Nieuws-overzicht Pendrecht Universiteit
Barbecue bewoners De Eilanden - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2008 
De huizen zijn amper een half jaar oud maar de bewoners kennen elkaar al heel goed. De bewoners van De Eilanden aan de kant van de Bruinissestraat hadden op zondag 24 augustus een geslaagde barbecue met borrel.
Mensen maken de Stad opnieuw actief in Sint Annalandstraat - dit artikel is geplaatst op: Aug 26, 2008 
Op 25 augustus rolde er een nieuwsbrief binnen bij de bewoners van de Sint Annalandstraat/Stavenissestraat van Mensen maken de Stad. In augustus drie jaar geleden was er een circusvoorstelling op het binnenterrein, een jaar later er was er een bewonersactie en weer een jaar later bezochten medewerkers van Mensen maken de Stad alle bewoners en maakten met hen straat afspraken. Januari vorig jaar werden die afspraken met brandend water aan de bewoners gepresenteerd. Daarna radiostilte. Mensen maken de Stad pakt de draad weer op.
Stiekem getrouwd, nou ja stiekem - dit artikel is geplaatst op: Aug 21, 2008 
Sherida Macnack woonde in de Papendrechtstraat. Zij werd door Martin uit Ruurlo ten huwelijk gevraagd en vetrok vorig jaar uit Pendrecht. Maar wanneer vond de huwelijksvoltrekking nou plaats? Ineens kwam er een bericht helemaal uit de Achterhoek.
Stichting Wilskracht Werkt actief in de wijk. - dit artikel is geplaatst op: Aug 18, 2008 
"Beste wijkbewoners van Pendrecht en bewoners van de deelgemeente Charlois." Zo begint het verhaal van Wil Roode van een nieuwe en bijzondere stichting. Zij vervolgt met: "Graag wil ik Stichting Wilskracht Werkt aan u voorstellen. Wat die doet en vooral met wie de stichting Wilskracht Werkt dat doen."
Bomen weg op schoolplein - dit artikel is geplaatst op: Aug 18, 2008 
De twee grote wilgen op het Annemarie Commijsplein zijn gekapt.
Bericht uit Moskou - dit artikel is geplaatst op: Aug 15, 2008 
De vakantie van de Pendrechtse dagburgemeester zit er bijna op. Op de valreep stuurt hij nog een bericht uit de Russische hoofdstad.
Hans Verkerk maakt nieuw Pendrecht's kunstwerk bij Metrostation Slinge - dit artikel is geplaatst op: Aug 15, 2008 
Dagburgemeester Mario Bosch schreef 18 juli in zijn weblog: "Gisteravond hoorde ik tot mijn verbijstering dat de Kariatiden, de schildering op de pilaren bij metrostation Slinge, zou zijn verdwenen!"
Via het Pendrechtse raadslid van de deelgemeente Charlois, Agnes Morene, kreeg hij vervolgens geruststellende informatie. Vandaag was Hans Verkerk, de maker van de oude schildering op de pilaren, aan het werk bij het Metrostation. Hij is ook de kunstenaar achter het nieuwe werk op de dragers van Metrostation Slinge. Dagburgemeester Mario Bosch kan geheel gerustgesteld zijn vakantie voort zetten. Er komt een mooi kunstwerk terug op de plek waar de Slinge korte tijd onder het Metrostation doorloopt.

Stichting Street Dreams op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2008 
Stichting Street Dreams is hun naam en op verschillende pleinen kun je hen aan het werk zien. Ze zijn vast bezig om zaken uit te proberen met het oog op Rotterdam Jongeren Hoofstad 2009. Donderdagmiddag 14 augustus deden ze Plein 1953 aan.
Nieuwe kunst op de pilaren Metrostation? - dit artikel is geplaatst op: Aug 14, 2008 
Kortgeleden constateerde Vitaal Pendrecht dat de kunst op de pilaren van Metrostation Slinge weggehaald werden. De vraag of er iets nieuws komt en waarom de dragers van Metrostation Slinge weg moesten, heeft Vitaal Pendrecht nog geen concreet antwoord. Vanuit de deelgemeente kwam het geluid dat het samenhangt met het opknappen van het Metrostation. Wat er terug zou komen, wisten ze ook niet precies te vertellen.
Ik heb een verzoek schrijft Esther Schouten van Buren voor Buren - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2008 
Vrijwilligerswerk is er in soorten en maten. De Stromen wil via het project Buren voor Buren bewoners aanzetten tot vrijwilligerswerk. Esther Schouten werkt voor dat project en stuurde Vitaal Pendrecht een reactiemail met daarin een wens.
Spelmiddag voor de kinderen van de Herkingenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Aug 13, 2008 
Opnieuw wordt er voor de kinderen van de Herkingenbuurt een spelmiddag georganiseerd door de leden van de Herkingenbuurtgroep.
Say my name, Linsey kijkt de Coolsingel in - dit artikel is geplaatst op: Aug 10, 2008 
Twaalf Rotterdamse vrouwen tussen de 15 en 30 jaar staan meer dan levensgroot op de foto en domineren het Rotterdamse straatbeeld. Eén foto is wel heel prominent aanwezig. Op de Coolsingel kijkt Linsey uit Pendrecht de Coolingel in. Het project heet Say my name en ook op internet is meer te zien en te lezen over haar en andere Rotterdamse vrouwen.
Jeu de Boule Rotterdam 82 Opzoomert - dit artikel is geplaatst op: Aug 10, 2008 
Op zondag 10 augustus regende het 's morgens met bakken uit de hemel. Het zag ernaar uit dat het de hele dag zo zou blijven. Toch kon dat de Jeu de Boule-vereniging Rotterdam '82 er niet van weerhouden naar buiten te komen en hun geliefde spel te spelen op de Educatieve Tuin aan de Middelharnisstraat 250 in Pendrecht.
Bericht uit Sint-Petersburg - dit artikel is geplaatst op: Aug 10, 2008 
Dagburgemeester Mario Bosch is op vakantie in Rusland en is nu in de Rotterdamse zusterstad Sint-Petersburg.
Rotterdam Zuid heeft nu echt iets speciaal Rotterdams - dit artikel is geplaatst op: Aug 8, 2008 
Het ss Rotterdam ligt al weer een paar dagen aan de kade van Katendrecht. Je kunt er nog niet op, want er moet nog wat aan de attractie ss Rotterdam uit Rotterdam gedaan worden.
Zomaar een zomeravond in de Wagenbergstraat - dit artikel is geplaatst op: Aug 5, 2008 
Het is dinsdag 5 augustus en het weer is voor is eerst wat minder drukkend. Er hangt zelfs een beetje miezerige regen in de lucht. In de Wagenbergstraat zijn twee thematuinen van "Welkom in de Tussentijd". Buiten de tuinen speelt zich het volgende tafereel af.
Wie heeft nog eerste exemplaren van 'Contact' van OWG? - dit artikel is geplaatst op: Aug 5, 2008 
'Contact' zo heette het blad van Onze Woongemeenschap, OWG. OWG was één van de voorgangers van de Nieuwe Unie. Jan Smith is op zoek naar een exemplaar met een voor hem belangrijke foto.
Scheepvaartverkeer door Pendrecht? - dit artikel is geplaatst op: Jul 31, 2008 
Vanmorgen was er iets ongewoons te zien: er voer een schip door één van de Pendrechtse singels.
Pagina mijn zomercarnaval met Willy en Marlon - dit artikel is geplaatst op: Jul 30, 2008 
Het AD van maandag 28 juli besteedde veel aandacht aan zomercarnaval. In de katern Rotterdam Dichtbij (of is het het katern?) is er 1 hele pagina gewijd aan mijn zomercarnaval. Marlon Brown en Willy Djaoen, vrienden van Vitaal Pendrecht, halen ook die pagina.
EBRU-techniek leren bij Kleurrijk Charlois - dit artikel is geplaatst op: Jul 29, 2008 
In Zuidwijk aan de Schere 93 is de Stichting Kleurrijk Charlois gevestigd. Arif Öztürk is initiatiefnemer en voorzitter van de stichting. Kleurrijk Charlois wil de dialoog tussen de verschillende culturele groepen in de deelgemeente Charlois bevorderen. In oktober begint er een cursus EBRU in de ruimte van de stichting. EBRU? Wat is dat, zult u zich misschien afvragen. Bij Kleurrijk Charlois kun je deze bijzondere kunsttechniek leren en het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.
Marlon Brown 70 jaar, maar nog altijd dansen met de koningin - dit artikel is geplaatst op: Jul 28, 2008 
Voor de 23e keer Zomercarnaval in Rotterdam, dankzij Marlon Brown en Willy Djaoen. Beiden werden geïnterviewd door Brecht van Hulten en Jörgen Raymann voor de NPS. Marlon gaat er prat op even oud te zijn als zijn koningin.
Lekker buiten zitten in de Middelharnisstraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2008 
Vrijdagavond 25 juli gaf een fraai beeld te zien van hoe het zou kunnen aan de Middelharnisstraat/Dirkslandhof. Zou kunnen? Het gebeurt gewoon al. Er zijn echter nog een paar wensen.
En zo ziet Pendrecht er vanaf de Kortgeneflat uit - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2008 
Van boven ziet zo'n wijk er toch ineens heel anders uit. Eerder plaatste de dagburgemeester al foto's op deze site vanaf het hoogste punt in de wijk: vanaf de hoge flat van project Zuiderkroon. Vrijdag 25 juli beklommen een aantal mensen de Kortgeneflat en dat gaf ook mooie beelden.
Pendrecht is ook op het dak van de Kortgeneflat groen - dit artikel is geplaatst op: Jul 26, 2008 
Van bovenaf gezien geeft Pendrecht een groene indruk. De wijk blijkt zelfs groen te zijn bovenop de hoge flats aan de rand van de wijk. Want wat groeit er bijvoorbeeld bovenop de Kortgeneflat?
Tevreden TOS-baas na 4 dagen Beachweek op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jul 25, 2008 
Dick Verhaar is één week de baas geweest van Plein 1953. Op vrijdag 25 juli keek hij terug op een paar mooie dagen in Pendrecht. De afsluiting verliep rustig.
Sporttas van TOS voor bewoners Fijnaartpad - Wagenbergstraat - dit artikel is geplaatst op: Jul 25, 2008 
Langs de Geertruidenbergstraat en de Wagenbergstraat liggen 4 thematuinen. Daarop kunnen omwonenden op allerlei manieren recreëren. Donderdagavond werd een nieuwe manier geintroduccerd.
Jahidal wint beach volleyball-tournooi - dit artikel is geplaatst op: Jul 25, 2008 
8 teams traden donderdagavond 24 juli aan voor het beach volleyball-tournooi. TOS had een team, er was een team met de naam Luie Vrouwen, de andere teams waren TSWC, de Nieuwe Unie, de VVV, Come On, Jahidal en een team met de naam Luie Mannen. Lui? Allerminst, natuurlijk. Voor beach volleyball moet je een goede conditie hebben en vooral sterke arm en beenspieren en een soepele rug. En dat hadden de deelnemers aan het tournooi.
Swingende play back show op de Beach Week van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jul 25, 2008 
De Beach Week van Pendrecht, die dinsdag 22 juli begon kreeg de wind mee. Maandag bij het opbouwen regende het nog pijpenstelen. Donderdag was de temperatuur tropisch. Er was aan het eind van de middag een play back show. Die swingde alsof het om het zomercarnaval ging.
Jongerenwerk vermaakte veel tieners uit Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jul 24, 2008 
Het jongerenwerk van Charlois' Welzijn heeft van 14 t/m 20 juli activiteiten georganiseerd in het Zuiderpark. Karin Joosten stuurde een bericht rond en wees op de mogelijkheid om de foto's van een regenactige, maar leuke week in het Zuiderpark te bekijken.
Hondenbeleid deelgemeente Charlois in beeld - dit artikel is geplaatst op: Jul 22, 2008 
In 2005 is in Charlois het nieuwe hondenbeleid vastgesteld. In de afgelopen tijd zijn naar aanleiding van reacties van bewoners een aantal wijzigingen doorgevoerd. Hierbij treft u een lijst en plattegrond aan van de hondenuitlaatplaatsen zoals die door het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois op 16 april 2008 zijn vastgesteld. Indien het gaat om een losloopgebied is dit vet aangegeven. Bij een uitlaatplaats dienen de honden aangelijnd te zijn. De zones worden door middel van borden aangegeven. Bij alle andere plaatsen geldt een opruimplicht! Dat staat op een folder van de deelgemeente Charlois. De folder is te verkrijgen bij het Servicepunt Pendrecht.
