Nieuws-overzicht Pendrecht Universiteit
Carry haalt in column AD Bus 77 aan - dit artikel is geplaatst op: Mar 16, 2008 
"Ze klooien maar wat aan met onze stad", zo luidt de kop van de column van CARRIE in het AD. Ze vindt dat ambtenaren, maar gewoon in de stad tussen de 'gewone' Rotterdammers moeten komen wonen. Dan maken ze eens mee wat er gebeurt als Bus 77 wegvalt.
TENNIS ONLY geopend door Raemon Sluiter - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Tennis Only, de grootste tennisartikelenzaak van Rotterdam ging zaterdag 15 maart officieel open. Raemon Sluiter de beste tennisser van Rotterdam verrichtte de openingshandeling.
Schaken in De Passage trekt veel belangstelling - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Vrijdagavond 14 maart was het een drukte van belang in de zaal van De Passage aan de Sliedrechtstraat 71. Iedere vrijdagavond komt de schaakvereniging Charlois Europoort er om hun denksport te beoefenen. Op deze avond was de schaakvereniging van Overschie er en werd er in het kader van een regionale competitie gespeeld op hoog niveau.
Nicola Marazza 70 jaar - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Op 15 maart 1938 werd Nicola Marazza geboren in Narni in de provicie Umbrië van Italië. Op 22 jarige leeftijd kwam hij naar Nederland. In de recreatieruimte van Schouwen Duiveland vierde hij met vrienden en familie en de fanclub van Salvatore Adamo zijn verjaardag.
Kruising Slinge/Zuiderparkweg wel of niet afgesloten? - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Alleen voetgangers kunnen er langs maar je moet wel precies weten waar.
Eindelijk weer bomen langs de Tiengemetensingel - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Ter vervanging van de populieren zijn er (eindelijk) nieuwe bomen aangeplant langs de Tiengemetensingel.
Expositie van schilderijen van Ebath N’Gbala - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Van 3 april t/m 31 mei is in galerie Eveline van Rooy werk te zien van de Afrikaanse kunstenaar Ebath N'Gbala.
Pendrecht Podium Academy – Doet u mee? - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2008 
Op 8 april wordt in het Pendrecht Theater de Pendrecht Podium Academy geopend. Een Academy voor bewoners van Pendrecht, waar in 5 productiegroepen wordt gewerkt aan toneel, zang en schrijven over het wonen en samen leven in de wijk. Dat leidt altijd tot een presentatie of voorstelling voor andere wijkbewoners, maar ook voor mensen die in of voor de wijk werken. Want op de Pendrecht Podium Academy leren de bewoners niet alleen zelf, ze leren ook aan anderen.
Aankondiging op het raam - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2008 
De recreatieruimte in Korpersteijn is er eigenlijk nog maar kort. Dat neemt niet weg dat er met de regelmaat van de klok activiteiten zijn. wat er dan is? Dat valt te lezen op het raam van één van de enthousiaste organisatoren.
"goede raad is gratis" - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2008 
Raadsman Arnold Petie schreef de volgende kopij voor "de Zuidwijk" en "in de kijkerd". Met als titel: “Het konijn is….”
Vitaal Pendrecht koopt een piano voor het wijkorkest - dit artikel is geplaatst op: Mar 11, 2008 
Bij een zeer gerenomeerde pianoverkoper, Van Urk, kocht Vitaal Pendrecht een prachtig witte 'G.P. Perzina 122 BF rema classic' piano. Elles Veldhoen, de pianiste van het wijkorkest, testte verschillende piano's. Zij wist welke klankkleur en diepte de aanslag hebben moest. Elles bleek ook de zaak van Van Urk al jaren te kennen. Scarlet van Urk bediende de Pendrechtse klanten met veel plezier en toewijding.
Raad in de wijk, druk bezocht - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2008 
10 maart, gure wind en zo af en toe regen buiten, binnen een de Middelburgt een verhit gesprek over Pendrecht tussen politici, bewoners en professionals van diverse pluimage. 15 raadsleden, inclusief twee portefeuillehouders, ruim 20 professionals en 90 bewoners in de Ooster- en Wester Scheldezaal.
Marlon Brown onderscheiden op Arubadag - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2008 
Zondag 9 maart vond de Arubadag plaats. In de Groenoordhallen van Leiden kwamen veel mensen samen om de Dag van het Volkslied en de Vlag te vieren. 18 maart is op Aruba een Nationale Feestdag en rond die tijd wordt er in Nederland een Arubadag georganiseerd. Met een smoesje werd Marlon Brown naar de dag gelokt. Daar werd hij in het Arubaanse zonnetje gezet.
Prachtige Zondagmiddag Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2008 
Zondagmiddag 9 maart was er een prachtige voorstelling van de Pendrecht Dialogen. Cees Bavius en Pieta Bot hadden ook een verrassing in petto voor de spelers. Misschien was dat de reden waarom de spelers hun best deden om het publiek te trakteren op een mooi schouwspel.
Lente, Lente in onze straat! - dit artikel is geplaatst op: Mar 6, 2008 
Nodig alle buren uit voor een straatontbijt (lunch of brunch mag natuurlijk ook!). Een eenvoudige en aantrekkelijke manier om de contacten tussen buren aan te halen en over de straat te praten. En Opzoomer Mee zorgt voor een waardebon.
Route voor start Olympische Spelen Pendrecht uitgezet - dit artikel is geplaatst op: Mar 5, 2008 
Op 27 september 2008 beginnen in Pendrecht de Olympische Spelen. Bien Hofman nam het initiatief en zette het op de site van RotterdamIdee. Het idee krijgt inmiddels vorm en de start werd woensdag 5 maart uitgetest. Buurtagent Henri Appeldoorn trok de loopschoenen en bekeek samen met Bien welke obstakels er liggen om vanaf het Griekse Consulaat aan het Westplein 9 naar Plein 1953 in Pendrecht te lopen. Op zaterdag 27 september gaan kinderen diezelfde route lopen met olympisch vuur.
Groenjaar goed van start in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 5, 2008 
Rotterdam kleurt groen, Groenjaar 2008 ging in Pendrecht goed van start. Jan en Ton van Gemeeentewerken Rotterdam stonden met hun kraam op Plein 1953 voor Plus. Veel bewoners haalden er hun potje met een bolletje dat een mooie hyacint voort gaat brengen. En er zit meer groen in 2008, zie www.groenjaar.nl
Bidboek Pendrecht Universiteit ook overhandigd aan wethouder Schrijer - dit artikel is geplaatst op: Mar 4, 2008 
Op 18 december haalde hij het niet om erbij te zijn. Het bidboek van de Pendrecht Universiteit met alle plannen van deze wijkhogeschool erin werd overhandigd aan Pieter Tops. De wethouder zou ook een exemplaar krijgen. Hij had andere verplichtingen en miste de overhandiging. De mensen achter de Pendrecht Universiteit maakten het alsnog goed met hem.
De sportschool nu ook voor de kinderen - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2008 
In de Baarlandhof zijn sinds 4 februari de deuren geopend voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen onder deskundige begeleiding boksen en kickboxgym onder de knie krijgen. Zo raken ze hun energie kwijt op een positieve manier.
Charlois wil af van betaald parkeren in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2008 
Onder die kop schrijft het AD Dichtbij over het betaald parkeren rond Plein 1953.
ROTTERDAM - Het betaald parkeren in de Rotterdamse wijk Pendrecht moet worden afgeschaft. Dat vinden niet alleen bewoners en winkeliers, maar ook de deelgemeente Charlois.
Dagelijks bestuurder Ed Goverde (wijkzaken) heeft bij er verkeerswethouder Jeanette Baljeu voor gepleit om het betaald parkeren in Pendrecht in te trekken. ,,Daar zijn verschillende redenen voor,’’ zegt hij.

Pendrecht draagt verlies Nathalie kranig - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2008 
JOYCE DE BRUIJN schrijft in het AD ROTTERDAM - hoe de familie van Nathalie Makoma de tweede plaats in Idols opvangt.
Zondagochtend twaalf uur. Een doodgewone stille uitslaapdag in de Rotterdamse wijk Pendrecht. Op de Slinge is aan ’n enkele lantaarnpaal een affiche geplakt, met verliezend Idols-finaliste Nathalie Makoma’s innemende glimlach en big hair. Déesse en Daya Makoma, nicht en neef van Nathalie, bekijken de beelden nog eens.

Bouw Eilanden 2 begonnen - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2008 
Of er een eerste paal feestje geslagen is, zoals bij het slaan van de feestelijke paal bij Eilanden 1 werd aangekondigd. Wie zal het zeggen. De heier heeft er inmiddels al een paar palen ingeslagen.
Jammer, maar voor Pendrecht is Nathalie top - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2008 
Ze moest het net afleggen tegen Nikki. Ze deed dat geweldig. Nathalie Makoma is voor Pendrecht, top!
Expositie "Tulpen uit Rotterdam" van start - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2008 
Galerie Eveline van Rooy exposeert werk van drie kunstenaars waarin de tulp centraal staat.
Pendrechtse wolkenkrabber in de mist - dit artikel is geplaatst op: Feb 29, 2008 
Mist: voor het verkeer is het gevaarlijk maar het heeft ook zijn mooie kant.
Nathalie verder en bij Giel Beelen - dit artikel is geplaatst op: Feb 26, 2008 
Zaterdag kwam nathalie Makoma een ronde verder. Ze staat dus 1 maart in de finale. Met Nikki. Zondag werd ze 26 jaar en gaf een mini-concert voor fans op het Leuvehoofd. Maandag belt FM 3 of ze bij de BOP een telefoonnummer van de moeder van Nathalie hebben voor in het programma met Giel Beelen van dinsdagmorgen tussen 8 en 9 uur. De BOP weet wel wat, maar niet alles.
Yvonne was leuk - dit artikel is geplaatst op: Feb 25, 2008 
Yvonne Lammerts van Bueren nam dinsdag 25 februari afscheid van het Servicepunt Pendrecht. Zij was er maar korte tijd locatiemanager. Maar stal in die tijd wel de harten van veel medewerkers van dit centrum. Yvonne gaat naar Schiedam.
Nieuwe activiteiten en ideeën op Bouwspeeltuin 7 - dit artikel is geplaatst op: Feb 24, 2008 
Een vakantieweek begin 2008 en is er dan voor de kinderen voldoende te doen in Pendrecht. Op de Bouwspeeltuin Pendrecht 7 weten ze er wel raad mee. Er kan gebouwd en er zijn op 3 dagen speciale activiteiten. Zie de activiteitenkalender van deze site.
V/M vooruit! - Uitvoeringsprogramma Emancipatie & Sociale Mobiliteit - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2008 
In Theater Zuidplein werd vrijdagmiddag het Uitvoeringsprogramma Emancipatiebeleid & Sociale Mobiliteit ten doop gehouden. Wethouder Orhan Kaya overhandigde het boekwerk aan Amina Saydali van het ministerie van OCW. Maryan Jama werkte mee aan de workshop over het werk van de SPR onder andere in Pendrecht.
Frans van der Wielenplein en Bouwspeeltuin Pendrecht 7 - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2008 
Aan de Sliedrechtstraat 250 ligt de Bouwspeeltuin Pendrecht 7. Het plein van de speeltuin draagt een speciale naam. Frans van der Wielen lange tijd medewerker en later voorzitter van het bestuur staat er vernoemd.
Aankondiging "ernstige verkeershinder" - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2008 
Binnenkort wordt de kruising Slinge/Zuiderparkweg gedurende 6 weken afgesloten voor het verkeer.
CAFÉ ZUIDPLEIN ook op internet - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2008 
Welkom bij café Zuidplein! Dé Talkshow op Zuid. Ontmoet Natasja Morales en Elvin Rigters in de kleine zaal van Theater Zuidplein. Ook jij kan er bij zijn! De allereerste talkshow was met Lionel martijn en Bien Hofman en op internet is het filmpje te zien. Ook u kunt zich aanmelden om met Natasja Morales en Elvin Rigters op de bank en dus op TV Rijnmond te komen.
Thema voorstellingen Pendrecht Dialogen werken niet - dit artikel is geplaatst op: Feb 20, 2008 
Dinsdag 19 februari was de derde Thema voorstelling van de Pendrecht Dialogen in het Pendrecht Theater. de bewoners van de transformatiestrook in de Ossenissebuurt waren uitgenodigd om te komen kijken en te komen praten over het thema: Heeft ...... behangen nog zin? De planning van de vernieuwing van deze buurt is namelijk opnieuw opgeschoven. Maar er kwamen weinig bewoners uit die buurt opdagen.
Pact op Zuid legt plannen uit in Oliphant - dit artikel is geplaatst op: Feb 19, 2008 
Dinsdag 19 februari werd in De Oliphant de plannen van Pact op Zuid uit de doeken gedaan. Gert van 't Hof van TV Rijnmond presenteerde het programma. Hij interviewde deelgemeentebestuurders, vertegenwoordigers van corporaties en Dominic Schrijer en Marja de Bruyn ontvouwden de plannen. Er waren vertegenwoordigers van bewonersorganisaties uit de Charloise wijken. Vitaal Pendrecht zette op een rijtje wat er voor Pendrecht in Pact op Zuid zit.
De Kruiningenstraat staat ook achter Nathalie Makoma - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2008 
In dezelfde Kruiningenstraat stopte aan de ander kant van de Opzoomeraar een auto met veel reclame erop. De berijder laat gen twijfel over zijn of haar mening over wie Idols van voorjaar 2008 moet winnen. Natuurlijk Nathalie Makoma. Zaterdag 23 februari is de halve finale en de zaterdag erop zal het antwoord komen op de vraag: wie wordt de winnaar van Idols.
Kruiningenstraat op een zondagmiddag in februari - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2008 
Zondagmiddag 17 februari, de winterzon doet zijn best. En ook in de Kruiningenstraat zetten bewoners hun beste beentje voor. Ook al staat de verhuurstop van de woningen voor deur. Opzoomeren kan ook in de winter.
Actrices uit Pendrecht Dialogen niet naar China - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2008 
Zij spelen nu na de Pendrecht Monologen ook in de Pendrecht Dialogen. En het zat in de pen dat ze ook in Chenzhen in China hun "Alleen de Bomen zijn nog van Toen!" op de planken zouden brengen. Dat gaat echter niet door. Alhoewel? Op een groot scherm in het Rotterdam-Zuid paviljoen in hetzelfde Chenzhen zijn de actrices uit Pendrecht wel degelijk te zien, aldus het AD van woensdag 13 februari.
Tulpen uit Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Feb 16, 2008 
Vanaf 28 februari is er in galerie Eveline van Rooy een expositie als hommage aan de tulp.
Veel actievoerders in het Stadhuis - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2008 
Gewapend met het affiche van Andries Haak gingen Maryam, Sardar, Shanitza, Sara en Gerard naar de gemeenteraadsvergadering. De publieke tribune bleek te klein. Via het interne circuit werd door de Pendrechtse actievoerders de discussie gevolgd in kamer 7 van het Stadhuis. Wat leverde de discussie in de gemeenteraad op?
BUS 77 moet terug en vlug - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2008 
Op de site rotterdam010.nl heeft Andries Haak uit Pendrecht een affiche geplaatst met de tekst BUS 77 MOET TERUG EN VLUG. Vandaag 14 februari wordt er op de gemeenteraadsvergadering opnieuw gesproken over bus 77. De actievoerders rekenen op veel bezoekers op de publieke tribune.
Het wordt spannend voor Nathalie Makoma - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2008 
De finale van Idols is over minder dan een maand. Er staat een kanjer van een talent uit Pendrecht op het podium. Nathalie Makoma woont in de Middelharnisstraat. Wordt zij de winnaar van deze ronde van Idols?
Shanique Roberts eerste optreden in de Pendrecht Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Feb 13, 2008 
Dinsdagavond 12 februari vond in het Pendrecht Theater de 12 uitvoering van de Pendrecht dialogen plaats. Opnieuw een klein publiek, maar wel een kwalitatief hoogstaand publiek. Shanique Roberts speelde voor de eerste keer mee.
Sociaal Juridisch spreekuur InHolland gaat weer van start - dit artikel is geplaatst op: Feb 12, 2008 
3e jaarsstudenten komen op maandag en donderdag het sociaal juridisch spreekuur weer oppakken bij de BOP. Twee seizoenen eerder werd dit spreekuur gehouden aan de Ossenisseweg. Vanaf maandag 18 februari kunnen er weer vragen gesteld worden aan deze enthousiaste hulpverleners. Nu dus in het Servicepunt Pendrecht aan Plein 1953 nummer 63.
Brand in de Yersekestraat - dit artikel is geplaatst op: Feb 11, 2008 
Op de één na bovenste verdieping in een portiekwoning aan de Yerseke brak maandagmorgen rond 10 uur brand uit. Gerard Boom trok er snel op uit met fototoestel. Toen hij ter plekke kwam, was er weinig meer van te zien.
Nou ja, weinig?

Bus 77 opnieuw aankaarten op Stadhuis - dit artikel is geplaatst op: Feb 11, 2008 
De actievoerders voor de terugkeer van bus 77 laten het er niet bij zitten. Ze zoeken het na het antwoord van de wethouder en de raadscommissie op 31 januari hoger op. Donderdag 14 februari gaan ze naar de gemeenteraadsvergadering. Ze willen nog dit jaar bus 77 terug.
Pendrechts portret tentoongesteld in Tilburg - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2008 
Het door Mila Jeleznikova geschilderde portret van dagburgemeester Mario Bosch wordt nu geëxposeerd in de Tilburgse galerie Bremmer.
Organist Daan Verschoor ontvangt Erasmusspeld - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2008 
Hij begon als organist in de Cristus Triomfatorkerk in 1968. Nog steeds is hij organist in de Open Hofkerk. 40 jaar later en inmiddels in de 80 kreeg Daan Verschoor een jubileumfeest van de protestantse gemeente Pendrecht - Heijplaat met een concert in de Open Hofkerk. Bovendien kreeg hij een Erasmusspeld uit handen van Dick Lockhorst.
De Zuiderparkweg is afgesloten - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2008 
Dat deze belangrijke verkeersader is afgesloten, is in Pendrecht goed te merken.
Feestavond van De Passage in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Feb 9, 2008 
Ieder jaar organiseert de oudergroep van De Passage een avond voor bezoekers en hun familie. Zaterdag 9 februari gebeurde dat voor de 15e keer.
TV Rijnmond met nieuwe talkshow - dit artikel is geplaatst op: Feb 9, 2008 
Het programma Talkshow Zuid ging zaterdagavond 9 februari 2008 voor het eerst de lucht in. Onderwerp werd de Pendrecht Universiteit en Lionel Martijn en Bien Hofman waren de eerste deelnemers aan de talkshow.
Schouwen in de Zierikzeebuurt - dit artikel is geplaatst op: Feb 7, 2008 
Donderdagmorgen 7 februari werd de Zierikzeebuurt nader bekeken door de schouwers onder leiding van Joost Breijer, beheercoördinator van de deelgemeente Charlois.
College van de Pendrecht Universiteit in de vorm van een schouw - dit artikel is geplaatst op: Feb 7, 2008 
In de ruimte aan de Zierikzeestraat werd verzameld en gedacht aan het inwendige van de mens. Tony, Nico, Hennie en Stjepan zorgde voor een voedzame maaltijd. De nieuwe stadsmarinier Michiel van der Pols, medewerkers van de Nieuwe Unie en van Pendrecht Zet Door gingen op college bij de Pendrecht Universiteit. Een aantal bewoners gaven woensdagavond 7 februari les aan huis.
Pendrecht Dialogen met nieuwe cast en met thema - dit artikel is geplaatst op: Feb 6, 2008 
Dinsdag 5 februari werden opnieuw de Pendrecht Dialogen gespeeld. De spelers hadden even een paar weken op adem kunnen komen. De opzet was hetzelfde. De cast was nieuw en er werden gemikt op een speciale groep uit de wijk. Dit keer de Zierikzeebuurt met als thema: "kun je jong zijn in de Zierikzeebuurt?".
Banieren rechthangen en .... er komen er meer - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2008 
Er kwamen al snel opmerkingen over de vaandels, of liever gezegd banieren, aan de lantarenpalen op Plein 1953. Kan dat niet beter? En waarom niet aan de lantarenpalen voor de winkels op het rijtje naar de Krabbendijkestraat?
Daar werd meteen actie op ondernomen.

Vaandels op Plein 1953 met welkomstgroet - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2008 
Aan de lantarenpalen van Plein 1953 hangen vaandels met een welkomstgroet erop. Ook wordt erop aangegeven dat men 1 uur gratis kan parkeren in de parkeergarage.
Zuiderkroon viert carnaval - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2008 
Ook dit jaar is er weer carnaval gevierd in de Zuiderkroon. Het was dit jaar zo mogelijk nog doller dan vorig jaar. Dat schrijft Maja den Hollander van de Huurdersvereniging Zuiderkroon.
Organist Daan Verschoor viert op 9 februari zijn 40-jarig jubileum - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2008 
Dit bericht is aangeleverd door Johan Bos van de Open Hofkerk.
Nieuwe stadsmarinier in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2008 
Michiel van der Pols gaat werken vanuit de voormalige sigarenwinkel aan de Sliedrechtstraat 24.
Ik geef mijn consent! - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2008 
Donderdagavond 31 januari volgde een delegatie van de Pendrecht Universiteit een avond over sociacratie en het consent spel. Pieter van de Meché van het Sociocratisch Centrum legde uit en speelde met 11 deelnemers het consent spel. Klinkt moeilijk, maar blijkt in de praktijk een aanrader en eigenlijk erg eenvoudig.
Verder onderzoek over bus 77 - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2008 
Donderdagmorgen 31 januari vertrokken er twee bussen uit Pendrecht en Zuidwijk. Eindpunt Stadhuis Coolsingel 40. Daar vergaderde de commissie economie, sociale zaken, haven, milieu en verkeer van de gemeenteraad. 100 reizigers op de publieke tribune, die waren met een bus van Ringelberg gekomen. Voorzitter Cees de Gruyter had zijn handenvol om de vergadering goed te laten verlopen. Wethouder Baljeu kon maar even bij de vergadering zijn.
Opvoeden doen we samen! Ook in Pendrecht. - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2008 
Dinsdagavond 29 januari 2008 vond er in wijkgebouw de Middelburgt een debat plaats onder de titel Opvoeden Doen We Samen. Nou, debat? Het ging eigenlijk verder. De opkomst was niet zo groot als bijvoorbeeld in het Oude Westen, maar de kwaliteit was hoog. Dat hoort tenslotte ook bij Pendrecht.
En zo ziet WELKOM IN PENDRECHT er nu uit - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2008 
In opdracht van de Nieuwe Unie pakte Binder de plek van WELKOM IN PENDRECHT aan. Dat ziet er nu piekfijn uit.
BAF heeft eigen site - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2008 
Ruim twee jaar zijn ze betrokken bij Pendrecht. Pieta Bot en Cees Bavius. Hun theaterwerk kwam regelmatig voor in het nieuws op deze site. Met bewoners maakten ze de Pendrecht Monologen en vervolgens de Pendrecht Dialogen. Ze hebben nu ook een eigen website.
www.baf-art.nl

