Educatief Centrum Pendrecht klaar voor Internationaal KinderFeest
Dit artikel is geplaatst op Apr 17, 2005

  
 

Het zijn Aslihan Böyük, Erhan Adibelli, Aslı Akarca, Yonca Özmen, Serkan Akpinar, Yaşar Murat Atmaca en Abdullah Eryiğit. Allemaal nemen ze deel aan de weekendschool van het Educatief Centrum Pendrecht. De kinderen kijken uit naar zaterdag.

Abdullah lijkt de plek van griffier wel wat. De onderwerpen gaan van het wereldmilieu, naar sportauto’s en idolen. Serkan brengt de tsunami ter sprake. Wat zou er gebeuren als er hier een tsunami kwam. Zijn we wel goed beveiligd, worden we op tijd gewaarschuwd? Dinsdagmiddag worden de andere kinderen bekend. Dan wordt ook beslist, wie de voorzitter wordt.

Bien Hofman zou graag zien dat één van de meisjes die plek krijgt. De kinderen van het Centrum doen overigens de gehele dag mee met het feest. Zij gaan mee doen in de optocht en spelen ook mee in het spelencircuit van TOS en zullen ook op het podium van zich laten horen. Zij niet alleen trouwens, want bijna alle leerlingen van het Educatief Centrum zullen naar de Oosterlandstraat komen.

De raad houdt zitting van 9:00 tot 10:30 uur in Theater Zuidplein. De optocht is van 11:00 tot 13:30 uur en het KinderFeest begint om 14:00 uur op de Oosterlandstraat en duurt tot 17:00 uur.

De leerlingen van Educatief Centrum Pendrecht mailden later de volgende vijf onderwerpen door die zij bepaald hebben:

  1. discriminatie in onze buurt
  2. natuurbescherming
  3. veiligheid
  4. drugs in het openbaar
  5. meer culturele feesten

Het Educatief Centrum Pendrecht is heel erg benieuwd hoe de kinderen het zaterdag gaan doen en over welk onderwerp ze gaan discussiëren!