Gaan de paarden nou ook weg? - dit artikel is geplaatst op: Jul 22, 2008 
Dat vroeg Maja den Hollander zich af naar aanleiding van het verdwijnen van de schildering bij het metrostation. Haar reactie leidde tot een e-mailwisseling met de Pendrechtse dagburgemeester.
Beach zon is er nu het publiek nog - dit artikel is geplaatst op: Jul 21, 2008 
Dinsdag 22 juli om 13:00 uur brak de zon door. Het wordt nu echt zomer. Alles staat klaar voor een mooie Pendrecht Beachweek. Nu de kinderen en bewoners nog.
Dit vinden wij beachweer! - dit artikel is geplaatst op: Jul 21, 2008 
Dinsdag 22 juli begint de vierdaagse Pendrecht beachweek op Plein 1953. De maandag werd ervoor werd het strand aangelegd en alles in gereedheid gebracht om er een mooi festijn van te maken. Het was die dag nat, winderig en koud, maar dat weerhoudt de mensen van de organisatie niet.
Eerste Pendrechtse rotonde krijgt vorm - dit artikel is geplaatst op: Jul 20, 2008 
Vanwege de verlenging van de Zuiderparkweg wordt er op de vroegere T-kruising met de Sliedrechtstraat en het Hijkerveld een rotonde aangelegd.
Metroreizigers opgelet! - dit artikel is geplaatst op: Jul 19, 2008 
Van 28 juli t/m 8 augustus rijdt er geen metro op de Erasmuslijn tussen Centraal Station en Wilhelminaplein. Ter vervanging rijden er speciale pendeltrams.
Stadsmarinier heeft nieuwe ruiten - dit artikel is geplaatst op: Jul 19, 2008 
Dagburgemeester Mario Bosch maakte een foto van een winkel waaraan hij dierbare herinneringen heeft. Nu zit de stadsmarinier erin. De ruiten waren voorzien van veel plastic en je kon van buiten niet zien wat er binnen gebeurde. De ruiten sneuvelden en nu?
Stallen in een parkeergarage is ook niet alles - dit artikel is geplaatst op: Jul 19, 2008 
Dat bewijst de recatie-mail van meneer Schuurmans uit de Middelharnisstraat. Zijn Peogeot 206 werd op een vakkundige manier onklaar gemaakt. Zou een videocamera in de parkeergarage uitkomst bieden?
De Middelburgt sluit seizoen af met barbecue - dit artikel is geplaatst op: Jul 18, 2008 
Eind van het seizoen en begin van het jaar? De Middelburgt doet er wat aan. De medewerkers van het wijkgebouw van Pendrecht zijn er altijd voor in om met hun vaste bezoekers en medewerkers of met de bewoners iets feestelijks te organiseren. Het seizoen 2007/2008 werd met een barbecue afgesloten en de vaste gebruikers deden mee.
Wéér een Pendrechts kunstwerk verdwenen! - dit artikel is geplaatst op: Jul 18, 2008 
De Kariatiden, de schildering op de zuilen van het viaduct bij metrostation Slinge, zijn voor het grootste deel verdwenen. Mag dat nou zomaar?
Zijn er onbenutte kansen in de deelgemeente Charlois? - dit artikel is geplaatst op: Jul 16, 2008 
Wethouder Orhan Kaya en portefeuillehouder Lionel Martijn hadden de maatschappelijke organisaties van Charlois uitgenodigd om in de Middelburgt te komen praten over de 'onbenutte kansen' in de deelgemeente. Verschillende organisaties gaven gehoor aan de uitnodiging.
Geschiedenis van een Pendrechtse buurtwinkel - dit artikel is geplaatst op: Jul 16, 2008 
Dagburgemeester Mario Bosch was onlangs op bezoek bij Piet van den Bosch, een oud-winkelier uit de Sliedrechtstraat.
Buren voor Buren in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jul 15, 2008 
Esther Schouten is nog maar kort coördinator vrijwilligers, bureau Pendrecht van De Stromen Opmaat Groep. Zij houdt kantoor in het Gezondheidscentrum pal naast het Restaurant Zuiderkroon. Dinsdag 15 juli had ze een aantal functionarissen van De Stromen en mensen uit de wijk uitgenodigd om samen eens na te denken over hert opzetten van een vrijwilligersproject in Pendrecht. Ook Cees Dorsman en Maja den Hollander, beiden woonachtig in de Zuiderkroon aan het Vlissingenplein deden mee.
Maar of het nou weer helemaal goed komt in de Papendrechtstraat? - dit artikel is geplaatst op: Jul 15, 2008 
Maandag 7 juli zou het Opzoomerteam van de Papendrechtstraat vergaderen met de bewoners. In de straat! Maar zoals de straat wel meer meegemaakt heeft regende het op die avond. Geen nood! Ruimte genoeg in het Servicepunt Pendrecht. Er werd druk gepraat en soms tegen elkaar op geboden. Uiteindelijk viel er een besluit om zondag op een rustige manier te beginnen en toe te werken naar een activiteit zoals er in de Halsterenstraat had plaatsgevonden op 21 juni. De zondagactiviteit leverde tegenstrijdige reacties op uit de straat.
De Papendrechtstraat neemt de draad weer op - dit artikel is geplaatst op: Jul 13, 2008 
Het was een poosje stil geweest rond Opzoomeren. Het samen met de buren iets organiseren in de Papendrechtstraat was er beetje uitgeraakt. Gangmaker Sherida Macnack verhuisde en gangmaker Brigit Jordan kreeg andere zaken aan haar hoofd. Kinderen en andere bewoners bleven echter bij Brigit aanbellen. Dus werd er een vergaderingetje belegd en een afspraak gemaakt. Zondag 13 juli zou er iets gaan gebeuren. Wat dat iets was? Iedereen in de straat had daar zo zijn eigen ideeën over. En vulde de dag op zijn eigen manier in. Leuk wordt het altijd wel!
De zondagse dienst op lijn 63 - dit artikel is geplaatst op: Jul 13, 2008 
Van de nieuwe ringlijn rijdt op zondag alleen lijn 63 en deze dienst wordt uitgevoerd met een taxibusje.
Afronding van het debat Opvoeden doen we Samen - dit artikel is geplaatst op: Jul 11, 2008 
In De Gaffel in het Oude Westen vond donderdagmorgen 10 juli de afsluiting van het debat Opvoeden doen we Samen plaats. Wethouder Leonard Geluk startte het debat en rondde het ook weer af. Gedurende een aantal maanden is er druk gepraat over opvoeden en hoe dat in Rotterdam gaat en zou moeten.
De paddestoel van De Paddestoel is gered - dit artikel is geplaatst op: Jul 9, 2008 
Het klinkt cryptisch maar dat is het niet. Klik door om het verhaal te lezen.
Pendrecht Lectures aan bestuurders uit Engeland - dit artikel is geplaatst op: Jul 8, 2008 
Clean, tidy and spacious, dat zijn de zaken die het gezelschap uit Engeland het eerst opvielen in Pendrecht. Een andere zaak, die hen opviel was de gemeenschapszin en de betrokkenheid van de mensen bij hun wijk. 16 bestuurders uit Engeland, politici en ambtenaren door elkaar heen. Trouwens ook alle partijen, conservatieven, labour en liberal democrats waren vertegenwoordigd. Zij volgen een programma dat Leeds Castle Leadership heet. Maandag 7 juli waren ze aangekomen om van Rotterdam en Den Haag en met name de aanpak van Ella Vogelaar en haar wijken te leren. Dinsdagmorgen deden ze Bureau Veilig van Rotterdam aan en 's middags volgden ze een speciale lecture in Pendrecht aan de Pendrecht Universiteit.
Patientenstop? Hoe zou dat nu gekomen zijn? - dit artikel is geplaatst op: Jul 7, 2008 
Mei, juni en juli zijn maanden waarop er geen nieuwe patiënten kunnen worden ingeschreven bij de huisartsen van het Gezondheidscentrum Zuiderkroon. Per 1 augustus kunnen nieuwe patiënten weer wel inschrijven bij de artsen van het centrum.
Ook de kopers gaan opknappen! - dit artikel is geplaatst op: Jul 7, 2008 
Ook kopers, andere huiseigenaren dan de Nieuwe Unie, steken de handen uit de mouwen om Pendrecht te verbeteren. Sommige flats hebben Verenigingen van Eigenaren, die het onderhoud aan een flatgebouw op peil houden. de verhoudingen zijn vaak ingewikkeld. Want een aantal bewoners is nog als van ouds huurder van de woning.
Romantiek in de Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jul 7, 2008 
"Vandaag zijn ze getrouwd, Fien Klouwen en Aad Nohl. Dat ze wat voor elkaar voelden wisten we allemaal al lang", dat schrijft Maja den Hollander. Ze was erbij toen Fien en Aad elkaar het ja woord gaven op het Stadhuis aan Coolsingel 40.
Bus 63 feestelijk in gebruik genomen - dit artikel is geplaatst op: Jul 7, 2008 
Mary van der Heide en Wil van Tilburg begonnen een actie om bus 77 terug te krijgen. Uiteindelijk kwam bus 77 niet terug in Pendrecht en in Zuidwijk, maar werd er wel een speciale lijn in het leven geroepen onder het lijnnummer 63/64 en die werd op 7 juli 2008 in gebruik genomen. Wethouder Baljeu hielp de dames Van der Heide en Van Tilburg om de buslijn te dopen en de weg voor hem te openen. Rond de dames een legertje politici met rode hesjes, die heel erg graag op de foto wilden.
Restaurant Zuiderkroon weer op maandag open - dit artikel is geplaatst op: Jul 7, 2008 
Met ingang van morgen is restaurant Zuiderkroon weer 7 dagen per week open. Dit bericht kreeg dagburgemeester Mario Bosch toegestuurd.
Halsterenstraat ging naar de Beekse Bergen - dit artikel is geplaatst op: Jul 6, 2008 
Voor de vierde keer in successie ging de Halsterenstraat met een grote touringcar op reis. Chauffeur Henk nam zaterdag 5 juli 90 bewoners mee naar de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Daar hadden bewoners groot en klein veel plezier. En ook heen en terug in de bus kwam iedereen aan zijn of haar trekken. Opzoomeren helpt!
Halima en Chiraz organiseerden succesvol feest - dit artikel is geplaatst op: Jul 6, 2008 
Halima Beia en Chiraz Bulahruz hebben een stage achter de rug in Pendrecht. Halima bij de Middelburgt en Chiraz bij de BOP. Ze wilden een feest in de Middelburgt met als titel: Vrouwen van Pendrecht doen ook mee! Het feest werd een groots succes.
Sloop eerste winkels Ossenisseweg nabij - dit artikel is geplaatst op: Jul 6, 2008 
Binnenkort begint de afbraak van het eerste winkelblok aan de Ossenisseweg.
Het AD weet waarom de ruiten van de Stadsmarinier sneuvelden - dit artikel is geplaatst op: Jul 6, 2008 
In het Ad van vrijdag 4 juli staat een artikel, waaruit je de reden van de kapotte ruiten in het vorige artikel zou kunnen halen. Het artikel is deel 3 van een serie verhalen over jeugdbendes in de Rijnmond door verslaggevers Tobias den Hartog, Adrianne de Koning en Marlies van Leeuwen. Al eerder stond op de pagina van de Pendrecht Universiteit een stukje over de letters PDT op de ramen van Rinus Meupelenberg. Dat is terug te vinden in het archief en op: Aug 21, 2007.
Wijzigingen bus naar/van Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Jul 4, 2008 
Bewoners en bezoekers van Valckensteyn opgelet: vanaf maandag 7 juli verandert de bus!
Website van de Herkingenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Jul 4, 2008 
Inge Terlouw woont aan de Herkingenstraat. Zij is een website begonnen en die heet simpelweg: www.herkingenbuurt.nl De site staat vol met nieuws en er zijn ook polls, bijvoorbeeld over wanneer de barbecue op het pleintje gehouden moet worden. 12 juli scoort op het moment het hoogst. Kijk eens op de site en als je interesse hebt, meld je dan aan als lid.