Kopers en huurders Zuiderkroon kunnen het goed met elkaar vinden - dit artikel is geplaatst op: Jan 28, 2008 
Maandag 21 januari volgde de SP een college Pendrecht aan de Pendrecht Universiteit. Maja den Hollander wil graag even reageren op het verslag van de SP-student.
De bouw van het metrostation Slinge - dit artikel is geplaatst op: Jan 27, 2008 
Bijna 40 jaar geleden kwam de metro naar Pendrecht.
And the winner is ....... - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2008 
De spanning was te snijden. Richard Scalzo van de deelgemeente Noord kreeg de eer om op de James Cook de eerste award aan te kondigen. Hij bouwde zijn verhaal mooi op. Niet alleen een trofee ging er mee naar de Halsterenstraat. De straat kreeg ook een premie.
Ooltgensplaathof krijgt derde prijs bij de awarduitreiking - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2008 
Kees de Wijs, voormalig directeur van Gemeentewerken Rotterdam, was voorzitter van de jury voor de schoonste straat award. De Veurstraat uit het Liskwartier won en de Scottstraat uit Lombardijen werd tweede. Op de derde plek eindigde de Ooltgensplaathof. Nooit te oud om te Opzoomeren is hun devies. De gemiddelde leeftijd is 70 jaar en wat ze allemaal doen daar kan menig straat een puntje aan zuigen.
Halsterenstraat, Ooltgensplaathof en Maxima op het Opzoomergala - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2008 
Prinses Maxima was te gast op het Opzoomergala dat donderdagavond 24 januari aan boord van de James Cook (Spido) werd gehouden. Zij woonde de uitreiking van de Opzoomerawards bij en ging na afloop in gesprek met vertegenwoordigers van de aanwezige straat. De prinses werd vergezeld door burgemeester Opstelten en plaatsvervangend commissaris van de Koningin Van Engelshoven-Huls. De eerste award in de categorie kindvriendelijke straat ging naar de Halsterenstraat. Abeba Gebremedihin nam de trofee in ontvangst uit handen van Richard Scalzo van de deelgemeente Noord.
JOS volgt college in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2008 
Een drukke week voor de Pendrecht Universiteit. Na de SP kwam ook afdeling JOS, Jeugd, Onderwijs en Samenleving, van de gemeente Rotterdam op bezoek in de wijk. Donderdagmiddag 24 januari in de regen werd intensief programma afgewerkt.
Welkom in Pendrecht onder handen genomen - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2008 
Donderdagmorgen vroeg was de firma Binder druk bezig om de welkomstboodschap bij Metrostation Slinge goed uit de verf te laten komen. De boodschap ligt nu op een aarden wal en grind moet ervoor zorgen dat de letters leesbaar blijven.
"Busje kom terug", zong een volle zaal actievoerders - dit artikel is geplaatst op: Jan 23, 2008 
Op dinsdag 22 januari vond een actiebijeenkomst plaats om ervoor te zorgen dat Bus 77 terugkomt in Pendrecht en Zuidwijk. Alle lichten stonden op groen. Deelgemeenteraad en gemeenteraad vonden beiden dat de bus onmisbaar is voor veel reizigers op zuid. Toch besloot wethouder Baljeu anders. Pakken handtekeningen en talloze gesprekken te spijt. Wat gebeurde er op die dinsdagavond?
Maurice Spegt onderzoekt Dortmund NordMarkt - dit artikel is geplaatst op: Jan 22, 2008 
Maurice Spegt was een aantal maanden in 2007 onderzoeker in Pendrecht. Daarvoor deed hij onderzoek in Antwerpen Noord en op dit moment onderzoekt en woont hij in Normarkt, een deel van Dortmund. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen bij Mauric.
SP komt buurten in Pendrecht bij de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Jan 22, 2008 
Het was een speciale editie van Buurten in de Wijken in samenwerking met de Pendrecht Universiteit. De SP ging op stap met een grotere groep dan normaal, de fractie was aangevuld met bestuursleden en leden van de kerngroep Charlois van de SP. Gerard Boom, Elly Pesik, Maja den Hollander, Harry Kock, Elly Kock en Liesbeth de Gelder gaven les in Pendrecht. Onderweg werden nog meer deskundige bewoners gehoord.
Eerste nieuwjaarsreceptie bewoners Pendrecht was succes - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2008 
Zaterdagavond 19 januari vond de eerste nieuwjaarsreceptie van en voor bewoners van Pendrecht plaats in Wijkgebouw de Middelburgt. De bezoekers werden getrakteerd op een speech, muziek, een workshop Salsadansen en lekkers uit de keuken van het wijkgebouw.
Bijna in de Kerkwervesingel - dit artikel is geplaatst op: Jan 17, 2008 
Woensdagochtend ging er bijna een busje te water bij de basisschool de Hoeksteen. Met man en macht werd het voertuig weer op het rechte spoor gebracht. De macht van een andere automotor overwon.
Sportclub Sliedrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 16, 2008 
Fred Seesing, een oud-Pendrechtenaar die nu in Duitsland woont, stuurde dagburgemeester Mario Bosch een bijzondere foto uit de zeventiger jaren.
Goede Raad is Gratis over 'Ouderlijk Gezag' - dit artikel is geplaatst op: Jan 15, 2008 
Arnold Petie is sociaal raadsman voor Pendrecht en Zuidwijk. Hij verstrekt gratis raad aan wie bij hem op het spreekuur komt. Iedere maand schrijft hij een artikel onder de noemer Goede Raad is Gratis voor In de Kijkerd en de Zuidwijker. In januari is zijn onderwerp Ouder Gezag.
Ersin Kumas en Fatma trouwen - dit artikel is geplaatst op: Jan 13, 2008 
Zaterdag 12 januari traden Ersin Kumas en Fatma in het huwelijk. Ersin is de zoon van Cemal en Senay Kumas en woont al sinds 1985 in Pendrecht. 's Avonds was het groot feest in de Brabanthallen, helemaal in 's Hertogenbosch.
Nieuwjaarsreceptie Restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jan 8, 2008 
Vanavond, maandag 7 januari 2008, begint om 19:00 uur voor de leden de algemene leden vergadering, de ALV, van Huurdersvereniging Zuiderkroon. Aansluitend vieren de leden samen met de donateurs van binnen en buiten het complex Zuiderkroon een Nieuwjaarsreceptie in Restaurant Zuiderkroon dat vanaf 1 januari weer door "De Stromen" wordt geëxploiteerd. Aldus een nieuwsbericht van de secretaris van de huurders vereniging Zuiderkroon, Cees Dorsman.
1001 nacht en benefiet vrouwenfeest in Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Jan 6, 2008 
Zondagmiddag 6 januari vond er in de Middelburgt een benefiet vrouwenfeest plaats onder de noemer van duizend en een nacht. 70 tot 80 vrouwen vierden feest en brachten geld op voor een kinderhuis in Marokko.
"Manier om mensen belangrijk te maken," zegt hoogleraar Tops - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2008 
Pieter Tops schreef een voorwoord, een warme aanbeveling, in het bidboek van de Pendrecht Universiteit. Yvonne Keunen van het AD sprak met hem en vatte zijn kijk op de universiteit van de Rotterdamse wijk Pendrecht samen in het katern Dichtbij van het AD van donderdag 3 januari 2008.
Pendrecht Universiteit, 'We moeten met z'n allen tot oplossingen komen' - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2008 
In AD Dichtbij van donderdag 3 januari 2008 schrijft Yvonne Keunen over de uitreiking van het bidboek van de Pendrecht Universiteit aan Pieter Tops. 'Bewoners van Pendrecht geven college over hun wijk', luidt de kop van het artikel.
Afzetlint in de Halsterenstraat heeft goed geholpen - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2008 
Eind 2006 begon met een kleine ramp in de Halsterenstraat. Een deel van de speeltoestellen ging in lichterlaaie. De daders lagen op 'het kerkhof'. De politie deed nog haar best om te achterhalen, wie dit op zijn kerfstok. De kinderen uit straat waren de dupe. Sjannie de Mooij, Sila Polak en Abeba Gebremedihin gingen er achterheen om nieuwe speeltoestellen te krijgen. 13 januari 2007 werden die feestelijk in gebruik genomen. Sjannie en Abeba namen maatregelen voor een herhaling. Sjannie schrijft:
De Stromen terug in Restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2008 
Twee jaar heeft Avenance het Restaurant Zuiderkroon geëxploiteerd. Maar vanaf 1 januari 2008 is De Stromen weer helemaal terug. De kleding met achterop "Lekker Eigenwijs" is ook vervangen.
"Jammer dat je er niet bij was, Dominic!" - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2008 
Bij overhandiging van het bidboek van de Pendrecht Universiteit op 18 december zou ook wethouder Dominic Schrijer zijn bijdrage leveren. De wethouder bleek echter onmogelijk weg te kunnen uit een bijeenkomst in Dordt en moest daarna meteen met de deelgemeenten om tafel. Op de nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Charlois liep Bien Hofman de wethouder tegen het lijf en Bien zei hem: "Wat jammer dat er je er niet was".
Gerrit van Uden volgt Bien Hofman op als Charloiser van 't jaar - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2008 
Gerrit van Uden, bewoner van de Tarwewijk is 2 januari door de deelgemeente uitgeroepen tot Charloiser van het Jaar 2007. Hij volgde Bien Hofman op en kreeg de eretitel omdat hij zich inzet voor zijn wijk en voor zijn directe omgeving.
Bij het begin van 2008 - dit artikel is geplaatst op: Jan 1, 2008 
Pendrecht kent vele tradities en de eerste is altijd op 1 januari: de terugblik op het afgelopen jaar door dagburgemeester Mario Bosch.
En natuurlijk een gezellige kerstboom in huis - dit artikel is geplaatst op: Dec 31, 2007 
Uitbundige verlichting buiten, maar ook binnen maken bewoners van Pendrecht er iets moois van rond de kerst. Dat is vaak van buitenaf moeilijk te zien, maar soms valt in de straat op dat het gezellig is achter de voordeur.
De lichtjes van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 31, 2007 
Overdag geeft Pendrecht mooie plaatjes, dat wordt vaak in beeld gebracht door dagburgemeester Mario Bosch. Maar zo rond de kerst een keer met de nachtburgemeester de wijk rond geeft ook zeer fraaie plaatjes. Zeg nou zelf. Sommige bewoners pakken dan eens extra uit met lampjes en lichtsnoeren.
Afzien in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 31, 2007 
De bouwhekken staan om de woningen aan de Krabbendijkestraat. Er is een opening en op de brievebussen prijkt een papier met daarop een mededeling voor de TNT: op nummer 280 wordt nog steeds gewoond.
Opzoomerfeestje in de Middelharnisstraat - dit artikel is geplaatst op: Dec 31, 2007 
Vrijdag 28 december was er 's avonds een kerstfeestje rond de Opzoomerboom in de Middelharnisstraat. Heleen Frederiks had haar buren uitgenodigd en de feesttent van Opzoomer Mee laten voorrijden. De straat heeft nog niet zoveel geOpzoomerd en de mensen wonen er eigenlijk nog niet zo lang. Dat was een beetje te merken.
Traditionele kerstbrunch in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Dec 26, 2007 
Woensdag 26 december, tweede kerstdag, vindt er traditioneel een kerstbruch plaats in de gemeenschappelijke ruimte van Valckensteyn. Lekker eten en op een groot scherm genieten van beelden, die passen bij een witte kerst.
Pendrecht Dialogen ook op de website - dit artikel is geplaatst op: Dec 26, 2007 
Net voor de kerst kwam er een anoniem bericht binnen bij de redactie. Het sloeg op de tassen, die er vanuit het Servicepunt Pendrecht werden uitgedeeld. Pendrecht Dialogen, die hoor in je huis en voer je op straat. Maar komen ook op internet.
1001 nacht feest voor het eerst in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Dec 26, 2007 
Op 6 januari 2008 is het eerste 1001 nacht feest voor alle vrouwen in de wijk. De bedoeling is om er een traditie van te maken.
Kameroen en de Halsterenstraat in de Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Dec 25, 2007 
Maandagavond om 22:00 uur begon de nachtmis in de Sint Bavokerk. Een kerk vol met bewoners uit de verschillende straten van Pendrecht. Pastor Kees Bruin wees op zijn toga, kazuifel zoals dat in zijn traditie genoemd wordt, uit Kameroen. Zij collega Achille Waffo komt ook dat Afrikaanse land. Met elkaar stonden zij in de mis stil bij de geboorte van kind in Bethlehem, die licht en vrede op de aarde bracht.
Tearoom tango en bingo - dit artikel is geplaatst op: Dec 24, 2007 
Na de gezellige high tea in de Middelburgt, maakte Gerard Boom nog een aantal foto's van de tango workshop en de bingo. Niemand ontkwam aan de dansvloer en aan het invullen van een bingobriefje.
Grote belangstelling voor Kerstconcert in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Dec 24, 2007 
Op zondag 23 december vond in het kader van de Zondagmiddagconcerten in de Open Hofkerk een kerstconcert plaats. Een gratis concert met maar liefst 3 koren en gelegenheid om samen de bekende kerstlieder te zingen.
Tagine voor de organisatoren - dit artikel is geplaatst op: Dec 24, 2007 
Zondag 23 december was er high tea klaargemaakt voor zo'n 50 mensen in de Middelburgt. De organisatoren kregen zelf ook een bijzonder gerecht voorgeschoteld. Halima had tagine voor hen gemaakt.
High Tea met extra's in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Dec 24, 2007 
Bijna 50 deelnemers aan de High Tea in de Middelburgt op zondag 23 december. Het wijkgebouw heeft eer van zijn werk. En niet alleen genieten van lekkere hapjes, nee, er was ook nog een tango workshop en er waren mooie prijzen te winnen bij de bingo.
Bijzondere sneeuwfoto’s - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2007 
Het is tegenwoordig al opmerkelijk als er sneeuw valt maar dit keer was er nóg iets bijzonders te zien.
Misschien wel de mooiste kerstboom van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2007 
Op diverse plekken in Pendrecht staan Opzoomerbomen. De grootste staat natuurlijk op Plein 1953. Maar in de Dirkslandhof staat misschien wel de mooiste.
Kerstpakketten voor clienten Servicepunt - dit artikel is geplaatst op: Dec 22, 2007 
Vrijdagmiddag werden vanachter de kerstboom in het Servicepunt Pendrecht een hele reeks tassen gevuld met bruikbare artikelen uitgedeeld aan clienten van het informatie, hulp & adviescentrum van Charlois' Welzijn. Twee vertegenwoordigers van de Rotary Rotterdam Zuid pakten positief uit.
Hillegersberg - Schiebroek volgde een college aan de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2007 
Bewoners, welzijnswerkers, vertegenwoordigers van woningcorporaties en - deelgemeente Hillegersberg - Schiebroek kwamen woensdag 19 december op bezoek in Pendrecht. Ze wilden alles weten van de Pendrecht Universiteit en de programma's die er in Pendrecht lopen om de wijk te verbeteren.
Eindejaarsreceptie in Servicepunt Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2007 
Het jaar zit er bijna op. Het Servicepunt Pendrecht maakt haar eerste jaarwisseling mee. Yvonne Lammerts van Bueren, de locatiemanager, nodigde alle medewerkers van het Servicepunt uit om een eindejaarsborrel te komen drinken.
Offerfeest voor sommigen op 19 en voor anderen op 20 december - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2007 
Woensdag 19 december of donderdag 20 december vieren moslims het offerfeest. Ook medewerkers van de BOP vieren dat feest. Aan sommigen kun je dat zien en aan anderen niet. Een belangrijk feest is het wel voor hen.
Groeitentoonstelling gaat leiden tot debat over Jong & Oud in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2007 
De fototentoonstelling in de Toneelwinkel Pendrecht is een Groeitentoonstelling. Bezoekers worden uitgenodigd de tentoonstelling aan te vullen en tevens gevraagd stellingen te bedenken over het thema oud en jong in Pendrecht. Dat gebeurde woensdagmiddag ook in de PLUS Van Dillen markt op Plein 1953.
Opening van de fotoexpositie in de Toneelwinkel Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2007 
Woensdagmiddag 19 december ging er een foto-expositie van start in de Toneelwinkel Pendrecht. De titel van de tentoonstelling Jong en Oud Pendrecht werd eer aangedaan. Jonge Pendrechtenaren en oude Pendrechtenaren maakten de opening mee.
Bidboek Pendrecht Universiteit aangeboden aan Pieter Tops - dit artikel is geplaatst op: Dec 18, 2007 
Dinsdagmiddag 18 december werd in de gemeenschappelijke ruimte van Valckensteyn het bidboek van de Pendrecht Universiteit aangeboden aan Pieter Tops, professor aan de Universiteit van Tilburg en lid van de Raad van Bestuur van de Politieacademie. Tops had in oktober 2003 aan de wieg gestaan van Vitaal Pendrecht en later was met behulp van studenten van hem de Pendrecht Universiteit ontstaan. Vorig februari werd die in dezelfde ruimte ten doop gehouden en bij deze gelegenheid werd het plan van de die bewonersuniversiteit gepresenteerd. Er werden bij die gelegenheid ook twee bewoners tot eredoctor benoemd. Dat brengt het totale aantal van eredoctors van de Pendrecht Universiteit tot drie bewoners van de wijk.
Zaterdag jongerendag op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Dec 17, 2007 
Zaterdag 15 december was het de beurt aan jongeren. Hun dag op Plein 1953. Er was een bunji jump apparaat en in allerlei workshops kon je kunst van het rappen, breakdancen, salsa dansen en noem maar verbeteren.
Actie voor gratis parkeren rond plein komt op gang - dit artikel is geplaatst op: Dec 17, 2007 
Bijna iedere winkel heeft ze inmiddels. Actieformulieren met de beeldmerken van de Winkeliersvereniging Pendrecht en de Bewonersorganisatie Pendrecht erop. Bij de Bewonersorganisatie staat een bakje en daar komen al aardig wat getekende exemplaren in terug. De BOP en de winkeliers gaan, als het er genoeg zijn, naar de verantwoordelijke politici om ze te overhandigen.
Maja den Hollander is dankbaar voor IJspaleis en Kerstavond Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2007 
"Wat was het gezellig in het ijspaleis woendagavond. Een mooi kerstverhaal: laten we het dankbaar zijn van Cecil Adriaanse lang onthouden. Het dansen door de club van Miep Renirie geweldig", schrijft Maja den Hollander. En ze voegt er in de richting van de gastheren aan toe: "En wat werden we verwend met hapjes en drankjes. Bedankt jongens het was geweldig goed".
Halsterenstraat pakt uit voor alle bewoners - dit artikel is geplaatst op: Dec 16, 2007 
Zaterdagmiddag 15 december werden de bewoners van de Halsterenstraat uitgenodigd om naar de garage op nummer 34 te komen. Voor ieder gezin was er een vroeg kerstcadeautje en een bedankje voor alles wat men met elkaar gedaan had het laatste jaar. En ook een waarschuwing.
Mooi kerstfeest voor jarige dagburgemeester - dit artikel is geplaatst op: Dec 15, 2007 
Vrijdag 14 december vond voor de 5e keer het kerstfeest van Vitaal Pendrecht plaats. Er was die dag een kerstmarkt. De 'grote' boom kreeg lampjes en bewoners kookten voor bewoners. Het Open Hofkoor zong bij het nuttigen van al het lekkers uit de verschillende Pendrechtse keukens. Wethouder Dominic Schrijer gaf het startsein aan het feest. Visie Subliem zorgde voor een knallende act om dat startsein kracht bij te zetten.
Cecil Adriaanse vertelt haar kerstverhaal - dit artikel is geplaatst op: Dec 14, 2007 
Woensdag 14 december kwamen er veel ouderen naar de grote tent op Plein 1953. Jongeren waren gastheer of gastvrouw. Zij boden aan mensen, die 's avonds niet over straat durven, van huis op te zullen halen. Van dat aanbod werd geen gebruik gemaakt.
Asia en Habiba werden de IJskoninginnen van 2007 - dit artikel is geplaatst op: Dec 13, 2007 
Op donderdagavond 13 december werd in de grote tent van het IJspaleis voor de tweede keer in successie een Miss IJspaleis verkiezing georganiseerd. Veel kinderen en wat minder oudere missen hebben hun beste beentje voor gezet om de versierselen van Miss IJspaleis 2007 in de wacht te slepen.
Kerstviering voor ouders op de Beatrixschool - dit artikel is geplaatst op: Dec 13, 2007 
Op donderdagmiddag 13 december om 13:00 uur is er in het speellokaal van de Beatrixschool een bijzonder kerstviering. Ouderconsulent Chandra Hiralal heeft met een aantal meoders een kerstspel in gestudeerd. En dat spel zal opgevoerd worden.
Schouwers geven hoge waardering aan diensten - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2007 
Woensdagmorgen 12 december ging een omvangrijke groep bewoners en een aantal ambtenaren schouwen in de Ossenissebuurt. Beheercoördinator Joost Breijer leidde de groep langs de vaste punten en daar werden de verschillende onderdelen voorzien van cijfer. Dat cijfer lag op die koude ochtend opvallend hoog. Zou je niet verwachten in een buurt die schreeuwt om herstructurering.
TOS receptie in IJspaleis - dit artikel is geplaatst op: Dec 12, 2007 
Dinsdagavond 11 december hield TOS een receptie in de grote tent van het IJspaleis. Bijna alle TOS-sers kwamen samen in de tent. Hun leidinggevenden Marcel de Jong, Lucia van den Berg en Cecil Adriaanse vertelden hen hoe trots ze op hen waren.
Ismaïl Kizilgöz en zijn saz-leerlingen in het IJspaleis - dit artikel is geplaatst op: Dec 11, 2007 
Ismaïl Kizilgöz geeft saz les aan kinderen. Hij is een perfectionist. Hij wilde dat het geluid van alle saz-spelende kinderen goed overkwam. Helaas was de geluidsinstallatie daar niet helemaal op berekend.
IJspaleis biedt zuidelijke en oostelijke sfeer - dit artikel is geplaatst op: Dec 10, 2007 
Het was vanaf de aftrap door Annemarie Thomas gezellig druk op Plein 1953. Voordat Annemarie de ijsbaan opende was er menig baantje getrokken. 's Avonds hingen er Turkse en Marokkaanse sferen in de grote tent op Plein 1953.
Annemarie Thomas opende het schaatseizoen in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 10, 2007 
Zij is drievoudig Nederlands allroundkampioen en schittert nu Sterren Dansen op het IJs. Annemarie Thomas is een gevierd schaatsfenomeen. Vanmorgen om half elf opende zij de ijsbaan op Plein 1953 in Pendrecht.
Zo maak je een moderne schaatsbaan - dit artikel is geplaatst op: Dec 9, 2007 
Toen in december 2005 het eerste IJspaleis werd geopend door minister Alexander Pechthold, vond Dominic Schrijer dat Plein 1953 een echte ijsbaan om te schaatsen verdient. In 2006 was die baan er nog niet. Maar dit jaar ligt er een heuse schaatsbaan en die wordt geopend door Annemarie Thomas. Er was beide keren wel een sneeuwhelling. Komt er dit keer echt ijs?
Opbouw van het IJspaleis - dit artikel is geplaatst op: Dec 9, 2007 
Op het middengedeelte van Plein 1953 zijn vandaag de tenten van het IJspaleis neergezet.
Opening expositie fotoproject Jong en Oud - dit artikel is geplaatst op: Dec 8, 2007 
Op woensdag 19 december wordt in de Toneelwinkel de fotoexpositie van het project Jong en Oud geopend.
Inloophuis “Het Verhaal”: gezelligheid, ontmoeting, creativiteit - dit artikel is geplaatst op: Dec 8, 2007 
Op verzoek van Henny Meijer brengen we inloophuis Het Verhaal nog eens onder de aandacht.
Een oude bekende is terug in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Dec 8, 2007 
De schaakvereniging Charlois/Europoort speelt weer in de wijk.
De Passage viert 15 jarig bestaan - dit artikel is geplaatst op: Dec 7, 2007 
Vrijdagmiddag 7 december was het groot feest in het dagverblijf voor mensen met een beperking in Pendrecht, De Passage. Het feest startte met de onthulling van een wel zeer speciaal kunswerk. Een mozaïek gemaakt door bezoekers van het centrum.
Karel de Stouteflat aan het water - dit artikel is geplaatst op: Dec 7, 2007 
De Karel de Stouteflat staat aan Plein 1953, dus ligt vlakbij het water van de vijver langs dat plein. Maar vrijdag 7 december drong het water wel erg ver op in de richting van de flat.
Noodverband moet bouw in Pendrecht vlot trekken - dit artikel is geplaatst op: Dec 4, 2007 
Zo luidt de kop van een artikel van de hand van Edwin Cornelisse in het AD/RD van dinsdag 4 december 2007. Portefeuillehouder Ed Goverde reageerde een beetje grommend op dit artikel. Noodverband en verplaatsbare kinderboerderij? Is dat nou de bedoeling?
Winkeliers stellen vragen aan politiek, PZD en de Nieuwe Unie - dit artikel is geplaatst op: Dec 2, 2007 
Donderdag 29 november vond er in de Middelburgt een gesprek plaats tussen de winkeliersvereniging, Ed Goverde van de deelgemeente Charlois, Nico Ros van de Nieuwe Unie en Duco de Bruijn van Pendrecht Zet Door en in de laatste plaats Paul Lohmann en Sonja Krijgsman van de WOM-vastgoed. Stagnatie in de herstructurering is ook slecht voor het ondernemersklimaat in Pendrecht.
Gemeenteraad eist terugkeer lijn 77 - dit artikel is geplaatst op: Dec 1, 2007 
vrijdag 30 november 2007 stond er in het AD/RD het volgende bericht over de gemeenteraad, die unaniem druk op wethouder Jeannette Baljeu (VVD, vervoer) zette om zo snel mogelijk de oorspronkelijke route van buslijn 77 te herstellen.
De opgeheven lijn was de ‘slagader’ voor bewoners van Carnisse, Pendrecht en Zuidwijk.

HIV dag in wijkgebouw de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Dec 1, 2007 
De GGD Rotterdam maakt zich zorgen over de hiv-problematiek binnen de Antilliaanse gemeenschap. Om die reden werd er wereld aids dag (1 december) een bijeenkomst georganiseerd in de Middelburgt.
Sinterklaas doet Pendrecht aan - dit artikel is geplaatst op: Dec 1, 2007 
Een grootse intocht waarbij dansmariekes, een fanfarekorps en de politie Sinterklaas begeleidden vond er zaterdag 1 december plaats. De winkeliersvereniging had er werk van gemaakt om de goed heilig man te laten zien, dat de kinderen van Pendrecht de Sint een warm hart toedragen. Veel mooie tekeningen werden er ingeleverd bij de Sint in de PLUS Van Dillen markt aan Plein 1953.
Goede raad is gratis! - dit artikel is geplaatst op: Nov 30, 2007 
Ontslagperikelen.
Onder die titel schreef Arnold Petie, de sociaal raadsman van Pendrecht en Zuidwijk, een ervaring uit zijn praktijk voor de Zuidwijker, de wijkkrant van Zuidwijk en In de Kijkerd, de wijkkrant van Pendrecht. U kunt hem op deze site ook lezen.

Reactie van de Nieuwe Unie - dit artikel is geplaatst op: Nov 30, 2007 
"Binnen 3 tot 4 maanden wordt alles schoongemaakt", aldus een vertegenwoordiger van de Nieuwe Unie tegen Yvonne Keunen van het AD Onder Ons sos krant. De helpende krant kan ingeschakeld worden om akkefietjes met autoriteiten en bedrijven aan te pakken. Men kan daarvoor de redactie mailen, bellen of schrijven en soms helpt dat. Zoals bij het onderwerp van Joke en Johan van Peer uit Pendrecht, want de Nieuwe Unie werd om een reactie gevraagd en die luidt:
Wachten op schoonmaak - dit artikel is geplaatst op: Nov 30, 2007 
De bewoners van de eengezinswoningen aan de Dreischorstraat, die in 1995 opgeleverd werden, hebben al die tijd geen schoonmaakbeurt van de rookkanalen van de warmteterugwin-unit meegemaakt. Joke en Johan van Peer zochten de publiciteit en Yvonne Keunen van SOS krant van het AD zorgde voor een artikel en een antwoord van de Nieuwe Unie. In het AD Onder Ons van woensdag 28 november staat het volgende verhaal.
Den Bosch op visite in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 29, 2007 
De contacten van de Pendrecht Universiteit strekken inmiddels ook tot in Den Bosch. Een gezelschap uit de wijk Boschveld wilde weten hoe men in Pendrecht zaken met de gemeente, de corporatie en de instellingen geregeld heeft. Een hartverwarmend programma in guur weer.
Dagje Blijdorp dankzij de Rabo bank - dit artikel is geplaatst op: Nov 28, 2007 
Op zaterdag 17 november was het dan zover met 60 kinderen en 20 begeleiders naar de dierengaarde. Om 12.00 uur verzamelen en dan met z'n allen genieten van de dieren. Er is veel te zien in Diergaarde Blijdorp.
Rabo bank maakt weer kinderen blij - dit artikel is geplaatst op: Nov 28, 2007 
Voor de tweede keer heeft de Rabo bank een groot aantal kinderen blij gemaakt met een dagje Blijdorp. Deze keer ging het om kinderen, die via de Stichting Welzijn Antillinanen en Arubanen met begeleiders naar Rotterdams grootste attractie gingen op zaterdag 17 november.
De Kerkwervesingel in 1956 - dit artikel is geplaatst op: Nov 26, 2007 
Deze foto van toen willen wij u niet onthouden.
Wordt Lotte Stam-Beese de Grootste Rotterdammer? - dit artikel is geplaatst op: Nov 25, 2007 
De ontwerpster van Pendrecht is door het Gemeentearchief voorgedragen als nieuwe kandidaat in de verkiezing van de Grootste Rotterdammer.
Yvone Lopes voor het eerst in de Pendrecht Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Nov 25, 2007 
Zaterdagavond 24 november werden voor dit jaar de laatste keer de Pendrecht Dialogen opgevoerd in het Pendrecht Theater. Opnieuw een volle zaal en een nieuwe speler. Yvone Lopes verving Janeroby Eduarda en ze deed dat geweldig.
40 wijken op een manifestatie - dit artikel is geplaatst op: Nov 25, 2007 
Als het klikt tussen kracht & macht. Zo luidde de titel van de startmanifestatie van het LSA in de Passengers Terminal in Amsterdam. Zaterdag 24 november kwamen 1000 bewoners bij elkaar om te laten zien wat hun plannen waren met hun wijken.
Schouwen Duiveland vierden Halloween - dit artikel is geplaatst op: Nov 23, 2007 
Een verlaat berichtje over het Halloweenfeest van de 55+ Schouwen/Duivelandflats. Het is dan wel al lang 30 oktober geweest, maar toch .......
Deelgemeente Charlois wenst verbetering busverbinding - dit artikel is geplaatst op: Nov 23, 2007 
Deelgemeente Charlois is teleurgesteld dat de voorgestelde aanpassingen in het busnet niet per december 2007 worden doorgevoerd. Een alternatief voor buslijn 77 om met name de verbinding tussen Zuidwijk en Pendrecht te verbeteren, is gewenst. De deelgemeente Charlois vraagt de wethouder nogmaals hier serieus naar te kijken.
Kopen voor prijzen van toen - dit artikel is geplaatst op: Nov 21, 2007 
Woensdagmiddag 21 november werd op Plein 1953 het startsein gegeven voor de renovatie van de gevels van de winkels. Dat startsein gaf wethouder Lucas Bolsius samen met Ed Goverde van de deelgemeente Charlois. Op de pagina van Pendrecht Zet Door op deze site is te zien wat er gebeurde. Ook staat daar nieuws over een bijeenkomst die er in het Pendrecht Theater was. De wethouder startte ook een leuke actie.
Wethouder Schrijer praat met bewonersorganisaties over Pact op Zuid - dit artikel is geplaatst op: Nov 20, 2007 
Op dinsdag 20 november vond er een gesprek plaats tussen Dominic Schrijer, de wethouder van het grote stedenbeleid, en vertegenwoordigers van bewonersorganisaties op Zuid.
Xing werft mensen en zingt in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Nov 20, 2007 
Zin in het zingen van popsongs? En dat lekker in de buurt, namelijk in De Schalmei aan de Krabbendijkestraat 520. Neem dan contact op met Annemieke Seelbach of Margreet Boeren.
Ideeën opdoen in Londen. - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2007 
De groep van de Pendrecht Universiteit bleef een dag langer in Londen om meerdere plaatsen in het centrum van het Verenigd Koninkrijk te bekijken. Zij deden een leuk idee op in Greenwich op de Greenwich Market.
Prijswinnaars ontmoeten elkaar in London - dit artikel is geplaatst op: Nov 18, 2007 
Donderdag 15 november heel vroeg ging een delegatie van de Pendrecht Universiteit op weg naar Edmonton Green in Londen. L&Q; en MHT, woningcorporaties in Londen, wonnen een prestigieuse prijs in mei. Zij bereikten succesvol Koerdisch, Turkse bewoners in de buurt en richtten met hen KATRE op. Via de Resident University R4R waren verschillende mensen uitgenodigd. En dat waren toevallig ook prijswinnaars. De Pendrecht Universiteit kreeg in juni een prijs, de beauty contest award 2007. Bovendien was het Vadercentrum Adam uit Den Haag er ook en die wonnen de baanbrekerprijs 2007. De manier van werken van deze initiatieven blijken veel overeeenkomsten te hebben.
Brief van Jeannette Baljeu over bus 77 - dit artikel is geplaatst op: Nov 17, 2007 
De twee Zuidwijkse bewoonsters van de actiegroep "Red bus 77/70" ontvingen op 7 november 2007 deze brief van Jeannette Baljeu, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer.
Nieuwe straatnaam in Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Nov 17, 2007 
In de buurt van Slingedael staat dit opmerkelijke bord.
Winkeliers Plein 1953 niet bang - dit artikel is geplaatst op: Nov 14, 2007 
• ‘Ik pak gewoon een broodmes’ • ‘Camera’s heb ik niet nodig’ dat zeggen winkeliers op Plein 1953 tegen Jelle van der Kamp van metro. In de editie Rotterdam e.o. van woensdag 14 november worden de winkeliers van Plein 1953 gevraagd naar hun ervaringen met overvallen. Overvallen op Plein 1953?
En zo gaat de vijver van Plein 1953 er uitzien! - dit artikel is geplaatst op: Nov 12, 2007 
Woensdag 21 november wordt door wethouder Bolsius en kinderen met ballonnen het startsein gegeven aan de gevelrenovatie van de winkels aan Plein 1953. Het eerst zijn de winkels van de 'viswinkel' tot Sportline aan de beurt. Later ook de andere winkels. En er komt een bijzonder podium in de vijver.
Pendrecht Dialogen zes keer succes - dit artikel is geplaatst op: Nov 11, 2007 
Buiten staat een flinke wind en het regent van tijd tot tijd. De reclamestandaard waait om en de fotolijstjes sneuvelen op Plein 1953. Binnen zit de tribune helemaal vol. Er komen zelfs bankjes bij. De zesde voorstelling van de Pendrecht Dialogen wordt een bijzondere.
Kunstzinnige dieren bij Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Nov 10, 2007 
Zaterdag 10 november waren er niet alleen dieren in de Sliedrechtstraat bij het Dieren Gezondheids Centrum. Ook in Galerie Eveline van Rooy stond het dier centraal. Nieta llen die zaterdag trouwens. Tot en met 29 december is er een unieke expositie, die 10 november geopend werd. Twee exposerende kunstenaars waren aanwezig om hun werk toe te lichten.
Dierengezondheidscentrum geopend met hulp van een uil - dit artikel is geplaatst op: Nov 10, 2007 
Een uil bracht Dominic Schrijer een sleutel van het Dieren Gezondheids Centrum. Die sleutel paste op prima op de deur. Vanaf zaterdag 10 november heeft Pendrecht weer dierenartsen. Er was zelfs een kameel en kinderen konden een ritje maken op zijn rug.
Anita Koers leidt een centrum met veel diensten en services voor de dieren in Pendrecht.

