Straatagenda van de Sint Annalandstraat
Dit artikel is geplaatst op Jan 17, 2007

  
 
Op de auto van de "brandens waterman" waren vellen geplakt met de punten uit het onderzoek erop.

Uit één van de agendapunten blijkt wat de ergernis van sommige bewoners is. Bij punt 5 staat: Wij parkeren onze auto’s netjes in de vakken. Met 8 woningen op één portiek zijn er duidelijk ’s avonds te weinig parkeerplaatsen. En als er dan iemand zijn auto zo neerzet dat er vakken niet gebruikt kunnen worden, kun je daar enorm aan ergeren. Reden genoeg om het op de straatagenda te zetten. Paul Steinmann stelde voor met de hele straat en vooral de automobilisten een parkeercursus te gaan organiseren. Of die er komt is nog niet helemaal zeker. Maar een leuk plan is het wel.

Het onderzoekje van Xandra en Paul heeft er al wel toe bijgedragen dat de mensen elkaar meer groeten in de straat. De Sint Annalandstraat is een rustige straat in Pendrecht en veel mensen kennen elkaar nauwelijks. Ook daarbij is een stap in een goede richting gezet. “Wij houden onze straat schoon”, is een volgend agendapunt en er wordt binnenkort dan ook met bezems en met het buurt- serviceteam van de Roteb een actie gehouden. De kinderen verheugen zich er al op. Een volgend punt is: Wij letten erop dat onze kinderen geen overlast veroorzaken. Dat punt komt vast goed. Er wonen mensen in de straat, die alle kinderen kennen en weten wat ze aan hebben. Zij weten ook welke kinderen er soms uit de bocht kunnen vliegen. Punt 4. Wij organiseren regelmatig samen activiteiten, en punt 6. Wij verwelkomen nieuwe bewoners, gaan er vast voor zorgen dat de Sint Annaland meer van zich zal horen.
Aan de kinderen zal het niet liggen, die willen graag een stukje schrijven in de wijkkrant In de Kijkerd en willen ook op de site van Vitaal Pendrecht.