Wa's dat nou? - dit artikel is geplaatst op: Jul 4, 2008 
Fiets je achteloos langs het pand van de Stadsmarinier Pendrecht. En wat schetst je verbazing?
Missie "Convoi Humanitair Hongarije" geslaagd! - dit artikel is geplaatst op: Jul 3, 2008 
Lees de brief van Cees Dorsman over de succesvolle afloop van een bijzondere actie.
Deyanira helpt je graag - dit artikel is geplaatst op: Jul 1, 2008 
Zij zit in het klantcontactpunt van de afdeling advies en informatie van het Servicepunt Pendrecht. Het is 1 juli. Surinamers vieren keti koti. Voor mensen met haar achtergrond, de Antilliaanse, wordt de bevrijding van de slavernij in augustus gevierd. Gorgeous staat er op haar t-shirt.
NRC schrijft over stadsconferentie: College R'dam krijgt huiswerk - dit artikel is geplaatst op: Jun 30, 2008 
Mark Hoogstad schrijft met College R'dam krijgt huiswerk als kop een artikel over de Stadsconferentie Rotterdam Spreekt van zaterdag 28 juni in de Laurenskerk. Het artikel staat in de NRC van maandag 30 juni en gaat vooral in op de kritiek van van Pieter Tops op de onzichtbaarheid van het Rotterdamse college van Burgemeester & Wethouders.
Opzoomeractie van het Turks Huis in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 30, 2008 
Zondag 29 juni organiseerde het Turks Huis in Pendrecht een Opzoomerfeestje voor de omgeving. De zomertijd breekt aan, veel families zijn al met hun hoofd in Turkije. Dus de gelegenheid om nog even bij elkaar te komen en ook de omwonenden werden uitgenodigd.
Laatste nieuws over het "Convoi Humanitair Hongarije" - dit artikel is geplaatst op: Jun 29, 2008 
Lees hier het (snelle) resultaat van de oproep van Cees Dorsman voor een hulpactie ten behoeve van een oud-Pendrechtenaar.
Persbericht concert Open Hofkerk 7 september 2008 - dit artikel is geplaatst op: Jun 29, 2008 
Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk te Rotterdam is op 7 september 2008, aanvang 15.00 uur te belusiteren met als uitvoerenden: Susanna Veerman, orgel en Wim Does, orgel. Er worden werken van o.a. Mozart en Beethoven uitgevoerd in quatre-mains.
Schelphoek Opzoomert - dit artikel is geplaatst op: Jun 28, 2008 
Op de ene plek lukt het niet en op de andere plek gaat het als vanzelf. Waar ligt dat nou aan? Vaak zijn het bepaalde mensen, die het vuurtje aansteken. Anderen zorgen ervoor dat het blijft branden. Zij doen de inkopen en schrijven een uitnodigingetje. De kopers van de Schelphoek hebben die mensen in huis. Zaterdag 29 juni rookte de barbecue in een gezellig stukje Zierikzeestraat.
Stadsconferentie: Rotterdam Spreekt! - dit artikel is geplaatst op: Jun 28, 2008 
Zaterdag 28 juni plaats van handeling de Laurenskerk, onder het toeziend oog van Erasmus, nodigde het College van Burgemeester & Wethouders Rotterdammers, professor Pieter Tops, twee jonge conferanciers en Burgemeester Next uit commentaar te geven op twee jaar bestuur en vooral richting te geven aan de komende twee jaar. Komt het goed met Rotterdam?
Beter ten halve verdwaald dan ten hele verkeerd - dit artikel is geplaatst op: Jun 28, 2008 
Gaat het wel goed met Rotterdam? Wie naar de onlangs gepubliceerde Sociale Index kijkt, kent het antwoord. Vele tienduizenden mensen in deze stad zijn er niet zo goed aan toe. Of het nu gaat over het onderwijspeil, over schooluitval, over armoede en werk. Ook de economische ontwikkeling van de stad houdt niet over. En we zien nog steeds een trek uit de stad van de middenklasse. Natuurlijk, er gebeuren ook goede en mooie dingen in de stad. De sociale index drukt ons nog eens stevig met de neus op de feiten.
Wie weet meer over de CJV "Pendrecht" - dit artikel is geplaatst op: Jun 28, 2008 
Gezocht: informatie over de Christelijke Jeugd Vereniging "Pendrecht".
Dr. Michael Farrelly en Jasper Eshuis willen alles weten over de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Jun 27, 2008 
Bewoners uit Pendrecht gaan naar Birmingham om van hen te leren, maar andersom is de leergierigheid ook groot. Dr. Michael Farrelly uit Birmingham/Engeland en Jasper Eshuis van de Erasmus Universiteit kregen een minicollege. Zij wilden alles weten over de Pendrecht Universiteit.
Oosterlandstraat ziet eerste halve finale EK 2008 - dit artikel is geplaatst op: Jun 26, 2008 
Op een groot scherm onde een partytent in de Oosterlandstraat werd de kwartfinale Duitsland - Turkije bekeken. De bezoekers van het Turks Huis in Pendrecht en aantal mensen uit de omgeving en partners van de vereniging keken hoopvol naar de verrichtingen van het Turkse elftal. Helaas!
Masterclass van de Pendrecht Universiteit in Ostreaflat - dit artikel is geplaatst op: Jun 25, 2008 
23 juni. De zomer is nog maar 1 dag jong. Een geschikt moment voor een masterclass over vitale coalities in Pendrecht en hoe die vast te houden in een stromend model. Plaats van handeling de gemeenschappelijke ruimte van de Ostreaflat.
Pendrecht scoort net 0,1 punt meer dan de Tarwewijk op de sociale index - dit artikel is geplaatst op: Jun 25, 2008 
Rotterdam presenteerde als eerste in Nederland de Sociale Index. De Sociale Index is een uniek instrument om de sociale kwaliteit in een buurt te meten. Pndrecht staat bijna onderaan op die index. De Tarwewijk staat 0,1 punt lager.
Minister Ella Vogelaar op bezoek in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 23, 2008 
Ella Vogelaar was maandag 23 juni op bezoek in Pendrecht. Zij zag de Pendrecht Monoloog: Alleen de Bomen zijn nog van Toen en sprak met de spelers. Zij opende de thematuinen aan de Geertruidenbergstraat en raakte onder de indruk van Yeter Kot en Mildiane Camelia. Natuurlijk werd er ook gesproken over de 'brede herhuisvesting' in Pendrecht en de stagnatie in het bouwen.
Cees Dorsman heeft opnieuw de hulp van alle Pendrechtenaren nodig. - dit artikel is geplaatst op: Jun 23, 2008 
Een aantal jaren geleden heeft Cees Dorsman zich ingezet voor een nieuwe electrische "invalide" auto. De auto was in brand gestoken en het echtpaar was er van af hankelijk om hun dagelijkse boodschappen en bankzaken mee te doen.
Opnieuw vraagt Cees aandacht voor een schrijnende situatie.
(lees verder).

EK-droom Oranje wreed verstoord - dit artikel is geplaatst op: Jun 22, 2008 
Ondanks alle steunbetuigingen vanuit Pendrecht is het EK 2008 voor Nederland voorbij.
Werkzaamheden aan gasleidingen - dit artikel is geplaatst op: Jun 22, 2008 
Dit jaar werkt ENECO NetBeheer in heel Rotterdam aan de gasleidingen om ook in de toekomst een veilige gaslevering te garanderen.
Opzoomerbrunch in de Zuiderparkflat - dit artikel is geplaatst op: Jun 21, 2008 
Donderdag 19 juni was geen dag zonder wolken en regen. Toch liet het Opzoomerteam van de Zuiderparkflat haar brunch met alle bewoners van de Ooltgensplaathof er niet door verstoren.
Halsterenstraat organiseert succesvolle Opzoomeractie - dit artikel is geplaatst op: Jun 21, 2008 
Zaterdag 21 juni was er een grote klussendag in de Halsterenstraat. Hun jaarlijkse Opzoomeractiviteit met veel extra's. De tuintjes werden aangepakt en rond de bomen werden planten gezet. Bewoners kregen ook een bak met planten, als ze meededen met de activiteit. De Nieuwe Unie, TOS en de deelgemeente Charlois had voor materiaal gezorgd. Dagburgemeester Mario Bosch maakt er een fraaie reportage van. Die is te lezen op zijn weblog. Maar past ook goed op deze site. Mario, bedankt. De foto's zijn ook van hem.
Selecta dna, probaat middel tegen diefstal met proef in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jun 21, 2008 
In een deel van Londen is er al een groots succes mee geboekt. SelectaDNA: een goedje dat je op je waardevolle spullen smeert en de politie kan met UV-lamp aflezen waar gestolen waar vandaan komt. In Pendrecht wordt er een proef mee genoemen. Diensten gaan bij bewoners langs om het pakket af te leveren. 17 juni zijn ze begonnen.
Dagburgemeester Mario Bosch heeft alle vertrouwen in oranje - dit artikel is geplaatst op: Jun 21, 2008 
Hij was er op uitnodiging van de RO tv. RO tv maakt een film over de Halsterenstraat. Die film wordt ergens in september uitgezonden op TV Rijnmond. RO tv maakt er fraai kunstwerk van en ondervraagt allerlei functionarissen in de wijk. Dagburgemeester Mario Bosch werd ook voor de camera gevraagd. En wel op de Opzoomerdag in de straat.
Een ontzettend grote Turkse vlag in de Krabbendijkestraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 21, 2008 
De steunbetuigingen aan oranje vind je inmiddels overal in Pendrecht en er zijn fraaie staaltjes van versierkunst bij. Dagburgemeester Mario Bosch houdt die bijna allemaal bij. Er hangen echter ook steunbetuigingen aan andere elftallen in de wijk. En sommige hebben zelfs naast hun eigen nationaliteit oranje opgehangen. In de Krabbendijkestraat moet wel een heel enthousiaste aanhanger van het Turkse elftal wonen.
Kiss & Ride bij metrostation Slinge - dit artikel is geplaatst op: Jun 21, 2008 
Eindelijk staat er een bord bij de enige Kiss & Ride plek in Pendrecht.
Fietsen op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2008 
Ze richt een emailreactie aan de website Vitaal Pendrecht. Ze heeft een suggestie om het fietsen op Plein 1953 in goede banen te leiden.
Even geen bus langs Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2008 
Gedurende drie dagen rijdt buslijn 67 richting Zuidplein een omleiding.
Oproep van Cees Dorsman - dit artikel is geplaatst op: Jun 20, 2008 
Zuiderkroonbewoner Cees Dorsman doet opnieuw een oproep aan wijkbewoners, vrienden en bekenden. Klik door om zijn bericht te lezen.
Opzoomeractie bewoners Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jun 18, 2008 
Op zaterdag 7 juni werd het Vlissingenplein weer grondig onder handen genomen door actieve bewoners van de Zuiderkroon.
Sloop Krabbendijkestraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 18, 2008 
Weer is er een huizenblok uit het Pendrechtse straatbeeld verdwenen.
Nederland in de kwartfinale: oranjekoorts in Pendrecht neemt toe - dit artikel is geplaatst op: Jun 14, 2008 
Twee klinkende overwinningen van het Nederlandse team hebben een positief gevolg voor de hoeveelheid oranjeversiering in de wijk.
"Moet deze fraaie boom nou echt weg?", vraagt Jan de Bruijn zich af - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2008 
Jan de Bruijn, actief in de bewonerscommissie van de Ostreaflat, heeft zich erg opgewonden, toen hij hoorde dat de boom achter het flatgebouw aan de Sommelsdijkstraat en dus ook achter de Middelharnisstraat gekapt gaat worden. Hij niet alleen overigens alle bewoners van de Ostreaflat zijn verontwaardigd over het bericht dat de boom weg gaat.
Paul Lohmann neemt nieuwe uitdaging aan - dit artikel is geplaatst op: Jun 13, 2008 
In een email bericht voor alle relaties van de WOM-Vastgoed BV, schrijft Paul Lohmann, directeur van deze maatschappij en trouwens ook van de Pleinontwikkelingsmaatschappij (POM) van Pendrecht, dat hij een nieuwe baan. Hij wordt directeur van de landelijke wijkontwikkelingsmaatschappij.
Eenzame wimpel in lege snackbar - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2008 
In Pendrecht is op veel plaatsen oranjeversiering te zien maar deze wimpel hangt op een wat ongewone plek.
