! - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2004 
Woensdag 11 augustus was hun Ozoomerdag, maar eigenlijk is het de hele week Opzoomeren geblazen in de straat. De barbecue staat iedere avond buiten en bewoners genieten van het mooie weer en elkaar. Leuke contacten worden gelegd er worden plannen gemaakt om de straat nog beter tot zijn recht te laten komen. Brigitte Jordan en buurvrouw Joan hebben dit vuurtje aangestoken en de overige buren houden het brandend.
Bus 66 moet terug in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2004 
Dominic Schrijer belde maandagmorgen het opbouwwerk. TV Rijnmond wilde een item maken over bus 66. 's Middags vonden de opnames plaats en 's avonds was er een klinkend item van Ron van de Rhee over de openbaar vervoersproblemen in de wijk. Het verhaal dat de vervagingslijnen 47 en 68 er een rommeltje van maken, is nog eens duidelijk verteld. De bal ligt nu echt bij wethouder Hulman en de RET. Veel bewoners zijn reuze benieuwd.
Leve de vrijwilligers van Vitaal Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2004 
Sponsors zijn belangrijk, maar vrijwilligers zijn eveneens van onschatbare waarde. De initiatiefnemers van Vitaal Pendrecht willen dat nog eens extra onderstrepen. De inschrijvers, de hulp bij de dikkebandenrace en bij het samenstellen van de miniparade, Allemaal heel erg bedankt. Jullie waren groots, aldus Vitaal Pendrecht.
Dank aan de sponsors - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2004 
De Ronde van Pendrecht was niet mogelijk geweest door de vele sponsors. In de Rondekrant en in de film over de Ronde worden veel sponsors genoemd. Hier willen we nog extra benadrukken dat de activiteiten vanuit Vitaal Pendrecht mogelijk gemaakt zijn door een aantal sponsors uit de wijk Pendrecht en directe omgeving.
Miniparade viel in het water - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2004 
Om 11:30 uur zou vanaf de Middelburgt de miniparade plaatsvinden met de rondemissen op een praalwagen, Pendrecht's beide brassbands, een cabriolet en de danseresjes van The Little Sweet Girls. De parade zou als een reclamecaravaan zoals in de Tour de France over het parcours gaan. Helaas stooide het weer roet in het eten. De parade werd afgelast.
Winnaar Drie van Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2004 
Wat verwacht was is niet uitgekomen, Arthur Farenhout heeft uiteindelijk de Drie van Rotterdam niet gewonnen. Eindwinnaar werd Patrick Koeman uit Nieuwegein. Farenhout werd tweede in de eindstand en Jasper van Heeswijk (de winnaar van de etappe in Pendrecht) werd derde.
Winnaars Prominentenkoers - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2004 
De prominentenkoers werd gewonnen door buurtagent Simon Caarels, tweede werd opbouwwerker Rieks Westrik en derde werd buurtagent Kees Trommel. De eerste vrouw werd Eefke Cornelissen en Gerard Boom en Elly Pesik sloten samen de rijen door rustig peddelend over de streep te komen.
Jasper van Heeswijk wint Ronde van Pendrecht! - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2004 
De tweede etappe in de Drie van Rotterdam is gewonnen door Jasper van Heeswijk. "Dit was echt leuk", zoals een mevrouw in een scootmobiel de organisatie toevoegde. De eerste Ronde van Pendrecht begon nat, maar eindigde in de stralende zon. De zon breekt door in Pendrecht.
Eerste etappe van Drie van Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Aug 6, 2004 
Arno Hartog won met een lange sprint de eerste etappe van de Drie van Rotterdam. Op het snelle parcours voor het winkelcentrum Keizerswaard klopte hij samen met ploeggenoot Arthur Farenhout de vluchtgroep. Farenhout, Nederlands kampioen werd zelf ook nog even derde. De spanning zit er goed in. Morgen is de volgende etappe in Pendrecht. Zondag is de laatste in Oud Charlois.
Opening nieuwe schoolpleinen Krabbendijkestraat - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2004 
Op woensdag 25 augustus komt wethouder Pastors de schoolpleinen aan de Krabbendijkestraat openen. Dankzij veler medewerking is het groeibriljant-plan geslaagd.
