Barbecue bewoners De Eilanden
Dit artikel is geplaatst op Aug 26, 2008

  
 
Aan het begin van de Bruinissestraat staan 4 blokjes eengezinswoningen van het nieuwbouwproject De Eilanden 1. Al vanaf het begin is er een heel goed contact tussen de bewoners dat al is ontstaan bij het slaan van de eerste paal op 16 mei 2007. Na de oplevering ging men aan de slag om de huizen in te richten en ook in deze fase was er veel onderling contact. De saamhorigheid is groot: men loopt gemakkelijk bij elkaar binnen en er is zelfs een telefoonlijst zodat buren in noodgevallen snel bereikt kunnen worden.

Het idee om een barbecue te houden is via enkele buren spontaan ontstaan en in twee weken was alles georganiseerd. Men heeft daarbij geen hulp van buitenaf gehad maar de bewoners hebben zelf voor alles gezorgd. Behalve eten en drinken was er volop gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken want een goede buur is nog altijd beter dan een verre vriend. Er wonen veel verschillende nationaliteiten in De Eilanden maar iedereen gaat op respectvolle wijze met elkaar om.
Iedereen werd door de initiatiefnemers persoonlijk uitgenodigd voor de barbecue en het uiteindelijke resultaat was dat 47 mensen meededen. De barbecue vond plaats op één van de parkeerplaatsen tussen de blokken.

De barbecue is zeker niet de laatste activiteit in dit nieuwe stukje Pendrecht. In december wordt de straat versierd en er zijn ook al plannen om activiteiten voor de kinderen te gaan organiseren. Over kinderen gesproken: de eerste Eilanden-baby is in aantocht.

In andere straten lukt het niet om iets door bewoners te laten organiseren maar hier is het spontaan ontstaan, bijgaande foto's geven een beeld van de barbecue. We zullen in de toekomst zeker nog vaak leuke nieuwtjes uit dit deel van Pendrecht te horen krijgen.