Nieuws-overzicht Pendrecht Universiteit - nieuwsarchief 2006
Boosheid bij Ostreaflat - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
De bewonersgroep van de Ostreaflat voelt zich behoorlijk beroerd. Woensdagnacht van 18 op 19 april is er ingebroken in de ontmoetingsruimte. Daarbij is hun prachtige grootbeeld TV verdwenen. Ze hebben die TV vorig jaar kunnen kopen door bijdragen van onder andere het Oranjefonds en de Nieuwe Unie.
De redactie van "In de Kijkerd" is ook verhuisd - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
Met de verhuizing van de BOP van de Ossenisseweg naar Plein 1953 heeft ook de redactie van wijkkrant "In de Kijkerd" een nieuwe werkplek gekregen.
Een nieuw verkeersbord - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
In de Sommelsdijkstraat, voor de Ostreaflat, is een voor Pendrecht nieuw verkeersbord te zien.
Wat is dit nou? - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
Aan de Middelharnishof wordt iets gebouwd maar wat is het?
Nieuw zebrapad - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
Om de verkeersveiligheid te vergroten is er op een drukke Pendrechtse kruising een zebrapad aangelegd.
Gezondheidscentrum wordt herkenbaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
Het heeft even geduurd maar er staat nu een aanduiding op de gevel.
Certificaten en herinnering van een mooi college - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2007 
Tot slot van het college werden de onderscheidingen uitgereikt. Er was een certificaat van de Pendrecht Universiteit met handtekening van de dag- en van de nachtburgemeester van Pendrecht en een fraaie standaard met een herinnering aan 17 april 2007.
Bij een college horen cijfers en rapporten - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2007 
De waardering voor het boek en de antwoorden werden aan het eind van het college uitgesproken door de bewoners.
Vraag en antwoord tijdens college - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2007 
Een beoordeling van een boek gaat het best via vraag en antwoord. De vragen kwamen van de professoren en de studenten antwoorden. Er was ook een kort intermezzo. Dick Lockhorst van de deelgemeente Charlois had een bijdrage over hoe zijn deelgemeente omgaat met het faciliteren van burgerinitiatieven.
Wie zijn de professoren - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2007 
De professoren zijn de bewoners, aldus de Pendrecht Universiteit. Dinsdag 17 april zat er een keur geleerden op de sofa in de ontmoetingsruimte van Schouwen Duiveland. Zij lazen het boek "Help! een burgerinitiatief"
Hun studenten waren ambtenaren en professionals. De meesten van hen hadden een bijdrage geleverd aan het boek. De professoren waren positief over het boek.

College over een boek, geschreven door ambtenaren gelezen door bewoners - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2007 
Een college over een boek geschreven door ambtenaren of ex-ambtenaren en gelezen door bewoners. "Help! een burgerinitiatief" werd gelezen door een groep bewoners. In een college van de Pendrecht Universiteit werd het boek besproken en werden de studenten beoordeeld.
College Help! een burgerinitiatief had diepgang - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2007 
Op 17 april vond er in de ontmoetingsruimte van Schouwen Duiveland een college van de Pendrecht Universiteit plaats. Het onderwerp was een boek, geschreven door ambtenaren en gelezen door bewoners uit Pendrecht. Zij waren de professoren en legden het boek op de snijtafel. Ook gaven ze een beoordeling en het cijfer zat tussen de 7 en de 8.
Kinderdeelraad komt beslagen ten ijs - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2007 
In twee lessen werd de kinderdeelraad grondig voorbereid. Op de verschillende schoollaocaties was vooraf al gepraat met alle groepen 7 over welke punten er zouden moeten worden besproken op 23 april. Op dinsdag 17 april vond de laatste bijeenkomst plaats.
Ilham en kinderteam doen aan mee de schoonmaakactie - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2007 
Ze gaf zich al heel vroeg op en zei dat ze 92 kinderen had voor haar voorjaarsschoonmaakactie. Haar buurvrouw en haar zus temperden haar enthousiasme een beetje. 18 april zou het gebeuren. Het kinderteam van de Abbenbroekweg Melissantstraat maakte de buurt brandschoon.
De BOP is verhuisd - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2007 
17 april 2007 gebeurde het allemaal echt. De BOP opende haar deuren aan de Ossenisseweg 99 in 2001. 6 jaar later werden de spulletjes opgepakt door verhuizers en naar Plein 1953 nummer 63 gebracht.
Erasmusspeld voor Kees Brand - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2007 
Maandag 16 april vond er in de Middelburgt een symposium plaats over de toekomst van de BOP. Marja de Bruyn, directeur van de Nieuwe Unie, Ben van Zanten, als opbouwwerker 11 jaar ondersteuner van de BOP en Anne van Veenen, deskundig in het opbouwwerk hielden inleidingen op het symposium. Kees Brand ontving als opening van het symposium de Erasmusspeld uit handen van Dick Lockhorst, voorzitter van de deelgemeente Charlois.
Leve Pastor Kees - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Op 15 april 2007 vond er ook een geheel andere gebeurtenis plaats in pendrecht. De Sint Bavokerk zat vol mensen. Mensen van heinde en ver, maar ook veel uit de directe omgeving van de kerk. Pastor Kees Bruin vierde zijn 40-jarig priesterschap.
Robert en Toon Hoek in de Marathon - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Zo zag dat spandoek er van dichterbij uit. Of Robert hem helemaal uitgelopen heeft? Aan Toon Hoek Vishandel heeft het niet gelegen. Hij stond met zijn kraam op een leuk punt in de wijk. Voor hem mag er iedere dag wel een marathon langskomen.
Marathon dwars door Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Alles was grondig voorbereid. Het hele parcours was afgezet met dranghekken. Om 11:29.57 uur kwam de kopgroep bij het 10 kilometerpunt op de Slinge in Pendrecht. Er volgden een hele berg lopers. Een hele grote groep werd later uit de wedstrijd gehaald vanwege de hoge temperatuur. De Rotterdam Marathon was nog nooit in zulk warm weer gelopen.
Mildiane en Diana komen terug in Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Trots stonden ze op het podium. Een jaar geleden werden ze kort voor de permiere benaderd om mee te spelen in het stuk: De Langverwachte Terugkomst van July Bonafacia. Ze maakten het spel van Irene Lajeyna compleet met hun commentaren, gelach en grappen.
Spelers in de prijzen - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Na de Open Hofkerk ging het publiek terug naar het pendrecht Theater. Daar deelden Duco de Bruijn en Bien Hofman, Ed Goverde en Cees Bavius en Pieta Bot cadeaus uit aan de spelers en hun helpers. Ook werden de nieuwe spelers voorgesteld.
Alleen de Bomen in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Vanuit de koele Sint Bavokerk ging het door een inmiddels schemerig Pendrecht naar de Open Hofkerk. Daar stond het decor opgesteld voor Alleen de Bomen zijn nog van Toen. Ook dit stuk werd voor het laatst in deze kerk gespeeld. Op dezelfde manier zoals het ruim een jaar geleden daar voor het eerst gespeeld werd.
Bestemming Nederland voor het laatst in de Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Vanuit het tropisch warme Pendrecht Theater ging het gezelschap naar de Sint Bavokerk. Kees Bruin, pastor en betrokken bij de Pendrecht Monologen, heette de toeschouwers welkom en herdacht Irene Lajeyna. Haar monoloog werd ook in dezelfde ruimte gespeeld. Irene overleed in mei 2006. Ruud en Elly Pesik speelden vervolgens Bestemming Nederland in hun kerk.
Uitstappen zonder lawaai in het Theater - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Het spits werd afgebeten door Uitstappen zonder Lawaai. Een voorleesvoorstelling. In een overvol Pendrecht Theater en met twee camera's en een echte fotograaf. De Monologen komen op film en er zijn al een hele reeks foto's van.
Fantastisch feest in het Pendrecht Theater - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Vrijdag de 13e april was het tropisch warm op Plein 1953. Die warmte werd nog een opgevoerd door de Dolle Pretband onder leiding van Jaap Schallenberg. Zij kwamen kosteloos optreden en brachten fraaie muziek vanaf een podium in het smaakvol ingerichte Theater. Er ontrolde zich een fantastisch programma.
Banda Di Kas een eigen thuis - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2007 
Medio april krijgt de softbalvereniging Banda Di Kas een eigen onderkomen in de deelgemeente Charlois. Op het terrein in het Zuidelijk Randpark, locatie Kalverpad. Recht tegenover hockeyvereniging Tempo ’34. Na enkele jaren een zwervend bestaan te hebben geleid – ze moesten bij andere verenigingen hun wedstrijden spelen – krijgen ze nu eindelijk hun thuis. Dat lazen we op de website van ex-nachtburgemeester van Pendrecht, Roger Huys. Kijk ook eens op die site www.rogerhuys.com
One Stop Shop gaat Servicepunt Pendrecht heten - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2007 
Er was een prijsvraag uitgeschreven. En er kwamen namen binnen als praathuis en ga zo maar door. Lionel Martijn en Dennis Lausberg namen een kloek besluit. Het wordt gewoon Servicepunt Pendrecht. Dit en meerdere zaken werden donderdagmiddag 12 april in De Passage besproken. Er was breed overleg met en tussen de toekomstige medewerkers van Plein 1953 nummer 63.
Op zoek naar Ella Vogelaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2007 
Minister voor Wonen, Wijken en Integratie, Ella Vogelaar wil graag op goede manier in gesprek met de bewoners van de 40 wijken. Pendrecht is er één van. Woensdag 11 april werd er op het ministerie een workshop georganiseerd om de minister goede suggesties aan de hand te doen. De Pendrecht Universiteit werd gebruikt als een mogelijkheid.
Schotelbezitters in gesprek met de Nieuwe Unie - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2007 
Op het hoofdkantoor van de Nieuwe Unie vond woensdag 11 april een gesprek plaats tussen de directie en vertegenwoordigers vanuit verschillende wijken over het antennebeleid van de corporatie.
Laatste voorstelling van Monologen in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2007 
Laatste extra voorstelling van de Pendrecht Monologen in de wijk. Niet de allerlaatste. Nog twee keer treden de spelers op. Eén keer op het stadhuis voor gemeenteraadsleden en het College van B&W; en vrijdag 13 april op het slotfeest en dat is de echte laatste keer. Dinsdag 10 april was er voor mensen, die de Pendrecht Monologen nog niet gezien hadden en voor hen die er geen genoeg van kunnen krijgen een laatste kans. Voor vrijdag is de belangstelling zo groot dat er echt geen mogelijkheid meer is om een entreebewijs te bemachtigen.
De BOP gaat (weer) verhuizen - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2007 
Binnenkort verhuist de BOP naar Plein 1953 en dat is niet de eerste verhuizing in de 20-jarige geschiedenis van de Bewonersorganisatie Pendrecht.
Paasbrunch van Schouwen Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2007 
Vrijdag waren ze al begonnen met de versiering van de zaal. Paasmaandag was de paasbrunch. Om 8 uur stonden ze al achter de pannen om alles op tijd rond te krijgen.
Vechten met de wolf - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2007 
Vechten met de beer? Nee, vechten met de wolf? Wat voor grap is dat nou weer? 1 april is toch even voorbij? O, de wolf moet met een hoofdletter en hij heet John.
Christus Triomfatorkerk knapt ook op - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2007 
Ook de Christus Triomfatorkerk pakt haar omgeving aan. De tuin bij The Mall was sommige mensen al een tijdje een doorn in het oog en kijk nu eens.
Open Hofkerk ruimt bomen op - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2007 
Frans en Maja den Hollander kijken vanuit hun woning neer op de Open Hofkerk. Dat is misschien een beetje oneerbiedig gezegd, maar kijk op de fotootjes, het is toch zo. Een paar dagen terug viel hen het volgende op.
Paashaas en poppenkast - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2007 
Zaterdag 7 april kwam de paashaas hoogst persoonlijk naar Plein 1953. Er waren chocolade eieren te bemachtigen. de winkeliersvereniging had een en ander georganiseerd. En er was meer.
Henri Appeldoorn volgt Simon Caarels op - dit artikel is geplaatst op: Apr 4, 2007 
Er is een wisseling van de wacht bij de buurtagenten. Simon Caarels gaat en Henri Appeldoorn volgt hem op. Henri schreef een introductie voor In de Kijkerd.
Pendrecht Theater doet het goed - dit artikel is geplaatst op: Apr 4, 2007 
Dinsdag 3 april vond de voorlaatste voorstelling plaats van de Pendrecht Monologen in het Pendrecht Theater. Volgende week 10 april is de laatste voorstelling. Dan komt er nog een voorstelling op het Stadhuis aan de Coolsingel en op vrijdag 13 april is er een feestelijke afsluiting van de Monologen. In mei beginnen de Pendrecht Dialogen.
Huurwijzer 2007 ligt bij de BOP - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2007 
Jaarlijks wordt ie afgeleverd door de woonbond: de huurwijzer voor het komende jaar. Die van 2007 is zojuist bezorgd. De huurverhoging van 2007 wordt er van alle kanten in bekeken.
Oud hout opruimen - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2007 
Op 3 april leek het er even op of de sloper de eengezinswoningen aan de Burghsluissingel en de Sliedrechtstraat ging slopen. Mis! De hovenier kwam met groot materieel en ruimde oud hout op.
Lente in de Ellewoutsdijkstraat - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2007 
Er staan al heel wat bomen in de bloesem. Dat is vroeg, maar ja magnolia is er altijd vroeg bij. Ook aan de Ossenisseweg staan een paar mooie exemplaren.
Kinderdeelraad van 2006 bij de deelraad Charlois - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2007 
Op 23 april is er weer een vergadering van de nieuwe kinderdeelraad. Op de scholen zijn er afvaardigingen gekozen en de kinderen hebben punten voor die vergadering opgesteld. Een impressie van de eerste bijeenkomst op Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat staat op de scholenpagina van deze site. De kinderraad van 2006 ging naar een vergadering van de deelgemeenteraad om te horen wat er van hun besluiten was geworden.
Status in de Schotse Kerk - dit artikel is geplaatst op: Apr 1, 2007 
Status is meer dan een gewoon toneelstuk. Het Rotterdams Wijktheater maakte in de Schotse Kerk aan het Schiedamse Vest een reis langs levensverhalen. Er werd een maaltijd geserveerd en in verschillende ruimtes van de kerk vonden er ontmoetingen plaats met mensen waar we in ons dagelijks leven vaak aan voorbijgaan. Een groep bewoners uit Pendrecht deed mee aan de werldreis op zaterdag 31 maart.
Koopzondag op Plein 1953 (2) - dit artikel is geplaatst op: Apr 1, 2007 
En zo is de eerste koopzondag op het Plein verlopen.
Koopzondag op Plein 1953 (1) - dit artikel is geplaatst op: Apr 1, 2007 
De winkeliers van het blok aan de kant van de Krabbendijkestraat hadden een leuk idee bedacht om het Plein te verlevendigen.
Singelveste Breda op bezoek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 30, 2007 
In Breda is een woningbouwcorporatie met de fraaie naam Singelveste. Bij die corporatie werkt Ger Houben, voormalig pocesmanager herstructurering van de Nieuwe Unie. Bureau De Werkplaats organiseerde voor de Raad van Bestuur van die corporatie een bezoek aan diverse projecten in Rotterdam. Pendrecht werd natuurlijk niet overgeslagen.
Trudy Bokhoven stuurt ingezonden brief - dit artikel is geplaatst op: Mar 29, 2007 
“Geachte medewerkers van de BOP”, schrijft Trudy Bokhoven (rechts op de foto) die een zaak aan de Sliedrechtstraat heeft. Haar brief over de winkelactie en haar kijk op de situatie van de winkelstrip aan de Sliedrechtstraat komt op de voorpagina van In de Kijkerd nummer 3 van april 2007. Maar op de site nu alvast.
Het werden er 781 - dit artikel is geplaatst op: Mar 29, 2007 
Dinsdagmorgen 27 maart de klok had nog geen 9 uur geslagen, maar wethouder Dominic Schrijer had zich al gemeld bij de BOP. Een klein gezelschap stond Nolly Groenendijk bij voor het overhandigen van en dik pak papier. Meer dan 700 A4 velletjes, sommigen met een hele reeks handtekeningen, zou zij aan de wethouder geven.
Bewonerscommissie voor Schouwen Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Mar 29, 2007 
Aan de Zierikzeestraat staat een 55-+ complex aan de éne kant de flat Schouwen en aan de andere kant de flat Duiveland. Een zeer toepasselijke naam in een buurt waar alle straten naar gemeenten op Schouwen Duiveland zijn vernoemd. Er is een gemeenschappelijke ruimte. Die ruimte wordt veel gebruikt. Maar een bewonerscommissie voor het hele complex is er nog niet. Woensdag 28 maart werd er een belangrijke stap op weg naar zo'n commissie gezet.
Ruud Pesik bedankt de Brandweer - dit artikel is geplaatst op: Mar 28, 2007 
Nog even terug naar 18 januari. Storm over Nederland. Weinig schade in Pendrecht, maar soms wel erg hinderlijk. En wie staat er dan paraat? Precies de Brandweer. Ruud Pesik weet er alles van.
Mooie Marcus Passie in Openhofkerk - dit artikel is geplaatst op: Mar 27, 2007 
Zondag 25 maart werd er in de Open Hofkerk mooi gemusiceerd. Het Open Hofkoor, een muziekensemble en solisten voerden de Marcus Passie van componist Addie de Jong uit.
Pendrecht Universiteit als cadeau voor Frans Hengeveld - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2007 
Hij was 37 jaar ambtenaar bij de gemeente Rotterdam. De laatste 7 jaar vond hij misschien wel het leukst. Samen met Johan Janssens van Opzoomer Mee en René Diekstra bekend van de stadsetiketten en Mensen maken de Stad werkte hij aan de participatie van de Rotterdammers aan hun stad. Hij vroeg om een afscheid in de vorm van een mini conferentie in Zaal de Unie. De Pendrecht Universiteit was erbij en kreeg veel bijval. Een goed middel om bewoners centraal te stellen in de stad.
Aanbieden handtekeningen voor beter Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2007 
Dinsdagmorgen 27 maart om 9:00 uur komt Dominic Schrijer, wethouder werk, sociale zaken en grote stedenbeleid van de gemeente Rotterdam de handtekeningen over Plein 1953 in ontvangst nemen.
Allerlaatste voorstelling Pendrecht Monologen - dit artikel is geplaatst op: Mar 22, 2007 
Na een jaar en een maand en 40 succesvolle voorstellingen wordt de allerlaatste voorstelling van de Pendrecht Monologen gespeeld op vrijdagavond 13 april 2007. U bent van harte uitgenodigd om de feestelijke afsluiting bij te wonen. Het feest wordt gehouden in het Pendrecht Theater.
Boottocht voor een ontmoeting tussen het CDA en vrijwilligers. - dit artikel is geplaatst op: Mar 21, 2007 
Het CDA heeft in het kader van hun politieke nevenactiviteiten, vrijwilligers uit allerlei organisaties vanuit Rotterdam Zuid uitgenodigd om met hen van gedachten te wisselen. Dat gebeurde tijdens een vaartocht met "De Smaragd II" op donderdag 15 maart door de Rotterdamse haven. Ed Seibert, Gonny Dekker en Gerard Boom voeren mee en brachten hun ideeën in.
Kleurrijk Charlois over discriminatie - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2007 
In deze week valt de dag van de discriminatie. Voor de Stichting Kleurrijk Charlois aanleiding om aan de vooravond van die dag in De Passage een gesprek tussen een aantal bewoners te organiseren over het onderwerp discriminatie. Na een heerlijke maaltijd werd aan twee tafels de dialoog gevoerd.
Pendrecht Theater opent de deuren - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2007 
Een nieuw fenomeen in de wijk: Pendrecht Theater. De winkelruimte heeft vanaf de bouw zo'n 7 jaar geleden slechts één jaar een witgoedzaak gehuisvest. 6 jaar stond ie dus helemaal leeg. Kortgeleden kwamen er etalagepoppen in en een weekje hard werken leverde een echt theater op.
Stichting rond brassband geopend in De Schalmei - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2007 
Het begon met de Pendrecht Hot Brassband. Later kwam er de meidenband PCB bij. Een jaar geleden veranderde de naam van de band in Real Hot Pendrecht. Nu is er een nieuwe naam en een stichting voor verschillende bands en dansgroepen. Woensdag 14 maand werd de stichting gedoopt: Stichting In de Maat. De stichting heeft verschillende bands en ook verschillende dansgroepen. Er is een site: www.indemaat.com die zal binnenkort alle informatie over de brassbands en de dansgroepen weergeven.
Nieuwe bewoner Zierikzeestraat erg verrast - dit artikel is geplaatst op: Mar 18, 2007 
Onderstaan bericht kwam binnen via een reactiemail op de web-site.Jammer dat er geen foto gemaakt is of?
Verder commentaar is overbodig

Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2007 
Donderdag 8 maart was er een brainstorm bijeenkomst over de nabije toekomst van Plein 1953.
Pevez Akhtar getroffen door hartstilstand - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2007 
Op 13 maart 2007 stond het hart van Pevez Akhtar plotseling stil. Hij was nog maar 47 jaar. Zijn collega's en vrienden zijn zeer getroffen door dit verlies.
Open dag in zorgcentrum Slingedael - dit artikel is geplaatst op: Mar 14, 2007 
Op zaterdag 17 maart 2007 is de jaarlijkse Open Dag van de Zorg en zetten veel zorginstellingen de deuren open voor bezoekers.
Nog een bijzondere asbak - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2007 
Dagburgemeester Mario Bosch heeft weer iets speciaals aan zijn Pendrecht-verzameling kunnen toevoegen.
Herstructurering Ossenissebuurt wordt zichtbaar - dit artikel is geplaatst op: Mar 11, 2007 
In de Tiengemetenbuurt is het al een vertrouwd gezicht, nu moet ook de Ossenissebuurt er aan geloven.
Schouwen is niet voor niets - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2007 
De schouw van 21 februari j.l. heeft al iets opgeleverd.
De Nieuwe Unie in de leer bij bewoners - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2007 
De Nieuwe Unie heeft plannen klaar liggen voor de Tiengemetenbuurt en de Ossenissbuurt. Door de wijk heen zijn er 5 complexen waarvoor de afdeling strategisch beleid gegevens op een rijtje aan het zetten is. Het beeld wordt pas compleet als bewoners hun ideeën ook weergegeven hebben. Met dat doel werden er 5 bijeenkomsten belegd.
Monologen voor ambtenaren van deelgemeente Charlois - dit artikel is geplaatst op: Mar 8, 2007 
Donderdag 8 maart werden de Pendrecht Monologen in de Waalhavenzaal van de deelgemeente Charlois vertoond aan de ambtenaren van de deelgemeente. De ambtenaren waren erg onder de indruk van het spel van de Pendrechtenaren en de manier waarop Cees Bavius en Pieta Bot er toneelproducties van gemaakt hadden. Er werd zeer spontaan gereageerd en veel zaken kwamen zeer herkenbaar over.
Pendrecht Monologen in Mariënburg klooster in Den Bosch - dit artikel is geplaatst op: Mar 8, 2007 
Woensdag 7 maart werden de Pendrecht Monologen opgevoerd voor 31 religieuzen in het Mariënburg Klooster in Den Bosch. De aanstichtster van de uitvoering in het klooster was zuster Theresia Saers. Zij had de mologen in de Sint Bavokerk gezien en had de uitvoerders weten over te halen om naar Den Bosch te komen.
Schouw op donderdag 8 maart - dit artikel is geplaatst op: Mar 8, 2007 
Een maand geleden ging het schouwen de mist in vanwege de sneeuw. Donderdag 8 maart zag het weer er totaal anders uit. Mooi schouw-weer.
Nog meer wateroverlast - dit artikel is geplaatst op: Mar 8, 2007 
Naar aanleiding van het bericht over wateroverlast mailt Mario Bosch een foto naar de redactie van Vitaal Pendrecht. Hij kijkt vanuit zijn woning neer op een plek waar heel snel water blijft staan.
Mayengè Banel speelt glansrol in Undercover - dit artikel is geplaatst op: Mar 4, 2007 
Ze was de derde Miss Pendrecht tijdens de wielerronde van 12 augustus 2006. Mayengè Banel kan meer. Ze speelt in het nieuwe stuk van het Rotterdams Wijktheater Undercover.
Wereldgebedsdag in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2007 
Wereldgebedsdag is een wereldgebeurtenis! Want op de eerste vrijdag van maart gaat het gebed de wereld rond... ieder jaar opnieuw... ongeveer 170 landen doen mee... In Valckensteyn deed men ook mee. Anne Assmann speelde er samen met haar docente Lenie de Mey en medecursist Emmie Kortland op de harp.
Is dit nu een ‘brandhaardwijk’ - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2007 
In zo’n veertig probleemwijken, waaronder Pendrecht in Rotterdam, dreigt sociale onrust, zei toenmalig minister Winsemius in november. Die opmerking vormde de aanleiding tot een artikel in de NRC van 2 maart van de hand van Mark Hoogstad.
Rotterdam Idee heeft ambassadeurs - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2007 
Woensdag 28 februari werd het nieuwe jaar voor de Rotterdam Ideeën gestart in het WTC. Het stadsbestuur presenteerde de nieuwe totaalaanpak aan de pers en de vele partners in de stad. Het RotterdamIdee daagt Rotterdammers op een spannende en inspirerende manier uit om met ideeën te komen voor de sociale kwaliteit van hun buurt, wijk en stad. De gemeente wacht niet af, maar gaat met het RotterdamIdee actief in de stad op zoek.
Svetlana Uzurov wint prijs - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2007 
Donderdagmorgen 1 maart om 10 uur was er een klein feestje in het filiaal van de ABN-AMRO aan de Slinge. Rotterdam breed was er in de filialen een wedstrijd gehouden. De hoeveelheid tennisballen in een doos moest geraden worden. Svetlana Uzurov raadde het juiste aantal en kreeg een prijs uit handen van Sadia Sultan, adviseur van de vestiging van de bank in Pendrecht.
Confrontatie over mooie plek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2007 
Veel omwonenden maakten gebruik van de tweede informatieavond donderdag 1 maart bij de deelgemeente Charlois. Het ging vooral over het woongebouw op de hoek van de Slinge en de Ooltgensplaathof. De zaal zat vol met bewoners van de Zuiderparflat. Het werd Ed Goverde behoorlijk lastig gemaakt om de stemming er in te houden. De andere locatie twee blokjes woonwerkwoningen aan de Slinge werden overigens nauwelijks besproken.
Wateroverlast in kaart gebracht - dit artikel is geplaatst op: Feb 27, 2007 
Oppervlaktewater en grondwater hebben veel met elkaar te maken. In Pendrecht komt dat duidelijk aan het licht de laatste tijd. Dat heeft te maken met de bouwactiviteiten. Door verschillende organisaties wordt de overlast in kaart gebracht en worden maatregelen voorbereid.
2e informatiebijeenkomst woningen Herkingenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Feb 26, 2007 
Op 20 december vond er bij de deelgemeente een informatiebijeenkomst plaats over de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor 12 woonwerkwoningen aan de Slinge en een woongebouw aan de Slinge op de hoek met de Ooltgensplaathof. De randvoorwaarden voor het woongebouw zijn inmiddels gewijzigd. Dus is er op donderdag 1 maart 2007 om 19:30 uur een nieuwe bijeenkomst.
De Nieuwe Unie bluft: niks geen proefproces! - dit artikel is geplaatst op: Feb 25, 2007 
Ton Rijnsburger van het Advokatenkollektief Rotterdam schrijft op de site van het kollektief: “Je kunt er de klok op gelijk zetten: eens in de zoveel jaar wordt de jacht op schotelantennes weer geopend. Dit maal door met name de Nieuwe Unie, die zich al een beetje verontschuldigt met het verweerd dat het vorige (Leefbaar) college de Nieuwe Unie onder druk had gezet.” Het kollektief heeft ook de schotel van de maand op de foto gezet.
Een curiositeit uit een Pendrechtse kroeg - dit artikel is geplaatst op: Feb 23, 2007 
Dagburgemeester Mario Bosch verzamelt alles wat met Pendrecht te maken heeft. Op een internetveiling kocht hij onlangs een bijzondere asbak.
Nieuwe familie in pastorie Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2007 
Het is u misschien ontgaan, maar de familie Polhuis is verhuisd naar IJsselmonde. At en Elly Polhuis blijven actief in de protestantse wijkgemeente van Heijplaat en Pendrecht. De familie Kamp maakt nu kwartier in de pastorie. Een interessante familie voor Pendrecht.
Leidingen liggen dwars in de Noordwellestraat - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2007 
Al meer dan twee maanden ligt een deel van de straat open maar er gebeurt helemaal niets. Wat is er aan de hand?
Schouwen van gemeenschappelijke tuinen - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2007 
Woensdagmiddag ging een groepje functionarissen schouwen in de Ossenissebuurt en de Tholenbuurt. Hun aandacht ging uit naar de gemeenschappelijke tuinen. Hoe staat het met het onderhoud daaraan? Na afloop werden er een aantal afspraken gemaakt en afgesproken, wie er op de verschillende punten actie gaat ondernemen.
Plein 1953 onder de loep - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2007 
Het geduld van de winkeliers en bewoners over het uitblijven van de verbeteringen van Plein 1953 begint op te raken. Terecht, zou ik zo denken! Aldus Agnes Morene, lid van de deelgemeenteraad van Charlois.
Waar blijft de tijd? Al weer 5 jaar Ostreaflat! - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2007 
In 2002 werd de Ostreaflat opgeleverd. Binnenkort vieren de bewoners hun eerste lustrum. In januari 2003 werd de naam Ostrea door burgemeester Opstelten onthuld.
RONDJE ROTTERDAM - dit artikel is geplaatst op: Feb 20, 2007 
Er kwamen donderdag 15 februari veel mensen met het openbaar vervoer naar het Zuiderpark College. Zij kwamen voor de introductie van het spel “Rondje Rotterdam”. Ze werden ontvangen met koffie. Na het inleidend praatje van Christine Bleijenberg, directeur van LOKAAL, presenteerde wethouder Orhan Kaya de presentatie van het bordspel.
Eurpese contacten worden uitgebreid - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2007 
Donderdagavond 15 februari werden een aantal vertegenwoordigers van bewonersorganisaties, instellingen en politici, die te maken hebben met Charlois geïnformeerd door Lionel Martijn en Sjef van de Poel over het Local Regeneration Forum Charlois. Dat forum gaat contacten onderhouden met foums in andere steden van Europa. Onder de noemer Quartiers en Crise, achterstandswijken, komen er langs de digitale snelweg contacten tussen de verschillende steden.
Hoe ouwer hoe gekker of hoe vierde Zuiderkroon carnaval! - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2007 
Zaterdagavond 17 februari was van buitenaf te zien dat er rare dingen gebeurden in Restaurant Zuiderkroon. De carnavalsgekte was overgeslagen op de bewoners van de hoge en de lage toren. Artiesten uit eigen kring maakten er een topfeest van.
Asjemenou - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2007 
Asjemenou stond er op haar kieltje. Aan haar gezicht kun je zien dat het een feestnummer is. En ja die kapitein was natuurlijk geen echte. Welke kapitein loopt er nou met afdrukken van lipstick op beide wangen. Was allemaal waar te nemen in Restaurant Zuiderkroon op zaterdag 17 februari.
Frans van der Wielen overleden - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2007 
Woesdag 14 februari 2007 is Frans van der Wielen, jarenlang de drijvende kracht achter de Bouwspeeltuin Pendrecht 7, overleden.
Stage "lopen" bij de BOP - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2007 
Ik heet Mariam Lahraoui, ik ben 16 jaar en zit in de derde klas op de mavo. Ik wil graag een baan in de administratie.
Om ervaring op te doen loop ik stage bij de BOP.

