(archief) Nieuws-overzicht Vitaal Pendrecht jan t/m maar 2005
Arif Öztürk kijkt tevreden terug op 23 april 2005 - dit artikel is geplaatst op: May 13, 2005 
Hij is er nog een beetje moe van. Het was dan ook een hele drukke dag voor hem. En het is erna altijd een avontuur of de rekening klopt. En of alle onderdelen naar wens zijn verlopen. De rekening is opgemaakt en valt mee. En wat belangrijker is: op alle onderdelen was het Internationale Kinderfeest een succes.
Zorg om vallende takken - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2005 
Hij klampte de groep schouwers aan om aandacht te vragen voor zijn zorg. Hij was druk bezig in zijn eigen tuintje. 12 mei werd er op allerlei plekken druk gesnoeid in de wijk. Er is veel groen en dat moet goed bijgehouden worden.
Leuke schouw om Burghsluissingel op 12 mei - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2005 
Een tevreden groep bewoners keek aan het eind van de schouw rondom de Burghsluissingel terug op een prettige buurt. De goedkeurende opmerkingen waren niet van de lucht. Het eerste meetpunt op de Nieuw Vossemeerweg scoorde gelijk al hoog. De achtertuintjes van de bewoners zetten daar misschien ook een beetje de toon.
Speeltuin Neeltje Jans viert feest - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2005 
Op zaterdag 4 juni a.s. viert Speeltuinvereniging Neeltje Jans aan de Kerkwervesingel 10 de lente met een speciaal feest. Het Lentefeest begint om 11:00 uur en duurt tot 16:00 uur. De toegang is gratis.
VERHUIZING HET VERHAAL - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2005 
De Oecumenische Stichting Inloophuis Het Verhaal gaat verhuizen per 1 juni 2005 van de Ossenisseweg 127-129, 3086 KX Rotterdam, naar de Onze Lieve Vrouw van Lourdes Parochie (voorheen BAVO kerk) Slinge 775, 3086 EZ Rotterdam.
Herinneringen kijken in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2005 
Zo luidt een bericht van Miriam Reeders. Miriam heeft de opdracht om een kunstwerk te maken voor het Gezondheidscentrum Zuiderkroon. Zij heeft alles op alles gezet om het werk op tijd te kunnen leveren. Ze schrijft nu:
Papendrechtstraat kan zo naar 't Circus - dit artikel is geplaatst op: May 11, 2005 
De kinderen uit de Papendrechtstraat maakten een succesvolle circusvoorstelling.
Urbana Janga, Oma van Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: May 10, 2005 
Als de redactie dan toch bezig is met titels dan misschien deze ook maar. Ze woont 7 jaar in de Middelharnisstraat en werd op 9 mei 60 jaar. Urbana Janga. Ze komt helemaal van Bonaire en werd geboren in Kralendijk. Haar dochters Shahaira en Desiree organiseerden een echte party voor haar.
0800 - 15 45 werkt echt! - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2005 
Betreft uw melding 1117385 aan de klachtentelefoon via internet. Uw melding over huisvuil-te vroeg/te laat op OLDEGAARDE is doorgegeven aan Stadstoezicht/Milieucontrole Charlois. De melding is inmiddels verholpen.
Deze vraag kwam binnen bij de redactie - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2005 
Het gaat erom dat iedereen zijn buren kent of leert kennen.
Misschien iets voor u???

De foto van de huldiging - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2005 
Nou vooruit dan. Er staan al heel wat artikeltjes in het laatste nieuws over de verkiezing, maar de huldigingsfoto ontbreekt. Dus hierbij.
Claudette de Agua Rosada viel dit keer niet in de prijzen - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2005 
Ze was al door de Nieuwe Unie uitgeroepen tot buurtmoeder van Pendrecht. Kinderen doen nooit tevergeefs een beroep op haar. Ze had tijdelijk een eigen pandje aan de Oldegaarde. En is op zoek naar een nieuwe mogelijkheid voor "haar" kinderen.
Bien Hofman ook buiten de prijzen - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2005 
Bien Hofman werd gevraagd om mee te doen en zei ja. Tegen Annemarie Commijs zei ze: "Als ik het word, krijg jij de titel. Want ik vind dat je die verdiend en dat je die moet houden." Misschien heeft de jury daar van gehoord. Want ze vonden haar wel goed, maar viel niet in de prijzen.
Safia Demnati werd derde - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2005 
Safia wilde haar leeftijd niet zeggen. Dat was misschien voor de jury een reden om haar hoge punten te geven. Want wie gaat dat wat aan? Safia kreeg wel de moeilijkste vraag en gaf duidelijke antwoorden.
Alina Cuartas was de presentator - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2005 
Een presentator kan een show maken en breken. De moederverkiezing van 7 mei 2005 in Pendrecht had een kanjer uitgenodigd. Alina Cuartas. Zelf geen moeder, maar heel goed met de microfoon en met de organisatie.
De trotse organisatoren - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2005 
Het initiatief tot de verkiezing van Moeder van Pendrecht werd twee geleden genomen door Maureen Maria. Ze sloeg een jaar over. Dit jaar wilde ze opnieuw een verkiezing. Ze kreeg steun van opbouwwerker Frank Boerboom en Baby Jamanika.
De nummer twee was Lisandra Granviel - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2005 
Lisandra Granviel werd tweede. Zij is 32 jaar geleden geboren op Curaçao. Ze woont nu twee jaar in Pendrecht en heeft al een hele naam als het om kinderen gaat.
Jury had het zwaar om de echte Moeder te kiezen - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2005 
Jureren is een moeilijke zaak. Helemaal als je de Moeder van Pendrecht uit moet kiezen en er een publiek is met supporters van verschillende kandidaten. Er waren er 5. Niet zoveel misschien, maar wel kwaliteit. En die kwaliteit had de jury ook.
Een reactie van onze nieuwe moeder van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 8, 2005 
Marja stuurde een reactie na het stukje over haar op vitaal pendrecht. Zij richt haar bericht aan Annemarie Commijs. Die twee jaar geleden tot Moeder van Pendrecht verkozen werd. En doet haar een belofte.
De nieuwe moeder van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 7, 2005 
Na 2 jaar moeder van Pendrecht geweest te zijn droeg ik, Annemarie Commijs, vandaag de kroon over aan Marja Rutteman.
Dagburgemeester van Pendrecht in Barcelona - dit artikel is geplaatst op: May 7, 2005 
Mario Bosch, de dagburgemeester van Pendrecht, is net terug uit Barcelona en raakte daar onder de indruk van het architectonisch talent van Antoni Gaudi. Wie weet gaat dat gevolgen hebben voor de architectuur in zijn wijk Pendrecht. Hij ontdekte in de nabijheid van de Ramblas ook nog iets anders.
Fredy Bal gespot in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2005 
Nu eens niet voor de Nieuwe Unie, maar waarom dan wel???
Spiderman/woman was er ook - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2005 
De verrassing was groot toen er ineens een spiderwoman in de speeltuin kwam.
Moederdag in de speeltuin - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2005 
Woensdag werd er gratis geknutseld voor alle lieve moeders in Pendrecht
Twee dolle dwaze ministeckdagen in speeltuin 7 - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2005 
Ondanks de regen waren er toch een aantal kinderen naar de speeltuin gekomen.
Rex Mundio heeft toekomstbeeld - dit artikel is geplaatst op: May 4, 2005 
Rex Mundio is zijn kunstenaarsnaam. Koning Wereld is dat als je het in het Nederlands vertaalt. Hij heeft koninklijke beelden in zijn hoofd. En het bijzondere is dat die beelden voor zijn wijk Pendrecht zijn. Een ervan willen we u niet onthouden.
Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk op 22 mei - dit artikel is geplaatst op: May 4, 2005 
Op zondag 22 mei om 15.00 uur wordt in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht een concert gegeven door 4 studenten van “Cod-Arts”, het Rotterdams Conservatorium. De toegang is vrij maar er wordt bij de uitgang een vrijwillige bijdrage gevraagd. U vindt de kerk op de hoek van de Middelharnisstraat en de Sliedrechtstraat, nabij metrostation Slinge.
Kijk zo doe je dat, schminken! - dit artikel is geplaatst op: May 4, 2005 
Nancy Hartman en Annemarie Commijs kennen de familie van Diana Henriquez via Mildiane. Mildiane zit in het bestuur van de Bouwspeeltuin Pendrecht 7. Dus komen ze ook op het afscheidsfeestje van de straat even langs met de schminkdoos.
Schmink van Nancy en Annemarie - dit artikel is geplaatst op: May 4, 2005 
Het zijn ware professionals geworden. Ze maken kunstwerken van die kinderhoofdjes. Op 30 april werd er in de speeltuin een kapoentjes duo gefabriceerd. "De foto gaat naar de site tegen zinloos geweld", zegt Annemarie.
Beach Party? - dit artikel is geplaatst op: May 4, 2005 
Beachparty? Op 3 mei? Precies, ja. Het was een surprise party, maar ook een beachfestijn. Kinderbadjes waren aangerukt. Nancy en Annemarie schminkte de kinderen en er was voor iedereen wat.
Lushe helemaal overrompeld! - dit artikel is geplaatst op: May 3, 2005 
Ze weet eigenlijk vast wel dat er iets gaat gebeuren op haar verjaardag. Het kan haar bijna niet ontgaan zijn. Maar toch is de verrassing groot, als ze de straat in komt.
Laatse Dia Lushe in de Melissantstraat - dit artikel is geplaatst op: May 3, 2005 
Op 3 mei 2002 werd de eerste Dia Lushe in de Melissantstraat georganiseerd. Oma Diana Henriquez trakteerde kleindochter Lushetika op een surpriseparty. Het werd en groot feest in de Melissantstraat, want alle buren en bekenden van Diana Henriquez deden mee en Leefbaar Rotterdam kwam kijken. Dinsdag 3 mei 2005 werd de vierde en laatste Dia Lushe in de straat gehouden. De Melissantstraat wordt gerenoveerd. Een prachtig afscheidsfeest.
Nolly Groenendijk wil niet langer de zware verantwoordelijkheid dragen - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2005 
Ze is nog maar kort lid van het BOP-bestuur. Ze is ook secretaris van de Werkgroep Herkingenbuurt en nam deel aan de wijkwinkeliersgroep van de BOP. Ze heeft in het bestuur steeds kritische vragen gesteld over hoe alles in elkaar zit. En kreeg naar haar gevoel niet de antwoorden, die ze wilde. Dus zei als Mar en Mary ermee stoppen, dan ga ik ook niet verder. Haar andere activiteiten blijft ze doen. Maar besturen van een bewonersorganisatie is niet iets voor haar.
Mary Bos zwaait ook af - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2005 
Mary heeft een stuk korter dan Mar in het bestuur van de BOP gezeten. Eigenlijk begon het toen ze samen met Gerard Boom en Mar van Dinter stopte met de huurderscommissie van de Sliedrechtflat. Ze woont vlakbij Mar en heeft net zo goed als Mar haar eigen ideeen over alle nieuwe ontwikkelingen en ziet geen toekomst vopor haarzelf in de BOP.
Mar van Dinter zet punt achter BOP-buitendienst - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2005 
Vanaf het begin is ze bij de BOP betrokken geweest. Aan alle acties deed ze mee. Vooral de herstructurering van Pendrecht heeft haar speciale aandacht. "Ik zat in de buitendienst", noemt ze dat zelf. Het echte besturen van zo'n club laat ze graag aan anderen over. Ze vindt het nu welletjes en zwaait af.
Jaarvergadering van de BOP - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2005 
Op 2 mei hield de BOP jaarvergadering in de Westerscheldezaal van de Middelburgt. 3 bestuursleden zwaaiden af. Er zijn nog 2 bestuursleden over. De BOP gaat door en blijft faciliteiten bieden aan allerlei bewonersgroepen in de wijk.
Opvoedcontrole in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2005 
Gezinscoaches kunnen bij enkele tientallen gezinnen uitkering korten.
Onder deze twee titels schrijft Jan Booister in het Rotterdams Dagblad het volgende artikel.