Het wordt een mooi feest op 14 december? - dit artikel is geplaatst op: Nov 10, 2007 
Van 10 tot 16 december staat er weer een IJspaleis op Plein 1953. Niet alleen tenten maar dit keer ook een echte, weliswaar van kunststof, maar toch!, schaatsbaan. En er komt meer. Wat te denken van Bewoners koken voor Bewoners, waarbij burgmeester Opstelten het startsein geeft, geholpen door een Opzoomerstuntteam vanaf de Karel de Stouteflat.
Winkeliersvereniging Sliedrechtstraat en Nieuwe Unie praten - dit artikel is geplaatst op: Nov 9, 2007 
Donderdag 8 november waren de winkeliers van de Sliedrecht op visite bij de Nieuwe Unie. De woningbouwers hadden een bureau gevraagd een studie te maken van de toekomstverwachtingen van de winkels en de woningen daarboven aan de Sliedrechtstraat in de Tiengemetenbuurt. In een ontspannen sfeer werden de onderzoeksresultaten van het bureau aangehoord en besproken.
Proefdebat over 'opvoeden doen we samen' in Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Nov 8, 2007 
Wethouder Geluk wil een debat in de stad over opvoeden. Er worden op verschillende plaatsen al proefdebatten gehouden. Afgelopen week gebeurde dat twee keer in het Turks Huis in Pendrecht. Op dinsdagmorgen en donderdagavond 6 en 8 november.
Les in gezonde traktaties op De Koppeling - dit artikel is geplaatst op: Nov 8, 2007 
Op de Koppeling gaf Brigitte Jordan donderdagmorgen les aan moeders. Zij had fruit gekocht en ze had goed bekeken hoe je met kinderen gezonde traktaties kunt maken. Miesje en Shanta hielpen haar. De moeders gingen enthousiast aan de slag.
Schouwen in de Tiengemetenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Nov 8, 2007 
Er is een nieuwe beheercoördinator. Huseyin Kalyoncu ging en Joost Breijer kwam. Donderdag leidde hij zijn eerste schouw in Pendrecht, dit keer ging die door de Tiengemetenbuurt. Hij kreeg een goed beeld wat er onder bewoners leeft. De cijfers voor de buurt waren hoog, maar de mening van bewoners is soms anders dan je zou verwachten.
DVD met Pendrecht Monologen te koop - dit artikel is geplaatst op: Nov 7, 2007 
Goed nieuws voor wie de Pendrecht Monologen nog een keer wil zien: ze staan op een DVD die voor slechts € 3,50 te koop is in het Pendrecht Theater.
Volle zaal bij de 5e Pendrecht Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Nov 6, 2007 
Een doordeweekse dag en jawel een vol Pendrecht Theater. De 5e voorstelling van de Pendrecht Dialogen was er één om te zoenen. Je hoort ze inmiddels ook op straat.
Participatie onderzoek door medewerkers BOP - dit artikel is geplaatst op: Nov 5, 2007 
Bij de BOP, Bewonersorganisatie Pendrecht, werken 10 mensen aan de wijkwinkel. Daar blijft het niet bij. Zij hebben met Marjan van Parijs van de SPR, Sociaal Platform Rotterdam, een traject uitgezet om de participatie van vrouwen in Pendrecht te bevorderen. In groepjes gaan zij verschillende functionarissen interviewen. Dat is nog maar het begin er volgt veel meer.
Vier keer Pendrecht Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Nov 4, 2007 
Zaterdagavond 3 november werden voor de vierde keer de Pendrecht Dialogen vertoond in het Pendrecht Theater. Zaterdagavond, dus werd er veel publiek verwacht. Dat pakte anders uit. Een wat kleiner publiek dan de voorgaande keren. Maar wel een publiek met hoge kwaliteiten. Er werd meegeleefd met de verrichtingen op het podium. En tot slot uit volle borst meegezongen: " En de Pendrecht Dialogen, die voer je in huis en hoor je op straat".
Nog een tafel van de Dag van de Dialoog - dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2007 
In de Middelburgt werd zaterdag 3 november een derde tafel ingericht voor de Dag van de Dialoog. Twee uur werd er door een aantal wijkbewoners, een buurtagent, een woonconsulent van de Nieuwe Unie, de locatiemanager van het wijkgebouw, een opbouwwerker en een politica gepraat en vooral geluisterd. Luister Nou! was ook deze dag het onderwerp.
Pendrecht Dialogen op vrijdag 2 november - dit artikel is geplaatst op: Nov 3, 2007 
Vrijdag 2 november 2007 vond de derde voorstelling van de Pendrecht Dialogen in het Pendrecht Theater plaats. In de voorstelling Rabiaa en Roos haakt Rabiaa in op de actualiteit. Rabiaa zegt: "2 jaar geleden 's morgens in Amsterdam werd Theo van Gogh van zijn fiets geschoten." De manier van leven, die zij gekozen had, wordt door dit feit behoorlijk onder druk gezet. Ze kan om een andere reden niet meer gewoon zichzelf zijn.
Bingo in Korpersteijn met Miep Renirie - dit artikel is geplaatst op: Nov 2, 2007 
Woensdagmiddag werd er in de sociale ruimte van Korpersteijn gebingoot. Miep Renirie zat trots achter een gloednieuw bingoapparaat. De deelnemers bleken enthousiaste toehoorders. Er waren leuke prijzen. De sociale ruimte doet de bewoners van deze flat aan de Middelharnishof goed.
Dag van de Dialoog in de Bibliotheek - dit artikel is geplaatst op: Nov 2, 2007 
De eerste Dag van de Dialoog inn Pendrecht vond plaats aan twee tafels in de Bibliotheek Pendrecht. Mochtar Ezzaki, teamleider van de Bibliotheek Charlois, dus ook die van Pendrecht", had met Judy Huys, medewerker van de Bibliotheek Pendrecht een aantal mensen uitgenodigd. Jolanda Copier, de cultuurscout van Charlois en Mochtar zelf traden op als gespreksleider. Het onderwerp was "Luister Nou!"
Halloween in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Nov 1, 2007 
In de Halsterenstraat werd woensdagmiddag druk gewerkt aan de Halloweentocht 's avonds. Sjannie de Mooij was voor iets extra’s naar Opzoomer Mee geweest en had naast de gebruikelijke lampionnen ook schatkistjes meegekregen. In die schatkistjes ging lekkers voor de bewoners, die opendeden, in de straat. Dus niet alleen kregen de kinderen iets, maar de kinderen deden ook iets terug. Kijk zo werkt dat Opzoomeren.
De Pendrecht Universiteit in Dordrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2007 
Woensdagavond 31 oktober, de avond van halloween, werd er in Dordrecht door de gemeente een avond over "Hoe groeien burgerinitiatieven?" belegd. Verschillende Dordtse initiatieven werden in workshops gepresenteerd. Jornt van Zuylen van het boek "Help! een burgerinitiatief" werd geïnterviewd en als voorbeeld werd de Pendrecht Universiteit gebruikt.
KOORZANG rond ALLERZIELEN in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Oct 31, 2007 
Aanstaande zondag, 4 november wordt in de Open Hofkerk, Middelharnisstraat 153 te Rotterdam-Pendrecht een concert gegeven door de Maria Magdalenacantorij uit Goes.
Halloween niet in elke straat - dit artikel is geplaatst op: Oct 29, 2007 
De redactie kreeg een bericht vanuit de Papendrechtstraat over halloween. Dit feest valt op 31 oktober en sommige straten hebben zich bij Opzoomer Mee gemeld om mee te doen. De straat organiseert een optocht om ontmoeting tussen bewoners en kinderen in de straat te stimuleren. In de Stellendamstraat is die optocht al geweest en in de Halsterenstraat, Kerkwervesingel en Zierikzestraat komt er nog één. Bewoners uit de straat nemen zelf het initiatief.
Een half jaar Bananen Split - dit artikel is geplaatst op: Oct 29, 2007 
Op de hoek van de Sliedrechtstraat met de Middelharnisstraat staat een groentenzaak. Vroeger was het een goed lopende bedrijf. De laatste eigenaar heeft er maar kort in gezeten en liet Bananen Split op de gevel zetten. Een half jaar geleden verscheen er een nieuwe groenteman, of liever gezegd een groentevrouw.
Resultatentoer van Pact op Zuid - dit artikel is geplaatst op: Oct 29, 2007 
Er is nu sprake van één jaar Pact op Zuid. Op woensdag 9 oktober vond er een zogenaamde resultatentoer plaats. Er was een centrale presentatie in de Maassilo en vandaaruit werden de 11 wijken die te maken hebben met Pact op Zuid bezocht door groepen, die gebruik maakten van een bus.
BUS 77 TERUG? - dit artikel is geplaatst op: Oct 29, 2007 
Er is actiegevoerd en er is overlegd op hoog niveau en het ziet ernaar uit dat een wens van veel bewoners uit Pendrecht in vervulling gaat. Bus 77 komt misschien terug.
Ierse herfstmuziek met 'Fred Flinstone' - dit artikel is geplaatst op: Oct 25, 2007 
Ze noemen hem Fred Flinstone, maar hij heet misschien wel David Flinn. Of hij familie is van Errol weet ook niemand. Maar gitaarspelen kan hij als de beste.
Herfstfeest in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Oct 24, 2007 
Het Opzoomerteam Burghslsuissingel maakt veel werk van de ontmoetingen tussen de bewoners van Valckensteyn onderling en die van de rest van de singel. Zaterdagavond 20 oktober was opnieuw een mooi voorbeeld van hoe het allemaal kan. Lees het relaas van deze actieve Opzoomeraars.
Halsterenstraat bezocht Ouwehands Dierenpark - dit artikel is geplaatst op: Oct 24, 2007 
Op zaterdag 20 oktober ging de Halsterenstraat met een dubbeldeksbus naar Ouwehands Dierenpark. Na twee bezoeken aan de Efteling in voorgaande jaren, nu eens een dierenpark. Een succes! En de regels van de straat werden weer eens opgepoetst.
Mila Jeleznikova portretteert Dagburgemeester - dit artikel is geplaatst op: Oct 22, 2007 
Tijdens de Open Atelierroute Charlois eind september bezocht Mario Bosch verschillende kunstenaars. Eén van hen, Mila Jeleznikova, deed een bijzonder voorstel aan de Pendrechtse Dagburgemeester.
Speeldernis krijgt langzaam vorm - dit artikel is geplaatst op: Oct 21, 2007 
Aan het begin van de Herkingenstraat wordt gewerkt aan de speeldernis, een natuurlijke avonturentuin.
De mensen achter de schermen - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2007 
Bij toneelvoorstellingen zijn er altijd mensen, die niet op de voorgrond komen, maar wel heel belangrijk zijn. Zonder hen geen koffie. Zonder hen geen bloemen. Zonder hen geen goede maaltijd vooraf. Kortom mensen die er voor zorgen dat spelers en regie goed uit de verf komen.
Troste moeder wil graag op de foto met haar zoons - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2007 
Ze gaven haar hun bloemen Maxwell en Fred Oheneba. Ze kwam als eerste het Theater Pendrecht binnen en groeide tijdens de voorstelling.
Première zo waar nog mooier - dit artikel is geplaatst op: Oct 19, 2007 
De try out was al geweldig. Kon het nog mooier? De première op donderdag 18 oktober overtrof zo waar de try out. De Pendrecht Dialogen krijgen enorme bijval. De kop is eraf. Er volgen nog een hele reeks voorstellingen.
Geen surprise party voor Janeroby wel try out - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2007 
4 jaar geleden organiseerde haar moeder een surprise party voor haar in de Geertruidenbergstraat. Ze werd 9 jaar. Inmiddels is Janeroby Eduarda 13 jaar en speelt in de Pendrecht Dialogen. Op haar verjaardag vond de try out van haar toneelstuk plaats in het Pendrecht Theater.
Try out Pendrecht Dialogen groot succes - dit artikel is geplaatst op: Oct 17, 2007 
Dinsdagavond 16 oktober vond de try out plaats van de Pendrecht Dialogen. Een stuk theater geschreven door Pieta Bot en geregisseerd door Cees Bavius met spelers, die nagenoeg allemaal uit Pendrecht komen. Na afloop viel het gezelschap een daverend applaus te beurt. Het stuk overtrof de hooggespannen verwachten.
Post via de reactie mail voor de redactie - dit artikel is geplaatst op: Oct 16, 2007 
Regelmatig komt er post binnen via de reactiemail.
Jan van Dijk krijgt Karel de Stoutespeld - dit artikel is geplaatst op: Oct 13, 2007 
Op zijn 25 jarig jubileum kreeg Jan van Dijk de Karel de Stoutespeld. Lionel Martin van de deelgemeente Charlois net terug uit Rome speldde hem deze onderscheiding op. Op 1 september 1982 werd Jan van Dijk organist van de Open Hofkerk. En hij deed veel meer binnen die kerkgemeenschap en bracht haar ook naarbuiten. Pendrecht heeft aan hem te danken dat de wijk op de concertagenda staat.
Sloopflat in spiegelbeeld - dit artikel is geplaatst op: Oct 13, 2007 
Vanuit fotografisch oogpunt kunnen slooplocaties heel interessant zijn.
Het logo van de Kindercampus Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 12, 2007 
Het is gemaakt door kinderen van de Pndrechtste scholen. Vrijdag 12 oktober werd het onthuld door wethouder Leonard Geluk en portefeuillehouder Ed Goverde.
Een handtekening van de wethouder - dit artikel is geplaatst op: Oct 12, 2007 
Alsof hij een popster, voetballer of wielrenner was. De kinderen stonden in de rij voor een handtekening van hem. En dan het liefst op het t-shirt met het nieuwe logo van de kindercampus. Hij is tenslotte niet voor niks beschermheer van dat nieuwe fenomeen in Pendrecht.
Oké, daar zijn dan de activiteiten op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Oct 11, 2007 
Zaterdag 6 oktober waren er leuke activiteiten op Plein 1953. Pendrecht Pakte Uit en jawel hoor vrijdag 12 oktober zijn er wel vier verschillende activiteiten op het centrale plein in de wijk. Bij het Pendrecht Theater werd getimmerd en komt iets speciaals. Bij de Middelburgt draait de Kindercampus op volle toeren en in de vijver kanoën kinderen. En als klap op de vuurpijl houdt de politie een actie. Automobilisten, die aangehouden werden, werden naar het plein geleid en daar aan een onderzoek onderworpen.
Investeren in Mensen SEV congres in Utrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 11, 2007 
In het stadion Galgenwaard van de FC Utrecht vond donderdag 11 oktober een congres plaats onder de titel: Investeren in Mensen". Annet Bertram voormalig Directeur-generaal Wonen leidde een congres waarin het vooruithelpen van bewoners in de Vogelaar wijken op de agenda stond. Vooral de rol van de woningcorporaties werd onder het mes genomen. Ook de Pendrecht Universiteit stond op het programma.
Bewoners sturen hun foto’s toe van Pendrecht Pakt Uit. - dit artikel is geplaatst op: Oct 10, 2007 
Betrokken bewoners sturen spontaan hun foto’s naar de redactie van de website met de vraag of ze geplaatst kunnen worden.
Opzoomeracademie broertje van de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Oct 10, 2007 
Maandagavond vond in HAL 4 op het DWL terrein een interessante bijeenkomst van bewoners, opbouwwerkers en politici plaats. De Pendrecht Universiteit krijgt er een broertje bij: De Opzoomer Academie.
Pesto maken en Stokbrood bakken op de Tuin - dit artikel is geplaatst op: Oct 10, 2007 
9 oktober werd het seizoen afgesloten op de Educatieve Tuin aan de Middelharnisstraat 275. Je kon er allerlei leuke dingen doen. En je nam er ook nog wat van mee.
Foto's van Pendrecht Pakt Uit op deze site te zien - dit artikel is geplaatst op: Oct 10, 2007 
Zaterdag 6 oktober maakten verschillende mensen foto's van de activiteiten. Een heleboel van die foto's zijn te zien op internet via deze site.
Opening van Sportplein aan de Sommelsdijkstraat - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2007 
Dinsdagmorgen 9 oktober werd aan de Sommelsdijkstraat het sportplein van de basisschool Over de Slinge geopend. Ondere de aanwezigen was een heel snelle Rotterdamse. Zij was erg benieuwd naar het sportplein en naar de kinderen van de wijk de Pendrecht.
'Je kunt de buurt wel veranderen, maar niet de mensen' - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2007 
Met dat onderschrift verscheen er een foto en een aantal uitspraken van Gerard Boom in De Telegraaf van dinsdag 9 oktober 2007. De krant plaatste een artikel over het weinige vertrouwen dat mensen hebben in de plannen voor de wijken van minister Vogelaar. En koos twee voorbeelden uit: Gerard Boom uit Pendrecht en Pauline de Boer uit Woensel-West in Eindhoven.
De Margrietengroep liep sponsorloop over parcours op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Oct 9, 2007 
De Margrietengroep van de scouting aan de Korperweg hield op 6 oktober 2007 een sponsorloop op Plein 1953. De activiteit werd onafhankelijk van Pendrecht Pakt Uit georganiseerd. De koppen werden toen het samenvallen van de activiteiten bekend werd bij elkaar gestoken. De lopertjes van de scouting hadden ineens een prachtige entourage.
Linda Hoogendijk overleden - dit artikel is geplaatst op: Oct 8, 2007 
Het volgende bericht is afkomstig van Cees Dorsman.
Krabbendijkestraat: obstakel in fietsroute - dit artikel is geplaatst op: Oct 7, 2007 
Het Havenspoor fietspad eindigt aan de westzijde via een paar banden- en velgvernielende hobbels in zandhopen op de stoep van de Krabbendijkestraat. De fietserskrant van de afdeling Rotterdam van de Fietsersbond is niet gelukkig met de manier waarop het fietspad over de havenspoorlijn ineens afbuigt bij de Krabbendijkestraat. de afwerking lijkt volgens hen nergens op.
En Pendrecht Pakte GOED Uit! - dit artikel is geplaatst op: Oct 7, 2007 
Zaterdag 6 oktober Pakte Pendrecht Uit en hoe. Er was een gezellige braderie, een rommelmarkt, leuke attracties voor kinderen, een sponsorloop van de Margrietengroep, dikke bandenraces, een scootmobielrace en ook gingen prominenten tegen elkaar in het strijdperk. Iedereen keek terug op een geslaagde dag.
Omleiding buslijn 67 - dit artikel is geplaatst op: Oct 7, 2007 
Gedurende twee weken geldt er een alternatieve route voor bus 67, zo meldt de RET op haar website.
fanclub Salvatore Adamo houdt clubdag in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 7, 2007 
Op een ochtendwandeling door een mistig Pendrecht deed dagburgemeester Mario Bosch een opmerkelijke ontdekking.
Kramenbouwers op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2007 
"Je bent toch niet van de belasting, hè?", vraagt ie aan de fotograaf. Kramenbouwers hebben het kennelijk niet op met de belastingen. In no time bouwen ze een complete markt op op Plein 1953. En zoiets heeft dat plein nodig toch?
De beste speaker van Nederland bij Wielerspektakel - dit artikel is geplaatst op: Oct 6, 2007 
Mels de Kievit komt al heel vroeg met de jurybus naar Plein 1953. Hij bestuurt de bus, maar is ook de grappigste en veruit de beste speaker bij wielerevenementen in Nederland. Dit keer zal hij het niet hebben over Robbie McEwen of Michael Boogaard, maar over de jeugd van Pendrecht, scootmobielers en prominenten.
Hennie Welkom in Onze Straat - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2007 
Aan de iftarmaaltijd in de Middelburgt werkte ook de Papendrechtstraat mee. Een deel van het Goede Voornemens budget van de straat zorgde voor het laatste tekort op de begroting. Er staat in de straat een woning leeg en Lemlem Johanis uit de straat verwelkomde Hennie met een exemplaar van het boekje van Opzoomer Mee over de straat.
Iftar maaltijd in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Oct 5, 2007 
Wijkgebouw De Middelburgt, Vitaal Pendrecht, het Turks Huis in Pendrecht en een aantal bewoners uit de wijk hadden een iftarmaaltijd georganiseerd in het wijkgebouw. Teksten uit de Koran, uitleg over ramadan, maar ook voorstellen van de aanwezigen. Op het scherm de grote moskee in Mekka. Mohamed Abu Leil gaf uitleg over ramadan. Hoca Ziya Yer verbrak de vasten. En een diner om je vingers bij af te likken. Een leuk initiatief dat misschien leidt tot een bijzondere kerstviering.
Kleurrijk Charlois organiseerde ramadan gesprek in De Passage - dit artikel is geplaatst op: Oct 4, 2007 
Kleurrijk Charlois is een organisatie, die het gesprek tussen bewoners met verschillende culturele achtergronden in de deelgemeente Charlois op gang wil brengen. Donderdag 3 oktober organiseerde Kleurrijk Charlois een gesprek met maaltijd in De Passage.
Brainstorm over oud zijn in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Oct 3, 2007 
Woensdag 3 oktober was er een geanimeerde brainstorm bijeenkomst in Restaurant Zuiderkroon. Verschillende bewoners, ambtenaren en professionals gingen met elkaar in gesprek over de voorzieningen voor ouderen in Pendrecht. Hun wonen, welzijn en zorg werd op de snijtafel gelegd. Wat biedt de wijk en wat kan er beter?
Iftar van hoca Ziya Yer aan Polderstraat 75 - dit artikel is geplaatst op: Oct 2, 2007 
Maandag 1 oktober was er in de Polderstraat 75 een iftar maaltijd van de islamitische stichting Manolya. Ziya Yer is hun voorzitter en hij is ook hoca van het Turks Huis in Pendrecht.
Vereniging Jeu de Boulesclub Rotterdam '82 25 jaar later - dit artikel is geplaatst op: Sep 30, 2007 
Zondag 30 november vierde de vereniging Jeu de Boulesclub Rotterdam '82 haar 25 jarig bestaan. Sommige leden hebben al die 25 jaar meegemaakt. Het programma heette de Franse slag. Er klonk dan ook Franse muziek en er was sprake van een Franse luchtigheid. De zon liet zich zo nu en dan ook zien.
100 deelnemers aan iftar maaltijd in Turks Huis in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 30, 2007 
Naast de gezamenlijke iftar maaltijd in De Middelburgt op 5 oktober wilde het nieuwe bestuur van het Turks Huis in Pendrecht toch ook graag een maaltijd met genodigden uit de wijk en instanties in haar eigen huis. De Papendrechtstraat zorgde voor de financiën. Sommigen ontdekten het Turks Huis voor het eerst.
Komt die eerste steen hier terug? - dit artikel is geplaatst op: Sep 29, 2007 
Op de hoek van de Groene Kruisweg en de Oldegaarde zijn de dragende muren van de woningen nu gestort. Op de plek waar in 1954 de eerste steen van Pendrecht gelegd werd, staan staketsels voor nieuwe woningen. Komt die eerste steen hier weer terug?
Ellewoutsdijkstraat leeggehaald, dus kan neer - dit artikel is geplaatst op: Sep 29, 2007 
De bewoners zijn al even geherhuisvest en de spulletjes voor het buurtmuseum zijn er uit. Dus kan de totale ontmanteling van de Ellewoutsdijkstraat ter hand genomen worden.
Pendrecht Troubadours repeteren in Theater - dit artikel is geplaatst op: Sep 29, 2007 
Avond in avond uit wordt er in Pendrecht Theater gerepeteerd. Cees Bavius neemt met alle spelers van de Pendrecht Dialogen en de Pendrecht State of Mind de stukken en de muziek door. Er zijn ook Pendrecht Troubadours. 3 stuks.
Journalist in de wijk slot - dit artikel is geplaatst op: Sep 29, 2007 
Zaterdag 29 september verscheen het laatste artikel van Wessel Penning in Dichtbij van het AD Rotterdams Dagblad. PENSION PENDRECHT gaat over naar PENSION OUDE NOORDEN.
Journalist in de wijk deel 5 - dit artikel is geplaatst op: Sep 28, 2007 
En dan is er ook al deel 5. Waarin Wessel Penning een kant die Pendrecht ook heeft beschrijft. Binnen een week ben je gauw heel deskundig in de wijk. Ook al weet je niet dat het Papendrechtstraat is en niet Papendrechtse straat, maar ja dat is een detail. Toch?
Michel ziet zijn vriendinnetje weer - dit artikel is geplaatst op: Sep 28, 2007 
Michel Welles was in Pendrecht voor zijn studie. Zij had het snel in de gaten en kwam met haar nichtje gauw even kijken.
Antonio Ponse's nieuwe liefde - dit artikel is geplaatst op: Sep 28, 2007 
Antonio Ponse woont in de Middelharnisstraat. Zijn woning is een waar museum. En als je met hem praat, kom je bijna niet van hem af. Hij heeft verschillende verhalen. Hij heeft hij een nieuwe liefde. Het is platonisch, hoor. Zij drijft de groentewinkel aan de Sliedrechtstraat.
Aanrijding op de Slinge - dit artikel is geplaatst op: Sep 28, 2007 
Het is vrijdagmiddag 28 september. Ineens loopt het verkeer vast op de Slinge. Politie en ambulance is snel ter plaatse. Wat zou er gebeurd zijn?
Journalist in de wijk deel 4 - dit artikel is geplaatst op: Sep 27, 2007 
Wessel Penning voelt zich al een helemaal thuis in Pendrecht. Hij neemt zelfs zijn kind mee om er op woensdagmiddag mee naar een club in de wijk te gaan. En wat een unieke voorziening is dat. Hebben ze in andere wijken niet. Alleen jammer dat ze precies op woensdagmiddag geen club hebben. Eigenlijk logisch, want op die middag hebben kinderen al allerlei andere mogelijkheden. Een mooi verhaal van een journalist, die na een beetje een kille start, vast ook een vriend van Pendrecht wordt.
Filmpje op www.AD.nl van journalist Wessel Penning - dit artikel is geplaatst op: Sep 26, 2007 
Wessel Penning nam ook een collega mee met een camera. En interviewde de mensen van de kunstgebittenwinkel. Ineke Westerhof een Antilliaanse mannen geven hun kijk op de wijk.
Journalist in de wijk deel 3 - dit artikel is geplaatst op: Sep 26, 2007 
woensdag 26 september 2007 schrijft Wessel Penning in Dichtbij van het AD: "Te koop: cowboylaarzen en kunstgebitten" Hij houdt PENSION in PENDRECHT en heeft verrassende ontmoetingen: "Uit het niets duikt hij voor me op: Een kleine man, jaar of dertig, haalt twee cowboylaarzen uit een plastic zakje. ,,Kopen? Zestien euro!’’" Het derde stuk over Pendrecht laat zien dat de journalist zich al weer meer thuis gaat voelen in de wijk van Lotte Stam - Beese.
Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2007 
Op 4 november om 15.00 uur zingt de Maria Magdalena Cantorij uit Goes in de Open Hofkerk met Kees van Eersel aan het orgel.
Stadsmarinier gaat spreekuur houden in Servicepunt - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2007 
Gerard Spierings is stadsmarinier voor Pendrecht en Oud Charlois. Hij gaat spreekuur houden in het Servicepunt Pendrecht. Hij of één van zijn medewerkers zullen iedere dinsdag tussen 13 en 14 uur op het servicepunt zitten. Afspraak maken is wel noodzakelijk.
Journalist in de wijk deel 2 - dit artikel is geplaatst op: Sep 25, 2007 
Een burenruzie op de Tiengemetensingel, is de kop van een tweede artikel van Wessel Penning, die deze week in Pendrecht woont en iedere dag een artikel vanuit zijn eigen belevenissen schrijft in Dichtbij van het AD. Hij is chef redactie van het Rotterdams Dagblad. Hij vindt dat zijn collega journalisten structureel in wijken moeten gaan wonen. PENSION PENDRECHT heet de reeks en die gaat over: Is het goed leven in Rotterdam? Is het veilig? Gezellig? Saai? En wat doen bewoners zelf om het buurtleven wat leuker te maken?
Journalist in de wijk: PENSION PENDRECHT. - dit artikel is geplaatst op: Sep 24, 2007 
Deze week bivakkeert Wessel Penning van het Rotterdams Dagblad. Eh eigenlijk moet dat het Algemeen Dagblad heten, maar hij is chef van de redactie van de Rotterdam editie. Hij bewoont deze week van zaterdag tot en met vrijdag een flatwoning aan de Oldegaarde. Iedere dag staat er een stuk van zijn hand op pagina 4 van Rotterdam Dichtbij. Maandag 24 september deed hij even het Servicepunt Pendrecht aan en legde zijn oor te luister bij de BOP en het opbouwwerk. Hij viel met zijn neus in de boter.
Iedere avond lekker eten in het Turks Huis - dit artikel is geplaatst op: Sep 24, 2007 
Het is de maand ramadan. Dat is in het Turks Huis in Pendrecht te merken. Zaterdagavond ging Gerard Boom er heen en nam deel aan de iftar maaltijd. Zaterdag 29 september bent ook u welkom en vrijdag 5 oktober is er in De Middelburgt een uitgebreide iftar maaltijd, waar u zich ook voor op kunt geven.
Verkeersmaatregel Slinge - dit artikel is geplaatst op: Sep 23, 2007 
Op de Slinge secundair is beperkt eenrichtingsverkeer ingesteld.
Wat is dat toch? - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2007 
Afgelopen woensdag is Agnes Meupelenberg overvallen. Twee weken geleden waren Cemal en Hanifi aan de beurt. De overvallers waren donkere mannen. Zo'n ervaring snijdt er diep in. Stevige overheidstaal helpt hier niet, begrip voor de slachtoffers veel meer.
Bien Hofman in panel in de grote bibliotheek - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2007 
LOKAAL had een debat belegd in de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat 110. Sander de Kramer was gespreksleider en 7 vertegenwoordigers van bewoners uit de 7 prachtwijken van Rotterdam zaten in een panel. In de zaal een groepje bezoekers, waaronder wethouder Dominic Schrijer, Bert Cremers van Hillegersberg-Schiebroek, Marianne van den Anker van Leefbaar Rotterdam, Wim Wilbers en een andere vertegenwoordiger van Vestia en professor Evelien Tonkens, die alles weet van bewonersparticipatie. Bien Hofman was één van de bewonersvertegenwoordigers.
Volkskerstzang in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Sep 22, 2007 
Op zondag 23 december, s'middags om 15.00 uur wordt er een "volkskerstzang" georganiseerd in de Open Hofkerk (Hoek Middelharnisstraat/Sliedrechtstraat).
Café Het Pleintje of misschien toch Het Plaintje - dit artikel is geplaatst op: Sep 21, 2007 
Fatih zit op het terras van zijn café. Het établissement heet Het Pleintje, maar op de deuren staat Het Plaintje. En wat staat er op de drie affiches?
Vitaal Pendrecht feliciteert Sek & Sans - dit artikel is geplaatst op: Sep 21, 2007 
Vrijdag, twee dagen na de opening, gingen Gerard Boom en Bien Hofman langs bij hun buren van de Oldschool Sek & Sans. Ze brachten er een fraaie bos bloemen. En namen en kijkje in de sportschool aan Plein 1953 nummer 65.
Gedurende de maand ramadan ook op zondag open - dit artikel is geplaatst op: Sep 21, 2007 
Op Plein 1953 is het iedere zondag net alsof je over de lijnbaan liep jaren geleden. Toen er nog geen sprake was van koopzondag en er nog een grauwe sluier over Rotterdam en Nederland lag. Sinds kort kun je ook op zondag voor je huishoudelijke artikelen terecht op het centrale plein van Pendrecht. Toch aardig al is het dan alleen gedurende de maand ramadan.
Eindelijk open! Veel belangstelling voor Sek & Sans - dit artikel is geplaatst op: Sep 21, 2007 
Woensdag 19 september gingen eindelijk de deuren open van de sportschool van Sek & Sans aan Plein 1953. Het hele pand is aangepakt. Ook de buitenkant ziet er piekfijn uit. Maar het belangrijkste is dat er vanaf woensdag 19 september 2007 ingeschreven kan worden en gesport wordt in de sportschool van Sek & Sans aan Plein 1953 nummer 65. Kijk maar naar de foto's bij dit bericht.
Kick Off Dag van de Dialoog in burgerzaal - dit artikel is geplaatst op: Sep 20, 2007 
Woensdagmiddag werd in de Burgerzaal van het Stadhuis aan de Coolsingel 40 de Kick Off gegeven aan de Dag van de Dialoog. Voor de 6e keer worden er dit jaar tafels ingericht waaraan bewoners van Rotterdam maar ook medewerkers van instellingen met elkaar in dialoog gaan. Het thema is dit jaar: Luister Nou! In de Burgerzaal werd na korte toespraken een begin gemaakt aan verschillende tafels met die dialoog. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november zullen er heel veel van van die tafels in de stad worden ingericht. In Pendrecht zullen er vast ook verschillende tafels staan.
De BOP overlegt met de Nieuwe Unie - dit artikel is geplaatst op: Sep 19, 2007 
Dinsdagmorgen vroeg vond er in de koepelzaal van het Servicepunt Pendrecht een gesprek plaats tussen de Nieuwe Unie en de BOP, bewonersorganisatie Pendrecht. Debby Smit en Sophia van Bodegom spraken met een aantal vertegenwloordigers van de bewoners en hun ondersteuners. Een aantal zaken kwamen op tafel.
Plein 1953 gaat echt wat worden! - dit artikel is geplaatst op: Sep 18, 2007 
Dinsdagmiddag vond er in De Middelburgt een zogenaamd pleinoverleg plaats. Verschillende partijen, die activiteiten organiseren op Plein 1953 zaten om tafel. Leo van Gerven, door het Sociaal Platform Rotterdam gevraagd ideeën te ontwikkelen voor Plein 1953, leidde de bijeenkomst. Er werden een aantal interessante zaken besproken.
"Daar woonde ik!", zei Nolly Groenendijk. - dit artikel is geplaatst op: Sep 18, 2007 
Zaterdag was er een kinderfeest van de werkgroep Herkingenbuurt op het pleintje in het velengde van de Middelharnisstraat naar de Herkingenstraat. Nog niet zo heel lang geleden liep de straat door en woonden er mensen in kleine eengezinswoningen: de steelpannetjes werden ze genoemd. In 2002 zijn die woningen gesloopt. De buurt is daar flink veranderd.
Michiel de Ruyter en Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 16, 2007 
Wat is de verbintenis tussen onze wijk en de 400 jaar geleden in Vlissingen geboren zeeheld?
Michiel Brink en de Passage gaan mozaïek aan Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Sep 14, 2007 
Michiel Brink en Fransje Trotz van Brink ons Dorp en hogeDRUKgebied, een grafisch atelier in Oud Charlois, maken fraaie mozaïeken. Die mozaïeken zijn te zien in Oud Charlois aan de Charloisse Kerksingel. Vitaal Pendrecht maakte er wat foto's van. Michiel en Fransje willen het maken van die mozaïek niet zonder de bewoners doen.
Kerkwervesingel aan het woord. - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2007 
Maandagmiddag spraken bewoners van de Dreischorstraat over de toekomst van hun complex. Woensdagavond werden bewoners van de Kerkwervesingel verwacht in de Middelburgt. 4 huishoudens gaven gehoor aan de uitnodiging. Minder dan verwacht. Wel een deskundig publiek. Alle punten kregen ruim de aandacht.
Buurtmuseum is er al! - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2007 
Weemoed over slopen, natuurlijk dat is er volop. Er is ook plezier en verrukking in verlaten flatgebouwen. Al eerder kon u lezen over een lavet met wasmachinemotor uit de Ellewoutsdijkstraatflat. Bien Hofman en Sara Klaverdijk keken nog een keer in de woningen of er misschien spullen te vinden waren voor het Buurtmuseum Pendrecht. Dat museum is er al: in de Ellewoutsdijkstraat zelf.
CENTRAAL STATION wordt TRAAN LATEN - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2007 
Eigenlijk valt het helemaal buiten de bedoeling van deze website. Dagburgemeester Mario Bosch maakte op 2 september een bericht over het vallen van het doek over het Centraal Station van Sybold van Ravesteyn. Vitaal Pendrecht sprak met de SEV. De stuurgroep experimenten volkshuisvesting gaat immers de Pendrecht Universiteit ondersteunen. Een blik uit het raam bij de SEV aan het Kruispelin 25 levert een verrassend mooi beeld op het station op. Doorklikken toont een uitsnede uit dat beeld. De weemoed van de Dagburgemeester is ook boven het stationsgebouw tot uitdrukking gebracht. Een paar letters eraf en een beetje schuiven en je krijgt: "TRAAN LATEN".
Het slopen van panden in Pendrecht maakt vaak dezelfde emoties los.