Wethouder Karakus bemiddelt in schoteloorlog Nieuwe Unie - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2007 
In het AD ROTTERDAM staat dat - Wethouder Hamit Karakus (PvdA, wonen) zal bemiddelen in de ‘schoteloorlog’ tussen huurders en corporatie de Nieuwe Unie. De corporatie wil, tot woede van de vooral allochtone bewoners, alle schotels laten verwijderen.
HR planologen op bezoek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2007 
Studenten van de Hogeschool Rotterdam, afdeling Planologie hebben ook les in Pendrecht. Op de Hogeschool kregen ze al theorie. Dinsdag 13 januari kwamen zijn in contact met de poraktijk. Hans Geurts en de Pendrecht Universiteit hielpen hen daarbij.
BOP bezorgd over voortgang Mensen Maken de Stad - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2007 
Met Mensen Maken de Stad aan de Oldegaarde gaat het goed, maar er wordt ook in andere straten met deze methode gewerkt. Daar wil de deelgemeente echter stoppen met dit werk, omdat het hen aan financiën ontbreekt. De BOP gaat de fracties van de deelgemeente vragen hier eens aandacht aan te besteden.
Addie gaat Liesbeth komt - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2007 
Addie Bergwerff werkte tot voor kort bij Opzoomer Mee. Zij heeft Mensen Maken de Stad in de galerijflats aan de Oldegaarde op gang gebracht. Vanaf 1 januari werkt zij op een andere plek in de stad. Liesbeth Wildeboer heeft haar werk overgenomen.
Actie! "pak winkels Plein 1953 aan!" - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2007 
Maandagavond vergaderde de BOP. Een aantal bewoners maken zich ernstige zorgen over de ontwikkelingen rond Plein 1953. Vooral wat de winkels betreft schiet het niet echt op. Er is een handtekeningenactie begonnen. Nolly Groenendijk lanceerde het idee.
Chrystabelle Beaton weg bij deelgemeente Charlois - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2007 
Er was een kleine afscheidreceptie belegd voor haar en voor een collage. Chrystabelle Beaton was twee jaar geleden assistent wijkcoördinator voor Pendrecht. Zij wordt nu wijkcoördinator in de deelgemeente van het Centrum van Rotterdam.
Charlois' Kunst Festival 2007 in de Larenkamp - dit artikel is geplaatst op: Feb 11, 2007 
Zondag 11 februari was het zover. Voor de 14e keer werd in LCC Larenkamp in Zuidwijk het Charlois’ Kunstfestival gehouden. Vanaf 10.30 uur stonden de deuren open en lieten ongeveer 500 amateurs zien wat Charlois aan kunst in huis heeft. Tot 17.00 uur duurde het festival.
Alice en René exposeren bij Eveline - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2007 
Twee nieuwe exposanten tonen hun werk in de bekende galerie aan de Slinge 773D.
Halsterenstraat neemt afscheid van Sila Polak - dit artikel is geplaatst op: Feb 9, 2007 
Bij de Fijn op het Pleinshow in 2005 werd ze unaniem verkozen tot de moeder van het plein. Ze woonde aan de rand van de Halsterenstraat. Sila Polak en haar kinderen gaan verhuizen naar Schiedam. Vrijdag 9 februari was er een klein afscheidsfeestje.
Schouwen in de sneeuw gaat niet - dit artikel is geplaatst op: Feb 9, 2007 
Donderdagmorgen om 10:00 uur stonden ze allemaal klaar. Er was zwaar weer opgegeven. Er zou sneeuw vallen, maar pas later op de dag. De schouwers gingen naar buiten en moesten na enkele passen onverrichter zake terug. Schouwen in de sneeuw gaat niet. Sneeuw bedekt immers alles!
Wil Roode heeft Helping Hands - dit artikel is geplaatst op: Feb 6, 2007 
Aan het Brekelsveld nummer 1 is een voormalige winkel omgetoverd tot een kantoor. Wil Roode drijft de zaak. Helping Hands staat er op het raam. Waar zijn die helpende handen voor?
Start verkoop De Eilanden succes - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2007 
Op zaterdagmorgen van 11.00 uur tot 13.00 uur was het een drukte van belang in de sociale ruimte van de Schouwenflat aan de Zierikzeestraat. De belangstelling voor de nieuwe woningen was overweldigend: 51 serieus geïnteresseerden zijn komen kijken en hebben een gesprek gehad.
Veel mensen op de receptie voor Frans Timmermans - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2007 
De kerk was tjokvol, geen stoel of bank bleef onbezet er moest zelfs gebruik gemaakt worden van de tafels die normaal voor het foldermateriaal achter in de kerk staan.
De dienst begon en Frans Timmermans begroette de mensen in de kerk met één grote gulle lach. Voor de receptie na afloop bleef bijna iedereen in de kerk. Deze vriendelijke warme man zal erg gemist gaan worden.

Bijzondere cadeaus voor hun pastor - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2007 
Er waren heel wat bijzondere cadeaus voor Frans. Mooie boeketten en flessen wijn en mooie kaarten met harte wensen erop. Hij kreeg ook een traditioneel Afrikaans kleed omgehangen.
Allerlei soorten mensen kwamen afscheid nemen van Frans Timmermans - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2007 
De diversiteit van mensen die afscheid kwamen nemen van Frans zegt veel over hem.
Frans Timmermans neemt afscheid van parochie - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2007 
De Sommelsdijkstraat stond zondagmorgen 4 februari vol auto's. De reden was de speciale mis die er in de Sint Bavokerk plaatsvond. De parochies namen afschei van Pastor Frans Timmermans.
Nostalgie staat op straat - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2007 
In bijna iedere Pendrechtse woning was dit product van de firma Ocriet in Baarn te vinden. En nu staan er twee van die dingen zomaar op straat.
Resultaten gepresenteerd aan corporatie en gemeente - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Aan het eind van het dagje Pendrecht Universiteit vanui Vlaardingen Holy werden de zaken op een rijtje gezet. De gemeente Vlaardingen en de corporatie Waterweg Wonen kwamen ook aanschuiven en kregen een presentatie van wat er besproken was.
Groep Gerard kreeg lunch in Vrouwenstudio Anganieta - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Gerard Boom ging ook met een groepje bewoners op stap door de buurt. Hij ging langs het Turks Huis en men lunchte in de Vrouwenstudio Anganieta.
Elly uit Vlaardingen ontmoet oude buren - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Elly Lemson uit Vlaardinge Holy liep met het subgroepje door de Ossinissesbuurt. In de Kruiningenstraat deed ze een bijzondere ontdekking.
Trotse Yeter Kot toont nieuwe woning aan Vlaardingers - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Zo trots als een pauw showde Yeter Kot haar nieuwe woning aan de Vlaardingse gasten, die met Bien Hofman op excursie gingen. Corstiaan den Boer van de Educatieve tuinen vertelde enthousiast hoe "zijn tuin" gebruikt en benut wordt door jong en oud in Pendrecht.
Vlaardingen Holy op de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
In Vlaardingen Holy krijgen bewoners ook te maken met herstructurering. In Holy Zuid Oost gaat eerst een buurtje met 336 woningen aangepakt worden. Berekeningen leveren op dat er 190 woningen voor terugkomen. De gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen zitten op 1 lijn. De bewoners kwamen vrijdag 2 februari in Pendrecht hun licht opsteken. Er werd gestart in de Middelburgt.
Participatiedebat met Antennes in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Tiffany Jantji had haar best gedaan om zoveel mogelijk jongeren naar het Participatiedebat met politici van de deelgemeente Charlois in de Middelburgt te krijgen. De deelgemeente stopte de subsidie aan de Charloise Antennes. Donderdag 1 februari kwamen er jongeren naar het debat. Maar politici moeten nog veel leren.
Bingo in Sonneburgh met Jaap Lam - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Het gebeurt 26 keer per jaar. Iedere veertien dagen op donderdag zit hij met microfoon en bingoballetjes in de recreatiezaal van Sonneburgh. Leuke prijzen en vooral zijn teksten door microfoon maken het spel boeiend voor zijn gehoor.
Feestavond in Schouwen Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2007 
Jongeren organiseren in het kader van hun opleiding een feestavond voor ouderen in de sociale ruimte van de Schouwen/Duivelandflat. Zelfs de rollator kwam op de dansvloer bij de liedjes uit Grease.
Er is wel een storingsnummer van Eneco! - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2007 
Mevrouw Smit reageert op het bericht van Andries Haak over de stroomstoring van dinsdagavond 23 januari. Zij heeft het nummer 0800 - 9009 gebeld en hoopt dat Andries dat de volgende keer ook gaat bellen.
Corporaties komen arme wijken tegemoet - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2007 
Huurkorting en investeringen, aldus redacteur Hans Buddingh in de NRC van 31 januari 2007. De woningbouwcorporaties willen 600 miljoen euro per jaar korting geven op de huur om woningen voor lagere inkomens betaalbaar te maken. Ook steken ze „miljarden" extra in achterstandswijken.
Ilham Ouagmiri in actie voor speeltoestellen - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2007 
Het begon bij de oplevering van de speeltoestellen in de Halsterenstraat. Ilham dacht leuk en vroeg of ze mee mocht doen. Maar ze zijn streng in de Halsterenstraat. “Nee, het is alleen voor de kinderen en de bewoners van deze straat”. "Kunnen wij dan ook speeltoestellen krijgen?", was haar vraag. Marcel de Jong van Tos ging met haar kijken naar het speelveldje en woensdagmiddag 31 januari was er een heuse vergadering in de Middelburgt.
Dominic Schrijer schrijft informateur een brief. - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2007 
Wethouder Grotestedenbeleid van Rotterdam, Dominic Schrijer, schreef 23 januari in de NRC een advies aan de informateur over de aanpak van probleemwijken. Hij reageert daarmee en passant op de uitlatingen van minister Pieter Winsemius.
Schotelstrijd dreigt in Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2007 
Onder die titel schrijft ABDEL ILAH RUBIO een artikel over de brief, die de Nieuwe Unie aan huurders gestuurd heeft en de reactie erop van sommige van die huurders. Vrijdag 26 januari sprak Merlien Welzijn van de Nieuwe Unie met een delegatie van hen. Dinsdag komt de NOS radio langs om poolshoogte te nemen.
Feestavond van de Passage in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2007 
Afgelopen zaterdag was het weer zover, de jaarlijkse feestavond van de Passage. Heel lang is er weer reikhalzend uitgekeken naar dit evenement, niet alleen door de bezoekers van de Passage maar ook door de wijkbewoners die hiervoor waren uitgenodigd.
Nogmaals: de klokken van de Bavo-toren - dit artikel is geplaatst op: Jan 28, 2007 
Door de stroomstoring van afgelopen dinsdag zijn de klokken nu helemaal ontregeld.
Schotel - ultimatum van de baan! - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2007 
Ongeduldig stond de televisieploeg van TGRT te wachten bij de deelgemeente Charlois aan de Boerhaavestraat. Uiteindelijk kwam het verlossende telefoontje. De delegatie, die met Merlien Welzijn van de Nieuwe Unie gesproken had, hield een korte persconferentie. Zij waren tevreden over het resultaat. Zaterdag komt op TGRT een verslag van het overleg. Vitaal Pendrecht doet er nu al verslag van.
Gesprek met de Nieuwe Unie over verbod op schotelantennes - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2007 
Alle bestaande schotels die zonder toestemming zijn geplaatst, dienen vóór 31 januari 2007 verwijderd te zijn. Gebeurt dit niet, dan zal de Nieuwe Unie gerechtelijke actie ondernemen, wat extra kosten met zich meebrengt. Een brief met deze mededeling rolde bij veel bewoners van Pendrecht binnen. Vrijdag 26 januari vindt er een gesprek plaats tussen een aantal van hen en Merlien Welzijn van de Nieuwe Unie. Om 12 uur is er een persconferentie van hen op de trappen van de Nieuwe Unie Zuidplein 10-14-18.
De mooie kleuren van de scootmobieltoren - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2007 
's Avonds met wat toneellampen erop kan zo'n scootmobieltoren er zo uit zien.
Bijzondere band bij openingsfeest - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2007 
Er was bij de opening van de scootmobieltoren ook een speciale band uitgenodigd in Korpersteijn. Hij had de wijk al eens eerder opgevrolijkt met zijn trommels. Deze keer was hij er met zijn 'ouderen' uit Puttershoek. Bert Knape zorgde met hen voor de vrolijke noot of was het nou nood.
SMART-TOREN IN PENDRECHT! - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2007 
Donderdagavond 25 januari om 19:30 uur werd onder grote belangstelling de scootmobieltoren aan Korpersteijn geopend. Een fraai bouwwerk waarvoor het idee was ontstaan, toen Ger Houben Smart-auto's in van die opzichtige torens zag staan. Er stond dan ook al een keer in de krant dat er in Pendrecht een Smart-toren kwam.
En zo maakten ze de Sint Annalandstraat schoon - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2007 
Woensdagmiddag kwamen de bezems uit, prikkers en vuilniszakken uit de kast. De roteb deed ook een duit in het zakje. Bewoners, kinderen en roteb maakten samen de straat blinkend schoon.
Stroomuitval in groot deel van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Disndag 23 januari van 21:15 tot 23:00 uur zat half Pendrecht zonder stroom. Storingen in de elektrische voorziening is vandaag de dag heel lastig. Nog lastiger is het als je er niet achter kan komen waar het aan ligt en hoe lang men denkt dat het gaat duren. Daar moet in de eeuw van de communicatie toch wat op te vinden zijn. Andries Haak reageerde op de volgende manier naar www.vitaalpendrecht.nl
De zus van Özge trouwens ook - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Niet alleen Özge gaat haar bijdragen leveren aan site en wijkkrant ook haar 2 jaar ouder zus Ezgi wil meedoen. Zij schreef ook al een stukje voor de wijkkrant. Let op in het februari nummer van In de Kijkerd komt deze jonge redacteur aan het woord.
Özge Tankos wil meedoen met krant en site - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Samen met haar zus Ezgi en hun vriend Yasin gaat ze meedoen aan de wijkkrant en de website. Ze zijn actief in de Sint Annalandstraat en doen aan alle acties in de straat mee.
Huurders Commissie bedankt Henk van Oostende opnieuw - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Toen hij verhuisde naar Sonneburgh werd er in de oude hal een korte plechtigheid gehouden. Dinsdag 23 januari op de jaarvergadering van de Huurders Commissie Zuiderparkflat werd officieel afscheid genomen van oud secretaris Henk van Oostende. Hij kreeg uit handen van Coby Scheepbouwer, de nieuwe secretaris, een fotoboek vol foto's met herinneringen aan zijn rol als inspirator van de huurderscommissie.
One Stop Shop opent op 1 april 2007 - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
In de zaal met de toepasselijke naam Lotte Stam Beese van het voormalige kantoorpand van de Nieuwe Unie vestiging Pendrecht werd dinsdag 23 januari gesproken over het nieuwe wijksevicepunt. Bianca Tol en Jeannette van Walderveen toonden hoe het gezamenlijke kantoor van allerlei voorzieningen in Pendrecht er gaat zien.
Strijd tegen het zwerfvuil - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Onder die kop schreef Marcel Potters een artikel in het AD - RD van vrijdag 19 januari met als begin: ROTTERDAM - De stilte na de storm. Een waterig zonnetje werpt zijn bleke licht op het vrijwel verlaten Tiengemetenhof.
Monologen voor Zonnebloemen - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
In De Passage vond dinsdag 23 januari de 37e voorstelling plaats van de Pendrecht Monologen. Elly Pesik wilde graag dat de stukken voor de vrijwilligers van de Zonnebloem uitgevoerd werden. Zij regelde ook lekker Marokkaans eten voor haar collega-vrijwilligers.
470 kilometer van de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Enthousiast roept ze door de telefoon: "Het zijn er 3, maar wel allemaal ver in Duitsland!" Sjannie de Mooij kreeg zaterdag, maandag en dinsdag 24 januari kaartjes terug. Drie ballonnen hadden een hele weg afgelegd. Welke het verst was en wie de prijs gewonnen heeft? "Dat komt nog", zegt ze.
Concert met internationale artiesten - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2007 
Zondagmiddag 21 januari 3 uur 's middags opende Jan van Dijk een concert van 4 internationale musici. Alle 4 studenten aan CODARTS van het Rotterdams Conservatorium. Het publiek trakteerde hen op een staande ovatie.
Ontroerende Monologen in Sonneburgh - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2007 
De grote zaal in de nieuwe vleugel aan het complex Sonneburgh zat 20 januari om 2 uur 's middags vol met bewoners van dit zorgcomplex. Meer dan 100 toeschouwers, veel van hen in een rolstoel. De spelers en personeel van Sonneburgh keken terug op een zeer zinvolle zaterdagmiddag.
Hartelijke reacties aan adres Charloiser 2006 - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2007 
Bien Hofman ontvangt uit allerlei hoeken felicitaties dat zij Charloiser van 2006 is geworden. Vrijdag 19 januari kwam er wel een heel bijzondere blijk van waardering.
R4R Europe heeft schone plannen - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2007 
Vrijdag 19 januari vond er een gezellige nieuwjaarsreceptie plaats in de Vettuh Rég’ àh aan de Steijnlaan 150 in Den Haag. Naast Hagenaars en een Leidenaar waren er ook Rotterdammers om een toast uit te brengen op een nieuwjaar met nieuwe Europese bewonersuniversiteitsactiviteiten. En die liegen er 2007 niet om.
Hoeveel schade veroorzaakte 18 januari? - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2007 
In de Kerkwervesingel ligt een boom. In de Stellendamstraat werd ook een boom geveld. De mensen van gemeentewerken sloegen meteen aan het werk. De boom in de Dreischorstraat werd meteen in mootjes gezaagd. Die in de Stellendamstraat ook. In de Sommelsdijkstraat ligt er ook een vermolmd boompje plat.
Het einde van de laatste Pendrechtse sigarenwinkel - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2007 
Een maand geleden overleed Bert Groenendijk en sindsdien zijn de rolluiken van de sigarenwinkel aan de Sliedrechtstraat gesloten.
Ton Maasland zwaait af - dit artikel is geplaatst op: Jan 18, 2007 
Hij werkte ooit voor Charlois Veilig en heeft ook in Pendrecht mensen geholpen om hun woning te beveiligen. Veel mensen kennen hem als de transporteur in de zwarte bus van Charlois' Welzijn. Vooral bij de dames was Ton Maasland een graag geziene verschijning. Donderdag 18 januari nam hij afscheid in de Arend aan de Texelsestraat.
BOP bekijkt nieuw onderkomen - dit artikel is geplaatst op: Jan 18, 2007 
Alle lokketten voor bewoners gaan in één winkel zitten. De plek is het oude kantoor van de Nieuwe Unie aan Plein 1953 nummer 63. Bianca Tol van de Nieuwe leidde een delegatie van de BOP rond en er werd gekeken naar waar wat zou komen.
Straatagenda van de Sint Annalandstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 17, 2007 
De bewoners zijn erg te spreken over hun straat. Er waren veel positieve punten en vier bewoners hadden bij de vraag om negatieve punten: "niks" opgegeven. De kinderen deden ook mee in het onderzoek. En waar ergeren mensen zich aan? Hoe luidde de agenda?
Brandend water in Sint Annalandstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 16, 2007 
Ze hadden aangekondigd dat het brandend water klaar zou staan vanaf 7 uur 's avonds. De bewoners van de Sint Annalandstraat kregen een opvallende uitnodiging van Xandra Savelkouls en Paul Steinmann in de bus. Wat zou er toch gebeuren op dinsdag 16 januari?
Open Huis aan de Kerkwervesingel - dit artikel is geplaatst op: Jan 15, 2007 
Een opvallend spandoek met een even opvallende tekst. Open Huis! Zaterdag vindt het allemaal plaats.
Overgrootmoeder Annie van der Velden - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2007 
Ze speelt de sterren van de hemel in de Pendrecht Monologen en gaat nog iedere dag op de fiets door de wijk. Maar ze hartstikke trots op haar kersverse achterkleindochter Chelsea.
Pendrecht Monologen in Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2007 
Zondag 14 januari om 10 uur vond er een bijzondere mis plaats in de Sint Bavokerk. Pastor Kees Bruin leidde eerst een mis en sprak over het eerste wonder van Jezus en daarna ging een groot deel van de misbezoekers aangevuld met mensen, die alleen voor de voostelling kwamen, kijken en luisteren naar de Pendrecht Monologen.
En spelen, daar ging het tenslotte om! - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2007 
Er was dus feest in de Halsterenstraat. Het ging om spelen en dat ze daar plezier in hebben in die straat, lieten ze zaterdag 13 januari even goed zien.
Feest in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2007 
Na het oplaten van de ballonnen met de voornemens werd het feest in de grote tent. Ray Saluki presenteerde een leuk programma en sprak een aantal speciale mensen in de straat.
Ballonnen met Goede Voornemens - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2007 
In de Halsterenstraat werden 13 januari de nieuwe speeltoestellen feestelijk in gebruik genomen. Lionel Martijn verrichtte de handeling. Iedereen zette een Goed Voornemen op een briefje. Als alles goed gaat stuurt iemand uit Leeuwarden zijn kaartje terug aan Sjannie de Mooij.
College Enschede en de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Jan 11, 2007 
Wethouder Myra Koomen trad op als delegatieleider van een groepje wethouders en hoofden van diensten uit Enschede. Ze hadden een inleiding gekregen van de Nieuwe Unie en waren op de Beatrixschool door Joop Verschoor en Joke Kypriotakis geïnformeerd over het onderwijs in Pendrecht. Ze wilden ook alles weten van de Pendrecht Universiteit en kwamen daarvoor naar de BOP.
Evaluatie bij de BOP - dit artikel is geplaatst op: Jan 11, 2007 
15 december was er kerstfeest op Plein 1953, 30 december was het slachtfeest en 2 januari vond er een bijzondere actie plaats in een aantal straten. Er werden overblijfselen van het vuurwerk opgeruimd. Bij de BOP vond een feestelijke evaluatie plaats op woensdagavond 10 januari.
Kledingbeurzen in wijkgebouw "De Middelburgt" - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2007 
Ook in 2007 worden er weer maandelijks kledingbeurzen georganiseerd in wijkgebouw "De Middelburgt". De kledingbeurs commissie wil graag iedereen laten weten wanneer ze in het wijkgebouw terecht kunnen voor prima gebruikte kleding.
Zuiderkroon houdt receptie en jaarvergadering - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2007 
Een ijzersterke formule: nieuwjaarsreceptie en daarvoor een jaarvergadering van de huurdersvereniging. Opkomst kon niet beter, mensen dik tevreden en ook nog enthousiast personeel van Restaurant Zuiderkroon. Het gebeurde op maandagavond 8 januari.
Nieuwjaarsreceptie Ostreaflat trok veel publiek - dit artikel is geplaatst op: Jan 8, 2007 
Zaterdag 6 januari waren de bewoners van de Ostreaflat uitgenodigd om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook van buiten de flat waren er een aantal belangstellenden op de gezellige receptie afgekomen.
Rotterdam is COOL, maar ook heel warm - dit artikel is geplaatst op: Jan 7, 2007 
Er kwam een dikke enveloppe bij de BOP binnen met een heleboel fraaie ansichtkaarten van een in blauw licht gezette Erasmusbrug. Warme groeten uit een COOL Rotterdam staat er op. Wat zou de boodschap zijn?
Halsterenstraat heeft nieuwe speeltoestellen - dit artikel is geplaatst op: Jan 7, 2007 
Zaterdag 13 januari zullen ze officieel in gebruik genomen worden. Vorige week donderdag werden ze geplaatst. Eindelijk kunnen de kinderen weer genieten van een volledig ingericht plein. Een aantal avontuurlijke en uitdagende speeltoestellen kwamen erbij.
Charloiser van het Jaar 2006 - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2007 
Geheel verrast was Bien Hofman toen Dick Lockhorst haar naam noemde als Charloiser van het Jaar 2006. Het gebeurde op dinsdag 2 januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Charlois in de Oude Kerk aan de Charloise Kerksingel.
Zomaar een berichtje van onze dagburgemeester - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
Tijdens de vuurwerk opruim actie last van overijverige schoonmakers.
Concertaankondiging - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht, Middelharnisstraat 153
Vlissingenplein was al schoon, maar toch ... - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
Aan het Vlissingenplein wonen ijverige schoonmakers. Is er een actie op 2 januari, dan beginnen ze al op 1 januari. Misschien ook een betere datum voor volgend jaar. De burgemeesters keken even rond en zagen na wat extra werk een schoon plein.
Stellendamstraat schoner dan ooit - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
"Waar blijven jullie nou?", vroeg Jennie Hofstede, "we zijn al bijna klaar!" Ook de Stellendamstraat maakte de boel schoon. En om te laten zien wat ze konden, deden ze het stukje voor de Vissenkommen er even bij.
Halsterenstraat deed ook de rommel in het zakje - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
Sommige bewoners hadden al opgeruimd in de Halsterenstraat en veel van de rommel was door de regen weggespoeld. Toch bleef de straat niet achter en ruimde netjes de restjes op.
De Papendrechtstraat kon natuurlijk niet achterblijven - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
In de Papendrechtstraat stond de eerste boom van de Opzoomercampagne. De straat kon natuurlijk niet achterblijven bij de opruimactie en ook hier werd door dag- en nachtburgemeester van Pendrecht een startsein gegeven en later werd het resultaat bekeken.
Vuurwerk rommel opruimen in de Dirkslandhof - dit artikel is geplaatst op: Jan 1, 2007 
Ze begonnen het nieuwe jaar goed in de Dirkslandhof. Dik en Bart Barmentlo, Paul van der Velden, Loes Bakker en Boeddha staken de handen uit de mouwen. Ze zijn vast van plan iedere maand de schep, de bezems, de handschoenen, grijper en vuilniszakken uit de kast te halen.
Ino Braam speelt in De Senioren Revue - dit artikel is geplaatst op: Jan 1, 2007 
Met de Senioren Revue maakte het Rotterdams Wijk Theater een voorstelling speciaal voor ouderen. Met een kleine groep van ervaren wijktheaterspelers werd een voorstelling gemaakt die qua thematiek geheel op de ouderen is toegespitst. De spelers gaan als marskramers zelfstandig met hun decor op stap en strijken gemiddeld één keer per maand neer in een van de Rotterdamse bejaardentehuizen. Ino Braam uit Pendrecht speelt Albertus Wijnruit.
Bij het begin van 2007 - dit artikel is geplaatst op: Jan 1, 2007 
Net als vorig jaar kijkt de Dagburgemeester van Pendrecht, Mario Bosch, nog even terug op het afgelopen jaar.
Nieuwe Unie bedankt zijn vrijwilligers . - dit artikel is geplaatst op: Dec 31, 2006 
De Nieuwe Unie bedankt zijn vrijwilligers op zuid .
'Uitvaartstoet omgeleid, als groet' - dit artikel is geplaatst op: Dec 30, 2006 
Het graf van mijn man was tijdens de uitvaart van mijn dochter extra verzorgd. De beheerder had zelfs een brandende kaars neergezet. In de rubriek ‘Petje af!’ van het AD bedankte Anke Huys de bijzonder attente beheerder van de Zuiderbegraafplaats, J. Lamphen. Hij zorgde voor omleiding van de begrafenisstoet langs het graf van Anke haar man Jack Huys, de laatste voorzitter van de BOP.
Pendrecht tuinstad en eind van het jaar lichtstad - dit artikel is geplaatst op: Dec 29, 2006 
Sommige bewoners pakken het grondig aan met lichtslangen, lampjes en andere ornamenten met lichtjes. Op sommige plekken kun je een kabouterkerstman op een ladder op een balkon zien klimmen. Het is de moeite waard om 's avonds een tochtje te maken door Pendrecht.
Al 3 kerstbomen mee met de Roteb - dit artikel is geplaatst op: Dec 29, 2006 
In sommige straten zijn de Opzoomerkerstbomen nog maar net opgetuigd. In andere straten hebben de bewoners de zaag er al ingezet. De Roteb neemt de bomen mee. De allereerste boom stond in Pendrecht, de eerste boom die wegging zal vast die van de Dirkslandhof zijn.
Verkoop van vuurwerk stijgt naar record - dit artikel is geplaatst op: Dec 28, 2006 
Aan de Oosterlandstraat 2 verkoopt de Callafon al een aantal jaren vuurwerk. Dit jaar gaat het hem niet helemaal voor de wind. Er werd al ingebroken en er verdween een heleboel vuurwerk.
Sigarenboer blaast laatste adem uit - dit artikel is geplaatst op: Dec 27, 2006 
Zaterdag 23 december blies de sigarenboer van de Sliedrechtstraat zijn laatste adem uit. Tot op hoge leeftijd en tegen alle inbraken in hield hij stand.
Zeer gevarieerde brunch met heerlijke salades - dit artikel is geplaatst op: Dec 26, 2006 
Die brunch is iedere keer weer heel goed verzorgd. Met kertsmis wordt er altijd lekker gebruncht in Valckensteyn. Vraag maar aan mevrouw Gre Kipping.
Kerstbrunch in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Dec 26, 2006 
Op tweede kerstdag organiseerde de commissie van Valckensteyn opnieuw een brunch voor de bewoners uit het complex en omwonenden. En al bijna traditioneel werd er live muziek bij gemaakt door Gonny Dekker.
Kerstviering Zuiderkroon 2006 - dit artikel is geplaatst op: Dec 25, 2006 
Op verzoek van enkele bewoners heeft de Huurdersvereniging Zuiderkroon op zaterdag 23 december een Kerstviering georganiseerd. Dat schrijft Cees Dorsman in een reactiemail aan Vitaal Pendrecht.
Kerst in de Andere Wijk - dit artikel is geplaatst op: Dec 25, 2006 
Niet alleen Pendrecht kent een toneelproject van theaterbureau BAF. In Dordrecht loopt al enige tijd een toneelproject. Bewoners uit Pendrecht gingen op bezoek in hun toneelwinkel. Er werden een hele reeks kerstspelen gespeeld. En er viel nog meer te genieten.
Witte kerst in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 25, 2006 
Als er tijdens de kerstdagen sneeuw ligt spreken we van een witte kerst. En in Pendrecht is dat dit jaar het geval.
Is de lente al begonnen? - dit artikel is geplaatst op: Dec 24, 2006 
Door de lange en warme herfst is de natuur helemaal van slag.
Kerststukje maken in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 21, 2006 
Woensdagmiddag werden er in de Halsterenstraat kerststukje gemaakt. Voor iedere bewoner was er een fraai stukje. De straat heeft ook leentje buur gespeeld bij de Papendrechtstraat om de kerstsfeer te verhogen.
72 nieuwe woningen aan de Dinteloordstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 21, 2006 
In de Dinteloordstraat wordt volgend jaar begonnen met de bouw van 72 ouderenwoningen. Langs de straat zullen twee gebouwen komen met ieder 36 woningen. Dinsdagavond 19 december was er een informatieavond.
Pendrecht is mooi zo tegen het eind van het jaar. - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2006 
Maandagavond 18 december, er hangt een dichte mist over Rotterdam. Pendrecht ligt laag, dus ook in Pendrecht veel mist. Maar welke fraaie beelden kan dat opleveren?
Over de Slinge zingt ook in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2006 
Maandagmiddag om halfdrie werd er opnieuw bewezen dat de kinderen van Over de Slinge en groot repertoire aan liedjes hebben. In de gemeenschappelijke ruimte van het complex aan de Burghsluissingel werden de ouderen getrakteerd op zang en lekkers verpakt in Opzoomerhuisjes.
Zeer tevreden directeur - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2006 
Zeer tevreden keek Marcel de Jong, directeur van TOS en organisator van het IJspaleis terug op een geslaagde week.
Goed bezocht wereldcircus - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2006 
Zaterdag was er een leuke jongerendag in het IJspaleis en zondag waren er twee voorstellingen van het Wereldcircus voor wie maar komen wilde.
Dobbelstenen ook verdwenen - dit artikel is geplaatst op: Dec 17, 2006 
Een week nadat de dominostenen aan de Oldegaarde zijn weggehaald zijn nu ook de dobbelstenen aan de Slinge verdwenen.
De ploeg die het IJspaleis maakte - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2006 
Iedere dag waren ze er. Ze hadden allemaal hun eigen rol. Alles werd goed voorbereid en iedere dag was er aan het eind een korte nabespreking. De TOS-ploeg van Pendrecht en Zuidwijk.
Maar Rislan is de trommelkampioen - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2006 
Zij speelt op drbouka de sterren van de hemel. Zij vroeg nadat ze Bert Knape en de trommelaars had gezien of ze een solo mocht geven.
Heel Pendrecht kan trommelen - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2006 
Dat de jeugd van Pendrecht uit de voeten kan in de brassband is bekend. Maar dat oudere Pendrechtenaren dat ook kunnen werd vrijdagavond in het IJspaleis bewezen.
Orkest en Line Dance demo - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2006 
Het feest begon met het wijkorkest van Pendrecht. Mooie kerstliederen werden er vertolkt als achtergrond voor het genieten van de gerechten uit de diverse keukens. Vervolgens liet Miep Renirie zien dat ouderen fantastisch kunnen dansen. En ze ging ook met een groep kinderen in de slag.
Kinderen van Over de Slinge zingen bij kerstboom - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2006 
Nadat de lichtjes van de grote kerstboom gingen branden, zongen de kinderen van Over de Slinge liedjes voor het gezelschap. Allerlei leuke kerstliedjes kwamen langs.
Op de foto met de minister - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2006 
De minister at niet alleen brokkelkaas bij 't Haasje. Hij liet zich de verschillende gerechten van bewoners ook welgevallen.
Geen record aantal kokers, wel record aantal eters! - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2006 
Het werd vrijdag behoorlijk druk op het terrein van het IJspaleis. Een feestje rond de boom, bewoners koken voor bewoners, een workshop trommelen, een optreden van het sublieme wijkorkest van Pendrecht en een demonstratie line dance stond er op het programma.
Winsemius eet brokkelkaas bij 't Haasje - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2006 
Na het ontsteken van de lichtjes van de grote boom, maakte minister Pieter Winsemius een rondje over Plein 1953. Hij bezocht Eimert Hazebroek's nieuwe winkel. Hazebroek was in zijn nopjes met het hoge bezoek.
Vijf lampjes en de boom ging stralen - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2006 
Minister Pieter Winsemius, wethouder Dominic Schrijer, portefeuillehouder Ed Goverde, dagburgemeester Mario Bosch en nachtburgemeester Harry Kock ontstaken de lichtjes van de grote kerstboom. Kinderen van Over de Slinge zongen er kerstliederen bij.
Verrukkelijk programma met hulpkerstman Jessica. - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2006 
Dondermorgen muziek in de grote tent van het IJspaleis. De bezoekers van De Passage waren er allemaal. Hun entertainer is Jessica van Oeveren. In de bekende outfit vertolkte ze zelfs zonder baard een heel plezierige kerstman, eh - vrouw.
Op de foto met de kerstman en de sneeuwman - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2006 
Donderdagmorgen 14 december was er een leuk programma in het IJspaleis. De kerstman was er en hij had zijn kompaan de Sneeuwman meegenomen. De bezoekers van de Passage waren er ook en iedereen mocht met het tweetal op de foto.
't Haasje heeft meer ruimte - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2006 
Vrijdag 14 december was de nieuwe winkel van Eimert Hazebroek aan Plein 1953 te bewonderen. Een opening met lintje enzo was er niet. Maar voor zijn klanten hield hij de hele dag open huis.
Albert Heijn nodigde zijn klanten uit - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2006 
Albert Heijn nodigde woensdagavond 13 december van 20 tot 22 uur haar klanten uit om nieuwe producten te komen proeven. Het werd een leuke hapening.
Geruchten over vertrokken visboer blijven rondzingen - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2006 
Onder die titel staat er in het AD Rotterdams Dagblad een artikel van de redactie Rotterdam.
En gezellig was het ook, kijk maar! - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2006 
En vervelen deed niemand zich. Dat bewijs wordt als u doorklikt geleverd.
Ziek en toch zingen - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2006 
Angelique had het op haar stem, maar ondanks dat zong ze de sterren van de hemel.
Een gevarieerde verkiezingsavond - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2006 
Variatie zat er in de vrekiezingsavond. Muziek, quiz, dans en een ware show op de catwalk. Mensen kunnen zelf hun eigen show maken in het IJspaleis. Kijk maar ....
Miss IJspaleis - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2006 
Woensdag waren er verkiezingen in het Ijspaleis. Wie zal er de titel Miss IJspaleis 2006 in de wacht slepen? Adillia Castillo won 's Avonds de titel en Nuria Zink won de title 's middags voor de jeugd.
Een fraai IJspaleis. - dit artikel is geplaatst op: Dec 14, 2006 
Iedere dag wordt er goed gebruik gemaakt van het IJspaleis. De tenten staan er mooi bij. En ook de grote kerstboom doet het goed. Er kan helaas niet iedere nacht voldoende sneeuw gemaakt worden. Maar dat mag de pret niet drukken.
De tulbanden winnen de quiz in het IJspaleis - dit artikel is geplaatst op: Dec 13, 2006 
Woensdagavond was er een bonte avond in het IJspaleis. Marcel de Jong en Lucia van den Berg traden op als quizmasters. Het publiek werd verdeeld in groepjes. Ieder groepje had een eigen feestmutsje.
Schitterend College van de Pendrecht Universiteit over veiligheid - dit artikel is geplaatst op: Dec 13, 2006 
6 bewoners uit Pendrecht zaten op de sofa in de gemeenschappelijke ruimte van de flat Schouwen aan de Zierikzeestraat. Zij waren de professoren en vertelden over hoe zij de veiligheid zien Pendrecht. Zij vertelden hun verhaal aan 31 studenten. Dat waren professionals, ambtenaren en politici. Er volgde een goed gesprek: een mooi voorbeeld van een college van de Pendrecht Universiteit.
Kerstgroeten van het Koningsnestje - dit artikel is geplaatst op: Dec 13, 2006 
Aan de Zierikzeestraat bevindt zich al enige tijd 't Koningsnestje. Een leuk kinderdagverblijf met een groet aan heel Pendrecht.
De foto op de website van Opzoomer Mee - dit artikel is geplaatst op: Dec 13, 2006 
Op de site van Opzoomer mee prijkte meteen een aantal fotop's van de start van de campagne in de Papendrechtstraat. Vooral deze is mooi.
Feestontbijt en naar school met de kerstman - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2006 
En toen werd er in de grote tent een feestontbijt genuttigd. Eerst gingen de lichtjes in de boom aan. De wethouder zorgde voor de ontsteking. Iedereen ging samen op de foto met wethouder, kerstman en portefeuillehouder. En tot slot bracht de kerstman de kinderen naar school.
Goede Voornemens van de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2006 
Er was nog meer! Op die 12e december 2006. De inspanningen van de Opzoomergroep in de straat werden beloond met het etiket Goede Voornemens. 5 voornemens op een bord werden aan Brigitte Jordan overhandigd door de wethouder en Lionel Martij gaf Joan Lévai een cheque van € 1500 voor activiteiten in de straat.
Boekje over de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2006 
Er was nog een reden om in de Papendrechtstraat het eerste kerstboomfeestje te houden. Thaddeus Müller, stadssocioloog, was met bewoners in gesprek gegaan en had een boekje gemaakt over hoe de mensen met elkaar omgaan in de straat. Het boekje werd openbaar gemaakt. Jaap Hulswit kreeg het eerste exemplaar.
's Morgens vroeg in de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2006 
De avond ervoor was het al begonnen. Er werd een grote tent gebouwd. En er was druk gewerkt aan verlichting in de straat. De Papendrechtstraat zou het startsein geven voor meer dan 800 kerstbomen in Rotterdam.
Turkse avond in de tent helemaal zonder lichtjes - dit artikel is geplaatst op: Dec 11, 2006 
Zij hadden de catering verzorgd op de succesvolle openingsmiddag. Maandagvond zouden ze een programma verzorgen, maar de techniek liet het IJspaleis in de steek.
STRENG VERBODEN - dit artikel is geplaatst op: Dec 11, 2006 
Dagburgemeester Mario Bosch wandelt regelmatig door de wijk. Soms gebeurt dat met belangstellenden via City Safari, maar noodzakelijk is dat niet. Zondag 10 december maakte hij zo'n wandeling. Zijn digitale camera heeft hij altijd in de aanslag en welke ontdekking deed hij?
Eén van de kinderen stak zijn vinger op! - dit artikel is geplaatst op: Dec 11, 2006 
Albayrak had hem in de gaten. Hij zat al een tijdje keurig met zijn vinger in de lucht op de tribune. Ze vroeg hem naar voren en wat had ie te zeggen?
Nebahat Albayrak samen met Dick Lockorst van de sneeuwhelling - dit artikel is geplaatst op: Dec 11, 2006 
Het werd een fraaie opening op de sneeuwhelling. Het IJspaleis werd op een mooie manier geopend. Nadat ze kinderen hadden afgeduwd, trokken Nebahat Albayrak en Dick Lockhorst de stoute schoenen aan en gingen zelf de helling af.
Sneeuwhelling al gebruikt - dit artikel is geplaatst op: Dec 11, 2006 
Zondag 10 december werd de sneeuw op de helling gespoten. Maandag 11 december om 13:30 uur start het IJspaleis met Nebahat Albayrak en Dick Lockhorst. 's Maandagsmorgens werd er al stiekem van de helling gebruik gemaakt. In deze tijd sneeuw, echt waar?
Het IJspaleis wordt opgebouwd - dit artikel is geplaatst op: Dec 10, 2006 
Normaal is het op zondag zo goed als uitgestorven op Plein 1953 maar vandaag is dat anders.
Dominostenen verdwenen - dit artikel is geplaatst op: Dec 9, 2006 
Aan het einde van de Oldegaarde stond een rij van 12 dominostenen. Deze tijdelijke kunst is na 2 jaar verdwenen want binnenkort start de nieuwbouw op deze plek.
"Koffie jongens?" - dit artikel is geplaatst op: Dec 9, 2006 
Mooi tafereel op Plein 1953. Stromende regen, de aannemer is nog bezig met het dichtstraten van het Plein. Het Plein lag open voor de overstort. Een tractor met aanhanger en een hoogwerker reed het Plein 1953 op.
Voor de vierde keer de hoogste kerstboom op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Dec 9, 2006 
Hij staat er weer, voor de vierde keer de "hoogste" kerstboom van Rotterdam, vrijdag 8 december is de boom geplaatst en maandag gaan de lampjes erin.
Wie weet er een pakkende naam? - dit artikel is geplaatst op: Dec 7, 2006 
Op nummer 63 aan Plein 1953 komt een gezamenlijk loket voor welzijn, werk en wonen in Pendrecht. de Nieuwe Unie nam het initiatief voor deze voorziening. Voor 31 december kunt u een pakkende naam insturen voor dat ene loket in de wijk.
Lionel Martijn was er ook - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2006 
Sint had hem al opgemerkt. En inderdaad onder zijn gehoor zat de portefeuillehouder van de deelgemeente Charlois, Lionel Martijn.
Leuke Opzoomertent - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2006 
Het Opzoomeraanbod is spiksplinter nieuw. In een Opzoomerkeetwagen zit een tent, nou eigenlijk twee tenten. Die tenten kun je aan elkaar koppelen. Er zit geluid bij en er is zelfs gedacht aan verwarming. Twee kachels, die lijken op moderne tv's, zorgen ervoor een aangenaam klimaat ook in december.
Sinterklaas in de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2006 
In de Papendrechtstraat stond een fraaie tent van Opzoomer Mee. In de tent een grote groep kinderen in afwachting van de Sinterklaas. 6 december, dus de laatste kans de Sint te zien en nog een cadeautje in de wacht te slepen.
Een hele tent vol Pietjes - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2006 
De Pieten hebben de tent in de Papendrechtstraat niet weten te vinden. Maar geen nood. Veel kinderen waren getooid in een Pietenpak.
Een Knipoog Piet - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2006 
Hij heet Josan en woont in de Papendrechtstraat. Hij had een mooi Pietenpakje aan en gaf vanachter het raampje een knipoog naar de camera.
Sinterklaas bij de PARC-club - dit artikel is geplaatst op: Dec 6, 2006 
Meestal zitten er ouderen in de gemeenschappelijke ruimte van Schouwen Duiveland aan de Zierikzeestraat. Op 6 december was er een heel ander publiek. De Goed Heiligman kwam op bezoek bij de PARC-club van Claudette.
Revella wil een rectificatie - dit artikel is geplaatst op: Dec 5, 2006 
Revella liep mee met de Halloweentocht op 31 oktober. Ze werd in een berichtje aangehaald. Revella vindt het nog steeds niks dat haar naam verkeerd geschreven is en de suggestie gewekt wordt dat ze een pruik op had. Maar .....
Nieuwe dienstregeling RET - dit artikel is geplaatst op: Dec 5, 2006 
Vanaf 10 december gaat de nieuwe dienstregeling van de RET in. Er zijn wat kleine wijzigingen en door Pendrecht komt een nieuwe spitslijn 64 te rijden.
Ooltgensplaathof is weer herkenbaar - dit artikel is geplaatst op: Dec 3, 2006 
Het centrale klachtennummer van de gemeente Rotterdam werkt ook als je een ontbrekend straatnaambord wilt melden.
Sint Nicolaas komt langs in de Stellendamstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 2, 2006 
Het eerste bericht van Sint Nicolaas kwam vanavond binnen bij Vitaal Pendrecht. Waar zou de Sint nog meer langsgaan in Pendrecht?
Over de Slinge zingt - dit artikel is geplaatst op: Nov 30, 2006 
Over de Slinge aan de Krabbendijkestraat raakte bijna in rep en roer. Sinterklaas was in staking gegaan, zo hadden ze op school gehoord. Hij was boos, omdat er niet meer gezongen werd door de kinderen.
Ook de winkeliersvereniging bereidt kerstfeest voor - dit artikel is geplaatst op: Nov 30, 2006 
Donderdag 30 november werd onder de bezielende leiding van Sonja Krijgsman met de winkeliersvereniging het kerstfeest op 15 december op Plein 1953 voorbereid.
Voorbereidingen in de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Nov 30, 2006 
Dinsdag 12 december wordt het groot feest in de Papendrechtstraat. Woensdagavond 29 november werden er bij Brigitte Jordan thuis de laatste voorbereidingen getroffen.
Peter Schrums neemt afscheid van De Passage - dit artikel is geplaatst op: Nov 30, 2006 
Na 4 jaar leiding gegeven te hebben aan De Passage nam Peter Schrums woensdag 29 november afscheid. Hij keek terug op een spannende tijd voor hem. Ook andere sprekers hadden toepasselijke toespraken.
Nieuwe bewoners, ROTEB wat nu - dit artikel is geplaatst op: Nov 26, 2006 
Geen kliko's voor de nieuwe bewoners.
Dag van de Dialoog goed van start - dit artikel is geplaatst op: Nov 24, 2006 
24 en 25 november de Dag van de Dialoog in Rotterdam. In het Turks Huis werd tijdens de iftarmaaltijd een hoge ambitie geformuleerd: 8 tafels in Pendrecht. Vrijdag waren er 4 tafel met in totaal 29 deelnemers. Zaterdag zijn er 4 tafels in de Sint Bavokerk op de hoek van de Sommelsdijkstraat en de Slinge.
Schelphoek krijgt bloemetje van werkgroep - dit artikel is geplaatst op: Nov 24, 2006 
BEWONERS BEGROETEN BEWONERS heet het project. De werkgroep Zierikzeebuurt verwelkomt met een bloemetje, een tasje en een speciale werkgroepspen nieuwe bewoners in hun buurt. Ook de bewoners van de Schelphoek werden bezocht.
Ellemeethof stelt samen orde op zaken - dit artikel is geplaatst op: Nov 24, 2006 
Tijdens een aantal actieweken werken bewoners, kinderen, de Nieuwe Unie en de gemeente nauw samen om de flats aan de Ellemeethof op orde te krijgen.
Opzoomerkids Zierikzeestraat in actie - dit artikel is geplaatst op: Nov 24, 2006 
Kinderen zien alles in hun omgeving. De kinderen van nieuwe woningen aan de Serooskerkestraat en de Zierikzeestraat zagen de acties in de flats aan de Ellemeethof. En dat werkt erg aanstekelijk, lees maar verder.
Veel stemmen in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 22, 2006 
22 november! Nederland kiest. Het regent, maar desondanks wordt er veel gestemd in Pendrecht. Het runnen van een stembureau met dit herfstweer is geen pretje. Het kan immers behoorlijk koud worden in zo'n gymzaal. 2 schoolklassen van de Over de Slinge namen een kijkje bij de stembureaus. Helaas dit keer geen aparte stembus voor hen.
Bijna een privé voorstelling in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Nov 20, 2006 
De bewoners uit de Vestia-buurt waren uitgenodigd om te komen kijken naar de Pendrecht Monologen in de Open Hofkerk. Het was donderdag 16 november geen goed weer. Misschien een reden dat veel mensen liever thuis bleven.
Schouwen in de avond - dit artikel is geplaatst op: Nov 20, 2006 
Op donderdagavond 16 november in de vooravond vond er een speciale schouw plaats. Beheercoördinator Hüseyin Kalyoncu ging met een buurtagent, een medewerker van de werf en twee bewoners schouwen in het donker.
Gezocht: oud-leerlingen van Jong Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 20, 2006 
Het AD Rotterdams Dagblad besteedde al aandacht aan de oproep van Hennie van Leeuwen – de Gelder maar nog niet iedereen is gevonden.
Lars Larsen organiseert mentorencursus - dit artikel is geplaatst op: Nov 19, 2006 
Bij Opzoomerne på Dansk werkt Lars Larsen. Hij doet onder andere een mentorproject. Mensen kunnen zich bij het bureautje aan de Borgbjergsvej 38 melden en krijgen vervolgens een cursus.
In Kopenhagen werken bewoners aan de stad - dit artikel is geplaatst op: Nov 19, 2006 
Er is een klein kantoortje aan de Borgbjergvej 38 in de wijk Kongens Enghave in Kopenhagen. In 1999 begonnen ze met Opzoomerne på Dansk. In 1997 hadden ze in Spangen gezien dat door Opzoomeren mensen beter op elkaar gaan letten.
Kromme lantaarnpaal - dit artikel is geplaatst op: Nov 19, 2006 
Op de hoek van de Sliedrechtstraat en de Melissantstraat heeft een lantaarnpaal als gevolg van een aanrijding een vreemde vorm gekregen.
Sterren signeren dvd's en posters - dit artikel is geplaatst op: Nov 19, 2006 
Het werd dringen woensdag na de première. Het publiek werd getrakteerd op een dvd met de film van de bewoners experts. Iedereen wilde er natuurlijk graag een handtekening op van de sterren en de regisseur.
Filmer van een fraai bewonersbeeld - dit artikel is geplaatst op: Nov 19, 2006 
Hij kwam in juni naar Nederland en filmde Bien Hofman in Pendrecht. Hij ging ook naar Sint Andries in Antwerpen en filmde daar Nico Volckeryck. In Birmingham bezocht hij de wijk Washwood Heath en maakte een mooi beeld van Masood Yasin.
Première in Filmhuis in Den Haag - dit artikel is geplaatst op: Nov 19, 2006 
Woensdagmiddag 15 november vond de première van de film Resident Experts plaats in het Filmhuis aan het Spui 191 in Den Haag. Drie bewoners uit de Europese steden Antwerpen, Birmingham en Rotterdam werden door Nick Booth vastgelegd voor de Resident University. Onder hen Bien Hofman.
Leuke voorstelling van Monologen in Toneelwinkel - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2006 
Dinsdagmiddag 14 november vond in de Toneelwinkel Pendrecht aan Plein 1953 nummer 9 een voorstelling van de Pendrecht Monologen plaats voor de taalstagiaires van de BOP en hun bekenden. Een aantal van hen heeft zich na afloop opgegeven voor de volgende ronde de Pendrecht Dialoog.
Viswinkel gesloten - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2006 
De vaste bezoekers van Plein 1953 hebben het zeker al gezien: de viswinkel op de hoek van de Krabbendijkestraat is dicht.
Nieuw atelier van de Universiteit van Tilburg - dit artikel is geplaatst op: Nov 12, 2006 
Er is weer een atelier Pendrecht op de Universiteit van Tilburg begonnen. Het vijfde inmiddels. Een groep van 11 eerste jaars bestuurskunde studenten gaat een college over veiligheid organiseren.
Bazaardrukte in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Nov 12, 2006 
Vrijdag leek het even op een Marokkaanse souk in de Open Hofkerk. De ontmoetingsruimte en de kerk was voor de bazaar omgebouwd in een ruimte voor de kleine handel. En de opbrengst was voor goede doelen.
Partij van de Dieren en Rob's Dierenshop - dit artikel is geplaatst op: Nov 9, 2006 
De verkiezingen komen er weer aan. Op TV komen alle lijsttrekkers langs. Alle politieke laadjes gaan weer open. Aan Pendrecht gaat dat allemaal niet voorbij. Neem nou Rob's Dierenshop en de Partij van de Dieren.
Schouwen in de Zierikzeebuurt - dit artikel is geplaatst op: Nov 9, 2006 
Maandelijks wordt er geschouwd in Pendrecht. Hüseyin Kalyoncu, beheercoördinator Pendrecht van de deelgemeente Charlois, roept een mooi gezelschap van ambtenaren en bewoners op om een bepaald deel van de wijk te gaan schouwen. Op donderdagmorgen 9 novmber werd de kwaliteit van het onderhoud aan de Zierikzebbuurt bekeken.
Alstublieft! Dubbelspel, boek en domino - dit artikel is geplaatst op: Nov 9, 2006 
Edwin Hasselbach en Renny Suarez kwamen langs op de BOP. Zij zijn van de Caribbean Dutch Domino en willen iedereen leren waarvoor het mooie dominospel staat en hoe je het spel moet spelen. De Openbare Bibliotheek helpt hen. Het boek 'Dubbelspel' van Frank Martinus Arion wordt ruim verspreid en gaat over het spel en de Antilliaanse cultuur.
Kinderen van Vrouwenstudio op bezoek in Dreischorstraat - dit artikel is geplaatst op: Nov 9, 2006 
De dag ervoor was er suikerfeest geweest in de Vrouwenstudio Anganieta. Hun moeders hadden een feestje en kregen les. Woensdagmiddag 8 november gingen de kinderen van de Vrouwenstudio met suikerhuisjes langs de deur in de Dreischorstraat.
Suikerfeest in Vrouwenstudio Anganieta - dit artikel is geplaatst op: Nov 9, 2006 
Dinsdag 7 november. Het suikerfeest is al een tijdje achter de rug, maar wat geeft het? De Vrouwenstudio Anganieta vierde het feest op die morgen. Een hele zaal vol vrolijke mensen en er werd gelijk met Elsie Sloot gesproken over opvoeden tussen verschillende culturen. Het aangename met het nuttige, hoe was het ook al weer?
Nieuwe gezichten bij de BOP - dit artikel is geplaatst op: Nov 9, 2006 
Er is opnieuw versterking gekomen bij de BOP aan de Ossenisseweg 99. Twee stagiaires hebben hun intrede gedaan. Voor alle voorkomende werkzaamheden is Bahia Huskic nieuw. Simone van Arendonk helpt bij de boekhouding.
Sport werkt goed in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 8, 2006 
In de kantine van DEHMusschen aan de Oldegaarde vond dinsdagmorgen een interessante bijeenkomst plaats. Allerlei mensen betrokken bij sport en/of jeugd in Pendrecht keken terug op het afgelopen jaar. Ook werd gekeken naar wat er nog in het vat zat. Roger Huys, voorheen nachtburgemeester van Pendrecht, nu de coach sportfaculteit van de Pendrecht Universiteit, leidde het gesprek.
De Nieuwe Unie bouwt eerste scootmobieltoren - dit artikel is geplaatst op: Nov 7, 2006 
Een unieke plek in een unieke wijk. Op een regenachtige dag werd er al een feestje gevierd bij Korpersteijn. Nu is ook zichtbaar wat er komt. Een uniek project.
Rabobank bedankt! - dit artikel is geplaatst op: Nov 6, 2006 
Die foto ophalen werd nog een hele toer. Want bij het weggaan begreep de groep dat de foto bij het Oceanium was. Dus moest er iemand weer helemaal terug.
Allemaal op de foto voor de Rabo-bank - dit artikel is geplaatst op: Nov 6, 2006 
Bij binnenkomst stond er zoals gewoonlijk een fotograaf klaar om een foto te maken. Dat kwam goed uit zo kon de hele groep erop. "Samen met een verslagje gaat die foto als bedankje naar de Rabo-bank, die deze dag voor ons mogelijk heeft gemaakt", aldus Tanja, Claudette en Jennie.
Blije kinderen gaan een dagje naar Blijdorp - dit artikel is geplaatst op: Nov 6, 2006 
Alweer een tijdje geleden stelde de Rabo-bank 100 vrijkaartjes ter beschikking voor kinderen in Pendrecht. Afgelopen zaterdag 4 november 2006 zijn er kinderen uit de Stellendamstraat en de Kerkwervesingel naar Blijdorp, lees verder. Er zijn nog kaartjes over, dus er volgt vast nog een bezoek met kinderen.
Papendrechtstraat gaat met de eer strijken - dit artikel is geplaatst op: Nov 5, 2006 
In december zullen honderden Opzoomerkerstbomen in evenzoveel Rotterdamse straten te zien zijn. Op 12 december worden in de Papendrechtstraat de lampjes in de eerste Opzoomerkerstboom ontstoken. Maar er gebeurt meer.
Opgebroken straten - dit artikel is geplaatst op: Nov 4, 2006 
"In Rotterdam is altijd wel ergens een straat opgebroken" is een bekende uitspraak. Op dit moment valt Pendrecht wel erg in de prijzen.
Vitaal Pendrecht voorbeeld conferentie UvT - dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2006 
Op 2 november startte in de Fata Morgana van de Efteling een conferentie van Tilburgse School voor Politiek en Bestuur over Betovering in een Onttoverde Wereld. Ernst Hirsch Ballin voor korte tijd minister van Justitie hield een inspirerend beschouwing over het onderwerp. In één van de workshop werd Vitaal Pendrecht en de Pendrecht Universiteit als voorbeeld van bestuur en vitale coalities bekeken en werd de Pendrecht Monoloog: Bestemming Nederland, opgevoerd.
Joe Montgomery en de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2006 
In de Blauwe Zaal van Hotel New York werd gesproken over Talentenjacht in de buurt. Hoe onderken je bewoners, die een katalysator kunnen zijn in de wijk. Simone van Arendonk, Dilek Sasmaz en Bien Hofman werden ondervraagd door Douwe Wielenga van R4R Europe. Joe Montgomery opende de zoektocht.
Kijk: Mijn Wijk conferentie van VROM in Cruise Terminal - dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2006 
Woensdag 1 november vond er in de Cruise Terminal Rotterdam een conferentie plaats onder de noemer: KIJK: MIJN WIJK! Een keur van sprekers en workshops bogen zich over de praktijk van de stedelijke vernieuwing. 's Middags was er een speech van Pieter Winsemius, de verantwoordelijke minister. Felix Rottenberg leidde het congres.
Vervolg van het college tbv TU Delft - dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2006 
Ook het Gezondheidscentrum Zuiderkroon, het restaurant en De Passage werden aangedaan. In De Passage vond een fraaie afronding van het college Pendrecht plaats in de vorm van een snelcursus Marokkaans koken voor gevorderden. Hafida, Khadija en Aïcha zijn geweldige professoren in de kookkunst uit het land van Mohamed IV.
TU Delft volgt college Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2006 
Woensdag 1 november kwamen medewerkers van de afdeling Stedelijke Vernieuwing en Wonen van de TU Delft op bezoek in Pendrecht. Onder leiding van Gerard Boom, Claudette de Agua Rosada, Elly en Ruud Pesik kregen zij een college van de Pendrecht Universiteit. Zij bezochten de kinderopvang De Regenboog, de PARC-club, in de Toneelwinkel Pendrecht werden de Pendrecht Monologen opgevoerd, Gezondheidscentrum Zuiderkroon en in de Passage kregen ze kookles van Hafida, Khadija en Aïcha.
Regenboog door de ogen van Andries - dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2006 
Deze wil ik jullie even doorgeven. Het komt niet zo vaak voor dat een regenboog zich zo zuiver manifesteert. Schrijft trouwe lezer van de Pendrecht Universiteits berichten, Andries Haak.
En nou stoppen we over Halloween - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2006 
Suikerfeest en halloween hebben we gehad. Nu op naar het volgende feest. De Goed Heilig Man komt er aan. En daarna ook nog kerstfeest. Dus dit zijn wel de laatste beelden van de herfstfeesten. Hé, hé, gelukkig, want je krijgt er wel de krieberls van. Al die engerds!
Van alles wat - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2006 
De Real Hot Pendrecht Brassband was helemaal geschminkt. Ladingen schmink ging er tegenaan. De stoet verzamelde op het Westerschouwenpad, ging vervolgens naar de Educatieve Tuin. Daar was van alles. Onder andere een verhalenverteller en had met de zaak flink eng gemaakt.
Gekke gezichten - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2006 
Halloween is kennelijk ook het feest om gekke bekken te trekken. Je zet zo'n mombakkes op, of je plakt van die wratten op je gezicht. Een hoedje doet het ook altijd goed.
Rare piepersnijers - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2006 
Het weer zat niet mee. 's Morgens regen, maar later toch leuk herfstweer. En aan het eind werd iedereen kleddernat. De sfeer voor een fraai Halloweenfeest. De Educatieve Tuin had even lekker uitgepakt. Het gebeurde allemaal op dinsdag 31 oktober.
Bedankje voor team Educatieve Tuin - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2006 
De bewoners van de Stellendamstraat laten weten genoten te hebben van het eerste wijk Halloweenfeest.
Oldegaarde ook aan de halloween - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2006 
Het gebeurde zaterdag avond. Nog voordat de kinderen in de Stellendamstraat langs de deuren gingen. In sommige straten was het allemaal al gebeurd. In de flats aan de Oldegaarde vonden leuke ontmoetingen plaats op de galerijen. En de nieuwbouwwoningen moesten er ook aan geloven.
Mooie uitvoering Monologen in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2006 
Maandagavond 30 oktober was er een mooie uitvoering van de Pendrecht Monologen in Valckensteyn. Alles was in het werk gesteld om 31 toeschouwers een onvergetelijke avond te bezorgen.
Nog iets over het feest in de Dirkslandhof - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2006 
Iedereen deed mee en iedereen had zijn taak. Er was een geluidsman. De bingomolen werd vakkundig gehanteerd door Hanife en haar buurvrouw. En aan de deur stond Bart Barmentlo. Er ontging hem niets. En natuurlijk liet Samanta Kramer zien hoe twirlen gaat. De Dirkslandhof heeft een kampioen in de straat.
Mensen Maken de Dirkslandhof - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2006 
Zaterdag 28 oktober was het met recht feest in de Dirkslandhof. Er stond een grote tent en de bewoners lieten zien wat ze met elkaar afgesproken hebben en welke voornemens zij in de toekomst hebben. Er ging veel aan vooraf. En de avond ervoor was er een halloweenoptocht. Er komt meer.
Vader en zoon treden samen op in het concert van 19 november in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Oct 30, 2006 
Heel bijzonder is dat Jan van Dijk (als trotse vader) en zijn zoon samen dit concert gaan verzorgen.
Zondagmiddag muziek in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Oct 30, 2006 
Zondagmiddag 19 november om 15.00 uur wordt in de Open Hofkerk een bijzonder concert gegeven door de organist van de kerk, Jan van Dijk, met medewerking van zijn zoon David, viool.
Halloweensfeer in de straat - dit artikel is geplaatst op: Oct 30, 2006 
Goedkeurend staan de kinderen te kijken naar de heksjes en andere versierselen die te zien zijn.
Halloween in de Stellendamstraat - dit artikel is geplaatst op: Oct 30, 2006 
Zondag 29 oktober werd er voor de tweede keer Halloween gevierd in de Stellendamstraat.
Het feest begon om 18.00 uur en was om 20.00 uur afgelopen.