Turkse les in het Educatief Centrum Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 1, 2005 
Iedere donderdagavond wordt er in het Educatief Centrum Pendrecht aan de Baarlandhof 21 les gegeven in de Turkse taal. Het centrum is er vooral voor de weekendschool aan kinderen en om hun ouders te informeren over het schoolsysteem in Nederland, maar er gebeurt ook iets de andere kant op.
Ook Ladykem werd aangestoken door al het spelen - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Mildiane, de trainster van de Little Sweet Girls speelde ook lekker mee.
Koninginnedag in speeltuin 7 - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Het feest werd om 12 uur geopend door de Little Sweet Girls
Garage van de BOP gesloopt - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Hij is een tijdje geleden ontruimd. De spullen gingen naar de werkruimte in Valckensteyn. En de Werkgroep Zierikzeebuurt bepleitte al heel lang dat er snel de slopershamer in moest. Nu is ie weg. De garages aan de Serooskerkestraat worden gesloopt.
Stokkenvanger traint je reactievermogen - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Hoe snel kun jij reageren? In een auto is dat heel belangrijk. Maar op allerlei terreinen eigenlijk. Je kan je er in trainen en een stokkenvanger helpt je daarbij.
Ook moeilijk is je evenwicht bewaren op een pedalo - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Kinderen, die de speeltuin regelmatig bezoeken, weten wat het is: een pedalo. Het komt eigenlijk neer op een fiets, maar stuur en zadel en frame ontbreken.
Cursus banden plakken - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Na een hele dag koninginnefeest moet er weer gewoon gewerkt worden
Twee imitators van Ali B - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
4 en 6 jaar zijn deze imitators van de beroemde Ali B
Natuurlijk werd er ook geschminkt - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Zoals iedereen weet staat het ,,kapoentje,, als teken tegen zinloos geweld
Asal Tahavol ook op de speeltuin - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
De voorzitter van de Kinderdeelraad Charlois, Asal Tahavol, was ook op de bouwspeeltuin. Het bestuur van de tuin wil binnenkort eens praten met de kinderraad en graag ook met hun ouders erbij.
Feest op een bijzondere Koninginnedag - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Op het 25 jarig jubileum van de koninginnedag van Beatrix werd er feest gevierd op de Bouwspeeltuin Pendrecht 7. Er waren verschillende spelen naar de tuin en gehaald en ook The Little Sweet Girls traden er op.
Ook de iets grotere jeugd had er lol in. - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Nancy en Cora staan bedenkelijk te kijken want zijn deze jongens niet te groot voor dit spel?
TOS had er ook zin in op 30 april - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Via deze weg een bedankje aan de leuke TOS groep voor het helpen in de speeltuin!
Vlaggen op een bijzondere Koninginnedag - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
De tijd dat op feestdagen de straten volhingen met vlaggen is voorbij. Maar op enkele plaatsen wordt het vlaggen nog volgens protocol uitgevoerd, ook in Pendrecht.
Atelier Pendrecht krijgt vervolg - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Op 29 april vond er een bijeenkomst plaats in een collegezaal van de juridische faculteit van de Universiteit Tilburg. Studenten bestuurskunde luisterden met docent Hans Hoogvorst naar een presentatie over “Pendrecht Zet Door” door Judith Rook. Ook Vitaal Pendrecht en de Pendrecht Universiteit werden bij het college betrokken.
GroenLinks op bezoek bij de BOP - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Ze maken hun rondje langs de bewonersorganisaties in de deelgemeente Charlois. De fractie van GroenLinks in de deelgemeenteraad. Ze willen op de hoogte gebracht worden van de laatste ontwikkelingen in de wijk.
Rita uit Brazilië zong Het Verhaal vaarwel - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Het is voor de laatste keer in de ruimte aan de Ossenisseweg. Rita heeft een prachtige stem. Het klinkt als een fado en niet alleen omdat het in het Portugees gezongen wordt. In Rita haar stem hoor je ook dezelfde melancholie, die in deze vorm van Portugese zang hoort.
Elly gaat elders Opzoomeren - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Ieder jaar deed Het Verhaal mee aan de Opzoomercampagne. En ieder jaar kwam coördinator Elly Pesik de waardebon inwisselen en direct de week na de activiteit met de bonnetjes om de uitgaven te verantwoorden. Hoe gaat dat straks in de Bavokerk?
Afscheid van Het Verhaal - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2005 
Vrijdag 29 april werd door de vrijwilligers en bezoekers feestelijk afscheid genomen van Het Verhaal. Het pand aan de Ossenisseweg gaat over in andere handen. En Het Verhaal gaat door in de Bavokerk.
Shefaro de clown van de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2005 
Hij kan de hele straat vermaken. En neemt voor de camera alle poses aan, die je van hem vraagt. Hij heet Shefaro en wordt door Sjannie de clown van de straat genoemd.
Zo zien de stenen er netjes geverfd uit - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2005 
TOS heeft de verf aangeschaft en er is een planning voor het opfleuren van het pleintje. De eerste stappen zijn gezet. Er volgen er meer. De straat wordt weer langzaam wakker en gaat weer leven.
Marisca met een nieuw kapsel - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2005 
Ze woont ook in de Halsterenstraat en neemt het vaak op voor de jeugd. Ze is er trots oma te zijn. En wil ook graag op de foto op een mooie plek in haar straat.
Aandacht geluisterd, wordt het Eneco, Nuon of Essent - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2005 
Er werd aandachtig geluisterd. Over sommige zaken werd de schouders opgehaald. Bijvoorbeeld over het ontbreken van een energiemeter in de woning. Nu mensen kunnen kiezen van wie ze energie af gaan nemen, kan de Nieuwe Unie niet meer de opdracht geven meters te laten plaatsen.
Nora Cwiclicki legt uit - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2005 
Er komen ook gemeenschappelijke tuinen. Die worden niet helemaal afgesloten van de buitenwereld. Maar met heggen wordt wel duidelijk wie wel en wie niet op het terrein mogen komen.
Wie was de oudste? - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2005 
Wie de oudste bezoeker van de bijeenkomst was, is moeilijker uit te zoeken. Er was een heleboel grijs haar. Een van de oudsten moet vast mevrouw Verwaal zijn.
"Leuk", zegt Sanne Blok, maar .... - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2005 
Aan het begin ziet ze het nog helemaal zitten. Ze heeft haar knuffels en heel haar familie immers bij zich. Maar aan het eind van de vergadering, kijkt ze er toch een beetje anders tegenaan.
Bijeenkomst Schouwen Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2005 
Woensdag 27 april was de eerste vergadering van bewoners van de flats aan de Zierikzeestraat. Ze krijgen de namen Schouwen en Duiveland mee. Stella de Jong leidde de bijeenkomst waar op 13 huisnummers na alle 78 woningen vertegenwoordigd waren.
Mevrouw Mulder gaat naar de Zierikzeestraat 124 - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2005 
Iedereen had op de bijeenkomst een eigen naamkaartje op. Ieder kaartje had een kleur en aan die kleur kon je zien, wie je buren worden. Zo konden er op de bijeenkomst contacten gelegd worden tussen toekomstige buren.
Wie wordt de Moeder van Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2005 
Op 7 mei wordt er een nieuwe moeder van Pendrecht verkozen. Annemarie Commijs droeg, die titel twee jaar met verve. 7 mei wordt op Plein 1953 een nieuwe moeder verkozen.
Kom naar speeltuin 7 - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2005 
Vanaf zaterdag zijn er leuke activiteiten in speeltuin 7
Straatvergadering Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Apr 26, 2005 
Dinsdag 26 april was de eerste vergadering van het pleinteam van de Papendrechtstraat. Alsof de duvel er mee speelde, het ging natuurlijk weer regenen. De straat kan de laatste tijd geen activiteit uitvoeren of het plenst.
Groepsfoto voor Theater Zuidplein - dit artikel is geplaatst op: Apr 26, 2005 
Na afloop van de Charloise Kinderdeelraad werd er een groepsfoto gemaakt voor Theater Zuidplein. Niet alleen de deelraadsleden in spe, maar ook de helpers en de publieke tribune gingen op de kiek.
Kinderdeelraad Charlois: 'Speeltuinen langer open' - dit artikel is geplaatst op: Apr 26, 2005 
Canis Zijlmans schreef in het Rotterdams Dagblad over "De Charloise kinderdeelraad": wil dat de speeltuinen in de deelgemeente langer open blijven. De 12-jarige Seher Ogultay verzocht de even oude voorzitster van de raad, Asal Tahavol, de speelplekken ook in het weekeinde langer open te houden, omdat kinderen dan juist tijd hebben om buiten te spelen. Ingefluisterd door de echte deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst zegde Tahavol toe dat Charlois werk zal maken van het verzoek.
Meneer en mevrouw Wischmann genieten van de zon - dit artikel is geplaatst op: Apr 25, 2005 
Ze wonen boven de BOP. Goeie Buren! En ze hebben een nuchtere kijk op de wijk en de buurt. Buurvrouw Wischmann komt vaak op de BOP informeren of er nog nieuwe plannen zijn. Want ze willen eigenlijk wel graag naar een huis zonder trap, maar zolang dat nog niet hoeft genieten ze van de Ossenisseweg.
Teşekkür ederim - dit artikel is geplaatst op: Apr 25, 2005 
“Teşekkür ederim”, dat zegt Hamid als ie buigt als een knipmes. “Dank u wel”, is dat in het Nederlands. Hij weet hoe het hoort.
Het gewoon druk op de Oosterlandstraat - dit artikel is geplaatst op: Apr 25, 2005 
Geteld is er niet, maar het weer was mooi en alle stoelen waren bezet. Ook gingen er mensen in het gras zitten. En na afloop werd alles netjes opgeruimd. 's Avonds was er niet meer te zien, dat er een grootse happening geweest was.
Hamid stal de show - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2005 
Hij is nog heel erg jong, maar heeft een stem als een dijk. En weet hoe hij het publiek moet bekoren. Hij nam zeker met zijn diepe buigingen na het applaus alle kijkers voor zich in.
Recycle Koning - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2005 
De roteb had gezorgd voor een extra attractie. Zij stonden samen met andere instellingen met een stand met informatie voor kinderen, maar ze hadden ook een artiest meegebracht. Een heel bijzondere. Hij noemde zich de Recycle Koning.
Henk Oosthoek graveert een pen voor je - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2005 
Ook bijna traditioneel is het maken van pennen met je eigen naam erin. Henk Oosthoek doet dat voor je op het Internationaal KinderFeest. Theo Speelman hielp hem daarbij. Henk werd geïnterviewd door de kinderen.
Abdullah Eryigit was woordvoerder voor de pers - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2005 
Abdullah Eryigit, die de weekendschool van het educatief Centrum Pendrecht volgt, wilde graag de persvoorlichting van de Kinderdeelraad Charlois. Hij is een man van weinig woorden, maar vertelde wie het horen wilde duidelijk wat er was gebeurd in de vergadering van de kinderraad.
Teun Griffioen weer even terug als geluidsman - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2005 
In de Larenkamp verzorgde hij altijd het geluid bij de raadsvergaderingen. Toen de deelgemeente verhuisde naar Theater Zuidplein kreeg hij een onderscheiding en ging men gebruik maken van de gluidstechnici van dat Theater. Alleen voor de kinderdeelraadsvergadering op zaterdagmorgen deed men niet te vergeefs een beroep op hem.
Dank aan de sponsors - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2005 
Het kinderfeest had het nodige geld gekost. Dat geld werd voor een groot gedeelte opgebracht door sponsoring. De grootste sponsors waren de Nieuwe Unie, Vestia, Tabara, de wijkcommissie de Nieuwe Unie en de NRC.
Spelen met TOS - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2005 
Er was op de Oosterlandstraat een spelencircuit met TOS neergelegd. Je kon er voetballen in de voetbalkooi van Youth for Christ. Diabolo spelen. Op een luchtkussen, darten en ga zo maar door. Dat ging op een kaart en aan het eind kon je met die kaart iets te drinken halen bij Mehmet Celibi in de jongeren/vrouwenruimte van het Turks Huis.
Een mooie show op het podium - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2005 
Om twee uur begon het podiumprogramma. Natuurlijk waren er weer toespraken van ouwe mannen met plaquettes en grote woorden enzo. Maar er was ook een groep kinderen van het Educatief Centrum Pendrecht die met Alina Cuartas van TREF een draaiboek gemaakt hadden voor een kindershow. Zij verzorgden zelf de interviews en kondigden de verschillende acts aan.
Opa is er ieder jaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2005 
Bij een kinderfeest hoort een opa. Hij is er ieder jaar en vraagt om een stoel en gaat meestal op hetzelfde plekje zitten. Met zijn wandelstok voor. Niet de volle drie uur, maar toch een belangrijk deel ervan.
Veel belangstelling voor Mehter Takımı - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2005 
's Morgens heel vroeg waren ze vertrokken uit Berlijn. Ze liepen met een hele stoet ouders en kinderen wel twee uur lang door Pendrecht en Zuidwijk. Een fraai show orkest: Mehter Takımı. Hun oorsprong grijpt terug op oud Turkije.
Kinderdeelraad Charlois wil meer veiligheid - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2005 
Asal Tahavol opende de vergadering van de Kinderdeelraad Charlois. Er werd levendig gediscussieerd over de onderwerpen veiligheid en voorzieningen. De vergadering vond plaats op 23 april in Theater Zuidplein, waar maandelijks de Deelgemeente Charlois vergaderd.
Op iedere straat een agent en de speeltuin moet meer open op momenten dat kinderen vrij hebben. Een zwembad willen ze ook. En waarom er geen winkels verspreid zijn in de wijk snapten de raadsleden ook niet. De deelgemeente besturen? Kinderen van de basisscholen uit Pendrecht kunnen het.