Wielerronde en Zomerfeest op 7 augustus 2004 - dit artikel is geplaatst op: Jul 28, 2004 
Zaterdag 7 augustus doet Rotterdams eigen Tour de France, de ‘Drie van Rotterdam’, een dag lang Pendrecht aan. Topamateurs uit binnen – en buitenland komen drie dagen lang naar Rotterdam Zuid. Vrijdag en zondag wordt er in IJsselmonde en Oud Charlois gekoerst. Zaterdag staat voor het eerst in de geschiedenis de Ronde van Pendrecht op de kalender. Tegelijk vindt op Plein 1953 een Pendrechts Zomerfeest plaats met muziek, eten en dansen. Bij elkaar wordt het een gezellige dag. Waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd.
Opzoomeren in de Kruiningenstraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 27, 2004 
Op 24 juli had de Kruiningenstraat haar Opzoomerdag. De barbecues kwamen op straat. De straat werd afgesloten en als je er al door zou willen rijden, versperde een grote olifant je weg. Feest voor de kinderen een springkussen in de straat.
Stichting Gezondheidscentrum Zuiderkroon opgericht - dit artikel is geplaatst op: Jul 27, 2004 
Nadat wethouder Marianne van den Anker haar garantie heeft gegeven voor de bouw en exploitatie van het Gezondheidscentrum Zuiderkroon staat niets de bouw van het centrum meer in de weg. De Stichting Gezondheidscentrum Zuiderkroon is inmiddels opgericht. De verbouwing en inrichting van het gezondheidscentrum kunnen nu beginnen.
Restaurant Zuiderkroon gaat open - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2004 
Dinsdag 3 augustus opent het Restaurant van De Stromen voor het eerst de deuren in de Zuiderkroon aan het Vlissengenplein. De officiële opening vindt op een later tijdstip plaats. Joop Evers heeft de dagelijkse leiding en Ruud Niesten heeft vanuit thuiszorginstelling De Stromen de ontwikkeling van het restaurant begeleid. Als straks het Gezondheidscentrum Pendrecht er is, wordt de service vanuit het restaurant kompleet. Maar nu al is het restaurant een juweeltje in Pendrecht.
PHB en PCB op Brassband-Festival - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2004 
De beide Pendrechtse brassbands waren op het tweede Brassband-Festival op het Wevershoekterrein, dat ligt tussen het Zuidplein en de Wevershoekstraat zaterdag 24 juli. Samen met 5 andere bands werd er getoond wat de bands in hun mars hebben. En de sfeer gezet voor het Rotterdamse Zomercarnaval komende zaterdag.
Reactie van een bewoner op de presentatie Van De Nieuwe Unie - dit artikel is geplaatst op: Jul 17, 2004 
Ik heb de informatie bekeken over de herstructurering....het gaat nergens over.
De Nieuwe Unie presenteert haar plannen op deze website! - dit artikel is geplaatst op: Jul 9, 2004 
Ger Houben heeft voor de camera uitgelegd wat de plannen zijn van de Nieuwe Unie. Lees verder…
Uitleg over de herstructurering - dit artikel is geplaatst op: Jul 2, 2004 
Een aantal bewoners hadden een hoop vragen over de herstructurering.
Speeltuin 7 - dit artikel is geplaatst op: Jul 1, 2004 
Onverwachts een drukke ochtend in de speeltuin.
Koopjesshop op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jun 23, 2004 
Een aanwinst voor het Plein 1953 is Marja's koopjesshop
De schoolvakantie begint bijna - dit artikel is geplaatst op: Jun 23, 2004 
Nog iets meer dan een week en dan begint de zomervakantie voor de basisscholen. De overblijfmoeders van Over de Slinge zijn er klaar voor.
Jaarmarkt met politiek - dit artikel is geplaatst op: Jun 19, 2004 
Op het Plein stonden diverse informatiestands. Er was er één van de deelgemeente. In die stand kon je naast het inwinnen van informatie, je verhaal kwijt aan de vele deelgemeenteraadspolitici. Je kon ook zelf raadslid spelen en op een beeldscherm uitspreken waar je het gemeenschapsgeld op in zou zetten.
Jaarmarkt met sport - dit artikel is geplaatst op: Jun 19, 2004 
Sport en Recreatie heeft een heel fraaie attractie. Een voetbalkooi voor een Panna Knock Out partijtje. Je speelt met twee tegen twee en de bal kan nooit de vijver in. Mooi toch?