Ook de "nieuwe" bewoners deden mee. - dit artikel is geplaatst op: Oct 30, 2006 
"We werden overal hartelijk ontvangen" lieten Tanja en Jennie weten, ook de mensen die het vergeten waren.
Nababbelen door de ouders Stellendamstraat - dit artikel is geplaatst op: Oct 30, 2006 
De kinderen halen snoepjes op en hebben het leuk met elkaar.
De ouders gebruiken Halloween om gezellig met elkaar na te babbelen.

Turks Huis kinderen met suikerhuisjes naar Slingedael - dit artikel is geplaatst op: Oct 28, 2006 
Zaterdag 28 oktober gingen de kinderen van het Turks Huis in Pendrecht naar hun buren een eindje verderop in de Zierikzeebuurt. De ouderen van Slingedael werden verrast met een suikerhuisje. Voor sommige ouderen is snoep niet zo best, dus ging er ook fruit in de suikerhuisjes.
Roti? Ja, lekker! - dit artikel is geplaatst op: Oct 28, 2006 
Heb je dat ook weleens, dat je over de galerij van de flat loopt en je dan je denkt: "Dát ruikt lekker!!! Hoe zou je dat klaarmaken?"
Goeie buren weten elkaar te vinden! - dit artikel is geplaatst op: Oct 28, 2006 
Op nummer 1 van de Dirkslandhof werd druk geknutseld. Op de drempel van het portiek werden de snoepjes geteld. En op nummer 19 ging het nadat de actie was afgelopen nog even door. Vanachter het slaapkamerraampje werd nioeuwsgierig gekeken.
Prachtige gezichten, mooie gewaden en enge nagels - dit artikel is geplaatst op: Oct 28, 2006 
Opvallend hoeveel kinderen zich geschminkt hadden en wat er allemaal ingeslagen was om je eng uit te dossen. Nou, eng? Ja dat was wel de bedoeling, maar bij elkaar was het ontzettend leuk. Er was een heks met vreselijke, zwarte nagels. En lang dat die dingen waren.
Halloween in de Dirkslandhof - dit artikel is geplaatst op: Oct 28, 2006 
Vrijdagavond 27 oktober was het griezelen geblazen in de Dirkslandhof. De Opzoomergroep had brieven verspreid. Veel kinderen kwamen als heks of geraamte verkleed en fraai geschminkt de straat op. Zelfs jongeren deden mee. Dick en Bart Barmentlo hadden er goed de wind onder. "Alleen aanbellen bij de brieven!", riep Dick en dat deze ze dan ook.
Nieuwe expositie in Galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Oct 27, 2006 
Van 9 november tot en met 30 december is er weer een verrassende expositie in Galerie Eveline van Rooy. Arris Tijsseling en Helene de Jong, Judith van Es en Eveline van Rooy zelf vormen twee duo's, die er zelfs twee bij elkaar passende exposities van maken. Verder is er natuurlijk werk van allerlei kunstenaars in stock.
Raectie op PvdA in de Passage met de WMO. - dit artikel is geplaatst op: Oct 27, 2006 
Er is een reactie gekomen op nhet stukje over de PvdA in de Passage met WMO. Andries Haak vindt het gebruik van de Passage voor andere doelen dan waarvoor het gebouw bedoeld is niet juist. Hierna zijn commentaar. Graag nog meer reacties.
PvdA in de Passage met de WMO - dit artikel is geplaatst op: Oct 27, 2006 
Jeffrey Davidsz is voorzitter van de onderafdeling Charlois van de PvdA. Hij wil breken met het gezapige vergaderen. Hij houdt van debat. Donderdag 26 oktober was er een avond in De Passage onder zijn leiding met verschillende sprekers, vragen uit de zaal en Jeffrey had zelf ook een aantal vragen achter de hand.
Professor Doctor Geert van der Laan hield oratie - dit artikel is geplaatst op: Oct 25, 2006 
DE HEER PROF. DR GEERT VAN DER LAAN, Bijzonder hoogleraar Grondslagen van het Maatschappelijk Werk aan de Universiteit voor Humanistiek, namens de Marie Kamphuis Stichting, aanvaarde op dinsdag 24 oktober 2006 zijn ambt in het openbaar met het uitspreken van een oratie getiteld: "MAATSCHAPPELIJK WERK ALS AMBACHT: INBEDDING EN BELICHAMING". Een goed gevulde aula aan het Domplein 39 in Utrecht nam kennis van zijn oratie.
Aftrap Halloween dit jaar in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Oct 25, 2006 
Het eerste Halloweenfeest is alweer achter de rug. In de Halsterenstraat werd niet alleen Halloween gevierd maar ook het Suikerfeest.
De organisatie was weer voortreffelijk - dit artikel is geplaatst op: Oct 25, 2006 
Zoals altijd was de organisatie van het feest weer voortreffelijk. Er liep niks verkeerd.
Rara, wie zijn deze griezels? - dit artikel is geplaatst op: Oct 25, 2006 
Er is weer veel werk gemaakt om er griezelig uit te zien.
Wie zouden er in die "rare" pakken zitten?