De Betuwe in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2005 
In de Schuddebeursstraat, in de Noorwelleestraat, in de Melissantstraat en op nog een paar plekken in de wijk moet je je eerst even in de ogen wrijven. Prachtige bloesem, mooie tulpen in magnolia's, ze staan er allemaal en niet in een boom maar soms een hele rij.
2 eenzame minicontainers - dit artikel is geplaatst op: Apr 22, 2005 
Wie weet staan er al een hele tijd. Zo samen. Met het restafval van de bewoners van de gesloopte woningen er nog in. Wanneer worden ze opgehaald? De melding is inmiddels uit naar 0800 15 45.
Eerste vergadering met nieuwe beheercoördinator - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2005 
Donderdag 21 april vond de eerste dagelijks beheer vergadering Pendrecht plaats met de nieuwe beheercoördinator Hüseyin Kalyoncu. Het was even wennen, maar het ziet ernaar uit dat er een goede chemie ontstaat tussen hem en de werkgroepleden.
Duco de Bruijn doet “Pendrecht Zet Door” uit de doeken voor VROM - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2005 
Minstens 30 mensen luisterden op de BOP aandachtig naar het verhaal van de programmamanager Pendrecht Zet Door, Duco de Bruijn. Hij presenteerde de aanpak en probeerde inzicht te geven in de poging van de gemeente, de Nieuwe Unie en de Deelgemeente om het imago van Pendrecht te verbeteren. Vooral de sociale programma's kregen de nadruk. Ook Vitaal Pendrecht, de Pendrecht Universiteit en het belang daarvan werden voor het voetlicht gebracht.
Meisjes aan de macht - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2005 
Het zijn bijna allemaal meisjes, de kinderen van de Kinderdeelraad van Charlois. Tenminste de kinderen, die van de basisscholen komen. Wat zegt dat voor de toekomst?
Schouw van de werkgroep Zierikzeebuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2005 
Het regende pijpenstelen, maar dat weerhield de werkgroep Zierikzeebuurt niet om samen met Stella de Jong en Mike Vermeulen van de Nieuwe Unie een schouw te houden.
Asal is voorzitter en Seher vice-voorzitter - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2005 
Er wordt even gegrinnikt bij het woord vice-voorzitter, maar na de uitleg gaan er veel vingers omhoog. Bijna alle kinderen wilden wel leiding geven aan de Kinderdeelraad.
De verkiezing verliep vlot.

Anam Munir maakt verslag van Kinderdeelraad Charlois - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2005 
Gewapend met een laptop zat ze aan tafel in de ouderkamer van OBS Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat. Dinsdag 19 april vond de voorbereidingsvergadering van de Kinderdeelraad Charlois plaats. Druk typend maakte zij een prachtig verslag van de voorbereiding. Zaterdag 23 april is zij griffier/notulist. Haar verslag staat op deze pagina.
"Is het gratis?" - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2005 
Het voorval ontgaat ook twee buurtjochies niet. "Is het gratis", vraagt de bijdehandste. Ton moet er om lachen. Hij weet wat te doen in dergelijke situaties. Maakt de jochies duidelijk, dat het niet voor hen is, maar voor de bewoners van Magnolia.
Ton Saarloos de Goeie Overbuur - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2005 
Vers Schepijs staat er op zijn karretje. Hij was die dag ingehuurd voor een gemeentelijk evenement en er was nog ijs over. Hij woont op de Abbenbroekweg tegenover Magnolia. Aïssa, een bewoner van Magnolia, was jarig op diezelfde maandag de 18e april.
Rode loper 'hotspot'-ondernemers - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2005 
48 Miljoen euro voor nieuwe kansen in achterstandsgebieden. Om van achterstandswijken weer prettige woongebieden te maken, experimenteert Rotterdam al jaren met een harde aanpak van allerhande misstanden. Maar er is meer voor nodig om afgegleden buurten op te krikken: ook ondernemers moeten zich er weer thuisvoelen. Reden voor het project economische kansenzones. Vanaf maandag gaat de rode loper uit.
Leuke cadeautjes mee naar huis - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2005 
Josan Arefe kreeg uit de cadeauwinkel van de Efteling een leuke herinnering mee.
Raina met plastic zakje om haar voet langs alle attracties - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2005 
Er had een auto over de voet van Raina gereden. Ze kan daarom geen schoen aan voet hebben. Op een slipper en haar voet in een plastic zakje hinkelde ze over de Efteling. Kijk dat is de spirit.
Papendrechtstraat op de bank in de Efteling - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2005 
Een andere afspraak was om met zijn allen op de groene bank te gaan. Zo gezegd zo gedaan. De bank is groot, maar bijna te klein voor de meer dan 60 bewoners uit de Papendrechtstraat.
Papendrechtstraat gaat naar de Efteling - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2005 
Zaterdag 16 april ging de Papendrechtstraat naar de Efteling. Niet voor een plezierreisje, maar om de pleinregels die de “Fijn op het Plein-show” van 6 april hadden opgeleverd in praktijk te gaan brengen. En plezier? Het regende pijpenstelen op de Efteling.
Educatief Centrum Pendrecht klaar voor Internationaal KinderFeest - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2005 
Zondagmiddag om half twee zaten ze in de directeurskamer. De zeven deelnemers aan de kinderraad voor het Educatief Centrum Pendrecht. Zaterdag 23 april gaan ze samen met 10 andere leerlingen uit de groepen 8 van de basisscholen in Pendrecht in het Theater Zuidplein beslissingen nemen voor de Deelgemeente Charlois. Intussen weten ze ook al over welke onderwerpen ze het willen hebben.
Gevonden, een foto hoe Pendrecht er door de ogen van jongeren uitziet - dit artikel is geplaatst op: Apr 16, 2005 
Party peeps is een site waar jongeren een eigen home page aan kunnen maken.
Chrystabelle betrok alle jongeren bij de show - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2005 
Twee camera's deden hun werk. De gastvrouw ook. Floormanagers liepen druk heen en weer om te kijken, wie uit het publiek het spel mee kon doen. Bijna een echte studio in de Westerscheldezaal van de Middelburgt.
Binnenkort is de show op deze site te zien.

Talkshow voor jongeren was leuk Red-A schreef speciale tekst - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2005 
De sfeer zat er in goed in. De studio was ingericht. Chrystabelle Beaton zette een vakkundige gastvrouw neer. En Got Killah Skilz en Red-A gaven workshops, waaraan jongeren uit het publiek meededen. Chrystabelle gaf leding aan een spel voor deze gelegenheid gemaakt: Pendrecht ook MIJN Wijk geeft extra kleur aan de website www.vitaalpendrecht.nl
Henk van Diest Jeu de Boulesleider - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2005 
Henk van Diest heeft een fraaie koffer met daarop de naam Poortugaal. In die plaats was hij voorzitter van een Jeu de Boulesclub.
Hüseyin Kalyoncu de nieuwe beheercoördinator - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2005 
Conny van der Pijl en Hüseyin Kalyooncu waren de eregasten op het feestje bij de oplevering van de Jeu de Boulesbaan. Conny werkt al een tijdje bij de Nieuwe Unie als woonconsulent en het is nog niet helemaal duidelijk hoe lang nog, maar ze vindt haar werk in Pendrecht nog steeds leuk. Zij kan het goed vinden met de nieuwe beheercoördinator.
Koos Dissel een vrolijke voorzitter - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2005 
Koos Dissel heeft grootse plannen voor de bewoners van de Ostreaflat. Hij is blij met de mensen uit de commissie, die de gemeenschappelijke ruimte beheren. Hij is ook in zijn nopjes met de contactpersonen per galerij en weet nu ook in Henk van Diest een bewoner, die de omgeving leuk maakt voor de bewoners.
Jeu de Boulesbaan Ostreflat geopend - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2005 
Donderdagmiddag werd hij feestelijk in gebruik genomen. De nieuwe Jeu de Boulesbaan naast de Ostreaflat. De nieuwe beheercoördinator Huseyin Kalyoncu was gevraagd de openingshandeling te verrichten. Na de opening werd er nog even gespeeld. En natuurlijk ook even gefeest in de gemeenschappelijke ruimte.
Groots Internationaal KinderFeest op 23 april - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2005 
Een raad van kinderen, die de deelgemeente bestuurt. Een showorkest uit Berlijn dat een optocht van kinderen opvrolijkt. En een feest met alles erop eraan voor kinderen. Het gebeurt allemaal op zaterdag 23 april. Het is dan Internationaal Kinderfeest.
Het Verhaal geeft afscheidsfeestje - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2005 
Op 29 april om 14:00 heeft Het Verhaal haar afscheidsfeestje aan de Ossenisseweg 127 - 129. 31 mei gaan de sleutels naar de huisbaas. Per 1 juni zet Het Verhaal haar activiteiten voort in de Bavokerk aan de Slinge 775; ingang blauwe deur.
Moedergroep Pendrecht in Het Verhaal nadert slot - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2005 
Dinsdagochtend loste Lionel Martijn z'n belofte in die hij gedaan had aan de Moedergroep Pendrecht tijdens het bezoek van Maxima aan de Beatrixschool: hij kwam praten over de mogelijkheden om de Moedergroep voort te zetten in de ruimte van Het Verhaal. Het Verhaal stopt immers binnenkort aan de Ossenisseweg.
Officiele opening van de taalles - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2005 
Het werd dringen voor de deur van de vrouwenruimte in het Turks Huis Pendrecht. Lionel Martijn, Els van der Kooij, Dick Lockhorst, Zeki Baran en Arif Ozturk wilden allemaal graag meedoen aan de openingsceremonie. Een echt lint werd doorgeknipt. De les kon beginnen.
Albeda geeft Nederlandse les in Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2005 
Over de 20 vrouwen hadden zich verzameld in het Turks Huis aan de Oosterlandstraat. Dick Lockhorst, Lionel Martijn en Zeki Baran van de deelgemeente waren er ook. Er was taart. Een feestelijke start van een belangrijke activiteit in deze wijkvoorziening.
Halsterenstraat gaat opnieuw rond de tafel - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2005 
Dinsdag 12 april komt het pleincomité van de Halsterenstraat weer bij elkaar. Een fraaie nieuwsbrief zag het licht en werd verspreid voor de bijeenkomst in de straat. De bewoners hebben de laatste maanden niet stil gezeten.
Na 27 kilometer opgegeven - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2005 
Nummer 5737 was net voor de bezemwagen in Pendrecht. Ger Vink liep nog 19 kilometer met de rolstoel met daarin zijn gehandicapte dochter. De voorzitter van de voetbalvereniging SC Zuiderpark wilde de medaille aan zijn kleinkind geven. Een klein drama op het marathonparcours.
1:09:27 uur over de eerste 8 kilometer - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2005 
Net voor de bezemwagen passeerde om 1:09:27 uur de laatste loper. Hij was niet alleen. Hij duwde een rolstoel en kreeg een warm applaus in de regen.
Veel publiek rond de 8 kilometer - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2005 
Op de Oldegaarde hing een bordje met 8 kilometer erop. Na 30 minuten liep de kopgroep er langs. 39 minuten later passeerde er de bezemwagen. Zo aan het begin van de marathon is de tijd dat er lopers langskomen nog te overzien.
De kopgroep na 36 minuten opnieuw op de Zuiderparkweg - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2005 
Na 36 minuten kwam de kopgroep opnieuw op de Zuiderparkweg. Het publiek stak het plein over en klapte daar voor Jimmy Muindi en zijn vrienden.
Marathon groots begroet in Pendrecht en Zuidwijk - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2005 
De narcissen staan er mooi in bloei. En het is een mooi punt want je kan de marathon 2 keer voorbij zien komen. Ze hebben er net 8 kilometer opzitten en er tekent zich al een kopgroep af.
Geen verlengde Burghsluissingel - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2005 
In het Rotterdams Dagblad van donderdag 7 april staat onder de kop "Geen geld voor Singelplan Pendrecht" het volgende artikel te lezen.
Sommige bewoners komen met grootse plannen - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2005 
Als het aan Leen Smits ligt wordt Pendrecht een prachtoord om te wonen. Hij weet precies hoe het bij Smitshoek en op allerlei plekken zou moeten rondom Pendrecht. Hij legde het allemaal voor in de Passage aan Cor van Dam en Wim Leussink en wie het verder maar horen wilde.
Dwarsprofiel van het fietspad - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2005 
Vanaf de Kooiwalweg kun je straks over het tracé van de Havenspoorlijn fietsen tot aan de Krabbendijkestraat. Vooral hoe je dan verder moet, baart de fietsersbond zorgen. Over de Nieuw Vossemeerweg in de richting van de Groene Kruisweg betekent nogal eens een keer natte schoenen krijgen op de fiets. De bond wil dat het pad gewoon doorgetrokken wordt over de Havenspoorlijn.
Nog een voorlichtster - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2005 
Ook Lidwien van den Houten voorheen wijkcoordinator voor Pendrecht en nu verantwoordelijk voor de buitenruimteplannen van de deelgemeente Charlois droeg haar steentje bij aan het verstrekken van infromatie aan belangstellenden.
ProRail maakt fietspad op havenspoorlijn - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2005 
Cor van Dam van ProRail en Wim Leussink van de deelgemeente Cahrlois deden donderdag 7 april goeie zaken in De Passage. Het plan om een fietspad over de Havenspporlijn aan te leggen werd voor inspraak voorgelegd aan bewoners van Pendrecht en andere belanghebbenden. Er kwamen veel bezoekers.
Aquarellen van Klaus Hofmann in Galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
Van 7 april t/m 28 mei 2005 zijn in Galerie Eveline van Rooy. Aquarellen te zien van Hofmann. De kunstenaar zal op
zaterdagmiddag 9 april en op zaterdagmiddag 7 mei zelf aanwezig zijn om zijn werk toe te lichten en om zijn bijzondere werkwijze te demonstreren. Op deze dagen is het ook mogelijk om in te schrijven op een workshop landschap
in aquarel die gegeven zal worden door Hofmann.

