Nieuws-overzicht vitaalPendrecht
Er is nog veel meer nieuws op deze site - dit artikel is geplaatst op: Sep 19, 2007 
Er zijn inmiddels op deze site verschillende nieuwsrubrieken. De redactie van Vitaal Pendrecht merkt dat dat niet voor iedereen duidelijk is. Daarom ziet u als u doorklikt op dit bericht wat er allemaal op de verschillende pagina’s staat. Sommige zijn overigens nog in ontwikkeling.
Volgens Vogelaar... - dit artikel is geplaatst op: May 9, 2007 
‘We moeten Antillianen niet allemaal over één kam scheren’ Daarmee begint Ella Vogelaar op haar website www.wweni.nl haar impressie van het bezoek op 7 mei aan de Zuidelijke Tuinsteden en Vreewijk.
Minister Vogelaar bezoekt Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 7, 2007 
Minister Vogelaar start Kindercampus in Pendrecht
ROTTERDAM - Waar de meeste mensen zullen denken aan de Belgische hitmachine, geeft Pendrecht een heel eigen dimensie aan K3. Kinderijk, kleurrijk en kansrijk: zo afficheert de Charloise wijk zich voortaan. Met de kindercampus als algeheel bindmiddel.
Aldus een artikel in het AD dichtbij van dinsdag 8 mei 2007.

Minister Vogelaar bezoekt maandag 7 mei Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: May 7, 2007 
Minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) bezoekt maandag 7 mei Pendrecht, Zuidwijk en Vreewijk in Rotterdam. Dit wijkbezoek is het vijftiende en zestiende bezoek van de wijkentoer langs alle 40 wijken onder het motto 'samen buurten, samen binden'. Lazen we 04-05-2007 op de site van de Minister volor Wonen, Wijken en Integratie.
Pak alleen echte probleemwijken aan - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2007 
Onder die titel schrijft Dominic Schrijer zijn advies aan de informateur van het nieuwe kabinet in de NRC van 23 januari 2007. Het huidige grotestedenbeleid is veel te versnipperd om succesvol te zijn, aldus Schrijer. Geld alleen is onvoldoende om de problemen in achterstandswijken aan te pakken. Kijk naar zaken die er echt toe doen en selecteer alleen die wijken die er aantoonbaar het slechtst voor staan, meent Dominic Schrijer.
Winsemius: investeren in arme wijken - dit artikel is geplaatst op: Jan 29, 2007 
Afwijking kabinetsplan staat er in de onderkop van een artikel in de NRC van 1 november 2006. Nederland telt 140 wijken met een opeenstapeling van achterstanden en problemen. Daarvan bevinden zich 40 wijken in de gevarenzone. Actieve rijksbemoeienis bij stedelijke vernieuwing is gewenst.
Werk aan vervanging riool en overstort inmiddels begonnen - dit artikel is geplaatst op: Sep 17, 2006 
Op Plein 1953 wordt inmiddels druk gewerkt aan de vervanging van het riool en de overstort aan de kant van de Kerkwervesingel.
Minister Nicolaï bezoekt Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Sep 5, 2006 
Minister Nicolaï (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) bracht maandag 4 september in het kader van het grote stedenbeleid een werkbezoek aan Rotterdam. Het werkbezoek had als thema 'Pact op Zuid'. Pact op Zuid is een programma van de gemeente Rotterdam om veiligheid en leefbaarheid van Rotterdam Zuid te verbeteren. Aldus de site van de Minister.
de Nieuwe Unie makkelijk bereikbaar - dit artikel is geplaatst op: Sep 4, 2006 
Vestiging Zuidplein van de Nieuwe Unie is makkelijk bereikbaar. Het adres is Zuidplein 10 - 14 - 18, 3083 CW Rotterdam. Het telefoonnummer is 286 64 00. Emailen kan naar [email protected] en de website is www.denieuweunie.nl
Binnenkort komt er ook op deze site via de doorklikknop op de voorpagina een speciale nieuwsrubriek van de Nieuwe Unie met nieuwtjes bestemd voor bewoners en belangstellenden over Pendrecht.