Jaarmarkt op het Plein - dit artikel is geplaatst op: Jun 19, 2004 
's Morgens zag het er somber uit, maar het weer zat verder mee. Er was een spetterende jaarmarkt aangekondigd. Een markt met veel speelattracties. Veel informatie en met sport.
Groeibriljant Krabbendijkestraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 18, 2004 
Het begin van de Groeibriljant is er!
Groen Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 18, 2004 
"Maak werk van uw tuin", is de ondertitel en de naam van het project is Groen Pendrecht. De Nieuwe Unie wil op een sympathieke manier het verloederen van de tuintjes in de Tiengemetenbuurt en de Ossenissebuurt aanpakken. Joop Stobbe van de Nieuwe Unie riep een aantal instanties om tafel en met elkaar werd een stimulerende ploeg in het leven geroepen, die bewoners ging helpen met het op orde brengen van tuintjes in de laagbouw van beide buurten.
Nieuw bestuur voor Turks Huis Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 15, 2004 
Zondag 6 juni stond het Turks Huis Pendrecht in het teken van verkiezingen. Lionel Martijn, CDA-kandidaat voor het Europese Parlement, kwam langs om te komen praten over de Europese Verkiezingen en er werd een nieuw bestuur verkozen. Er was dus een jaarvergadering.
Pendrecht is toch meer oranje dan je denkt! - dit artikel is geplaatst op: Jun 14, 2004 
Afgaan op je eerste indruk is niet goed. Dat blijkt maar weer. Want bij de Ostreaflat en in de Hontenissestraat, maar ook op diverse andere plekken hebben oranjefans Pendrecht een ander kleurtje gegeven.
Heilige Communie van Lushetika en Janeroby - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2004 
Vorige week vrijdag werd ze Miss Pendrecht in de Middelburgt. Het kan niet op voor Lushetika Antonia. Om 9:00 uur zondagmorgen de 13e juni kreeg ze haar eerste Heilige Communie. Ook Janeroby Eduarda werd bruidje van Jezus en Jordanny Eduarda werd gedoopt. De families van Lushetika en Janeroby hadden 's middags een groots feest op touw gezet. Voor Lushetika was het feest in het jongerencentrum "De Klub" in Vreewijk en Janeroby en Jordanny kregen een feest in buurtcentrum Stereo in Hillesluis.
Net de 50 jaar niet gehaald - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2004 
50 jaar in 1954 werden de huisjes aan de Oldegaarde bij de Zierikzeestraat opgeleverd. Op 21 december 1953 sloeg Lotte Stam-Beese de moeder van Pendrecht, de eerste paal. Op 29 maart 1954 metselde Meijer Frenkel, de penningmeester van OWG, de eerste steen en na de zomer van dat jaar op 2 november werd de eerste woning opgeleverd.
Als het project Oldezee zou het een aantal jaren geleden gerenoveerd worden. Twee jaar terug bedacht de Nieuwe Unie zich. Uiteindelijk zouden de huisjes toch te klein blijven. Nu is de sloper al heel ver en heeft de woningen van Driek Rackwitsz en van Martin Berloth al tegen de grond gewerkt.

Nog niet veel Oranje in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2004 
Het was de laatste dagen een gekkenhuis op de Schiedamsedijk 55 a. Het kantoor van Opzoomer Mee werd belaagd door oranjefans. Ze zijn alle oranjespullen kwijt. Er is geen snippertje oranje meer te vinden.
In Pendrecht zie je er nog niet zoveel van. Het Opzoomer Mee/Rotterdams Dagblad-spandoek hangt alleen nog maar in de Stavenissestraat.

Zes vlaggen op een rijtje - dit artikel is geplaatst op: Jun 12, 2004 
De woorden van Ger Houben op het feestje werden buiten onderstreept met zes vlaggen op een rijtje. Mooi weer, vlaggen en feest in Valckensteyn. Eigenlijk zouden die vlaggen iedere dag moeten wapperen.