Jeanne Houtsma de lieverd van het Plein - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
De familie Houtsma woont niet aan de Papendrechtstraat. Hun huis staat aan de Tiengemetensingel, maar hun tuin ligt wel aan de Papendrechtstraat. Ze wonen er al jaren en doen graag mee met de Fijn op het Plein show.
Brigitte Jordan en Joan van Wees de moeders van het Plein - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
De straat kent ook uitgesproken moeders. Joan van Wees en Brigitte Jordan zijn er vanaf vorig steeds als de kippen bij als het om Opzoomeren gaat en denken dan ook het eerst aan iets leuks voor de kinderen. De moeders van het plein dus.
Sherida Macnack de buurvrouw van het Plein - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
Sherida Macnack woont op een leuke plek in de Papendrechtstraat. Zij is ook niet op haar mondje gevallen en heeft er goed de wind onder. Is het dan gek dat zij uitgekozen wordt tot de buurvrouw van het plein? Ze zal in het pleinteam haar best doen om het fijn in de straat te houden.
Benaïssa is de vader van het Plein - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
Het team heeft ook een vader van het plein gekregen. Hij werd spontaan door iedereen aangewezen. ja dat krijg je als je bij iedere activiteit je gezicht laat zien en zorgt voor je buren.
Krijn en Trijn - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
Lucia van de Berg en Marcel de Jong zijn van TOS. Ze komen allebei uit Den Haag. En ze kunnen alles met de straat. Ook theater maken: de "Fijn op het Plein show" is een idee van hen. En ze spelen zelf Krijn en Trijn. Je hoort het Haags er overal door heen.
De groten van het Plein - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
Er spelen ook grotere kinderen op het plein. Ook zij deden mee met de Fijn op het Plein show. Ze gaan ook mee naar de Efteling en zorgen straks mee voor een fijne straat voor iedereen. Revella is de "grote" die in het pleinteam komt.
De kinderen van het Plein - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
Kinderen maken druk gebruik van het plein in de papendrechtstraat. Voor hen moet het dus heel erg fijn worden. Er werden ook veel fijne dingen door hen genoemd. Twee kinderen komen er in het pleinteam. Ze heten Jason en Sara.
Fijn op het Plein show in de regen - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
Op 6 april was de Fijn op het Plein - show in de Papendrechtstraat. Ondanks de regen kwamen de bewoners en hun kinderen naar de show kijken. Krijn en Trijn deden goeie zaken. Er werd netjes in beeld gebracht wat er fijn was en wat niet in de straat. De regels, die er zouden moeten zijn, kwamen ook op papier en er kwam een pleinteam. Dat team zal nog van zich laten horen.
Klaar voor de Marathon - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
Zondag komen ze er langs. Pendrecht is er klaar voor. De hekken staan er al. Zou de winnaar ook zien hoe mooi Pendrecht er in de lente bij kan liggen. En oog hebben voor de kunst in de wijk.
Mooi logo met hyacinten - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2005 
Op drie plekken in Pendrecht staat het Vitaal Pendrecht in bloei. Het staat heel mooi en ruikt heel lekker. Maar je moet wel even goed kijken om te zien wat er staat.
Met de taalmoeders naar ikea - dit artikel is geplaatst op: Apr 5, 2005 
Om de ouderkamer van Over de Slinge op te fleuren gingen Nancy en Annemarie met 5 taalmoeders shoppen bij Ikea
Mooi slot aan internationaal festival - dit artikel is geplaatst op: Apr 4, 2005 
Zondag 3 april werd het Internationaal Wijktheater Festival van het Rotterdams WijkTheater afgesloten. Wethouder Hulman sprak het internationale gezelschap op de slotdag toe. Hij zei er trots op te zijn dat de wijktheaters in Rotterdam hun kunsten te vertonen. De slotstukken hebben de wethouder vast niet teleur gesteld.
Toneelgroep Pendrecht gaat optreden voor voorzitter - dit artikel is geplaatst op: Mar 31, 2005 
De voorzitter van het Rotterdams Wijktheater, Ella ter Kuile, is binnenkort 50 jaar getrouwd. Op haar huwelijksfeest zal de Toneelgroep Pendrecht hun stuk Pendrecht spelen.
Internationaal WIJKTHEATER festival 2005 geopend - dit artikel is geplaatst op: Mar 31, 2005 
Ze kregen een staande ovatie op woensdagavond 30 maart in het Zuidpleintheater. 4 vrouwen van TVAAP uit Elim, Zuid Afrika speelden "Women in prison". Voor de pauze speelde Teatro Pregones uit New York PECCATORIBUS. En Carrie opende het festival met een drietalige column. Zondag 3 april wordt het festival afgesloten. Iedere dag is er in Theater Zuidplein van 11:00 tot de late uurtjes van internationaal toneel te genieten.
"HET VERHAAL" gaat door..... - dit artikel is geplaatst op: Mar 30, 2005 
"Ik heb nieuws voor de website", meldt Elly Pesik. "Het Verhaal" gaat door .......
Je hoort er bijna haar karakteristieke stemgeluid een beetje triomfantelijk bij. Het Verhaal wordt verder verteld vanaf 1 juni aanstaande in de Bavokerk van de Onze Lieve Vrouw van Lourdesparochie.