Werkzaamheden Plein 1953 - dit artikel is geplaatst op: Sep 2, 2006 
Op maandag 4 september gaat Gemeentewerken Rotterdam van start met werkzaamheden op Plein 1953. Dat gebeurt in het kader van het het waterplan Charlois, met de aanleg van een riool en en riooloverstort in de omgeving van Plein 1953. Op maandag 4 september maakte Vitaal Pendrecht een aantal foto's. Het zand is niet voor de werkzaamheden, maar nog van de activiteit de week ervoor. Pendrecht Beacht heette dat en er lag echt strandzand op Plein 1953.
Portefeuillehouder Ed Goverde pal voor Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 29, 2006 
Hij is geboren en getogen Pendrechter. Hij kreeg het volledige vertrouwen van de deelraadsleden om Dominic Schrijer op te volgen als portefeuillehouder. In zijn dankwoord prees hij Schrijer en zei er trots op te zijn in zijn voetsporen te mogen treden.
Herstructureringskaart van Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: May 2, 2006 
Op 19 en 26 april informeerde de Nieuwe Unie de bewoners van de Tiengemetenbuurt en de Ossenissebuurt over de plannen voor hun buurt. Er werd ook een totaal kaart van de herstructurering van Pendrecht vertoond.
Fasering herstructurering Ossenissebuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2006 
Op 26 april informeerde de Nieuwe Unie de bewoners van de Ossenissebuurt over de plannen voor de buurt. Er werd verteld wanneer de verhuurstops in de Ossenissebuurt in gaan. En welke woonblokken een ingreep krijgen.
Als u doorklikt vindt u een overzicht met bijbehorende planning.

Fasering herstructurering Tiengemetenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Apr 27, 2006 
Op 19 april informeerde de Nieuwe Unie de bewoners van de Tiengemetenbuurt over de plannen voor de buurt. Er werd verteld welke woningen gesloopt, welke verbeterd en welke woningen geen ingreep krijgen. Als u doorklikt vindt u een overzicht met bijbehorende planning.
5 en 6 mei Jaarmarkt in Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Apr 15, 2006 
5 en 6 mei vindt de volgende voorjaarsmarkt plaats op Plein 1953. Star Promotions werft belangstellenden voor 100 kramen op het centrale plein van Pendrecht.
Kinder Service Hotels - dit artikel is geplaatst op: Mar 7, 2006 
Via de reactiemail komen regelmatig meldingen binnen. Vandaag ontvingen we volgend bericht van Marie-Louise van den Hooff: "Graag wil ik u op de hoogte brengen van onze organisatie in Pendrecht. Kinder Service Hotels biedt in de wijk Pendrecht opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Wij zijn geopend van 07.00 ur tot 19.00 uur en maar 5 dagen per jaar gesloten (vaste feestdagen)."
De Nieuwe Unie blijft in de buurt - dit artikel is geplaatst op: Feb 28, 2006 
Marja de Bruyn, directeur van de Nieuwe Unie, zegt in een interview: Lange tijd werden corporaties zoals de Nieuwe Unie gezien als een soort vastgoedbeheerder van vooral goedkopere woningen. De afgelopen tien jaar is die rol drastisch veranderd. Dat is niet zo verwonderlijk, want de omgeving waarin de Nieuwe Unie opereert heeft de afgelopen decennia een compleet ander aanzien gekregen. Naast de beheertaken, het aanbieden van huur- en koopwoningen van een goed kwalitatief niveau in een schone, hele en veilige woonomgeving, zijn corporaties actief deelnemer bij de aanpak van probleemwijken.
Voor Rotterdam Zet Door zijn meer collegeperiodes nodig - dit artikel is geplaatst op: Feb 17, 2006 
Ex-wethouder Pastors gaat voor Rotterdam Zet Door in oktober 2005 op pad met handhavings team.
Met het Actieprogramma Rotterdam Zet Door heeft het college van burgemeester en wethouders de afgelopen jaren geprobeerd grootstedelijke problemen aan te pakken. Met succes. Hoewel aanvankelijk vraagtekens werden gezet bij één van de speerpunten van het actieprogramma: invoering van een toelatingseis op grond van inkomen in een aantal wijken. Inmiddels hebben de meeste politieke partijen deze aanpak omarmd. Sterker nog: het beleid is landelijk verankerd in de ‘Rotterdam-wet’, die sinds eind 2005 in werking is.