Goede raad is gratis! - dit artikel is geplaatst op: Jun 9, 2008 
Arnold Petie, de sociaal raadsman van Zuidwijk en Pendrecht, schreef een bijdrage voor de "Zuidwijker" en "In de Kijkerd". Het artikel kwam te laat voor de juni editie van het wijkmagazine. De titel is: "Schadefonds geweldsmisdrijven"
Eend broedt rustig door tussen de Opzoomeraars - dit artikel is geplaatst op: Jun 8, 2008 
Zaterdag 7 juni werd er, zoals u in een ander bericht kunt lezen, druk geopzoomerd op het Vlissingenplein. Het plein is nog niet zo oud en wordt ieder jaar groener. Eén van de activiteiten was het wegsteken van het onkruid tussen de straatstenen. Een andere was het planten van nieuwe plantjes in de bloembakken. In één van die bakken ontdekten de Opzoomeraars een onverwachte medewerkster bij het verversen van de natuur.
Opzoomerfeest in Valckensteyn - dit artikel is geplaatst op: Jun 8, 2008 
Zaterdagavond vond in Valckensteyn de volgende Opzoomeractiviteit plaats. 's Middags het Vlissengenplein en 's avonds in de gemeenschappelijke ruimte van Valckensteyn voor de bewoners van Valckensteyn. Hen was de activiteit op het Vlissingenplein ook opgevallen. Dus werd hen aangeboden om na de inspanningen van de dag uit te komen blazen bij hen.
Henri Swieter staat ook achter oranje! - dit artikel is geplaatst op: Jun 8, 2008 
Vandaag is de eerste krachtmeting van oranje in Zwitserland. Ze hebben in dat bergachtige land toch nog stukjes vlak grasland kunnen vinden en daar moet vanavond gespeeld worden tegen Italië nog wel. Inmiddels hangen er behoorlijk wat oranje-vlaggetjes in de wijk. Soms van Opzoomer Mee en soms met een spandoek met wereldkampioen erop. Maar één spandoek spant de kroon.
Groen Nieuw Herkingen, aan beide kanten van de Herkingenstraat - dit artikel is geplaatst op: Jun 6, 2008 
Aan de zuidkant van Herkingenstraat zijn bloembakken voor de woningen neergezet. De meeste bewoners hebben daar fraaie plantjes ingezet. Aan de andere kant van de straat zijn er nog een aantal woningen, die te koop staan. In de tuintjes: juist fraaie weidebloemen.
Schouwers nog duidelijker zichtbaar - dit artikel is geplaatst op: Jun 5, 2008 
Donderdag 5 juni vond er opnieuw een schouw plaats in Pendrecht. Joost Breijer, de beheercoördinator Pendrecht, had dit keer een aardigheidje voor de schouwende bewoners. Nog niet voor iedereen, maar ze komen er aan. Hesjes met daarop: schoon en heel? Wij kijken mee en het telefoonnummer 010 - 410 7 410.
Mozaïek maken in de Passage - dit artikel is geplaatst op: Jun 4, 2008 
Charlois' Welzijn ontwikkelde een project om mensen die ongewild eenzaam zijn aan te zetten tot participatie. Sociaal geïsoleerd zijn, noemen zij de situatie waar mensen dan in verkeren. Voor het project bedacht Jenny Zwijnenburg een manier om met een groep bewoners en bezoekers en medewerkers van De Passage tot een logo te komen voor dit project. Van het logo wordt een mozaïek gemaakt.
Verandering bij Galerie Eveline van Rooy - dit artikel is geplaatst op: Jun 1, 2008 
Bezoekers van de galerie opgelet: de openingstijden zijn veranderd. Klik door om het bericht van Eveline te lezen.
En de avonturentuin heet: Stellenbos - dit artikel is geplaatst op: May 30, 2008 
Vrijdagmiddag rond 16 uur werd de naam van de Avonturentuin aan de Herkingenstraat onthuld. Ed Goverde onthulde samen met Jenny Hofstede de naam voor de nieuwe speelplek. Er waren een flink aantal bewoners, kinderen en officials afgekomen op het openingsfeestje. TOS had in de laatste uitnodiging gewaarschuwd laarzen aan te trekken, want het was flink modderig geworden dankzij de regen van de laatste dagen. Uiteindelijk viel dat nog wel mee. De zon had goed werk verricht op vrijdag 30 mei. Janny Keep van de werkgroep Herkingenbuurt maakte een aantal fraaie foto's.
Café Zuidplein op internet - dit artikel is geplaatst op: May 25, 2008 
De uitzending met dagburgemeester Mario Bosch gisteravond gemist? Geen nood, het programma staat nu op internet.
Pendrecht kleurt langzaam oranje - dit artikel is geplaatst op: May 25, 2008 
Over twee weken begint het EK voetbal en dat is in Pendrecht al op verschillende plekken te zien.
Pendrechtenaar in Café Zuidplein - dit artikel is geplaatst op: May 21, 2008 
Café Zuidplein is een wekelijks programma op TV Rijnmond waarin mensen centraal staan die iets met Rotterdam Zuid hebben.
Monument voor de oude havenspoorlijn? - dit artikel is geplaatst op: May 12, 2008 
Komt er nu dan toch een monument als herinnering aan de oude havenspoorlijn?
Eerste contouren van De Eilanden 2 zichtbaar - dit artikel is geplaatst op: May 11, 2008 
De eerste blokken van De Eilanden 2 zijn in ruwbouw klaar. Het worden dezelfde huizen als van De Eilanden 1 maar er is een opmerkelijk verschil.
Ideeën gezocht voor feestweek bus 77 - dit artikel is geplaatst op: May 7, 2008 
Op 7 juli gaat de "nieuwe" ringlijn 77 rijden en er zijn plannen om daar een groot feest van te maken.
Nogmaals: bus 77 - dit artikel is geplaatst op: May 1, 2008 
Dit is een reactie vanuit de Partij van de Arbeid in Charlois op de ontwikkelingen rond bus 77.
Let op het echte nieuws! - dit artikel is geplaatst op: Apr 30, 2008 
Trots op Nederland tweede partij. Ja eh, nou en? Wat levert dat Pendrecht op? Het echte nieuws ontgaat bijna iedereen. Oplettende lezers volgen de besluiten in Den Haag. En kijken naar Buitenhof en horen Kromwijk over Pendrecht. Staf Depla, kamerlid en begaan met het lot van de bewoners van de wijken, waarover zoveel te doen is, zet het in zijn nieuwsbrief: www.stafdepla.nl
BUS 77 TERUG IN JULI !!! (weliswaar in kleinere vorm maar toch komt er een soort bus 77 terug!) - dit artikel is geplaatst op: Apr 29, 2008 
Wethouder Baljeu heeft haar onderzoek klaar over bus 77 en de uitkomst is: er komt een ringlijn tussen Carnisse, Pendrecht, Zuidwijk en het Zuiderziekenhuis! In juli moet de bus al gaan rijden.
Internationale jongerenconferentie doet ook Pendrecht aan - dit artikel is geplaatst op: Apr 28, 2008 
Van 1 tot 3 mei is er een jongerenconferentie van de zusterorganisatie van de Pendrecht Universiteit, R4R Europe. Op de activiteitenkalender is meer informatie en wil je alles weten, kijk dan op www.r4r-europe.com
Greetings From Pendrecht: The City As Interface - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2008 
De spelers van de Pendrecht Monologen gingen niet naar Shenzhen en Hongkong in China, maar Pendrecht was wel degelijk op de Architectuur Biennale vertegenwoordigd. Kijk maar op www.martijndewaal.nl
Pendrechtse bergen - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2008 
In de Ossenissebuurt is een on-Pendrechts landschap te zien.
Leuk Internationaal Kinder Feest op Bouwspeeltuin Pendrecht 7 - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2008 
Bouwspeeltuin Pendrecht 7 blijkt een mooie plek om Internationaal Kinder Feest te organiseren. Alle ingredienten zijn er en met leuke mensen heb je zo een prachtig feest.
Mobiele speelplek van de Kindercampus op Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Apr 23, 2008 
Een mobiele speelplek op Plein 1953. Het doek hangt nog niet helemaal goed, maar hij is er al wel en het komt allemaal goed met de fraaie speelplek op Plein 1953.
Halsterenstraat komt op ROTV en gaat actief jaar tegemoet - dit artikel is geplaatst op: Apr 22, 2008 
Dinsdagavond, een fraaie lenteavond en jawel de Halsterenstraat zet de stoelen buiten, bewoners komen naar het pleintje in het midden van de straat en praten over het komende jaar. Er zijn grootse plannen en er zijn ook een aantal donkere wolken, maar samen sta je sterk. En de TV heeft haar oog laten vallen op de meest kindvriendelijke straat van Rotterdam.
Veel belangstelling voor receptie Tiengemetenflat - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2008 
Op maandag 21 april werd het tien jarig bestaan van de Tiengemetenflat gevierd. Er was op die dag een receptie om 19:00 uur in de zaal van de Open Hofkerk. Bijna alle bewoners waren er getuige van. En er was belangstelling vanuit de omliggende 55 + flats en natuurlijk was de Zuiderparkflat ook vertegenwoordigd. Woensdag 23 april gingen de bewoners van de flat met een bus op weg naar Leerdam en varen op de Linge. Een vitale club, die bewoners van de op een na hoogste flat van Pendrecht.
Kinderen halen verhaal bij de deelraad - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2008 
Yaren, Sevgi, Durdane en Sedanur woonden het begin van de deegmeenteraadsvergadering bij. het eerst drietal had vragen aan de deelraadsleden en Sedanur deed verslag van de zitting van de kinderdeelraad, die middag.
Beschermde diersoort - dit artikel is geplaatst op: Apr 21, 2008 
Eén van de punten waarop geschouwd wordt met bewoners is op uitwerpselen. Voor honden is een regeling. Maar grapte iemand tijdens de scouw van donderdag 17 april: "Kan die eigenaar van die meeuwen en duiven niet een keer op de bon geslingerd worden?" Het antwoord was eigenlijk net zo grappig, of?
Ongewone blik op De Eilanden - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2008 
Van boven ziet het er altijd anders uit dan vanaf de straat.
Mario Bosch, de snelle fotograaf - dit artikel is geplaatst op: Apr 19, 2008 
Op zondag 13 april maakte Mario Bosch een hele reeks foto's van de Rotterdam Marathon, die op twee plaatsen Pendrecht kruiste. De foto's geven een mooi beeld en zijn allemaal te zien op deze site.
TV Rijnmond in de wijk - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2008 
Kansenzones mislukking voor middenstanders, meldt TV Rijnmond 17 april 2008. Voor veel middenstanders op Rotterdam-Zuid loopt de regeling met de kansenzones op een mislukking uit. Dit terwijl het college van Burgemeester en Wethouders tot nu toe steeds aan de gemeenteraad laat weten dat het allemaal goed loopt.
Ron van de Rhee maakte een item over de kansenzones met de ondernemers van Plein 1953 als voorbeeld. Ook Richard Verburg van de de zeer tijdelijke viswinkel werd van stal gehaald.

Schouwgroep bekijkt Plein 1953 en omgeving - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2008 
Donderdagmorgen 17 april trok een flinke groep schouwers onder leiding van Joost Breijer van de deelgemeente Charlois door de wijk om te kijken of de wijk schoon, heel en veilig is. De cijfers gaven opnieuw een positieve kijk op de wijk. Verschillende diensten van de gemeente Rotterdam verdienen een pluim op hun hoed.
Dagburgemeester als Sherlock Holmes. In dienst van het vastleggen van de geschiedenis van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 18, 2008 
"In de middag (zondagmiddag 13 april - redactie) liep ik weer naar het huis in de Stavenissestraat en dit keer waren er mensen aan het werk die de toekomstige bewoners bleken te zijn. Nadat ik mij had voorgesteld en het doel van mijn bezoek had uitgelegd nodigden ze mij uit om binnen te komen. Ze hadden al gehoord dat er interesse was in het keukenblok en ik liet ze het artikel in De Oud-Rotterdammer over het museum zien. De bewoners, van oorsprong afkomstig uit Turkije, waren heel vriendelijk en hebben alle medewerking toegezegd. Nadat ik had gevraagd of ik een paar foto's mocht maken werd het aanrecht leeggehaald en werd zelfs de van tegeltjes voorziene gootsteen nog even schoongespoeld. Ik heb verteld dat wij ruimte hebben om het keukenblok tijdelijk op te slaan en de bewoners gaan hun best doen om de kastjes en het aanrechtblad er onbeschadigd uit te krijgen", aldus dagburgemeester Mario Bosch in zijn weblog op internet.