Dagelijks Bestuur Charlois heeft er wel zin in - dit artikel is geplaatst op: Mar 30, 2005 
Het Dagelijks Bestuur van de Deelgemeente Charlois heeft er wel zin in. Het idee om in het verlengde van de Europese Verkiezingen van 10 juni 2004 en het Internationaal Kinderfeest op 23 april 2005 met de kinderen uit de groepen 8 naar Brussel te gaan, slaat bij hen prima aan. Voor de kinderraad op 23 april wordt ook een budget uitgetrokken en als Brussel meewerkt, biedt op 2 juni de Kinderraad van Pendrecht haar visie aan in het Europese Parlement.
Winnaars paastoernooi Jeu de Boulesclub - dit artikel is geplaatst op: Mar 28, 2005 
Er waren op tweede paasdag, ondanks de regen in he begin, toch 28 jeu de boulers naar de Middelharnisstraat 275 gekomen. Er werd flink gestreden om de prijzen. Tegen vijf uur werden de prijzen bekend gemaakt.
Cor ook op pasen op de tuin - dit artikel is geplaatst op: Mar 28, 2005 
Zelfs op tweede paasdag is ie op de Educatieve Tuin te vinden. Niet om te boulen, maar hij weet dat de ploeg en de eg er aan komen in deze week. Dioe doen heilzaam werk voor de aarde, maar als er nog wat opstaat gaat dat er ook gehdeid aan. En hij wist dat er nog wat knoflookplantjes op het veld stonden.
Marja en Manuel Pedro - dit artikel is geplaatst op: Mar 27, 2005 
Marja Rutteman, helpt eerste klant als nieuwe wijkwinkelier bij de BOP.
De metamorfose van de Herkingenstraat - dit artikel is geplaatst op: Mar 27, 2005 
Van de oorspronkelijke bebouwing aan de Herkingenstraat is niets meer over. De vervangende nieuwbouw is zo goed als klaar.
Logo is nu goed zichtbaar - dit artikel is geplaatst op: Mar 26, 2005 
Het voorjaar is nu echt begonnen: de bomen beginnen groen te worden en… bloembollen staan er volop.
Miriam gaat kunst maken voor Gezondheidscentrum Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Mar 25, 2005 
Miriam Reeders is kunstenaar en heeft een opdracht gekregen van het Gezondheidscentrum Zuiderkroon. Als straks op 26 mei het centrum officieel geopend wordt zal haar kunstwerk in het centrum ook opgeleverd worden. Haar werk gaat de naam Memory krijgen. Zij vraagt mensen uit de wijk om mee te werken.
Rilland Bathplein wordt goed gebruikt - dit artikel is geplaatst op: Mar 25, 2005 
De schouwers kwamen langs het Rilland Bathplein, dat nog niet zo lang geleden geopend werd door Richard Krajicek. Een vernieuwd plein trekt. Dat bleek. Op deze morgen was er een schoolklas van de Hoeksteen naar toegetrokken en er volop aan het spelen.
Hondenuitlaatplek wordt aangepakt - dit artikel is geplaatst op: Mar 25, 2005 
Er is al een tijdje een nieuw beleid op het uitlaten van honden. Er zijn uitlaatzones. Bij de Groene Kruisweg in de buurt van Bouwspeeltuin Pendrecht 7 is er zo een. Alleen val je je te barsten over de paden er omheen. Die staan dan ook hoog op het lijstje van gemeentewerken om aangepakt te worden.
Schouwers applaudiseren voor Jan Vossaert - dit artikel is geplaatst op: Mar 25, 2005 
Donderdagmorgen 24 maart werd er in de lentezon geschouwd. Jan Vossaert, die anders deelneemt aan de schouw en het overleg, had op deze morgen de bezem gepakt om het Biezelingeplein eens onder handen te nemen. Dat leverde een applausje op van zijn collega's. Schouwen in de lentezon levert een positief beeld op.
Docent Cor is weer klaar voor de lessen - dit artikel is geplaatst op: Mar 24, 2005 
Op de Educatieve Tuin worden ook schooltuintjes bijgehouden en er is onderwijs in en over de natuur. Cor is een van de docenten.
Paastoernooi van de Jeu de Bouleclub - dit artikel is geplaatst op: Mar 24, 2005 
Maandag 28 maart is er een paastoernooi op het terrein van de Jeu de Boulesclub Rotterdam '82. Het toernooi begint om 13:30 uur en de inschrijving start om 13:00 uur. De club zit aan de Middelharnisstraat 275.
Eieren lopen met hindernissen - dit artikel is geplaatst op: Mar 24, 2005 
Nog maar even een berichtje over het lentefeest op de educatieve tuin. Er was een parkoers uitgezet voor het eierenlopen. En dat gaat niet makkelijk. Kijk maar op de foto, die volgt.
Lentedag was groot succes - dit artikel is geplaatst op: Mar 24, 2005 
"Er waren veel kinderen en ook hun ouders zijn meegekomen. Bij elkaar waren er wel 400 bezoekers op de tuin", aldus Corstiaan den Boer. De tuin ligt er verder goed bij. Het seizoen kan weer beginnen. Zo'n leuke activiteit zet dat seizoen goed in.
Een debat in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2005 
Vanmorgen om 9 uur was het al aardig druk in de Middelburgt i.v.m. het debat.
Paaseieren zoeken in speeltuin 7 - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2005 
Het was een compleet gekkenhuis in de speeltuin vanmiddag.
De Changa was niet alleen leuk maar leverde ook nog iets op. - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2005 
Omdat het anti discriminatieweek is verdiende het speeltuinbestuur van speeltuin 7, 200 euro.
Tijdens de Changa sliepen de kinderen gewoon door. - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2005 
Omdat niet iedereen altijd oppas heeft waren er 2 kinderen meegekomen naar de Changa.
Domino in het Little Sweet Girls huis - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2005 
Om mee te doen aan de anti discriminatieweek werd er op 22 maart changa gespeeld tussen Antilliaanse en Nederlandse moeders.
Paasconferentie in het Zout der Aarde - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2005 
Carlo Cullimore denkt dat het heel druk wordt en heeft de politie al ingelicht over de vele auto's die er in het komende paasweekend rond de Christus Triomfatorkerk van Het Zout der Aarde zullen komen. Er is namelijk een Paasconferentie samen met andere gemeenten. En er komt een gastspreker uit de Verenigde Staten.
Nog even wachten op het logo - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2005 
Het weer zit mee. Veel lentegoed staat al in bloei, maar het is nog even wachten op het logo van Vitaal Pendrecht bij de ingangen van de wijk.
Mooie bak toch? - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2005 
Zo wordt er reclame gemaakt voor de komende show. Je maakt een bakje met viooltjes en haalt vervolgens een van je ouders en dan mag ie mee naar huis. Marcel de Jong van TOS geeft de ouder dan een flyer met de komende data van de Fijn op het Plein - show mee. En dat werkt.
Papendrechtstraat ook eerste met de lente - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2005 
Op 22 maart nam de Papendrechtstraat de bezem ter hand en werden er mooie viooltjes in bloembakken geplant. Op 6 april komt er de Fijn op het Plein-show van TOS. De Opzoomergroep van de straat, TOS en het opbouwwerk gaan ervoor zorgen dat er afspraken komen in de straat. Zelfs een buitje regen houdt hen niet tegen.
Pendrecht óók mijn wijk - dit artikel is geplaatst op: Mar 22, 2005 
Onder die titel komt er een talkshow voor jongeren in Pendrecht. De show is op 14 april in de Middelburgt en beloofd interessant te worden. Houd die datum in de gaten en doe mee aan het spel waar je voor veel verrassingen komt te staan en je creativiteit flink aan moet spreken. Er is ook entertainment. De avond begint om 19:00 uur.
Islamdebat in Carnisse - dit artikel is geplaatst op: Mar 22, 2005 
Twee stellingen werden een groot gezelschap voorgelegd in de ruimte van Woon-Zorgcentrum Dorpsveld aan de Eksterstraat. Het is een dag na Internationale Anti Discriminatiedag. Maarten Bouhuis leidt voor de gemeente een islamdebat in Charlois. Bellemert het uiterlijk van moslims de integratie van moslims in Charlois? Is Charlois na de moord op Theo van Gogh veranderd? Wat vonden ze?
LENTEDAG op de educatieve tuin - dit artikel is geplaatst op: Mar 22, 2005 
Woensdag 23 maart 2005 is de lente twee dagen oud en is er een speciale dag op de Educatieve Tuin Pendrecht. Van 13:00 tot 16:00 uur zijn er allerlei activiteiten op de tuin aan de Middelharnisstraat 275. Voor Jong en Oud.
“Onze” Sophia heeft “Sara” gezien. - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2005 
“Onze” Sophia heeft “Sara” gezien. En het was feest in de Middelburgt.
Directie overleg basisscholen - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2005 
Gezamenlijk directieoverleg van de basisscholen is in Pendrecht heel gewoon.
Geen Verhaal meer. - dit artikel is geplaatst op: Mar 14, 2005 
Bijgaand zenden we u ter informatie enkele folders van ons inloophuis "Het Verhaal". Tevens willen we u bedanken voor al die jaren dat wij in de rubriek "belangrijke adressen" zijn opgenomen. We hebben in 14 jaar iets mogen betekenen in onze wijk Pendrecht. Zo luidt een berichtje van Elly Pesik aan de redactie van In de Kijkerd.
Milvo - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2005 
De grootste fan van The Little Sweet Girls was er zoals altijd ook weer bij.
Nog meer Pendrechtse cultuur in De Klup in Vreewijk - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2005 
In De Klup in Vreewijk draaide The Little Sweet Girls uit Pendrecht voor een afgeladen zaal een play back show, die klonk als een klok.
Piano en orgel ook solo - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2005 
Pianiste Corrie Ambachtsheer begeleidde niet alleen voor het grootste deel het Close-Ensemble zij speelde ook solo. Ook de organist van de Open Hofkerk begeleidde een deel en deed een solo. Het 150 koppige publiek kwam aan haar trekken.
Zondagmiddag Cultuurmiddag in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2005 
Werk van Franz Schubert en vrienden van hem werd zondagmiddag 13 maart vertolkt door het Close-Ensemble o.l.v. Elsa Kloos in de Open Hofkerk. Een sfeervolle cultuuruiting in deze multi-culturele wijk.
Zou Maxima het leuk vinden? - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2005 
Ik ben Yasemin en ik ben 9 jaar en ik zit in de Beatrix basisschool. En ik heb een vraag. Schrijft Yasemin in een reactieformulier.
Primeur voor Pendrecht: De Stromen Comfortkaart - dit artikel is geplaatst op: Mar 11, 2005 
Alle 55-plus huurders van de Nieuwe Unie in Pendrecht wachtte begin maart een leuke primeur. Samen met de bewoners van de Zuiderkroon hebben zij als eerste in Rotterdam de mogelijkheid gekregen om de Comfortkaart van De Stromen aan te vragen.
Gezond Pendrecht spreekt directeur Hartings in centrum - dit artikel is geplaatst op: Mar 11, 2005 
De werkgroep Gezond Pendrecht sprak vrijdag 11 maart met de directeur van de stichting Boog, die het Gezondheidscentrum Pendrecht beheert. De groep nam met hartings een kijkje in het centrum en een aantal punten werden met Hartings doorgenomen.
Vrouwendag in het Millinxparkhuis - dit artikel is geplaatst op: Mar 11, 2005 
Het was vrouwendag in het Millinxparkhuis en dat was te merken ook.
Theo en Liny van Weenen gaan wonen in (flat) Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2005 
Theo en Liny van Weenen bedachten samen de namen voor de flats aan de Zierikzeestraat. Ze zijn verknocht geraakt aan Pendrecht. Kwamen in 1957 op de Ooltgensplaatweg wonen. Hun oorsprong ligt in Zeeland. Uit Vlissingen kwamen ze na de oorlog naar de grote stad en het heeft lang geduurd voor ze aan Rotterdam gewend waren. Ze lazen de Pendrechtkrant met de prijsvraag en haar vader kwam van Schouwen Duiveland en al pratend ontstond de naamgeving. En waarom dan niet de ene Schouwen en de andere Duiveland? Een aardige bijkomstigheid is dat ze in de flat Duiveland gaan wonen, uitkijkend op de Slinge.
De gezichten van Pendrecht Zet Door - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2005 
Trudy de Bruin en Duco de Bruijn (geen familie) organiseerden de Pendrecht Dis(cussie). Na afloop vroeg Bien Hofman hen wat ze er van vonden. Als u doorklikt leest u hun commentaar.
Pendrecht Zet Door aan de dis(cussie) - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2005 
Woensdag 9 zat een heel gezelschap in de Open Hofkerk aan de Pendrecht Dis(cussie). Het programma Pendrecht Zet Door werd uit de doeken gedaan en op het terrein Sociaal en Veilig werd vast een voorproefje gegeven van wat er bereikt is en naagestreefd wordt.
Mensen Maken de Stad - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2005 
Op 8 maart vond er een bijzondere bijeenkomst plaats in de gemeenschappelijke ruimte van de Ostreaflat. Een aantal bewoners en een paar professionals bogen het hoofd over hoe je in de Herkingenbuurt en de Zierikzeebuurt de bewoners met elkaar in contact brengt. Mensen Maken de Stad wil hieraan gaan werken. Maar voor je dat doet is het goed even te kijken hoe je dat aan gaat pakken.
Safia Demnati sprak met Maxima - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2005 
Een van de deelnemers aan de taallessen is Safia Demnati. Zij komt uit Algerije, maar is al aardig ingeburgerd in Pendrecht. Zij had net als andere vrouwen uit de groep een gerecht klaargemaakt uit haar eigen keuken.
De Gastheer op vrouwendag 2005 - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2005 
Directeur Joop Verschoor had op vrouwendag 8 maart 2005 de taak van gastheer. Vertegenwoordigers van PAVEM: Maxima en Paul Rosenmuller en de ministers Verdonk en De Geus kwamen op bezoek bij de Nederlandse taalgroep op de Beatrixschool. Zij maakten een les mee en spraken met de vrouwen uit de groep.
Maxima op de Beatrix - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2005 
Namens PAVEM, het particpatie project voor vrouwen bezochten prinses Maxima en Paul Rosenmuller de Beatrixschool. PAVEM was benieuwd naar de vorderingen in de inburgering via de taallessen en wilde samen met Rosenmuller graag een les bijwonen. Bij een dergelijk bezoek hoort natuurlijk veel meer.
Henk en Miep Kuipers voeren op de Binnenvaart 28 - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2005 
In het kader van Pendrecht en de oude schoenendoos met foto's vond er kortgeleden een gesprekje plaats met Henk Kuipers. Henk is binnenvaartschipper geweest en voer met zijn vrouw Miep onder andere op de Binnenvaart 28
Henk van Oostendebank heeft zijn naam terug - dit artikel is geplaatst op: Mar 8, 2005 
Eind 2004 werden de balken van de bank vervangen en daarmee was de bank zijn naam kwijtgeraakt. Maar nu staat de naam er weer op.
Magnolia officieel heropend - dit artikel is geplaatst op: Mar 8, 2005 
Vorig jaar meldde In de Kijkerd dat Magnolia gesloopt zou worden en weer herbouwd. De voorziening moest aangepast worden aan de uitgangspunten van deze tijd. En daarvoor was nieuwbouw goedkoper dan renovatie. Donderdag 3 maart was de officiële opening.
Bekende Pendrechtenaren op internet - dit artikel is geplaatst op: Mar 7, 2005 
Het aantal Pendrechtenaren met een eigen website neemt nog steeds toe. Drie websites van bekende wijkbewoners zijn toegevoegd aan de lijst met links.
Orwell met een paar van zijn bezoekers. - dit artikel is geplaatst op: Mar 7, 2005 
The Mall heeft de openingstijden uitgebreid en jeugd vanaf 12 jaar is nu ook welkom.
Bij the Mall is voor de jeugd vanaf 12 jaar altijd iets te doen. - dit artikel is geplaatst op: Mar 7, 2005 
Voor elk wat wils dat is zeker!
Nieuw toneelstuk van het Rotterdams WijkTheater - dit artikel is geplaatst op: Mar 6, 2005 
Afgelopen week ging het in premiere: Later. Het nieuwe toneelstuk van het Rotterdams WijkTheater. Het wijkgebouw Het Klooster in de Afrikaanderwijk zat zaterdagavond bomvol. Vier klasseactrices lieten zien hoe het jonge meiden kan vergaan.
Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Mar 4, 2005 
Concerten vinden er regelmatig plaats in Pendrecht. Op 13 maart 2005 is er zelfs zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk. Muziek van Schubert, Schumann, Lachner en Brahms wordt ten gehore gebracht door Close Ensemble onder leiding van Elsa Kloos. De toegang is vrij. De zaal is open om 14:30 uur. Het concert begint om 15:00 uur.
Sneeuwman waakt over Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 4, 2005 
Donderdagmorgen 3 maart 2005. De lente staat voor de deur, maar sneeuw en kou teisteren Nederland. Pendrecht ziet er even heel mooi uit en krijgt er voor even een nieuwe toezichthouder bij.
Vrouwenstudio heet Anganieta - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2005 
Vrouwenstudio Anganieta is een ontmoetingsruimte voor alle vrouwen uit Pendrecht. Het adres is Kerkwervesingel 63. De studio is telefonisch bereikbaar op 06-13493061. Iedere werkdag is de studio open van 9:00 tot 15:30 uur.
Wethouder Lucas Bolsius en de Vrouwenstudio - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2005 
Wethouder Lucas Bolsius op bezoek in de Vrouwenstudio
Bedankje van TOS - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2005 
Marcel de Jong van TOS Charlois wil graag iedereen bedanken, die heeft meegedaan om de Playground Rilland Bath te openen op 22 februari. Bij deze zijn brief. En nog maar eens een foto van hem Richard Krajicek en Dick Lockhorst.
Politici 'koken' voor de Vrouwenstudio Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 25, 2005 
Politici 'kookten' 24 februari voor de Vrouwen Studio Pendrecht. De Studio staat enorm in de belangstelling. Er worden allerlei afspraken gemaakt en er is nog meer politiek bezoek op komst. Maar deden de heren echt alles zelf?
Roteb maakt ring Rotterdam A16/A20 graffiti vrij - dit artikel is geplaatst op: Feb 25, 2005 
Directie Roteb nodigt u uit om aanwezig te zijn bij de officiële aftrap ‘ring Rotterdam graffitivrij’ op zaterdag 26 februari van 10.30 tot 12.30 op doelgroepenbaan A16/A20 (vervoer hier naar toe vanaf Roteb locatie Prinsenland).
Wethouder Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte Lucas Bolsius verricht de aftrap.