Dagburgemeester laat balpen graveren - dit artikel is geplaatst op: Sep 12, 2007 
Zaterdag 8 september op de rommelmarkt bij de Sint Bavokerk zat Henk Oostehoek met zijn graveerapparatuur. Voor € 1 graveert Henk je naam in een balpen. Die zaterdag ontstond er een bijzonder exemplaar.
Bewoners in panels over Dreischorstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 11, 2007 
Maandagmiddag 10 september vond er in het Pendrecht Theater een bijzondere bijeenkomst van bewoners met de Nieuwe Unie plaats. In 3 panels spraken bewoners zich uit over de toekomst van hun woning. In de tweede helt van oktober doet de directie van de Nieuwe Unie een uitspraak over de toekomst van de twee flatgebouwen aan deze straat in de Zierikzeebuurt.
Tweedehands markt bij Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Sep 9, 2007 
De tweedehands markt op het plein voor de Sint Bavokerk riep herinneringen aan vroeger op.
Veel blauw op straat, wordt Pendrecht veiliger? - dit artikel is geplaatst op: Sep 8, 2007 
Een bewoner uit de Papendrechtstraat reageerde met nieuws voor de site. Inderdaad was er vrijdagavond veel politie op de been in en om Pendrecht. Waar ging het om?
Rookmelder aan nieuwe batterij toe - dit artikel is geplaatst op: Sep 7, 2007 
Andries Haak windt zich regelmatig op over het nonchalante gedrag van de Nieuwe Unie. Er is een nieuw voorval waarover hij een recatiemail stuurde naar Vitaal Pendrecht. De tijden zijn inderdaad veranderd. Het is niet meer zoals vroeger in de dienstverleing van de grootste corporatie van de wijk Pendrecht.
Eengezinswoningen aan de Burghsluissingel worden netjes gesloopt - dit artikel is geplaatst op: Sep 7, 2007 
De slopers gaan onversaagd door in de Burghsluissingelbuurt. De flat staat er nog, maar de eengezinswoningen zitten nu onder de slopershamer.
Artikel over Pendrecht in De Oud Rotterdammer - dit artikel is geplaatst op: Sep 7, 2007 
Enkele weken geleden werd Mario Bosch geïnterviewd door Rein Wolters. In de laatste uitgave van De Oud Rotterdammer is het resultaat te zien. Natuurlijk kon Mario niet nalaten om het buurtmuseum onder de aandacht te brengen.
Gerard Boom 72 jaar en ingelijst - dit artikel is geplaatst op: Sep 7, 2007 
Hij werd 4 september 72 jaar. Maar hij voelt zich nog hartstikke jong. Hij is voorzitter van de Bewonersorganisatie Pendrecht en ook voorzitter van de stichting Vitaal Pendrecht. Soms denkt ie dat ie het nu drukker heeft dan vroeger bij zijn baas.
Lavet met motor in veiligheid gesteld - dit artikel is geplaatst op: Sep 7, 2007 
Onlangs ontdekten journaliste Sara Klaverdijk en dagburgemeester Mario Bosch in de sloopflat aan de Ellewoutsdijkstraat een lavet met motor in de badcel van de woning. Alles was nog helemaal in tact. Bewoners konden vroeger onder hun lavet zo’n motor aanvragen. In het lavet kon je je dan zowel wassen al je was doen. Afgelopen week werd het lavet uit de cel gesloopt en in veiligheid gesteld. Het wachten is nu op een nieuwe opstelling van de historische 'wasmachine' in het buurtmuseum.
Nicole Rasmussen ziet eindelijk resultaat - dit artikel is geplaatst op: Sep 5, 2007 
Zij woont aan de Stavenissestraat. Bijna twee jaar geleden stuurde zij een reactiemail naar deze site. Haar vraag was kan er iets gedaan worden aan de groenstrook voor onze woningen. De bewoners van het rijtje eengezinswoningen onderhouden hun tuintje netjes. De groenstrook aan de andere kant van hun voetpad werd meer en meer een wildernis. Maandag kwam er een ploeg van Gemeentewerken en die maakten korte metten met het groen.
Bon Bini in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Sep 5, 2007 
Bon Bini betekent welkom in het Papiamento. Sommige bewoners met een Antilliaanse achtergrond hebben het op hun deur staan. Zoals op een foto te zien is in de Schilderswijk. Klik maar door.
Young R4R presenteert zich in Den Haag - dit artikel is geplaatst op: Sep 4, 2007 
In de Tenierstraat van de Schilderswijk in Den Haag werd een presentatie gegeven van Young R4R. R4R is de Pendrecht Universiteit voor Europa en Young R4R is een groep jongeren, die in verschillende Europese steden hun ervaringen met het werken in de wijken uitwisselen.
Het doek is gevallen - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2007 
Veel Pendrechtenaren kennen het imposante Centraal Station met zijn typische ronde gevel. Vandaag is het doek gevallen, letterlijk en figuurlijk.
Sherida Macnack nam afscheid van de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2007 
Zij woonde aan de Papendrechtstraat 46 en zette samen met Brigitte Jordan, Joan en André Levai, Lemlem Johanis, Marlien Korteweg, Jaap Hulswit en andere buren de straat op zijn kop. Zaterdagavond 1 september gebeurde dat voor de laatste keer. Sherida nam afscheid om in Ruurlo met Martin verder te gaan.
Bezoek van Omi en haar achterkleinkind - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2007 
Miep Renirie en haar achterkleinkind waren op bezoek in de Papendrechtstraat om wat van de sfeer te proeven. Miep is zelf stapelgek op dansen en geeft er al meer dan veertig jaar les in.
Ook Revella liet zich niet onbetuigd is altijd bereid een handje te helpen. - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2007 
Altijd van de partij en bereid zich in te zetten voor de kleintjes, bescheiden als altijd gaat ze rustig haar gangetje.
Dansen en BBQ in de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2007 
Een gezellige boel, dansen en een BBQ iedereen is even langs geweest of heeft meegedaan.
Oh jee, een ongelukje tijdens het feest in de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2007 
Een waarschuwing voor alle kinderen, je kunt ècht niet met z'n zessen op de glijbaan. Het lijkt leuk maar kost op z'n minst een tand door je lip en tranen.
Opzoomerfeest in de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2007 
Zaterdag 1 september was het Opzoomerfeest in de Papendrechtstraat. In een paar berichtjes met foto's kunt u mee genieten van een leuk straatfeest met een roadshow.
Nieuwe kunstseizoen in Pendrecht officieel geopend - dit artikel is geplaatst op: Sep 1, 2007 
Plaats van handeling was Galerie Eveline van Rooy aan de Slinge.
Ellewoutsdijkstraat schoon achterlaten! - dit artikel is geplaatst op: Aug 31, 2007 
De bewoners van de Ellewoutsdijkstraat wonen bijna allemaal al op een nieuw adres. Nog een enkele familie is achtergebleven. Yüskel Kiliç woont er echter nog steeds. Hij heeft de voormalige bewoners en hun kinderen opgetrommeld om de straat netjes achter te laten. Een waardig afscheid van een gezellige Opzoomerstraat. Gerard Boom maakte er mooie foto's van.
Marleen Monster en Femke namen afscheid van het Servicepunt Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 30, 2007 
Donderdagmiddag 30 augustus was er een klein feestje op het Servicepunt Pendrecht. Feestje? Ja, maar weliswaar met een beetje weemoed. Marleen Monster ambulant maatschappelijk werker nam afscheid. En haar collega Femke nam in de zijlijn ook een beetje afscheid van het Servicepunt Pendrecht. Niet van Charlois’ Welzijn. Femke werkt nu op het Metroplein bij het algemeen maatschappelijk werk.
Wie kookt er het lekkerst aan de Oldegaarde - Den Bommelhof? - dit artikel is geplaatst op: Aug 30, 2007 
Woensdag 29 augustus hield de Mensen Maken de Stad groep van de Oldegaarde - Den Bommelhof een ontmoetingsactiviteit. Er waren 6 kooksters en kinderen gingen hen vragen wat ze gekookt hadden. Je kon er ook van eten en uiteindelijk kreeg de beste kok een prijs. En zelfs een troostprijs.
HiP, een familiefeest in de Ossenissebuurt - dit artikel is geplaatst op: Aug 29, 2007 
In het vorige bericht werd de sportieve sfeer beschreven op het Rilland Bathplein op dinsdagavond 28 augustus. Er was ook een andere sfeer te proeven. Er werd druk gepraat en ook lekker gegeten uit de keuken van de Vrouwenstudio Anganieta.
Eindelijk mooi weer op laatste HiP - dit artikel is geplaatst op: Aug 29, 2007 
Dinsdag 28 augustus vond de laatste instuif Honkbal in Pendrecht plaats. Honkballen, ja! Maar ook domino-spelen, voetballen, wat eten en dat allemaal met leuke muziek verzorgd door dj Björn van TOS.
De galerijen van de Zuiderparkflat worden opgehoogd (2) - dit artikel is geplaatst op: Aug 27, 2007 
Op de tiende verdieping is een stukje galerij al klaar.
De galerijen van de Zuiderparkflat worden opgehoogd - dit artikel is geplaatst op: Aug 27, 2007 
Pratend over het plein onder Metrostation Slinge, vraag je je misschien af, wat doen die containers toch op het plein. dagelijks zijn er mensen bezig met lichtgroene kunststofplaten. Lijkt op schuimrubber. Die worden verzaagd en dan?
Welkom in Pendrecht weer zonder onkruid - dit artikel is geplaatst op: Aug 27, 2007 
Op 20 augustus kon je op deze nieuwspagina lezen dat de groet onder het monopolybord bij het plein onder het Metrostation Slinge helemaal overwoekerd was. Ook werd erbij verteld dat taakgestraften het onkruid zouden gaan wieden. En jawel hoor!
Minuska Antonia loopt stage bij de BOP - dit artikel is geplaatst op: Aug 27, 2007 
Ze woont niet in Pendrecht, maar loopt wel stage bij de BOP. Haar wijk is Zuidwijk. Wanneer u de BOP belt maakt u een grote kans haar aan de telefoon te krijgen: "Met de Bewonersorganisatie Pendrecht, met Minuska!"
Helping Hands zijn altijd welkom! - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2007 
In Zuidwijk is een klein kantoortje van Helping Hands. Helping Hands zijn vrijwilligers, die graag bij evenementen hand en spandiensten verrichten. Mildiane en Sandra maakten dankbaar gebruik van hun aanbod.
Mooie vraag en mooie droom van Yasmine - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2007 
Yasmine Tarhouchi reageerde op de nieuwspagina van de scholen van Pendrecht van deze site. Haar vraag is om hulp, hulp bij het realiseren van een droom, die zij heeft. Nou ja hulp, eigenlijk mer zoeken naar mensen in Pendrecht, die eenzelfde droom hebben. Wie gaat Yasmine helpen of advies geven?
SEV gaat Pendrecht Universiteit steunen - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2007 
De SEV, stuurgroep experimenten volkshuisvesting, wil de Pendrecht Universiteit gaan ondersteunen. De SEV vindt de idee achter de universiteit heel erg de moeite waard om onder de aandacht te brengen. Bewoners als professor en professionals als student zal niet alleen in Pendrecht uitgedragen worden. Genevieve en Madelon werden op pad gestuurd om de Universiteit in beeld te brengen voor de nieuwsvoorziening van de SEV.
De winnaars van de quiz van het Pleinfeest - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2007 
Er was ook een heuse Pendrecht quiz tijdens het pleinfeest: Een nieuwe start voor Pendrecht. Mildiane Camelia had de website van dagburgemeester Mario Bosch ervoor geraadpleegd en de deelnemers moesten antwoorden op de vraag wat het kunstwerk op Plein 1953 voorstelt en waar je in het plaveisel in Pendrecht boombladeren kunt zien afgebeeld.
Dutch Caribbean Domino op Pleinfeest - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2007 
Edwin Hasselbach van Dutch Caraibbean Domino maakte de prijswinnaars bekend van het dominoën op Plein 1953.
Artiesten op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2007 
Er waren interessante artiesten op Plein 1953. Naast de Brass Band en de workshop spelen in een Brass Band kon je genieten van Elia Isenia en gaven Richard en Patrick een mooi staaltje jumpen weg.
Nieuwe Start van een nieuw seizoen in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2007 
Mildiane Camelia en Sandra Francisca dienden als één van de eersten een Rotterdam Idee in. Dat gebeurde vorig jaar. Hun idee werd al snel beloond met een soort van aanmoedigingsprijs. Zaterdag 25 augustus ging hun idee van start op Plein 1953. Onder de titel Een nieuwe start voor Pendrecht brachten zij verschillende mensen met elkaar in contact en ze deden dat via verschillende activiteiten. Je kon van alles doen op Plein 1953.
Ondergrondse of bovengrondse container? - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2007 
Een heel enkele keer steken de ondergrondse containers boven de grond uit.
Bouwen en spelen op Bouwspeeltuin 7 - dit artikel is geplaatst op: Aug 24, 2007 
De bouwspeeltuin Pendrecht 7 heeft veel te bieden. Vrijdag 24 augustus, het weer was kinderen welgezind. Een drukte van belang op de door Joop Terpstra opgerichte speeltuin. Bouwen, spelen, basketballen en schommelen het gebeurde er allemaal.
Wat gaat er met de flats in de Dreischorstraat en Kerkwervesingel gebeuren? - dit artikel is geplaatst op: Aug 24, 2007 
De exploitatietermijnen van de twee flats aan de Dreischorstraat en de flat aan de Kerkwervesingel naderen hun eind. De Nieuwe Unie heeft een enquête verzonden met de TNT aan de bewoners van de drie flatgebouwen. Personeel van de Nieuwe Unie is de enquêtes huis aan huis op gaan halen. Saskia de Vries van de afdeling Strategisch Beleid is erg enthousiast over de respons. Wat er gaat gebeuren met de flats is nog niet bekend. Daar volgen nog besprekingen met de bewoners over en moeten nog extra gegevens op een rijtje gezet worden.
Affiche werving voor cliëntenraad in Slingedael - dit artikel is geplaatst op: Aug 24, 2007 
Op het prikbord bij de entree van Slingedael aan de Dreischorstraat 85 hangt een affiche over de cliëntenraad. Een rijtje mensen zit aan een tafel. Eén van hen springt in het oog. Haar vriendelijke uitnodigende gezicht valt meteen op. Van wie is dat gezicht?
Gezellige Opzoomeravond in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Aug 23, 2007 
Zaterdag 18 augustus gingen de beentjes van de vloer in de gemeenschappelijk ruimte van Valckensteyn. Er was live muziek, een hapje en een drankje en de buren van de Zuiderkroon waren er ook. Zij hebben ook een actieve Opzoomergroep en die lieten op de avond goed van zich horen.
HiP gaat door in regen en zelfs in het donker - dit artikel is geplaatst op: Aug 23, 2007 
Dinsdag 21 augustus regende het bij de Honkbal in Pendrecht instuif op het Rilland Bathplein opnieuw. Regen of geen regen de jeugd komt om te honkballen en te dominoën. Er was ook een dj. Zelfs toen de duisternis inviel ging de HiP door.
Karga ....... bo yu - dit artikel is geplaatst op: Aug 21, 2007 
Karga .... bo yu? wat is dat nou weer? Glenn Helberg kan u er alles over vertellen. Maandagavond presenteerde hij de voorlichting over een cursus met de naam Karga bo yu. De cursus wordt gegeven in het kader van ‘Extra Impuls in Pendrecht’ kortweg EIP. Glenn kan ook goed uit de voeten kan met de conga en had een lied gemaakt op Karga bo yu. ‘Draag je kind’ zo vertaal je deze Papiamento uitspraak in het Nederlands. Na een kort intro deed iedereen enthousiast mee. De WHO adopteerde de gedachte, dat je je kind moet dragen, aldus Glenn. Kinderen en opvoeding staan dan ook centraal in de cursus. Maandagavond 20 augustus hing er een uitstekende sfeer in de bovenzalen van de Middelburgt. Die cursus wordt een echte nieuwe impuls in Pendrecht.
Wat betekent PDT? en kan het onderhoud aan het groen beter? - dit artikel is geplaatst op: Aug 21, 2007 
"Geachte redactie, regelmatig vind ik “In de kijkerd”in mijn brieven bus. Een leesbaar blad met toch wel af en toe een andere kijk op de wijk. Wij, mijn vrouw en ik wonen al 37 jaar in de wijk en hebben lief en leed hier dan ook meegemaakt." Zo begint een email aan de redactie van In de Kijkerd, het blad van de Bewonersorganisatie Pendrecht.
Goede raad is gratis! - dit artikel is geplaatst op: Aug 21, 2007 
"AWIR" ???.
In de Algemene Wet inkomensafhankelijke regelingen (AWIR) zijn inkomensafhankelijke regelingen op het gebied van wonen, kinderen en zorgt met elkaar in overeenstemming ge-bracht. De wet is per 1-9-2005 inwerking getreden en geldt voor toeslagen van af 2006. De Awir geldt voor: de wet op de huurtoeslag, de wet kinderopvang, de wet op de zorgtoeslag, de wet op de tegemoetkoming onderwijs bijdrage en schoolkosten (Wtos) en de wet studiefinanciering 2000. Voor de uitvoering van deze wet is binnen de Rijksbelastingdienst een aparte afdeling opgericht. Dat is de dienst Toeslagen.
Aldus Sociaal Raadsman voor Pendrecht en Zuidwijk Arnold Petie.