Projectleider Pendrecht Zet Door prijst colleges aan - dit artikel is geplaatst op: Feb 12, 2006 
"Complimenten voor gisteravond. Zag er goed uit en was zeer zinnig. Moeten we mee door gaan. En de website is echt prima zo," aldus projectleider Pendrecht Zet Door Duco de Bruijn.
Rotterdampas op weg naar de 100.000 - dit artikel is geplaatst op: Feb 11, 2006 
Wethouder Lucas Bolsius opende op 9 februari tijdens een feestelijke bijeenkomst het nieuwe Rotterdampasjaar. Hij deed dit met de uitreiking van de eerste pas aan acteur Ignaro Petronilia, één van de gezichten van de Rotterdampas 2006.
Nieuw record?

Winnende duo Styling Wedstrijd - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2006 
Shanice van Buitene en Damian Mabelis wonnen de styling wedstrijd. Zij maakten een fraai ontwerp voor een woonkamer in het project Zuiderdiep in een schoenendoos. Ze eindigden ex aequo.
Aannemer vraagt om begrip - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2006 
Peter van de Have van Volker Bouwmaatschappij sprak als stand in het publiek toe. De directeur van Volker zat vast in het verkeer. Van de Have deed gewapend met papier zijn best om er iets moois van te maken.
Start voor renovatie Zuiderdiep - dit artikel is geplaatst op: Feb 3, 2006 
In de Middelharnisstraat stond een grote feesttent op 2 februari 2006. Er tegenover bedekte een zwart doek de informatie over het project Zuiderdiep. Volker Bouwmaatschappij renoveert er 48 koopwoningen en 64 huurwoningen. De woningen zijn verdeeld over de Middelharnisstraat en de Melissantstraat.
Wedstrijd woonkamer inrichten - dit artikel is geplaatst op: Jan 28, 2006 
Doe mee aan de wedstrijd: richt de woonkamer van Zuiderdiep in en maak kans op een leuke prijs. Deze wedstrijd wordt gehouden bij de start van de herstructurering in de Tiengemetenbuurt. Iedereen kan meedoen en in een schoenendoos een woonkamer van 3.50 bij 10 meter in richten. De schoenendoos moet tussen 4 uur en half vijf worden ingeleverd bij de feesttent in de Middelharnisstraat.
Groots startfeest herstructurering Tiengemetenbuurt - dit artikel is geplaatst op: Jan 27, 2006 
We zijn begonnen! De herstructurering in Pendrecht Zuid is begonnen. Met de start van het project Zuiderdiep begint de opbouw en vitalisering van de Tiengemetenbuurt. Oude tijden sluiten we af en we beginnen aan een nieuwe tijd. Dit willen wij graag met u vieren. Zo begint de uitnodiging van de Nieuwe Unie voor het feestelijke startschot in de feesttent in de Middelharnisstraat op donderdag 2 februari.
Pendrecht in het Journaal - dit artikel is geplaatst op: Jan 16, 2006 
Er vond 16 januari een symposium plaats over Rotterdam Zet Door. 's Avonds in het Journaal werd ruim aandacht aan het Rotterdamse spreidingsbeleid. Ter illustratie werd Pendrecht opgevoerd. Tegen de achtergrond van het slopen in de Dinteloordstraat kwam wijkpredikant At Polhuis aan het woord. Wijkbewoonster Rineke de Graaf werd voor haar vorige woonplek geportreteerd en Haidy Arlaud werd bij haar thuis geïnterviewd. Zij gaven verschillende gezichtspunten weer op de gemeentelijke aanpak.
Nog even terugkijken naar de sneeuwhelling - dit artikel is geplaatst op: Jan 9, 2006 
Alexander Pechtold opende op maandag 19 december 2005 de sneeuwhelling naast het IJspaleis. Sneeuw blijkt hardnekkig want vandaag, maandag 9 januari 2006, ligt er nog steeds sneeuw op Plein 1953. Er komen nog enthousiaste verhalen over het IJspaleis op verschillende plaatsen in de wijk. Vitaal Pendrecht hoopt dat de sfeer zo blijft.
Vernieuwing van de site Vitaal Pendrecht - dit artikel is geplaatst op: Jan 4, 2006 
En ineens is de website Vitaal Pendrecht veranderd. Nou ja ineens? Er ging heel wat werk aan vooraf. En er is ook veel over gesproken. Er wordt trouwens nog verder aan gewerkt om van de site te verbeteren. En de plek op internet te maken waar organisaties, die werken aan een beter Pendrecht zich presenteren aan bezoekers. Bezoekers kunnen op allerlei manieren reageren. Dat is wat Vitaal Pendrecht wil zijn een interactief medium van iedereen die Pendrecht een warm hart toedraagt.
Via de reactie-mail horen we graag wat u ervan vindt.