De kleurige balletjes van de 4e verdieping - dit artikel is geplaatst op: Oct 24, 2006 
Op dinsdagavond kun je hen er altijd vinden. Aan het biljart op de 4e verdieping van Valckensteyn staan ze uren te turen naar het groene laken.
Kom maar hoor, straks om kwart over drie is het pauze. - dit artikel is geplaatst op: Oct 24, 2006 
"Er is een familie in de Ellewoutsdijkstraat, die suikerhuisjes heeft gemaakt voor ouderen. Kunnen ze bij jullie langskomen?", vraagt de Opzoomerregisseur van Pendrecht aan Ria de Vos. "Ja hoor kom maar, straks om kwart over drie hebben we pauze en zoiets kunnen we goed gebruiken", is haar prompte reactie.
Güllü Kilic deelt Turks Fruit uit in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Oct 24, 2006 
Dinsdagmiddag om 3 uur staat Güllü Kilic in het portiekflatje klaar met de schaal met Turks Fruit. Op het dressoir staan de suikerhuisjes. Stuk voor stuk gevuld met lkkernijen van het suikerfeest.
Pendrecht Monologen bij Schouwen Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Oct 20, 2006 
Vrijdagmiddag 20 oktober werden alle drie de Pendrecht Monologen uitgevoerd in de gemeenschappelijke ruimte van het 55+ complex Schouwen Duiveland. Een groot aantal van de bewoners zag een schitterende voorstelling in een fraaie ruimte. Ook de dagburgemeester was aanwezig.
Alles klaar voor een gezellige najaarsmarkt - dit artikel is geplaatst op: Oct 20, 2006 
Niet alle kramen waren op vrijdag 20 oktober bezet. Dat wordt zaterdag 21 oktober vast anders. Linda Breden van de Kassa van de Gelukskraam kijkt optimistisch tegen de komende zaterdag aan.
Oog van Rotterdam vraagt om kanjers - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2006 
Vandaag is de campagne Het Oog van Rotterdam gestart. De campagne loopt tot 10 november. Deze campagne is bedoeld voor alle Rotterdammers. Iedereen die meent dat een medebewoner iets heeft gedaan om de veiligheid en leefbaarheid in de stad te vergroten, kan een kanjer voordragen via de website www.oogvanrotterdam.nl
Niets ontgaat hem - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2006 
Eén van de trouwste deelnemers aan de maandelijkse schouw is Leen Smits. Hij kent Pendrecht als geen ander en er ontgaat hem niets.
Nieuwe gezichten bij het schouwen - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2006 
Er waren een paar nieuwe gezichten bij de schouw van donderdag 19 oktober. De communicatieafdeling van Pendrecht Zet Door wilde graag kennismaken met het verschijnsel schouwen en voor de werf is er een nieuwe medewerker.
Schouwen in de Tholenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2006 
Donderdagmorgen om 10 uur verzamelde zich de bekende groep bewoners om samen met ambtenaren en medewerkers van de corporaties te gaan schouwen in de Tholenbuurt. Uitvalsbasis was de BOP aan de Ossenisseweg en vandaaruit ging het via de Stavenissestraat naar één van de betere buurten van Pendrecht.
Bomen en Pendrecht Universiteit ter inspiratie - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2006 
Woensdagmiddag 18 oktober belegde het Bureau Van Nimwegen & Partners een inspiratiebijeenkomst voor haar medewerkers. Zij doen dat regelmatig. Voor deze bijeenkomst nodigden BAF met "Alleen de Bomen zijn nog van Toen" en de Pendrecht Universiteit uit om voor inspirerend materiaal te zorgen.
Huwelijksbootje vaart door Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2006 
Al eerder kwamen de trouwplannen van Sherida en Martin en het huwelijk van André en Joan in deze nieuwsrubriek. Afgelopen zaterdag traden twee andere bewoners van de Papendrechtstraat in het huwelijksbootje. Het spandoek hangt er nog. Het feest ging niet ongemerkt aan hun buren voorbij. Er was zelfs vuurwerk.
Moeders Over de Slinge zien Pendrecht Monologen - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2006 
22 moeders van Over de Slinge Krabbendijkestraat hebben vanmorgen genoten van een ”privé” voorstelling in de toneelwinkel op Plein 1953.
Ouderenwoningen worden opgeknapt - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2006 
In de Middelharnisstraat, Melissantstraat, aan de Tiengemetensingel, in de Papendrechtstraat en de Halsterenstraat staan ouderen woningen. Tenminste de meeste mensen kennen ze als ouderenwoningen. Inmiddels wonen er ook jongere mensen in. En in sommige van deze woningen wonen ook gezinnen. Er wordt op dit moment onderhoud verricht aan die woningen.
De Studentenrechtswinkel is weer van start gegaan - dit artikel is geplaatst op: Oct 16, 2006 
Na een veel te lange zomerstop zijn ze er weer. Een nieuw drietal die het Sociaal Juridisch spreekuur voor dit jaar voor hun rekening gaan nemen. Elke maandagochtend en donderdagochtend van 10.00 tot en met 12.00 uur kunt u langskomen voor vragen met betrekking op verschillende rechtsgebieden.
Merve Durmaz gaat naar nieuwe woning - dit artikel is geplaatst op: Oct 15, 2006 
De familie Durmaz kan hun plezier niet op. Ze wonen al vele jaren in de Halsterenstraat en zijn niet weg te denken bij Opzoomeractiviteiten in die straat. Maar hun huisje is niet ingesteld op Merve. Merve is gehandicapt. Moeder Döndü moet haar iedere avond de trap opsjorren naar de slaapkamer en 's morgens moet Merve voorzichtig weer naar beneden.
College en dialoog tijdens iftarmaaltijd - dit artikel is geplaatst op: Oct 15, 2006 
Na de maaltijd kregen de deelnemers aan de iftarmaaltijd in het Turks Huis een placemat uitgereikt met daarop een ervaring van Hatice Temurbas. Zij had een ontdekking gedaan in Pendrecht. Over haar signaal werd levendig gediscussieerd. De discussie pastte in de colleges van de Pendrecht Universiteit en was ook een eerste stap van de stichting Kleurrijk Charlois.
Zij maakten het Turks Huis in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 15, 2006 
Na de iftarmaaltijd vond er een korte plechtigheid plaats. Voorzitter Öztürk wilde al zijn voorgangers bedanken. Hij had een verrassing voor hen. En er was zowel schrijvende als filmende pers aanwezig.
Iftarmaaltijd in Turks Huis Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 15, 2006 
Op zaterdag 14 oktober werd er voor de negende keer een iftar maaltijd georganiseerd door het Turks Huis. Een jaarlijks terugkerende activiteit van een instelling in Pendrecht, die werk maakt van de dialoog en oproept om de handen ineen te slaan.
Wordt het misschien een ton? - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2006 
In het AD Rotterdams Dagblad van donderdag 12 oktober staat onder de kop “Bewoners Zuiderkroon mogen samen ton delen” een nog enthousiaster bericht dan wat er op deze nieuwspagina stond. Het AD schrijft dat de huurders van de hoge en de kopers van de lage toren aan het Vlissingenplein € 100.000 terug zullen ontvangen.
WBR en Unie nieuwe reus onder de corporaties - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2006 
Onder deze kop staat in het AD Rotterdams Dagblad van donderdag 12 oktober een bericht over een op handen zijnde fusie tussen het Woning Bedrijf Rotterdam, voorheen de Gemeentelijke Woningstichting, en de Nieuwe Unie, voorheen Onze Woongemeenschap en Maatschappij voor Volkswoningen.
tijdelijke afsluiting metrotraject Slinge – Tussenwater - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2006 
Vanwege werkzaamheden wordt de Erasmuslijn in de herfstvakantie tijdelijk ingekort.
bewoners Zuiderkroon krijgen geld terug - dit artikel is geplaatst op: Oct 14, 2006 
Bijgaand persbericht ontvingen we van Cees Dorsman, voorzitter van de Huurdersvereniging Zuiderkroon.
Sherida ten huwelijk gevraagd - dit artikel is geplaatst op: Oct 13, 2006 
Sherida Macnack is op een bijzondere manier ten huwelijk gevraagd door Martin. Vorig jaar liet Vitaal Pendrecht een bericht zien van haar buurvrouw Joan. Die trouwde vorig jaar met André. Heeft allemaal niks met elkaar te maken. Maar toch leuk zulke ontwikkelingen in een straat als de Papendrechtstraat. Sherida wilde op een spciale manier ten huwelijk gevraagd worden en dat gebeurde dan ook. Martin kwam met zijn vraag op zijn auto geschilderd langs.
Van rood naar wit - dit artikel is geplaatst op: Oct 13, 2006 
Met de bloemperken bij het metrostation Slinge is iets bijzonders gebeurd.
Nazit na toneel en dank aan Semra Mode - dit artikel is geplaatst op: Oct 12, 2006 
Na een serie monologen wordt altijd even nagepraat en de boel moet natuurlijk ook weer netjes opgeruimd worden. Decor is tenslotte heel belangrijk. Semra Mode leverde een groot deel van het decor voor “Alleen de Bomen zijn nog van Toen”. In de toneelwinkel Pendrecht staan de jurken en een herenkostuum dagelijks te pronken in de etalage.
Veel bijval voor het mooie spel van 5 wijkbewoners - dit artikel is geplaatst op: Oct 12, 2006 
Ze wonen samen al meer dan 350 jaar in de wijk. Een rijke ervaring dus in een wijk, die nog maar 50 jaar bestaat. Ruud en Elly Pesik, Nel van Dijk, Annie van der Velden en Thea Abma dwongen veel bewondering af.
Pendrecht Monologen gaan door de wijk - dit artikel is geplaatst op: Oct 12, 2006 
Woensdag 11 oktober werd weer voor het eerst na de zomerstop een voorstelling verzorgd van de Pendrecht Monologen. Het podium was de vloer van Restaurant Zuiderkroon. "Alleen de Bomen zijn nog van Toen" en "Bestemming Nederland" werden door 41 toeschouwers bewonderd.
Oplevering Schelphoek - dit artikel is geplaatst op: Oct 11, 2006 
Ook in een andere buurt worden weer woningen opgeleverd. Dit keer in de Zierikzeebuurt. Het project Schelphoek aan de Serooskerkestraat en Zierikzeestraat nadert haar afronding.
Grote belangstelling bij uitvaartdienst Niek Landheer - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2006 
Maandagmorgen om 10:15 uur begon de rouwdienst voorafgaand aan de begrafenis van Klaas Landheer. In de wijk is Klaas beter bekend als Niek. De dienst werd geleid door wijkpredikant dr. A. Polhuis, de organist was J. van Dijk en het Christelijk Mannenkoor Rotterdam-Zuid gaf haar medewerking. Landheer was musicaris van dit koor.
Nicole Rasmussen trouwde met Wim van de Polder - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2006 
Het is al een poosje geleden gebeurd. Dus waarom dan nu nog een berichtje? Het is wel een toonbeeld van vitaliteit in Pendrecht. Wim van de Polder verrastte zijn Nicole op een zaterdagmorgen in juli. Nicole en Wim staan voor hun buurtje, lees maar verder.
Open Atelierroute Charlois 2006 - dit artikel is geplaatst op: Oct 8, 2006 
Het aanbod van kunst kan niet op: in het weekeinde van 14 en 15 oktober vindt de jaarlijkse kunstroute plaats langs ateliers van Charloise kunstenaars.
Bas van de Heuvel had een eigen galerie in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 7, 2006 
Galerie Eveline van Rooy is welbekend maar het is niet de eerste galerie in Pendrecht. Die eer komt toe aan Bas van de Heuvel.
Werk van Kees Jol en Peter Neger in Slingedael - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2006 
Kees Jol en Peter Neger maken de expositie in Slingedael compleet. In de stond dat er werk van alle 20 cursisten zou hangen. Dat zijn er 5. En er hangt werk van Bas van den Heuvel. Met elkaar een mooi geheel. Er is immer nauwelijks ruimte in Slingedael om nog meer werk een plaats te geven.
5 collega's van Bas exposeren in Slingedael - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2006 
Hillie van Stijn, Hanny Dentinger en Winda van Zanten zijn alledrie collega's van Bas van den Heuvel. Zij zijn drie van de 20 cursisten van de schilderscursus van het Albeda College. Zij droegen hun steentje bij aan een fraaie expositie in Slingedael, die vrijdag 6 oktober geopend werd.
Werk van "meester" Bas zelf - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2006 
Bas van de Heuvel maakt werk over Rotterdam en er hangt op de galerij een zeer toepasselijk werkstuk van hem. Alle werk van hem heeft iets met Rotterdam. Dat ene niet direct, maar past heel goed in Slingedael.
Bas van den Heuvel, docent van de exposanten - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2006 
Bas van den Heuvel en Floor zijn docenten van 20 medewerkers van het Albeda College. Bas maakt fraaie schilderijen en kan zijn kennis over deze vorm van kunst overbrengen op zijn collega's.
Nog meer kunst! En wel in Slingedael! - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2006 
Slingedael biedt al 12 1/2 jaar amateur-kunstenaars de mogelijkheid te exposeren. Op 6 oktober om 5 uur 's middags start een jubileum expositie. Wel 6 kunstenaars tonen hun werk. De kunst blijft nog een tijd hangen. Iedere dag van 10 tot 21 uur is de kunst te aanschouwen. Wel even via de balie melden. De kunst hangt op de galerij boven de ontmoetingsruimte. En die ruimte is beschermd.
Poseren voor het kunstwerk - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2006 
Groep 4 van Over de Slinge poseert voor hun kunstwerk
De leeuw is los - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2006 
De Leeuw is los op Over de Slinge ..........
One Stop Shop komt dichterbij - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2006 
Donderdagmiddag boog een groep vertegenwoordigers van diverse instellingen in de wijk zich over de voorstellen om met elkaar in een gebouw in te trekken. Met als werktitel One Stop Shop wordt er bekeken of Plein 1953 nummer 63 één loket kan worden voor de verschillende vragen en suggesties van bewoners van Pendrecht.
TREF neemt afscheid van Evert van der Schee - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2006 
De groep begon klein, maar werd steeds groter. De één kwam op de fiets, de ander met de bus en weer een ander met de auto. Er werd na de discussie een groepsfoto gemaakt. Allemaal rond Evert van der Schee en zijn opvolger Clazien Kramer. "Interim", wil Clazien er graag aan toegevoegd hebben.
Turks Huis onderscheidt vriend - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2006 
TREF organiseerde met een zogenaamd TREF-puntje een speciaal afscheid van haar voorzitter Evert van der Schee. Evert ontving uit handen van de voorzitter van het Turks Huis Pendrecht Arif Öztürk een speciale onderscheiding.
Evert van der Schee wil graag integratie - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2006 
Evert van der Schee is vanaf mei lid van de PvdA-fractie in de deelgemeenteraad van Charlois. Hij was ook voorzitter van de stichting TREF Charlois. TREF staat voor Tegen Racisme en Fascisme in Charlois. In de deelgemeenteraad zitten en voorzitter zijn van een stichting, die afhankelijk is van subsidie van diezelfde deelgemeente gaat niet samen. Dus trad Evert af en nam op een waardige manier afscheid op 5 oktober 2006 in een zogenaamd TREFpuntje.
Fans van de judoka's waren er ook - dit artikel is geplaatst op: Oct 4, 2006 
De judoka's hebben dus een sponsor in de Nieuwe Unie. Dat is aan de opdruk op hun judopak te zien. Maar ze hebben ook fans. Supporters dus, en die waren ook naar de Middelburgt gekomen.
Veel belangstelling voor project Pendrecht Houdtgreep - dit artikel is geplaatst op: Oct 4, 2006 
Er was veel belangstelling voor de officiele start van het judoproject Pendrecht Houdtgreep in de Middelburgt.
Handtekeningen van judoka's gezet - dit artikel is geplaatst op: Oct 4, 2006 
Woensdagmiddag 4 oktober werden in de Middelburgt handtekeningen gezet door 9 aankomende judoka's. Zij maken deel uit van het project Pendrecht Houdtgreep. Er werd een wervelende show van gemaakt.
Openbare les line dansen - dit artikel is geplaatst op: Oct 3, 2006 
Miep Renirie geeft les in line dansen in Restaurant Zuiderkroon. Zij doet al meer dan 40 jaar vrijwilligerswerk in Pendrecht. Dat begon ooit in het Buurthuis Pendrecht en dat werk heeft ze steeds voortgezet.
Prachtige muziek op brunchconcert - dit artikel is geplaatst op: Oct 3, 2006 
Tijdens het brunchconcert in de tent van het Rotterdams Volkstheater werd prachtige muziek gemaakt. Er was lekker eten en er waren films. Tot slot was er ook een spontane les.
Brunchconcert voor de 40+sers - dit artikel is geplaatst op: Oct 3, 2006 
Zondag 1 oktober van 11.00 tot 14.00 uur waren de 40+sers aan de beurt. Een brunch kun je heel goed aan restaurant "De Zuiderkroon" overlaten. De tenten van het Rotterdams Volkstheater hadden ineens een heel andere functie dan de dagen ervoor.
De tentband zorgde voor voortreffelijke begeleiding - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Intro en outtro, Circus Klomp, Olim Nicolaï het maakt niet uit allemaal worden ze begeleid door de onvolprezen tentband.
"Wanneer treedt Jacqueline Castro op?" - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Deze vraag werd zaterdag 30 september een aantal keren gesteld. Ze was dan ook een hoogtepunt en wist de zaal aan het zingen te krijgen.
Presentator en verhalenverteller Paul Middellijn - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Paul Middelijn kan prachtige verhalen vertellen. De kinderen hangen aan zijn lippen. Hij trad op het Wereldcircus in Pendrecht ook op als presentator.
Brakedance workshop kreeg grote belangstelling - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Hij zat een beetje alleen, maar wilde toch ook wel graag meedoen aan de workshop brakedance. En de fotograaf werd geholpen aan een paar mooie plaatjes. Samen kom je tot wat, nietwaar?
De Nieuwe Unie ook op Wereldcircus - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Tent 6 stond tegenover de Rotebtent. Vanuit die tent werd er ook informatie verstrekt. Vreschillende medewerkers van de Nieuwe Unie stonden klaar om bewoners te informeren over de vernieuwing van de wijk Pendrecht.
Helena Costa Roberto en Reyhan Fartaj vertegenwoordigden de Roteb - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Helena had geen enkele moeite om Pendrecht te vinden en vond het leuk om de Roteb te vertegenwoordigen. Samen met Reyhan Fartaj, ook geen onbekende in Pendrecht, zorgden zij voor informatie van de het Rotterdamse reinigingsbedrijf.
Vrouwenstudio deed catering op Werledcircus - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Aan de vrouwenstudio kreeg de eer om lekkere hapjes te maken en te zorgen dat de inwendige mens op het Wereledcircus in de Dinteloordsrtaat aan z'n trekken kwam.
Workshop jongleren druk bezocht - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Jongleren is erg moeilijk, maar er was een workshop ingericht. En op het Wereledcircus aan de Dinteloordstraat kon je het allemaal leren.
Samen een spel doen, maar nog niet precies weten hoe - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Daar zit je dan naast elkaar en nu?
De Kleurbende van Scrap in actie - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Zoals echte kunstenaars doen, zo deden zij het ook. Verven en er wat moois van maken is het leukste wat je maar kan bedenken.
De Brassband start het zaterdag programma - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
De brassband Real Hot Pendrecht viel de eer te beurt het feest op de Dinteloordstraat te openen. Het Rotterdams Volkstheater ging haar tweede dag in met het Wereldcircus.
Prachtig weer en met z'n allen genieten - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Op het gezellige feestterrein met z'n kleurige tenten en uitnodigende terrasjes lekker bij elkaar zitten. Heerlijk, toch?
Een kijkje op het feestterrein vanuit de woning van mevrouw Mevius-Kempe - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Mevrouw Mevius-Kempe is 85 jaar en op de vraag of er vanuit haar woning op de zesde etage in de hoge toren van de Zuiderkroon een foto van het feestterrein gemaakt mocht worden, zei ze direct: "ja".
Ook bezoek uit Prins Alexander - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Niet alleen uit het Oude Westen, nee ook verder uit de buurt kwam er publiek naar het concert in Open Hofkerk.
G-Roots en Fervent Love in Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2006 
Zondag 1 oktober traden de Gospel Roots en Fervent Love op in de Open Hofkerk. Vanuit het ouderencomplex aan de West Kruiskade kwam een busje met bezoekers voorrijden.
Najaarsmarkt op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Oct 1, 2006 
Ook al ligt Plein 1953 overhoop vanwege de werkzaamheden aan de riolering, de najaarsmarkt op 20 en 21 oktober gaat gewoon door.
Volkstheater succesvol van start - dit artikel is geplaatst op: Sep 30, 2006 
Marcel de Jong van TOS meldde vrijdagmiddag 29 september enthousiast dat er een goed begin gemaakt was met het Rotterdams Volkstheater in Pendrecht. Verschillende groepen basisschoolleerlingen hadden een mooie ochtend meegemaakt op het feestterrein aan de Dinteloordstraat.
Grote belangstelling bij uitvaart Wim Scheepers - dit artikel is geplaatst op: Sep 28, 2006 
Zijn dochter Marlène had een mooie toespraak. Zij schetste het leven van haar vader, collega van medewerkers van Piet Smit en goede bekende van veel mensen uit de wijk Pendrecht. Toen zijn werk stopte werd hij een enthousiaste medewerker van de BOP en vooral de wijkkrant In de Kijkerd.
Solisten uit de wijk oefenen bijna dagelijks - dit artikel is geplaatst op: Sep 27, 2006 
Elles Veldhoen, Dogan Uzun, Jan Smolenaars en Gonny Dekker hebben veel gerepeteerd om zondag voor een goed optreden te kunnen zorgen. Zondag in de tent op de Dinteloordstraat valt er van hun voorbereidende werk te genieten.
Afscheid van griffier bij De Koriander - dit artikel is geplaatst op: Sep 27, 2006 
Etienne van Hemert nam woensdagmiddag 27 september afscheid van de deelgemeente Charlois. Etienne werd niet alleen door deelraadsleden en ambtenaren in de bloemetjes. Er waren ook diverse bewoners uit de wijken waar Etienne mee te maken had gehad.
Bewonerscommissie nam afscheid van Henk van Oostende - dit artikel is geplaatst op: Sep 26, 2006 
Er was dinsdagmiddag een receptie in de voormalige hal van de Zuiderparkflat, waar meestal de nieuwjaarsreceptie plaatsvindt. Maar dit keer was de receptie er voor iets geheel anders. De drijvende kracht achter de bewonerscommissie Henk van Oostende legde zijn secretarisschap neer. Hij verhuist van de Zuiderparkflat naar Sonneburgh.
Buit op Zuid - dit artikel is geplaatst op: Sep 26, 2006 
In de Breepleinkerk deed wethouder Dominic Schrijer de plannen rond Rotterdam Zuid uit de doeken. Een fraai boekwerk met mooie foto's van Rotterdam Zuid zag het licht.
Schelphoek heeft bezichtiging al achter de rug - dit artikel is geplaatst op: Sep 26, 2006 
Bram Clarijs van de Nieuwe Unie begeleidt nieuwbouwprojecten. Hij meldde vorige week dat de nieuwe woningen aan de Serooskerkestraat door toekomstige bewoners bezichtigd zouden worden. Vitaal Pendrecht mistte helaas deze bezichtiging.
Wim Scheepers overleden - dit artikel is geplaatst op: Sep 24, 2006 
Hij was al overgebracht naar Sonneburgh en had doorlopend bezoek. Het ging erg slecht met Wim en zaterdag rond de middag is hij overleden.
Opnieuw buren in de Middelharnisstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2006 
Ze woonden al bij elkaar in de buurt. Hun spullen staan nog voor een groot gedeelte in hun oude woning aan de Burghsluissingel. Ze wonen nu naast elkaar in de Middelharnisstraat. Yasmine Saddouk en haar nieuwe buurvrouw hebben alles al ingedeeld.
Zoon voor Layla en Imad el Kaka - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2006 
Ha Bien, Hier fotootjes van Ramsey, de kleine el Kaka.
Lijkt op Imad he!