Goede raad is gratis! - dit artikel is geplaatst op: Apr 17, 2008 
Bijdrage van sociaal raadsman Arnold Petie aan de "Zuidwijker" en "in de kijkerd" van april 2008. Ook op de site van Vitaal Pendrecht. Dit keer met als titel: Äangehouden".
Opvoeddebat op hoog niveau - dit artikel is geplaatst op: Apr 16, 2008 
Opvoeddebat op hoogniveau, letterlijk en figuurlijk. Op de 23e etage van het beursgebouw ging het gesprek over opvoeden aan de hand van stellingen.
De piano is er en wordt goed gebruikt - dit artikel is geplaatst op: Apr 14, 2008 
Maandagavond 14 april. Elles Veldhoen belt of er gewerkt wordt in het Servicepunt Pendrecht en of zij kan oefenen op de piano. Inderdaad het kan.
In welke wijk van Birmingham speelden ze de Pendrecht Dialogen nou eigenlijk? - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2008 
In de wijk Castle Vale van Birmingham speelden Pendrechtse bewoners de Pendrecht Dialogen. Wat voor een wijk is Castle Vale? Zijn Pendrecht en Castle Vale te vergelijken? Wat gegevens over de wijk staan in het boek 'No Longer Notorious', The Revival of Castle Vale, 1993 - 2005 geschreven door Adam Mornement. Castle Vale is dus volgens de maker van het boek geen beruchte wijk meer.
Pendrecht Dialogen terug in de wijk - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2008 
Zondag 13 april was er nog wat ruimte om Birmingham te bekijken en te shoppen. Dat kon in Selfridges, maar ook buiten op een openlucht market. 's Middags naar Birmingham Airport en via Schiphol terug naar Pendrecht.
Marathonlopers kwamen door Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 13, 2008 
De Pendrechters waren massaal uitgelopen om de atleten toe te juichen.
Feestje voor spelers in The Edge in Birmingham - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2008 
In The Edge richtte de ontvangende theatergroep uit Birmingham een special party aan voor de doodvermoeide spelers en hun begeleiding. Nou doodvermoeid?
Pendrecht Dialogen in Custard Factory - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2008 
Na de voorstelling in de Castle Vale Community Campus werd snel opgebroken om 's avonds in de Custard Factory opnieuw een voorstelling te realiseren. Zaterdag 12 april speelden de Pendrecht Dialogen in een echt Theatre in Birmingham. Een geheel ander publiek dan in Castle Vale. Zeer divers en vooral met een kunstzinnige bril op. Opnieuw mensen, die zeer onder de indruk kwamen van wat Cees Bavius en Pieta Bot met Pendrechtenaren voor elkaar gekregen hadden.
Twee keer Pendrecht Dialogen in Birmingham - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2008 
Zaterdag 12 april waren er zelfs twee optredens van de Pendrecht Dialogen in Birmingham, de tweede stad van Engeland. 's Middags trad de groep Pendrechtenaren op in het Castle Vale Community Campus, een soort wijkgebouw de Middelburgt in een wijk van Birmingham met ongeveer dezelfde grootte als Pendrecht. 's Avonds in de Custard Factory in de buurt van het centrum van Birmingham.
Pendrecht is klaar voor de Marathon - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2008 
Morgen komen de marathonlopers door Pendrecht maar er is een verschil met vorig jaar.
Zuiderparkweg gedeeltelijk weer open - dit artikel is geplaatst op: Apr 12, 2008 
Tussen de Slinge en de Oldegaarde is de Zuiderparkweg weer opengesteld voor het verkeer.
De Pendrecht Dialogen reizen af naar Birmingham - dit artikel is geplaatst op: Apr 11, 2008 
Vrijdagmorgen om kwart voor zes staat er al een groepje gepakt en gezakt voor het Pendrecht Theater aan Plein 1953. Zij gaan op weg naar Birmingham. Later op de dag volgt een tweede groep. Zaterdag 12 april zullen de Pendrecht Dialogen twee keer opgevoerd worden. 's Middags in het Castle Vale Community Campus in de wijk castle Vale van Birmingham en 's avonds in de Custard Factory in een voormalig fabrieks- en pakhuisbuurt in het centrum van de tweede stad van Engeland. Hoe verloopt de reis naar Birmingham?
Praten met de wethouder in het koetshuis - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2008 
De bewonersorganisaties en woningcorporaties waren uitgenodigd in Het Koetshuis in IJsselmonde door Dominic Schrijer om te komen praten over het bouwprogramma van Pact op Zuid. De Nieuwe Unie, Vestia, Woonbron en (Com.Wonen] en een aantal bewonerorganisaties gaven gehoor aan zijn oproep.
Kleinkind van familie Polhuis - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2008 
In de Vrouwen Contact Dienst ging de foto van hand tot hand. De oma's van de Open Hofkerk bekijken het kleinkind van het domineesechtpaar Polhuis.
Kinderraad bereidt zich voor op hun deelraadsvergadering - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2008 
Donderdag 10 april werd op de locatie Sommelsdijkstraat van de basisschool Over de Slinge de Kinderraadsvergadering van 21 april voorbereid. De 'raadsleden' zijn dezelfde als die van vorig jaar op één verschil na. Er werden wel nieuwe functionarissen verkozen.
Mila Adamus heeft een zoon - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2008 
Hij heet Raven en de camera van Vitaal Pendrecht trof hem op één van zijn eerste tochten in de kinderwagen met zijn trotse moeder aan op de hoek van Sommelsdijkstraat en de Herkingenstraat.
De Pendrecht Universiteit en de Vrouwen Contact Dienst - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2008 
Donderdag morgen 10 april werd de Vrouwen Contact Dienst in de Open Hofkerk georganiseerd. De dienst heeft altijd een onderwerp. Dit keer was dat de Pendrecht Universiteit. Bien Hofman en opbouwwerker Rieks Westrik gaven een presentatie en daarover werd na afloop kort gesproken.
Traumahelicopter in de wijk - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2008 
Donderdagmorgen 10 april klonk er een enorm geraas boven Pendrecht. Een geel gevaarte kwam naar beneden en landde op de hoek van de Melissantstraat en de Slinge. De traumahelicopter in Pendrecht. Wat zou er gebeurd zijn?
Mozaïek stiekem onthuld - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2008 
Donderdag 10 april rond 10 uur werd bijna stiekem het mozaïek aan de Middelburgt onthuld. De begeleiders Michiel Brink en Fransje Trotz van het hogeDRUKgebied waren erbij en verder demakers van het kunstwerk van De Passage. En er was champagne.
En wij spelen lekker buiten - dit artikel is geplaatst op: Apr 10, 2008 
Woensdag 9 april trok een groepje mensen met Debby Smit van de Nieuwe Unie door de Tiengemetenbuurt. De Nieuwe Unie wilde een mobiele kinderboerderij. Dat bleek een minder goed idee. Maar wat zou je kunnen doen met de lege plekken in de buurt rond de Wagenbergstraat en de Geertruidenbergstraat?
Belangrijk trio op slotavond Pendrecht Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2008 
Naast wethouders, portefeuillehouders en hoge ambtenaren was er ook een gewichtig trio uit Pendrecht op de slotavond van de Pendrecht Dialogen in het Pendrecht Theater.
Wij spelen bij het Pendrecht Theater - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2008 
Aan het begin van een lange avond stonden ze voor de Toneelwinkel Pendrecht. 4 spelers. In hun rol als gastvrouwen en begeleider van het publiek.
Nachtburgemeester Harry Kock kreeg toch zijn foto - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2008 
Aan het begin van de avond gaf Harry Kock als zijn mening dat er wat weinig foto's van oud en jong samen waren in de tentoostelling in de Toneelwinkel Pendrecht. Aan het eind van de voorstelling werd hij op zijn wenken bediend.
Wethouder Schrijer kwam met cheque voor optreden in Birmingham - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2008 
Er waren uiteraard toespraken bij de sluiting van de Pendrecht Dialogen en het fotoproject. Uiteindelijk werden dat er veel, maar saai waren ze nooit en het leverde ook wat op.
Volle tribune bij laatste Dialogen in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2008 
Het werd spannend of al het publiek wel op de tribune kon in het Pendrecht Theater. Zoveel en zo verschillende mensen waren naar de laatste voorstelling van de Pendrecht Dialogen in Pendrecht komen kijken.
Pendrecht Podium Academy geopend - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2008 
Dinsdag 8 april opende gebiedsmanager Pendrecht Zet Door, Duco de Bruijn, de Pendrecht Podium Academy in het Pendrecht Theater. Hij werd daarvoor door regisseur Cees Bavius op een krukje geplaatst en gaf gelijk een fraai voorbeeld waar het onder andere in de Academy om gaat: Pendrecht op de kaart zetten, door middel van presentatie, toneelspel, scripts schrijven en dergelijke. De gelden daarvoor komen uit de middelen van Pact op Zuid. Duco de Bruijn had een rol in het verwerven van die financiën.
Fototentoonstelling in Toneelwinkel Pendrecht gesloten - dit artikel is geplaatst op: Apr 9, 2008 
In de Toneelwinkel Pendrecht werd de Monoloog 'Alleen de bomen zijn van Toen' gespeeld. Daaraan vooraf ging de sluiting van de fototentoonstelling van bewoners uit de wijk. Nachtburgemeester Harry Kock verrichtte de sluiting en vond dat er eigenlijk wat meer foto's van Oud & Jong samen hadden kunnen zijn.
Brief van wethouder Baljeu over Bus 77 - dit artikel is geplaatst op: Apr 6, 2008 
Wethouder Baljeu liet de actievoerders voor de terugkeer van Bus 77 in een brief weten hoe haar onderzoek verder gaat. De brief staat in dit nieuwsbericht. Wijkbewoonster Sara Klaverdijk heeft veel van haar eigen ervaringen met het busvervoer vanuit Pendrecht op papier gezet en ingebracht bij de onderzoekers. De actievoerders willen maar 1 ding horen: de datum waarop Bus 77 terugkomt.
Pendrechts portret in Kralingen - dit artikel is geplaatst op: Apr 5, 2008 
Het portret van dagburgemeester Mario Bosch hangt nu in Galerie Kralingen.
Nieuwe site met een hoog Pendrecht gehalte - dit artikel is geplaatst op: Apr 4, 2008 
In Amsterdam Osdorp vond vrijdag een bijeenkomst plaats rond wel twee nieuwe webistes: www.regimeveranderinginrotterdam.nl en www.vanvieren.nl
Vooral de eerste site heeft een hoog Pendrecht gehalte. De regimeverandering in Rotterdam wordt op die site vooral ingevuld met Pendrechtse beelden. Terwijl ook andere wijken aan de orde komen, bijvoorbeeld Spangen en Bloemhof. Diverse mensen betrokken bij de wijk Pendrecht komen aan het woord en onderstrepen zo de zaken, die Pieter Tops beschrijft.

Mozaïek aan Middelburgt bevestigd - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2008 
Donderdag 3 april werd er een kunstwerk aangebracht aan wijkgebouw de Middelburgt. De makers hadden het 7 december al op willen hangen, maar toen ontbraken de toestemmingen nog. Er komt als het goed gaat nog een officiële onthulling.
Eén wijkloket voor wonen, zorg, welzijn en werk in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 3, 2008 
In de nieuwsbrief van de Stadsregio wordt melding gemaakt dat er in Pendrecht één wijkloket is voor wonen, zorg, welzijn en werk. Het Servicepunt Pendrecht haalt de nieuwsvoorziening van de stadsregio.
Internationaal Wijktheater Festival, met medewerking van Theater BAF van Cees Bavius en Pieta Bot. - dit artikel is geplaatst op: Mar 31, 2008 
Dit jaar is in het Zuidpleintheater weer het Festival van het Rotterdams Wijktheater gehouden, het International Community Arts Festival. Een Internationaal spektakel met en van verschillende wijktheaters uit alle delen van de wereld, georganiseerd door het RotterdamsWijktheater van Peter van den Hurk en Annelies Spliethof. Via bureau BAF was Pendrecht goed vertegenwoordigd in het festival. Niet alleen de huidige productie Pendrecht Dialogen speelden, ook de Pendrecht Monoloog 'Alleen de Bomen zijn van Toen' werd ook vertoond.
