Nieuwe generatie organisten aan het werk

09-06-2013

Onder dat motto vindt er 9 juni een concert van de Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk plaats met Magdalena Jones uit Engeland, Jan Pieter Lanooy uit Nederland en Anna Karpenko uit Rusland. Het is ook Ruslandjaar in Pendrecht en daar past dit prachtige concert precies in. Aanvang 15:00 uur.


Nieuwe generatie organisten aan het werk

Op zondagmiddag 9 juni 2013 zal er weer een concert plaatsvinden in de Open Hofkerk in Rotterdam-Pendrecht.

Het thema is dit hele jaar 'Ruslandjaar in Pendrecht'. 3 jonge studenten van Codarts, het Rotterdams Conservatorium, zullen het Vierdagorgel bespelen: werken uit de Franse en Duitse barok worden uitgevoerd door Magdalena Jones (Engeland) en Jan Pieter Lanooy (Nederland).

Anna Karpenko (Rusland) speelt interessant repertoire van componist Valeri Kikta en eindigt het programma met de Toccata, Adagio en Fuga in C van Joh. Seb. Bach. Kortom een prachtige besteding van de zondagmiddag!

De zondagmiddagconcerten, waar dit er een van is, worden mede mogelijk gemaakt door de Deelgemeente Charlois en door de kerkenraad van de Protestantse Wijkgemeente Slinge in samenwerking met Rotterdam Orgelstad.

De Open Hofkerk bevindt zich op de hoek van de Middelharnisstraat en de Sliedrechtstraat.

Het concert (met pauze) begint om 15.00 uur en de toegang is vrij.

Na afloop is er een collecte.

Jaarlijks wordt een concert in de serie zondagmiddagmuziek gegeven in samenwerking met Codarts, afd. Rotterdams Conservatorium. Hoofdvakdocent Bas de Vroome vraagt de studenten (ook van andere docenten) en zorgt dat er een interessant programma komt. Het is belangrijk voor de studenten om te ervaren wat er komt kijken bij het organiseren van concerten. Het vraagt samenwerking en overleg. Door samen een dergelijk concert te geven in een vriendschappelijke sfeer ontstaan goede contacten.

Op de pagina van de kerken op deze site vindt u nadere typeringen van de uitvoerende organisten. U komt op die pagina via deze link.Knit Graffity werd gebreid door Tessa 28-05-2013


Maakster van het wilde breiwerk gemeld door haar moeder.


Ze werd getipt door dagburgemeester Mario Bosch en vindt het heel leuk dat het breiwerk van haar dochter op de website van Vitaal Pendrecht staat.

Haar dochter Tessa breidde het kunstwerkje en bevestigde het aan een poot van de brievenbus aan de Kortgenestraat.

Haar werk viel meteen op bij de dagburgemeester en ontging ook anderen niet.

Zodoende belandde het op de website.

Kijk maar terug via deze link.ATLETIEK, EEN LEUKE SPORT BIJ JOU IN DE BUURT 22-02-2013 Sportfaculteit

Aad van Dijk van Rotterdam Atletiek wil de hele wijk aanzetten tot deelname aan de Rotterdam Marathon. Je kan ervoor trainen en je krijgt bij hem waar voor je geld, want de lessen worden gegeven door echte wedstrijdatleten, de tweeling Meruska en Maruska Eduarda.

Atletiek is meer dan hardlopen of trainen voor de Rotterdam marathon. Ook verspringen, hoogspringen, kogelstoten, hordelopen horen erbij en nog veel meer.

Bij jou in de buurt worden er lessen verzorgd.
De lessen worden gegeven door de twee talentvolle zussen de tweeling Meruska en Maruska Eduarda.
Meruska is 16 februari Nederlands Kampioen Hinkstapsprong geworden, dus je krijgt les van echte wedstrijdatletes.

Zit je nog op de basisschool, dan mag je 4 keer gratis meetrainen.
Waar?
Gymzaal OBS Over De Slinge op donderdagmiddag van 15:45 tot 16:45 uur. Kom in sportkleding en liefst ook met sportschoenen. Eind maart zal er in de gymzaal een wedstrijd zijn op de donderdagmiddag, waarbij ook ouders mogen kijken en woensdagmiddag 10 april kun je laten zien wat je kan bij de wedstrijd op de echte atletiekbaan Nenijto (bij de Diergaarde).

Meer weten? Bel Aad van Dijk van Rotterdam Atletiek op 010-4151572 of mail [email protected]
Er is ook een site: www.ra.nl.

Nieuwe Dierenkliniek is open 18-05-2013

Zaterdag 18 mei om 12:00 uur vond de opening plaats van de Dierenkliniek Pendrecht aan de Middelharnisstraat 121 A.

Zaterdag 18 mei ging de Dierenkliniek Pendrecht onder in de Tiengemetenflat aan de Tiengemetenhof open. Het adres is wel Middelharnisstraat 121 A.

Om 12 uur ging de deur open en kwamen er veel mensen een kijkje nemen. Ook Mario Bosch deed dat en beschrijft in zijn weblog de indeling van de nieuwe kliniek als volgt: "Als je via het halletje naar binnen gaat kom je in de grote wachtruimte waar ook de ontvangstbalie is. Op de begane grond zijn verder de spreekkamer, de operatiekamer en een ruimte waar de dieren kunnen bijkomen uit de narcose. Via een trap kom je op de vide waar de trimsalon is, daar is ook een ruimte voor de medewerkers."

Verder is alles wat je weten wilt te vinden op de website van de dierenkliniek. Die website is te vinden via deze link of door www.dierenkliniekpendrecht.nl in de adresbalk in te typen.

Veel dierenvrienden in de wijk zijn blij met de nieuwe voorziening.Druk bezochte dienst op zondagmiddag 26 mei 26-05-2013Met een goedenmiddag begroette Cobi van Bommel de volle kerk en zij kreeg een spontaan 'goedenmiddag' van het publiek terug.

Het was het begin van een bijzondere en feestelijke dienst ter ere van het 50-jarig bestaan van de Open Hofkerk. Er bleken onder de aanwezigen nog heel wat mensen te zijn, die de ingebruikname van de kerk op 12 mei 1963 hadden meegemaakt.

Eigenlijk is 50 jaar helemaal niet zo oud als je het over kerken hebt. Maar er bleek toch een rijke geschiedenis met veel verhalen te liggen in de kerk en vooral onder de vele kerkbezoekers. Sommigen wonen nog in de wijk, maar de bezoekers kwamen van allerlei plaatsen.

En genoten van het Open Hofkoor, dat speciaal voor deze gelegenheid nog een keer samengekomen was. Er bleken nog 40 leden te zijn. Zij hadden maar drie repetities nodig en brachten met dirigent Jan van Dijk, organiste Magdalena Jones en soliste Elly Polhuis-Levijn een aantal mooie liederen ten gehore.

Drie voorgangers zorgden voor een waardig verloop van de liturgie.

Op de kerkenpagina van deze site is meer te lezen en te horen van de feestelijke dienst in de Open Hofkerk via deze link.