Mensen maken de Stad gaat door - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2006 
Rotterdammers die zich inzetten om hun straat vriendelijker, veiliger en schoner te maken, kunnen de komende vier jaar rekenen op de warme steun van het nieuwe stadsbestuur. Zowel bij het organiseren van straatactiviteiten (Opzoomeren) als bij het maken van straatafspraken (Stadsetiquette). Dat hoorden 100 bewoners, opbouwwerkers en ambtenaren in het Woonhotel aan de Maashaven uit de monden van de wethouders Orhan Kaya en Jantine Kriens.
Tweedaagse voor jong en oud - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2006 
Mildiane Camelia bracht een Rotterdam Idee in: "Twee dagen lang worden verschillende activiteiten georganiseerd om jong en oud bij elkaar te brengen. Deze activiteiten bestaan uit o.a. domino, klaveren, bingo, dansen, voetbalkooi en nog veel meer!" Kijk op de site van Rotterdam Idee en breng je stem uit!
Ingang tijdelijk verlegd - dit artikel is geplaatst op: Sep 21, 2006 
Tegenover de Aldi aan Plein 1953 wordt dus de smarttoren voor scootmobiels gebouwd. De entree van Korpersteijn gaat helemaal op de schop.
Start bouw Smarttoren aan de Korpersteijnflat - dit artikel is geplaatst op: Sep 21, 2006 
Op dinsdag 19 september werd het startsein gegeven voor de bouw van de smarttoren aan de flat Korpersteijn. De toren komt aan Plein 1953. De ingang van de flat wordt daarmee verlegd van de Middelharnishof naar Plein 1953.
Raad van Advies van de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2006 
In Restaurant Zuiderkroon kwam woensdagmiddag de Raad van Advies van de Pendrecht Universiteit bij elkaar. Niet zo'n goed moment, want er waren allerlei files op de weg. En leden van een Raad van Advies kunnen overal in Nederland uithangen. Sommigen adviseren zelfs over de grenzen.
Kadjel Kharag heeft haar felbegeerde bul. - dit artikel is geplaatst op: Sep 19, 2006 
Kadjel Kharag heeft haar felbegeerde bul, ze mag zich nu meester in de rechten noemen.
100 dagen zitten erop, College vraagt om meedoen - dit artikel is geplaatst op: Sep 18, 2006 
"Rotterdam wordt een stad waar iedereen meetelt en meedoet, een stad waar het veilig is en waar mensen zich veilig voelen, een aantrekkelijke stad waar mensen plezierig wonen en een stad met een krachtige economie." dat zegt het College van Burgemeester en Wethouders. Op maandag 18 september presenteerde het College haar programma in de burgerzaal op het Stadhuis.
't Komt allemaal goed, Welkom in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 18, 2006 
De nazomer doet goed werk met de beplanting in de wijk. Dat is ook aan het Welkom in Pendrecht onder het Monopolybord bij Metrostatiuon Slinge te zien.
3e ronde Opzoomercampagne 2006 - dit artikel is geplaatst op: Sep 18, 2006 
Doe mee met Opzoomerkids: Vier Halloween, Vier Suikerfeest! Wat kiest u? Halloween of Suikerfeest? Allebei mag ook! Met kinderen kun je niet genoeg Opzoomeren. Veel Rotterdamse straten hebben dat al ontdekt: Opzoomeren brengt kinderen bij elkaar en zorgt voor een beter contact: ‘De kinderen hebben minder ruzie en jong en oud spreken elkaar makkelijker aan.’ Ontdek het ook. Vier feest met de kids uit uw straat! Opzoomer Mee helpt u een handje met een aantrekkelijk pakket.
Plein 1953 op de schop voor overstortriool - dit artikel is geplaatst op: Sep 18, 2006 
Gelukkig is er ook nog nieuws uit Pendrecht. Op het plein wordt gewerkt aan de vervanging van het riool en de overstort aan de kant van de Kerkwervesingel.
Dansen en de laatste afspraakjes en terug naar je wijk - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
De muziek bleef nog even en alle spanning werd er tot slot uitgedanst. De Resident University houdt van swingen.
Met dank aan de Pink People - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Rose was de kleur van de conferentie in Birmingham. Aan het slot werden alle Pink People, de organisatoren, op het podium geroepen. Hen viel een groots applaus ten deel.
Drugscene in Dortmund - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Een andere slotact was een performance van de groep uit Dortmund. Zij waren zeer danbaar voor het bezoek in maart van collega bewoners uit Europa. En beelden als dank uit hoe de drugscene in elkaar zit.
James Messan uit Londen de R4R dichter - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
James Messan komt uit Londen. In Pendrecht was hij eind 2004 ook al een opvallende verschijning. Hij heeft meestal een standaard voor folders bij zich. De eerste gedachte die bij je opkomst is, die jongen heeft vast de folders van zijn bewonersorganisatie bij zich. Mis!
Optreden van de Red Town Dons - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Na de slotwoorden van Jim Whorwood en Douwe Wielenga was er muziek. Uit Birmingham traden The Red Town Dons voor het Europese gezelschap op. Zij rapten hun stad en hun woonomgeving passens bij elkaar.
Afsluiting van conferentie door Jim Whorwood - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Er zijn veel politici uit Birmingham langs gekomen tijdens de twee dagen van de conferentie. Ook bij de afronding van de conferentie was er een councillor. Zijn naam was Jim Whorwood.
Douwe Wielenga schetst de toekomst - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Douwe Wielinga zit met Willem Giezeman, Ellen Hiep en May de Bruin in het centrum van R4R. Hij schetste aan het eind van de vrijdagmiddag de toekomst van de Resident University Europe.
Mike leidde groep 6 van de workshops - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Workshop 6 had een knappe gespreksleider in Mike Peasley. Hij is verbonden aan de Universiteit van Birmingham en leidde samen met collega de dag ervoor groep 9 naar Moseley. Barb Allen zorgde voor de rapportage. De werkgroep bestond uit twee delen.
Mouna was één van de gespreksleiders - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Samen met Tatum Matharu als rapporteur verzorgde Mouna Choudbourg workshop 9. Zij werkt bij de woningbouwcorporatie Ashram in Birmingham. Die corporatie biedt onderdak aan mensen uit minderheidsgroepen. Mouna geeft ook advies aan de andere woningbouwcorporaties in Birmingham.
's Middags in werkgroepen voor stellingen - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Ook Masood Yassin ging op de sofa's in gesprek met deelnemers aan de conferentie in Birmingham. Hij werkte verder toe naar de middag bijeenkomsten. Dit keer geen excursies, maar werkgroepen, workshops. 9 in totaal en allemaal met de opdracht om en bepaald onderdeel uit te zoeken. Groep 9 ging naar een collegezaal en sprak over het betrekken bij je groep van allochtonen.
Lisa Northover een goed voorbeeld van hoe het ook kan - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Montgomery vertelde over Lisa Northover, 28 jaar oud en moeder van 4 kinderen. Zij werd actief in haar buurt en maakte de overstap naar de politiek. Zij werd zelf een beslisser, maar bleef contact houden met de wijk waaruit ze kwam.
Joe Montgomery gaf les aan R4R publiek - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Hij deed een college geadresseerd aan de Residents van de Europese steden. Maar gaf alle ruimte voor interrupties en vragen. Een interactive lecture van een echte professor. Er kwamen een paar kritische vragen aan zijn adres, maar over het algemeen lagen de bewoners van de verschillende steden aan zijn lippen.
Nieuwe dag en weer een jarige - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Voor de donderdag was er een nieuwe presentator. Masood Yassin woont in Birmingham en hij kan ook wat Matt Lane uit Londen kan. Masood is geen opbouwwerker. Hij is bewoner van Birmingham en actief in een van de wijkgroepen.
Meer kanalen dan Venetië - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Iemand zei dat Birmingham meer kanalen heeft dan Venetie. Als je zoiets hoort geloof je het niet. En je moet ook echt zoeken naar het water en de typische kanaalbootjes.
De conferentiegangers maakten ook kunst - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Toen de groepen aan het eind van de middag weer terug kwamen op de campus en in de conferentie zaal, waren er 6 echte schildersdoeken op tafel gelegd. Er was ook verf en het hele gezelschap ging aan de kunst.
Kunst op de Campus - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
De campus van de Universiteit van Birmingham heeft overigens ook veel bezienswaardigs. De gebouwen zijn op zich al monumenten en het terrein is mooi aangelegd.
Ika probeerde kappersspullen uit in Quinzone - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
In de kapsalon kon Ika Henriquez het niet nalaten even de zaekn uit te proberen. Misschien zou zij er ook nog iets kunnen leren.
Kappersafdeling van Quinzone - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
In de kapsalon zijn de tarieven pas verhoogd van 50 cent naar 1 pond. Ook wordt er met echte producten gewerkt, zodat de meisjes weten, dat ze serieus genomen worden en goed voorbereid worden op een baan in een kapsalon. Ook hier gaat weer alles onder begeleiding van een docent.
Quinzone, je kunt er van alles leren - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Quinzone is een project dat nauw verbonden is met the Four Dwelling High School & Community Center. Niet alleen door de inhoud, maar ook door de personen, die in de wijk wonen en werken. Bijvoorbeeld Bernie Flynn, de wijkagent.
Hernieuwde ontmoeting met Bernie in Quinzone - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Bernie, de wijkagent, laat Quinzone zien. Quinzone is een project, dat aansluit op het verhaal hiervoor over de Four Dwelling High School & Community Center. Hij leidde groep 4 verder rond en alle facetten van Quinzone kwamen aan bod met smakelijke uitleg van Bernie.
Lunch op locatie - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Voordat er verder iets "geleerd" werd van Quinzone door de bezoekers van de andere R4R steden, was er een smakelijke lunch. Die lunch was klaargemaakt door de mensen uit de buurt. Zij deden dan ook later hun verhaal aan de andere Europeanen van de Resident University.
Kunst van de kinderen zelf en het is hun eigen school - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Het regent pijpenstelen, echt Engels weer. Groep 4 werd door Chris Smith ontvangen. Zij was ook in Dortmund, dus sommigen kennen haar nog en weten dat het een geweldige middag gaat worden. Ika raakte al snel in gesprek met een Hindoestaanse mijnheer uit Den Haag. Zo gaat dat op een internationale Universiteit.
Groep 4 bezoekt Four Dwelling High School - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
In de wijk Quinton staat teh Four Dwelling High School and Community Center. Groep gaat donderdagmiddag 14 september op excursie naar deze school. Een interessant project in een andere interessante buurt van Birmingham.
Groep 11 aan de vijver in het park van Moseley - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Het parkje heeft allerlei fraaie kanten. Zo is er een Icehouse. Rijke mensen hadden dat vroeger. Ze lieten ijs aanvoeren over zee. En hielden dat koud in zo'n icehouse.
Fiona Adams leidde groep 11 rond in Moseley - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Fiona Adams is een van de leden van het bestuur van de Moseley Development Trust. Fiona woont in Moseley en is vaak op het CDT te vinden. Het bestuur is vanuit verschillende hoeken opgebouwd. De bewoners hebben er een belangrijke stem in.
Tony geeft uitleg over CDT Moseley - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Groep 11 ging op excursie naar Moseley. Daar werd de Community Development Trust bezocht. Manager Tony gaf uitleg aan een klein gezelschap bewoners, die deelnamen aan de R4R conferentie in Birmingham. Het was donderdag 14 september rond het middaguur.
Mike en Mike collega’s en reisleiders - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Mike schijnt een veelvoorkomende voornaam te zijn in Birmingham. Twee Mikes gingen met groep 11 opt excursie naar Moseley. Een deel van Birmingham dat veel fraaie huizen heeft, maar waar de grote stadproblematiek heeft toegeslagen. En bewoners acties ondernemen om tot verbetering van de buurt te komen.
Regenpakken aan, want het is nat buiten - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
In het pakket zat een poncho. Geen overbodige luxe. Een paraplu was ook een gewild artikel.
Carl Chinn deed het motto van de conferentie uit de doeken - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Carl Chinn is verbonden aan the University of Birmingham. Hij is Brummie en is geboren n getogen in Birmingham. Birmingham bestaat al 1000 jaar en ligt op een plateau, is de tweede stad van Engeland. Londen is de hoofdstad en ligt aan de Theems. Gaat de global warming door dan hebben zij een overstroming en zal de stad verdrinken. Eindelijk is mijn stad dan de hoofdstad van Groot Brittannië, aldus deze begenadigde spreker. Dit is in een notendop een soort zelfde strijd als de strijd tussen Amsterdam en Rotterdam.
Bien Hofman in gesprek met Matt Lane - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Bien Hofman was de laatste voor de sofa gsprekken. Er was geen plek meer op de sofa, dus sprak Matt Lane haar op de rand van het podium met publiek in de zaal en onder de schemerlamp op de sofa werd ook goed opegelet.
Mete deed meer dan voor zich laten zingen - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Voor de volgende ronde gesprekken in op de sofa in de huiskamer van R4R had Matt te weinig plaats. Bien Hofman paste niet meer op de sofa dus nam plaats op de rand van het podium.
Mette kreeg een speciale mok met een liedje - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Hij komt uit Dortmund. Hij heet Mete en zijn ouders zijn Turks. Hij werd 20 jaar op donderdag 14 september. Het hele gezelschap zong voor hem.
Nico Volkerijck en Leonaro uit Bulgarije op de sofa - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Nico Volkerijck werd na het introductiegesprek met Naseem Akhtar als eerste bewoner uitgnodigd op de sofa. Leonora uit Bulgarije volgde en ook Gülay uit Den Haag, Harm Kuipers uit Spangen, Christiana uit Londen Ponders End maakten de twee sofa’s compleet.
Naseem Akhtar opnieuw een kennismaking - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Naseem Akhtar woont in Balsall Heath in Birmingham. Zij was erbij toen in oktober 2004 in de Haagse Hogeschool de Resident University Europe werd opgericht. Minister Sybilla Dekker was erg onder de indruk van haar verhaal en stapte spontaan op Naseem af en wenste zichzelf veel bewoners als Naseem in Nederland.
Mike Nangle voert de openingsrede - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Hij is de deputy Mayor van Birmingham en vond het een grote eer dat hij als eerste het woord mag voeren tot dit internationale gezelschap. Hij zit al 20 jaar in de gemeenteraad van zijn stad. Hij weet als geen ander dat iedere buurt zijn eigen kenmerken heeft en dat die in de loop der jaren ook veranderen. Hij maande de aanwezigen geduld te hebben. En raadde iedereen aan zich aan te passen aan de tijd waarin je leeft. Hij weet wat dat betekent, want hij heeft een hartoperatie achter de rug en zou jaren geleden het nooit overleefd hebben.
Opbouwwerker Matt Lane presenteert het ochtendprogramma - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Hij werd door de voorzitter van R4R Willem Giezeman hartelijk aangeprezen en daar was geen woord Grieks bij geweest. Hij deed het vreselijk goed als gespreksleider.
De Pendrechtse delegatie in de collegebanken - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Bescheiden op de tribune achetrin ging de delegatie uit Pendrecht zitten. Ze wilden misschien graag wat ruimte hebben en een beetje overzicht.
Informatiemarkt met van alle groepen wel iets - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Nico was met meerdere mensen uit Antwerpen gekomen. Onder hen is ook Jos. Ze hadden heel wat informatie bij zich uit de Scheldestad. Er was veel belangstelling voor materiaal uit de verschillende deelnemende groepen.
Inchecken bij de rose shirtjesbrigade - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
In de Avonzaal van het Staff-gebouw was een helpdesk ingericht. Een club met roséshirtjes was iedereen behulpzaam bij het verstrekken van het conferentiemateriaal.
Alles onder controle - dit artikel is geplaatst op: Sep 15, 2006 
Donderdagmorgen is het vroeg dag in de hotels in Birmingham. De bus rijdt vroeg voor om alle deelnemers op tijd in de collegezaal te hebben.
Mevrouw Sharpe bekijkt Harry’s ketting - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2006 
Zij heeft een hele uitleg gegeven over de keten van haar man. Er staat van alles op de achterkant en is eigenlijk een klein doosje aan een fraai lint.
Mike Sharpe werd ook straatburger - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2006 
Harry Kock had aan alles gedacht. Hij had op de bijeenkomst in februari een speldje van burgemeester Opstelten gekregen met de titel STRAATBURGER. Een passend geschenk voor Lord Mayor Mike Sharpe.
Hartelijke begroeting - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2006 
Willem Giezeman, voorzitter van de Resident University Europe, opende de speeches. Hij heette iedereen van harte welkom en vooral de Lord Mayor, de collega van Ivo Opstelten, van Birmingham, Mike Sharpe. Hem viel veel eerbetoon te beurt.
Hele delegatie Pendrecht gearriveerd in Birmingham - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2006 
Woensdagmiddag rond 6 uur was de hele Pendrechtse delegatie op de plek van bestemming. Het grootste deel verblijft in het Travelodge Hotel. Alles is klaar voor een paar interessante dagen.
Hoeveel weten we eigenlijk van elkaar? - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2006 
Doordacht tot in de details is de One Stop Shop in Coventry aan Foleshill 396. Er hangt overal informatie aan de muur. Het lijkt er een beetje rommelig opgeprikt. Maar schijn bedriegt. Je kunt achteloos, zonder dat een ander het ziet lezen wat je weten wilt. En niemand hoeft te zien wat je leest, of misschien mankeert.
Donna Jarret wil Bien Hofman zo in dienst nemen - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2006 
Donna Jarret is the manager van Foleshill 396. Zij bivakeert per dag zo’n 7 uur in de One Stop Shop. Zij zorgt voor het aan elkaar verbinden van de verschillende services in de sociale supermarkt. Ze doet allerlei krachtige, korte uitspraken die precies uit de doeken doen waar de winkel voor is en waar ie voor staat.
Voor iedereen is er wat ie nodig heeft - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2006 
Er staan sofa’s tegen de muur. Daar kun je rustig opzitten. En even bijkomen van de rukte op straat of van het zoeken naar informatie, die je aan het zoeken was.
Foleshill 396 in Coventry - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2006 
In een winkelstraat, die een beetje lijkt op de Slinge, maar dan met oudere bouwwerken, staat op nummer 396 One stop advice and information. Dat is in het kort de inhoud van een One Stop Shop. Advies en informatie, die je als bewoner van de buurt nodig kan hebben, in één winkelruimte bij elkaar gebracht. Bovendien zijn er aardige mensen achter de desk, die graag wegwijs maken.
Marie kan er gedreven over vertellen - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2006 
Marie is de manager van de Homeless Services Center. Zij vertelt in plat Brummies, het dialect van de mensen in Birmingham, wat er allemaal gebeurt in haar centrum. Allerlei diensten voor dak en thuislozen, alcoholisten, drugsverslaafden en ontspoorde jongeren zijn in het HSC ondergebracht. Ook een vorm van een One Stop Shop.
One Stop Shop voor daklozen - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2006 
Het lijkt raar een ééndaksvoorziening voor daklozen, maar is het eigenlijk helemaal niet. In het Homeless Services Centre werken verschillende functionarissen samen om de daklozen, alcoholisten, drugsgebruikers en losgeslagen jeugd niet op één onderdeel te helpen, maar de Multi problemen waarmee ze maken hebben, in een samenhang aan te pakken en tot een oplossing te brengen.
Rechtstreeks naar Birmingham Airport - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2006 
Je bent er zo in Birmingham. De tweede stad van Groot Brittannië, die als je er doorheen gaat veel van Londen wegheeft, maar eigenlijk veel vriendelijker is. Minder kapsones. Maar wel met alles van een grote stad in zich.
KENT U HOME-START? - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2006 
Met die vraag kwam Joke van Es, coördinator van Home-Start Rotterdam Zuid langs op de BOP. Ze had het adres en de naam van de Bewonersorganisatie Pendrecht en haar ondersteuners doorgekregen van anderen. Joke bezoekt allerlei organisaties, die contacten met opvoeders hebben in de wijken in Zuid op. Ook is zij op zoek naar vrijwilligers voor Home-Start.
Pendrecht gaat naar Birmingham - dit artikel is geplaatst op: Sep 11, 2006 
Voordat de tocht naar Birmingham wordt aangevangen worden eerste nog even alle details doorgenomen. Woensdag 13 september begint de conferentie: Big city, Small neighbourhoods, One vision! Een kleine delegatie gaat vooruit om naar de One Stop Shops te kijken.
Pendrecht in de Houdtgreep - dit artikel is geplaatst op: Sep 11, 2006 
4 oktober is het zover! Dan ondertekenen 16 judoka’s het sponsorcontract met de Nieuwe Unie.
Na de officiële ondertekening geven de leerlingen een demonstratie op de tatami in hun nieuwe judopakken aan de genodigden. De Nieuwe Unie wilde naast voetbal, honkbal en wielrennen ook judo aanbieden aan kinderen.

Vilnius en Sofia ook op Resident University - dit artikel is geplaatst op: Sep 11, 2006 
Woensdag 13 september begint een volgende bijeenkomst van de Europese Resident University in Birmingham. Een delegatie met 11 bewoners uit Pendrecht gaat er heen en ontmoet daar naast vertegenwoordigers uit Antwerpen, Dortmund, Antwerpen, Londen ook bewoners uit Vilnius en Sofia. Litouwse bewoners ontvingen al eerder dit jaar bewoners uit Den Haag en mensen uit Sofia kwamen op bezoek in de Transvaalbuurt. De bewonersbijeenkomst in Birmingham duurt tot zaterdag 16 september. Via deze nieuwsrubriek wordt dagelijks verteld wat er in Birmingham gebeurt.
De bereikbaarheid van de Nieuwe Unie - dit artikel is geplaatst op: Sep 8, 2006 
Het comité “Nieuwe Unie blijf in Pendrecht!” had onlangs een vervolggesprek met Evert Peereboom, manager beheer buurt en wijk voor Zuid van de Nieuwe Unie. Eén van de punten was de bereikbaarheid van Zuidplein 10 -- 14 -- 18. Veel mensen vinden dat de Nieuwe Unie maar moeilijk te bereiken is. Voor hen heeft de afdeling PR van de Nieuwe Unie een handige kaart gemaakt. In dit nieuwtje staat de informatie van die kaart.
Deelgemeente Charlois geeft uitleg nieuwe regels subsidie-aanvragen voor 2007 - dit artikel is geplaatst op: Sep 6, 2006 
De afdeling financiën van de deelgemeente Charlois heeft woensdagmiddag 6 september uitleg gegeven over de nieuwe regels voor subsidieaanvragen, die gaan gelden vanaf 1 januari 2007. Een grote delegatie uit Pendrecht woonde de uitelg bij.
Chandra Hiralal is ouderconsulent op de Beatrix - dit artikel is geplaatst op: Sep 4, 2006 
Ze heeft hetzelfde werk gedaan in Rotterdam West en is kortgeleden begonnen als ouderconsulent op de Beatrixschool. Ze werd maandagmiddag aan het eind van het bezoek van de bestuursdelegatie rond minister Atzo Nicolaï aan hem voorgesteld.
Minister Atzo Nicolaï bezoekt Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 4, 2006 
Hij volgde Alexander Pechtold op als minister van het grote stedenbeleid. Pechtold kende Pendrecht vanuit zijn jeugd. Hij fietste er langs van zijn woonplaats Rhoon op weg naar het Rotterdams Lyceum. Maandag 4 september kwam zijn opvolger Pendrecht bezoeker. Op de satelliet van de Nieuwe Unie sprak hij ouders en kinderen uit de wijk. Dunya uit de Hontenissestraat, Fazana van de Ossenisseweg, Patrick van de Kerkwervesingel, Lushetika en haar broertje Shuri van de Geertruidenbergstraat en begeleiders van hen gingen in op vragen van de minister Atzo Nicolaï. Wethouder Dominic Schrijer en portefeuillehouder Ed Goverde stonden de minister bij.
29 en 30 september en 1 oktober Rotterdams Volkstheater in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 3, 2006 
Voor wie het nog niet wist. Op de Dinteloordstraat zal donderdag 28 september een circustent met daar omheen pagodetentjes van het Rotterdams Volkstheater worden opgebouwd. Vitaal Pendrecht zoekt Pendrecht's talent. want 3 dagen daarna moet het bruisen van het Pendrecht's talent onder jong Pendrecht, volwassen Pendrecht, maar ook grijs Pendrecht, toch?
Bikini dansers uit Sliedrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 3, 2006 
Zaterdag kon je ze verschillende keren zien. Alledrie in een fraai strandpakje. Bikinidansers werden ze genoemd. Bikini? Aandacht trokken ze wel. En de muziek waarop ze dansten had alles met strand, beach, surfen en warme landen te maken.
Toch een bewonersteam - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2006 
Donderdagavond was er een speciale avond voor bewonersteams. De temperatuur was echter bijzonder laag en de teams lieten het afweten. Zaterdag kwam er toch spontaan een team, dat vroeg. Mogen wij het opnemen tegen die sterspelers?
Trabzon Spor op de Pendrecht Beach - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2006 
Over sponsoring gesproken. Er kwam een jongetje op Plein 1953 in een prachtige Trabzon Spor outfit.
Özge heeft een prijs in de wacht gesleept - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2006 
Özge woont in de Sint Annalandstraat en was zaterdag met haar zusje Esgi niet bij de Pendrecht Beach weg te slaan. Ze heeft dan ook een prijs in de wacht weten te slepen.
Scootmobiel als trommel - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2006 
Eigenlijk zou ze met alles mee hebben willen doen. Maar met zo'n scootmobiel kun je niet in het zand. Er werd nog even nagedacht over grotere wielen en dikkere banden. Daarmee fietsen ze tenslotte ook door de Sahara. Adriana Kouwenhoven wordt helemaal enthousiast van de Pendrecht Beach.
Hendrik toch op de foto - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2006 
Hendrik speelt ook in de Real Hot Pendrecht band. Hij viel laatst van een trap en er is iets in zijn voet gebroken. Hij mag er even niet op staan en wordt door zijn zus of moeder of zijn broertje door de wijk geduwd.
Real Hot Pendrecht is hartstikke goed - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2006 
Er is een heel nieuwe en jonge brassband in Pendrecht. Onder de naam Real Hot Pendrecht gaat een enthousiast clubje trommelaard schuil. Annamaria Cruz doet de afspraken en Fry is de dirigent.
Komt het ooit goed met Welkom in Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2006 
Stond er onlangs nog iets als PINDRICH. Nu is er een andere rare fout in de groet bij het monopolybord te lezen. Komt dat ooit nog goed?
Stukje nostalgie (tijdelijk) terug - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2006 
In een Pendrechtse binnentuin is een prullenbak kapot maar dit probleem is op een heel creatieve manier opgelost.
Bedrijventeams spelen op Pendrecht Beach - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2006 
Op vrijdagavond traden 6 bedrijventeams tegen elkaar in strijdperk op de Pendrecht Beach. De wedstrijden duurden totdat het ging schemeren. De hoofdsponsor de Nieuwe Unie was er ook met een team. Winnen zat er niet in, maar als het om enthousiasme gegaan zou hebben kregen zij vast de eerste prijs.
Pendrecht Beach heeft koude start - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2006 
Woensdag stond alles al klaar en donderdagavond zou er een straat beachvolleybal toernooi zijn. Het liep nog niet echt storm. Het zag er allemaal erg uit als een tropisch strand, maar helaas zat de temperatuur niet mee.
Udo van Huis nam afscheid van de deelgemeente - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2006 
Hij werkte op de afdeling voorlichting en deed veel publiciteitswerk voor Pendrecht. Ging het om de commissie in de wijk, of werd er over de herstructurering gepraat in Pendrecht of moest er een Monopolybord onthuld worden? Udo van Huis was steeds van de partij. Vitaal Pendrecht toog dus naar zijn afscheidsreceptie bij de deelgemeente Charlois.
Dick Lockhorst en de BOP - dit artikel is geplaatst op: Aug 29, 2006 
Er vond dinsdagmorgen 29 augustus op de kamer van Dick Lockhorst een bijzonder overleg plaats. Dick Lockhorst wilde graag zijn zorgen over de BOP uitspreken en afspraken maken over de subsidieverstrekking van de deelgemeente Charlois aan de BOP.
Leuke ontmoeting - dit artikel is geplaatst op: Aug 29, 2006 
Hij groeide op in Pendrecht en zette er zijn eerste stappen op zijn maatschappelijke carrière. Hij kwam als jongerenwerker in contact met Ton van Splunter. Gerard Smulders leidde op een oorspronkelijke manier het Gezinsparlement in de zaal van de Gemeenteraad van Rotterdam. Hij herkende Ton meteen onder de parlementsleden en na afloop op de gang praatten zij een beetje bij.
Chillen op de gang - dit artikel is geplaatst op: Aug 29, 2006 
Er kwam een aantal keren aan de orde dat er nergens een plek voor jongeren in de wijk was. Zowel in Pendrecht als in Hoogvliet als in het Liskwartier blijken jongeren een soort van outcasts te zijn. Prisca de Palm ging als tienermoeder zelfs jongeren straattaal gebruiken. Je moet ergens zonder verplichting kunnen chillen, was haar mening.
Alsof ze echte raadsleden waren - dit artikel is geplaatst op: Aug 29, 2006 
Ze zaten er voor hun eigen partij. Hun gezin en hun directe omgeving stond centraal. En ze wonden er geen doekjes om. Op de vragen van Gerard Smulders werd meestal spontaan gereageerd. Er moet nog veel gebeuren aan de gezinsvriendelijkheid van Pendrecht.
Pendrecht deed mee aan Gezinsparlement - dit artikel is geplaatst op: Aug 29, 2006 
Wethouder Leonard Geluk gaf de Nederlandse Gezinsraad opdracht voor een kort onderzoek in een aantal wijken in Rotterdam gedurende de vakantieperiode. Ouders van opgroeiende kinderen werd gevraagd wat zij vonden van de gezinsvriendelijkheid in hun wijk. Naast Hoogvliet Noord en het Liskwartier werden er ouders in Pendrecht ondervraagd. Op maandagavond 28 augustus gingen ouders in discussie met de wethouder en zijn collega Jantine Kriens. Ook de portefeuillehouders Lionel Martijn, Ahmed Harika en Jacqueline Cornelissen zaten in het panel. Gerard Smulders leidde het parlement.
Gezocht: oude ansichtkaarten van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2006 
Hij heeft er al ruim 10 maar is op zoek naar meer: dagburgemeester Mario Bosch verzamelt oude ansichtkaarten van Pendrecht.
Zelf je prijs komen halen! - dit artikel is geplaatst op: Aug 25, 2006 
Het was vrijdag 25 augustus bijna net zo nat als zaterdag 12 augustus. Op 12 augustus reden ze de Ronde van Pendrecht en 25 augustus hadden ze er genoeg van. "We komen onze prijs halen!" Van Valckensteyn naar de BOP aan de Ossenisseweg is niet zo ver, maar je kan nog behoorlijk nat worden op zo'n stukje.
Plantenbak in Dreischorstraat - dit artikel is geplaatst op: Aug 25, 2006 
Wethouder Roelf de Boer kwam plantjes zetten in Pendrecht en hij nam een aantal plantenschalen extra mee. Er staat er één in de Dreischorstraat helemaal aan het begin. Riet van Bebber woont in de eerste flatwoning in de straat. Haar wens ging in vervulling.
Gospel Roots in de Open Hofkerk op zondag 1 oktober om 15.00 uur - dit artikel is geplaatst op: Aug 25, 2006 
Het nieuwe seizoen begint op zondag 1 oktober om 15.00 uur met een bijzonder concert van de Gospel Roots.een swingend optreden van professioneel gearrangeerde driestemmige Black Gospel, Negro Spirituals en R&B; songs.
Sexuele voorlichting aan jongeren bij de BOP - dit artikel is geplaatst op: Aug 23, 2006 
Stichting Welzijnsbevordering Antillianen en Arubanen gaf op woensdagavond 23 augustus sexuele voorlichting aan jongeren bij de BOP.
Welkom in Pendrecht weer leesbaar - dit artikel is geplaatst op: Aug 22, 2006 
Maandagmorgen moet hij vroeg begonnen zijn. Victor Cobos die met het alias Rex Mundio werkt in Pendrecht. Hij was met twee taakgestrafte jongeren druk bezig geweest om het onkruid weg te halen uit de groenbak onder het monopolybord bij Metrostation Slinge. Nu maar hopen dat er regelmatig onderhoud wordt verricht aan WELKOM IN PENDRECHT.
BOP vergadert - dit artikel is geplaatst op: Aug 22, 2006 
Dinsdag 22 augustus vond er een bijzondere BOP-vergadering plaats. Aan de Ossenisseweg 99 verscheen een gezelschap dat in ieder geval achter de bewonersorganisatie staat. Er werden uitgangspunten voor de BOP opgesteld.
Eurohair bestaat 2 jaar - dit artikel is geplaatst op: Aug 21, 2006 
Monique van Eurohair organiseerde in en voor haar kapperszaak aan de Ossenisseweg een leuk feest ter ere van het 2 jarig bestaan van de zaak. Het werd een gezellig gelukkig droog feestje. Monique, haar familie en medewerkers in de kapperszaak en schoonheidssalon zien met vertrouwen de toekomst tegemoet.
De Pendrecht Universiteit bereidt bezoek voor - dit artikel is geplaatst op: Aug 18, 2006 
Niet alle deelnemers die naar de R4R conferentie in Birmingham gaan waren aanwezig. Maar het neusje van de zalm was er wel. Plaats van handeling het R4R-kantoor in de Transvaalwijk in Den Haag.
Veel belangstelling voor wethouder De Boer - dit artikel is geplaatst op: Aug 18, 2006 
Hij zat al eens in het kabinet. Nu is hij één van de acht wethouders die leiding geven aan het stadsbestuur samen met burgemeester Opstelten.
Meer aan de hand met die bomen - dit artikel is geplaatst op: Aug 18, 2006 
Op het binnenterrein achter de Zierikzeestraat en de Dreischorstraat ten noorden van de Serooskerkestraat staan een aantal bomen. Twee zijn er zichtbaar dood. Die worden ook met vergunning gekapt over niet al te lange tijd. Met twee hoge populieren liggen de zaken ingewikkelder.
Bomen weg, kom nou! - dit artikel is geplaatst op: Aug 17, 2006 
Er is voor twee heel hoge en grote populieren achter de Dreischorstraat en de Zierikzeestraat een kapvergunning aangevraagd. Een hele rits bewoners hebben inmiddels handtekeningen gezet onder een bezwaarschrift tegen deze kapvergunning. Onze bomen weg, kom nou gauw ff.
Janny van Gils bezoekt Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Aug 17, 2006 
Zij is vanaf 1 juni nieuw bij de deelgemeente Charlois. Haar terrein is Samenlevingsopbouw en Participatie. Donderdagmiddag ging ze in overleg met onder andere Arif Öztürk de voorzitter van het Turks Huis Pendrecht. Arif liet haar de mogelijkheden van het Turks Huis zien en Janny lichtte het Turks Huis in over de nieuwe richtlijnen met betrekking tot subsidie.
Wethouder Roelf de Boer komt met 25 plantschalen - dit artikel is geplaatst op: Aug 16, 2006 
Op de website van de gemeente Rotterdam lezen we het volgende bericht. Wethouder Roelf de Boer van Economie, Haven en Milieu komt 3 plantschalen vullen met kinderen en gaat in gesprek met bewoners om 14:30 uur bij Metrostation Slinge.
Nieuwe expositie bij Atelier Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Aug 16, 2006 
Ze is nu nog even met vakantie. De galerie is de hele maand augustus gesloten staat heeft Eveline op haar raam gehangen. Maar vanaf 7 september tot en met 4 november heeft ze nieuwe exposanten. Lenie van Well met keramiek, brons en steen, Fred Hemmes met aquarellen en Ron Gennisse met grafiek. Dus vanaf 7 september wordt een bezoekje aan de Galerie Eveline van Rooy weer heel erg de moeite.
Ostreaflat geen onbekende voor Hendrik. - dit artikel is geplaatst op: Aug 16, 2006 
Jan de Bruijn, secretaris van de bewonerscommissie van de Ostreaflat, zwaait nadrukkelijk met zijn jeu de boulesbal. Er wordt druk gebruik gemaakt van de baan. Regent het even een dag niet, dan haalt een grote groep van de bewoners de zware jeu de boulesballen uit de houten dozen.
Welkom in Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Aug 16, 2006 
Er waren in 2004 3 van die dijkje, nof zoals sommigen zeiden "taludjes" van tuinaarde. Er werden krokussen en chrysanten in gezaaid en later soort anjertjes. Er kwam Vitaal Pendrecht in te staan. De aarde werd helaas weer weggehaald. Er verscheen vorig jaar onder het monopolybord een bak met aarde en in buxusplantjes WELKOM IN PENDRECHT erop. De bak is echter een beetje uit zijn voegen geraakt en Welkom in Pendrecht is overwoekerd door onkruid. Een beetje onderhoud zou op zijn plaats zijn. Wanneer komt dat er?
Consulent de Nieuwe Unie en dagburgemeester op pad - dit artikel is geplaatst op: Aug 16, 2006 
Hendrik Nome is woonconsulent bij de Nieuwe Unie voor de Zierikzeebuurt en de Herkingenbuurt. Hij wilde graag een keer met de Dagburgemeester Mario Bosch en met de opbouwwerker Rieks Westrik de buurt door en hun verhaal over Pendrecht Noord horen.
De Zuiderparkweg in 2006 - dit artikel is geplaatst op: Aug 15, 2006 
En zo ziet deze plek er ruim 40 jaar later uit.
De Zuiderparkweg in 1965 - dit artikel is geplaatst op: Aug 15, 2006 
Deze ansichtkaart was te koop op internet en is nu in het bezit van dagburgemeester Mario Bosch.
Pilot van Verwey-Jonker Instituut in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2006 
Het Verwey-Jonker Instituut is door het Sociaal Platform Rotterdam gevraagd om een behoefteonderzoek te houden onder allochtone vrouwen in vier buurten in Rotterdam. Eén van de speerpunten van het SPR voor het komende jaar is namelijk het ‘activeren van allochtone moeders’. De aanpak wordt getest in Pendrecht. Maandagavond werd een groepje onderzoekers in de Middelburgt uitleg gegeven over deze test.
Bewoners overleggen met Evert Peereboom - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2006 
Per 1 maart verhuisde het kantoor van de Nieuwe Unie naar Zuidplein. De Nieuwe Unie reorganiseerde en hield twee kantoren over. Zuidplein voor Zuid en Westblaak voor Noord. Bewoners kwamen in actie en brachten hun zorgen over het verliezen van contact met de grootste huisbaas van Pendrecht onder woorden. Een grote stapel petities werden overhandigd aan directeur Marja de Bruyn. Zij maakten een afspraak met Evert Peereboom, manager wijkbeheer en ontwikkeling voor zuid, om na een half jaar te bekijken hoe het contact tussen bewoners van Pendrecht en de Nieuwe Unie zich ontwikkelde. Maandag 14 augustus vond dat gesprek plaats.
Bouwvak zit er op! - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2006 
In de Middelharnisstraat en Melissantstraat wordt weer volop gewerkt. De bouwvakvakantie is ten einde. De aannemer is weer aan het werk.
En de omgeving van Nieuw Herkingen wordt steeds mooier! - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2006 
Over de Herkingenbuurt gesproken. In die buurt zijn 171 nieuwe woningen gebouwd. Bewoners hebben een aantal jaren tegen een bouwterrein aangekeken. En zich afgevraagd zal er ooit iets van terecht komen? Moet je nu eens kijken.
57 jaar worden is ook leuk, toch? - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2006 
Het was een drukte van belang in het kleine huisje aan de Dirkslandstraat. De voorzitster van de Werkgroep Herkingenbuurt Marja Rutteman werd 57 jaar en de hele familie was over de vloer.
Jaloers op het Noorder Eiland? - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2006 
31 kinderen meldden zich zondag 13 augustus voor de Dikke Banden Races. Het zonnetje scheen die zondag dat het een lieve lust was. 31 deelnemertjes in 3 categoriën. Om jaloers op te worden? En hoe zat het ook alweer met de uitslagen van de Dikke Banden Races?
Plantenbakken op het terras aan de Stellendamstraat 33 - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2006 
Vroeger stonden er flats op deze plek. In 2001 werd er in oktober ook een theaterstuk opgevoerd. Nu staan er eengezinswoningen. De huizen hebben een tuintje en een dakterras.
Martijn Stougje stond gele trui niet meer af - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2006 
Hij had zaterdag de trui al verdiend na twee dagen Drie van Rotterdam. Martijn Stougje werd belaagd door twee Duiste klassementsrijders Marcel Thiel van de ploeg uit Leipzig en Jens Hentschel van de Dresdner 1898 e.v.
Het podium van het criterium van de Hel - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2006 
Ze geven er de naam de Hel van het Noorder Eiland aan, omdat er een fikse partij kasseien in het parkoers zitten. De omgeving is prachtig. De renners fietsten langs de Nieuwe Maas met de skyline van Rotterdam op de achtergrond en met aan de ene kant de Erasmusbrug en aan de andere kant de Willemsbrug. Kan het Rotterdamser?
Harm Bronkhorst wint op Noorder Eiland - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2006 
Harm Bronkhorst won de Nieuwe Unie Hel van het Noorder Eiland. Mooi weer in tegenstelling tot de voorgaande edities van de Drie van Rotterdam in Zuidwijk en Pendrecht en een mooie winnaar.
Het is geen pretje om in een wedstrijd achterop te zitten bij een "oma" - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2006 
Op de uitnodiging een ronde mee te rijden ging Julia gretig in, ze mocht achterop bij (oma) Bien en hoopte te winnen maar..........
"Alsof ik de koningin ben!" - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2006 
Tijdens de rit over het parkoers riep mevrouw IJzendoorn uit: "Alsof ik de koningin ben!" Veel mensen stonden er op de Kerkwervesingel op hun balkon en klapten voor de eenzame scootmobielrijder. Nou eenzaam?
Zomerfeest Zout der Aarde werd binnen gevierd - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2006 
's Middags stonden er diverse partytenten aan de Krabbendijkestraat voor de Christus Triomfatorkerk. Gebruikt konden ze niet worden. Weinig zomer immers.
Martijn Stougje behoudt Gele Trui - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2006 
Martijn Stougje trok aan het eind van de Vestia Ronde van Zuidwijk het gele wielershirt met Vestia erop aan. Hij behield na de Ronde van Pendrecht dit fel begeerde tricot.
Winnaars Criterium Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2006 
Er werd een Criterium verreden over 80 kilometer. De renners begonnen om ongeveer 4 uur en om 6 uur zat de Nieuwe Unie Ronde van Pendrecht er op.
Winnaars Businesskoers - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2006 
Er was ook een onderdeel voor hardrijders zonder licentie, maar met veel veel trainingskilometers in de benen. Voor hen werd er ook een onderdeel georganiseerd op het Pendrechtse parkoers.
Spannende strijd op scootmobiels - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2006 
3 scootmobiels en 1 invalidenwagen. Allemaal krijgen ze van Vitaal Pendrecht een prijs: eten of liever gezegd dineren bij de verschillende restaurants in de wijk.
Allerlei soorten fietsen - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2006 
Er deden dus scootmobiels mee en invalidewagens, maar dat was nog niet alles. Want bij de prominenten waren zeer speciale fietsen waar te nemen.
Ronde voor prominenten en bewoners - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2006 
12 deelnemers waren er uiteindelijk voor de prominenten- en bewonerskoers. Een aantal had afgezegd vanwege het barre weer. Maar zoals gezegd deden sommigen een extra duit in het zakje door met een kind op de bagagedrager de 5 rondjes van 1,5 kilometer af te leggen.
De Nieuwe Unie hoofdsponsor - dit artikel is geplaatst op: Aug 12, 2006 
De ronde in Pendrecht was getooid met de naam van hoofdsponsor: de Nieuwe Unie. Vertegenwoordigers van de grootste huisbaas van Pendrecht lieten zich dan ook op verschillende fronten zien.
Winnaars Dikke Banden Race 11 en 12 jaar - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2006 
Met zijn vijftienen reden ze het pakoers. Maar prijzen waren er in twee categorieën.
Winnaars Dikke Banden Race 9 en 10 jaar - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2006 
Het was 's morgens mooi weer. En het zag ernaar uit dat in tegenstelling tot de Vestia Ronde van Zuidwijk, die van Pendrecht droog zou blijven. Mis! Om half twee zou de jeugd van Pendrecht een Dikke Banden Race rijden en het gutste van de hemel. Toch meldden 15 jeugdigen zich aan de start.
Vincent Hoppezak wint Dikke Banden Race weer - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2006 
In Zuidwijk was hij samen met een ander. En hij won. In Pendrecht met veel meer deelnmers deed hij dat opnieuw. De Dikke Banden Race startte iets later dan gepland, maar had in drie categorieën winnaars.
Diverse starters bij de Ronde van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2006 
Ieder onderdeel werd netjes afgewerkt. Beginnend met een start en een starter met startpistool vergezeld door één van de missen. Daarbij kreeg natuurlijk de hoofdsponsor de Nieuwe Unie de hoofdrol, maar ook Miss Pendrecht van 2004 Simone van Arendonk en Bien Hofman van Vitaal Pendrecht hanteerden het startpistool.
Regen teistert Ronde Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2006 
Zaterdag 12 augustus, hartje zomer. Twee hitte golven achter de rug. Toch zeer natte de Nieuwe Unie Ronde van Pendrecht. Maar alle onderdelen gingen door. Vitaal is Pendrecht zeker. Zelfs 4 scootmobiels/invalidenwagens kwamen aan de start voor een rondje van 1,5 kilometer over het parkoers. Een succesvolle aanvulling, die vast volgend jaar sterker terug zal komen.
Gele trui voor Martijn Stougje - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2006 
Tijdens een Criterium wordt ook een leidersprijs bepaald. De renner die het meest als eerste over finshlijn komt krijgt iedere ronde punten. Martijn Stougje kon na afloop het gele Vestia tricot aantrekken.
Het podium na de Vestia Ronde van Zuidwijk - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2006 
Er waren twee mooie missen bij de Ronde van Zuidwijk en die hielden ervan bezwete renners te zoenen. En om het podium helemaal mooi te maken waren er jongens van American Football van The Rotterdam Trojans. Een mooi beeld op de Slinge.
Nico Vuurens wint in Zuidwijk - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2006 
Het was al donker aan het worden en rond half negen, toen Nico Vuurens uit Meerkerk winnend over de finish ging. De Ronde van Zuidwijk had een mooie winnaar. Nico fietst in de Rabobank De Hoekse renners ploeg.
Wil Wander herinnert het zich nog als de dag van gisteren - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2006 
"Een zorgelijk probleem in de zeventiger jaren was het sluipverkeer langs de school. Vooral vrachtwagens gebruikten de Krabbendijkestraat om de stoplichten op de Groene Kruisweg te mijden. Pas na een dodelijk ongeval, waarbij een leerling van de Frans Naereboutschool werd overreden, is de straat aangepast." Dat schreef Mario Bosch als oud leerling van de Beatrixschool in een artikel over zijn school. Hij deed dat ter gelegenheid van de reünie van die school op 19 november 2005.
"De jongen die toen overreden werd ....dat gebeurde voor mijn neus. Hij heette René Looijen en was toen mijn beste vriend", schrijft Wil Wander, die het stuk van Mario Bosch zag.