Vitaal Pendrecht en Shakespeare - dit artikel is geplaatst op: Feb 24, 2005 
In de repetitieruimte van de theatergroep Aluin in Utrecht speelden op woensdagmiddag 23 februari leden van de theatergroep scenes over MACHT. Ze deden dat voor mensen, die werken in de naoorlogse buurten. Onder hun gehoor zaten ook vertegenwoordigers van Vitaal Pendrecht.
Nancy Boelhouwer legde Richard Krajicek vast op de videoband. - dit artikel is geplaatst op: Feb 23, 2005 
Dat Richard Kajicek in je buurt komt, komt niet iedere dag voor, moet Nancy Boelhouwer gedacht hebben. Met de videocamera in de aanslag wachtte ze het moment af waarop de lange Hagenaar het plein opkwam. Er werd nog geheimzinnig over gedaan of ie wel zou komen.
Chenanja Roos toont nieuwe voetbalkooi YfC - dit artikel is geplaatst op: Feb 23, 2005 
Youth for Christ heeft naast een nieuwe bus ook een spiksplinternieuwe voetbalkooi. Hij kan op een aanhangwagentje en op ieder pleintje dienst doen. Niet opblaasbaar, zoals de kooi van de Sportstimulering, maar zeker zo effectief.
Shit, zij hebben echte brass! - dit artikel is geplaatst op: Feb 23, 2005 
De Excelsiorband was erop uit getrokken om het feest op te luisteren. Tiffany Jantji van de PCB stond er naar te kijken.
Heb ik het goed gedaan? - dit artikel is geplaatst op: Feb 23, 2005 
Nancy Hartman en Annemarie Commijs van Houd Pendrecht Leuk schminkten de kinderen uit de buurt op het openingsfeest.
Dagburgemeester op zoek naar ingang Gezondheidscentrum - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2005 
De dagburgemeester Mario Bosch is op zoek gegaan naar de ingang van het Gezondheidscentrum Zuiderkroon. Hier volgt zijn relaas. Het patroon in de straatstenen zijn bladeren. Dicky Brand is de kunstenaar die het bedacht. Haar ontwerp ging nog verder, maar daar bleek geen geld voor. De bewonerscommissie van de Zuiderkroon hoopt nog steeds op meer versiering en zou het totale plan van Dicky Brand wel uitgevoerd willen zien.
Opening Rilland Bathplein - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2005 
Ondanks de kou een flitsende opening van het vernieuwde Rilland Bathplein.
Schouwen en Duiveland, dat werden de namen! - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2005 
Meneer Van Weenen won de prijs. Hij bedacht Schouwen en Duiveland voor de beide flats aan de Zierikzeestraat. Het ligt voor de hand in een buurt waar alle straatnamen hun oorsprong op Schouwen-Duiveland hebben, maar je moet er maar op komen.
Ino Braam is ook actief in zijn buurt geworden - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2005 
Ino Braam, de opa in het toneelstuk, laat het niet alleen bij het spelen in een stuk over zijn wijk. Hij doet aan Opzoomeren en is sinds kort ook met corporatie Vestia in gesprek over de flats en de woonomgeving.
Stien en Annelies bespreken het stuk. - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2005 
Ook Stein Weygertse uit Crooswijk kwam kijken naar het toneelstuk. "Een triest stuk", was het commentaar van de Crooswijkse. Een begrijpelijke reactie van een actieve vrouw uit Rotterdams volkswijk nummer één. Zij heeft al die mensen, die vanuit de hel naar de hemel gingen meegemaakt en ziet nu wat er bij velen van terchtgekomen is.
Opa en Hakeem vrienden voor het leven - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2005 
Ino Braam en Mishari Adem spelen opa en Hakeem in het stuk Pendrecht. Hakeem is de stagiaire, die met nogal wat wensen naar zijn stageplek komt. Hij wil ramen en wil apparatuur, die up to date is. Kom daar maar eens om in Pendrecht.
Pendrecht in De Esch - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2005 
Het toneelstuk Pendrecht speelt op dit moment op diverse podia in de stad. Donderdag 17 februari was het Drinkwaterleidingterrein aan de beurt. In De Esch werd genoten van een fraai staaltje Pendrecht.
Wie van pannenkoeken houdt is welkom. - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2005 
De voorjaarsvakantie begint maandag 21 februari.
Denise Hanenberg gaf duidelijke uitleg - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2005 
Herstructurering het startsein voor de Melissantstraat. Op 1 januari 2005 ging de verhuurstop in voor de portiekflats tussen de Sliedrechtstraat en de Abbenbroekweg.
Grootse opkomst bewonersvergadering Melissantstraat - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2005 
Grootse opkomst bewonersvergadering Melisantstraat, die de Nieuwe Unie belegde op maandag 14 februari.
Van vergaderen krijg je slaap - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2005 
Herstructurering? Hoe denken onze kleine bewonertjes erover. Shuri geeft antwoord.
Wie is Oma Joke? - dit artikel is geplaatst op: Feb 16, 2005 
Alle auto's remden af om te kijken naar de versiering in de Stavenissestraat.
Eveline van Rooy krijgt Charloisse Prijs voor Kunst en Cultuur - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2005 
"Kunstfestival barst bijna uit Larenkamp", kopt het Rotterdams Dagblad van maandag 14 februari en het blad vervolgt de lofzang op het Charlois' Kunstfestival: "Cultuuruitingen amateurs ver over grenzen Charlois heen. Naar schatting 2500 bezoekers bezochten gisteren het Charlois' Kunstfestival in wijkgebouw De Larenkamp. Een dikke 500 van die bezoekers droegen zelf ook een steentje bij door te zingen, dansen, gedichten voor te dragen of schilderwerk te exposeren. Daarmee lieten ze zien dat de opzet van het festival is geslaagd. Ook het twaalfde jaarlijkse kunstfestival wil namelijk vooral een podium bieden aan amateurs." Er werden ook prijzen uitgereikt en Eveline van Rooy was daarbij.
On Track Again back in Town - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2005 
On Track Again is een project voor jongeren. Farouc Bonafacia is de projectleider. Onderzoek van Deloitte en Touche leverde op dat het een zeer succesvol project was. Maar de financiën ontbraken 2 jaar geleden om het voort te zetten. Donderdag 10 februari opende het project weer opnieuw aan de Ossenisseweg.
Overhandiging rapport - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2005 
Martijn Wehkamp overhandigde Bien Hofman het rapport van het Atelier Pendrecht. De studenten hadden er een heel werk van gemaakt. Hun conclusies en aanbevelingen volgen nog op deze site.
Pendrecht University - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2005 
Het atelier van de 14 studenten van Universiteit van Tilburg over Pendrecht is 9 februari afgerond. In het universiteitscomplex werd een presentatie gegeven over het atelier. De studenten werden beoordeeld door hun begeleiders. Vitaal Pendrecht was onder hun gehoor.
PvdA-sfeerbeeld uit Pendrecht en Zuidwijk - dit artikel is geplaatst op: Feb 8, 2005 
De PvdA-gemeenteraadsfractie en de deelgemeentefractie Charlois op werkbezoek in Pendrecht en Zuidwijk. Voormalig Pendrechtenaar en voorzitter van de PvdA fractie in de deelgemeente Charlois Ed Goverde geeft zijn impressie weer op de site van de PvdA:
"Klokslag middaguur, onder een heerlijk zonnetje, verzamelen ‘we’. Wie? Zes fractieleden van de ‘Coolsingel’ en zeven fractiegenoten uit Charlois, plus nog enkele actieve volgelingen. Voor een werkbezoek aan vooral Pendrecht, vooraf gegaan door flyeren met een speciaal gemaakt strooibiljet over bereikte èn nog niet bereikte resultaten in deze zuidflank van de deelgemeente."