ICAF ziet Monologen en Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Mar 30, 2008 
Op zaterdag 29 maart deed het ICAF (International Community Arts Festival) Pendrecht opnieuw aan. Nu om te kijken naar één van de Pendrecht Monologen en de gehele voorstelling van de Pendrecht Dialogen. De Monoloog speelde zich af in de Toneelwinkel Pendrecht en daarna zag het publiek een prachtige voorstelling in het Pendrecht Theater.
Road to Xibalba in Pendrecht Theater - dit artikel is geplaatst op: Mar 28, 2008 
De afgelopen dagen vond het ICAF (Internationaal Community Arts Festival) plaats. De hoofdlocatie was het Theater Zuidplein. Een aantal onderdelen speelde zich af in Pendrecht. Zo kwam regisseuze Sally Gordon met een groep spelers uit Los Angeles. Vrijdagmiddag 28 maart zag een internationaal publiek een fraaie voorstelling met als titel "Road to Xibalba".
Stads Ontwikkeling Utrecht op college in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 28, 2008 
Donderdag 27 maart kwam Stads Ontwikkeling Utrecht op college in Pendrecht. Op de Pendrecht Universiteit hoorde een gezelschap van bijna 20 studenten allerlei wetenswaardigs over de herstructureringsaanpak in de wijk.
GAMMA, dat zeg ik! - dit artikel is geplaatst op: Mar 25, 2008 
Goed bericht voor knutselaars en doe het zelvers, die zonder autootje altijd grootse afstanden moeten overbruggen om een schroefje of een moertje of ander doe het zelf materiaal aan willen schaffen. Sara Klaverdijk ontdekte een goed bericht voor hen op de deelgemeente website.
Paasbrunch in de Middelburgt kreeg veel belangstelling - dit artikel is geplaatst op: Mar 25, 2008 
Gezellig dat het was op die Paasbrunch in de Middelburgt. Diverse tafels gevuld met paasbrood, eieren en ander lekkers. En een bingo op de koop toe.
Hoe houd je in Pendrecht je schoenen droog? - dit artikel is geplaatst op: Mar 24, 2008 
Op Tweede Paasdag maakte Gerard Boom 4 foto's bij de oversteekplek over de Slinge richting Dreischorstraat. Mooie foto's, mooie bomen, maar hij vroeg zich wel af hoe kom ik met droge schoenen thuis?
Halsterenstraat goed op pasen voorbereid - dit artikel is geplaatst op: Mar 24, 2008 
Je kon er verven en kleuren. Eieren genoeg en bedoeld voor alle kinderen uit de straat.
Open huis op een historische plek - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2008 
Geïnteresseerden kunnen binnenkort een woning van De Eilanden van binnen bekijken.
Mediteren met Astrid - dit artikel is geplaatst op: Mar 20, 2008 
Astrid Toet biedt haar medewijkbewoners een meditatiecursus aan. "Mediteren doe je in eenvoud en mediteren brengt rust in je leven", is haar devies. Ook wil ze bij ouderen in de wijk langsgaan om een praatje te maken of koffie te drinken. Haar bericht komt in de volgende In de Kijkerd en nu al vast op de website van Vitaal Pendrecht.
Carry haalt in column AD Bus 77 aan - dit artikel is geplaatst op: Mar 16, 2008 
"Ze klooien maar wat aan met onze stad", zo luidt de kop van de column van CARRIE in het AD. Ze vindt dat ambtenaren, maar gewoon in de stad tussen de 'gewone' Rotterdammers moeten komen wonen. Dan maken ze eens mee wat er gebeurt als Bus 77 wegvalt.
TENNIS ONLY geopend door Raemon Sluiter - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Tennis Only, de grootste tennisartikelenzaak van Rotterdam ging zaterdag 15 maart officieel open. Raemon Sluiter de beste tennisser van Rotterdam verrichtte de openingshandeling.
Schaken in De Passage trekt veel belangstelling - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Vrijdagavond 14 maart was het een drukte van belang in de zaal van De Passage aan de Sliedrechtstraat 71. Iedere vrijdagavond komt de schaakvereniging Charlois Europoort er om hun denksport te beoefenen. Op deze avond was de schaakvereniging van Overschie er en werd er in het kader van een regionale competitie gespeeld op hoog niveau.
Nicola Marazza 70 jaar - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Op 15 maart 1938 werd Nicola Marazza geboren in Narni in de provicie Umbrië van Italië. Op 22 jarige leeftijd kwam hij naar Nederland. In de recreatieruimte van Schouwen Duiveland vierde hij met vrienden en familie en de fanclub van Salvatore Adamo zijn verjaardag.
Kruising Slinge/Zuiderparkweg wel of niet afgesloten? - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Alleen voetgangers kunnen er langs maar je moet wel precies weten waar.
Eindelijk weer bomen langs de Tiengemetensingel - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Ter vervanging van de populieren zijn er (eindelijk) nieuwe bomen aangeplant langs de Tiengemetensingel.
Expositie van schilderijen van Ebath N’Gbala - dit artikel is geplaatst op: Mar 15, 2008 
Van 3 april t/m 31 mei is in galerie Eveline van Rooy werk te zien van de Afrikaanse kunstenaar Ebath N'Gbala.
Pendrecht Podium Academy – Doet u mee? - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2008 
Op 8 april wordt in het Pendrecht Theater de Pendrecht Podium Academy geopend. Een Academy voor bewoners van Pendrecht, waar in 5 productiegroepen wordt gewerkt aan toneel, zang en schrijven over het wonen en samen leven in de wijk. Dat leidt altijd tot een presentatie of voorstelling voor andere wijkbewoners, maar ook voor mensen die in of voor de wijk werken. Want op de Pendrecht Podium Academy leren de bewoners niet alleen zelf, ze leren ook aan anderen.
Aankondiging op het raam - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2008 
De recreatieruimte in Korpersteijn is er eigenlijk nog maar kort. Dat neemt niet weg dat er met de regelmaat van de klok activiteiten zijn. wat er dan is? Dat valt te lezen op het raam van één van de enthousiaste organisatoren.
"goede raad is gratis" - dit artikel is geplaatst op: Mar 13, 2008 
Raadsman Arnold Petie schreef de volgende kopij voor "de Zuidwijk" en "in de kijkerd". Met als titel: “Het konijn is….”
Vitaal Pendrecht koopt een piano voor het wijkorkest - dit artikel is geplaatst op: Mar 11, 2008 
Bij een zeer gerenomeerde pianoverkoper, Van Urk, kocht Vitaal Pendrecht een prachtig witte 'G.P. Perzina 122 BF rema classic' piano. Elles Veldhoen, de pianiste van het wijkorkest, testte verschillende piano's. Zij wist welke klankkleur en diepte de aanslag hebben moest. Elles bleek ook de zaak van Van Urk al jaren te kennen. Scarlet van Urk bediende de Pendrechtse klanten met veel plezier en toewijding.
Raad in de wijk, druk bezocht - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2008 
10 maart, gure wind en zo af en toe regen buiten, binnen een de Middelburgt een verhit gesprek over Pendrecht tussen politici, bewoners en professionals van diverse pluimage. 15 raadsleden, inclusief twee portefeuillehouders, ruim 20 professionals en 90 bewoners in de Ooster- en Wester Scheldezaal.
Marlon Brown onderscheiden op Arubadag - dit artikel is geplaatst op: Mar 10, 2008 
Zondag 9 maart vond de Arubadag plaats. In de Groenoordhallen van Leiden kwamen veel mensen samen om de Dag van het Volkslied en de Vlag te vieren. 18 maart is op Aruba een Nationale Feestdag en rond die tijd wordt er in Nederland een Arubadag georganiseerd. Met een smoesje werd Marlon Brown naar de dag gelokt. Daar werd hij in het Arubaanse zonnetje gezet.
Prachtige Zondagmiddag Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Mar 9, 2008 
Zondagmiddag 9 maart was er een prachtige voorstelling van de Pendrecht Dialogen. Cees Bavius en Pieta Bot hadden ook een verrassing in petto voor de spelers. Misschien was dat de reden waarom de spelers hun best deden om het publiek te trakteren op een mooi schouwspel.
Lente, Lente in onze straat! - dit artikel is geplaatst op: Mar 6, 2008 
Nodig alle buren uit voor een straatontbijt (lunch of brunch mag natuurlijk ook!). Een eenvoudige en aantrekkelijke manier om de contacten tussen buren aan te halen en over de straat te praten. En Opzoomer Mee zorgt voor een waardebon.
Route voor start Olympische Spelen Pendrecht uitgezet - dit artikel is geplaatst op: Mar 5, 2008 
Op 27 september 2008 beginnen in Pendrecht de Olympische Spelen. Bien Hofman nam het initiatief en zette het op de site van RotterdamIdee. Het idee krijgt inmiddels vorm en de start werd woensdag 5 maart uitgetest. Buurtagent Henri Appeldoorn trok de loopschoenen en bekeek samen met Bien welke obstakels er liggen om vanaf het Griekse Consulaat aan het Westplein 9 naar Plein 1953 in Pendrecht te lopen. Op zaterdag 27 september gaan kinderen diezelfde route lopen met olympisch vuur.
Groenjaar goed van start in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 5, 2008 
Rotterdam kleurt groen, Groenjaar 2008 ging in Pendrecht goed van start. Jan en Ton van Gemeeentewerken Rotterdam stonden met hun kraam op Plein 1953 voor Plus. Veel bewoners haalden er hun potje met een bolletje dat een mooie hyacint voort gaat brengen. En er zit meer groen in 2008, zie www.groenjaar.nl
Bidboek Pendrecht Universiteit ook overhandigd aan wethouder Schrijer - dit artikel is geplaatst op: Mar 4, 2008 
Op 18 december haalde hij het niet om erbij te zijn. Het bidboek van de Pendrecht Universiteit met alle plannen van deze wijkhogeschool erin werd overhandigd aan Pieter Tops. De wethouder zou ook een exemplaar krijgen. Hij had andere verplichtingen en miste de overhandiging. De mensen achter de Pendrecht Universiteit maakten het alsnog goed met hem.
De sportschool nu ook voor de kinderen - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2008 
In de Baarlandhof zijn sinds 4 februari de deuren geopend voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen onder deskundige begeleiding boksen en kickboxgym onder de knie krijgen. Zo raken ze hun energie kwijt op een positieve manier.
Charlois wil af van betaald parkeren in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2008 
Onder die kop schrijft het AD Dichtbij over het betaald parkeren rond Plein 1953.
ROTTERDAM - Het betaald parkeren in de Rotterdamse wijk Pendrecht moet worden afgeschaft. Dat vinden niet alleen bewoners en winkeliers, maar ook de deelgemeente Charlois.
Dagelijks bestuurder Ed Goverde (wijkzaken) heeft bij er verkeerswethouder Jeanette Baljeu voor gepleit om het betaald parkeren in Pendrecht in te trekken. ,,Daar zijn verschillende redenen voor,’’ zegt hij.

Pendrecht draagt verlies Nathalie kranig - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2008 
JOYCE DE BRUIJN schrijft in het AD ROTTERDAM - hoe de familie van Nathalie Makoma de tweede plaats in Idols opvangt.
Zondagochtend twaalf uur. Een doodgewone stille uitslaapdag in de Rotterdamse wijk Pendrecht. Op de Slinge is aan ’n enkele lantaarnpaal een affiche geplakt, met verliezend Idols-finaliste Nathalie Makoma’s innemende glimlach en big hair. Déesse en Daya Makoma, nicht en neef van Nathalie, bekijken de beelden nog eens.

Bouw Eilanden 2 begonnen - dit artikel is geplaatst op: Mar 3, 2008 
Of er een eerste paal feestje geslagen is, zoals bij het slaan van de feestelijke paal bij Eilanden 1 werd aangekondigd. Wie zal het zeggen. De heier heeft er inmiddels al een paar palen ingeslagen.
Jammer, maar voor Pendrecht is Nathalie top - dit artikel is geplaatst op: Mar 2, 2008 
Ze moest het net afleggen tegen Nikki. Ze deed dat geweldig. Nathalie Makoma is voor Pendrecht, top!
Expositie "Tulpen uit Rotterdam" van start - dit artikel is geplaatst op: Mar 1, 2008 
Galerie Eveline van Rooy exposeert werk van drie kunstenaars waarin de tulp centraal staat.