Bij het begin van 2006 - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2006 
Het nieuwe jaar is begonnen en de Dagburgemeester van Pendrecht, Mario Bosch, kijkt nog even terug op het afgelopen jaar.
Kroniek wijkpredikant in Kerk op Zuid - dit artikel is geplaatst op: Jan 3, 2006 
In het blad van de Hervormde Gemeente re Rotterdam-Zuid van 23 november 2005 schreef wijkpredikant At Polhuis een kroniek over het op handen zijnde vertrek van het kantoor van de Nieuwe Unie uit Pendrecht. De vestiging gaat eind februari over naar het kantoor aan het Zuidplein. De kroniek van de wijkpredikant heeft de tongen in Pendrecht losgemaakt. Er is een petitie in de maak. De slotzin van Polhuis: "Nieuwe Unie blijf in de wijk!" wordt breed onderschreven.
IJspaleis helaas weer weg - dit artikel is geplaatst op: Dec 30, 2005 
Vandaag 30 december 2005 wordt het IJspaleis afgebroken. Gisteren 29 december waren de laatste activiteiten in een verwarmde, grote partytent op Plein 1953. Er is in die dagen goed en enthousiast gebruikgemaakt van het IJspaleis.
Alexander Pechtold brengt flitsbezoek aan Rotterdam - dit artikel is geplaatst op: Dec 28, 2005 
Op de site van Minister Pechtold staat onder het kopje: "Alexander Pechtold brengt flitsbezoek aan Rotterdam" het volgende stukje.
Harry Kock nieuwe nachtburgemeester - dit artikel is geplaatst op: Dec 24, 2005 
Verrast was ie zeker. Lionel Martijn benoemde hem als opvolger voor Roger Huys. En hij kreeg van dezelfde vertegenwoordiger van de deelgemeente Charlois de Karel de Stoutespeld. Pevez Akhtar van het BST Charlois en Arif Öztürk van het Turks Huis droegen hem voor. Harry Kock is vast van plan iets van zijn nieuwe ambt te gaan maken.
Sneeuwhelling was groot succes - dit artikel is geplaatst op: Dec 23, 2005 
Naar schatting 5000 kinderen roetsjten van een echte sneeuwhelling af. Marcel de Jong van TOS maakte een eenvoudige berekening met de gemiddelde openingstijden en de drukte op de helling en komt tot de slotsom dat de sneeuwhelling een schot in de roos was.
Minister Alexander Pechtold opent IJspaleis - dit artikel is geplaatst op: Dec 20, 2005 
Er was grote belangstelling voor de eerste kinderen, die van de sneeuwhelling gebruik maakten. Schrijer en Pechtold duwden ieder een kind van de rand af. Gevaarlijk? Welnee! Er was begeleiding genoeg om alles in goede banen te leiden.
Eerste paal Schelphoek zit er in - dit artikel is geplaatst op: Dec 20, 2005 
Louis Overboom, directeur Vast Goed van de Nieuw Unie sloeg de eerste paal voor de 34 woningen van het project Schelphoek. Een gezellige bezigheid zo net voor kerst op een plek in Pendrecht die voor hem niet onbekend is.
Het IJspaleis staat! - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2005 
Kortgeleden prijkte er een artist impression van Rex Munio op deze site. Inmiddels staat het IJspaleis er op Plein 1953. Een allemachtig grote tent. Er wordt met man en macht gewerkt om hem in orde te brengen voor de opening aanstaande maandag.
Het beste stukje van Pendrecht! - dit artikel is geplaatst op: Dec 19, 2005 
Van Tanja Heynen uit de Stellendamstraat is de uitspraak: “Samen krijg je een leuke en gezellige wijk!" Zij ziet de toekomst voor Pendrecht positief in, is zelf actief in Opzoomeren en met Thuis Op Straat. Ze voegt aan haar eerdere uitspraak toe: “Ook al beginnen we klein, het gaat de goede kant op met Pendrecht, want het zijn immers de kleine dingetjes die het hem doen!” Tanja is er dan ook van overtuigd dat ze in het beste stukje van de wijk woont.

vragen of opmerkingen?