Sarwan is 30 jaar - dit artikel is geplaatst op: Aug 11, 2006 
Het water guts van de hemel. Juli was één van de warmste sinds de temparatuurmeting. Augustus wordt als het zo doorgaat misschien wel de koudste. Toch worden er verjaardagen gevierd. Bijvoorbeeld in de Papendrechtstraat.
Dit bordje is verhuisd - dit artikel is geplaatst op: Aug 10, 2006 
In de Herkingenbuurt bevindt zich een informatiebordje van het Nederlands Architectuurinstituut maar daar was iets mee aan de hand.
Mike Terpstra fietst mee in Ronde van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2006 
Nou mee fietsen? Mike Terpstra is een grote belofte. Hij is door Milram de ploeg van Alessandro Petacchi en Erik Zabel aangekocht om het komend seizoen ervoor te zorgen dat deze twee sprinters nog meer successen behalen. En Mike gaat vast nog veel meer van zich doen spreken. En hij zit in de Drie van Rotterdam. Dus fietst zaterdag ook naar Pendrecht.
Edwin meldt Antilliaanse sportdag - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2006 
Edwin van de Dutch Caribbean Domino vereniging had een poster meegebracht op de laatste HiP. Zaterdag 19 augustus is er in de Millinxbuurtpost een Antilliaanse Sportdag. van 13:00 tot 21:00 uur. Iedereen is welkom. Entree is gratis en deelname aan dominotoernooi kost u € 5,-
Programma de Nieuwe Unie Wielerronde - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2006 
Het programma van de wielerronde in Pendrecht op zaterdag 12 augustus 2006 ziet er als volgt uit.
Abbenbroekweg reageert goed op initiatief - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2006 
Diana Henriquez kijkt trots terug op startactiviteit aan de Abbenbroekweg. Zij krijgt veel positieve reactie van haar directe buren over wat er zaterdag 4 augustus voor hun deur gebeurde.
Marja, trotse oma - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2006 
Marja Rutteman kwam op de laatste Honkbal in Pendrecht een kijkje nemen. Marja werd vorig jaar tot Moeder van Pendrecht uitgeroepen en liet op de honkbalactiviteit zien waar ze vol van was. Anouk, nog maar 4 dagen oud en haar vierde kleinkind, werd via de mobiele telefoon aan iedereen getoond.
Laatste Honkbal in Pendrecht 2006 - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2006 
Jammer, jammer, maar dinsdag 8 augustus vond alweer de laatste Honkbal in Pendrecht instuif plaats. 4 instuiven waren er afgelopen maand. Met domino, barbecue en muziek. Deze keer was er ook een volleybalnet.
Bijzonder rijtje bomen aan de Tholenstraat - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2006 
vanuit de Tholenstraat kijkend naar de openbare ruimte achter de Sint Annalandstraat en de Sint Maartensdijkstraat ontdekte Paul Steinmann een bijzonder tafereel.
Yasin wordt vast een stervoetballer - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2006 
Hij heeft een goudkleurige leren voetbal. En niet alleen om ermee te showen. Nee, hij weet wat hij ermee moet doen en laat het graag aan iedereen zien.
De wigwam roept om meer - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2006 
Hier volgt een foto van de wigwam met een aantal kinderen er in. Ze vinden hem leuk, maar verwachten dat er nog veel meer speeltoestellen op het binnenterrein komen.
De Sint Annalandstraat wordt nader bekeken - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2006 
Dinsdag trokken Xandra Savelkous en Paul Steinmann de Sint Annalandstraat in voor een eerste kennismaking in het kader van Mensen Maken de Stad. Xandra, Paul en Sherida Macnack gaan de deuren langs om bewoners te vragen wat goed gaat in de straat. En vooral moet blijven en wat beter zou kunnen. Hun eerste contact met de straat is veel belovend. Ook in de Hontenissestraat gaan Xandra, Paul en Sherida aan het werk.
Oranje is uit dus ......... - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2006 
Misschien was de eigenaar zeer teleurgesteld in de verrichtingen van oranje bij de oosterburen. Op de plek, waar de cocons van de Roteb stonden, pronkte dit fraaie fornuis. Het was in de Kruiningenstraat. Grofvuil, of .......?
Een moedertje in de dop - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2006 
Tijdens de eerste activiteit van het zomerfeest van Mildiane Camelia viel dit poppenmoedertje ons op.
Ballonkunst op Abbenbroekweg - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2006 
Ray Saluki is zijn artiestennaam. Hij kan goochelen en hij kan allerlei leuke dingen maken met ballonnen. Bovendien is hij een geboren entertainer.
Fatiha filmt bij Pietje Bell Charlois - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2006 
Fatiha El Mokadam heeft allerlei kwaliteiten. Zij heeft een uitgebreide CV opgebouwd. Haar werkring is nu Pietje Bell TV en ze in opleiding voor camerawerk. Ze heeft al verschillende filmpjes gemaakt. Zo was ze ook op de Abbenbroeweg.
Brassband bij Abbenbroekparty - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2006 
De Pendrechtse band kon niet. "We hebben te weinig trommelaars voor zaterdag", lieten ze Mildiane weten. Snel werd gezocht naar een alternatief. Dat kwam uit Katendrecht.
Zomerplan Mildiane start op Abbenbroekweg - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2006 
Mildiane Camelia heeft voor de Abbenbroekweg een heel zomerprogramma opgesteld. Dat programma begon zaterdag 5 augustus. Het begin was spectaculair, want naast allerlei gebruikelijke zaken als popcornmachine, muziekinstallatie, Brassband en springkussens was er een show van de brandweer.
Overeenkomsten tussen Dessau en Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2006 
Op het gebied van naoorlogse woningen blijken Dessau en Pendrecht wel wat met elkaar gemeen te hebben.
Het archief van het Bauhaus leverde helaas maar weinig op - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2006 
In het Bauhausarchief in Dessau bleek maar heel weinig materiaal over Lotte Stam-Beese te zijn.
Het huisreglement voor de bewoners van het Atelierhaus - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2006 
Bauhaus-leerlingen die een kamer in het Atelierhaus huurden moesten zich stipt aan het huisreglement houden, op straffe van onmiddellijke uitzetting.
Bezoek van Dagburgemeester Mario Bosch aan het Bauhaus in Dessau - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2006 
In 4 berichten doet Mario verslag van zijn bevindingen.
Franse chansons bij de rommelmarkt - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2006 
Zij heet Jessica van Oeveren en begeleid de bezoekers van de dagopvang in de Passage met muziek. Daarmee weet ze veel verbogen talent zichtbaar te maken. Bij de zomerrommelmarkt ontbrak ze niet.
Nieuwe medewerker bij de buurtconciërges? - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2006 
Nou nieuw is niet helemaal het goede woord. Louis is met vakantie en heeft een tijdelijke vervanger. Hij was natuurlijk ook op de zomerrommelmarkt en er is een foto van hem.
Succesvolle zomerrommelmarkt - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2006 
Zomer, zomer? Wat heet? De éne week is het snikheet en de volgende week lijkt het wel herfst. De Passage had samen met omwonenden een zomer-rommelmarkt georganiseerd. De regen gooide bijna roet in het eten, maar het werd een geslaagde activiteit op donderdag 3 augustus.
Nieuwe Miss Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2006 
Nieuwe Miss Pendrecht voor de komende wielerronde van zaterdag 12 augustus 2006
Perspectief voor huurders in gemengde complexen - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2006 
Onder deze noemer organiseert de Woonbond een landelijke studiemiddag. Hij is bedoeld voor huurders en huurderorganisaties in complexen waar ook eigenaar-bewoners wonen. Ook VvE's en verhuurders worden verwacht. In Pendrecht staan een aantal van die complexen. Dus meldt u aan voor de middag, die plaatsvindt op 22 september in Ede.
Hij was er weer met domino - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2006 
Hij was er weer en zijn collega Vera van der Vos ook. Zij zijn van de Dutch Caribbean Domino club. Op hun komst wordt door de jeugd, maar ook door ouderen al vast gerekend op het Rilland Bathplein. “En we komen, waar je ons maar wilt hebben”, zegt Vera.
Ed Goverde neemt kijkje op HiP - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2006 
Nog niet zo lang portefeuillehouder van de deelgemeente Charlois en een nogal uitgebreide portefeuille trouwens. Maar toch! Sport heeft zijn hart. Hij kwam ook kijken bij de Honkbal instuif in Pendrecht.
Honkballen doe je zo! - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2006 
Banda di Kas geeft honkballes. Verschillende leden doen jeugd en kinderen voor hoe het spel gespeeld moet worden. Jaime neemt zijn taak heel serieus en geeft de juiste instructies.
Zomerrommelmarkt bij de Passage - dit artikel is geplaatst op: Jul 31, 2006 
Donderdag 3 augustus van 10 tot 15 uur is er een zomer-rommelmarkt in de Passage aan de Sliedrechtstraat 71.
Wie neemt het op tegen Walter? - dit artikel is geplaatst op: Jul 31, 2006 
Op 12 augustus is er voo de derde keer een wielerronde van Pendrecht op het parcours Slinge, Groene Kruisweg, Oldegaarde en Krabbendijkestraat. Er zijn allerlei onderdelen. De organisatie wil ook een wedstrijd voor scootmobielen en invalidewagens.
Circusfietsjes van Hannes en Co - dit artikel is geplaatst op: Jul 31, 2006 
Zoals gezegd van alles komt er uit de bestelbus van Anne Kuipers. Skippyballen, pedalo's, eenwielfietsen, diabolo's en je kunt ook nog zwendelzwaaien leren van Anne.
Huttendorp Plexat - dit artikel is geplaatst op: Jul 31, 2006 
Op de Bouwspeeltuin Pendrecht 7 kun je dagelijks terecht van 10 tot 16 uur op Plexat. In de bouwtuin ligt alle materiaal om een mooie hut te bouwen.
Circus Hannes en Co op Bouwspeeltuin Pendrecht 7 - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2006 
Onder de noemer Plexat kun je de ze weken hutten bouwen op de Bouwspeeltuin Pendrecht 7. Dus ook op donderdag 27 juli. Hoe warm ook. Timmeren kon je. En Circusschool Hannes en Co verzorgde een circusdag.
Vier op een rij - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2006 
Ook het spel vier op een rij werd ingezet in de Papendrechtstraat.
Springkussens doen het goed bij de kinderen van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2006 
Een Opzoomerfeest in de straat zonder springkussen is geen feest.
Zomerfeest in de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2006 
Het wordt al bijna een traditie, vrijdag 28 juli voor de derde keer zomerfeest in de Papendrechtstraat.
Limbodansen - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2006 
Limbodansen, ook voor de kleintjes.
Bij een zomerfeest hoort eten en drinken - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2006 
Het was eigenlijk veel te warm maar eten en drinken hoort bij een zomerfeest.
Een gezellige boel die Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2006 
Het was een gezellige boel in de Papendrechtstraat, ieder huishouden is op het plein vertegenwoordigd geweest.
's Avonds Karaoke voor de groten - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2006 
Na het Karaoken voor de kleintjes waren de groten aan de beurt.
Karaoke voor de kinderen van de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 29, 2006 
Er was een heuse Karaokewedstrijd, eerst voor de kinderen en later voor de volwassenen.
Efteling? Nee Playground Rilland Bath! - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2006 
De Efteling? nee hoor gewoon het pleintje van de Rilland Bathstraat.
Domino spelen met passie - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2006 
Alle tafels waren steeds bezet. Jong en oud schoven aan en er werd fanatiek gespeeld.
Dutch Caribbean ook bij HiP - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2006 
Ze waren er al tijdens de beachweek in Pendrecht. Gisteren waren ze er ook op de tweede HiP aan het Rilland Bathplein: de Dutch Caribbean Domino vereniging.
Goed voorbeeld doet goed volgen! - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2006 
Dinsdag 25 juli vond de tweede Honkbal in Pendrecht activiteit plaats van de zomer van 2006. De activiteit kwam wellicht door het warme weer een beetje stroef op gang. Maar toen alle attributen eenmaal stonden was het een gezellige en actieve boel.
Volop activiteiten in de wijk - dit artikel is geplaatst op: Jul 24, 2006 
De komende vier weken is er van alles te doen in de wijk. Iedere dag is er voor de jeugd wel ergens een activiteit. Zaterdag en zondag niet. Maar weer wel op zaterdag 12 augustus. Dan is de Ronde van Pendrecht en staat iedereen natuurlijk aan de meet met een fiets.
Er ontgaat hem niks - dit artikel is geplaatst op: Jul 24, 2006 
Hij had de leiding van de wedstrijd en dat kun je gerust aan hem overlaten. Hij heet Henk en woont in de flat. Zijn vereniging ligt buiten Rotterdam, maar wie zal daar mee zitten?
Jeu de boulestournooi Ostreaflat succes - dit artikel is geplaatst op: Jul 23, 2006 
Dat het regende hinderde de jeu de boulers niks. Het leek alsof ze in de Provence zaten. De temperatuur was dan ook nog steeds Zuid Frans. Deelnemers genoeg en een leuk tournooi.
Antonino Lopez Perez ook op heropening - dit artikel is geplaatst op: Jul 23, 2006 
Hij was er beheerder van 1994 tot 2000 en dat was voor hem een opstart naar een 'echte' baan. Op de heropening van de bouwtuin was ie er ook met zijn kinderen. Veel mensen kennen hem nog en noemen hem Toni.
Frans van der Wielen opent bouwtuin - dit artikel is geplaatst op: Jul 22, 2006 
Hij is een man van de klok. Precies om 13:00 uur knipte hij zaterdagmiddag 22 juli het lintje door dat toegang gaf tot de bouwtuin. Er kwam een clown met een grote rode schaar, maar daar moest ie niks van hebben. Frans weet wat ie wil.
Wedstrijdleiding bijna in de problemen - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2006 
TOS had zoals voor de hele week ook de leiding over het beachvolleybaltournooi. Bovendien zorgde jongerenwerker Mohamed Insi voor een tropische snack in de vorm van een fruitburger. Maar wedstrijdleiden is niet altijd eenvoudig.
De winnende teams van de beachweek - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2006 
De Loos stonden er op dat er een groepsfoto kwam, dus werden alle winnende tams op de gevoelig plaat gezet.
De Loos ook uit Zuidwijk, maar thuis in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2006 
De Loos waren ook vertegenwoordigd op het beachvolleybaltournooi. Al speelde Sparta op dezelfde avond tegen Haarlem op het veld van DEHMusschen, het weerhield het supersportieve straatteam uit Zuidwijk om in Pendrecht van van zich af te slaan.
VVV deed ook mee aan Beachvolley in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2006 
VVV doet denken aan reizen en tourisme, in dit geval stond het voor de Vrouwen Van de Velden. Ook een groep uit Zuidwijk. Die graag meedeed aan Pendrecht's beachweek.
Burgen uit Zuidwijk in Pendrecht aan Zee - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2006 
De week voor de beachweek in Pendrecht was er in Zuidwijk eenzelfde evenement geweest. Daar was ook beachvolleybal gespeeld en de teams uit Zuidwijk zouden hun kwaliteiten aan de Pendrechtse teams tonen
Annie en de IJsblokjes - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2006 
Het was extreem warm en veel groepen lieten het er bij zitten, maar uit de Stavenissestraat kwam de Opzoomergroep met een volledig team naar het beachvolleybaltournooi op woensdagavond 18 juli. Annemarie Commijs was de coach. Namen werden al snel de Annies, maar ook met de IJsblokjes lieten ze zich aanspreken.
Poppenkast Wim Noordegraaf was in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2006 
Dinsdag 18 juli werd er naar Alpe D'Huez gefietst en bereikte de temperatuur in Pendrecht ongekend hoge waarden. Ook van hoge waarde is het poppenkastspel van Wim Noordegraaf.
Pendrecht aan Zee! - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2006 
Er is deze week niet alleen sprake van een hittegolf, nee Pendrecht heeft zelfs een beachweek, zoals al een eerder bericht op deze site te lezen was. In Nijmegen last men de vierdaagse af en in Pendrecht wordt aan Plein 1953 het hoofd koel gehouden met veel natuurlijk - en kraanwater.
Ostrea Jeu de Boulestournooi - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2006 
Zaterdag 22 juli vindt het jaarlijkse tournooi van de Ostreaflat plaats. Er ligt een fraaie baan naast de flat en daarop zal het tournooi plaatsvinden. Om 12 uur wordt er bgeonnen en om 18 uur weet men wie de winnaar is.
Waterpret op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jul 19, 2006 
Beachweek op plein 1953
Honkbalinstuif in Pendrecht groot succes! - dit artikel is geplaatst op: Jul 19, 2006 
"ROTTERDAM – PENDRECHT De eerste sessie van de honkbalinstuif in Pendrecht (HIP) is een groot succes geweest. In navolging van vorig jaar vonden ook nu vele kinderen uit de wijk hun weg naar de playground op het Rilland Bathplein. Van 18:30 tot 21:30 uur kon de jeugd actief kennis maken met de honk- en softbalsport. Zowel jongens als meisjes. Maar daar houdt het niet mee op, want de komende drie dinsdagavonden is het HIP er weer. Op 25 juli, 1 en 8 augustus. Zelfde tijd, zelfde plaats. Deelname is gratis." aldus een persbericht van Roger Huys.
Opening Bouwspeeltuin Pendrecht 7 - dit artikel is geplaatst op: Jul 19, 2006 
Zaterdag 22 juli wordt de Bouwspeeltuin Pendrecht 7 heropend. Om 13:00 uur begint het programma. Na maanden van voorbereiding en hard werken is er schitterende bouwtuin en dat wil het bestuur iedereen graag laten weten.
Opzoomeren op het Vlissingenplein - dit artikel is geplaatst op: Jul 15, 2006 
Een enthousiaste groep bewoners uit de Zuiderkroon stak op een warme dag de handen flink uit de mouwen.
Schelphoek schiet uit de grond - dit artikel is geplaatst op: Jul 13, 2006 
Het nieuwbouwproject Schelphoek in de Zierikzeebuurt vordert met rasse schreden.
Een stukje Pendrechtse geschiedenis in Duitsland - dit artikel is geplaatst op: Jul 10, 2006 
Dagburgemeester Mario Bosch brengt binnenkort een bezoek aan Dessau, een Duitse stad die wel een heel bijzondere relatie met Pendrecht heeft.
Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jul 5, 2006 
Overstort op Plein 1953.
Directeur van de Beatrixschool opent afscheidsmusical groep 8 - dit artikel is geplaatst op: Jul 1, 2006 
Trotse directeur opent de afscheidsavond
Groep 8 van de Beatrixschool neemt afscheid met een musical - dit artikel is geplaatst op: Jul 1, 2006 
Afgelopen vrijdag heeft groep acht van de Beatrixschool afscheid genomen met de opvoering van een musical
Met de hele familie naar de afscheids musical van groep acht van de Beatrixschool - dit artikel is geplaatst op: Jul 1, 2006 
De zaal zat stampvol met familie in afwachting van wat er ging gebeuren.
Juf heeft het laatste woord - dit artikel is geplaatst op: Jul 1, 2006 
Het hele jaar hebben de kinderen naar de juf moeten luisteren.
Pendrechtse kunst in Schaakstukkenmuseum - dit artikel is geplaatst op: Jul 1, 2006 
In het pas geopende Schaakstukkenmuseum is ook Pendrechtse kunst te zien.
Pendrecht Dis(cussie) - dit artikel is geplaatst op: Jun 29, 2006 
Pendrecht Dis(cussie) in de Open Hofkerk.
Eindpresentatie atelier jongerenonderzoek Tilburg Studenten - dit artikel is geplaatst op: Jun 28, 2006 
Studenten van de Tilburg Universiteit houden hun eindpresentatie voor de deelgemeente Charlois.
VROM Binnenlandse zaken krijgt eerste college in de grote zaal van de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2006 
Na de presentatie konden ze genieten van de Pendrecht Monoloog "Alleen de bomen zijn nog van toen".
VROM en Binnenlandse zaken op college in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2006 
Vandaag was er een eerste college van de Pendrecht Universiteit voor VROM en Binnenlandse Zaken.
Een eindpresentatie maken en dan ook nog in het Nederlands - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2006 
Het valt niet mee om een eindpresentatie te maken en dan ook nog in het Nederlands. Dat is best griezelig.
Niet alleen vrouwen maar ook mannen "doen" een taalstage - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2006 
Hij heeft zich kranig gedragen tussen vier vrouwen. Ook hij heeft vandaag afscheid genomen, maar niet voor lang.
Taalstagiares van de BOP houden hun eindpresentatie - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2006 
Na maanden oefenen in het schrijven en converseren in het Nederlands houden ze hun eindpresentatie voor hun klasgenoten.
En nu toch echt het laatste stukje over de veelbesproken speld - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2006 
Er wordt weleens gezegd dat er wel erg veel stukjes over één onderwerp op de site staan maar, klik door en lees verder.
Filmers uit Birmingham - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2006 
Op de vraag van Nick Booth uit Birmingham of hij in Pendrecht mag komen filmen was het antwoord natuurlijk volmondig ja.
Trotse Elly volgt de officiele handeling opspelden Erasmusspeld - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2006 
Onder het toeziend oog van Elly en filmers uit Birmingham speldt Dick Lockhorst de speld op.
Uiteindelijk toch de Erasmusspeld voor At - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2006 
Dinsdagmorgen om elf uur wordt dan toch eindelijk de speld opgeprikt door Dick Lockhorst.
Dick Lockhorst reikt de Erasmusspeld uit aan At Polhuis - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2006 
De Erasmusspeld is zoek, een beschaamde Dick Lockhorst vraagt zich af waar de speld kan zijn.
Een zéér langdurig concert - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2006 
De wanhoop nabij vraagt Elly Polhuis of de "verrassing" al gearriveerd is.
Mevrouw Polhuis geeft een privé concert voor haar jarige echtgenoot - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2006 
Om 20.00 uur was het zover, alle genodigden stroomden binnen voor het concert aangeboden door Elly Polhuis voor de jarige.
Wie was de eerste die At in de ogen keek? - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2006 
Dit is de eerste vrouw die At in de ogen keek, wie is die vrouw, lees verder.
Symposium voor jarige dominee At Polhuis - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2006 
Aanstaande woensdag wordt At 60 jaar maar in de VUT, nee daar denkt hij nog niet aan.
Dominee Plaizier schertste dat At zó ongeduldig is, dat hij nu alvast zijn verjaardag viert.

Gespreksleider van het symposium Rens Kopmels houdt de touwtjes stevig in handen - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2006 
Voor één keer aan de heer Rens Kopmels de eer om het voorzitterschap van At over te nemen.
At zat af en toe dan ook op het puntje van zijn stoel.

Symposium bijna ten einde - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2006 
Het symposium is bijna ten einde, zoals bijna altijd komt dan de discussie pas goed op gang.
Het tweede half uur is voor professor den Dulk, een studievriend van de jarige - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2006 
Barth biedt in Christengemeinde und Bürgergemeinde (1946) twaalf richtlijnen aan voor politieke verantwoordelijkheid van de gemeente. Professor den Dulk zet zijn visie uiteen.
Het laatste halfuur was het de beurt aan dominee Plaisier - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2006 
Dominee Plaisier had er duidelijk veel plezier in, hij gaf een korte karakterschets van onze predikant.
Professor den Hertog beet de spits af in het eerste half uur - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2006 
Professor den Hertog was de eerste spreker, een drukbezet man en al heel lang geleden door Elly Polhuis deze middag vrij te houden om zijn bijdrage te leveren.
PvdA-leden bezoeken Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 25, 2006 
Een groepje leden van de Partij van de Arbeid was op zaterdag 24 juni op bezoek in Pendrecht.
Pendrecht wint . - dit artikel is geplaatst op: Jun 21, 2006 
Pendrecht ziet Oranje .
Dominic neemt afscheid in de vorm van een symposium in het Arthotel aan de Maashaven - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2006 
Na zich ruim acht jaar met veel voortvarendheid ingezet te hebben voor onze deelgemeente. Zo luidt de uitnodiging voor het symposium ter gelegenheid van het afscheid.
Opening afscheids symposium door Pieter Tops hoogleraar Universiteit Tilburg - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2006 
Pieter Tops, hoogleraar bestuurskunde Universiteit Tilburg opende met een mini college het afscheids symposium ter ere van Dominic Schrijer.
Dominic samen met vrouw en ouders nemen afscheid van Charlois - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2006 
Dominic temidden van zijn vrouw en ouders.
Karel de Stoutespel voor Dominic Schrijer - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2006 
Na 12 jaar in de deelgemeenteraad van Charlois werkzaam te zijn geweest speldt Dick Lockhorst Dominic de Karel de Stoutespeld op.
Na de heren, de kinderen nog een kort damesverslagje - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2006 
De dames hebben zich natuurlijk ook niet onbetuigd gelaten, de uiteindelijke organisatie komt uiteindelijk toch altijd op de vrouwen neer.
Het was natuurlijk ook zo dat de dames het voor de buurt organiseerden maar met als thuis basis de Vrouwenstudio.
De heren zaten dan ook buiten, zou dat de reden geweest kunnen zijn, behalve dat het te mooi weer was om binnen te zitten?

Nergens Antilliaanse vaders te zien wordt er vaak gezegd? - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2006 
Er wordt vaak gezegd dat de Antilliaanse vaders niet "in beeld" zijn.
Nou kijk maar eens goed op bijgaande foto.

Kleurige dansgroepjes tijdens het feest in de Bruinissestraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2006 
Iedereen kon volop genieten van de verschillende dansgroepjes die hun best deden om het publiek een zo professioneel mogelijk optreden te laten zien.
De secretaresse van Vitaal Pendrecht is eindelijk "Baby" af - dit artikel is geplaatst op: Jun 19, 2006 
Baby Jamanica is niet langer de baby van de familie sinds ze oma is geworden van deze echte baby.
Songfestival en Dominotournooi in de Bruinissestraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 19, 2006 
Afgelopen zaterdag was het feest voor de Vrouwenstudio, ze wilden de buurt laten weten hoe fijn het is om in Pendrecht te wonen.
Dit is gevierd door een songfestival te houden voor de dames en een dominotournooi voor de heren. Voor de kinderen stond er een springkussen.