Pendrechtse wolkenkrabber in de mist - dit artikel is geplaatst op: Feb 29, 2008 
Mist: voor het verkeer is het gevaarlijk maar het heeft ook zijn mooie kant.
Nathalie verder en bij Giel Beelen - dit artikel is geplaatst op: Feb 26, 2008 
Zaterdag kwam nathalie Makoma een ronde verder. Ze staat dus 1 maart in de finale. Met Nikki. Zondag werd ze 26 jaar en gaf een mini-concert voor fans op het Leuvehoofd. Maandag belt FM 3 of ze bij de BOP een telefoonnummer van de moeder van Nathalie hebben voor in het programma met Giel Beelen van dinsdagmorgen tussen 8 en 9 uur. De BOP weet wel wat, maar niet alles.
Yvonne was leuk - dit artikel is geplaatst op: Feb 25, 2008 
Yvonne Lammerts van Bueren nam dinsdag 25 februari afscheid van het Servicepunt Pendrecht. Zij was er maar korte tijd locatiemanager. Maar stal in die tijd wel de harten van veel medewerkers van dit centrum. Yvonne gaat naar Schiedam.
Nieuwe activiteiten en ideeën op Bouwspeeltuin 7 - dit artikel is geplaatst op: Feb 24, 2008 
Een vakantieweek begin 2008 en is er dan voor de kinderen voldoende te doen in Pendrecht. Op de Bouwspeeltuin Pendrecht 7 weten ze er wel raad mee. Er kan gebouwd en er zijn op 3 dagen speciale activiteiten. Zie de activiteitenkalender van deze site.
V/M vooruit! - Uitvoeringsprogramma Emancipatie & Sociale Mobiliteit - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2008 
In Theater Zuidplein werd vrijdagmiddag het Uitvoeringsprogramma Emancipatiebeleid & Sociale Mobiliteit ten doop gehouden. Wethouder Orhan Kaya overhandigde het boekwerk aan Amina Saydali van het ministerie van OCW. Maryan Jama werkte mee aan de workshop over het werk van de SPR onder andere in Pendrecht.
Frans van der Wielenplein en Bouwspeeltuin Pendrecht 7 - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2008 
Aan de Sliedrechtstraat 250 ligt de Bouwspeeltuin Pendrecht 7. Het plein van de speeltuin draagt een speciale naam. Frans van der Wielen lange tijd medewerker en later voorzitter van het bestuur staat er vernoemd.
Aankondiging "ernstige verkeershinder" - dit artikel is geplaatst op: Feb 22, 2008 
Binnenkort wordt de kruising Slinge/Zuiderparkweg gedurende 6 weken afgesloten voor het verkeer.
CAFÉ ZUIDPLEIN ook op internet - dit artikel is geplaatst op: Feb 21, 2008 
Welkom bij café Zuidplein! Dé Talkshow op Zuid. Ontmoet Natasja Morales en Elvin Rigters in de kleine zaal van Theater Zuidplein. Ook jij kan er bij zijn! De allereerste talkshow was met Lionel martijn en Bien Hofman en op internet is het filmpje te zien. Ook u kunt zich aanmelden om met Natasja Morales en Elvin Rigters op de bank en dus op TV Rijnmond te komen.
Thema voorstellingen Pendrecht Dialogen werken niet - dit artikel is geplaatst op: Feb 20, 2008 
Dinsdag 19 februari was de derde Thema voorstelling van de Pendrecht Dialogen in het Pendrecht Theater. de bewoners van de transformatiestrook in de Ossenissebuurt waren uitgenodigd om te komen kijken en te komen praten over het thema: Heeft ...... behangen nog zin? De planning van de vernieuwing van deze buurt is namelijk opnieuw opgeschoven. Maar er kwamen weinig bewoners uit die buurt opdagen.
Pact op Zuid legt plannen uit in Oliphant - dit artikel is geplaatst op: Feb 19, 2008 
Dinsdag 19 februari werd in De Oliphant de plannen van Pact op Zuid uit de doeken gedaan. Gert van 't Hof van TV Rijnmond presenteerde het programma. Hij interviewde deelgemeentebestuurders, vertegenwoordigers van corporaties en Dominic Schrijer en Marja de Bruyn ontvouwden de plannen. Er waren vertegenwoordigers van bewonersorganisaties uit de Charloise wijken. Vitaal Pendrecht zette op een rijtje wat er voor Pendrecht in Pact op Zuid zit.
De Kruiningenstraat staat ook achter Nathalie Makoma - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2008 
In dezelfde Kruiningenstraat stopte aan de ander kant van de Opzoomeraar een auto met veel reclame erop. De berijder laat gen twijfel over zijn of haar mening over wie Idols van voorjaar 2008 moet winnen. Natuurlijk Nathalie Makoma. Zaterdag 23 februari is de halve finale en de zaterdag erop zal het antwoord komen op de vraag: wie wordt de winnaar van Idols.
Kruiningenstraat op een zondagmiddag in februari - dit artikel is geplaatst op: Feb 18, 2008 
Zondagmiddag 17 februari, de winterzon doet zijn best. En ook in de Kruiningenstraat zetten bewoners hun beste beentje voor. Ook al staat de verhuurstop van de woningen voor deur. Opzoomeren kan ook in de winter.
Actrices uit Pendrecht Dialogen niet naar China - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2008 
Zij spelen nu na de Pendrecht Monologen ook in de Pendrecht Dialogen. En het zat in de pen dat ze ook in Chenzhen in China hun "Alleen de Bomen zijn nog van Toen!" op de planken zouden brengen. Dat gaat echter niet door. Alhoewel? Op een groot scherm in het Rotterdam-Zuid paviljoen in hetzelfde Chenzhen zijn de actrices uit Pendrecht wel degelijk te zien, aldus het AD van woensdag 13 februari.
Tulpen uit Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Feb 16, 2008 
Vanaf 28 februari is er in galerie Eveline van Rooy een expositie als hommage aan de tulp.
Veel actievoerders in het Stadhuis - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2008 
Gewapend met het affiche van Andries Haak gingen Maryam, Sardar, Shanitza, Sara en Gerard naar de gemeenteraadsvergadering. De publieke tribune bleek te klein. Via het interne circuit werd door de Pendrechtse actievoerders de discussie gevolgd in kamer 7 van het Stadhuis. Wat leverde de discussie in de gemeenteraad op?
BUS 77 moet terug en vlug - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2008 
Op de site rotterdam010.nl heeft Andries Haak uit Pendrecht een affiche geplaatst met de tekst BUS 77 MOET TERUG EN VLUG. Vandaag 14 februari wordt er op de gemeenteraadsvergadering opnieuw gesproken over bus 77. De actievoerders rekenen op veel bezoekers op de publieke tribune.
Het wordt spannend voor Nathalie Makoma - dit artikel is geplaatst op: Feb 14, 2008 
De finale van Idols is over minder dan een maand. Er staat een kanjer van een talent uit Pendrecht op het podium. Nathalie Makoma woont in de Middelharnisstraat. Wordt zij de winnaar van deze ronde van Idols?
Shanique Roberts eerste optreden in de Pendrecht Dialogen - dit artikel is geplaatst op: Feb 13, 2008 
Dinsdagavond 12 februari vond in het Pendrecht Theater de 12 uitvoering van de Pendrecht dialogen plaats. Opnieuw een klein publiek, maar wel een kwalitatief hoogstaand publiek. Shanique Roberts speelde voor de eerste keer mee.
Sociaal Juridisch spreekuur InHolland gaat weer van start - dit artikel is geplaatst op: Feb 12, 2008 
3e jaarsstudenten komen op maandag en donderdag het sociaal juridisch spreekuur weer oppakken bij de BOP. Twee seizoenen eerder werd dit spreekuur gehouden aan de Ossenisseweg. Vanaf maandag 18 februari kunnen er weer vragen gesteld worden aan deze enthousiaste hulpverleners. Nu dus in het Servicepunt Pendrecht aan Plein 1953 nummer 63.
Brand in de Yersekestraat - dit artikel is geplaatst op: Feb 11, 2008 
Op de één na bovenste verdieping in een portiekwoning aan de Yerseke brak maandagmorgen rond 10 uur brand uit. Gerard Boom trok er snel op uit met fototoestel. Toen hij ter plekke kwam, was er weinig meer van te zien.
Nou ja, weinig?

Bus 77 opnieuw aankaarten op Stadhuis - dit artikel is geplaatst op: Feb 11, 2008 
De actievoerders voor de terugkeer van bus 77 laten het er niet bij zitten. Ze zoeken het na het antwoord van de wethouder en de raadscommissie op 31 januari hoger op. Donderdag 14 februari gaan ze naar de gemeenteraadsvergadering. Ze willen nog dit jaar bus 77 terug.
Pendrechts portret tentoongesteld in Tilburg - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2008 
Het door Mila Jeleznikova geschilderde portret van dagburgemeester Mario Bosch wordt nu geëxposeerd in de Tilburgse galerie Bremmer.
Organist Daan Verschoor ontvangt Erasmusspeld - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2008 
Hij begon als organist in de Cristus Triomfatorkerk in 1968. Nog steeds is hij organist in de Open Hofkerk. 40 jaar later en inmiddels in de 80 kreeg Daan Verschoor een jubileumfeest van de protestantse gemeente Pendrecht - Heijplaat met een concert in de Open Hofkerk. Bovendien kreeg hij een Erasmusspeld uit handen van Dick Lockhorst.
De Zuiderparkweg is afgesloten - dit artikel is geplaatst op: Feb 10, 2008 
Dat deze belangrijke verkeersader is afgesloten, is in Pendrecht goed te merken.
Feestavond van De Passage in de Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Feb 9, 2008 
Ieder jaar organiseert de oudergroep van De Passage een avond voor bezoekers en hun familie. Zaterdag 9 februari gebeurde dat voor de 15e keer.
TV Rijnmond met nieuwe talkshow - dit artikel is geplaatst op: Feb 9, 2008 
Het programma Talkshow Zuid ging zaterdagavond 9 februari 2008 voor het eerst de lucht in. Onderwerp werd de Pendrecht Universiteit en Lionel Martijn en Bien Hofman waren de eerste deelnemers aan de talkshow.
Schouwen in de Zierikzeebuurt - dit artikel is geplaatst op: Feb 7, 2008 
Donderdagmorgen 7 februari werd de Zierikzeebuurt nader bekeken door de schouwers onder leiding van Joost Breijer, beheercoördinator van de deelgemeente Charlois.
College van de Pendrecht Universiteit in de vorm van een schouw - dit artikel is geplaatst op: Feb 7, 2008 
In de ruimte aan de Zierikzeestraat werd verzameld en gedacht aan het inwendige van de mens. Tony, Nico, Hennie en Stjepan zorgde voor een voedzame maaltijd. De nieuwe stadsmarinier Michiel van der Pols, medewerkers van de Nieuwe Unie en van Pendrecht Zet Door gingen op college bij de Pendrecht Universiteit. Een aantal bewoners gaven woensdagavond 7 februari les aan huis.
Pendrecht Dialogen met nieuwe cast en met thema - dit artikel is geplaatst op: Feb 6, 2008 
Dinsdag 5 februari werden opnieuw de Pendrecht Dialogen gespeeld. De spelers hadden even een paar weken op adem kunnen komen. De opzet was hetzelfde. De cast was nieuw en er werden gemikt op een speciale groep uit de wijk. Dit keer de Zierikzeebuurt met als thema: "kun je jong zijn in de Zierikzeebuurt?".
Banieren rechthangen en .... er komen er meer - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2008 
Er kwamen al snel opmerkingen over de vaandels, of liever gezegd banieren, aan de lantarenpalen op Plein 1953. Kan dat niet beter? En waarom niet aan de lantarenpalen voor de winkels op het rijtje naar de Krabbendijkestraat?
Daar werd meteen actie op ondernomen.

Vaandels op Plein 1953 met welkomstgroet - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2008 
Aan de lantarenpalen van Plein 1953 hangen vaandels met een welkomstgroet erop. Ook wordt erop aangegeven dat men 1 uur gratis kan parkeren in de parkeergarage.
Zuiderkroon viert carnaval - dit artikel is geplaatst op: Feb 4, 2008 
Ook dit jaar is er weer carnaval gevierd in de Zuiderkroon. Het was dit jaar zo mogelijk nog doller dan vorig jaar. Dat schrijft Maja den Hollander van de Huurdersvereniging Zuiderkroon.