Opening nieuwe seizoen in Galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Aug 21, 2007 
Galerie Eveline van Rooy nodigt u van harte uit voor de opening van het nieuwe kunstseizoen op 1 september 2007.
Wat voor cassettes zouden dat zijn? - dit artikel is geplaatst op: Aug 20, 2007 
Op het prikbord in Valckensteyn hing een curieuze advertentie. Waar gaat dit over, vraag je je af?
Welkom in Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Aug 20, 2007 
In november 2004 werden er op 3 plaatsen aarden wallen gemaakt. In maart 2005 was er met bloembollen VITAAL PENDRECHT te lezen op die plekken en in juni opnieuw maar dan in zomerplantjes. De wallen en de begroeiing bleek te duur. De bakens werden verzet en onder het Monopolybord kwam er in 2006 WELKOM IN PENDRECHT te staan uitgevoerd in buxusplantjes. Is misschien minder kostbaar en vergt minder werk, maar je moet het wel onderhouden, want .......
Turks Huis had leuke woensdagmiddagactiviteit - dit artikel is geplaatst op: Aug 16, 2007 
Woensdagmiddag 15 augustus had het Turks Huis in Pendrecht een leuke barbecue. De kinderen werden in de watten gelegd. De vrouwenruimte van het Turks Huis werd nuttig gebruikt. Gezelligheid troef.
Voorzitter Werkgroep Herkingenbuurt jarig - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2007 
Vandaag, 14 augustus, was Marja Rutteman jarig. Hoe oud ze is? Dat mag niet iedereen weten. Marja is voorzitter van de Werkgroep Herkingenbuurt en daarnaast vervult ze nog een aantal functies in de wijk Pendrecht en in de deelgemeente Charlois.
Tweede HiP in de regen - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2007 
Op dinsdag 14 augustus werd de tweede Honkbal in Pendrecht instuif georganiseerd. Alles stond klaar en er was muziek. En dat trekt publiek. Toen begon het te regenen. Ja, en bij honkbal kun je geen regen gebruiken.
Wat doen ze nu weer op Plein 1953? - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2007 
En ja hoor gaat Plein 1953 weer open.
"Zoeken jullie naar goud?", werd er aan de gravers gevraagd. Wie weet, misschien liggen de kroonjuwelen van de deelgemeente Charlois begraven op die plek. Maar wees gerust. De reden is een heel andere.

Uitje Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2007 
De Zuiderkroon is weer op stap geweest. Dit berichtje bereikte de redactie van de site.
Eurotron (even) terug - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2007 
Elektrospeciaalzaak Eurotron is al 5 jaar weg in Pendrecht maar opeens duikt de naam weer op.
Nog meer indrukken van speeldag aan de Abbenbroekweg - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2007 
Een stukje straat afzetten, een keetwagen van Opzoomer Mee, een springkussen van Blasio, een geluidsinstallatie, iets te eten en te drinken en je hebt een leuke middag. Bovendien zie je nog eens iemand.
Speeldernis komt er aan - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2007 
Vorig jaar is er een proef gehouden aan het eind van de Herkingenstraat. Of eigenlijk heet dat het begin. Er was daar een speeltuin met de fraaie naam Pendrecht 2/3. TOS heeft met een aantal activiteiten aangetoond dat er op die plek behoefte is aan een nieuwe speelplek. Daar is nu aan begonnen.
Brandweer komt Opzoomergroep te hulp - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2007 
Er waren drie zwembadjes bij de Opzoomeractiviteit in de Abbenbroekweg. Als je zo'n badje, hoe klein ook met water wilt vullen komt je dat gauw op een paar uur de kraan laten lopen te staan. Wat te doen?
Kinderen komen aan hun trekken op de Abbenbroekweg - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2007 
Zondag 12 augustus was er een speeldag voor de kinderen van de Abbenbroekweg - Wagenbergstraat. De Opzoomergroep van Ilham Quahagmiri deed er alles aan de kinderen, maar ook hun ouders een leuke middag te bezorgen. Ilham wil dat de buren beter kennis met elkaar maken.
Sherida en kinderen verhuizen naar Ruurlo - dit artikel is geplaatst op: Aug 10, 2007 
Ze is geen onbekende op deze site. In het videofilmpje over het bezoek van Jan Peter Balkenende in juni 2005 aan Pendrecht bracht wist zij hem aan de tand te voelen over "haar wijkje". Samen met haar buurvrouwen zorgde ze voor veel activiteiten in de Papendrechtstraat. Sherida Macnack gaat verhuizen naar Ruurlo.
Bolsius vraagt om Groene Duimen suggesties - dit artikel is geplaatst op: Aug 10, 2007 
Wethouder Lucas Bolsius zegt: "Een groene, fleurige en aantrekkelijke buitenruimte maakt het wonen in de stad plezieriger. Daarom nodig ik alle Rotterdammers uit om goede ideeën in te dienen om de eigen buurt leuker te maken. Ook kinderen kunnen met plannen komen." Op de site www.groeneduimen.nl wordt zijn hele verhaal uit de doeken gedaan. Hebt u een idee lever het in! Het kan tot 14 september.
Eerste HiP clinic van 2007 zit er op - dit artikel is geplaatst op: Aug 9, 2007 
Dinsdagavond 7 augustus trok de jeugd naar het Rilland Bathplein voor de eerste clinic van Honkbal in Pendrecht van 2007. De behoefte aan les in honkbal is groot. En jong geleerd is oud gedaan, toch?
Het begin van het buurtmuseum? - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2007 
Dagburgemeester Mario Bosch kreeg bezoek van een bekende Rotterdammer: Rein Wolters.
Op zoek naar Pendrecht's historie - dit artikel is geplaatst op: Aug 7, 2007 
Onlangs gingen Mario Bosch, de dagburgemeester, en Sara Klaverdijk, verslaggeefster van de Maasstad Weekbladen, in de Ellewoutsdijkstraat op zoek naar geschiedenis in de straat. Sara is o.a. geïnteresseerd in slooplocaties. Op haar weblog zijn naast foto's van Pendrecht ook foto's van Nieuw Crooswijk te vinden. In één van de huizen deden ze een interessante ontdekking.
Hergebruik van afsluitmateriaal/Crooswijk en Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Aug 6, 2007 
Dagburgemeester Mario Bosch maakte een foto van het pand aan de Burghsluissingel 39. En ontdekte een opmerkelijke relatie tussen twee wijken met sloop- en nieuwbouw activiteiten. Crooswijk en Pendrecht.
Oud en nieuw op de Slinge - dit artikel is geplaatst op: Aug 4, 2007 
Dagelijks rijden duizenden automobilisten rakelings langs deze curiositeit uit vervlogen tijden.
Wethouder Jeannette Baljeu reageert op actie bus 77 - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2007 
12 juli brachten een aantal mensen een bezoek aan het Stadhuis en overhandigden wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie, Jeannette Baljeu, handtekeningen om bus 77 terug te krijgen in Pendrecht. Mario Bosch schreef daarover een stukje op deze site op 14 juli. De wethouder schrijft in een brief van 5 juli aan de dames Van der Heide en Van Tilburg in feite dat zij achter het signaal staat. Zij geeft door wat ze met het signaal doet.
Obrigado Pendrecht Beach! - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2007 
Obrigado is Portugees voor dankjewel. Beter kan het niet uitgedrukt worden. Obrigado voor de Pendrecht Beach! week.
Laatste uurtje Pendrecht Beach! - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2007 
De springkussens en het water was al weg. Voor de bibliotheek dromde een groot publiek samen. Er draaide nog een play back show. En dan ...... de Pendrecht Beach! week zit er op.
De BOP staat weer op scherp - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2007 
De BOP is weer helemaal bereikbaar. De telefoon is eindelijk aangesloten. Internet doet het ook weer via de eigen adsl aansluiting. Alleen de fax moet nog even aangesloten worden. Het adres is nu Plein 1953 nummer 63 B, 3086 EE Rotterdam. En er zowaar een brievenbus met dat adres erop.
Eerste reactie over fusie is al binnen - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2007 
De eerste reactie op de vraag van Henk van der Velde is al binnen. 1 augustus 2007 schreef de Nieuwe Unie haar huurders over de fusie met het WBR: vanaf vandaag gaat de Nieuwe Unie verder met het Woningbedrijf Rotterdam. De komende twee jaar gaan beide corporaties nog wel door onder eigen naam. Daarna zal de telefoniste de telefoon opnemen met "Woonstad Rotterdam, waarmee kan ik u van dienst zijn .....?
Vrijdag Beach - dit artikel is geplaatst op: Aug 3, 2007 
De laatste dag alweer. Maar wat voor een dag. Een extra hoge waterglijbaan erbij.
Wat vindt de BOP van de nieuwe fusie? - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2007 
De huurders van de Nieuwe Unie gisteren een brief in de bus met de mededeling dat na de fusie van OWG en de Maatschappij voor Volkswoningen nu de fusiewoede voortgaat en er een samengaan met het WBR op komst is. Henk van der Velden kwam eens poolshoogte nemen bij de BOP met de vraag: "wat vindt de BOP hiervan?"
Op excursie in Zuidwijk - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2007 
In Zuidwijk zijn er meer buurten dan in Pendrecht. Verder lijken beide wijken erg op elkaar. In de Kampen is één bewoner, die wel heel veel van de wijk en zijn buurt weet. Teun Griffioen gaf les aan vertegenwoordigers van Vitaal Pendrecht.
Showgirls en winnaars van Caribbean Night - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2007 
Donderdagavond 2 augustus was er en Caribische avond op Plein 1953 en speelden bedrijventeams tegen elkaar op het zand van de Pendrecht Beach! Helaas viel de temperatuur tegen. Maar dat weerhield de showgirls op het podium er niet van om warm applaus te oogsten van de toeschouwers. En de winnaars van de wedstrijd waren .......
Het Nieuwe Unie team staat er goed op - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2007 
Onder leiding van regiomanager Dennis Lausberg trad een sterk team van de Nieuwe Unie in het zanderige strijdperk. Door alle lagen van de organisatie heen waren deelnemers aan dit team present.
Waterpret langs Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2007 
Iedere dag was er druk scheepvaartverkeer langs Plein 1953. Kano's en waterfietsen wisselden elkaar af. De havenmeester had veel kunnen verdienen, als de singels van Pendrecht aangesloten waren op het grote water.
"Blijf bij mij!" klinkt op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Aug 2, 2007 
Johan Boogaard en Lucky Joe traden op tijdens de bewonersavond van Pendrecht Beach! Op het strandzand werd een gezellige wedstrijd neergelegd. De teams waren van gemengde samenstelling en er was live muziek.
Gaaf sfeertje op eerste dag Pendrecht Beach! week - dit artikel is geplaatst op: Jul 31, 2007 
De eerste dag was gelijk een succes. "Een ontspannen sfeer", aldus Kitty Kalkman van TOS. Ook het avondprogramma verliep op een ongedwongen manier.
RUB opende PENDRECHT BEACH! week - dit artikel is geplaatst op: Jul 31, 2007 
Precies om 12 uur kwamen ze vanaf de Ossenisseweg, de jongens van de Rythm United Brasskids, RUB. Met een kleine show openden zij de PENDRECHT BEACH! week 2007. Van dinsdag 31 juli tot en met vrijdag 3 augustus is een zeer gevarieerd aanbod voor de jeugd, maar ook voor hun ouders en de oudere Pendrechtenaar. Van alles is er te vinden op Plein 1953. Het hele Plein staat 4 dagen vol.
Plein 1953 in het delftsblauw - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2007 
Oud is Plein 1953 nog niet. 1953 zegt het eigenlijk al! Zo'n 50 jaar is er sprake van een centrale plek in de wijk. Die wijk werd immers zelf ook in de 50-er, 60-er jaren gebouwd. Maar het plein bestaat al wel in het delfstblauw. Kijk maar!
Plein 1953 wordt echt groener - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2007 
Het hangt al vol met hanging baskets en er staan ook bleomenachalen op Plein 1953. Zelfs palmen sieren het centrale plein van Pendrecht. De Middelburgt kan natuurlijk niet achterblijven.
Morgen begint de Pendrecht Beach! Dus ... - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2007 
Van dinsdag 31 juli t/m vrijdag 3 augustus is het weer feest op Plein 1953. Vorig was er een beach week en was er later in de zomer Pendrecht Beach! Dit jaar is er een combinatie van beide activiteiten. TOS en Glue international sloegen de handen ineen.
Vraag van bewoners uit de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2007 
Je kunt op verschillende manieren van de Sliedrechtstraat naar de Papendrechtstraat lopen. Er is één pad waarlangs dat nauwelijks meer mogelijk is. De heggen zijn naar elkaar toegegroeid Een bewoner uit de straat stelde de vraag of daar wat aan gedaan kan worden. Zij vraag is voorgelegd aan Harry de Boer en Audrey Neiden van de Nieuwe Unie. Een makkelijke oplossing is er niet.
Moesson speelt ook Pendrecht parten - dit artikel is geplaatst op: Jul 27, 2007 
Het woord komt van Harry de Boer, wijkregisseur van de Nieuwe Unie voor Pendrecht. Hij noemt de laatste periode treffend moesson. Hij ergert zich rot aan de wateroverlast, die bewoners in Pendrecht ervaren en kan zich hun grijze haren goed voorstellen. Achter de schermen doet hij van alles om tot een goede aanpak te komen.
Volgende blok in de Ossenissebuurt komt aan de beurt - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2007 
12 juli was er een informatieavond over de sloop van de Kruiningenstraat en omgeving. De zalen van de Middelburgt zaten vol met bewoners, die aan de lippen van Joop Stobbe van de Nieuwe Unie hingen. Ook Dennis Lausberg en Nico Ros waren er. De BOP was er ook en Gerard Boom viel op dat er toch nog heel wat mensen in Pendrecht willen blijven wonen.
Ouwe trouwe en degelijke fiets - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2007 
Je ziet ze niet veel meer, maar Gerard Boom heeft er één. Een echte ouderwetse Nederlandse herenfiets met maar één versnelling en banden die onverslijtbaar zijn. Én een terugtraprem.
Pendrechtenaren wisselen hartig woordje met politie - dit artikel is geplaatst op: Jul 25, 2007 
"PENDRECHT – Zo’n 150 bewoners kwamen maandag op de politieinformatieavond af die in Pendrecht werd gehouden. Want er zijn veel vragen: waarom wordt niets gedaan aan de fietsers die over Plein 1953 scheuren? Waarom onderneemt de politie geen actie als een ruit wordt ingegooid? Waarom krijg je doodleuk te horen dat je maar zelf op je overlastgevende buren moet afstappen?", schreef Sara Klaverdijk in de Maasstad naar aanleiding van de avond met de politie op 25 juni 2007. Weliswaar een maand geleden, maar toch.
Een herinnering aan vroeger - dit artikel is geplaatst op: Jul 24, 2007 
Kent u het nog: het registratiekaartje van de vuilnisemmer?
Het gaat om de mensen, die het werk doen! - dit artikel is geplaatst op: Jul 23, 2007 
Aansluitend aan de start van de actie 'Pendrecht schoonste wijk van Rotterdam', stond er koffie en gebak klaar in café Goof Meijer. Portefeuillehouder Ed Goverde sprak de verzamelde werkers, winkeliers en bewoners toe.
Schoonmaken van Pendrecht gestart - dit artikel is geplaatst op: Jul 23, 2007 
Maandagmorgen 23 juli werd de speciale schoonmaakactie van Pendrecht en Zuidwijk gestart. Portefeuillehouder van de deelgemeente Ed Goverde werd van een hogedrukspuit voorzien. Hij startte de actie door de pui van alle winkels aan de Slinge vanaf Rob's Dierenshop keurig schoon te spuiten.
Bekijk eens het fotoalbum van Sara Klaverdijk - dit artikel is geplaatst op: Jul 22, 2007 
Sara Klaverdijk schrijft niet alleen voor Maasstad weekbladen, ze heeft ook een fotoalbum op internet.
Pendrecht krijgt een gezondheidscentrum voor dieren - dit artikel is geplaatst op: Jul 21, 2007 
In het najaar gaan de deuren van het nieuwe Dierengezondheidscentrum open.
Ostreaflat timmert aan de weg - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2007 
Zaterdagavond 26 mei 2007: het is alweer ruim twee manden geleden, maar toch! De Ostreaflatbewoners vierden hun 5 jarig bestaan met een warm-en koudbuffet, tevens was er een band die de hele avond oergezellige muziek speelde, waarop goed gedanst kon worden, dit is tot in de kleine uurtjes een goed geslaagde avond geweest.
Overbodige vliegschool actief boven Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Jul 17, 2007 
Er komen met de regelmaat van de klok reacties op de site binnen. Sommige halen ook het nieuws, omdat bewoners nieuws hebben. Klachten ook. De volgende roept ook bij de redactie veel vragen op.
Mensen Maken de Stad, doe mee en ruim samen de boel op - dit artikel is geplaatst op: Jul 17, 2007 
Samen met de Nieuwe Unie werd er geschouwd. Bewoners en medewerkers van de Unie keken wat mis was en waar rommel opgeruimd moest worden. Daarna gingen de handen uit de mouwen. Resultaat een bak vol rommel die weg kan.
Mensen maken de Stad, doe mee en houd samen je flat schoon - dit artikel is geplaatst op: Jul 17, 2007 
De beelden zeggen genoeg. Er wordt hard gewerkt om de flat spic en span te maken.
Met Mensen maken de Stad, doe mee en je ontmoet elkaar - dit artikel is geplaatst op: Jul 17, 2007 
In de Herkingenbuurt en de Zierikzeebuurt vinden volop Mensen Maken de Stad activiteiten plaats. Hier volgen drie korte fotoimpressies vanuit de Ellemeethof, Battenoordhof en Den Bommelhof.
Actie voor terugkeer van lijn 77 in Pendrecht krijgt vervolg - dit artikel is geplaatst op: Jul 14, 2007 
Op 12 juli j.l. is het eerste pakket met handtekeningen overhandigd aan de wethouder van Verkeer, Vervoer en Organisatie, mevrouw Jeanette Baljeu.
Ontwikkelingen rond restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jul 14, 2007 
Het overleg op 10 juli j.l. heeft een eerste stap op de goede weg opgeleverd.
Bezoek het Gezondheidscentrum Zuiderkroon eens digitaal - dit artikel is geplaatst op: Jul 13, 2007 
De website van het gezondheidscentrum is in een nieuw jasje gestoken en de hoeveelheid informatie is aanzienlijk uitgebreid.
Vakantieprogramma bouwspeeltuin Pendrecht 7 - dit artikel is geplaatst op: Jul 9, 2007 
In augustus zijn er verschillende activiteiten, lees verder.
Voortbestaan restaurant Zuiderkroon in acuut gevaar! - dit artikel is geplaatst op: Jul 7, 2007 
Verbijsterend nieuws: als er niet snel iets gebeurt is het over en uit met restaurant Zuiderkroon! Namens zowel de VVE als de Huurdersvereniging Zuiderkroon luidt Cees Dorsman nu de noodklok.
Pleinverhalen, -anekdotes en -foto’s gevraagd - dit artikel is geplaatst op: Jul 2, 2007 
De volgende oproep is te lezen in De Oud Rotterdammer, de 14-daagse krant voor de 50-plusser.
Overlastgevend café is dicht - dit artikel is geplaatst op: Jul 1, 2007 
Bar Bickel's, het café op Plein 1953 waarvan de bezoekers nogal eens voor overlast zorgden, staat te koop.
Kleur in een sloopstraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 30, 2007 
Deze leegstaande flatwoning ziet er wel heel kleurig uit
Ook Mice and Motzart valt in de prijzen bij Rotterdam Idee - dit artikel is geplaatst op: Jun 29, 2007 
Wat een verrassing, ook Mice and Motzart is gehonoreerd en wel met 4000,00 euro. (Lees verder)
Scrabbelspel gehonoreerd als Rotterdam Idee - dit artikel is geplaatst op: Jun 29, 2007 
Het scrabbelspel, bedacht door Ed Seibert is gehonoreerd als Rotterdam Idee.(Lees verder)
Nacht der Kerken, ook in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 24, 2007 
Op zaterdagavond 23 juni stonden van 17 kerken in Rotterdam de deuren open voor een bijzonder programma. Eén van de kerken was de Pendrechtse Sint Bavokerk.
Nogmaals: de hondenuitlaatzones - dit artikel is geplaatst op: Jun 23, 2007 
We komen nog even terug op een vraag van een hondenbezitter die onlangs via deze website wilde weten of een eigengemaakt bordje met "verboden voor honden" geldig is.
Nog meer groen op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jun 19, 2007 
De hangschalen met geraniums hangen er al weer een tijdje. Nu zijn er ook bakken met bomen op het Plein geplaatst.
Vraag van een hondenbezitter - dit artikel is geplaatst op: Jun 17, 2007 
Soms komen er leuke vragen binnen via de reactiemail. Bijvoorbeeld de volgende vraag van een hondenbezitter. Er zijn in Pendrecht uitlaatzones. Die zones zijn met borden aangegeven. Buiten die zones is het verboden honden uit te laten.
Goede en minder goed berichten over de aanpak van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 15, 2007 
De planning zit nog op schema. Maar de aanbesteding van het project Dinteloordstraat liep anders dan verwacht. Pendrecht zakte 0,1 punt op de veiligheidsindex. Presentator Piet Huiskens deed verrassende constatering.
Succesvolle informatie manifestatie over herstructurering - dit artikel is geplaatst op: Jun 15, 2007 
Op woensdag 13 juni vond er een serie van drie bijeenkomsten gekoppeld aan een informatiemarkt over de aanpak van Pendrecht plaats in de Passage. De belangstelling was groot en de betrokkenheid van veel bewoners bij hun wijk bleek maar weer eens.
Koster Sint Bavokerk is erg verdrietig - dit artikel is geplaatst op: Jun 12, 2007 
Er zijn in zijn Sint Bavokerk aan de Slinge 8 ruiten ingegooid. Er lag glas rondom het orgel. De glas in lood ramen zijn erg beschadigd. Van de buitenkant is het nauwelijks te zien, maar de schade is zeer ingrijpend. En doet de parochianen veel verdriet.
Bewoners en deelgemeente willen bus 77 terug - dit artikel is geplaatst op: Jun 11, 2007 
"DG (deelgemeente) heeft nav het adviseren (1ste ronde) op de nieuwe busconcessie per 2009 al uitvoering aangegeven aan DSV (gaat dan door naar Stadsregio) dat we een buslijn die de route van de 77 deed terug willen", schrijft deelgemeente-ambtenaar Flavia Zampieri in reactie op vragen aan bewoners over wensen omtrent de buslijnen van en naar Pendrecht.
De Jury over de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Jun 11, 2007 
Op de site van De Beuk staat het rapport van de jury over de prijs in de categorie B. Die prijs ging naar de BOP met hun colleges over veiligheid in de Pendrecht University. De categorie B was voor de meest verfrissende aanpak van de prachtwijken. In categorie A won Ladyfit de prijs voor de meest effectiev aanpak van de prachtwijken. Het juryrapport staat in het vervolg van dit bericht.
Popkoor Xing-Rotterdam doet mee aan "Korenslag" van de EO, - dit artikel is geplaatst op: Jun 10, 2007 
Allemaal kijken toch? en een vraag: Hallo Bien, Vorig jaar hebben wij via mail en telefoon contact gehad over het koor wat mijn vriendin en ik per 1 november zijn gestart. Wij zouden een gesprekje samen hebben maar daar is het jammer genoeg niet van gekomen. Ik zou toch nog heel graag een beroep op je willen doen. Maar dit helpt vast. Met het koor gaat het momenteel heel goed, wij dobberen nu mee op de golven van het programma “Korenslag” van de EO.
Wij krijgen nu ook wat aanmeldingen van mensen uit de regio, maar mijns inziens nog niet voldoende. Is het mogelijk om onderstaande oproep op jullie site te zetten?
Met vriendelijke groet, Annemiek Seelbach

Zondagimpressie van de Zuiderparkdagen - dit artikel is geplaatst op: Jun 10, 2007 
De zon scheen, het was warm dus er kwam nóg meer publiek dan zaterdag. Daarom opnieuw een selectie foto’s van een geslaagd evenement.
VACATUREKRANT MEDEWERKER BREDE SCHOOL WIJKARRANGEMENT - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2007 
Vitaal Pendrecht kreeg het volgende bericht per mail aangeleverd en wil iedereen die in aanmerking komt dit bericht niet onthouden. De vacaturekrant is een initiatief van Jeugd Onderwijs en Samenleving.
Lever uw sollicitatie in voor 18 Juni 2007

