Metroreizigers opgelet!
Dit artikel is geplaatst op Jul 19, 2008

  
 
Tijdens de zomervakantie vinden er van maandag 28 juli tot en met vrijdag 8 augustus werkzaamheden plaats op het metrotraject tussen het Centraal Station en Wilhelminaplein. De RET heeft een speciale folder uitgegeven en ook op www.ret.nl is deze informatie te vinden.

Voor Pendrechtse reizigers, die vanaf metrostation Slinge richting stad reizen, is het volgende handig om te weten.
Alle metro's rijden slechts tot station Wilhelminaplein waar overgestapt kan worden op de tram. Behalve de reguliere tramlijnen 20, 23 en 25 worden er speciale pendeltrams ingezet die het lijnnummer 1 voeren. De reguliere tramlijnen hebben in het centrum verschillende routes en het is afhankelijk van uw bestemming welke tramlijn(en) u kunt nemen. Houd er rekening mee dat door de overstap op station Wilhelminaplein de reis iets langer zal duren dan normaal.

REISADVIES
Vanaf station Wilhelminaplein reist u als volgt verder.
Naar station Leuvehaven: pendeltramlijn 1 of tramlijn 23 of 25.
Naar station Beurs: pendeltramlijn 1 of tramlijn 23 of 25. Op station Beurs kunt u overstappen op de Calandlijn.
Naar station Stadhuis: pendeltramlijn 1 of tramlijn 23.
Naar Centraal Station: pendeltramlijn 1 of tramlijn 20, 23 of 25.

VERVOERBEWIJZEN
Het gebruik van de trams als vervangend vervoer heeft geen invloed op het aantal zones. Strippenkaartreizigers kunnen op station Slinge gewoon het aantal strippen afstempelen dat zou gelden voor het rechtstreekse traject. Gebruikers van de OV-chipkaart kunnen in de trams normaal in- en uitchecken.

WEGWIJZERS
Op de betrokken metrostations staan wegwijzers om het overstappen zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien is er RET-personeel aanwezig om u op weg te helpen en vragen te beantwoorden.