Organist Daan Verschoor viert op 9 februari zijn 40-jarig jubileum - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2008 
Dit bericht is aangeleverd door Johan Bos van de Open Hofkerk.
Nieuwe stadsmarinier in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Feb 2, 2008 
Michiel van der Pols gaat werken vanuit de voormalige sigarenwinkel aan de Sliedrechtstraat 24.
Ik geef mijn consent! - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2008 
Donderdagavond 31 januari volgde een delegatie van de Pendrecht Universiteit een avond over sociacratie en het consent spel. Pieter van de Meché van het Sociocratisch Centrum legde uit en speelde met 11 deelnemers het consent spel. Klinkt moeilijk, maar blijkt in de praktijk een aanrader en eigenlijk erg eenvoudig.
Verder onderzoek over bus 77 - dit artikel is geplaatst op: Jan 31, 2008 
Donderdagmorgen 31 januari vertrokken er twee bussen uit Pendrecht en Zuidwijk. Eindpunt Stadhuis Coolsingel 40. Daar vergaderde de commissie economie, sociale zaken, haven, milieu en verkeer van de gemeenteraad. 100 reizigers op de publieke tribune, die waren met een bus van Ringelberg gekomen. Voorzitter Cees de Gruyter had zijn handenvol om de vergadering goed te laten verlopen. Wethouder Baljeu kon maar even bij de vergadering zijn.
Opvoeden doen we samen! Ook in Pendrecht. - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2008 
Dinsdagavond 29 januari 2008 vond er in wijkgebouw de Middelburgt een debat plaats onder de titel Opvoeden Doen We Samen. Nou, debat? Het ging eigenlijk verder. De opkomst was niet zo groot als bijvoorbeeld in het Oude Westen, maar de kwaliteit was hoog. Dat hoort tenslotte ook bij Pendrecht.
En zo ziet WELKOM IN PENDRECHT er nu uit - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2008 
In opdracht van de Nieuwe Unie pakte Binder de plek van WELKOM IN PENDRECHT aan. Dat ziet er nu piekfijn uit.
BAF heeft eigen site - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2008 
Ruim twee jaar zijn ze betrokken bij Pendrecht. Pieta Bot en Cees Bavius. Hun theaterwerk kwam regelmatig voor in het nieuws op deze site. Met bewoners maakten ze de Pendrecht Monologen en vervolgens de Pendrecht Dialogen. Ze hebben nu ook een eigen website.
www.baf-art.nl

Kopers en huurders Zuiderkroon kunnen het goed met elkaar vinden - dit artikel is geplaatst op: Jan 28, 2008 
Maandag 21 januari volgde de SP een college Pendrecht aan de Pendrecht Universiteit. Maja den Hollander wil graag even reageren op het verslag van de SP-student.
De bouw van het metrostation Slinge - dit artikel is geplaatst op: Jan 27, 2008 
Bijna 40 jaar geleden kwam de metro naar Pendrecht.
And the winner is ....... - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2008 
De spanning was te snijden. Richard Scalzo van de deelgemeente Noord kreeg de eer om op de James Cook de eerste award aan te kondigen. Hij bouwde zijn verhaal mooi op. Niet alleen een trofee ging er mee naar de Halsterenstraat. De straat kreeg ook een premie.
Ooltgensplaathof krijgt derde prijs bij de awarduitreiking - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2008 
Kees de Wijs, voormalig directeur van Gemeentewerken Rotterdam, was voorzitter van de jury voor de schoonste straat award. De Veurstraat uit het Liskwartier won en de Scottstraat uit Lombardijen werd tweede. Op de derde plek eindigde de Ooltgensplaathof. Nooit te oud om te Opzoomeren is hun devies. De gemiddelde leeftijd is 70 jaar en wat ze allemaal doen daar kan menig straat een puntje aan zuigen.
Halsterenstraat, Ooltgensplaathof en Maxima op het Opzoomergala - dit artikel is geplaatst op: Jan 25, 2008 
Prinses Maxima was te gast op het Opzoomergala dat donderdagavond 24 januari aan boord van de James Cook (Spido) werd gehouden. Zij woonde de uitreiking van de Opzoomerawards bij en ging na afloop in gesprek met vertegenwoordigers van de aanwezige straat. De prinses werd vergezeld door burgemeester Opstelten en plaatsvervangend commissaris van de Koningin Van Engelshoven-Huls. De eerste award in de categorie kindvriendelijke straat ging naar de Halsterenstraat. Abeba Gebremedihin nam de trofee in ontvangst uit handen van Richard Scalzo van de deelgemeente Noord.
JOS volgt college in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2008 
Een drukke week voor de Pendrecht Universiteit. Na de SP kwam ook afdeling JOS, Jeugd, Onderwijs en Samenleving, van de gemeente Rotterdam op bezoek in de wijk. Donderdagmiddag 24 januari in de regen werd intensief programma afgewerkt.
Welkom in Pendrecht onder handen genomen - dit artikel is geplaatst op: Jan 24, 2008 
Donderdagmorgen vroeg was de firma Binder druk bezig om de welkomstboodschap bij Metrostation Slinge goed uit de verf te laten komen. De boodschap ligt nu op een aarden wal en grind moet ervoor zorgen dat de letters leesbaar blijven.
"Busje kom terug", zong een volle zaal actievoerders - dit artikel is geplaatst op: Jan 23, 2008 
Op dinsdag 22 januari vond een actiebijeenkomst plaats om ervoor te zorgen dat Bus 77 terugkomt in Pendrecht en Zuidwijk. Alle lichten stonden op groen. Deelgemeenteraad en gemeenteraad vonden beiden dat de bus onmisbaar is voor veel reizigers op zuid. Toch besloot wethouder Baljeu anders. Pakken handtekeningen en talloze gesprekken te spijt. Wat gebeurde er op die dinsdagavond?
Maurice Spegt onderzoekt Dortmund NordMarkt - dit artikel is geplaatst op: Jan 22, 2008 
Maurice Spegt was een aantal maanden in 2007 onderzoeker in Pendrecht. Daarvoor deed hij onderzoek in Antwerpen Noord en op dit moment onderzoekt en woont hij in Normarkt, een deel van Dortmund. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen bij Mauric.
SP komt buurten in Pendrecht bij de Pendrecht Universiteit - dit artikel is geplaatst op: Jan 22, 2008 
Het was een speciale editie van Buurten in de Wijken in samenwerking met de Pendrecht Universiteit. De SP ging op stap met een grotere groep dan normaal, de fractie was aangevuld met bestuursleden en leden van de kerngroep Charlois van de SP. Gerard Boom, Elly Pesik, Maja den Hollander, Harry Kock, Elly Kock en Liesbeth de Gelder gaven les in Pendrecht. Onderweg werden nog meer deskundige bewoners gehoord.
Eerste nieuwjaarsreceptie bewoners Pendrecht was succes - dit artikel is geplaatst op: Jan 20, 2008 
Zaterdagavond 19 januari vond de eerste nieuwjaarsreceptie van en voor bewoners van Pendrecht plaats in Wijkgebouw de Middelburgt. De bezoekers werden getrakteerd op een speech, muziek, een workshop Salsadansen en lekkers uit de keuken van het wijkgebouw.
Bijna in de Kerkwervesingel - dit artikel is geplaatst op: Jan 17, 2008 
Woensdagochtend ging er bijna een busje te water bij de basisschool de Hoeksteen. Met man en macht werd het voertuig weer op het rechte spoor gebracht. De macht van een andere automotor overwon.
Sportclub Sliedrechtstraat - dit artikel is geplaatst op: Jan 16, 2008 
Fred Seesing, een oud-Pendrechtenaar die nu in Duitsland woont, stuurde dagburgemeester Mario Bosch een bijzondere foto uit de zeventiger jaren.
Goede Raad is Gratis over 'Ouderlijk Gezag' - dit artikel is geplaatst op: Jan 15, 2008 
Arnold Petie is sociaal raadsman voor Pendrecht en Zuidwijk. Hij verstrekt gratis raad aan wie bij hem op het spreekuur komt. Iedere maand schrijft hij een artikel onder de noemer Goede Raad is Gratis voor In de Kijkerd en de Zuidwijker. In januari is zijn onderwerp Ouder Gezag.
Ersin Kumas en Fatma trouwen - dit artikel is geplaatst op: Jan 13, 2008 
Zaterdag 12 januari traden Ersin Kumas en Fatma in het huwelijk. Ersin is de zoon van Cemal en Senay Kumas en woont al sinds 1985 in Pendrecht. 's Avonds was het groot feest in de Brabanthallen, helemaal in 's Hertogenbosch.
Nieuwjaarsreceptie Restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jan 8, 2008 
Vanavond, maandag 7 januari 2008, begint om 19:00 uur voor de leden de algemene leden vergadering, de ALV, van Huurdersvereniging Zuiderkroon. Aansluitend vieren de leden samen met de donateurs van binnen en buiten het complex Zuiderkroon een Nieuwjaarsreceptie in Restaurant Zuiderkroon dat vanaf 1 januari weer door "De Stromen" wordt geëxploiteerd. Aldus een nieuwsbericht van de secretaris van de huurders vereniging Zuiderkroon, Cees Dorsman.
1001 nacht en benefiet vrouwenfeest in Middelburgt - dit artikel is geplaatst op: Jan 6, 2008 
Zondagmiddag 6 januari vond er in de Middelburgt een benefiet vrouwenfeest plaats onder de noemer van duizend en een nacht. 70 tot 80 vrouwen vierden feest en brachten geld op voor een kinderhuis in Marokko.
"Manier om mensen belangrijk te maken," zegt hoogleraar Tops - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2008 
Pieter Tops schreef een voorwoord, een warme aanbeveling, in het bidboek van de Pendrecht Universiteit. Yvonne Keunen van het AD sprak met hem en vatte zijn kijk op de universiteit van de Rotterdamse wijk Pendrecht samen in het katern Dichtbij van het AD van donderdag 3 januari 2008.
Pendrecht Universiteit, 'We moeten met z'n allen tot oplossingen komen' - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2008 
In AD Dichtbij van donderdag 3 januari 2008 schrijft Yvonne Keunen over de uitreiking van het bidboek van de Pendrecht Universiteit aan Pieter Tops. 'Bewoners van Pendrecht geven college over hun wijk', luidt de kop van het artikel.
Afzetlint in de Halsterenstraat heeft goed geholpen - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2008 
Eind 2006 begon met een kleine ramp in de Halsterenstraat. Een deel van de speeltoestellen ging in lichterlaaie. De daders lagen op 'het kerkhof'. De politie deed nog haar best om te achterhalen, wie dit op zijn kerfstok. De kinderen uit straat waren de dupe. Sjannie de Mooij, Sila Polak en Abeba Gebremedihin gingen er achterheen om nieuwe speeltoestellen te krijgen. 13 januari 2007 werden die feestelijk in gebruik genomen. Sjannie en Abeba namen maatregelen voor een herhaling. Sjannie schrijft:
De Stromen terug in Restaurant Zuiderkroon - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2008 
Twee jaar heeft Avenance het Restaurant Zuiderkroon geëxploiteerd. Maar vanaf 1 januari 2008 is De Stromen weer helemaal terug. De kleding met achterop "Lekker Eigenwijs" is ook vervangen.
"Jammer dat je er niet bij was, Dominic!" - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2008 
Bij overhandiging van het bidboek van de Pendrecht Universiteit op 18 december zou ook wethouder Dominic Schrijer zijn bijdrage leveren. De wethouder bleek echter onmogelijk weg te kunnen uit een bijeenkomst in Dordt en moest daarna meteen met de deelgemeenten om tafel. Op de nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Charlois liep Bien Hofman de wethouder tegen het lijf en Bien zei hem: "Wat jammer dat er je er niet was".
Gerrit van Uden volgt Bien Hofman op als Charloiser van 't jaar - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2008 
Gerrit van Uden, bewoner van de Tarwewijk is 2 januari door de deelgemeente uitgeroepen tot Charloiser van het Jaar 2007. Hij volgde Bien Hofman op en kreeg de eretitel omdat hij zich inzet voor zijn wijk en voor zijn directe omgeving.
Bij het begin van 2008 - dit artikel is geplaatst op: Jan 1, 2008 
Pendrecht kent vele tradities en de eerste is altijd op 1 januari: de terugblik op het afgelopen jaar door dagburgemeester Mario Bosch.

vragen of opmerkingen?