Zorg terug in Valckensteyn, feest voor de bewoners - dit artikel is geplaatst op: Jun 11, 2004 
Enthousiaste verhalen van "bobo's", een toetsenmeneer met accodeonnist, feestende ouderen, fotografen en zingende zorgverleners met kleuters. Drie jaar terug werd de noodklok geluid. De zorg ging weg. Ouderen zouden aan hun lot overgelaten worden, waar moet dat allemaal heen? Een werkgroep van bewoners met Wil Quispel en Theo Speelman als gangmakers schakelden onder andere wijkpredikant At Polhuis in en trokken aan de bel. Op 11 juni was het feest en werden er handen geschud. Valckensteyn staat er weer goed voor en kan er weer even tegen.
Reactie Martijn op stemming kinderen - dit artikel is geplaatst op: Jun 11, 2004 
"Oh, dat is makkelijk te realiseren en kost alleen de kermisexploitant geld", reageerde Lionel Martijn op de uitslag van de stem, die 89 kinderen uitbrachten tijdens de Europese Verkiezingen op 10 juni op bureau 443. "Volgende week zaterdag is er de jaarmarkt, dus moeten we zoiets misschien begin volgend jaar doen", vervolgde hij.
Stemmen op bureau 443 - dit artikel is geplaatst op: Jun 10, 2004 
Bureau 443 is een stembureau in de basisschool Over de Slinge. Er werd op 10 juni niet alleen voor het Europese parlement gestemd. Kinderen van de zevende groepen van de Pendrechtse basisscholen stemden ook voor hun wijk. Bestuurder Lionel Martijn beloofde de kinderen aan hun liefste wens voor Pendrecht iets te gaan doen.
Martijn zelf kandidaat - dit artikel is geplaatst op: Jun 10, 2004 
Op de eerste lijst op nummer 28 staat portefeuillehouder Lionel Martijn. Hij was een uurtje op stembureau 443 en beloofde de kinderen hun wensen serieus te zullen nemen. Of hij echt in het Europese Parlement komt, weet hij nog niet. Hij moet het van voorkeurstemmen hebben.
Straatdiner in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 6, 2004 
Een diner op straat en iedereen kookt iets lekkers. Zaterdag 5 juni precies om 5 uur stond alles op tafel en inderdaad het was allemaal lekker. Eten uit Bosnië, uit Turkije, Suriname en Nederlandse poffertjes. Soms allemaal op één bord. Het meubilair kwam uit een keet van Opzoomer Mee. TOS zorgde voor spelletjes voor de kinderen en de Roteb had materiaal bezorgd om het afval netjes af te voeren. Uiteindelijk deden de bewoners, de jeugd en de kinderen het allemaal zelf.
Fancy Fair bij Stichting Horizon - dit artikel is geplaatst op: Jun 6, 2004 
Ibrahim Yargan is de locatie manager van het Educatief Centrum "Horizon". Het centrum had 5 en 6 juni voor de tweede keer een fancy fair. "It is a great succes", zegt hij, "but not as big as two months ago". Hij spreekt vloeiend Engels en verstaat goed Nederlands. Met de fancy fairs wil het centrum de aandacht vestigen op hun werk. Ibrahim Yargan doet er alles aan om het doel van de Stichting Akyazili Nederland op de locatie aan de Baarlandhof 21 ten uitvoer te brengen.
Miss Pendrecht verkiezing met veel kwaliteit - dit artikel is geplaatst op: Jun 5, 2004 
Ze heten Lushetika Antonia, Drencesse Renge en Simone van Arendonk. De jongste is 7 jaar, Drenesse is 12 jaar en de oudste 19. Ze werden ruim in de cadeautjes gezet. En omgeven met veel kwaliteit en sfeer op de verkiezingsavond. Presentator was Marlon Brown met in zijn gevolg danser Willy Djaoen en goochelaar Ray Saluki, zorgden voor een fraaie show. Zelfs de queen van het zomercarnaval 2003 Patricia Tulen kwam langs en vertelde trots, dat zij in Pendrecht geboren is. Lionel Martijn zette de eerste Miss in de bloemen en Jettie Semmoh, gekleed in een prachtige Surinaamse jurk, hing Lushetika de versierselen om. De toon was gezet. Het feest kon niet meer stuk en is een beloftevolle voorbode van de wielerronde en carnaval in Pendrecht op 7 augustus.