Zaterdagimpressie van de Zuiderparkdagen - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2007 
De eerste dag van de Zuiderparkdagen zit er op. Klik door om een kleine foto-impressie te zien.
Bewoners Commissie Sonneburgh ziet daglicht - dit artikel is geplaatst op: Jun 8, 2007 
Gisteren, 7 juni 2007 is onder leiding van de Woonconsulent van de S.O.R., de heer Jan Wiegman, de Bewoners Commissie Sonneburgh officieel een feit geworden. In een constructieve bijeenkomst met 5, door de bewoner(ster)s gekozen, bestuursleden is het Samenwerkings Protocol besproken en namens het nieuwe bestuur, door mij op aandringen van de overige leden, ondertekend. Dit meldt Henk van Oostende één van de leden van de commissie.
Opnieuw gesprek over Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jun 8, 2007 
Dondermiddag 7 juni ging een delegatie van bewoners uit Pendrecht naar het Stadhuis aan de Coolsingel. Reden van hun bezoek wederom: wat gaan jullie doen aan de winkels van ons Plein 1953. Dominic Schrijer gaf antwoord. In 2008 moeten de luifels er zijn en moet de eerste fase rond zijn.
Ladyfit en Loud Foundation waren de andere prijswinnaars - dit artikel is geplaatst op: Jun 8, 2007 
Loud Foundation kreeg de publieksprijs. Zij hadden verreweg de aantrekkelijkste presentatie voor het publiek in Ottone op 7 juni. Ladyfit kreeg van de jury de prijs voor de meest effectieve aanpak van de prachtwijken.
Pendrecht Universiteit in de prijzen - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2007 
Organisatie-adviesbureau De Beuk organiseerde een Beauty Contest Prachtwijken. Vanuit alle 40 wijken waar minister Ella Vogelaar speciale aandacht aan gaat besteden en al besteedde kwamen 18 inzendingen. 7 inzendingen werden genomineerd voor de prijzen. Er waren 3 prijzen te verdelen de publieksprijs, de prijs voor de meest effectieve aanpak en de prijs voor de meest verfrissende aanpak van de prachtwijken. Met die laatste prijs ging de Pendrecht Universiteit strijken.
Afscheidsfeest van Nel ten Have - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2007 
Op het kantoortje van de gebiedsmanager Pendrecht Zet Door lag ook een ander schilderijtje. Een fraaie lijst met daarin een foto van Nel ten Have.
Het schilderij is klaar - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2007 
Bij de opening van het Servicepunt Pendrecht werd een schilderij gemaakt door medewerkers van dat Servicepunt. Eveline van Rooy begeleidde het maken van dat kunstwerk. Zij maakte het compleet. Vandaag leverde zij het af. Binnenkort hangt het op en is het voor iedereen te zien.
Schildering Aquarius nu helemaal verdwenen - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2007 
Vorig jaar waren er al panelen weg maar nu is de schildering van Rex Mundio op Plein 1953 helemaal verdwenen.
Laatste schouw met Hüseyin - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2007 
Hij heeft bijna twee jaar voor Pendrecht gewerkt en veel wijken in Charlois hebben met hem te maken gehad. Een precieze ambtenaar, die op de kleine dingen let. Aan het eind van de schouw had hij een bijzondere mededeling.
Schouwen in de Herkingenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2007 
Op donderdag 7 juni trok de groep schouwers weer de wandelschoenen aan. Dit keer werd de Herkingenbuurt onder de loep genomen. Hüseyin Kalyoncu had maar 4 stippen op de kaart in die buurt. Maar er werd uiteindelijk op meer plekken gekeken naar het schoon, heel en veilig. De groep ging ook onder de Metrobaan door en bekeek op verzoek van Henk Postmus hoe hij met zijn scootmobiel de opgebroken plekken moet zin te ontwijken.
Speeldernis op terrein oude speeltuin - dit artikel is geplaatst op: Jun 7, 2007 
Woensdagmiddag 6 juni was het aan het eind van de Herkingenstraat, of eigenlijk ligt daar het begin, weer ouderwets gezellig. Er was een speeltuin. De Speeltuinvereniging Pendrecht 2/3 werd met veel succes opgericht en draaide er jaren. Toen de buurt op de schop ging verdwenen de kinderen en de activiteiten. De speeltoestellen werden gesloopt en het gebouwtje brandde uiteindelijk voor een deel af. TOS kwam met plannen en woensdag was het feest.
Eindpunt Slinge 2067 - dit artikel is geplaatst op: Jun 6, 2007 
Een groot spandoek met deze tekst hangt aan het metrostation Slinge.
Jongeren geven college over veiligheid - dit artikel is geplaatst op: Jun 5, 2007 
Op dinsdagavond 5 juni vond in de recreatieve ruimte van Schouwen Duiveland een college over veiligheid door jongeren plaats. 9 jongeren gaven hun kijk op hoe veilig Pendrecht voor hen is. Professionals hoorden hun verhaal en maakten kanttekeningen.
Via de website kwam het condoleancebericht van de Fam. Haak binnen - dit artikel is geplaatst op: May 31, 2007 
Condoleance voor de familie van Leen Smits.
After Party in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2007 
De Opzoomeraars gingen voor een After Party naar Valckensteyn. Daar was nog een drankje en nog meer muziek.
Gerard Boom legt verklaring af bij Raadstafel - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2007 
Een drukke dag die 29e mei van 2007. Naast een tocht langs Opzoomerstraten was er ook een Raadstafel in de Waalhavenzaal van de deelgemeente Charlois. Pendrechtenaren in carnavalsoutfit maakten het afleggen van een verklaring door de voorzitter van de BOP, Gerard Boom, mee.
Winnaar prijs Europese Dag van de Buren - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2007 
Helaas geen prijs in Pendrecht. De Tarwewijk en de Hesselskamp uit Zuidwijk gingen met de prijzen aan de haal. Lionel Martijn reikte de prijzen uit.
Slotpresentatie in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2007 
Ze hadden vreselijk lang zitten wachten en het eigenlijk al opgegeven dat de delegatie ook nog bij hen langs zou komen. Toch deden ze Valckensteyn ook nog aan.
Ilham Ouagmiri presenteerde Opzoomeractie Abbenbroekweg - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2007 
De delegatie ging ook langs de Abbenbroekweg. Hier presenteerde Ilham Ouagmiri de plannen van de Opzoomerkids groep aan deze weg in Pendrecht.
Presentatieshow in de Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2007 
In Restaurant Zuiderkroon was een heel programma van 4 tot 6, niet alleen voor de delegatie en de Europese Dag van de Buren. Ook Leon Lisstza werd in het zonnetje gezet. Verder trad "Bokita" op en werd er een demonstratie gegeven door de groep van Miep Renirie.
Presentatie in de Papendrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2007 
Ook in deze straat gaf de Opzoomergroep een presentatie. De straat was voor deze gelegenheid helemaal schoongemaakt. Natuurlijk werd het aantsteken van de lichtjes van de eerste Opzoomerkerstboom aangehaald.
Halsterenstraat laat zich van de beste kant zien - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2007 
Makel Gebreselasie presenteerde de activiteiten van de Halsterenstraat aan de delegatie deelgemeenteraadsvertegenwoordigers. In vogelvlucht en met allerlei foto's werd in beeld gebracht wat er allemaal gedaan is in de straat. Er werd zelfs gejumped op een verjaardagslied. Er was ook een jarige opbouwwerker in de delegatie.
Europese Dag van de Buren in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2007 
Een groep deelgemeenteraadsleden en ambtenaren bezocht presentaties van Opzoomerstraten in Oud Charlois, de Tarwewijk, Zuidwijk en Pendrecht. Pendrecht werd bezocht door de raadsleden: Petra Notenboom en Roelof Pit en de ambtenaren: Karin Keulers en Huseyin Kalyoncu. Er was ook een jury, die later de prijs bekend maakte in Theater Zuidplein
Leen Smits overleed op 28 mei - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2007 
Hij was een steunpilaar voor de bewonerscommissie van de Zuiderparkflat. Hij bezocht steeds trouw de BOP-vergaderingen en ontbrak nooit bij de schouw. Leen Smits overleed op 2e Pinksterdag.
Lissitza (74) wint Ouderensongfestival - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2007 
De redactie van het AD/RD ging in op het verzoek van Cees Dorsman om aandacht te besteden aan León Lissitza. De zanger uit Pendrecht won het ouderensongfestival en in Dichtbij van het AD van 29 mei staat het volgende artikel. Dinsdag 29 mei trad hij op in Restaurant Zuiderkroon. De Opzoomergroep van de Zuiderkroon presenteerde zich in het kader van de Europese Dag van de Buren aan leden van de deelgemeente Charlois.
R4R-Europe Internationale workshop in Antwerpen: Politiek in de buurt - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2007 
Voordat de delegatie van Rotterdam afreisde naar Antwerpen, woonden zij de allerlaatste voorstelling bij van de Monologen van Pendrecht. Deze werd opgevoerd in de burgerzaal van het stadhuis. De acteurs en actrices oogstten veel succes.
Eind van die middag kwamen we aan in Antwerpen. ’s Avonds was de formele opening van de workshop door de burgemeester van Antwerpen de heer Patrick Janssens. Ed Seibert en Gonny Dekker maakten er een uitgebreid verslag van de workshop in Antwerpen over hoe Mensen daar de Stad Maken.

Idee Jaap maakt de tongen los - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2007 
Het idee van Jaap Hulswit zorgt voor reacties op de website. Er is er één van Andries Haak en één van Maja en Frans den Hollander. Beiden gaan een andere kant op. Lees maar.
Plan van Jaap Hulswit - dit artikel is geplaatst op: May 28, 2007 
Hij is geboren en getogen in de Papendrechtstraat en doet daar dienst als de aardige buurman. Maar hij heeft ook goede ideeën. Hij stuurde er één naar Vitaal Pendrecht.
Botdichtheidsmetingen in Service Apotheek Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 28, 2007 
Binnenkort start Service Apotheek Pendrecht met een uniek project!
Vanaf 18 juni a.s. staat er gedurende twee weken een DEXA-apparaat in de apotheek om botdichtheidsmetingen uit te voeren. Hiermee hoopt Service Apotheek Pendrecht in samenwerking met de huisartsen in Pendrecht mensen met osteoporose ofwel botontkalking op te sporen.

Symposium over de BOP - dit artikel is geplaatst op: May 28, 2007 
Belofte maakt schuld. Op 16 april werd er een symposium over de bewonersorganisatie gehouden in De Middelburgt. Kees Brand ontving er een Erasmusspeld uit handen van Dick Lockhorst. Er waren 3 inleiders. De laatste inleider was Anne van Veenen. Zijn bijdrage: 'Toekomst van BOP is al begonnen' kunt u op de site van Vitaal Pendrecht lezen. De andere bijdragen volgen nog.
Nel ten Have's laatste werkdag in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 28, 2007 
Nel ten Have werkte lang voor het Wijkservicepunt Pendrecht. Ze begon aan de Krabbendijkestraat en zette haar werk voort aan Plein 1953 nummer 65. Ze maakte ook nog een maand vol in het Servicepunt Pendrecht op Plein 1953 nummer 63.
Winnaar Nationale Ouderensongfestival komt uit Rotterdam-Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 28, 2007 
"Langs deze weg vraag ik uw aandacht voor het volgende. Een van onze buurtbewoners is vandaag, zondag 27 mei, winnaar geworden van het Nationale Ouderensongfestival in Amsterdam. Het betreft de heer León Lissitza uit de Sliedrechtstraat," aldus een bericht van Cees Doorsman aan de redactie van het AD/RD. Hij vraagt de krant hier aandacht aan te besteden.
Edah-rood wordt Plus-groen - dit artikel is geplaatst op: May 26, 2007 
De Edah supermarkt op Plein 1953 wordt omgebouwd tot Plus.
Ontmanteling flats in Wagenbergstraat begonnen - dit artikel is geplaatst op: May 26, 2007 
Voor de sloop worden alle nog bruikbare materialen er uitgehaald.
HANDTEKENINGENACTIE Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: May 24, 2007 
Frank Delheij en Marloes van Brugge van het OBR kwamen samen met Duco de Bruijn verslag doen van de voortgang rond het Plein 1953.
FEESTELIJKE OPENING Servicepunt Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 23, 2007 
Suzanne Mulder van TV Rijnmond trad op als gastvrouw in het Pendrecht Theater. Zij liet mensen uit het publiek vertellen wie er allemaal samenwerkte in het Servicepunt Pendrecht aan het Plein 1953 nummer 63. Om die samenwerking uit te beelden maakten medewerkers van de verschillende instellingen in het Servicepunt een schilderij onder begeleiding van Eveline van Rooy van de galerie met dezelfde naam.
Jong en oud in beeld - dit artikel is geplaatst op: May 20, 2007 
Jong en oud in beeld is een fotografieproject als onderdeel van ‘Samen op weg naar nieuwe Pendrecht idealen’. Op 6 juni start een fotografieproject met bewoners van Pendrecht. Centraal staat het samen wonen en samen leven van jong en oud in de wijk.
Het project is onderdeel van het theaterproject van Bureau Baf.

Pendrechtseweg (bijna) van de kaart verdwenen - dit artikel is geplaatst op: May 19, 2007 
De in 1999 gesloten weg tussen de Groene Kruisweg en de Kerkwervesingel is nauwelijks nog te herkennen.
Welzijnsmarkt voor ouderen in de Larenkamp op woensdag 30 mei - dit artikel is geplaatst op: May 18, 2007 
Op woensdag 30 mei vindt er in Wijkgebouw de Larenkamp een welzijnsmarkt voor ouderen plaats
Wie weet meer over het mozaïek van de v.m. Lourdesschool? - dit artikel is geplaatst op: May 18, 2007 
Ooit was er op de gevel van de school een mozaïek te zien maar wat is er mee gebeurd?
De catering werd verzorgd door Eetcafé 't Trefpunt - dit artikel is geplaatst op: May 17, 2007 
Ze zijn bijna thuis in Pendrecht en maken alle fases van de herstructurering mee. Dat doen ze steeds op een "lekkere" manier en proberen zo hun steentje bij te dragen aan een Nieuw Pendrecht.
Dagburgemeester en Ed Goverde treffen elkaar bij een historische gebeurtenis - dit artikel is geplaatst op: May 16, 2007 
Hij moest zich haasten, want zijn werk houdt hem tot 5 uur bezig. Maar natuurlijk kon hij niet ontbreken. Dagburgemeester Mario Bosch meldde zich bij een historische gebeurtenis in de wijk.
Jef Reintjes architect van De Eilanden - dit artikel is geplaatst op: May 16, 2007 
De architect van De Eilanden is Jef Reintjes. Hij wilde graag met kopers op de foto. En liep zo trots als een pauw rond tijdens de ceremonie op 16 mei 2007 aan de Zierikzeestraat in Pendrecht.
Bewoners hielpen bij het slaan van de eerste paal - dit artikel is geplaatst op: May 16, 2007 
Directeur Vastgoed van de Nieuwe Unie had 10 bewoners een koker met confetti en slingers gegeven die op het sein van de heier de lucht in knalden.
Feestelijke eerste paal op historische plek - dit artikel is geplaatst op: May 16, 2007 
Woensdag 16 mei werd op een voor Pendrecht zeer historische plek de feestelijke eerste paal geslagen voor het project Eilanden 1. Portefeuillehouder Ed Goverde sloeg de paal. Veel van de toekomstige bewoners, kopers van de nog te bouwen woningen waren erbij en hielpen Ed Goverde om er een echt spectakel van te maken.
Waar is het beertje gebleven? - dit artikel is geplaatst op: May 15, 2007 
Het regende pijpestelen toen ik buiten werd gezet. Ik sta te prijken op het nieuwe huis van de vuilcontainers van Korpersteyn in de hoop op een nieuw leven.
Nordic walking in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 15, 2007 
Na bijna twee uur nordic walking is het goed uitrusten in Restaurant Zuiderkroon aan het Vlissingenplein.
Judeska van Radar Uitvoering helpt je aan werk of een studie - dit artikel is geplaatst op: May 15, 2007 
In het Servicepunt Pendrecht zit ook een voorziening voor werk en opleiding. Onder de naam Radar Uitvoering zitten een aantal mensen klaar om je op weg te helpen. Judeska Cicilia is één van hen. Humberto Gomes is de andere medewerker van Radar Uitvoering.
Rommelmarkt Slingedael was groot succes - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2007 
De rommelmarkt op 12 mei in verpleeghuis Slingedael is druk bezocht.
Sonneburgh gaat ook Opzoomeren - dit artikel is geplaatst op: May 14, 2007 
"Je dacht van me af te zijn, maar dan heb je het bij het verkeerde eind!", mailde Henk van Oostende naar de opbouwwerker van Pendrecht. Henk gelooft in Opzoomeren en zette de bewoners van Sonneburgh aan het werk.
"Hallo met het Servicepunt Pendrecht, met Brigitte" - dit artikel is geplaatst op: May 13, 2007 
Brigitte Jordan loopt stage bij de BOP en het opbouwwerk. Zij volgt een opleiding tot welzijnswerker en combineert nu haar vrijwilligerswerk bij de BOP met een stage. In het Servicepunt Pendrecht doet ze goede ervaringen op voor haar stage.
Schouwen lost niet alles op - dit artikel is geplaatst op: May 13, 2007 
Het was donderdag 10 mei ineens een droge dag. Er zou geschouwd worden. Hüseyin Kalyoncu mistte de medewerker van Gemeentewerken met de stippenkaart. Het middengebied zou geschouwd worden. De schouw eindigde op de Slinge net voorbij de Krabbendijkestraat.
Clash tussen culturen, zou het dat zijn? - dit artikel is geplaatst op: May 13, 2007 
Tijdens de schouw klampte de dochter van mevrouw Roza de beheercoordinator aan. "Waar gaat deze schouw heen? Ik heb een plek in de wijk die ik u graag wil laten zien!", zei ze tegen hem. "U kunt het beste even met de opbouwwerker contact opnemen en via hem laten weten wat er aan de hand is!", was zijn reactie. En de opbouwwerker ging bij haar langs.
Hoe jaag je iemand de stuipen op het lijf - dit artikel is geplaatst op: May 13, 2007 
Mevrouw Van der Waal woont al vanaf de oplevering van de galerijflats aan de Middelharnisstraat. Zij weet nog wie de hedera helix tegen het portiek op liet klimmen. Zij wil graag kippen op de gemeenschappelijke tuin. Ze houdt van het open karakter van de wijk.
Kinderactiviteiten Sint-Annalandstraat - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2007 
In het kader van Mensen maken de Stad waren er activiteiten voor kinderen in de binnentuin achter de Sint-Annalandstraat.
Ze hangen weer! - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2007 
Vandaag zijn op en rond Plein 1953 de plantenschalen met geraniums weer opgehangen.
State of mind wordt prachtig - dit artikel is geplaatst op: May 11, 2007 
De Culturele Kaart van Charlois was gepresenteerd en de laatste bezoekers aan de kunstborrel waren de deur uit. Het licht in Pendrecht Theater bleef aan. Er werd gerepeteerd voor State Of Mind een nieuwe loot aan de Kunst & Cultuurboom in Pendrecht.
En zo ziet de nieuwe culturele kaart er uit - dit artikel is geplaatst op: May 11, 2007 
Hij was er als de kippen bij, de dagburgemeester van Pendrecht. Voor de camera toont hij de derde editie van de Culturele kaart van Charlois.
Culturele Kaart Charlois 2007 gepresenteerd - dit artikel is geplaatst op: May 11, 2007 
In het Pendrecht Theater kreeg deelraadslid Lionel Martijn het eerste exemplaar uit handen van cultuurscout Jolanda Copier.
College Pendrecht voor studenten van Maurice - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2007 
Woensdag 9 mei kwam de groep bestuurskundestudenten van Maurice Specht en Hendrik Wagenaar op bezoek bij de Pendrecht Universiteit. Maurice is promovendus, Hendrik is docent en samen doen zij onderzoek in wijken als Pendrecht. Maurice komt ook nog een week in Pendrecht wonen. De middag liep van een leien dakje. Er vonden bijzondere ontmoetingen plaats.
Een leuke middag in Restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2007 
9 mei vond er een hobbymiddag plaats in Restaurant Zuiderkroon. De activiteitenbegeleidster van De Stromen Elly Kamperman stuurde Vitaal Pendrecht een overzicht van de activiteiten in het Restaurant Zuiderkroon. Er werden veel hobby’s geëtaleerd en Frieda de Bruin hanteerde het Rad van Avontuur.
Minister snijdt taart bij De Kiwi - dit artikel is geplaatst op: May 7, 2007 
Naast 't Haasje openden Monique Houtman en Raymond Schouten hun groentezaak De Kiwi. Maandag 7 mei kregen ze van de Kamer van Koophandel taart en een oorkonde als 100.000 economisch actieve ondernemer in de regio van de KvK - Rotterdam. Ella Voeglaar verdeelde de taart netjes in voldoende stukken om even samen te genieten van een leuk moment.
Ella Vogelaar geeft Solange goede raad - dit artikel is geplaatst op: May 7, 2007 
Bij haar werkbezoek aan de wijk Pendrecht sprak minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken & Integratie Solange Delanoye. Solange kreeg de minister, burgemeester Opstelten, gezinscoach Gerda Gietel, deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst en wethouder Dominic Schrijer in huis. Solange deed haar verhaal en kreeg goede raad van mevrouw de minister.
Veel kransen bij De Vallende Ruiter op 4 mei - dit artikel is geplaatst op: May 6, 2007 
Op 4 mei werd ook in Charlois stilgestaan bij de 5 oorlogsjaren, die Rotterdam heel diep troffen. Niet alleen daaraan werd gedacht. Henk van der Pols, de ceremoniemeester, verzocht het publiek stil te staan bij alle mensen, die tijdens oorlogsgeweld omkwamen en vandaag de dag nog slachtoffer worden. Er was veel belangstelling uit Pendrecht op de herdenking bij De Vallende Ruiter aan het Zuidplein.
Al heel wat palen van De Eilanden geslagen - dit artikel is geplaatst op: May 6, 2007 
De officiële en feestelijke eerste paal wordt op 16 mei geslagen. Het werk is al begonnen. Op een historische plek voor de wederopbouwwijk Pendrecht zijn al meer dan 20 palen de grond ingegaan.
Zaterdag 12 mei: rommelmarkt in Slingedael - dit artikel is geplaatst op: May 6, 2007 
In het verpleeghuis Slingedael wordt komende zaterdag een rommelmarkt gehouden.
Bedevaartreis naar Lourdes begint in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 5, 2007 
Vanmorgen was het bij de Sint-Bavokerk een drukte van belang. Een groep van ongeveer 100 pelgrims begon aan hun reis naar de bedevaartplaats Lourdes.
SJOP feestelijk geopend - dit artikel is geplaatst op: May 3, 2007 
Met het verbreken van een papieren toegangsdeur naar Zijpe 18 opende Lionel Martijn de SJOP. Steunpunt Jongeren Op Pendrecht is nu officieel open. Een gemixt publiek woonde de opening bij. Er kwamen cadeaux van onder andere Elly en Ruud Pesik en TOS.
Koninginnedag erg rustig in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2007 
Is er op Koninginnedag wel eens iets te beleven in Pendrecht? "Vroeger was er nog kleedjesmarkt", zei een bewoonster van de Oldegaarde, "in Zuidwijk was dat dit jaar ook. Ik weet tegenwoordig niet meer wanneer er iets georganiseerd wordt in Pendrecht. Soms is het feest voorbij en zie je dat de tent afgebroken wordt." Op deze site komen de meeste activiteiten in de Actieviteitenkalender. Ze zal in het vervolg gaan kijken. Maar wat was er op Koninginnedag te doen?
Puzzel van dagburgemeester opgelost - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2007 
Mario Bosch, de dagburgemeester, vroeg zich af wat er voor Korpersteijn op de Middelharnishof gebouwd werd. Informatie inwinnen op diverse plekken in de wijk leidde niet tot een antwoord. Dat antwoord is er nu wel. Kijk maar op de volgende foto.
Breng eens een Rotterdam Idee in - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2007 
Het Servicepunt Pendrecht is al een aantal dagen open. De vakjes voor de bladen zijn nog maar mondjesmaat gevuld. Eén vak zit wel vol. Maar met lege briefjes. Die kaartjes zijn bestemd voor Rotterdam Ideeën. Neem er eens één mee en vul er eens één in.
Helaas geen kinderraad op Cineac Charlois - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2007 
Op de zitting van de deelgemeenteraad maandag 23 april werd er druk gefilmd en werden kinderen geinterviewd door Cineac Charlois. De uitzending stond aangekondigd in de activiteitenkalender. Maar helaas het onderwerp heeft niet de uitzending van donderdag 26 april bereikt. Wat zou er gebeurd zijn?
Pendrecht DIS(cussie) in Pendrecht Theater - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2007 
Het Pendrecht Theater gaat een belangrijke plaats innemen in het betrekken van bewoners bij de plannen rond de wijk. Niet alleen wat toneelstukken over en door de wijk betreffend. Ook bijeenkomsten van bewoners, professionals en politici rond Pendrecht Zet Door vinden er plaats. Donderdag 26 april was de Pendrecht DIS(cussie) in het Theater aan Plein 1953.
Een goed motto voor Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2007 
Donderdag 26 april vond de laatste van twee brainstorm bijeenkomsten plaats. De Nieuwe Unie had via bureau Van Nimwegen en Partners verschillende mensen uitgenodigd om te komen tot een passend motto voor Pendrecht. Er kwam een heleboel op tafel.
Eerste paal voor De Eilanden gaat binnenkort de grond in - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2007 
Op woensdag 16 mei wordt er op een historische plek in Pendrecht opnieuw een eerste paal geslagen.
Nieuwe plek voor jongeren in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2007 
Aan de Zijpe 18 is een nieuwe ruimte voor jongeren uit Pendrecht gecreëerd. Karin Joosten en Miranda Hewitt hebben er een kantoortje. Verder is er een ruimte om te chillen voor de jongeren. Jongeren kunnen er terecht voor allerlei activiteiten. Er is al een begin gemaakt om jongeren te laten opschrijven wat ze willen. Donderdag 3 mei wordt de ruimte SJOP officieel geopend door Lionel Martijn.
Kinderraad 2006 op herhaling in zitting deelraad - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2007 
Maandagavond 23 april vergaderde de deelgemeenteraad in Theater Zuidplein. Het eerste deel van de vergadering werd ingeruimd om de kinderraad van 2006 te vertellen wat er van hun besluiten terechtgekomen was en vervolgens kreeg de voorzitter van de kinderraad van 2007 Dalila Messaouidi het woord over de vergadering van die middag.
Kinderraad 2007 vergaderde in Theater Zuidplein - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2007 
Om klokslag twee uur opende Dick Lockhorst de vergadering van de kinderraad van 2007. Vooraf had assistent-griffier Sandra de Rijk de kinderen goed voorbereid op wat hen te wachten stond. De man van de geluidtechniek deed ook zijn werk. Daarna ontrolde zich een mooi schouwspel onder leiding van voorzitter Dalila Messaoudi. Op een rustige manier leidde zij de vergadering naar een goed einde. Dick Lockhorst vertolkte de rol van het geweten van de kinderraad. "Je kunt dat wel besluiten, maar dan moet je ook denken aan de gevolgen!" Er was een volle publieke tribune en er werd goed gebruik gemaakt van de interruptiemicrofoon.
De BOP komt weer een beetje op adem - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2007 
De dozen zijn nog voor een deel ingepakt. Een groot deel is al opgeborgen in het archief. Hajrija Huskic en haar man Bahrija zorgden voor een snel wegwerken van hinderlijke verhuisdozen. Dinsdag 24 april was er ruimte voor een korte pauze.
Eerste ontbijt in Servicepunt Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 24, 2007 
Er was een eerste ontbijt in het Servicepunt Pendrecht. Nog niet alles was geinstalleerd, maar er waren al snel bezoekers. Om 8:45 uur werden er door verschillende mensen een paar woorden gezegd om de helppost voor de bewoners van start te laten gaan.
Internationaal Kinder Feest op een warme zondag - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2007 
Het was schitterend weer zondag 22 april en er vond een prachtig feest plaats op de Oosterlandstraat. Een leuke verfrissing was het yoghurthappen. Twee teams, team rood en team blauw, streden tegen elkaar. Uiteindelijk kreeg iedereen prijs. En er was een hartverwarmend optreden van de folklorgroep Agasar.
Tot slot Opsinjoren in Antwerpen - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2007 
In 1994 waren er al contacten tussen Rotterdam en Antwerpen. Opzoomeren werd daar later Opsinjoren genoemd. De zaterdag werden de deelnemers aan de R4R workshop de wijken ingestuurd. Dat deden ze in Antwerpen voor de tiende keer. 450 straten deden er aan mee. Opzoomeraars uit Pendrecht hielpen Antwerpse bewoners.
Mooie excursies in een interessante stad - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2007 
Vrijdagmorgen was er in de Universiteit van Antwerpen een workshop. Douwe Wielenga en Mike Beazley leiden een gesprek tussen de 150 deelnemers. 's Middags waren er excursies. Die eindigden in het Stadhuis met schepen Leen Verbist en 's avonds een barbecue in het Centrum de Wijk aan het Willy Vandersteenplein 1. Roxane uit Vilnius stal er de show met een accordeon act.
Antwerpen, bewoners en politiek - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2007 
Een spannend onderwerp Politiek en de buurt! In iedere stad ligt dat weer anders. In Sofia en Vilnius is sprake van een geheel nieuwe situatie. In Antwerpen is de bemoeienis van bewoners met de politiek al heel oud. Er werd flink gediscussieerd. Ook de Pendrechtse Kinderraad kwam aan de orde.
Patrick Janssens is trots op Antwerpen en R4R - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2007 
Een delegatie uit Pendrecht ging naar de workshop van R4R-Europe in Antwerpen. Het onderwerp was Politics in the Neighnourhood. Veel Antwerpenaren actief in hun buurt zitten ook in politieke circuits. Hoe zit dat in andere Europese steden? Er veel in Antwerpen bekeken door een 150 bewoners uit Engeland, Duitsland, Litouwen, Bulgarije, Nederland en België en zelfs een aantal Nepalezen. Patrick Janssens de populaire burgemeester van Antwerpen opende de workshop met een originele toespraak. De Gazet van Antwerpen was erbij.
Boosheid bij Ostreaflat - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
De bewonersgroep van de Ostreaflat voelt zich behoorlijk beroerd. Woensdagnacht van 18 op 19 april is er ingebroken in de ontmoetingsruimte. Daarbij is onder andere hun prachtige grootbeeld TV verdwenen. Ze hebben die TV vorig jaar kunnen kopen door bijdragen van onder andere het Oranjefonds en de Nieuwe Unie.
De redactie van "In de Kijkerd" is ook verhuisd - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
Met de verhuizing van de BOP van de Ossenisseweg naar Plein 1953 heeft ook de redactie van wijkkrant "In de Kijkerd" een nieuwe werkplek gekregen.
Een nieuw verkeersbord - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
In de Sommelsdijkstraat, voor de Ostreaflat, is een voor Pendrecht nieuw verkeersbord te zien.
Wat is dit nou? - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
Aan de Middelharnishof wordt iets gebouwd maar wat is het?
Nieuw zebrapad - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
Om de verkeersveiligheid te vergroten is er op een drukke Pendrechtse kruising een zebrapad aangelegd.
Gezondheidscentrum wordt herkenbaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2007 
Het heeft even geduurd maar er staat nu een aanduiding op de gevel.
Certificaten en herinnering van een mooi college - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2007 
Tot slot van het college werden de onderscheidingen uitgereikt. Er was een certificaat van de Pendrecht Universiteit met handtekening van de dag- en van de nachtburgemeester van Pendrecht en een fraaie standaard met een herinnering aan 17 april 2007.
Bij een college horen cijfers en rapporten - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2007 
De waardering voor het boek en de antwoorden werden aan het eind van het college uitgesproken door de bewoners.
Vraag en antwoord tijdens college - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2007 
Een beoordeling van een boek gaat het best via vraag en antwoord. De vragen kwamen van de professoren en de studenten antwoorden. Er was ook een kort intermezzo. Dick Lockhorst van de deelgemeente Charlois had een bijdrage over hoe zijn deelgemeente omgaat met het faciliteren van burgerinitiatieven.
Wie zijn de professoren - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2007 
De professoren zijn de bewoners, aldus de Pendrecht Universiteit. Dinsdag 17 april zat er een keur geleerden op de sofa in de ontmoetingsruimte van Schouwen Duiveland. Zij lazen het boek "Help! een burgerinitiatief"
Hun studenten waren ambtenaren en professionals. De meesten van hen hadden een bijdrage geleverd aan het boek. De professoren waren positief over het boek.

