On Track Again back in Town
Dit artikel is geplaatst op Feb 10, 2005

  
 
Lionel Martijn verrichtte de opening. Hij staat hier te genieten van de show van de Little Sweet Girls uit Pendrecht en links op de foto staat projectleider Farouc Bonafacia.

Er was muziek van DJ Joshua & rapper Jay Jay, die deed ook de aankondigingen van de verschillende programmaonderdelen. Er stond een forse partytent op de stoep voor Ossenisseweg 77. Die was nodig, want de regen stroomde de hele dag uit de hemel. Dat had een fors aantal mensen niet weerhouden om te komen.
Jay Jay kondigde enthousiats de Littele Sweet Girls uit Pendrecht aan en wilde wat actie onder de toeschouwers. Stadsmarinier Frank Belderbos en PvdA coryfee Matthijs van Muijen reageerden even enthousiast en gingen met de armen in de lucht mee staan swingen op de muziek en de dans van de meisjes uit Pendrecht.
Martijn consequent aangekondigd als LB Martijn, dat doen DJ’s nou eenmaal, toonde zich erg verheugd met de komst van On Track Again. Hij begon als volgt: “Welcome back” en eindigde met “On Track Again is Back in Town”. Hij vertelde dat er al een goede poging vanuit de Herkingenstraat gedaan was om het project in Pendrecht van de grond te krijgen. Na een jaartje of twee was het geld op en dankzij onder andere de stadsmarinier zijn er weer financiën gevonden en kan het project nu weer verder gaan.

Farouc Bonafacia sloot zich geheel aan bij Lionel Martijn en liet ook de vertegenwoordigers van Zwolle en Schiebroek waar ook een dergelijk project loopt horen. Beide heren willen dat er in Pendrecht geen lege dozen verplaatst gaan worden en niet allemaal papier bijkomt, maar dat er echt iets gedaan wordt met de jongeren in de wijk. Dat de kansen die er liggen in deze maatschappij gegrepen worden of zoals het op de uitnodiging staat: Down met die walls, laat de kansen maar komen”. Bonafacia en zijn mensen gaan de jongeren dan ook echt op zoeken in Pendrecht en ze aanspreken op de kansen, die ze hebben en echt moeten pakken. Er zijn bij On Track Again mooie voorbeelden te vinden van hoe het met deelnemers aan het project gegaan is.
U hoort het het project spreekt de taal van de jeugd.
Na de toespraken werd de zaak nog eens flink opgeschud door de PHB en de PCB de Pendrecht Boyz en Girlz waren er om het feest nog mooier te maken. De buren weten nu precies, wie er naast hen is komen werken. De geneeskundige artikelen grossier die in de winkel zat, is voor goed vergeten.

On Track Again zit zoals gezegd op Ossenisseweg 77, 3086 KW Rotterdam en kan gebeld worden op nummer 010 – 48 00 222.