Suzanna Lubrano schenkt eerste meertalige cd aan familie van Sedar - dit artikel is geplaatst op: Jun 5, 2004 
Silencio heet het nummer. Suzanna zong het lied in de Bavokerk op 1 februari 2004. Zij componeerde het lied voor Sedar Soares, die een jaar ervoor het leven liet op het parkeerdek bij Metrostation Slinge. Suzanna zingt op de nieuwe single CD het lied half in het Portugees en half in het Nederlands. Vandaag, 5 juni 2004, overhandigd zij het eerste exemplaar van de tweetalige CD aan de familie van Sedar Soares.
'Hek' rond Pendrechtse buurten - dit artikel is geplaatst op: May 31, 2004 
Edwin Cornelisse schrijft in het Rotterdams Dagblad van 28 mei 2004: "Nieuwe huurders moeten werk hebben en krijgen beperking qua gezinsomvang". De buurten waarop zijn verhaal slaat zijn de Ossenissebuurt en de Kerkwervesingel. Per 1 juni 2004 stelt de Nieuwe Unie nieuwe eisen aan huurders van de genoemde buurt en het complex aan de Kerkwervesingel.
Vitale Annemarie en de Opzoomerbrunch - dit artikel is geplaatst op: May 27, 2004 
Zondag 23 mei was het mooi weer en er werd lekker gebrunched op het veldje aan de Sliedrechtstraat achter bij de Opzoomergroep van de Stavenissestraat. Annemarie Commijs zag er aan het begin een beetje tegenop, maar keek na afloop terug op een geslaagde activiteit.
4 juni Miss Pendrecht Verkiezing in Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2004 
Bij de wielerronde in augustus zijn er natuurlijk missen nodig, die de winnende renners gaan kussen. Om die reden, maar ook om Pendrecht positief in het nieuws te brengen, organiseert Vitaal Pendrecht een Miss Pendrecht Verkiezing op 4 juni vanaf 19:00 uur in de Middelburgt.
Claudette schrijft brief aan Minister Verdonk - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2004 
De familie Yangala woont in de Kruiningenstraat en kan ieder moment teruggestuurd worden naar Congo (Kingshasa). De familie woont al 10 jaar in Nederland. Naar Kingshasa moeten, is een trauma voor Yannick, Sandrine, Claudine en Aimé.
Ingepakte Shellflat - dit artikel is geplaatst op: May 16, 2004 
Is Christo na de Pont Neuf en na de Reichstag aan het inpakken van de Shellflat begonnen? Het heeft er alle schijn van. Maar een bouwbord verraadt de echte reden van het inpakdoek. In september staat de Kortgeneflat erbij als nieuw.
Day of Dance - dit artikel is geplaatst op: May 16, 2004 
10 groepen op het podium en dansen vanuit de hele wereld. En dat allemaal op een wereldplein in Pendrecht. Pendrecht deed voor de 2e keer mee. The Day of Dance werd zaterdag 15 mei voor de 6e keer georganiseerd. Richard van den Berg, locatiemanager van de Middelburgt kijkt tevreden terug.
Schouw in Zierikzeebuurt - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2004 
Kwaliteitsschouwen gebeuren door vertegenwoordigers van diensten samen met bewoners. Chrystabelle Beaton van de deelgemeente heeft de leiding. Ieder keer stellen bewoners de kwaliteit van het werk dat diensten van de gemeente leveren vast. Dat gebeurde ook op donderdag 13 mei. De schouwers trokken door de Zierikzeebuurt.
Ontmoeting in Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: May 13, 2004 
Het Wijkgericht Ouderen Platform ging 12 mei op bezoek in het Turks Huis aan de Oosterlandstraat 2. Yeter Kot van de vrouwengroep en Mary Bos van het platform hebben afgesproken verder te gaan praten. De taal? Frans. Yeter groeide op in dit land ergens aan de Rhone en Mary gaat er vaak op vakantie heen. Een onverwachte ontmoeting.
Koekebakker wil dat bus 66 in Pendrecht blijft - dit artikel is geplaatst op: May 6, 2004 
In het Rotterdams Dagblad van 5 mei viel te lezen dat de voorzitter van de OR van de RET, Koekebakker, wil dat bus 66 voor Pendrecht behouden blijft. Actievoerster Agnes Morene wil verder actie om de knop bij de regioraad en wethouder Hulman definitief om te zetten. Wie van de lezers weet een effectieve actie en doet zelf ook mee om de buslijnen voor Pendrecht te behouden?