College over een boek, geschreven door ambtenaren gelezen door bewoners - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2007 
Een college over een boek geschreven door ambtenaren of ex-ambtenaren en gelezen door bewoners. "Help! een burgerinitiatief" werd gelezen door een groep bewoners. In een college van de Pendrecht Universiteit werd het boek besproken en werden de studenten beoordeeld.
College Help! een burgerinitiatief had diepgang - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2007 
Op 17 april vond er in de ontmoetingsruimte van Schouwen Duiveland een college van de Pendrecht Universiteit plaats. Het onderwerp was een boek, geschreven door ambtenaren en gelezen door bewoners uit Pendrecht. Zij waren de professoren en legden het boek op de snijtafel. Ook gaven ze een beoordeling en het cijfer zat tussen de 7 en de 8.
Kinderdeelraad komt beslagen ten ijs - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2007 
In twee lessen werd de kinderdeelraad grondig voorbereid. Op de verschillende schoollaocaties was vooraf al gepraat met alle groepen 7 over welke punten er zouden moeten worden besproken op 23 april. Op dinsdag 17 april vond de laatste bijeenkomst plaats.
Ilham en kinderteam doen aan mee de schoonmaakactie - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2007 
Ze gaf zich al heel vroeg op en zei dat ze 92 kinderen had voor haar voorjaarsschoonmaakactie. Haar buurvrouw en haar zus temperden haar enthousiasme een beetje. 18 april zou het gebeuren. Het kinderteam van de Abbenbroekweg Melissantstraat maakte de buurt brandschoon.
De BOP is verhuisd - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2007 
17 april 2007 gebeurde het allemaal echt. De BOP opende haar deuren aan de Ossenisseweg 99 in 2001. 6 jaar later werden de spulletjes opgepakt door verhuizers en naar Plein 1953 nummer 63 gebracht.
Erasmusspeld voor Kees Brand - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2007 
Maandag 16 april vond er in de Middelburgt een symposium plaats over de toekomst van de BOP. Marja de Bruyn, directeur van de Nieuwe Unie, Ben van Zanten, als opbouwwerker 11 jaar ondersteuner van de BOP en Anne van Veenen, deskundig in het opbouwwerk hielden inleidingen op het symposium. Kees Brand ontving als opening van het symposium de Erasmusspeld uit handen van Dick Lockhorst, voorzitter van de deelgemeente Charlois.
Leve Pastor Kees - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Op 15 april 2007 vond er ook een geheel andere gebeurtenis plaats in pendrecht. De Sint Bavokerk zat vol mensen. Mensen van heinde en ver, maar ook veel uit de directe omgeving van de kerk. Pastor Kees Bruin vierde zijn 40-jarig priesterschap.
Robert en Toon Hoek in de Marathon - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Zo zag dat spandoek er van dichterbij uit. Of Robert hem helemaal uitgelopen heeft? Aan Toon Hoek Vishandel heeft het niet gelegen. Hij stond met zijn kraam op een leuk punt in de wijk. Voor hem mag er iedere dag wel een marathon langskomen.
Marathon dwars door Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Alles was grondig voorbereid. Het hele parcours was afgezet met dranghekken. Om 11:29.57 uur kwam de kopgroep bij het 10 kilometerpunt op de Slinge in Pendrecht. Er volgden een hele berg lopers. Een hele grote groep werd later uit de wedstrijd gehaald vanwege de hoge temperatuur. De Rotterdam Marathon was nog nooit in zulk warm weer gelopen.
Mildiane en Diana komen terug in Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Trots stonden ze op het podium. Een jaar geleden werden ze kort voor de permiere benaderd om mee te spelen in het stuk: De Langverwachte Terugkomst van July Bonafacia. Ze maakten het spel van Irene Lajeyna compleet met hun commentaren, gelach en grappen.
Spelers in de prijzen - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Na de Open Hofkerk ging het publiek terug naar het pendrecht Theater. Daar deelden Duco de Bruijn en Bien Hofman, Ed Goverde en Cees Bavius en Pieta Bot cadeaus uit aan de spelers en hun helpers. Ook werden de nieuwe spelers voorgesteld.
Alleen de Bomen in de Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Vanuit de koele Sint Bavokerk ging het door een inmiddels schemerig Pendrecht naar de Open Hofkerk. Daar stond het decor opgesteld voor Alleen de Bomen zijn nog van Toen. Ook dit stuk werd voor het laatst in deze kerk gespeeld. Op dezelfde manier zoals het ruim een jaar geleden daar voor het eerst gespeeld werd.
Bestemming Nederland voor het laatst in de Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Vanuit het tropisch warme Pendrecht Theater ging het gezelschap naar de Sint Bavokerk. Kees Bruin, pastor en betrokken bij de Pendrecht Monologen, heette de toeschouwers welkom en herdacht Irene Lajeyna. Haar monoloog werd ook in dezelfde ruimte gespeeld. Irene overleed in mei 2006. Ruud en Elly Pesik speelden vervolgens Bestemming Nederland in hun kerk.
Uitstappen zonder lawaai in het Theater - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Het spits werd afgebeten door Uitstappen zonder Lawaai. Een voorleesvoorstelling. In een overvol Pendrecht Theater en met twee camera's en een echte fotograaf. De Monologen komen op film en er zijn al een hele reeks foto's van.
Fantastisch feest in het Pendrecht Theater - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2007 
Vrijdag de 13e april was het tropisch warm op Plein 1953. Die warmte werd nog een opgevoerd door de Dolle Pretband onder leiding van Jaap Schallenberg. Zij kwamen kosteloos optreden en brachten fraaie muziek vanaf een podium in het smaakvol ingerichte Theater. Er ontrolde zich een fantastisch programma.
Banda Di Kas een eigen thuis - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2007 
Medio april krijgt de softbalvereniging Banda Di Kas een eigen onderkomen in de deelgemeente Charlois. Op het terrein in het Zuidelijk Randpark, locatie Kalverpad. Recht tegenover hockeyvereniging Tempo ’34. Na enkele jaren een zwervend bestaan te hebben geleid – ze moesten bij andere verenigingen hun wedstrijden spelen – krijgen ze nu eindelijk hun thuis. Dat lazen we op de website van ex-nachtburgemeester van Pendrecht, Roger Huys. Kijk ook eens op die site www.rogerhuys.com
One Stop Shop gaat Servicepunt Pendrecht heten - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2007 
Er was een prijsvraag uitgeschreven. En er kwamen namen binnen als praathuis en ga zo maar door. Lionel Martijn en Dennis Lausberg namen een kloek besluit. Het wordt gewoon Servicepunt Pendrecht. Dit en meerdere zaken werden donderdagmiddag 12 april in De Passage besproken. Er was breed overleg met en tussen de toekomstige medewerkers van Plein 1953 nummer 63.
Op zoek naar Ella Vogelaar - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2007 
Minister voor Wonen, Wijken en Integratie, Ella Vogelaar wil graag op goede manier in gesprek met de bewoners van de 40 wijken. Pendrecht is er één van. Woensdag 11 april werd er op het ministerie een workshop georganiseerd om de minister goede suggesties aan de hand te doen. De Pendrecht Universiteit werd gebruikt als een mogelijkheid.
Schotelbezitters in gesprek met de Nieuwe Unie - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2007 
Op het hoofdkantoor van de Nieuwe Unie vond woensdag 11 april een gesprek plaats tussen de directie en vertegenwoordigers vanuit verschillende wijken over het antennebeleid van de corporatie.
Laatste voorstelling van Monologen in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2007 
Laatste extra voorstelling van de Pendrecht Monologen in de wijk. Niet de allerlaatste. Nog twee keer treden de spelers op. Eén keer op het stadhuis voor gemeenteraadsleden en het College van B&W; en vrijdag 13 april op het slotfeest en dat is de echte laatste keer. Dinsdag 10 april was er voor mensen, die de Pendrecht Monologen nog niet gezien hadden en voor hen die er geen genoeg van kunnen krijgen een laatste kans. Voor vrijdag is de belangstelling zo groot dat er echt geen mogelijkheid meer is om een entreebewijs te bemachtigen.
De BOP gaat (weer) verhuizen - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2007 
Binnenkort verhuist de BOP naar Plein 1953 en dat is niet de eerste verhuizing in de 20-jarige geschiedenis van de Bewonersorganisatie Pendrecht.
Paasbrunch van Schouwen Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2007 
Vrijdag waren ze al begonnen met de versiering van de zaal. Paasmaandag was de paasbrunch. Om 8 uur stonden ze al achter de pannen om alles op tijd rond te krijgen.
Vechten met de wolf - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2007 
Vechten met de beer? Nee, vechten met de wolf? Wat voor grap is dat nou weer? 1 april is toch even voorbij? O, de wolf moet met een hoofdletter en hij heet John.
Christus Triomfatorkerk knapt ook op - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2007 
Ook de Christus Triomfatorkerk pakt haar omgeving aan. De tuin bij The Mall was sommige mensen al een tijdje een doorn in het oog en kijk nu eens.
Open Hofkerk ruimt bomen op - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2007 
Frans en Maja den Hollander kijken vanuit hun woning neer op de Open Hofkerk. Dat is misschien een beetje oneerbiedig gezegd, maar kijk op de fotootjes, het is toch zo. Een paar dagen terug viel hen het volgende op.
Paashaas en poppenkast - dit artikel is geplaatst op: Apr 7, 2007 
Zaterdag 7 april kwam de paashaas hoogst persoonlijk naar Plein 1953. Er waren chocolade eieren te bemachtigen. de winkeliersvereniging had een en ander georganiseerd. En er was meer.
Henri Appeldoorn volgt Simon Caarels op - dit artikel is geplaatst op: Apr 4, 2007 
Er is een wisseling van de wacht bij de buurtagenten. Simon Caarels gaat en Henri Appeldoorn volgt hem op. Henri schreef een introductie voor In de Kijkerd.
Pendrecht Theater doet het goed - dit artikel is geplaatst op: Apr 4, 2007 
Dinsdag 3 april vond de voorlaatste voorstelling plaats van de Pendrecht Monologen in het Pendrecht Theater. Volgende week 10 april is de laatste voorstelling. Dan komt er nog een voorstelling op het Stadhuis aan de Coolsingel en op vrijdag 13 april is er een feestelijke afsluiting van de Monologen. In mei beginnen de Pendrecht Dialogen.
Huurwijzer 2007 ligt bij de BOP - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2007 
Jaarlijks wordt ie afgeleverd door de woonbond: de huurwijzer voor het komende jaar. Die van 2007 is zojuist bezorgd. De huurverhoging van 2007 wordt er van alle kanten in bekeken.
Oud hout opruimen - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2007 
Op 3 april leek het er even op of de sloper de eengezinswoningen aan de Burghsluissingel en de Sliedrechtstraat ging slopen. Mis! De hovenier kwam met groot materieel en ruimde oud hout op.
Lente in de Ellewoutsdijkstraat - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2007 
Er staan al heel wat bomen in de bloesem. Dat is vroeg, maar ja magnolia is er altijd vroeg bij. Ook aan de Ossenisseweg staan een paar mooie exemplaren.
Kinderdeelraad van 2006 bij de deelraad Charlois - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2007 
Op 23 april is er weer een vergadering van de nieuwe kinderdeelraad. Op de scholen zijn er afvaardigingen gekozen en de kinderen hebben punten voor die vergadering opgesteld. Een impressie van de eerste bijeenkomst op Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat staat op de scholenpagina van deze site. De kinderraad van 2006 ging naar een vergadering van de deelgemeenteraad om te horen wat er van hun besluiten was geworden.
Status in de Schotse Kerk - dit artikel is geplaatst op: Apr 1, 2007 
Status is meer dan een gewoon toneelstuk. Het Rotterdams Wijktheater maakte in de Schotse Kerk aan het Schiedamse Vest een reis langs levensverhalen. Er werd een maaltijd geserveerd en in verschillende ruimtes van de kerk vonden er ontmoetingen plaats met mensen waar we in ons dagelijks leven vaak aan voorbijgaan. Een groep bewoners uit Pendrecht deed mee aan de werldreis op zaterdag 31 maart.
Koopzondag op Plein 1953 (2) - dit artikel is geplaatst op: Apr 1, 2007 
En zo is de eerste koopzondag op het Plein verlopen.
Koopzondag op Plein 1953 (1) - dit artikel is geplaatst op: Apr 1, 2007 
De winkeliers van het blok aan de kant van de Krabbendijkestraat hadden een leuk idee bedacht om het Plein te verlevendigen.
Singelveste Breda op bezoek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 30, 2007 
In Breda is een woningbouwcorporatie met de fraaie naam Singelveste. Bij die corporatie werkt Ger Houben, voormalig pocesmanager herstructurering van de Nieuwe Unie. Bureau De Werkplaats organiseerde voor de Raad van Bestuur van die corporatie een bezoek aan diverse projecten in Rotterdam. Pendrecht werd natuurlijk niet overgeslagen.
Trudy Bokhoven stuurt ingezonden brief - dit artikel is geplaatst op: Mar 29, 2007 
“Geachte medewerkers van de BOP”, schrijft Trudy Bokhoven (rechts op de foto) die een zaak aan de Sliedrechtstraat heeft. Haar brief over de winkelactie en haar kijk op de situatie van de winkelstrip aan de Sliedrechtstraat komt op de voorpagina van In de Kijkerd nummer 3 van april 2007. Maar op de site nu alvast.
Het werden er 781 - dit artikel is geplaatst op: Mar 29, 2007 
Dinsdagmorgen 27 maart de klok had nog geen 9 uur geslagen, maar wethouder Dominic Schrijer had zich al gemeld bij de BOP. Een klein gezelschap stond Nolly Groenendijk bij voor het overhandigen van en dik pak papier. Meer dan 700 A4 velletjes, sommigen met een hele reeks handtekeningen, zou zij aan de wethouder geven.
Bewonerscommissie voor Schouwen Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Mar 29, 2007 
Aan de Zierikzeestraat staat een 55-+ complex aan de éne kant de flat Schouwen en aan de andere kant de flat Duiveland. Een zeer toepasselijke naam in een buurt waar alle straten naar gemeenten op Schouwen Duiveland zijn vernoemd. Er is een gemeenschappelijke ruimte. Die ruimte wordt veel gebruikt. Maar een bewonerscommissie voor het hele complex is er nog niet. Woensdag 28 maart werd er een belangrijke stap op weg naar zo'n commissie gezet.
Ruud Pesik bedankt de Brandweer - dit artikel is geplaatst op: Mar 28, 2007 
Nog even terug naar 18 januari. Storm over Nederland. Weinig schade in Pendrecht, maar soms wel erg hinderlijk. En wie staat er dan paraat? Precies de Brandweer. Ruud Pesik weet er alles van.
Mooie Marcus Passie in Openhofkerk - dit artikel is geplaatst op: Mar 27, 2007 
Zondag 25 maart werd er in de Open Hofkerk mooi gemusiceerd. Het Open Hofkoor, een muziekensemble en solisten voerden de Marcus Passie van componist Addie de Jong uit.
Pendrecht Universiteit als cadeau voor Frans Hengeveld - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2007 
Hij was 37 jaar ambtenaar bij de gemeente Rotterdam. De laatste 7 jaar vond hij misschien wel het leukst. Samen met Johan Janssens van Opzoomer Mee en René Diekstra bekend van de stadsetiketten en Mensen maken de Stad werkte hij aan de participatie van de Rotterdammers aan hun stad. Hij vroeg om een afscheid in de vorm van een mini conferentie in Zaal de Unie. De Pendrecht Universiteit was erbij en kreeg veel bijval. Een goed middel om bewoners centraal te stellen in de stad.
Aanbieden handtekeningen voor beter Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Mar 23, 2007 
Dinsdagmorgen 27 maart om 9:00 uur komt Dominic Schrijer, wethouder werk, sociale zaken en grote stedenbeleid van de gemeente Rotterdam de handtekeningen over Plein 1953 in ontvangst nemen.
Allerlaatste voorstelling Pendrecht Monologen - dit artikel is geplaatst op: Mar 22, 2007 
Na een jaar en een maand en 40 succesvolle voorstellingen wordt de allerlaatste voorstelling van de Pendrecht Monologen gespeeld op vrijdagavond 13 april 2007. U bent van harte uitgenodigd om de feestelijke afsluiting bij te wonen. Het feest wordt gehouden in het Pendrecht Theater.
Boottocht voor een ontmoeting tussen het CDA en vrijwilligers. - dit artikel is geplaatst op: Mar 21, 2007 
Het CDA heeft in het kader van hun politieke nevenactiviteiten, vrijwilligers uit allerlei organisaties vanuit Rotterdam Zuid uitgenodigd om met hen van gedachten te wisselen. Dat gebeurde tijdens een vaartocht met "De Smaragd II" op donderdag 15 maart door de Rotterdamse haven. Ed Seibert, Gonny Dekker en Gerard Boom voeren mee en brachten hun ideeën in.
Kleurrijk Charlois over discriminatie - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2007 
In deze week valt de dag van de discriminatie. Voor de Stichting Kleurrijk Charlois aanleiding om aan de vooravond van die dag in De Passage een gesprek tussen een aantal bewoners te organiseren over het onderwerp discriminatie. Na een heerlijke maaltijd werd aan twee tafels de dialoog gevoerd.
Pendrecht Theater opent de deuren - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2007 
Een nieuw fenomeen in de wijk: Pendrecht Theater. De winkelruimte heeft vanaf de bouw zo'n 7 jaar geleden slechts één jaar een witgoedzaak gehuisvest. 6 jaar stond ie dus helemaal leeg. Kortgeleden kwamen er etalagepoppen in en een weekje hard werken leverde een echt theater op.
Stichting rond brassband geopend in De Schalmei - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2007 
Het begon met de Pendrecht Hot Brassband. Later kwam er de meidenband PCB bij. Een jaar geleden veranderde de naam van de band in Real Hot Pendrecht. Nu is er een nieuwe naam en een stichting voor verschillende bands en dansgroepen. Woensdag 14 maand werd de stichting gedoopt: Stichting In de Maat. De stichting heeft verschillende bands en ook verschillende dansgroepen. Er is een site: www.indemaat.com die zal binnenkort alle informatie over de brassbands en de dansgroepen weergeven.
Nieuwe bewoner Zierikzeestraat erg verrast - dit artikel is geplaatst op: Mar 18, 2007 
Onderstaan bericht kwam binnen via een reactiemail op de web-site.Jammer dat er geen foto gemaakt is of?
Verder commentaar is overbodig

Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2007 
Donderdag 8 maart was er een brainstorm bijeenkomst over de nabije toekomst van Plein 1953.
Pevez Akhtar getroffen door hartstilstand - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2007 
Op 13 maart 2007 stond het hart van Pevez Akhtar plotseling stil. Hij was nog maar 47 jaar. Zijn collega's en vrienden zijn zeer getroffen door dit verlies.
Open dag in zorgcentrum Slingedael - dit artikel is geplaatst op: Mar 14, 2007 
Op zaterdag 17 maart 2007 is de jaarlijkse Open Dag van de Zorg en zetten veel zorginstellingen de deuren open voor bezoekers.
Nog een bijzondere asbak - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2007 
Dagburgemeester Mario Bosch heeft weer iets speciaals aan zijn Pendrecht-verzameling kunnen toevoegen.
Herstructurering Ossenissebuurt wordt zichtbaar - dit artikel is geplaatst op: Mar 11, 2007 
In de Tiengemetenbuurt is het al een vertrouwd gezicht, nu moet ook de Ossenissebuurt er aan geloven.
Schouwen is niet voor niets - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2007 
De schouw van 21 februari j.l. heeft al iets opgeleverd.
De Nieuwe Unie in de leer bij bewoners - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2007 
De Nieuwe Unie heeft plannen klaar liggen voor de Tiengemetenbuurt en de Ossenissbuurt. Door de wijk heen zijn er 5 complexen waarvoor de afdeling strategisch beleid gegevens op een rijtje aan het zetten is. Het beeld wordt pas compleet als bewoners hun ideeën ook weergegeven hebben. Met dat doel werden er 5 bijeenkomsten belegd.
Monologen voor ambtenaren van deelgemeente Charlois - dit artikel is geplaatst op: Mar 8, 2007 
Donderdag 8 maart werden de Pendrecht Monologen in de Waalhavenzaal van de deelgemeente Charlois vertoond aan de ambtenaren van de deelgemeente. De ambtenaren waren erg onder de indruk van het spel van de Pendrechtenaren en de manier waarop Cees Bavius en Pieta Bot er toneelproducties van gemaakt hadden. Er werd zeer spontaan gereageerd en veel zaken kwamen zeer herkenbaar over.
Pendrecht Monologen in Mariënburg klooster in Den Bosch - dit artikel is geplaatst op: Mar 8, 2007 
Woensdag 7 maart werden de Pendrecht Monologen opgevoerd voor 31 religieuzen in het Mariënburg Klooster in Den Bosch. De aanstichtster van de uitvoering in het klooster was zuster Theresia Saers. Zij had de mologen in de Sint Bavokerk gezien en had de uitvoerders weten over te halen om naar Den Bosch te komen.
Schouw op donderdag 8 maart - dit artikel is geplaatst op: Mar 8, 2007 
Een maand geleden ging het schouwen de mist in vanwege de sneeuw. Donderdag 8 maart zag het weer er totaal anders uit. Mooi schouw-weer.
Nog meer wateroverlast - dit artikel is geplaatst op: Mar 8, 2007 
Naar aanleiding van het bericht over wateroverlast mailt Mario Bosch een foto naar de redactie van Vitaal Pendrecht. Hij kijkt vanuit zijn woning neer op een plek waar heel snel water blijft staan.
Mayengè Banel speelt glansrol in Undercover - dit artikel is geplaatst op: Mar 4, 2007 
Ze was de derde Miss Pendrecht tijdens de wielerronde van 12 augustus 2006. Mayengè Banel kan meer. Ze speelt in het nieuwe stuk van het Rotterdams Wijktheater Undercover.
Wereldgebedsdag in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2007 
Wereldgebedsdag is een wereldgebeurtenis! Want op de eerste vrijdag van maart gaat het gebed de wereld rond... ieder jaar opnieuw... ongeveer 170 landen doen mee... In Valckensteyn deed men ook mee. Anne Assmann speelde er samen met haar docente Lenie de Mey en medecursist Emmie Kortland op de harp.
Is dit nu een ‘brandhaardwijk’ - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2007 
In zo’n veertig probleemwijken, waaronder Pendrecht in Rotterdam, dreigt sociale onrust, zei toenmalig minister Winsemius in november. Die opmerking vormde de aanleiding tot een artikel in de NRC van 2 maart van de hand van Mark Hoogstad.
Rotterdam Idee heeft ambassadeurs - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2007 
Woensdag 28 februari werd het nieuwe jaar voor de Rotterdam Ideeën gestart in het WTC. Het stadsbestuur presenteerde de nieuwe totaalaanpak aan de pers en de vele partners in de stad. Het RotterdamIdee daagt Rotterdammers op een spannende en inspirerende manier uit om met ideeën te komen voor de sociale kwaliteit van hun buurt, wijk en stad. De gemeente wacht niet af, maar gaat met het RotterdamIdee actief in de stad op zoek.
Svetlana Uzurov wint prijs - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2007 
Donderdagmorgen 1 maart om 10 uur was er een klein feestje in het filiaal van de ABN-AMRO aan de Slinge. Rotterdam breed was er in de filialen een wedstrijd gehouden. De hoeveelheid tennisballen in een doos moest geraden worden. Svetlana Uzurov raadde het juiste aantal en kreeg een prijs uit handen van Sadia Sultan, adviseur van de vestiging van de bank in Pendrecht.
Confrontatie over mooie plek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2007 
Veel omwonenden maakten gebruik van de tweede informatieavond donderdag 1 maart bij de deelgemeente Charlois. Het ging vooral over het woongebouw op de hoek van de Slinge en de Ooltgensplaathof. De zaal zat vol met bewoners van de Zuiderparflat. Het werd Ed Goverde behoorlijk lastig gemaakt om de stemming er in te houden. De andere locatie twee blokjes woonwerkwoningen aan de Slinge werden overigens nauwelijks besproken.
Wateroverlast in kaart gebracht - dit artikel is geplaatst op: Feb 27, 2007 
Oppervlaktewater en grondwater hebben veel met elkaar te maken. In Pendrecht komt dat duidelijk aan het licht de laatste tijd. Dat heeft te maken met de bouwactiviteiten. Door verschillende organisaties wordt de overlast in kaart gebracht en worden maatregelen voorbereid.
2e informatiebijeenkomst woningen Herkingenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Feb 26, 2007 
Op 20 december vond er bij de deelgemeente een informatiebijeenkomst plaats over de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor 12 woonwerkwoningen aan de Slinge en een woongebouw aan de Slinge op de hoek met de Ooltgensplaathof. De randvoorwaarden voor het woongebouw zijn inmiddels gewijzigd. Dus is er op donderdag 1 maart 2007 om 19:30 uur een nieuwe bijeenkomst.
De Nieuwe Unie bluft: niks geen proefproces! - dit artikel is geplaatst op: Feb 25, 2007 
Ton Rijnsburger van het Advokatenkollektief Rotterdam schrijft op de site van het kollektief: “Je kunt er de klok op gelijk zetten: eens in de zoveel jaar wordt de jacht op schotelantennes weer geopend. Dit maal door met name de Nieuwe Unie, die zich al een beetje verontschuldigt met het verweerd dat het vorige (Leefbaar) college de Nieuwe Unie onder druk had gezet.” Het kollektief heeft ook de schotel van de maand op de foto gezet.
Een curiositeit uit een Pendrechtse kroeg - dit artikel is geplaatst op: Feb 23, 2007 
Dagburgemeester Mario Bosch verzamelt alles wat met Pendrecht te maken heeft. Op een internetveiling kocht hij onlangs een bijzondere asbak.
Nieuwe familie in pastorie Open Hofkerk - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2007 
Het is u misschien ontgaan, maar de familie Polhuis is verhuisd naar IJsselmonde. At en Elly Polhuis blijven actief in de protestantse wijkgemeente van Heijplaat en Pendrecht. De familie Kamp maakt nu kwartier in de pastorie. Een interessante familie voor Pendrecht.
Leidingen liggen dwars in de Noordwellestraat - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2007 
Al meer dan twee maanden ligt een deel van de straat open maar er gebeurt helemaal niets. Wat is er aan de hand?
Schouwen van gemeenschappelijke tuinen - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2007 
Woensdagmiddag ging een groepje functionarissen schouwen in de Ossenissebuurt en de Tholenbuurt. Hun aandacht ging uit naar de gemeenschappelijke tuinen. Hoe staat het met het onderhoud daaraan? Na afloop werden er een aantal afspraken gemaakt en afgesproken, wie er op de verschillende punten actie gaat ondernemen.
Plein 1953 onder de loep - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2007 
Het geduld van de winkeliers en bewoners over het uitblijven van de verbeteringen van Plein 1953 begint op te raken. Terecht, zou ik zo denken! Aldus Agnes Morene, lid van de deelgemeenteraad van Charlois.
Waar blijft de tijd? Al weer 5 jaar Ostreaflat! - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2007 
In 2002 werd de Ostreaflat opgeleverd. Binnenkort vieren de bewoners hun eerste lustrum. In januari 2003 werd de naam Ostrea door burgemeester Opstelten onthuld.
RONDJE ROTTERDAM - dit artikel is geplaatst op: Feb 20, 2007 
Er kwamen donderdag 15 februari veel mensen met het openbaar vervoer naar het Zuiderpark College. Zij kwamen voor de introductie van het spel “Rondje Rotterdam”. Ze werden ontvangen met koffie. Na het inleidend praatje van Christine Bleijenberg, directeur van LOKAAL, presenteerde wethouder Orhan Kaya de presentatie van het bordspel.
Eurpese contacten worden uitgebreid - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2007 
Donderdagavond 15 februari werden een aantal vertegenwoordigers van bewonersorganisaties, instellingen en politici, die te maken hebben met Charlois geïnformeerd door Lionel Martijn en Sjef van de Poel over het Local Regeneration Forum Charlois. Dat forum gaat contacten onderhouden met foums in andere steden van Europa. Onder de noemer Quartiers en Crise, achterstandswijken, komen er langs de digitale snelweg contacten tussen de verschillende steden.
Hoe ouwer hoe gekker of hoe vierde Zuiderkroon carnaval! - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2007 
Zaterdagavond 17 februari was van buitenaf te zien dat er rare dingen gebeurden in Restaurant Zuiderkroon. De carnavalsgekte was overgeslagen op de bewoners van de hoge en de lage toren. Artiesten uit eigen kring maakten er een topfeest van.
Asjemenou - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2007 
Asjemenou stond er op haar kieltje. Aan haar gezicht kun je zien dat het een feestnummer is. En ja die kapitein was natuurlijk geen echte. Welke kapitein loopt er nou met afdrukken van lipstick op beide wangen. Was allemaal waar te nemen in Restaurant Zuiderkroon op zaterdag 17 februari.
Frans van der Wielen overleden - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2007 
Woesdag 14 februari 2007 is Frans van der Wielen, jarenlang de drijvende kracht achter de Bouwspeeltuin Pendrecht 7, overleden.
Stage "lopen" bij de BOP - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2007 
Ik heet Mariam Lahraoui, ik ben 16 jaar en zit in de derde klas op de mavo. Ik wil graag een baan in de administratie.
Om ervaring op te doen loop ik stage bij de BOP.

