Winkeliers Plein 1953 blij met afschaffing betaald parkeren
Dit artikel is geplaatst op Oct 5, 2008

  
 
Per 1 oktober kan iedereen weer gratis parkeren rond het Pendrechtse winkelcentrum. De parkeerautomaten zijn al heel snel weggehaald en alleen de zuilen staan er nog (foto linksboven). De winkeliers hopen dat de afschaffing van het betaald parkeren zal leiden tot meer klanten wat ook weer goed is voor het imago van het Plein. Op enkele winkelruiten hangen A4-tjes waarop duidelijk de blijheid blijkt dat het betaald parkeren eindelijk verleden tijd is.

Tot op de laatste dag van het betaald parkeren liepen de controleurs rond en het is wel heel wrang dat uitgerekend een oud-winkelier werd bekeurd.
Dick Zuiderwijk was tot 1 januari j.l. eigenaar van de DA-drogist op het Plein en hij kwam op 30 september eventjes wat dingen ophalen in het leegstaande pand. Na een kwartier kwam hij terug bij zijn auto en jawel, een parkeerbon van 50 euro onder de ruitenwisser. Dick reageerde woedend: "Meer dan twee ton hebben wij de afgelopen jaren met onze winkel verloren op Plein 1953. Op 1 oktober is het er vrij parkeren en op 30 september worden parkeerwachters naar Plein 1953 gestuurd. Nog even de mensen pesten nu het nog kan."