Prijsvraag winkeliersvereniging en Sportline - dit artikel is geplaatst op: Feb 8, 2005 
"Kan dat ook op jullie site", vroeg Winkeliersvoorzitter Erik Hoogink met een wedstrijdformuliertje in de hand. Er staat op de pagina met de links al een link naar hun site, maar het nooit kwaad er in het laatste nieuws ook nog eens de aandacht op te vestigen, toch? Dus bij deze Erik:
Jessica van der Pluijm stagiaire Galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Feb 7, 2005 
"Stagelopen bij Eveline van Rooy, ik voel mij als een vis in het water", aldus Jessica van der Pluijm. Jessica volgt de 4 jarige opleiding docent beeldende vakken aan de Willem de Kooningacademie in Rotterdam.
NOGMAALS DE VROUWENSTUDIO - dit artikel is geplaatst op: Feb 7, 2005 
Het loopt nu al als een trein in de vrouwenstudio
Buurman Henri was er ook - dit artikel is geplaatst op: Feb 7, 2005 
De buurman, Henri, was ook op de opening van de expositie. Hij kan goed opschieten met de Van Rooyen. Hij heeft een kapperszaak. En werd kortgeleden toen ie 's nacht om tegen enen naar de TV zat te kijken, opgeschrikt door een steen door de ruit.
Petra Giorgi bezingt de mooie aarde - dit artikel is geplaatst op: Feb 7, 2005 
Ze exposeert samen met Eveline in Galerie Eveline van Rooy. Petra heeft er etsen hangen. Petra laat zich inspireren door oude, verweerde, Italiaans aandoende muren met veelal een mystieke gloed. De teksten zijn ook in het Italiaans.
Dinteloordstraat levert merkwaardig beeld - dit artikel is geplaatst op: Feb 6, 2005 
Jaren geleden was er in de Dinteloordstraat een Opzoomeractie waarbij o.a. bloembakken aan de gevels werden bevestigd. Bij één van de vuilcocons zijn twee hagen geplant om zo de lelijke cocon wat aan het gezicht te onttrekken. Dat schrijft Mario Bosch de redactie.
Eveline vond exposeren van eigen werk spannend - dit artikel is geplaatst op: Feb 6, 2005 
"Eigenlijk is het best spannend om je eigen werk in je eigen galerie te exposeren", zegt Eveline van Rooy kort voor de opening van de expositie van haar werk en dat van Petra Giorgi. Zenuwachtig stapt ze rond. En controleert of alles in orde is. Ze poseert voor de fotograaf van Vitaal Pendrecht bij het schilderij dat ze het mooist vindt.
Expositie Eveline van Rooy en Petra Giorgi geopend - dit artikel is geplaatst op: Feb 6, 2005 
Zondagmiddag 6 februari om 3 uur werd de nieuwe expositie in Galerie Eveline van Rooy aan de Slinge geopend. Het a capella quintet Kerala zong een aantal mooie en toepasselijke songs en Eveline had de opbouwwerker uit de wijk gevraagd de opening te verrichten.
Voortoernooi op het Rilland Bathplein. - dit artikel is geplaatst op: Feb 6, 2005 
Vandaag was het voortoernooi voor 22 februari.
Amarelys viert nu al Valentine's Day - dit artikel is geplaatst op: Feb 5, 2005 
Mevrouw Hazel van Amarelys was maar wat blij dat de delegatie van de PvdA de Vrouwen Studio Pendrecht aan de Kerwervesingel bezocht. Amarelys werkt mee aan de programma's van Nos Reis, televisie voor Antillianen op Rotterdam TV. De groep viert nu al valentijnsdag om straks op TV te laten zien wat je allemaal met zo'n feestdag kunt doen. De opnames worden dan ook nog even opgevrolijkt met een bezoek van politici en wijkbewoners. En laten zien dat Pendrecht ook nog een andere kant heeft.
PvdA op bezoek - dit artikel is geplaatst op: Feb 5, 2005 
Delegatieleider Bert Cremers vond het opvallend, dat op de wijkmarkt in Zuidwijk vooral de klachten ter sprake waren gekomen en in Pendrecht het vooral ging over de kansen. Zeki Baran fractielid voor deze partij in de deelgemeenteraad van Charlois had dan ook voor deze vrijdagmiddag contacten gelegd met vitale groepen uit zijn wijk. Zeki woont tenslotte in Pendrecht en draagt Vitaal Pendrecht een warm hart toe. Tiffany Jantji beet het spitst af en vertelde over haar werk voor TOS en met de PCB, haar brassband. Allerlei initiatieven passeerden de revue. En er werd natuurlijk ook door de wijk gewandeld en verschillende projecten werden bekeken.
Nieuwe medewerkers afdeling beheer buurt en wijk dNU - dit artikel is geplaatst op: Feb 5, 2005 
De afdeling beheer buurt en wijk van de Nieuwe Unie is vernieuwd. Een aantal mensen vertrokken. Fredy Bal ging met pensioen. Loes Jankie vertrok al wat eerder. En Hester Verbeek hoofd van de afdeling wisselde met Stella de Jong hoofd van dezelfde afdeling van de Nieuwe Unie, maar dan in Alexanderpolder. Conny van der Pijl, Bas Baggerman en Mike Vermeulen zijn de andere nieuwe gezichten. Joop Stobbe blijft.
Een clown en 2 piraten!!! - dit artikel is geplaatst op: Feb 5, 2005 
En dit waren nog maar 3 verklede kinderen op Over de Slinge.
Goeie Buren campagne van Opzoomer Mee - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2005 
Martin van Loon van Opzoomer Mee licht vast een tipje van de sluier op over de nieuwe Opzoomer Mee campagne voor het jaar 2005. Het aardige van Martin is dat ie naast dat ie bij Opzoomer Mee werkt aan de Schiedamsedijk 55 A, in Pendrecht aan de Melissantstraat woont.
Belofte ingelost, gezondheidscentrum draait - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2005 
Dinsdag 1 februari ging de deur van het Gezondheidscentrum Zuiderkroon open. Alle ongelovigen in de wijk ten spijt. Zijn er dan geen startproblemen? "Natuurlijk", zegt dokter Michiel van Heel met een brede glimlach, die getuigt van inzicht in de situatie van het moment. Ja, waar zijn die niet. Zeker in zo'n omvangrijk project.
Naam nieuwe flats vastgesteld - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2005 
Aan het zuidelijke deel van de Zierikzeestraat worden momenteel 55+ appartementen gebouwd. In de laatste Pendrechtkrant was een prijsvraag uitgeschreven om toepasselijke namen voor de flats te bedenken. Die namen zijn vastgesteld.
Nieuwe column van de moeder van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2005 
Annemarie Commijs, de moeder van Pendrecht, schreef opnieuw een column in de wijkkrant In de Kijkerd. De vierde alweer. Die krant moet nog naar de drukker. Voor de lezers van het laatste nieuws op de website van Vitaal Pendrecht volgt hier nu al haar verhaal over communicatie in haar wijk.
De omweg komt met nieuwe kunst in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2005 
Zo heet het project, dat kinderen uit de Halsterenstraat en de Papendrechtstraat volgen. Hun docent is kunstenaar en heet Tijmen. Sila Polak en Brigitte Jordan zijn ouders uit beide straten en begeleiden hen. Beide dames vinden het zelf ook prachtig om creatief bezig te zijn.
Martijn wil met schoolkinderen naar Europa - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2005 
Hij wil er een blijvende activiteit van maken. Hij stond kandidaat voor Europa en zit in het bestuur van een Europese commissie. Met Vitaal Pendrecht gaat hij een bezoek van schoolkinderen aan het Europese bestuur in Brussel organiseren. Hij weet alles van Europa en haar toekomst. En wil de kinderen, die vorig jaar al meededen aan de verkiezingen van het Europese parlement, deelgenoot maken van zijn passie.
De spanning in groep 8 van de basisschool is van de gezichten af te lezen. - dit artikel is geplaatst op: Feb 1, 2005 
Het is weer zover, de groepen 8 zijn de komende dagen met de cito toets bezig.
At Polhuis en de msn groep over Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 1, 2005 
Het gesprek over Pendrecht wordt steeds levendiger. Er is al een mooi toneelstuk over de wijk. Er zijn verschillende websites. Die ook weer gelinkt zijn aan elkaar, zoals dat zo mooi heet. En een paar sites gaan alleen over Pendrecht. Een nieuwe loot aan de stam is de msn groep. At Polhuis, de wijkpredikant, begon ermee. Hij nodigde diverse mensen uit om lid te worden van de groep. Er zijn al reacties. Ga eens kijken op http://groups.msn.com/Pendrecht
Leonard Geluk op bezoek bij Educatief Centrum Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2005 
Mehmet Cerit van het Educatief Centrum Pendrecht aan de Baarlandhof had wethouder Leonard Geluk van onderwijs uitgenodigd om op zaterdag een kijkje te komen bij de weekendschool aan de Baarlandhof. De wethouder stelde zich op de hoogte van de opzet van dit centrum en bracht een bezoekje aan alle groepen, die in huis waren. Hij stelde in iedere groep vragen aan de kinderen en wenste de kinderen succes bij de aanstaande cito-toets.
Zwaar materieel in het Zuiderpark - dit artikel is geplaatst op: Jan 28, 2005 
In het Zuiderpark net te noorden van de sportvelden aan de Oldegaarde wordt hard gewerkt. Er wordt op dit moment een route aangelegd voor het bouwverkeer. Klik door en bekijk het kaartje. Die rood-witte lijn is waar op dit moment aan gewerkt wordt.
Schouwen in de kou - dit artikel is geplaatst op: Jan 28, 2005 
Donderdagmorgen om 10:30 uur stapten ze de deur uit. Voor de schouw in de Sint Annalandbuurt. Een buurtje wat een heel onopvallend stukje Pendrecht is. Het lijkt of de tijd daar stil heeft gestaan. Ook op de speelplek achter de Stavenissestraat. Daar gaat dan ook wat aan gebeuren.
Activiteitenplan van Bouwspeeltuin Pendrecht 7 - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2005 
Woensdag 26 januari werd het activiteitenplan 2005 van de bouwspeeltuin Pendrecht 7 besproken. Oprichter Joop Terpstra wordt aangehaald en ook het zittende bestuur was aanwezig bij de bespreking. Per 1 maart komt er een nieuw bestuur en dat zal het programma vooral waar moeten gaan maken.
Hij doet het weer - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2005 
De computer voor iedereen uit de buurt met veel informatie uit de wijk doet het weer. Hij wordt digilinia genoemd. Hij was lange tijd niet aangesloten op internet. Vanaf dinsdag 25 januari is dat weer wel het geval.
Het was gezellig - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2005 
Het was lekker druk en gezellig op de Nieuwjaarsreceptie van de Herkingenbuurt. Dat kunt u zien als u doorklikt.
Activiteiten van De Stromen in Restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2005 
Het is een restaurant, maar wel een heel speciaal restaurant. Annemarie den Heijer, activiteiten coordinator van De Stromen kan er alles over vertellen. Als u suggesties heeft dan hoort zij dat ook graag. Haar telefoonnummer is 06 10 12 17 22. Iedere maand verzorgt ze een activiteiten folder. De kosten zijn gering en een kopje thee of koffie zijn steeds in de prijs inbegrepen. De activiteiten zijn wel bedoeld voor mensen boven de 55.
HUISARTSENZORG PENDRECHT WEER OP ORDE - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2005 
Dit persbericht bereikte net iets te laat In de Kijkerd. De informatie is wel belangrijk voor de wijk. Dus verschijnt waarschijnlijk alsnog in verkorte vorm in de wijkkrant, maar nu al vast op Pendrecht's website:
In Pendrecht is enige jaren geleden voor de wijkbewoners op het gebied van gezondheidszorg een penibele situatie ontstaan. Drie van de vier huisartsen in Pendrecht stopten met hun praktijk. Met de komst van een nieuw gezondheidscentrum behoort dit probleem tot het verleden. Gezondheidscentrum Zuiderkroon aan het Vlissingenplein opent op dinsdag 1 februari 2005 haar deuren!

Laatste nieuwjaarsreceptie in Herkingenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2005 
2 jaar geleden werd de Werkgroep Herkingenbuurt op 29 januari 2003 opgericht. Twee bewonersgroepen gingen er in samenwerken en wilden een koepelorganisatie zijn voor de hele buurt. Bijna traditioneel wensen ze de bewoners van de buurt en belangstellenden laat in januari nieuwjaar. Op dinsdag 25 januari was het een drukte van belang in de gemeenschappelijke van de Ostreaflat aan de Sommelsdijkstraat 76. Voorzitter Marja Rutteman hield haar nieuwjaarstoespraak geholpen door secretaris Nolly Groenendijk.
Nieuwe gebouw op OWG locatie - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2005 
Ger Houben presenteerde op de ABB van de Zuiderparkflat het plan voor de nieuwbouw op de zogenaamde OWG locatie in de 4e fase van de Herkingenbuurt. Het gebouw komt aan de zuidwestkant naast de Zuiderparkflat. De gebouwen komen met de hoeken naar elkaar te staan. 11 en 9 meter zijn de afstandsmaten om precies te zijn.
ABB Zuiderparkflat gezellig, nuttig en effectief - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2005 
Op 24 januari werd de jaarlijkse alegemene bewoners bijeenkomst van de Zuiderparkflat gehouden. Het jaarverslag van het bestuur en van de Opzoomercommissie werd behandeld. Bovendien werd er door Ger Houben en Peter Hakkoer van de Nieuwe Unie informatie gegeven over de invulling van de OWG locatie pal naast de Zuiderparkflat en werd het nieuwe hoofd beheer buurt en wijk Stella de Jong voorgesteld. Stella komt in de plaats van Hester Verbeek.
Ook de bewoners, die gingen en kwamen passeerden de revue. De bewoners die in 2004 overleden waren, werden met een korte stilte herdacht.

Samantha Kramer in Rotterdam United - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2005 
De Pendrechtse Samantha Kramer staat in het blad met het sportjaarprogramma 2005. Samantha is inmiddels 14 jaar en staat 19e op de wereldranglijst twirlen. Twirlen doet ze al 8 jaar. Eigenlijk begon ze al toen ze 3 was met een baton.
Stille getuigen van de havenspoorlijn - dit artikel is geplaatst op: Jan 23, 2005 
'In maart 2004 werd de oude Havenspoorlijn buiten gebruik gesteld en was Pendrecht eindelijk verlost van een grote bron van ergernis,' schrijft Mario Bosch, dagburgemeester van Pendrecht aan de redactie. Er zijn echter nog een stille getuigen.
Er moet nog heel wat gebeuren voor 1 februari - dit artikel is geplaatst op: Jan 23, 2005 
Wethouder Marianne van den Anker nam er een kijkje. Ze vergewiste zich van het fraaie gezondheidscentrum dat er in Pendrecht komt. Het duurt nog anderhalve week, maar de werkmensen zijn er lang niet klaar. De aannemer laat er echter geen twijfel over bestaan. Op 1 februari gaan de deuren open. Er is ook al een brochure met informatie, die vanaf 1 februari 2005 gebruikt kan worden.
Culturele kaart 2005 Charlois - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2005 
In de Studio aan de Pompstraat 44 a werd de culturele kaart Charlois 2005 ten doop gehouden. Lionel Martijn en Jolanda Copier, de cultuurscout van Charlois waren beiden trots met deze kaart.
Nieuwe expositie in galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2005 
PETRA EN EVELINE EXPOSEREN
Op zondag 6 februari om 15.00 uur wordt de nieuwe expositie in galerie Eveline van Rooy geopend. Twee kunstenaars zullen hun werk tonen: Petra Giorgi en Eveline zelf.