Viviana en Mia zien 't helemaal zitten - dit artikel is geplaatst op: Jun 15, 2006 
Viviana Lambertina en Mia nemen het er bij de opening even lekker van. Voor hen komt Bar Bickel's als geroepen. Ze weten wat genieten is.
Een beetje dringen om het lint - dit artikel is geplaatst op: Jun 15, 2006 
Met z'n drieën door één deur, kan dat wel en dan ook nog een lint knippen?
Bar Bickel's geopend - dit artikel is geplaatst op: Jun 15, 2006 
Met zijn drieën knipten ze het lint door. Eerst spraken Rabella de Faria, Lionel Martijn en Ramonsito Booi het publiek toe. Er was ook een brassband. Iedereen moet nu weten dat er een gezellige voorziening bij is gekomen op Plein 1953.
Hoog bezoek bij de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Jun 15, 2006 
Anneke Marter en Maria van der Putte - Ferreida waren even op bezoek bij de Pendrecht Universiteit. Helemaal uit Antwerpen kwamen ze. Het zijn goede contacten van Gerard Boom en hij ontving hen woensdag 14 juni op de BOP.
Bouwspeeltuin Pendrecht 7 gaat timmeren - dit artikel is geplaatst op: Jun 14, 2006 
22 juli gaat de bouwtuin open. Er is drainage aangebracht. En er zijn allerlei nieuwe toestellen. Ook kan er nu gejeu de bouled worden. En natuurlijk kan er ook naar hartelust getimmerd worden. De tuin is open van maandag tot en met vrijdag.
Kijk eens, daar is de man met het schaafijs. - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2006 
In Paramaribo is ie niet uit het straatbeeld weg te denken. De man met het schaafijs. Op Plein 1953 kwam ie ook zomaar langs. Hij was zich van het hanging basket feestje niet bewust, maar het kwam goed uit. Tropisch weer en het onweer ging via België.
Hapjes gingen er in als koek - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2006 
Via Bien Hofman waren allerlei vrouwen gevraagd heerlijke hapjes klaar te maken. Er waren, Indische, Hinsdoestaanse, Antilliaanse en Turks/Marokkaanse hapjes. Ook de winkeliers lieten zich niet onbetuigd en zorgden voor een drankje en Hollandse hapjes. Helaas geen kibbeling, de vloer van de visboer moest in de was.
Laatste Hanging Basket hangt - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2006 
Ed Goverde, kersvers bestuurder van de deelgemeente, Bram van Bekkum, ex-voorzitter van de winkeliersvereniging en Amina Fiddani, griffier van de kinderraad hesen de laatste hanging basket op Plein 1953 op zijn plek. De leverancier zorgde dat alles goed liep en vroeg hen ook het touwtje weer iets te vieren, zodat de mand met geraniums netjes aan de lantaarnpaal kwam te hangen.
Studenten rechtswinkel hielden presentatie - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2006 
Anoub Jokhoe, Melanie Slagter en Astrid Lachmon hielden dinsdag 13 juni op Inholland hun eindpresentatie. Zij hadden er bijna een jaar spreekuurwerk in Pendrecht bij de BOP opzitten. En hadden behoorlijk wat mensen geholpen.
Bar Bickel's gaat officieel open. - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2006 
Op 15 juni om 16:00 uur gaat Bar Bickel's officieel open. Mevrouw Rabella de Faria, Lionel Martijn en Ramonsito Booi zullen speeches houden. Samen verrichten zij de opening.
Ali B op De Koppeling - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2006 
Denk je in een rustige wijk te wonen. Een Tuinstad immers! Zie je ineens een grote podiumwagen en wie staat daarop? Je gelooft je ogen niet: Ali B.
Het WK-feest aan de Stellendamstraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 12, 2006 
"We zijn om half elf begonnen met het opzetten van de party-tenten op het pleintje bij de Thuiszorg", schrijft Tanja Heijnen enthousiast. In de Stellendamstraat werden de uitdagingen van Opzoomer Mee één voor één opgevolgd.
Barbecue aan de Oldegaarde 520 tot 546 - dit artikel is geplaatst op: Jun 11, 2006 
Bij de start van de aanpak Mensen Maken de Stad in de flats aan de Oldegaarde 520 tot 546 kwam wethouder Geluk een cheque brengen. Zaterdag 10 juni werd de cheque verzilverd. De bewonersgroep koos voor een barbecue.
Vrolijkheid op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jun 11, 2006 
Dinsdag 13 juni om 16.00 uur worden de zogenoemde "Hanging baskets" onthuld door de Kinderraad, Ed Goverde van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois en de voorzitter van de winkeliersvereniging Bram van Bekkum.
Portlandstraat was de winnaar - dit artikel is geplaatst op: Jun 11, 2006 
Agnes Morene is net als Dagburgemeester Mario Bosch iemand die op de kleintjes let. In het berichtje over de Europese Dag van de Buren staat namelijk een storende fout. Niet de Polslandstraat in de Tarwewijk, maar de Portlandstraat in Oud Charlois won de premie. Agnes bedankt voor je opmerking!
Hier word je echt stil van... - dit artikel is geplaatst op: Jun 10, 2006 
...want zulke bijzondere kunst was nog nooit te zien in Galerie Eveline van Rooy.
Jeanet Kullman plaatste kanttekeningen - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2006 
Jeanet Kullberg is wetenschappelijk medewerker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau. Zij schreef onlangs een essay: "De tekentafel neemt de wijk. Beloften en beperkingen in de herstructurering van buurten". Zij zet een aantal kanttekeningen bij de herstructurering van de na-oorlogse wijken.
Maaskoepel-Sociëteit over herstructurering - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2006 
Op donderdag 8 juni kwam een gezelschap op uitnodiging van de Maaskoepel bij elkaar in Stadsbrouwerij De Pelgrim. Het onderwerp was “Beloften en beperkingen in de herstructurering van buurten”. De Federatie van de Woningbouwcorporaties in de Rotterdamse regio had Jeanet Kullberg uitgenodigd om de discussie in te leiden.
Oranje nu al Kampioen - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2006 
Helemaal aan het begin van de Dreischorstraat woont een bewoner, die helemaal niet meer hoeft te kijken naar de WK-wedstrijden. Voor hem is alles duidelijk. Die bus van Van Basten met op weg naar goud erop? Het hoeft allemaal niet, want ze zijn al ........
In de Oldegaardeflats wordt de stad gemaakt - dit artikel is geplaatst op: Jun 8, 2006 
Mensen Maken de Stad heet het programma. In alle Oldegaardeflats van de Herkingenbuurt komen medewerkers van dit programma langs. In de flats van Den Bommelhof wordt stap voor stap de flat verbeterd en het contact tussen bewoners onderling verstevigd.
De straat heeft 3 delen en hoe wordt het één straat - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2006 
26 bewoners werden ondervraagd in de Stellendamstraat. Bewoners uit de nieuwe woningen, uit de eengezinswoningen en uit de portiekwoningen. Ze waarderen allemaal hun straat behoorlijk hoog en velen hebben niet zo behoefte aan veel contact.
HR-studenten organiseren kinderfeest - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2006 
Er kwamen meer kinderen dan anders naar het pleintje voor de Thuiszorg aan de Herkingenstraat. Het was woensdagmiddag 7 juni. Studenten van de Hogeschool Rotterdam hadden bewoners geïnterviewd en ze toonden hun resultaten bij een kinderactiviteit. Bewoners van de Stellendamstraat waren er voor uitgenodigd.
Voetbalspektakel op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2006 
Zoals in de activiteitenlijst onder Pendrecht Tuinstad staat vermeld, was het er allemaal. Een groots voetbalspektakel. De WK kan voor Pendrecht beginnen.
Buurtbemiddeling terug in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2006 
Buurtbemiddeling terug van weggeweest. In 2003 heeft het project Buurtbemiddeling in Pendrecht en Zuidwijk gewerkt. Financieringsproblemen zorgde voor het stoppen van het project voor Pendrecht. Nieuwe bezems bij de Nieuwe Unie, Vestia en ook bij de deelgemeente Charlois vegen schoon. Buurtbemiddeling is terug.
Zou je er ook zelf willen wonen? - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2006 
Eén van de bedenkers van de STADSWIJK studies is Arnold Rijndorp. Geen onbekende voor Pendrecht. Hij is socioloog en bestudeerde Pendrecht en Zuidwijk al eens. Hij schreef een verslag over de oprichting van de Resident University en vroeg Bien Hofman of zij op de eerste bijeenkomst op 10 april een bijdrage kon leveren over de Pendrecht Universiteit.
Directeur KEI wil jubeljaar - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2006 
Dinsdag 6 juni 2006 (060606) verschillende Christelijke genootschappen bidden de gehele dag. In Openbaringen 13 staat dat de duivel het getal 666 draagt. Esther Agricola, directeur van KEI kenniscentrum stedelijke vernieuwing maakt gebruik van het beeld. In een ander bijbelverhaal staat dat de Joden op gezette tijden een jubeljaar hadden. Zij wil op 07 07 2007 een jubeljaar voor de 56 stadswijken, waaronder Pendrecht valt. Ze sprak op de laatste bijeenkomst van de STADSWIJK studies in de Pniëlkerk in Amsterdam.
Heb je nog vlaggetjes? - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2006 
Hij meldde zich als eerste straat voor het WK-pakket van Opzoomer Mee. Het duurde even voordat er ook echt iets te zien was in de straat. "Nee zodra het pakket er is gaan we de hele straat van oranje vlaggetjes voorzien", hield Niek Beeke vol. En ......
Schone grond verklaring is er - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2006 
Nog voor de zomer aanbreekt gaan ze weg. De vrees voor stank- en muggenoverlast is net voorkomen in de buurt van de Dinteloordstraat. De kelderbakken worden gesloopt.
14 Dalai Lama's in het Wereldmuseum - dit artikel is geplaatst op: Jun 6, 2006 
Afgelopen donderdag is de tentoonstelling "de 14 Dalai Lama's van Tibet" in het Wereldmuseum geopend. Sherline ooit wijkwinkelier werkt aan de balie van het museum en is Pendrecht nog niet vergeten.
Goede Raad is Gratis! - dit artikel is geplaatst op: Jun 5, 2006 
"Berucht en verguisd, dat zeker! Maar wat is nu precies een gerechtsdeurwaarder? En is ‘ie nou ambtenaar of niet?
De gerechtsdeurwaarder is beide: zowel openbaar ambtenaar als zelfstandig ondernemer." schrijft Arnold Petie, sociaal raadsman voor Pendrecht en Zuidwijk.

Moeder van de Papendrechtstraat jarig - dit artikel is geplaatst op: Jun 5, 2006 
Sherida Macnack werd vorig jaar tijdens de Fijn op het Plein show uitgeroepen tot de moeder van de Papendrechtstraat. Op 1e Pinksterdag was ze jarig en dat is de straat niet ontgaan.
Zwitsers Oranjegevoel - dit artikel is geplaatst op: Jun 3, 2006 
Op veel plaatsen in Pendrecht heeft de Oranjekoorts al toegeslagen. Maar deze steunbetuiging aan het Nederlandse elftal is opmerkelijk.
Zelfs duiven ruimen op - dit artikel is geplaatst op: Jun 3, 2006 
Niet alleen schoenen, ook brood belandt in de gemeenschappelijke tuin. Maar daar hoeven geen oranjepakken bij aan te pas te komen. Er zijn andere schepselen dol op dergelijke traktaties.
Oranjepakken helpen ook mee - dit artikel is geplaatst op: Jun 3, 2006 
Op de tuin van de Battenoordhof wordt met regelmaat brood en rommel gegooid. Mensen maken de Stad wil er naar toe dat de bewoners dit uit hun hoofd laten. De gemeenschappelijke tuin ziet er schoon uit. Daar helpen deze mensen aan mee.
Mensen maken de Stad in de Battenoordhof - dit artikel is geplaatst op: Jun 3, 2006 
Stap voor stap gaat Mensen maken de Stad de flats aan de Oldegaarde langs. Addie en Marcel zijn aan de vierde flat begonnen. Laila is even uitgeschakeld. Het systeem wordt steeds bijgesteld en het slaat aan.
Papendrechtstraat misschien nog wel meer oranje - dit artikel is geplaatst op: Jun 2, 2006 
Het gaat nu goed los in Pendrecht. De oranjekoorts grijpt om zich heen. Donderdagavond gingen Brigitte Jordan en Sherida Macnack van de Papendrechtstraat op zoek naar een grote ladder. Ze hadden alvast zelf vlaggetjes gekocht en kijken uit naar het WK-pakket van Opzoomer Mee. De straat moet in alle hoekjes en gaatjes oranje worden, vinden zij.
Sezai kent geheimen van microfoon - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2006 
Hij kwam met drie collega-studenten naar het binnenterrein van de Sint Annalandstraat. Ze gingen meehelpen met het bakken van de pannenkoeken en hielpen mee om de wigwam te bouwen en de zandbak te vullen. Ze kwamen voor het doen van interviews in het kader van de Goeie Buren Test. Sezai had nog een kwaliteit.
Talent ontdekken bij aanpak speelplek - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2006 
Ze woont in de flat aan de Sint Annalandstraat. Ze speelt vaak bij de speelplek. En dat er muziek was 31 mei vond ze helemaal geweldig. Want dansen kan ze.
Verslag Mario Bosch over speelplek op zijn weblog - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2006 
Mario Bosch was getuige van de actie op het binnenterrein achter de Sint Annalandstraat. Hij had zijn penning van zijn Dagburgemeesterschap om. Hij doet op zijn weblog op zijn site: www.mario-bosch.nl verslag van de activiteit.
Groepsfoto voor de wigwam - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2006 
Het werd bij elkaar een hele groep. Studenten van de Hogeschool Rotterdam wilden weten hoe het zat met de onderlinge contacten tussen bewoners. En er was een kleine groep helpers van buiten, maar het gros woont in de Sint-Annalandstraat, Stavenissestraat en Tholenstraat. Zij zorgden voor een eerste opknapbeurt van hun binnenterrein.
Wigwam op binnenterrein - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2006 
Er stond ook nog een vervallen en gevaarlijk huisje op het binnenterrein. Oplettende buren hadden al verschillende keren gewaarschuwd dat er ongelukken zouden kunnen gebeuren.
En toen was de berg zand verdwenen - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2006 
Die berg zand had een bedoeling natuurlijk. Hij moest van de zandbak op het binnenterrein weer een echte zandbak maken. Jaren geleden was er voor het laatst nieuw zand ingegaan. De kinderen moesten erg hun best doen om nog een korreltje te vinden.
Berg zand in de Tholenstraat - dit artikel is geplaatst op: May 31, 2006 
Voor het huis van Dagburgemeester Mario Bosch werd dinsdag 30 mei een hele berg speelzand gestort. Wat zou hiervan de reden zijn?
Galerie een dagje dicht - dit artikel is geplaatst op: May 31, 2006 
Op zaterdag 3 juni is galerie Eveline van Rooy gesloten.
De buren premie ging naar de Polslandstraat - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2006 
Uiteindelijk gaf Lionel Martijn op grond van het juryrapport de premie van 250 euro aan de Polslandstraat. Deze Opzoomerstraat had verreweg de leukste presentatie en kwam in vol ornaat de zaal van Ahoy binnen. De tweede premie ging naar de Maldenburg in Pendrecht's buurwijk: Zuidwijk.
Buurman Gerard Boom - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2006 
Eén van de Eurpese buren, die iets doet voor de Europese dag van de Burebn is Gerard Boom. De delegatie vanuit de deelgemeente Charlois begon haar bezoek aan Pendrecht bij hem thuis.
Europese dag van de buren - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2006 
Op dinsdag 30 mei vond de Europese dag van de Buren plaats. Deze dag wordt in 300 Europese steden gevierd. In Rotterdam ontmoeten actieve bewoners elkaar en (nieuwe) deelraadsleden krijgen de kans om op informele wijze met bewoners in contact te komen. Ook in Pendrecht kwamen er deelraadsleden op bezoek bij bewoners. In de deelgemeente Charlois en 7 andere deelgemeenten werd de dag gevierd en wethouder Kaya ging ook op bezoek, maar dan in IJsselmonde.
Groot materieel in de straat - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2006 
Als het riool hersteld is, moet er ook wat gebeuren om te voorkomen dat er geen verstopping ontstaat. Dat was later op de dag op de Ossenisseweg ook te merken.
Gat in Ossenisseweg - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2006 
Dinsdagmorgen 30 mei werd er volop gegraven in de Ossenisseweg. Waren er in de Stavenissestraat al gaten gevallen door een lekkend riool, ook hier bleek dat het geval te zijn.
Wordt de Rilland Bathstraat de Oranjestraat van Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2006 
Aan het eind van de straat is een groep, die zich als eerste meldde bij Opzoomer Mee voor een WK-pakket. Aan het begin van de straat zijn ze maar vast begonnen.
Rotterdam bouwt punt NL - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2006 
Marjan Lodewijk, van de Stichting Rotterdam Bouwt!, hield de deelgemeenteraad een affiche voor en bood de leden een dvd aan. De Stichting is op zoek naar architecten in de wijken. Ze worden geholpen door een keur van Rotterdamse architecten. En hebben een eigen website.
Schrijer wil ook in College verder met Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2006 
Maandag 29 mei nam Dominic Schrijer afscheid als portefeuillehouder van de deelgemeente Charlois. Hij is één van de wethouders geworden in het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders. Hij kreeg veel lof in de deelgemeenteraad en sprak zelf de raad ook lovend toe. Hij deed ook wat beloftes in de richting van Pendrecht.
Kinderraad biedt besluiten aan - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2006 
Samen met deelraadslid Agnes Morene worden de besluiten door een afvaardiging van de kinderraad aangeboden aan het dagelijks bestuur.
Kinderen in de deelraadsvergadering - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2006 
Op de valreep toch nog leden van de kinderraad aanwezig tijdens de behandeling van hun stuk
Gielen vraagt naar toekomst bewonersorganisaties - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2006 
Tijdens de raadsvergadering vraagt Arnold Gielen van de Bewoners Organisatie Tarwewijk naar de toekomst van de bewonersorganisaties.
Pendrechter, nieuwe portefeuillehouder - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2006 
Dominic Schrijer neemt afscheid, Ed Goverde neemt het over.
Nieuw wielerseizoen begint op de Dordselaan - dit artikel is geplaatst op: May 28, 2006 
Het nieuwe wielerseizoen in Rotterdam is begonnen op de Dordselaan in de Tarwewijk.
Russische kunstenaars exposeren in galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: May 28, 2006 
Van 8 juni t/m 29 juli is het werk van Armeen en Olga Gasparian te zien in de galerie aan de Slinge.
Plezier en bewondering - dit artikel is geplaatst op: May 25, 2006 
Met Michel Welles kun je twee kanten uit. Of je lacht je een hoedje om wat hij dot en zegt, of je kijkt vol bewondering naar hoe hij dat allemaal voor elkaar krijgt.
Ika toont trots de prijs - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2006 
Na het voorlezen in De Regenboog waren er twee korte toespraakjes. Eén van Lionel Martijn en één van Oritza, voor familie en bekenden Ika, Henriquez. Zij bedacht de voorleesmiddag en toonde trots de prijs, die De Regenboog kortegeleden op het Stadhuis ontving.
Eerste voorleesmiddag in De Regenboog - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2006 
Lionel Martijn van de deelgemeente Charlois beet het spits af. Iedere woensdagmiddag zal er voorgelezen worden door een andere leesvader of -moeder. Ika Henriquez legde het idee uit en liet ook de prijs die De Regenboog verdiend had zien.
Veel belangstelling bij afscheid Michel Welles - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2006 
Harkulo 14 was duidelijk te klein. Buiten stond een partytent. En kinderen waren druk in de weer met een opblaastoestel op het plein. Hij is dan ook enorm populair in Pendrecht en ook in Zuidwijk. Michel Welles wordt TOSbaas in Amsterdam.
Oranje Koorts is al te merken in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2006 
De site van Dagburgemeester Mario Bosch heeft een teller die aftelt naar de start van het WK. In de Krabbendijkestraat hangt al een aanmoedigend spandoek en ook aan de Ostreaflat is te zien wie Pendrecht als winnaar wil hebben.
Bekijk de Sint Bavokerk eens digitaal - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2006 
Vorig jaar verscheen een DVD met de geschiedenis van de kerk en een rondleiding door het markante gebouw.
Zuid Pakt Uit - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2006 
Tot slot werden er conclusies getrokken en werd er een sociaal statuut overhandigd aan Lionel Martijn en Chris Reit van Woonbron. Zij waren beiden onder de indruk van de bijeenkomst.
Quiz met Jan Willen Duyvendak en Lex Veldboer - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2006 
Zij doen een onderzoek vanuit de Universiteit van Amsterdam. Hun belangrijkste vraag is leveren nieuwe bewoners vanuit vaak een betere positie ook een echt een bijdrage aan het verbeteren van de situatie van zittende bewoners. Dat dat allemaal niet zo eenvoudig te beantworoden is werd in de workshop duidelijk.
John Buijsman interviewde Claudette de Agua Rosada - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2006 
Hij is bekend van de televisie. Meteen werd de Gamma erbij gehaald, maar hij was op tv-rijnmond ook in een actie verwikkeld rond Oma Van der Poel uit Spangen. Hij dacht dat Claudette hetzelfde deed. Ook dat beeld werd bijgesteld.
John Buijsman weet alles van zuid - dit artikel is geplaatst op: May 23, 2006 
Als dokter Doolittle in Loenatik en als het meneertje in de Gamma reclame of als Hank op tv rijnmond en de stem die iedere vrijdagavond roept: "Raymann is Laaaaaat!" kennen we hem. Maar dat ie alles geleerd heeft op zuid, dat wist niet iedereen. Wat doet John Buijsman nou op een manifestatie over de Zon op Zuid, ook voor de Bewoners?
Zon op Zuid manifestatie in Nova College - dit artikel is geplaatst op: May 23, 2006 
Dinsdag 23 mei vond er een manifestatie onder de noemer Zon op Zuid plaats. 14 oktober 2003 was er een eerste manifestatie geweest. Bijna 3 jaar later werden de klokken van bewoners uit Pendrecht, Zuidwijk, Lambardijen, Oud IJsselmonde en Hoogvliet gelijk gezet.
Raadstafel ging over Pendrecht Zet Door - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2006 
Een nieuw fenomeen bij de deelgemeente Charlois is de Raadstafel. 22 mei werd de eerste tafel georganiseerd. Om 19:00 uur begon in de Waalhavenzaal deze laagdrempelige vergadervorm. Dagelijks bestuurders, ambtenaren en zeker ook inzoners van Charlois en de instellingen uit Charlois kunnen aan die Raadstafel allerlei onderwerpen bespreken. Op de eerste Raadstafel stond Pendrecht Zet Door en het Transfer Informatie Punt op de agenda.
Pendrecht's raadslid vergeten - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2006 
Vitaal Pendrecht was bij de installatie van de nieuwe deelgemeenteraad van Charlois. De leden, die in Pendrecht wonen werden toen even aan u voorgesteld. Eén raadslid werd daarbij over het hoofd gezien: Ronald Tol.
Sila heeft veel ideeën opgedaan door bezoek aan de Efteling - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2006 
Nog een enthousiaste organisator is Sila Polak. Sila werd bij d Fijn op het Plein show verkozen tot de moeder van het plein. Ze is vaak met de kinderen bezig en brengt hen allerlei creatieve vaardigheden bij.
Sjannie wordt meteen al nadrukkelijk gegroet - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2006 
Sjannie de Mooij belde maandag 22 mei enthousiast op. "Het heeft echt ik gewerkt. Nuri zei vanmorgen nadrukkelijk tegen me: Goede Morgen Buurvrouw! Ik vind echt dat de reis naar Kaatsheuvel goed gewerkt heeft", was haar conclusie.
Bank nummer 2 - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2006 
De groep was zo groot dat er even niet gerekend was op nog een klein aantal een aantal achterblijvers. Dus werd er ook met hen nog een foto gemaakt. Kwam goed uit want hij is groot, maar er passen geen 80 mensen op die bank.
Met zijn allen op de bank - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2006 
De afspraak werd gemaakt om aan het eind van de dag met zijn allen op de grote bank bij de ingang te gaan zitten. 2 jaar geleden werd er ook zo'n foto gemaakt. Voor sommigen een dierbare herinnering.
De hele familie Meilise lekker uit in De Efteling - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2006 
Op nummer 1 in de Halsterenstraat woont een Surinaamse familie. Hun verleden ligt in Paramaribo. Zij denken soms terug aan Waterkant en aan de palmbomen in die stad.
Plattegrond van de Efteling is toch wel handig - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2006 
Olga, Riet en Gré zitten tijdens de lunch gebogen over de plattegrond van de Efteling. "Wat hebben we nou allemaal gezien?", vragen ze zich af, "En wat kunnen voor sluitingstijd nog gaan bekijken?" In de bus op de heenweg hebben ze de opdracht gekregen om De Efteling op je in te laten werken en op de terugweg met ideeën te komen om de straat nog aantrekkelijker te maken.
Prima chauffeur die Hans - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2006 
Zeg maar Hans", zegt hij, "Wat een beleefde mensen. Ik moet nadat ik jullie naar de Efteling gebracht heb een ander reisje doen. Mag mijn vrouw mee als ik jullie terug kom halen?" Hans rijdt voor Ringelberg en bracht met een dubbeldeksbus met alles erop en eraan de bewoners van de Halsterenstraat naar de Efetling en terug.
Halsterenstraat gaat naar de Efteling - dit artikel is geplaatst op: May 22, 2006 
De Halsterenstraat is een straat waar men Goede Voornemens heeft opgesteld. Op 25 februari kreeg de straat daarvoor een premie van 1500 euro. Het straatteam zorgde voor wat extra geld en ging zondag 21 mei naar de Efteling.
De deur kan niet open - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2006 
Het ophogen van straten geeft soms aanleiding tot vreemde situaties.
Valckensteyn Bevrijd! - dit artikel is geplaatst op: May 20, 2006 
Op 20 mei was er een spetterende feestavond in de grote zaal van Valckensteyn. The Dizzy Riders en Bernd & Ed traden op voor de bewoners van dit complex, die via Mensen Maken de Stad hun bevrijding vierden. Mei is tenslotte de bevrijdingsmaand.
Oranjepakketje aan de Sommelsdijkstraat - dit artikel is geplaatst op: May 20, 2006 
Op verschillende plekken in Pendrecht kun je de Oranjekoorts waarnemen. Bijvoorbeeld bij de Ostreaflat aan de Sommelsdijkstraat. Het begon al vroeg dit jaar, of was het vorig al?
Djembee in de Christus Triomfatorkerk - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2006 
Het is altijd al een vrolijke boel in de kerk van Stanley Dissels, maar ook deze keer bij het feest van de Beatrixschool.
Door de wind met hapjes - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2006 
Kanjers zijn het en met een lach van oor tot oor trotseerden ze de harde wind.
Verrassing op Beatrixschoolfeest - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2006 
Deze moeder met haar twee kinderen hebben de hele dag genoten van het feest.
Geluidstechnicus is oud leerling - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2006 
Jurgen Zijlmans,zijn vriendin en zijn neef traden op als geluids-technici. Jurgen is oud leerling van de Beatrixschool en voelt zich nog altijd zeer betrokken bij de activiteiten van de school.
Boom valt op auto Biezelingeplein - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2006 
De vorige windhoos, die Pendrecht trof velde een boom aan het Biezelingeplein. Uit voorzorg werden er nog maar eens twee bomen omgezaagd. Ze bleken van binnen helemaal broos.
Het populairste speeltoestel - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2006 
De schoolpleinen van Pendrecht krijgen allemaal iets extra's. Het begon met de Groeibriljant. Annemarie Commijs en Nancy Hartman hebben met hun enthousiaste voorwerk veel baanbrekend werk gedaan.
Jarige Beatrixschool - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2006 
Een storm en regenachtige verjaardag van de Beatrixschool kon de pret niet verminderen de schilder van dit werk staat aan het begin van zijn carrière.
Een prachtige felicitatie.

Michel Welles gaat weg bij TOS Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 18, 2006 
Een bekend gezicht heeft hij. Veel mensen weten niet precies hoe hij heet. Die jongen van TOS met die rastaharen. Oh je bedoelt Michel Welles? Hij vertrekt bij TOS Pendrecht en gaat naar TOS in Amsterdam.
Unicum blij met zo'n vrijwilliger - dit artikel is geplaatst op: May 17, 2006 
Hij heet Karel Palte, woont in de Stavenissestraat en is al 33 jaar vrijwillig bezig voor Korfbalvereniging Unicum. Hij heeft er een dagtaak aan.
Beatrixschool sport op het korfbalveld van Unicum - dit artikel is geplaatst op: May 17, 2006 
Het is een drukte van belang op het veld van Korfbalvereniging Unicum. De beatrixschool is er met alle basisschool groepen aan het sporten.
Alles zit mee, de zon staat hoog aan de hemel en er zit publiek langs de lijn.

Angelique Koeiman wil alleen op foto - dit artikel is geplaatst op: May 17, 2006 
Jullie hebben me naam al eens verkeerd geschreven. Ik heet Angelique en wil je een foto van mij maken met het certificaat.
Samira Abbos leidde de OSKAR show - dit artikel is geplaatst op: May 17, 2006 
Ze is niet op haar mondje gevallen en maakte er een spannende presentatie van in de Burgerzaal. Samira Abbos introduceerde de filmpjes over de projecten, artiesten, presentators van projecten en de wethouders.
Regenboog in de prijzen - dit artikel is geplaatst op: May 17, 2006 
In het Stadhuis was dinsdag 16 mei een uitreiking van verschillende onderswijsprijzen. In de Burgerzaal viel De Regenboog de eer te beurt om uit handen van Leonard Geluk een certificaat te ontvangen.
Harry de Boer over sloop Dinteloordstraat - dit artikel is geplaatst op: May 17, 2006 
In de schouw van 11 mei liepen de schouwers langs de Dinteloordstraat. Er kwamen opmerkingen over de kelderbakken die nog aan weerskanten van de straat liggen. Harry de Boer, wijkregisseur van de Nieuwe Unie, heeft er handenvol werk aan.
Advies van Gerard Smulders na 2e college Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: May 16, 2006 
Gerard Smulders leidde het gesprek over de Pendrecht Monologen op 8 mei. Gerard kwam een week erna terug met een paar op- en aanmerkingen. Interessante zaken voor de volgers van de Pendrecht Universiteit.
Bram van Bekkum naar ander filiaal - dit artikel is geplaatst op: May 15, 2006 
De winkeliersvereniging Plein 1953 koos een nieuwe voorzitter op 21 maart. Bram van Bekkum, de filiaalhouder van de AH-Krabbendijkestraat, schrijft het volgende bericht.
Tuinieren met de familie - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
In het huis op nummer 14 in de Dirkslandstraat is het ook een drukte van belang. De nieuwe bewoners hebben de familie ingeschakeld.
Monique Djorai doet iets terug - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
Monique Djorai greep aan het eind van de activiteit de microfoon.
Jia Jia Deng weet raad met stoepkrijt - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
Er is ook stoepkrijt op het flatfeest. De organisatie heeft an alles gedacht.
Buurman juicht initiatief toe - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
De buren kijken instemmend toe. Wat meer leven in de brouwerij kan geen kwaad. En hun kinderen kunnen ook mee springen op het kussen en worden ook geschminkt.
Dagburgemeester Mario sprak feestgangers toe - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
Hij had zijn penning voor deze gelegenheid omgehangen. Hij kent de plek goed van vroeger. Hij woonde in de buurt.
Plantenschaal als herinnering - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
De tuin achter de flat aan de Oldegaarde laat nog zien waar het straatje van de eengezinswoningen lag. Er is wel een pleintje aangelegd met een bank erop en er is ook een nieuwe plantenschaal.
De oudsten van het gezelschap - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
Ze zitten er de hele middag en gaan bij het luiden van bel voor de laatste ronde naar hun woning in de flat aan de Oldegaarde.
Middag lang springen - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
Het is een heel gevaarte in een smalle straat, maar met zo'n flat op de achtergrond valt de grote een beetje. Het plezier is er niet minder om.
Iedereen deed mee - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
Collega's, familieleden en anderen bewoners, allemaal werden ze ingeschakeld om iets moois van het feestje te maken.
Het organisatiegroepje van de Oldegaardeflat - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
Mensen Maken de Stad slaat aan. Dat bleek uit de reactie van een aantal bewoners aan de Oldegaarde. Zij organiseerden een leuke activiteit naast de flat.
Springkussen Clown bij Oldegaardeflat - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
Het was schitterend weer zaterdag 13 mei. Bewoners van de Oldegaardeflat, Oldegaarde 548 tot 574 hadden hun feestje gepland. Via Mensen maken de Stad waren ze in actie gekomen om hun flat en de buurt op te vrolijken.
Petra kent de oorzaak verdwijnen panelen - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2006 
Ze woont aan de Sliedrechtstraat. Maar dat houdt niet in dat ze haar wijk niet kent en niet weet wat er gebeurt. Ze geeft dagburgemeester Mario Bosch antwoord.
Wéér mysterie rond Pendrechts kunstwerk - dit artikel is geplaatst op: May 13, 2006 
En opnieuw gaat het om een kunstwerk van Rex Mundio: de schildering Aquarius.
Spaanse interesse voor Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2006 
Drie studenten van de Universiteit van Alicante hebben een werkstuk gemaakt over de stedenbouwkundige opzet van Pendrecht.
Van Drunen onderhoudt al 20 jaar publiek tuintje - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2006 
Hij woont al heel lang in de Ellewoutsdijkstraat. Wie zijn huisbaas nu is, is hem al een poosje niet meer duidelijk. 20 jaar geleden begon hij het tuintje te doen. Zijn werk ontgaat je niet. Het tuintje valt op.
Fraai zicht op Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2006 
Vanaf het bruggetje in de Melissantstraat ziet het hart van Pendrecht er heel fraai uit. Zeker op een zonnige dag in mei.
Nieuwe lente, jong geluk midden in de singel - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2006 
Iedere lente geeft nieuwe leven. Op de vijver aan het eind van de Abbenbroek weg is dat nieuwe leven wel heel erg letterlijk aanwezig.
Daar liggen die tegels! - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2006 
Nee, de tegels hebben een geheel andere bestemming gekregen. Iemand dacht die vijver ziet er toch vies uit. dempen die sloot.
Pad zonder tegels - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2006 
Schouwers vragen zich soms af: "Hoe zou dat toch komen. Waar zijn die tegels gebleven? Was er iemand die tegels in de tuin nodig had?"
Graffiti in de wijk is uitzondering, maar .... - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2006 
Er moet iemand in de Tiengemetenbuurt wonen, die van wanten weet. Mooie kleuren en het zit goed in elkaar. Maar niet iedereen kan dat waarderen.
Raamsdonkweg landelijk straatje in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2006 
De schouw ging ook door de Raamsdonkweg. Een straat, die maar bij weinig mensen bekend is. Eigenlijk een heel mooi stukje Pendrecht. Kom je er nou in de winter, in de lente, in de zomer of in de herfst, de Raamsdonkweg is iedere keer anders.
Michiel Varekamp van de BST zet paraaf - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2006 
Michiel Varekamp van de Roteb is BST coördinator. Een serieuze medewerker van deze voor het schoonhouden van de wijk belangrijke organisatie. Hij parafeerde de kaartjes van de schouwers.
Schouw in Tiengemetenbuurt . - dit artikel is geplaatst op: May 11, 2006 
Op donderdagmorgen 11 mei 2006 verzamelden 7 bewoners, 3 ambtenaren, een medewerker van de Nieuwe Unie en een opbouwwerker zich voor een schouw in de Tiengemetenbuurt.
Oprichter Turks Huis krijgt Karel de Stoutespeld - dit artikel is geplaatst op: May 10, 2006 
De tijd vliegt. Bijna schoot het erbij, maar nog net op tijd herinnerde de redactie zich: op 3 mei werden Cemal Kumas en Sedat Atacan in het zonnetje gezet in het Turks Huis. Lionel Martijn verrichtte de handeling.
Werkgroep Herkingenbuurt heeft ook eigen site - dit artikel is geplaatst op: May 10, 2006 
De Werkgroep Herkingenbuurt opgericht op 29 januari 2003 meldt nu ook over een eigen website te beschikken. De werkgroep vraagt om te kijken en opmerkingen te maken.
Het vervolg van de Pendrecht Monologen - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
Cees Bavius vertelde het publiek in De Passage hoe Toneel Pendrecht verder gaat. Er wordt inmiddels gewerkt aan Pendrecht Eenakters, die eind van het jaar op de planken komen en in 2007 komt er een totaalstuk over het Pendrecht van de toekomst.
Een boeket bloemen voor iedereen - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
Aan het eind, voordat er nog even opgeruimd moet worden, is er een mooi moment. Bloemen voor de spelers en voor de gespreksleider. Het spel was prachtig en de lessen zijn getrokken. Ze houden ook niet meer op.
Jozef en Maria in De Passage - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
Bestemming Nederland kreeg in De Passage een heel bijzondere lading. In het publiek zaten "lotgenoten" van Ruud en Elly Pesik.
Alleen de bomen - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
Na de eerste voorstelling en het korte gesprek werd het publiek gevraagd zich naar de volgende voorstelling in een andere hoek te draaien. Dat ging alsof het vanzelfsprekend was.
Uitstappen zonder lawaai - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
Allerlei regels kregen ze mee. Een ervan: Als u het vliegtuig uitstapt, doe dat dan rustig. Maak geen lawaai. In hun land van herkomst Turkije werd hen ingeprent hoe zich te gedragen.
"Kees, herken je dit?" - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
Gerard Smulders vroeg herhaaldelijk aan Kees Brand, die aan de wieg stond van de BOP en met zijn vrouw Ans niet weg te denken is uit Pendrecht. "Kees, herken je dit?"
Gespreksleider ontmoet vroegere buren - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
Als je als gesprekleider opgegroeid ben in Pendrecht kun je natuurlijk tot een verrassende ontdekking komen. Dat gebeurde Gerard Smulders in de Passage tijdens het gesprek over het toneelspel van wijkbewoners.
2e college van de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
In de kantine van De Passage waren in drie hoeken decors gemaakt voor de Pendrecht Monolgen. Er waren met nadruk bewoners en professionals uitgenodigd, die nog niet eerder kennisgemaakt had met de Monologen. Onder hen waren ook erg jonge kijkers.
BOP houdt jaarvergadering - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
In De Passage voorafgaand aan de Pendrecht Monologen vergaderde de BOP op maandag 8 mei. Een korte agenda werd in een werkruimte van het centrum voor de dagopvang van mensen met een beperking opgevoerd.
Mooie monologen... - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
De Pendrecht Monologen... herkenbare verhalen verteld door Pendrechtenaren, voor nieuwe en oude Pendrechtenaren.
Wat is hier gebeurd? - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2006 
Met de dobbelstenen van Rex Mundio langs de Slinge is iets vreemds aan de hand.
Henk van Oostende maakt de raad compleet - dit artikel is geplaatst op: May 8, 2006 
Hij werd in de film De Flat van 2001 de burgemeester van Pendrecht genoemd. Niet alleen dat, maar ook zijn kennis van het politieke en het "bewonersbedrijf" deden Vitaal Pendrecht besluiten hem tot ere doctor van de Pendrecht Universiteit uit te roepen.
Nog meer Raad van Advies - dit artikel is geplaatst op: May 8, 2006 
Er zitten nog meer personen in de Raad van Advies en dat zijn niet de eerste de beste. Dat kunt u in bijgaand bericht zien.
Raad van Advies maakt onderling kennis - dit artikel is geplaatst op: May 8, 2006 
De Pendrecht Universiteit heeft een Raad van Advies. Die raad bestaat uit een aantal zeer bij Pendrecht en haar bewoners betrokken mensen. Op 3 mei kwam de raad voor het eerst bij elkaar.
Roger Huys heeft nieuws over sport in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 8, 2006 
Tot aan de zomervakantie worden de kinderen op dinsdagmiddag door medewerkers van Thuis op Straat van school gehaald en naar het terrein van DEHMusschen gebracht. Daar krijgen ze instructie van de coaches van de locale vereniging Banda di kas. Daarna gaat de groep onder begeleiding weer terug de wijk in.
Attracties op de jaarmarkt - dit artikel is geplaatst op: May 7, 2006 
Een aantal attracties maken de jaarmarkt ook aantrekkelijk voor kinderen en voor jongeren. Er was een baantje met autootjes. En bij verschillende kramen kun je geluk testen. En er zijn ook pony’s.
Photo album uit Turkije - dit artikel is geplaatst op: May 7, 2006 
Perihan en haar vriendin prijzen hun artikelen fanatiek aan. Alles moet weg. Het Photo Album helemaal uit Turkije wisselt op de jaarmarkt op Plein 1953 van eigenaar.
Tweede dag jaarmarkt nog mooier - dit artikel is geplaatst op: May 7, 2006 
Op de tweede dag van de jaarmarkt is het misschien nog stralender weer dan op de eerste dag. Er is zelfs een echte vrijmarkt langs de winkels waar voorheen de Nieuwe Unie kantoor hield en er tegenover.
Eerste dag jaarmarkt druk bezocht - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2006 
Op 5 mei was de eerste dag van de tweedaagse jaarmarkt op Plein 1953.
Dit is de Lotte Stam-Beesestraat - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2006 
Natuurlijk is er in Rotterdam een straat vernoemd naar de stedenbouwkundige die Pendrecht heeft ontworpen. Maar hoort die straat eigenlijk niet in Pendrecht te liggen?
Het leggen van de krans - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2006 
Na de minuut stilte werden er verschillende kransen en bloemstukken voor het monument gelegd.
Krans van Turks Huis Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 4, 2006 
Het Turks Huis Pendrecht hecht waarde aan de herdenkingen op 4 mei. Voor de herdenking van 4 mei 2006 werd een bloemstuk aangeschaft en door twee bestuursleden bij de vallende ruiter gelegd.
Bij de prijs hoorde een sculptuur - dit artikel is geplaatst op: May 3, 2006 
De prijs voor het project Kroonluchter leverde een fraaie sculptuur op die nu staat te pronken in de wachtkamer van het gezondheidscentrum.
Prijs voor project Kroonluchter - dit artikel is geplaatst op: May 1, 2006 
Donderdag 27 april 2006 werd in Restaurant Zuiderkroon een receptie gegeven ter ere van de stimuleringsprijs OGZ (Openbare Gezondheidszorg) 2006. Die prijs was op het Nederlands Congres Volksgezondheid op 12 en 13 april uitgereikt aan Gezondheidscentrum Zuiderkroon voor het project Kroonluchter.
Opdracht voor studenten Universiteit Tilburg - dit artikel is geplaatst op: May 1, 2006 
Lionel Martijn en Ines Balkema zijn de opdrachtgevers van de studenten. Zij bedachten het onderwerp. En gaven op de bijeenkomst in De Passage uitleg over de opdracht.
4e atelier Universiteit Tilburg - dit artikel is geplaatst op: May 1, 2006 
Donderdag 27 april was er een presentatie voor studenten bestuurskunde van de Universiteit Tilburg. Het 4e atelier Pendrecht ging van start. Plaats van handeling De Passage.
En een bloemetje voor de thuisblijvers - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
Elly Indiaan werd in Valckensteyn het bloemenvrouwtje genoemd. Zij heeft verstand van bloemschikken en weet wat je moet doen met bloemen en oase en een leuk potje.
Goeie Buren in alle opzichten - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
De mensen kennen elkaar in dit deel van de wijk. Er gebeurt wel eens wat en dan weten ze elkaar te vinden. De Goeie Burendag is weer een stap op weg naar het aanhalen van de contacten.
Amina Fiddani ook op Goeie Burendag - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
"Het wordt geen koninginnedag activiteit hoor!", had Elly Indiaan nog gezegd. Gewoon een Goeie Burendag en iets leuks met de kinderen uit de buurt. En onder die kinderen was ook Amina Fiddani. Amina is de griffier van de kinderraad van Pendrecht.
Elly Indiaan zette stap tot Goeie Burendag Slinge II - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
Ze woont in de flat waarop staat Slinge II. Het portiek aan de voorkant komt dichtbij de Dirkslandhof uit en aan de achterkant ligt de Melissanstraat. De bewoners weten wat Opzoomeren is, maar hadden er al een tijdje geen vertrouwen meer in om een dergelijke activiteit op poten te zetten.
Aflevering 5 van "En Toen" was deels opgenomen in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
Op zondagmorgen 30 april werd de vijfde aflevering van de kinderserie "En Toen" uitgezonden. Enkele opnamen zijn in Pendrecht gemaakt.
Viooltjes in de Schuddebeursstraat - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
Geraniums zijn er vast geweest, maar dit jaar ...
Er hangt op een plek wel een vijftal bakken met bloemetjes.

