Secret Millionaire zet Pendrecht weer 'fraai' neer
Dit artikel is geplaatst op Jan 6, 2009

  
 
Jeroen van den Berg, eigenaar van verschillende autombielzaken, was in oktober 2007 in Pendrecht. Hij woonde 7 dagen aan de Sliedrechtstraat in een eengezinswoning. Cameramensen volgden hem. "Ze willen in beeld brengen hoe iemand een nieuwe start maaakt", was zijn verklaring omtrent zijn gevolg. Zondag 4 januari werd de echte reden van Jeroen's bezoek aan Pendrecht duidelijk. Hij heeft in die 7 dagen gekeken naar wie er best wat van zijn geld zou kunnen gebruiken en er aardige dingen mee zou kunnen doen.
En passant werd de wijk weer eens 'fraai' getypeerd. "Pendrecht is één van de armste wijken van Nederland" en een mevrouw verklaarde "de kogels vliegen er om je oren".
Veel mensen in Pendrecht krijgen kippevel bij het horen van dergelijke typeringen. Daar kan Jeroen van den Berg overigens niks aan doen, maar wel de makers van het programma. Het zou ook interessant zijn om eens te kijken naar het vele materiaal dat er gemaakt is van de wijk door de RTL-mensen.

Het beeld zou dan aanmerkelijk positiever zijn.

Voor wie het allemaal niet gezien heeft:

http://www.rtl.nl/components/reality/secretmillionairenederland/miMedia/183916/183917.public.Secret_Millionaire_Nederland_s1_a1.xml