Wethouder Marianne van den Anker op bezoek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2005 
Het ging bijna mis. Er kwam een bericht dat het haar niet ging lukken. Er was iets met een huissleutel. Maar kort na de afgesproken tijd kwam ze met een taartje binnen bij de BOP. Na een kort gesprek met een aantal bewoners ging ze achtereenvolgens naar de groeibriljant en de basisschool Over de Slinge, bezocht ze Restaurant en Gezondheidscentrum Zuiderkroon, ontmoette ze de eigenaar van Sigarenmagazijn Groenendijk en sloot af bij het Metrostation Slinge. Een indringend kijkje in de wijk.
Goede raad is gratis! - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2005 
Sociaal raadsman Arnold Petie levert voor iedere "Zuidwijker" en "In de Kijkerd", kopij aan. Zijn laatste bijdrage zetten we vast in het nieuws op deze site.
Expositie Jan van Pelt in Galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2005 
Agnes Morene schreef voor In de Kijkerd haar kijk op de fototentoonstelling van Jan van Pelt in Galerie Eveline van Rooy. Er was te weinig ruimte in In de Kijkerd om het artikel te plaatsen. Maar Pendrecht heeft nog een nieuwsvoorziening, dus bij deze.
In de Kijkerd column van Annemarie - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2005 
Annemarie Commijs is niet alleen een van de redacteuren van het neiuws in deze site. Zij schrijft ook columns in In de Kijkerd. Haar laatste column gaat over een van haar passies: de bouwspeeltuin Pendrecht 7.
Werkgroep Gezond Pendrecht sprak opnieuw met directeur - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2005 
De Werkgroep Gezond Pendrecht houdt de ontwikkelingen rond de gezondheidszorg in Pendrecht bij. In december was er een gesprek met Rob Hartings, directeur van de stichting Boog. Stichting Boog ontwikkelt het Gezondheidscentrum Zuiderkroon in Pendrecht. De deuren van het centrum gaan dinsdag 1 februari open. Voor die opening werd nog een overleg gehouden.
Stichting Vitaal Pendrecht een feit - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2005 
Op 13 januari werd de Stichting Vitaal Pendrecht opgericht. De stichting wil ervoor zorgen dat het niet bij een jaartje vitaal doen blijft. Het bestuur wil samen met veel bewoners en met instellingen in de wijk werken aan verbetering van het imago van Pendrecht. Het bestuur ging op de foto met de notaris.
Bananasplit met lekkere groenten en fruit - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2005 
Een nieuwe Hans de Boer zou je kunnen zeggen. De groentenwinkel op de hoek van de Sliederechtstraat en de Middelharnisstraat is een tijdje terug geopend. Een nieuwe ondernemer verkoopt er nu groenten en fruit.
Euro Hair heeft interessante aanbiedingen - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2005 
Sinds de zomer van 2004 is de kapsalon €-Hair geopend aan de Ossenisseweg 115. Het telefoonnummer is (010) 481 45 09 en je kunt er zowel zelf leren knippen als geknipt worden. Het is zelfs mogelijk om voor een complete bruidsverzorging bij Monique, de nieuwe eigenaresse, aan te kloppen. Ze heeft dan wel graag dat u tijdig contact met haar opneemt.
Maar verder kunt u zowel met als zonder afspraak terecht. De openingstijden zijn maandag van 12 tot 17 uur en dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 19 uur. Op zaterdag kunt u terecht van 10 tot 17 uur.

Nog een keer het vrouwenhuis. - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2005 
De gezelligste ruimte in het vrouwenhuis ziet er zo uit.
Moeders van de taalcursus van Over de Slinge op bezoek in het vrouwenhuis. - dit artikel is geplaatst op: Jan 19, 2005 
Met 16 dames gingen we vanmorgen op pad om het pas geopende vrouwenhuis te bekijken.
Wijkservicepunt Pendrecht voorziet in behoefte - dit artikel is geplaatst op: Jan 18, 2005 
Nel ten have en jannie Mutsaars zitten dagelijks voor uw klachten en vragen in het Wijkservicepunt Pendrecht aan de Krabbendijkestraat 49.
De gastvrouwen van het vrouwenhuis. - dit artikel is geplaatst op: Jan 18, 2005 
Hier een kleine voorstelronde.
Lijn 67 - dit artikel is geplaatst op: Jan 17, 2005 
De route en de haltes van lijn 67!
Bordje Zuiderkroon in veilige handen - dit artikel is geplaatst op: Jan 17, 2005 
Er zijn bewoners in Pendrecht, die opletten.
Neem nou Jan de Bruin van de Bewonerscommissie Zui¬derkroon. In een briefje van 9 januari laat hij weten: “Bijgaande foto van de onderzijde van de Plein-Kerstboom en eentje van het bordje Zuiderkroon, hangen zwiepend in dezelfde ten dode gedoemde spar. Het bordje verkeert weer in onze veilige handen. Tot ziens.”

Woud van Haltes - dit artikel is geplaatst op: Jan 16, 2005 
Mario Bosch keek nog eens goed naar de bushaltes. Bus 67 stopte vorige week nog op de hoek van de Kerkwervesingel. Nu staat er een halte en een abri voor Grand Café Zuiderpaviljoen. Maar of het er zo duidelijker op wordt voor de reizigers? Het blijft allemaal een boeiend onderwerp.
Agnes Morene heeft meer gehoord en gaat haar licht opsteken bij de deelgemeente.

***** Wie kent deze poes??? ***** - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2005 
Uren heeft deze poes op straat gelegen maar gelukkig kwam er een meisje die de poes oppakte omdat er bijna een auto overheen reed.
Kijkje in de Vrouwen Studio Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 12, 2005 
De eerste opening van de Vrouwen Studio Pendrecht was op dinsdag 11 januari. De studio is ingericht. De ruimte van Historisch Charlois heeft een ware metamorfose doorgemaakt. Het werk kan nu beginnen.
Vrouwenstudio Pendrecht gaat open - dit artikel is geplaatst op: Jan 10, 2005 
Zo luidt de tekst op de folders die tijdens de nieuwjaarsreceptie van de moedergroep uitgedeeld werden.
Een spetterende nieuwjaarsreceptie - dit artikel is geplaatst op: Jan 10, 2005 
10 Januari was er in de Middelburgt een nieuwjaarsreceptie van de moedergroep Pendrecht.
Een nieuwe bus voor Pendrecht! - dit artikel is geplaatst op: Jan 10, 2005 
Vanaf vandaag, 10 januari, rijdt er een nieuwe bus, lijn 67, door Pendrecht naar het Zuidplein en terug.
Subsidies voor parkeerplaatsen - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2005 
"Hoe leg ik dat uit aan mijn medebewoners?", vraagt Gerard Boom, bestuurslid van de BOP en aankomend voorzitter van Vitaal Pendrecht, zich na het lezen van het Rotterdams Dagblad van woensdag 5 ajanuari af: "Zou dit nou ook in die gebiedsafspraken staan? Hebben ze daar met z'n drieen ook hun handtekening onder gezet op 17 december?"
Vitaal Pendrecht is benieuwd wat u ervan vindt. Via de reactiemail kunt u reageren.

Ik zoek meer informatie over valkcenstein - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2005 
Deze vraag kwam via de reactiemail binnen. Verder is helaas alleen het vakje mevrouw ingevuld. Geen email-adres of telefoonnummer. Vitaal Pendrecht kan hier niet zoveel mee.
Prachtige expositie van Jan van Pelt - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2005 
de foto-expositie van Jan van Pelt in de galerie Eveline van Rooy is een groot succes. Alle bezoekers zijn onder de indruk van de fraaie beelden, die de fotograaf maakte van ijs- en zandstrucuren. Soms geloof je je ogen niet.
Nieuwsjaarsreceptie Ostreaflat - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2005 
Koos Dissel, voorzitter van de bewonerscommissie van de Ostreaflat, sprak op de nieuwjaarsbijeenkomst de bewoners toe. Er waren nogal wat zieken te betreuren op de tweede zaterdagmiddag in januari, maar buiten hen waren bijna alle bewoners er. Koos kan dan ook trots zijn op zo'n succesvolle commissie.
Hoe laat zou het zijn? - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2005 
In deze berichten is al eens sprake geweest van de opmerkzaamheid van dagburgemeester Mario Bosch. Er ontgaat hem niets. Bijvoorbeeld hoe het met het tijdsbesef in de wijk staat. Veel klokken zijn er niet, maar als die je dan ook nog in verwarring brengen. Hoe moet het dan?
Bericht vanuit Thailand - dit artikel is geplaatst op: Jan 7, 2005 
Via een hele lange omweg komt er een verzoek van Rene Roede om mee te zoeken naar de herkomst van een 2 jaar oud jongetje, dat in Thailand verblijft. Natuurlijk doen we mee. Klik door en kijk naar de foto en het bericht van Rene Roede.
Receptie bewonerscommissie Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2005 
Maandagavond 3 januari zat het restaurant Zuiderkroon vol met de huurders van de beide torens met de mooie naam Zuiderkroon. Zij hielden hun eerste nieuwjaarsreceptie gekoppeld aan hun eerste jaarvergadering. Vertegenwoordigers van De Stromen, het Turks Huis, de BOP en de directeur van de stichting Boog waren er ook. Er was dus een forse opkomst. Een bewijs dat de commissie aanslaat.
Nieuwjaarsvergadering Zierikzeebuurt - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2005 
Dinsdag 4 januari 2005 vond de eerste vergadering van de Werkgroep Zierikzeebuurt plaats. De groep had er gelijk een soort Nieuwjaarsreceptie van gemaakt. Secretaris Ans van de Wijdeven had voor deze gelegenheid de agenda versiert met kapoentjes.
Magnolia - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2005 
Over namen gesproken, aan de Abbenbroekweg nadert de nieuwbouw van het gezinsvervangend tehuis Magnolia zijn voltooiing. Zou het zijn oorspronkelijke naam terugkrijgen?
Nog meer wensen - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2005 
Ik heb niets te vragen ,heb niets te melden.
Ik wil alleen iedereen een gelukkig en gezond 2005 toewensen.

Nieuwjaarsborrel Zuiderparkflat - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2005 
Dinsdagmiddag 4 januari om 2 uur 's middag waren alle bewoners van de Zuiderparkflat uitgenodigd voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Natuurlijk ontbraken de voortreffelijke oliebollen niet. De borrel werd gehouden in het oude trappenhuis. Henk van Oostende hield vanaf de trap een nieuwjaarsrede. Vanuit de deelgemeente, vanuit de BOP en het opbouwwerk Pendrecht was er ook belangstelling.
Gelukkig Nieuw 2005 - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2005 
Beste Mensen,
Vitaal Pendrecht wenst u allen een gezond, gelukkig en vitaal 2005.
Met vriendelijke groeten,
Gerard Boom
Baby Jamanica
Bien Hofman

Subh Nayazaal zeggen ze bij de roteb - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2005 
Op 2 januari na het feestje in de Papendrechtstraat komt deze roteb-auto langs. Blij verrast zijn ze als ze in de straat ontvangen werden met een subh nayazaal.
Papendrechtstraat viert nieuwjaar op straat - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2005 
"Waar is de partytent?", wilde Joan van Wees weten. Ja, waar was ie? Een rondje door de buurt wees uit dat ie bij TOS aan de Harkulo 14 achter het raam lag. Maar hoe krijg je hem daar weg? Geluid was er wel en ook tafels een stoelen. En Marlien was al druk bezig met de vuurkorf en zaag om de kerstboom in de vuurkorf op te stoken.
Dan maar hopen dat het droog blijft!

vragen of opmerkingen?