Kastanjes in de Schuddebeursstraat - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
Daar staan twee rijen heel bijzondere kastanjes. Die zijn namelijk heel apart gesnoeid.
Mooi plaatje uit de Zierikzeebuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
In de Zierikzeebuurt zijn verschillende mooie plekken. Zeker als het lente is. Er staan diverse bomen in de bloesem. Maar die in de Schuddebeursstraat is wel heel bijzonder.
Avonturenspeelplek in de Herkingenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
Over spelen in de Herkingenbuurt gesproken. Aan de andere kant van de Herkingenstraat belooft iets heel spannends te gaan gebeuren. TOS, bewoners en deelgemeente hebben grootse plannen.
Mooi plaatje uit de Herkingenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
De Herkingenbuurt is volop in ontwikkeling. Er is al veel klaar. En er ligt een mooie speeltuin. Op koninginnedag was er wel eens een speciale activiteit. Die komt er over een tijdje als er weer meer bewoners zijn in Nieuw Herkingen vast weer terug.
Mooi plaatje uit de Tiengemetenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
Als we toch met mooie plaatjes bezig zijn. Het is immers koninginnedag en bijna mei. Dan kijken we even naar de andere buurten. Kijk bijvoorbeeld eens in de Tiengemetenbuurt.
Droge voeten ook voor honden - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
Toen de schouwploeg op de speelplek achter de Yersekestraat aan het eind van de Sliedrechtstraat kwam, was er nog een andere opmerkelijke activiteit. Een kleine graafmachine was druk bezig aan de overkant van de singel.
Mooi plaatje uit de Ossenissebuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2006 
Het is lente en dat is in Pendrecht goed te zien. De bomen worden mooi groen en op diverse plekken ziet het geel, paars, roze of wit van de bloesem.
Opgeruimde kwekerij in de Yersekestraat - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2006 
Minder fraai is dat sommige bewoners hun huis voor iets heel anders gebruiken als woning. Hier in de Yersekestraat is een woning ontruimd. Er was een wietplantage. Er hangt nu een bekend bordje met de bekende tekst en het plantje dat er gekweekt werd erop.
Veel mensen doen iets aan hun tuin - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2006 
Er zijn in de Ossenissebuurt een heleboel mooie tuintjes. Bijvoorbeeld langs de Sliedrechtstraat liggen een paar mooie exemplaren. Om nog maar te zwijgen over de Wemeldingestraat. Soms waan je je daar buiten Rotterdam. Hoe komt dat toch?
Schouwen in de Ossenissebuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2006 
Hij kondigde het op de informatiebijeenkomst al aan. De schouw in april van beheerders en bewoners zou in de Ossenissebuurt plaatsvinden. Hüseyin Kalyoncu beheercoördinator van de deelgemeente Charlois leidde een schouw in mooi lenteweer.
Topdrukte voor cateraar Avenance - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2006 
De mensen van de catering hadden het er maar druk mee.
Barbecue in restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2006 
Voor de Koninginnedagbarbecue was veel belangstelling.
Vrijmarkt in restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2006 
Eén van de activiteiten in Pendrecht ter gelegenheid van Koninginnedag was een vrijmarkt in restaurant Zuiderkroon.
Vlaggen op Koninginnedag - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2006 
In menige Pendrechtse straat wapperde de nationale driekleur, al dan niet met oranje wimpel.
Pieta Bot zoekt thema's voor Eenakters - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2006 
De Pendrecht Monologen spelen nog tot eind van dit jaar. De volgende stap in het Pendrecht Toneel zijn de Pendrecht Eenakters. Pieta Bot is op zoek naar thema's voor die Eenakters.
Pendrecht op televisie - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2006 
Op 30 april wordt een aflevering uitgezonden van de avonturenserie "En Toen" die is opgenomen in Pendrecht.
De luis in de pels - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2006 
Er was op de informatiebijeenkomsten over de Tiengemetenbuurt en de Ossenissebuurt ook aandacht voor de BOP en haar ondersteuning. Arno van der Laan deed een oproep aan bewoners vooral hun vragen en opmerkingen bij de BOP aan de Ossenisseweg 99 bekend te maken.
Er werd ook gelachen op de bijeenkomsten - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2006 
Er kwamen kritische vragen op de avonden en er wordt veel gevraagd van de inzet van de Nieuwe Unie, van de deelgemeente, van de politie en van de BOP. Maar er werd ook hartelijk gelachen.
Kinderen welkom op informatiebijeenkomsten - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2006 
Op de bijeenkomsten in De Passage over de herstructurering van Pendrecht werd gesproken over de toekomst van de wijk. Die toekomst was ook echt aanwezig.
Johan van Peer als deurwacht op de informatiebijeenkomsten - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2006 
Aan alles was gedacht. Er was kinderopvang en zelfs een soort van deurwacht om de bezoekers te wijzen op de plaats van de informatie en aan te kondigen wanneer er een nieuwe presentatie kwam. Johan van Peer was één van de deurwachten.
Ondernemers zijn ook nieuwsgierig - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2006 
Ondernemers van de winkelstrips aan de Sliedrechtstrraat en de Ossenisseweg zijn ook benieuwd naar de plannen van de Nieuwe Unie en de deelgemeente Charlois. Is er voor hen een toekomst in die winkelstrips. En daarbij worden ook vaak de winkelruimten aan de Zijpe betrokken.
Joop Stobbe wijkconsulent herhuisvesting - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2006 
Voor de Nieuwe Unie sprak ook Joop Stobbe. Hij is wijkconsulent herstructurering en zal op bewonersavonden over verhuurstops en bij de herhuisvesting van huurders een belangrijke rol spelen.
Veel belangstelling voor informatie sloop/nieuwbouw - dit artikel is geplaatst op: Apr 26, 2006 
De informatiebijeenkomsten over de sloop/nieuwbouw van de Tiengemetenbuurt en de Ossenissebuurt in De Passage zijn druk bezocht. Woensdag 26 april was de Ossenissebuurt aan de beurt. Veel mensen hoorden voor het eerst, wanneer hun straat aan de beurt is. Ook de plannen van de deelgemeente en Pendrecht Zet Door kwamen uitgebreid ter sprake.
Koninginnedag in de Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Apr 25, 2006 
Ook met Koninginnedag is het weer feest in de Zuiderkroon.
Lucienne van Leijen geeft tekencursus - dit artikel is geplaatst op: Apr 25, 2006 
Lucienne van Leijen een van de vaste kunstenaars bij Galerie Eveline van Rooy gaat een tekencursus geven in de galerie. De startdatum is donderdag 11 mei, 13:00 uur.
Bedankt voor uw reactie, E.J. - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2006 
Bedankt voor uw reactie, het was inderdaad een geweldige dag. Schrijft Bien Hofman als antwoord op de reactiemail, die al tijdens het Internationaal KinderFeest binnenkwam.
Victoria Fernando vertelde van de kinderraad - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2006 
Zij was vrijdag 21 april perschef van de kinderraadsvergadering in De Passage. Ze kwam op het podium op Plein 1953 vertellen wat de raad besloten had.
Piñata tot slot en, ... wat voor slot! - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2006 
Aan het eind van zo’n feest komt er vaak iets speciaals. En aan het eind van de regenboog helemaal. En dit keer was het dringen geblazen. De presentator van Relacts en een sterke vader hielden hem omhoog. Een oranje-witte kubus met dobbelsteen stippen. En erin ……
De grote regenboogoptocht in de regen - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
En daar was ie dan de regenboogoptocht. Het regende inderdaad, dus veel publiek had het al bekeken. Er was geen afdakje op Plein 1953, dus zocht men het droge huis op.
Theater met Carlijn van Relacts - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Ze was al heel vroeg met haar kompaan Marieke op het feestterrein. Carlijn wilde de kinderen theater leren maken. En dat lukte haar. Aan het eind van het podiumprogramma waren er twee op de dag zelf ingestudeerde acts. Thaater Relacts met toneel en met een regenboog-optocht.
Merve op dwarsfluit, zittend op het podium - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Een voordracht er ook. En bij die voordracht speelde Merve met het dwarsfluit. Ja, bij Instituut Het Centrum maken ze er geen half werk van.
Traditioneel Turks lied met gitaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Instituut Het Centrum heeft ook een eigen band. Die band bracht een traditioneel lied uit Turkije. Het werd van verschillende kanten meegeneuried.
De langverwachte groep Bien Venida - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
En het werd inderdaad dringen voor het podium toen ze er eenmaal op waren. De fototoestellen en camera's gingen in de aanslag en het regende niet alleen waterdruppels, ook de flislichtjes gingen af en aan.
Bien Venida gaat eerst op de foto - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Een Dominicaanse dansgroep met kinderen van allerlei komaf. Hun lerares is Dominicaans en ze leren dansen in De Phoenix. Voor ze op het podium gaan, wordt er eerst een foto van hen gemaakt.
2e modeshow met bruidspaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Er kwam zelfs een tweede show met mode en met spannende figuren voor kinderen. Zorro, Spiderman, allemaal waren ze er.
Modeshow op KinderFeest - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Instituut Het Centrum had haar zaken goed voorbereid. Docenten hadden al dagen van tevoren met de kinderen mooie dingen gemaakt en ingestudeerd hoe je als echte mannequin over de catwalk moet lopen.
Ağasar helemaal uit Trabzon - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Er was een zeer expressieve show van de Dansgurubu Ağasar. Hun roots liggen in Trabzon in Noord Turkije aan de Zwarte Zee. Het temperament spatte er vanaf.
Een Turkse Kinder Dansgroep was er ook - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Ze krijgen lessen van Gülseren, niet in De Middelburgt maar in De Larenkamp, of liever gezegd in de Phoenix onderin de Larenkamp. Gülseren werkt bij Charlois’ Welzijn en organiseert kinderactiviteiten in Zuidwijk. En het Turks Huis is zowel voor Pendrecht als Zuidwijk, dus is de cirkel rond.
Relacts opende de show met spetterende dans - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
In de Oosterscheldezaal hadden ze maar een uurtje geoefend onder leiding van een deskundige danslerares van Relacts. Het resultaat was prachtig. Kinderen zijn hartstikke goed in dansen.
Teken je droomhuis - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Pendrecht is een herstructureringswijk. In deze tijd vinden er ook informatiebijeenkomsten plaat. De Nieuwe Unie en de deelgemeente Charlois laten de bewoners weten wat de plannen zijn.
Kursat stapt in de voetsporen van Atatürk - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Kursat Tanır wil iedereen laten weten waar Internationaal KinderFeest vandaan komt. Hij heeft er ’s morgens bij het aantrekken van zijn t-shirt duidelijk rekening mee gehouden.
Circusacts met TOS - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Buiten kon je ook wat nieuws leren. Een echte circusartiest worden met TOS. Diabolo, drie balletjes in de lucht houden en van die gekleurde Chinese borjes op een stokje draaiende houden.
Kinderen deden de presentatie - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Ze zitten alle vier ieder weekend op school bij Instituut Het Centrum aan de Baarlandhof. Daar leren ze van alles. Onder andere hoe je een feestprogramma moet presenteren. Alina Cuartas van TREF stond hen bij en leerde hen hoe je het beste zo'n presentatie doet.
Oudste kinderen kregen ereplaats - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Ieder jaar komt hij met zijn onafscheidelijke stok naar het Internationaal KinderFeest. Vorig jaar zat ie naast de minicontainer van de roteb. Dit jaar was er voor hem en zijn maat een ereplek.
Internationaal KinderFeest op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2006 
Het begon met de zon hoog in de lucht. Het betrok gaande weg en het eindigde in de regen. Niet dat de deelnemers daar mee zaten. Het was immers feest.
Het is vandaag 23 april, E.J. - dit artikel is geplaatst op: Apr 22, 2006 
Zo begint een reactie via de reactiemail. Ondertekend met EJ, straat: privé, huisnummer: 1. Het was vandaag 23 april 2006. 86 jaar geleden ontstond de Turkse democratische staat. Kemal Atatürk riep die dag uit tot Internationaal KinderFeest.
Kroonluchter heeft prijs! - dit artikel is geplaatst op: Apr 22, 2006 
Vol trots delen wij u mede dat op het Nederlands Congres Volksgezondheid de Stimuleringsprijs 2006 van het Ontwikkelingsfonds gezondheidszorg OGZ, is uitgereikt aan het project Kroonluchter van Gezondheidscentrum Zuiderkroon.
Paasfeest in de Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Apr 22, 2006 
Een gezellige zaterdagmiddag voor groot en klein in de Zuiderkroon.
Antwerpse belangstelling voor Kinderraad - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2006 
Op de vergadering van de kinderraad was er ook belangstelling vanuit Antwerpen. Frank en Jos waren komen kijken hoe kinderen in Pendrecht mee doen aan het bestuur van de deelgemeente.
Spreken met de wijkregisseur - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2006 
De grote zaal in de Passage was door de scheidingswand in tweeën gedeeld. Presentaties aan de ene kant en informatie en mogelijkheid tot gesprek in de andere ruimte.
Piet Huiskens in de rol van presentator - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2006 
Piet Huiskens van bureau De Werkplaats sprak de presentaties aan elkaar en stelde het publiek in de gelegenheid vragen te stellen. Soms prikkelde hij de presentatoren tot nadere uitspraken.
Goed bezochte informatieronde Tiengemetenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2006 
In drie sessies werd 19 april in De Passage aan bewoners van de Tiengemetenbuurt de plannen van de deelgemeente en de Nieuwe Unie gepresenteerd. Ook de BOP deed mee als luis in de pels en om de communicatie op gang te brengen. 100 bewoners maakten gebruik van de presentaties, meerdere bewoners gingen in een andere ruimte de plannen bekijken.
Nog meer omleidingen van buslijnen in Pendrecht! - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2006 
Sinds 20 april rijden ook de bussen 68 en 69 tijdelijk een andere route en is de wijk bijna busloos geworden.
Droevig einde succesvolle actie (AD) - dit artikel is geplaatst op: Apr 20, 2006 
Peter de Lange wijdt een artikel in Dichtbij van AD Rotterdams Dagblad van 19 april aan het overlijden van Jos Hendriks. De Lange laat in het artikel ook Cees Dorsman aan het woord. Hij begint het artikel met: "Jos Hendriks uit Pendrecht heeft van haar buurtgenoten een nieuwe invalidenwagen gekregen, nadat de vorige in brand was gestoken. Helaas is Jos kort daarop overleden."
Ans Stavast is zó'n BUURVROUW - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2006 
In In de Kijkerd van maart 2006 viel ze net buiten beeld. Plaats van handeling was het World Trade Center en de straten van de Goede Voornemens zaten in de zaal. Ze zat net achter een andere groep.
De gangmakers van de Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2006 
Ze hebben de brunch geopend. Frieda de Bruin deed het woord. Zij maakten de afspraken en hebben ook de volgende activiteiten al in hun hoofd.
Brunchen met de Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2006 
90 deelnemers waren er aan de Goeie Buren Dag activiteit van de Zuiderkroon. Een overweldigend succes voor de gangmakers van deze Goeie Burenflat. Ze namen op de Dag Rotterdamse Straten Goede Voornemens en voeren die ook helemaal uit.
Halsterenstraat en Mensen Maken de Stad - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2006 
5 januari vond de eerste vergadering van het pleinteam in 2006 plaats. In een beetje een droevige stemming trouwens. Er was iets vervelends gebeurd. Dinsdag 18 april werd de koers op volle kracht vooruit gezet.
De Regenboog opnieuw in 't zonnetje. - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2006 
Joke Kypriotakis meldt vol trots dat er nieuws is voor de web-site. Wat dat goede nieuws is? Klik door en en lees haar enthousiaste verhaaltje.
Overleg BOP met de Nieuwe Unie - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2006 
Voorafgaand aan de informatiebijeenkomsten op 19 en 26 april in De Passage over de herstructurering in de Tiengemetenbuurt en de Ossenissebuurt werden de klokken even gelijk gezet tussen de Nieuwe Unie en de BOP.
Pasen en hè, hè, eindelijk lente! - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2006 
Vanuit de gemeenschappelijke ruimte van Schouwen Duiveland kijk je op de Slinge uit en jawel. De lente is daar duidelijk te zien.
Samen kijken naar de baby - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2006 
De brunch vond nog plaats en er diende zich nieuw bezoek aan. Kleinkind Veselic kwam op bezoek bij opa en oma en natuurlijk komen de andere bewoners ook even een kijkje nemen.
Gedicht op de paasbrunch - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2006 
Henk Osanto de voorzitter van de commissie hield een openingsspeech en heeft ter gelegenheid van het Paasfeest een stuk voorgelezen uit het Johannes evangelie over de opstanding.
Brunch in Schouwen Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2006 
Om 11 uur werd iedereen uit de beide flats aan de Zierikzeestraat uitgenodigd. Paasmaandag. Tijd voor de paasbrunch. Een behoorlijke groep gaf gehoor aan de uitnodiging.
Dharma Kharag 55 jaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 16, 2006 
In de Mandir aan de Teilingerstraat was het groot feest op vrijdag 14 april. Dharma Kharag Malahe was 55 jaar geworden. Zij had zelf een groots feest aangericht voor haar familie en vrienden. Zij stond erop dat er ook vertegenwoordigers van Vitaal Pendrecht bij haar feest waren.
Informatiebijeenkomsten over de herstructurering - dit artikel is geplaatst op: Apr 16, 2006 
Op 19 en 26 april zijn er informatiebijeenkomsten over de herstructurering in Pendrecht Zuid.
Op 1 mei, alles wat met tennis te maken heeft - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2006 
Op maandag 1 mei komt op Plein 1953 een groots spektakel met alles wat met tennis te maken heeft. Sport & Recreatie komt langs met de MEI CHALLENGE. Van 13 tot 17 uur kan iedereen zijn tennishart ophalen.
Afronding actie Pendrecht Mobiel kent droevig einde. - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2006 
Na de schitterende actie vorig jaar, een droevig einde voor Jos. Ze heeft er maar kort plezier van gehad.
Hoe zit dat nou met bus 67 ?!? - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2006 
Vanaf 10 april zou bus 67 een omleidingsroute gaan rijden maar de praktijk blijkt heel anders te zijn!
Restwarmtepijpen zitten in de grond - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2006 
Aan de Nieuw-Vossemeerweg is de aanleg van het restwarmtetracé nu goed te zien.
Kursat wil graag doelpalen - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2006 
Kursat Tanir was al eerder met zijn ouder naar het eerste college van de Pendrecht Universiteit geweest. Kursat was ook op de bewonersavond in De Passage en stelde ook daar zijn vraag.
Nakisha zit hele bijeenkomst uit - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2006 
Nakisha was de jongste bezoekster van de bijeenkomst van Vestia huurders. Zij zat op de schoot van haar moeder.
Piet en Huseyin en Pendrecht Zet Door - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2006 
Piet van Namen en Hüseyin Kalyoncu legden Pendrecht Zet Door uit aan de bewoners. Piet is programmamanager buitenruimte en afdelingshoofd wijk en veilig bij de deelgemeente Charlois. Hüseyin is beheercoördinator van de deelgemeente Charlois.
Heleen Westerman nodigde hen uit - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2006 
Heleen Westerman werkt bij Vestia. Zij is verantwoordelijk voor het Sociaal beheer van deze corporatie. Het kantoor van Vestia Zuid staat aan de Schere. Heleen nodigde de huurders uit in hun eigen omgeving. De Passage werd de plek waar het gesprek plaatsvond.
Vestia spreekt bewoners in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2006 
De grootste verhuurder in Pendrecht is de Nieuwe Unie, maar Vesta heeft in Pendrecht ook 450 woningen. Vroeger heette dat deel van Pendrecht: Pendrecht 4. De woningen staan in de straten tussen de Ooltgensplaatweg, Tiengemetensingel, Middelharnisstraat en Slinge. Woensdag 12 april was er in De Passage een bijeenkomst met de bewoners uit dit deel van de wijk.
Lente in de speeltuin Neeltje Jans - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2006 
Het is lente. Dat is niet alleen te zien aan de crocussen en de andere voorjaarsbloemen. Ook in Speeltuin Neeltje Jans bloeit het leven weer op. Het is april en jawel LENTE.
STADSWIJK Studies leert van Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2006 
Trancity en KEI organiseren 5 bijeenkomsten over theorie en praktijk van de stedelijke vernieuwing. Het gaat om studies over het functioneren van de stadswijk, de relatie tussen de sociale en fysieke vernieuwing, de sociale menging in de praktijk, combineren van maatschappelijke ontwikkelingen met architectuur en stedenbouw en het maken van aantrekkelijke buurten. De bijeenkomsten vinden plaats in de voormalige Pniëlkerk in Amsterdam. 10 april vond de eerste bijeenkomst plaats over de cultuur van de wijk. Naast referaten was er een presentatie over de Pendrecht Universiteit met daarin een Pendrecht Monoloog.
De kinderraad van 2006 - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2006 
Vrijdag 21 april nemen kinderen de leiding van de deelgemeente Charlois over. In De Passage aan de Sliedrechtstraat 71 zullen ze vanaf 13:00 uur druk vergaderen over onderwerpen, die ze zelf op de agenda gezet hebben.
Ouders Robert melden zich - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2006 
Het bericht op de site over is niet aan zijn ouders voorbijgegaan. Ze hebben via de reactiemail hun waardering laten blijken voor het berichtje op de site van Vitaal Pendrecht.
Dag Rotterdamse Straten - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2006 
Nieuwe videoimpressie van de manifestatie en Essay 'Ruimte maken voor Straatburgerschap'
Gedichten uit Pendrecht in de Put - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2006 
Radia Dinar uit de Stavenissestraat droeg op een bijeenkomst in De Put aan het Putseplein een gedicht voor. Radia zit op een meisjesgroep, die begeleid wordt door nadia, om de Koran te leren lezen en Arabisch te kunnen begrijpen. Nadia was erg trots op de meisjes die de gedichten gemaakt hadden.
Kinderdeelraad wordt goed voorbereid - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2006 
In het Educatief centrum Pendrecht vond zaterdagmiddag een voorbereidingsbijeenkomst van de kinderen, die via het Educatief Centrum Pendrecht mee gaan doen. De zitting van de kinderdeelraad is op 21 april in De Passage en het Internationaal KinderFeest is op 23 april op Plein 1953. Maar de voorbereidingen vinden al volop plaats.
Een lint van recreatielopers op de Slinge - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2006 
Vanaf de Groene Kruisweg kwamen de lopers Pendrecht binnen.
Ook Robert loopt mee in de marathon - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2006 
Dit spandoek hing aan een balkon van de flat Schouwen.
Verzorgingspost op de Kerkwervesingel - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2006 
Al snel na het 10 kilometerpunt was er een verzorgingspost.
Hazen voorop in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2006 
Het waren niet de winnaars van de Marathon die voorop liepen in Pendrecht. Na 10 kilometer zijn het nog steeds de hazen die het kopwerk doen.
Kopgroep Marathon loopt door Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2006 
Precies om half 12 passeerde de kopgroep het 10 kilometerpunt op de Slinge.
Dominic Schrijer opent kunstspektakel - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2006 
Het jubileum van de galerie had ook nog een officieel gedeelte.
Opvallende banier aan de buitengevel - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2006 
Er was nog iets nieuws te zien bij de galerie.
Eveline deelde “theepotjes” uit - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2006 
De eerste 20 bezoekers kregen bij binnenkomst een kaartje met een nummer dat ze moesten bewaren tot na de officiële opening.
Kunstspektakel in galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Apr 8, 2006 
Ter gelegenheid van het 2½ jarig bestaan van de galerie was er op 8 april een waar kunstspektakel.
10 kilometer punt ligt in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2006 
Zondag 9 april vindt de Marathon van Rotterdam plaats. De hardlopers gaan zoals al eerder gemeld dwars door Pendrecht. Inmiddels is dat duidelijk op de Slinge te zien.
Rotterdam une jolie ville - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2006 
Dat was het eerste antwoord van een woordvoerder van het Franse bezoek aan Rotterdam. Radio 1 vroeg donderdag 6 april rond vier uur naar zijn indrukken. De delegatie was op het moment van de uitzending in Pendrecht. En jawel.
Irene Lajeyna overleden - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2006 
Een maand geleden speelde ze nog de centrale rol in het onderdeel: De langverwachte terugkomst van July Bonafacia, dinsdagavond overleed zij: Irene Lajeyna.
'Al twee keer eerder' zegt Cobie van Bommel - dit artikel is geplaatst op: Apr 2, 2006 
De Marcus Passie speelde al twee keer eerder in de Open Hofkerk. In 1996 was Addie de Jong er zelf bij.
Elly Polhuis zingt als slavin - dit artikel is geplaatst op: Apr 2, 2006 
In het evangelie van Marcus komt het verhaal voor over Petrus, die ontdekt wordt door een slavin als volgeling van Jezus. Hij ontkent dat tot drie keer toe. Elly Polhuis zong de teksten van de slavin in de Marcus Passie.
Marcus 14 en 15 op muziek gezet - dit artikel is geplaatst op: Apr 2, 2006 
Alle vier de evangelisten beschreven het lijden en sterven van Jezus. De componist Addie de Jong koos uit het oudste verhaal, dat van Marcus, de hoofdstukken 14 en 15. Hij zette die Bijbelteksten op muziek en in 1983 beleefde zij n Marcus Passie zij n eerste uitvoering in de Goede Herderkerk in Rotterdam-Schiebroek.
Volle Open Hofkerk beleeft Marcus Passie - dit artikel is geplaatst op: Apr 2, 2006 
Zondag 2 april 2006 werd voor de derde keer in de historie van de kerk de Marcus Passie van Addie de Jong uitgevoerd. Plaats van handeling de Open Hofkerk. Alle stoelen waren bezet. Het publiek kreeg waar voor haar geld.
Marathon zorgt voor omleidingen - dit artikel is geplaatst op: Apr 2, 2006 
Op zondag 9 april wordt de jaarlijkse Rotterdam Marathon gelopen en dat zorgt voor de nodige omleidingen en afsluitingen.
Bordje op verkeerde plek - dit artikel is geplaatst op: Apr 1, 2006 
Op de nieuwbouw van de Herkingenbuurt zit een bordje maar hoort dat niet op een andere plek?
Marcus passie in Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Apr 1, 2006 
DE MARCUSPASSIE VAN ADDIE DE JONG: EEN PASSIE VAN DEZE TIJD.
In het kader van de zondagmiddagmuziek wordt op 2 april 2006 in de Open Hofkerk in Rotterdam-Pendrecht de Marcuspassie van Addie de Jong uitgevoerd.

Tijdelijke routewijziging voor bus 67 - dit artikel is geplaatst op: Mar 28, 2006 
Door de afsluiting van de Krabbendijkestraat zal buslijn 67 tijdelijk een andere route gaan rijden.
Krabbendijkestraat wordt onder handen genomen - dit artikel is geplaatst op: Mar 28, 2006 
De bewoners van de Burghsluissingel, Ellewoutsdijkstraat, Krabbendijkestraat, Rilland Bathstraat, Stavenissestraat, Ossenisseweg, Hontenissestraat, Kruiningenstraat en Nieuw-Vossemeerweg kregen een brief van Gemeentewerken. De brief bevat informatie over het afsluiten van de Krabbendijkestraat. Vanaf 10 april wordt die weg voor 7 à 8 weken afgesloten.

vragen of opmerkingen?