Henk Oosthoek maakte 71 pennen - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2004 
Trots overhandigde Henk Oosthoek een zakje met 71 euro aan Arif Öztürk van het Turks Huis. Het was de opbrengst van het graveren van 71 pennen op Internationaal KinderFeest op 23 april.
Site over Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2004 
Kijk eens op http://www.pendrecht.tk
Een hele site over Pendrecht met links naar allerlei andere websites met interessante informatie voor wie geïnteresseerd is in deze wijk. En bovendien een aantal fraaie foto's van de wijk.

PCB doet het goed - dit artikel is geplaatst op: May 1, 2004 
De PCB (Pendrecht Continuous Brassband) maakt furore. De meisjes speelden de sterren van de hemel op Plein 1953 op 19 december bij de grote boom. Ze sloten onlangs het Internationaal KinderFeest bij het Turks Huis af. Op 30 april openden ze het koninginnedagfeest bij Het Verhaal aan de Ossenisseweg.
Neeltje Jans op 30 april - dit artikel is geplaatst op: Apr 31, 2004 
Op de speeltuin Neeltje Jans werd als vanouds koninginnedag gevierd. Leo van Roosmalen had er een toepasselijke oranje strooienhoed voor opgezet. En overbuurvrouw Slavica geniet van de het feest en de oranjezon.
Elvira ter Horst - Päsler 84 jaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 31, 2004 
Een aubade aan de deur bij Koos en Ellie ter Horst aan de Halsterenstraat 20 A. Buurvrouw Ter Horst, de oudste bewoonster van de straat, werd 84 jaar. Haar verjaardag valt steeds samen met Koninginnedag.
Het Verhaal, TOS, moedergroep en PCB doen aan Koninginnedag! - dit artikel is geplaatst op: Apr 31, 2004 
Wat moet je je voorstellen bij Koninginnedag voor Het Verhaal aan de Ossenisseweg. Koningennedag vier je toch op de Coolsingel? Maar nee hoor aan de Ossenisseweg vieren ze dit feest ook.
30 april in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2004 
Als je Pendrecht op koninginnedag binnenkomt hangt er wel een behoorlijk aantal vlaggen, zoals bijvoorbeeld aan de Zuiderparkflat. Maar viert men zo'n dag ook in Pendrecht?
Moedergroep op dinsdagochtend - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2004 
Iedere dinsdagmorgen van 9:00 tot 11:30 uur komt de Moedergroep Pendrecht bij elkaar in Het Verhaal aan de Ossenisseweg. Iedereen is daar van harte welkom.
Fijn op het Plein - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2004 
Soms leidt het spelen van kinderen in de straat tot problemen. In de Halsterenstraat bijvoorbeeld werd tegen de garagedeuren gevoetbald en was er soms tot laat in de avond herrie. Marcel de Jong van TOS bedacht een plan. Deelgemeente en de Nieuwe Unie betaalden een leuk project.
Wijkservicepunt Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2004 
Donderdagmiddag 22 april opende Dick Lockhorst, voorzitter van de deelgemeente Charlois, het wijkservicepunt Pendrecht aan de Krabbendijkestraat 49. De voormalige politiepost is eindelijk weer open en verschillende diensten voor de wijk zijn er te bereiken.
Hulman moet verder onderzoeken - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2004 
Op dinsdag 27 april vergaderde de commissie van de regioraad. De vergadering vond plaats in zaal 7 van het Stadhuis. Een kleine wijkdelegatie en Dominic Schrijer volgden de beraadslagingen van regiobestuurders.


Vitale Coalities - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2004 
11 februari gingen Baby Jamanica, Bien Hofman, Gerard Boom en Rieks Westrik naar Huize Assissië. Dit landgoed ligt vlakbij Tilburg en herbergt nu bijna een eeuw verstandelijk gehandicapten. In het kader van het eeuwfeest was er een brainstorm bijeenkomst. Assissië meets Pendrecht, aldus Willem Giezeman. Wat kunnen Huize Assissië en Pendrecht met elkaar?

vragen of opmerkingen?