Wethouder Karakus bemiddelt in schoteloorlog Nieuwe Unie - dit artikel is geplaatst op: Feb 15, 2007 
In het AD ROTTERDAM staat dat - Wethouder Hamit Karakus (PvdA, wonen) zal bemiddelen in de ‘schoteloorlog’ tussen huurders en corporatie de Nieuwe Unie. De corporatie wil, tot woede van de vooral allochtone bewoners, alle schotels laten verwijderen.
HR planologen op bezoek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2007 
Studenten van de Hogeschool Rotterdam, afdeling Planologie hebben ook les in Pendrecht. Op de Hogeschool kregen ze al theorie. Dinsdag 13 januari kwamen zijn in contact met de poraktijk. Hans Geurts en de Pendrecht Universiteit hielpen hen daarbij.
BOP bezorgd over voortgang Mensen Maken de Stad - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2007 
Met Mensen Maken de Stad aan de Oldegaarde gaat het goed, maar er wordt ook in andere straten met deze methode gewerkt. Daar wil de deelgemeente echter stoppen met dit werk, omdat het hen aan financiën ontbreekt. De BOP gaat de fracties van de deelgemeente vragen hier eens aandacht aan te besteden.
Addie gaat Liesbeth komt - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2007 
Addie Bergwerff werkte tot voor kort bij Opzoomer Mee. Zij heeft Mensen Maken de Stad in de galerijflats aan de Oldegaarde op gang gebracht. Vanaf 1 januari werkt zij op een andere plek in de stad. Liesbeth Wildeboer heeft haar werk overgenomen.
Actie! "pak winkels Plein 1953 aan!" - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2007 
Maandagavond vergaderde de BOP. Een aantal bewoners maken zich ernstige zorgen over de ontwikkelingen rond Plein 1953. Vooral wat de winkels betreft schiet het niet echt op. Er is een handtekeningenactie begonnen. Nolly Groenendijk lanceerde het idee.
Chrystabelle Beaton weg bij deelgemeente Charlois - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2007 
Er was een kleine afscheidreceptie belegd voor haar en voor een collage. Chrystabelle Beaton was twee jaar geleden assistent wijkcoördinator voor Pendrecht. Zij wordt nu wijkcoördinator in de deelgemeente van het Centrum van Rotterdam.
Charlois' Kunst Festival 2007 in de Larenkamp - dit artikel is geplaatst op: Feb 11, 2007 
Zondag 11 februari was het zover. Voor de 14e keer werd in LCC Larenkamp in Zuidwijk het Charlois’ Kunstfestival gehouden. Vanaf 10.30 uur stonden de deuren open en lieten ongeveer 500 amateurs zien wat Charlois aan kunst in huis heeft. Tot 17.00 uur duurde het festival.
Alice en René exposeren bij Eveline - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2007 
Twee nieuwe exposanten tonen hun werk in de bekende galerie aan de Slinge 773D.
Halsterenstraat neemt afscheid van Sila Polak - dit artikel is geplaatst op: Feb 9, 2007 
Bij de Fijn op het Pleinshow in 2005 werd ze unaniem verkozen tot de moeder van het plein. Ze woonde aan de rand van de Halsterenstraat. Sila Polak en haar kinderen gaan verhuizen naar Schiedam. Vrijdag 9 februari was er een klein afscheidsfeestje.
Schouwen in de sneeuw gaat niet - dit artikel is geplaatst op: Feb 9, 2007 
Donderdagmorgen om 10:00 uur stonden ze allemaal klaar. Er was zwaar weer opgegeven. Er zou sneeuw vallen, maar pas later op de dag. De schouwers gingen naar buiten en moesten na enkele passen onverrichter zake terug. Schouwen in de sneeuw gaat niet. Sneeuw bedekt immers alles!
Start verkoop De Eilanden succes - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2007 
Op zaterdagmorgen van 11.00 uur tot 13.00 uur was het een drukte van belang in de sociale ruimte van de Schouwenflat aan de Zierikzeestraat. De belangstelling voor de nieuwe woningen was overweldigend: 51 serieus geïnteresseerden zijn komen kijken en hebben een gesprek gehad.
Veel mensen op de receptie voor Frans Timmermans - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2007 
De kerk was tjokvol, geen stoel of bank bleef onbezet er moest zelfs gebruik gemaakt worden van de tafels die normaal voor het foldermateriaal achter in de kerk staan.
De dienst begon en Frans Timmermans begroette de mensen in de kerk met één grote gulle lach. Voor de receptie na afloop bleef bijna iedereen in de kerk. Deze vriendelijke warme man zal erg gemist gaan worden.

Bijzondere cadeaus voor hun pastor - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2007 
Er waren heel wat bijzondere cadeaus voor Frans. Mooie boeketten en flessen wijn en mooie kaarten met harte wensen erop. Hij kreeg ook een traditioneel Afrikaans kleed omgehangen.
Allerlei soorten mensen kwamen afscheid nemen van Frans Timmermans - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2007 
De diversiteit van mensen die afscheid kwamen nemen van Frans zegt veel over hem.
Frans Timmermans neemt afscheid van parochie - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2007 
De Sommelsdijkstraat stond zondagmorgen 4 februari vol auto's. De reden was de speciale mis die er in de Sint Bavokerk plaatsvond. De parochies namen afschei van Pastor Frans Timmermans.
Nostalgie staat op straat - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2007 
In bijna iedere Pendrechtse woning was dit product van de firma Ocriet in Baarn te vinden. En nu staan er twee van die dingen zomaar op straat.
Resultaten gepresenteerd aan corporatie en gemeente - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Aan het eind van het dagje Pendrecht Universiteit vanui Vlaardingen Holy werden de zaken op een rijtje gezet. De gemeente Vlaardingen en de corporatie Waterweg Wonen kwamen ook aanschuiven en kregen een presentatie van wat er besproken was.
Groep Gerard kreeg lunch in Vrouwenstudio Anganieta - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Gerard Boom ging ook met een groepje bewoners op stap door de buurt. Hij ging langs het Turks Huis en men lunchte in de Vrouwenstudio Anganieta.
Elly uit Vlaardingen ontmoet oude buren - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Elly Lemson uit Vlaardinge Holy liep met het subgroepje door de Ossinissesbuurt. In de Kruiningenstraat deed ze een bijzondere ontdekking.
Trotse Yeter Kot toont nieuwe woning aan Vlaardingers - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Zo trots als een pauw showde Yeter Kot haar nieuwe woning aan de Vlaardingse gasten, die met Bien Hofman op excursie gingen. Corstiaan den Boer van de Educatieve tuinen vertelde enthousiast hoe "zijn tuin" gebruikt en benut wordt door jong en oud in Pendrecht.
Vlaardingen Holy op de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
In Vlaardingen Holy krijgen bewoners ook te maken met herstructurering. In Holy Zuid Oost gaat eerst een buurtje met 336 woningen aangepakt worden. Berekeningen leveren op dat er 190 woningen voor terugkomen. De gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen zitten op 1 lijn. De bewoners kwamen vrijdag 2 februari in Pendrecht hun licht opsteken. Er werd gestart in de Middelburgt.
Participatiedebat met Antennes in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Tiffany Jantji had haar best gedaan om zoveel mogelijk jongeren naar het Participatiedebat met politici van de deelgemeente Charlois in de Middelburgt te krijgen. De deelgemeente stopte de subsidie aan de Charloise Antennes. Donderdag 1 februari kwamen er jongeren naar het debat. Maar politici moeten nog veel leren.
Bingo in Sonneburgh met Jaap Lam - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2007 
Het gebeurt 26 keer per jaar. Iedere veertien dagen op donderdag zit hij met microfoon en bingoballetjes in de recreatiezaal van Sonneburgh. Leuke prijzen en vooral zijn teksten door microfoon maken het spel boeiend voor zijn gehoor.
Feestavond in Schouwen Duiveland - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2007 
Jongeren organiseren in het kader van hun opleiding een feestavond voor ouderen in de sociale ruimte van de Schouwen/Duivelandflat. Zelfs de rollator kwam op de dansvloer bij de liedjes uit Grease.
Er is wel een storingsnummer van Eneco! - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2007 
Mevrouw Smit reageert op het bericht van Andries Haak over de stroomstoring van dinsdagavond 23 januari. Zij heeft het nummer 0800 - 9009 gebeld en hoopt dat Andries dat de volgende keer ook gaat bellen.
Corporaties komen arme wijken tegemoet - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2007 
Huurkorting en investeringen, aldus redacteur Hans Buddingh in de NRC van 31 januari 2007. De woningbouwcorporaties willen 600 miljoen euro per jaar korting geven op de huur om woningen voor lagere inkomens betaalbaar te maken. Ook steken ze „miljarden" extra in achterstandswijken.
Ilham Ouagmiri in actie voor speeltoestellen - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2007 
Het begon bij de oplevering van de speeltoestellen in de Halsterenstraat. Ilham dacht leuk en vroeg of ze mee mocht doen. Maar ze zijn streng in de Halsterenstraat. “Nee, het is alleen voor de kinderen en de bewoners van deze straat”. "Kunnen wij dan ook speeltoestellen krijgen?", was haar vraag. Marcel de Jong van Tos ging met haar kijken naar het speelveldje en woensdagmiddag 31 januari was er een heuse vergadering in de Middelburgt.
Dominic Schrijer schrijft informateur een brief. - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2007 
Wethouder Grotestedenbeleid van Rotterdam, Dominic Schrijer, schreef 23 januari in de NRC een advies aan de informateur over de aanpak van probleemwijken. Hij reageert daarmee en passant op de uitlatingen van minister Pieter Winsemius.
Schotelstrijd dreigt in Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2007 
Onder die titel schrijft ABDEL ILAH RUBIO een artikel over de brief, die de Nieuwe Unie aan huurders gestuurd heeft en de reactie erop van sommige van die huurders. Vrijdag 26 januari sprak Merlien Welzijn van de Nieuwe Unie met een delegatie van hen. Dinsdag komt de NOS radio langs om poolshoogte te nemen.
Feestavond van de Passage in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2007 
Afgelopen zaterdag was het weer zover, de jaarlijkse feestavond van de Passage. Heel lang is er weer reikhalzend uitgekeken naar dit evenement, niet alleen door de bezoekers van de Passage maar ook door de wijkbewoners die hiervoor waren uitgenodigd.
Nogmaals: de klokken van de Bavo-toren - dit artikel is geplaatst op: Jan 28, 2007 
Door de stroomstoring van afgelopen dinsdag zijn de klokken nu helemaal ontregeld.
Schotel - ultimatum van de baan! - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2007 
Ongeduldig stond de televisieploeg van TGRT te wachten bij de deelgemeente Charlois aan de Boerhaavestraat. Uiteindelijk kwam het verlossende telefoontje. De delegatie, die met Merlien Welzijn van de Nieuwe Unie gesproken had, hield een korte persconferentie. Zij waren tevreden over het resultaat. Zaterdag komt op TGRT een verslag van het overleg. Vitaal Pendrecht doet er nu al verslag van.
Gesprek met de Nieuwe Unie over verbod op schotelantennes - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2007 
Alle bestaande schotels die zonder toestemming zijn geplaatst, dienen vóór 31 januari 2007 verwijderd te zijn. Gebeurt dit niet, dan zal de Nieuwe Unie gerechtelijke actie ondernemen, wat extra kosten met zich meebrengt. Een brief met deze mededeling rolde bij veel bewoners van Pendrecht binnen. Vrijdag 26 januari vindt er een gesprek plaats tussen een aantal van hen en Merlien Welzijn van de Nieuwe Unie. Om 12 uur is er een persconferentie van hen op de trappen van de Nieuwe Unie Zuidplein 10-14-18.
De mooie kleuren van de scootmobieltoren - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2007 
's Avonds met wat toneellampen erop kan zo'n scootmobieltoren er zo uit zien.
Bijzondere band bij openingsfeest - dit artikel is geplaatst op: Jan 26, 2007 
Er was bij de opening van de scootmobieltoren ook een speciale band uitgenodigd in Korpersteijn. Hij had de wijk al eens eerder opgevrolijkt met zijn trommels. Deze keer was hij er met zijn 'ouderen' uit Puttershoek. Bert Knape zorgde met hen voor de vrolijke noot of was het nou nood.
SMART-TOREN IN PENDRECHT! - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2007 
Donderdagavond 25 januari om 19:30 uur werd onder grote belangstelling de scootmobieltoren aan Korpersteijn geopend. Een fraai bouwwerk waarvoor het idee was ontstaan, toen Ger Houben Smart-auto's in van die opzichtige torens zag staan. Er stond dan ook al een keer in de krant dat er in Pendrecht een Smart-toren kwam.
En zo maakten ze de Sint Annalandstraat schoon - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2007 
Woensdagmiddag kwamen de bezems uit, prikkers en vuilniszakken uit de kast. De roteb deed ook een duit in het zakje. Bewoners, kinderen en roteb maakten samen de straat blinkend schoon.
Stroomuitval in groot deel van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Disndag 23 januari van 21:15 tot 23:00 uur zat half Pendrecht zonder stroom. Storingen in de elektrische voorziening is vandaag de dag heel lastig. Nog lastiger is het als je er niet achter kan komen waar het aan ligt en hoe lang men denkt dat het gaat duren. Daar moet in de eeuw van de communicatie toch wat op te vinden zijn. Andries Haak reageerde op de volgende manier naar www.vitaalpendrecht.nl
De zus van Özge trouwens ook - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Niet alleen Özge gaat haar bijdragen leveren aan site en wijkkrant ook haar 2 jaar ouder zus Ezgi wil meedoen. Zij schreef ook al een stukje voor de wijkkrant. Let op in het februari nummer van In de Kijkerd komt deze jonge redacteur aan het woord.
Özge Tankos wil meedoen met krant en site - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Samen met haar zus Ezgi en hun vriend Yasin gaat ze meedoen aan de wijkkrant en de website. Ze zijn actief in de Sint Annalandstraat en doen aan alle acties in de straat mee.
Huurders Commissie bedankt Henk van Oostende opnieuw - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Toen hij verhuisde naar Sonneburgh werd er in de oude hal een korte plechtigheid gehouden. Dinsdag 23 januari op de jaarvergadering van de Huurders Commissie Zuiderparkflat werd officieel afscheid genomen van oud secretaris Henk van Oostende. Hij kreeg uit handen van Coby Scheepbouwer, de nieuwe secretaris, een fotoboek vol foto's met herinneringen aan zijn rol als inspirator van de huurderscommissie.
One Stop Shop opent op 1 april 2007 - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
In de zaal met de toepasselijke naam Lotte Stam Beese van het voormalige kantoorpand van de Nieuwe Unie vestiging Pendrecht werd dinsdag 23 januari gesproken over het nieuwe wijksevicepunt. Bianca Tol en Jeannette van Walderveen toonden hoe het gezamenlijke kantoor van allerlei voorzieningen in Pendrecht er gaat zien.
Strijd tegen het zwerfvuil - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Onder die kop schreef Marcel Potters een artikel in het AD - RD van vrijdag 19 januari met als begin: ROTTERDAM - De stilte na de storm. Een waterig zonnetje werpt zijn bleke licht op het vrijwel verlaten Tiengemetenhof.
Monologen voor Zonnebloemen - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
In De Passage vond dinsdag 23 januari de 37e voorstelling plaats van de Pendrecht Monologen. Elly Pesik wilde graag dat de stukken voor de vrijwilligers van de Zonnebloem uitgevoerd werden. Zij regelde ook lekker Marokkaans eten voor haar collega-vrijwilligers.
470 kilometer van de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2007 
Enthousiast roept ze door de telefoon: "Het zijn er 3, maar wel allemaal ver in Duitsland!" Sjannie de Mooij kreeg zaterdag, maandag en dinsdag 24 januari kaartjes terug. Drie ballonnen hadden een hele weg afgelegd. Welke het verst was en wie de prijs gewonnen heeft? "Dat komt nog", zegt ze.
Concert met internationale artiesten - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2007 
Zondagmiddag 21 januari 3 uur 's middags opende Jan van Dijk een concert van 4 internationale musici. Alle 4 studenten aan CODARTS van het Rotterdams Conservatorium. Het publiek trakteerde hen op een staande ovatie.
Ontroerende Monologen in Sonneburgh - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2007 
De grote zaal in de nieuwe vleugel aan het complex Sonneburgh zat 20 januari om 2 uur 's middags vol met bewoners van dit zorgcomplex. Meer dan 100 toeschouwers, veel van hen in een rolstoel. De spelers en personeel van Sonneburgh keken terug op een zeer zinvolle zaterdagmiddag.
Hartelijke reacties aan adres Charloiser 2006 - dit artikel is geplaatst op: Jan 21, 2007 
Bien Hofman ontvangt uit allerlei hoeken felicitaties dat zij Charloiser van 2006 is geworden. Vrijdag 19 januari kwam er wel een heel bijzondere blijk van waardering.
R4R Europe heeft schone plannen - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2007 
Vrijdag 19 januari vond er een gezellige nieuwjaarsreceptie plaats in de Vettuh Rég’ àh aan de Steijnlaan 150 in Den Haag. Naast Hagenaars en een Leidenaar waren er ook Rotterdammers om een toast uit te brengen op een nieuwjaar met nieuwe Europese bewonersuniversiteitsactiviteiten. En die liegen er 2007 niet om.
Hoeveel schade veroorzaakte 18 januari? - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2007 
In de Kerkwervesingel ligt een boom. In de Stellendamstraat werd ook een boom geveld. De mensen van gemeentewerken sloegen meteen aan het werk. De boom in de Dreischorstraat werd meteen in mootjes gezaagd. Die in de Stellendamstraat ook. In de Sommelsdijkstraat ligt er ook een vermolmd boompje plat.
Het einde van de laatste Pendrechtse sigarenwinkel - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2007 
Een maand geleden overleed Bert Groenendijk en sindsdien zijn de rolluiken van de sigarenwinkel aan de Sliedrechtstraat gesloten.
Ton Maasland zwaait af - dit artikel is geplaatst op: Jan 18, 2007 
Hij werkte ooit voor Charlois Veilig en heeft ook in Pendrecht mensen geholpen om hun woning te beveiligen. Veel mensen kennen hem als de transporteur in de zwarte bus van Charlois' Welzijn. Vooral bij de dames was Ton Maasland een graag geziene verschijning. Donderdag 18 januari nam hij afscheid in de Arend aan de Texelsestraat.
BOP bekijkt nieuw onderkomen - dit artikel is geplaatst op: Jan 18, 2007 
Alle lokketten voor bewoners gaan in één winkel zitten. De plek is het oude kantoor van de Nieuwe Unie aan Plein 1953 nummer 63. Bianca Tol van de Nieuwe leidde een delegatie van de BOP rond en er werd gekeken naar waar wat zou komen.
Straatagenda van de Sint Annalandstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 17, 2007 
De bewoners zijn erg te spreken over hun straat. Er waren veel positieve punten en vier bewoners hadden bij de vraag om negatieve punten: "niks" opgegeven. De kinderen deden ook mee in het onderzoek. En waar ergeren mensen zich aan? Hoe luidde de agenda?
Brandend water in Sint Annalandstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 16, 2007 
Ze hadden aangekondigd dat het brandend water klaar zou staan vanaf 7 uur 's avonds. De bewoners van de Sint Annalandstraat kregen een opvallende uitnodiging van Xandra Savelkouls en Paul Steinmann in de bus. Wat zou er toch gebeuren op dinsdag 16 januari?
Open Huis aan de Kerkwervesingel - dit artikel is geplaatst op: Jan 15, 2007 
Een opvallend spandoek met een even opvallende tekst. Open Huis! Zaterdag vindt het allemaal plaats.
Overgrootmoeder Annie van der Velden - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2007 
Ze speelt de sterren van de hemel in de Pendrecht Monologen en gaat nog iedere dag op de fiets door de wijk. Maar ze hartstikke trots op haar kersverse achterkleindochter Chelsea.
Pendrecht Monologen in Sint Bavokerk - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2007 
Zondag 14 januari om 10 uur vond er een bijzondere mis plaats in de Sint Bavokerk. Pastor Kees Bruin leidde eerst een mis en sprak over het eerste wonder van Jezus en daarna ging een groot deel van de misbezoekers aangevuld met mensen, die alleen voor de voostelling kwamen, kijken en luisteren naar de Pendrecht Monologen.
En spelen, daar ging het tenslotte om! - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2007 
Er was dus feest in de Halsterenstraat. Het ging om spelen en dat ze daar plezier in hebben in die straat, lieten ze zaterdag 13 januari even goed zien.
Feest in de Halsterenstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2007 
Na het oplaten van de ballonnen met de voornemens werd het feest in de grote tent. Ray Saluki presenteerde een leuk programma en sprak een aantal speciale mensen in de straat.
Ballonnen met Goede Voornemens - dit artikel is geplaatst op: Jan 14, 2007 
In de Halsterenstraat werden 13 januari de nieuwe speeltoestellen feestelijk in gebruik genomen. Lionel Martijn verrichtte de handeling. Iedereen zette een Goed Voornemen op een briefje. Als alles goed gaat stuurt iemand uit Leeuwarden zijn kaartje terug aan Sjannie de Mooij.
College Enschede en de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Jan 11, 2007 
Wethouder Myra Koomen trad op als delegatieleider van een groepje wethouders en hoofden van diensten uit Enschede. Ze hadden een inleiding gekregen van de Nieuwe Unie en waren op de Beatrixschool door Joop Verschoor en Joke Kypriotakis geïnformeerd over het onderwijs in Pendrecht. Ze wilden ook alles weten van de Pendrecht Universiteit en kwamen daarvoor naar de BOP.
Evaluatie bij de BOP - dit artikel is geplaatst op: Jan 11, 2007 
15 december was er kerstfeest op Plein 1953, 30 december was het slachtfeest en 2 januari vond er een bijzondere actie plaats in een aantal straten. Er werden overblijfselen van het vuurwerk opgeruimd. Bij de BOP vond een feestelijke evaluatie plaats op woensdagavond 10 januari.
Kledingbeurzen in wijkgebouw "De Middelburgt" - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2007 
Ook in 2007 worden er weer maandelijks kledingbeurzen georganiseerd in wijkgebouw "De Middelburgt". De kledingbeurs commissie wil graag iedereen laten weten wanneer ze in het wijkgebouw terecht kunnen voor prima gebruikte kleding.
Zuiderkroon houdt receptie en jaarvergadering - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2007 
Een ijzersterke formule: nieuwjaarsreceptie en daarvoor een jaarvergadering van de huurdersvereniging. Opkomst kon niet beter, mensen dik tevreden en ook nog enthousiast personeel van Restaurant Zuiderkroon. Het gebeurde op maandagavond 8 januari.
Nieuwjaarsreceptie Ostreaflat trok veel publiek - dit artikel is geplaatst op: Jan 8, 2007 
Zaterdag 6 januari waren de bewoners van de Ostreaflat uitgenodigd om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook van buiten de flat waren er een aantal belangstellenden op de gezellige receptie afgekomen.
Rotterdam is COOL, maar ook heel warm - dit artikel is geplaatst op: Jan 7, 2007 
Er kwam een dikke enveloppe bij de BOP binnen met een heleboel fraaie ansichtkaarten van een in blauw licht gezette Erasmusbrug. Warme groeten uit een COOL Rotterdam staat er op. Wat zou de boodschap zijn?
Halsterenstraat heeft nieuwe speeltoestellen - dit artikel is geplaatst op: Jan 7, 2007 
Zaterdag 13 januari zullen ze officieel in gebruik genomen worden. Vorige week donderdag werden ze geplaatst. Eindelijk kunnen de kinderen weer genieten van een volledig ingericht plein. Een aantal avontuurlijke en uitdagende speeltoestellen kwamen erbij.
Charloiser van het Jaar 2006 - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2007 
Geheel verrast was Bien Hofman toen Dick Lockhorst haar naam noemde als Charloiser van het Jaar 2006. Het gebeurde op dinsdag 2 januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Charlois in de Oude Kerk aan de Charloise Kerksingel.
Zomaar een berichtje van onze dagburgemeester - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
Tijdens de vuurwerk opruim actie last van overijverige schoonmakers.
Concertaankondiging - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht, Middelharnisstraat 153
Vlissingenplein was al schoon, maar toch ... - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
Aan het Vlissingenplein wonen ijverige schoonmakers. Is er een actie op 2 januari, dan beginnen ze al op 1 januari. Misschien ook een betere datum voor volgend jaar. De burgemeesters keken even rond en zagen na wat extra werk een schoon plein.
Stellendamstraat schoner dan ooit - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
"Waar blijven jullie nou?", vroeg Jennie Hofstede, "we zijn al bijna klaar!" Ook de Stellendamstraat maakte de boel schoon. En om te laten zien wat ze konden, deden ze het stukje voor de Vissenkommen er even bij.
Halsterenstraat deed ook de rommel in het zakje - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
Sommige bewoners hadden al opgeruimd in de Halsterenstraat en veel van de rommel was door de regen weggespoeld. Toch bleef de straat niet achter en ruimde netjes de restjes op.
De Papendrechtstraat kon natuurlijk niet achterblijven - dit artikel is geplaatst op: Jan 2, 2007 
In de Papendrechtstraat stond de eerste boom van de Opzoomercampagne. De straat kon natuurlijk niet achterblijven bij de opruimactie en ook hier werd door dag- en nachtburgemeester van Pendrecht een startsein gegeven en later werd het resultaat bekeken.
Vuurwerk rommel opruimen in de Dirkslandhof - dit artikel is geplaatst op: Jan 1, 2007 
Ze begonnen het nieuwe jaar goed in de Dirkslandhof. Dik en Bart Barmentlo, Paul van der Velden, Loes Bakker en Boeddha staken de handen uit de mouwen. Ze zijn vast van plan iedere maand de schep, de bezems, de handschoenen, grijper en vuilniszakken uit de kast te halen.
Ino Braam speelt in De Senioren Revue - dit artikel is geplaatst op: Jan 1, 2007 
Met de Senioren Revue maakte het Rotterdams Wijk Theater een voorstelling speciaal voor ouderen. Met een kleine groep van ervaren wijktheaterspelers werd een voorstelling gemaakt die qua thematiek geheel op de ouderen is toegespitst. De spelers gaan als marskramers zelfstandig met hun decor op stap en strijken gemiddeld één keer per maand neer in een van de Rotterdamse bejaardentehuizen. Ino Braam uit Pendrecht speelt Albertus Wijnruit.
Bij het begin van 2007 - dit artikel is geplaatst op: Jan 1, 2007 
Net als vorig jaar kijkt de Dagburgemeester van Pendrecht, Mario Bosch, nog even terug op het afgelopen jaar.

vragen of opmerkingen?